Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Een nieuwe week

09-12-2013 Zilverpaul

Een nieuwe week, een oud geluid. Terwijl op de achtergrond het NOS journaal verslag doet van een aantrekkende economie (‘nee, volgend jaar merkt u daar nog niets van, maar wel in de jaren daarna’) denk ik meteen terug aan de afgelopen week uitgebrachte cijfers over de Amerikaanse economie. Een stijging van het Bruto Nationaal Produkt van $534 miljard over het afgelopen jaar, dat is niet mis! Tot blijkt dat 56 % van deze stijging tot stand kwam door een verhoging van de voorraden…….

De teloorgang van de lijdende leidende westerse economie blijkt ook als we het aantal werknemers van bedrijven uit de brede Russell 2000 index af zetten tegen de koersontwikkeling van diezelfde index:  Vanaf 2000 is het totaal aantal werknemers gehalveerd, maar de hoogte van de index met ongeveer 50 % toegenomen.  En aangezien er geen enorme productiviteitsstijging per werknemer is gerapporteerd, kan slechts geconcludeerd worden dat 1. de Amerikaanse economie in elkaar aan het zakken is , en 2.de aandelenmarkt zwaar overgewaardeerd is, en/of 3 er vanaf 2009 een (nu nog stille) inflatoire storm aan het ontwikkelen is.

en terwijl nu nog enkelingen, zoals de ex-minister van financiën van Griekenland, waarschuwen dat het zo niet langer gaat en Europa verscheurd zal gaan worden in een Noordelijk en Zuidelijk deel, laten onze Chinese vrienden zich niet in de luren leggen en blijken afgelopen maand wederom voor een recordhoeveelheid goud te hebben geïmporteerd via Hong Kong: 

Is het u trouwens ook opgevallen, dat politici vaak iets aan waarheid doen nadat de politieke loopbaan is beëindigd? Hoe dan ook, de maandag sluit af met een bijna 1 % stijging van goud, en bijna 2 % voor zilver.

Dit nog een jaartje volhouden, en het begint weer ergens op te lijken.

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • http://www.degoudwaag.nl/goud-den-haag goudschrijver

  Kan het zijn dat goud nog altijd erg populair is als beleggingsmiddel? We dachten van wel! U kunt de proef op de som nemen en zelf ofwel goud kopen om te beginnen investeren, ofwel het goud dat u al hebt laten schatten. Dit kan best bij een expert, en in Den Haag zit er zo eentje.
  inkoop van goud Den Haag

 • marcel

  @Gerard ik schreef op 1360 we liggen wel heel dicht bij elkaar voor de lange termijn ertussenin 1355????;-]

 • Een Liefhebber

  Ik vond dit een goed artikel; het gaat over de komende economische crash. Niet alleen gaat het over goud, zilver, hyperinflatie en de dood van de petrodollar, ook wordt de psychische gesteldheid van de elite aan de kaak gesteld. Nice!

  http://www.sott.net/article/269913-Pyramids-and-the-coming-economic-collapse

 • Ron

  Ehh..omdat je niet short kunt op bitcoin?

 • Amstel (Bob)

  RE andré: als bitcoins die helemaal niets voorstellen en waar je niets mee kan kunnen stijgen in 1 jaar van 13 dollar naar de 1000 dollar-hypothetisch gezien- waarom zou dat kunstje niet mogelijk kunnen zijn met zilveren munten van 1 Troy ounce

  !!!!! Beste conclusie sinds tijden gehoord!!!
  Bravo @ Andre!
  Aanmerking: waarom zilver? Volgende x Goud noemen svp, want zilver blijft het kleine speculatieve broertje ;)

 • Gerard

  Goud heeft de bodem verlaten.
  Op de indicator “volume by price”. Dat zijn de balken links.
  Daar valt bij goud erg op dat onder de 1220 geen enkele verkoopvolume meer was bij zeer laag volume.
  Maar in de zone 1220 tot 1240 is verkoop / koop weer behoorlijk in evenwicht. Dat is dan weer wel zorgelijk.
  Maar het zet wel behoorlijk duidelijk een bodem op 1220.
  Waarschijnlijk zal hiermee de weerstand 1275 wel gebroken worden, maar gaan daarmee weer terug naar de bovenkant bandbreedte downtrend kanaal. Die ligt nu op 1295.
  Dus long. Ergens tussen 1275 en 1295 is het dan weer ” short time”.

  Goud laat zich de laatste tijd redelijk goed voorspellen. Beter als de SPX en AEX. Maar die zwakken nu ook wel wat af aan de bovenkant.

  Echt optimistisch voor de lange termijn wordt ik pas boven de 1350. Hier pas is die hele lange downtrend (2 jaar) pas echt gebroken. Als dat niet gebeurt, dan zal 1220 die downtrend gaan keren. Dat gaat rond 15 januari gebeuren.
  Dat dit bijna zeker is komt omdat de verkopers onder 1220 geheel verdwenen zijn. Dat was ook begin juli het geval.

 • oxford.road
 • oxford.road

  Inflatie versus deflatie …..

  http://www.youtube.com/watch?v=27q-rKPZMn0

 • Genpensioneerde

  We zien het voor onze ogen gebeuren JP Morgan geeft Goldman een lesje.

 • andré

  als bitcoins die helemaal niets voorstellen en waar je niets mee kan kunnen stijgen in 1 jaar van 13 dollar naar de 1000 dollar-hypothetisch gezien- waarom zou dat kunstje niet mogelijk kunnen zijn met zilveren munten van 1 Troy ounce

 • Sebassol

  Even voor de Bitcoin kenners;
  Hoeveel Bitcoins worden er gemiddeld per uur omgezet? en zit daar nog veel verschil in door de dag heen?

  Ik vraag me namelijk af of een overheid flink kan dumpen i.c.m. slecht nieuws om zo de koers steeds weer onderuit te krijgen.

 • Genpensioneerde

  Ik heb het over de Volcker Rule.

 • Genpensioneerde

  Ik hoor zojuist zeggen, door een ‘specialist’, op Bloomberg, we weten nog niet wat de gevolgen daarvan zijn voor JP Morgan. We wachten het af.

 • Genpensioneerde

  Goldman Sachs zal nu wel bijdraaien, om niet teveel in affronten te vallen.En achteraf kunnen ze zeggen: we hebben het OOK voorspeld. De stijging uiteraard.

 • Floesh

  USA’s Economic Freedom-Fall To Collectivist Nightmare – Mike Maloney: http://youtu.be/c0DK0kS3Mjw

 • Genpensioneerde

  Zojuist op Bloomberg : the Volcker rule is goedgekeurd.

 • Genpensioneerde
 • Genpensioneerde

  In Indie zijn de handelaren hun lege rekken aan het bijvullen.

 • Genpensioneerde
 • marcel
 • marcel

  Wat gaan de koersen morgen doen is dit een zwaluw of gaan we morgen weer hoger opvolgend door een eindejaarsrally voor edel.ik denk dat goud in dollar boven de 1360 moet komen om echte input te krijgen mvg Marcel

 • marcel