24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Een nieuwe week

Een nieuwe week, een oud geluid. Terwijl op de achtergrond het NOS journaal verslag doet van een aantrekkende economie (‘nee, volgend jaar merkt u daar nog niets van, maar wel in de jaren daarna’) denk ik meteen terug aan de afgelopen week uitgebrachte cijfers over de Amerikaanse economie. Een stijging van het Bruto Nationaal Product van $534 miljard over het afgelopen jaar, dat is niet mis! Tot blijkt dat 56 % van deze stijging tot stand kwam door een verhoging van de voorraden…….

De teloorgang van de lijdende leidende westerse economie blijkt ook als we het aantal werknemers van bedrijven uit de brede Russell 2000 index af zetten tegen de koersontwikkeling van diezelfde index:  Vanaf 2000 is het totaal aantal werknemers gehalveerd, maar de hoogte van de index met ongeveer 50 % toegenomen.  En aangezien er geen enorme productiviteitsstijging per werknemer is gerapporteerd, kan slechts geconcludeerd worden dat 1. de Amerikaanse economie in elkaar aan het zakken is , en 2.de aandelenmarkt zwaar overgewaardeerd is, en/of 3 er vanaf 2009 een (nu nog stille) inflatoire storm aan het ontwikkelen is.

en terwijl nu nog enkelingen, zoals de ex-minister van financiën van Griekenland, waarschuwen dat het zo niet langer gaat en Europa verscheurd zal gaan worden in een Noordelijk en Zuidelijk deel, laten onze Chinese vrienden zich niet in de luren leggen en blijken afgelopen maand wederom voor een recordhoeveelheid goud te hebben geïmporteerd via Hong Kong: 

Is het u trouwens ook opgevallen, dat politici vaak iets aan waarheid doen nadat de politieke loopbaan is beëindigd? Hoe dan ook, de maandag sluit af met een bijna 1 % stijging van de goudprijs, en bijna 2% voor de zilverprijs.

Dit nog een jaartje volhouden, en het begint weer ergens op te lijken.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook