Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Een rondje langs de velden

06-04-2011 Zilverpaul

Afgelopen 5 april zijn er een aantal technische weerstanden beslecht die de richting zullen aangeven waarin goud en zilver zich zullen gaan begeven de komende periode.

Laten we beginnen met goud:

goud grafiek

Zoals u kunt zien is goud boven de weerstand van $1440 (de paarse horizontale lijn) uitgebroken, wat de weg vrij maakt voor een opmars naar hogere regionen. Idealiter wordt de weerstandslijn die nu is doorbroken binnenkort nog een keer getest als steun (= de goudprijs daalt dan weer tot 1440), om daarna niet meer achterom te kijken.

Voor zilver ziet het plaatje er anders uit:

zilver grafiek

Zilver bevindt zich al in een straffe opgaande lijn, waarbij op een bepaald niveau enige consolidatie is te verwachten, bijvoorbeeld op het niveau van $40. Ik verwacht overigens dat dit een kort oponthoud zal zijn in de verdere weg naar boven, aangezien verwacht mag worden dat de doorbraak van goud de zilverprijs zal meenemen in een verdere opgaande beweging.

Kijken we naar de HUI, een index van goud- en zilver mijnbedrijven, dan zien we dat ook hier een belangrijke weerstand is doorbroken wat de weg vrij maakt voor een verdere stijging.

https://www.thesilvermountain.nl/img/hui01.png

Kijken we vervolgens naar de grafiek van olie ( in dit geval WTIC light oil) zien we dat ook olie bezig is met een gestage opmars.

https://www.thesilvermountain.nl/img/oil-1.png

Een lezer vroeg zich af wat het verband is tussen de ontwikkeling in de goud- en zilverprijs en de prijs van olie.

Hoewel dit niet zo zichtbaar is op deze grafieken, zijn ook de goud- en zilverprijs fors gedaald eind 2008. De conclusie mag dan ook zijn dat de beweging in de koersen parallel lopen van deze stoffen, hoewel er op grond van bijvoorbeeld geopolitieke ontwikkelingen wel tussentijdse afwijkingen kunnen optreden.

Of deze gelijktijdige opmars van goud, zilver en olie zich voortzet zal mijn inziens vooral af hangen van de vraag in welke mate de economische groei zich zal ontwikkelen. In principe zal door de geldontwaarding en afnemende olievoorraden olie vrolijk meestijgen met goud en zilver. Stort echter de wereldeconomie op een bepaald moment langdurig door zijn hoeven zal de vraag naar olie ook afnemen, wat een neerwaartse druk op de prijs zal geven. Zullen anderzijds vooral de Westerse economieën worden aangedaan en zullen China en de andere opkomende economieën kunnen blijven doorgroeien blijft de vraag naar olie op peil, wat gecombineerd met een afnemende productie zal zorg dragen voor een stijging van de olieprijs.

Onze lezer vroeg zich ook af of een herhaling van 2008, waarin goud, zilver en olie door het putje gingen nogmaals zou kunnen voorkomen, bijvoorbeeld wanneer de oorlogen in het Midden Oosten zich uitbreiden richting Iran, Israël en Saoedi Arabië.

Mocht dit gaan plaats vinden verwacht ik ten eerste een hele forse opwaartse beweging in de olieprijs, omdat Iran en Saoedi Arabië grote producenten zijn en strategisch en qua ligging erg belangrijk zijn. Saoedi Arabië waarschuwde enkele dagen geleden al voor een olieprijs van $300 wanneer de onlusten zich ook richting hun land zouden gaan uitbreiden.

Wat goud en zilver betreft ben ik niet bang voor een herhaling van eind 2008, vooral omdat TARP, QE1 en QE2 hebben plaats gevonden en het vertrouwen in de dollar als wereldmunt onherstelbare schade heeft opgelopen.

De laatste lezersvraag betrof de prijs van goud en zilver, wanneer de landen weer zullen overgaan op een goudgedekte munt. Een bijkans niet te beantwoorden vraag, omdat het vooral erg zal afhangen hoeveel een brood gaat kosten in die nieuwe munt. En dat zal weer afhangen hoeveel goud, zilver en olie de landen in hun kluizen en ondergronds hebben liggen. Ergo, we kunnen deze vraag alleen maar beantwoorden in onze huidige euro en dollar. Als ik toch een gooi moet doen: goud gaat naar de $7500, en zilver naar de $500.

Hoewel, $500 voor het zilver; dat zou me eigenlijk wel een beetje tegenvallen!

 • Jens

  BRON: TROUW.NL

  De protesten van boze burgers in Athene, die al een week duren, worden steeds gewelddadiger. Vele demonstranten hebben parlementsleden woensdag bespuugd en belaagd toen die het parlementsgebouw verlieten.

  Politie en brandweer moesten de Kamerleden beschermen. Demonstranten sloegen op de auto’s en bespuugden die ook. Eén parlementslid verstuikte zijn enkel toen hij te voet vluchtte.

  Wegens de snoeiharde bezuinigingen in Griekenland zijn er al maandenlang stakingen en demonstraties. De woede van de bevolking richt zich vooral op de politici. Al een week verblijven duizenden betogers die zich ‘Verontwaardigde Burgers’ noemen, op het Syntagma plein in Athene.

  Onder hen veel anarchisten en aanhangers van koning Constantijn II, die in 1974 werd afgezet. Ze roepen ‘dieven, dieven’ naar het parlementsgebouw. Veel mensen eisen het aftreden van alle politici.

 • Pingback: Nieuws | Edelmetaal-Info()

 • Maria

  Heb net op RTLZ gelezen dat Spanje de volgende is voor aan het infuus. Ze geven het natuurlijk nog niet toe, maar dat komt wel. 1 op de 5 werkloos, gigantische hypothekenbubbel met ING aan kop. Ik twijfel momenteel heel erg om te verkopen. Wie o wie kan mij overtuigen het niet te doen. Ik ben bang net als met de koffertjes van Linda de Mol dat je zo maar gigantisch op je bek kan gaan. Mijn instap was natuurlijk 10 jaar geleden dus voor mij is alles winst.
  @Temp
  Mocht het slecht worden mag je bij ons komen eten hoor. In eerdere postings hebben we de voeding al besproken.
  Voor iedereen een raad: Koop nog een oliestel met lampenolie. Kunnen we de prak nog gaar krijgen uit blik. Er is nu ook stamppotje te koop (hutspot) en dat bij het oliestel brengen de lucht van de 50-iger jaren weer terug bij OPOE.
  Wat zal het weer gemoedelijk worden???????????

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @koos Heb je al op internet gekeken. Ik heb er geen kijk op, maar deze apotheek ziet er wel betrouwbaar uit.
  http://www.eurodrugstore.eu/
  In principe kunnen we dit soort zaken beter op http://eindspel.forum2go.nl/ bespreken

 • RB

  Libya all about oil, or central banking?

  Justifications for the involvement of the United States and its allies in the Libyan rebellion range from human rights concerns to ensuring oil supplies. One remarkably early action of the rebels – the establishment of their own central bank – may indicate a better reason for backing the overthrow of a rich government that offers its people free education and health services.

  Bron: http://www.atimes.com/

  Libie was een van de weinige landen op planeet aarde zonder een Rothschild centrale bank. Wel had men er gratis onderwijs en gratis gezondheidszorg. Eén van de eerste dingen die dat rommelige groepje rebellen deed (zeg maar tussen het vechten, schelden op de NAVO en het al feestend in de lucht schieten door) was het oprichten van een centrale bank. De boefjes. ;-)

 • koos

  @wortelbea

  Het beroerde van medicijnen is: je krijgt ze niet op voorraad, hoogstens voor en paar weken. Daar zit ik mee; en dan heb ik ook nog een apotheek die via de PC precies bijhoudt wat ik nog heb. Rommelen kan niet. Medicijngebruikers zijn straks de klos! Daar helpt geen zilveren muntje…. brrrrrr.

 • Andrew

  Weet iemand waarom de zilverprijs eind januari dit jaar ineens zakte naar iets van 20 euro per ounce?

 • sakke

  Kan iemand me uitleggen waarom bepaalde personen hier op dit blog verkondigen dat een goed instap moment reeds voorbij is? Terwijl diezelfde personen ook verkondigen dat we naar +200 USD gaan. Dat snap ik toch niet zo goed…

 • maudri

  Wel even doorsturen seppel en High Five.

 • seppel

  Uitermate interessante link High Five !

 • RK

  stella artois :
  Hallo , sinds maanden volg ik deze blog en heb er al veel van opgestoken waarvoor dank. Is het nog wel verstandig om nu nog zilver (bij) aan te kopen? Want de laatste weken/maanden is het wel fel gestegen. Begin oktober heb ik me een monsterbox maple leafs aangekocht en nu heb ik terug een redelijk bedrag dat ik kan investeren. Graag jullie reactie en/of voorstellen, weet zelf niet goed wat ik er nu mee aanmoet.

  Hallo Stella,

  Bekijk de seizoengrafieken van de metalen maar eens. Maar opgelet, de trend kan door een correctie of iets dergelijks opeens sterk gaan afwijken. Tot nu toe is voor mij juni juli een goed instap moment geweest. Afgelopen januari ook.
  Het Indiase trouwseizoen begin ergens rond augustus, dan steigen vaak de prijzen.
  Maar… de wereld veranderd met de dag en daarmee de markten (of andersom).

  Gewoon doen, instappen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Hoe de FED (Rothschild) het goud (via de wereldoorlogen) in handen kreeg.
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M69&ss=P794&l=NL

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Zeker RB dit is onvermijdelijk. De schuld zal moeten worden uitgeziekt en worden geherstructureerd. Dit duurt een tijd en dan begint de lente weer.

  Ik las laatst een artikel van Zilverpaul, geschreven in september ofzo. De hoeveelheid open interest (OI, http://en.wikipedia.org/wiki/Open_interest) 129.000 was. Gisteren is de OI opgelopen tot 145.772. Als we aannemen dat alleen de grootbanken (JPM, HSBC etc) verkopen en de speculanten (Hedge funds, particulieren) kopen, betekent dat dat de banken zo’n 16.000 contracten extra nodig hebben sinds het najaar om de prijs laag te houden. Ondanks dat is de prijs van zilver verdubbeld.

  The silver open interest rose again yesterday despite the mini raid to 145,772 from 144,923 yesterday.
  This is of course, basis Monday night. The bankers were definitely not happy with this and their decision after last night’s emergency midnight meeting was to go all out and throw infinite contracts at the longs in the hope that the OI and price would falter.

 • RB

  5 Things That Will Happen To You When America Goes Bankrupt

  1) Your life savings could be reduced to nothing almost overnight
  2) Your taxes will skyrocket
  3) Your life could be in danger
  4) Your payments from the government will dramatically decrease or stop altogether
  5) You will have a dramatically reduced standard of living

  Hele artikel: http://townhall.com/columnists/johnhawkins/2011/04/12/5_things_that_will_happen_to_you_when_america_goes_bankrupt/page/full/

  Zeer lezenswaardig stuk.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Papieren zilver naar beneden, fysieke zilver omhoog

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Gerard Ik bedoelde te zeggen. Jullie gaan er vanuit dat er nog een periode komt zoals in oktober 2008 waarin alle waardes naar beneden gaan vanwege een vlucht naar zekerheid. En om aan de margin verplichtingen te voldoen wordt ook het goud en het zilver massief gedumpt, waardoor dat ook in prijs daalt.
  Het fysieke zilver zal denk ik omhoog gaan vanwege de vlucht naar zekerheid.

  Het verhaal van deflatie en inflatie is ook gecompliceerd.
  We hebben inflatie in grondstoffen/edelmetalen. We hebben deflatie in Obligaties en Onroerend goed. Aandelen gaan zijwaarts. En volgens mij is deze trend wereldwijd.

  Hier een heel goed Keiser report.
  http://www.youtube.com/watch?v=V3NdUU1wWa4&feature=player_embedded

 • RB

  Wife: ‘We’re $14 trillion in debt.’
  Husband: ‘We get more credit cards.’

  http://www.youtube.com/watch?v=5KoWRh1Y9IY&feature=player_embedded

  Hij is fijn. ;-)

 • RB

  We zijn bezig op http://eindspel.forum2go.nl/ de ultieme lijst aan te leggen van zaken die je in een crisis nodig kunt hebben. Wat de drijfveer erachter ook is (gemene plannetjes van de elite, een te ver doorgeschoten kapitalisme of wat dan ook), uiteindelijk is het altijd verstandig goed voorbereid te zijn. Dus wil je meedenken, suggesties doen of alleen meelezen, registreer je dan.

 • x.

  De mening van deze eigenwijze snotneus… als je KAN kopen GA dan kopen!!
  Zolang de massa nog niet koop blijf ik gerust kopen ook al wordt het 50 dollar per munt.

 • stella artois

  Hallo , sinds maanden volg ik deze blog en heb er al veel van opgestoken waarvoor dank. Is het nog wel verstandig om nu nog zilver (bij) aan te kopen? Want de laatste weken/maanden is het wel fel gestegen. Begin oktober heb ik me een monsterbox maple leafs aangekocht en nu heb ik terug een redelijk bedrag dat ik kan investeren. Graag jullie reactie en/of voorstellen, weet zelf niet goed wat ik er nu mee aanmoet.

 • wortelbea

  amaai..
  geneesmiddelen, direct en allen….
  hum… spreken is zilver, en schrijven is blijkbaar niet mijn ding :p

 • wortelbea

  mediceinen ?, iets anders waar je niet direkt aan zou denken ?
  groetjes aan akllen ;)

 • wortelbea

  @didi,
  “Ik geef iedereen in mijn omgeving de raad om nu te kopen wat ze later gaan nodig hebben (en da’s heel wat, geloof me) en al de rest in echt geld om te wisselen”
  kan je in het heel kort jouw idee geven over “wat ze later gaan nodig hebben” ?
  goud zilver -> ok
  energie -> ok
  eten

 • Gerard

  high five :Ok. Temp zit een beetje in het kamp van Johan en Gerard. Zilver gaat wel ontploffen, maar eerst krijgen we een deflatoire crash.

  Een deflatoire crash? Zoiets bestaat volgens mij niet. Maar juist omdat wij ons in het deflatie-tijdperk begeven, stijgt goud&zilver.

  Nieuwtje vandaag!
  Nieuw God, pardon, Goldman Sachs advies…
  Verkoop grondstoffen, INCLUSIEF goud & zilver.
  Pure waanzin natuurlijk, maar veel beleggers geloven blijkbaar in God.

 • didi

  @greetjes

  Voormalige hotshot van JPM die toen als afdelingshoofd verwikkeld was in frauduleuse CDO’s (colletaralised debt obligations oftewel de herverpakte rommelhypotheken) en daar nu voor aangeklaagd wordt. No big deal voor JPM waarschijnlijk omdat er momenteel zo’n 7000 lawsuits tegen hen lopen….

 • didi

  @high five

  Ik ben zelf niet zo’n conspiracy minded en geloof dus niet dat er een allesomvattend elite-plan bestaat.
  Ik zie het eerder als een extreem egoistisch kortzichtig winstbejag van de financiele en energie sector die pakte wat ze maar pakken kon in tijden van weinig toezicht en goedkope olie.

  We zijn waar we zijn nu door die goedkope olie en door het ongedekte fiatgeld.

  Alles wat we nu hebben is ‘geleend’. We hebben op 100 jaar alle goedkoop bereikbare energie opgebruikt die gedurende miljarden jaren door de Aarde werd opgespaard en we hebben geld geleend dat het niet netjes meer was.

  Aan die 2 zaken komt binnenkort een abrupt einde dus 1930 of Rome, wie zal het zeggen ?

  Wat ik wel weet is dat we binnenkort met veel minder gaan zijn, de aarde terug een stuk groter en ronder wordt en alles belachelijk veel duurder wordt.

  Materialisme en overvloed zoals we die nu kennen is dan echt passé en we gaan allemaal terug een heel pak vromer en simpeler moeten leven.

  Ik geef iedereen in mijn omgeving de raad om nu te kopen wat ze later gaan nodig hebben (en da’s heel wat, geloof me) en al de rest in echt geld om te wisselen…

  Er zijn er die luisteren of op zijn minst geinteresseerd zijn in wat ik te vertellen heb, maar er zijn er angstaanjagend veel die echt niet voorbij de normalcy bias geraken en rustig verder denken dat het allemaal zo’n vaart wel niet zal gaan lopen…

  Are they in for a big suprise soon….

 • greetjes
 • greetjes

  @ gordijnen: hier nog een leuk stukje behangpapier voor je. Zerohedge over TALF, een gave regeling waar bankiers beroep op kunnen doen bij de FED (alsof ze nog niet strontstinkendrijk genoeg waren): http://www.zerohedge.com/article/matt-taibbi-asks-why-fed-gave-220-million-bailout-money-wives-two-morgan-stanley-bigwigs

 • greetjes

  @ gordijnen

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @didi Helemaal mee eens. Wat we nu gaan meemaken is minimaal 2x erger dan 1980. Of het wordt 1930 of het wordt 465 DC (einde west romeinse rijk, begin van de dark ages). Dus krijgen we alleen een depressie en begint over een jaar of 6 a 7 weer de lente of komen we voor generaties in een communistische heilstaat (met een eugenese programma) te leven wat de bankiers/elite willen.
  Zilver in 1980, was in golf 5 in bubbel status. Nu zitten we volgens mijn visie nog in golf 1. Dus nog een lange weg te gaan. Ik geloof ook dat we uiteindelijk ver boven de $220 uitkomen

 • didi

  @high five

  Je gaat straf uit de hoek moeten komen om een blik te vinden dat ik nog niet heb makker :-)

 • didi

  @high five

  De oude top van zilver ligt in huidige dollars op 220$ en de situatie van 1980 is totaal anders dan het ongeloofelijk chaotische zootje waar we nu inzitten High Five.

  De dollar is verleden tijd en de euro is ook dood maar weet het nog niet..

  Niets van wat we nu meemaken hebben wij hier in ’t westen al ooit meegemaakt dus alles is inderdaad koffiedik kijken…

  Spannend en exiting als je voorbereid bent, vreselijk angstaanjagend als je dat niet bent lijkt me…

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @didi Ik heb blikken zalm hmmm. Kunnen we een uitwisselingsprogramma beginnen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Een optie is dat zilver naar rond zijn oude top gaat 48,80 ofzo. dit niet vast houd en terugkomt naar rond de 35.
  Ik weet wel dat goud van $690 in sept 2007 (Wat was ik bullish op goud, toen bernanke met de rente naar beneden ging! faber: gold goes ballistic) naar $1030 in mrt 2008 ging. Vervolgens consolideerde de goudprijs 1 jaar tot het voorjaar van 2009 goud en toen doorbrak goud de $1030 en ging verder omhoog. Goud knalde destijds door zijn oude top uit 1980 heen. Zilver kan nu ook door zijn oude top, naar zeg 75 en dan een jaar lang consolideren boven de 50. Ach het is allemaal koffiedik kijken. Ik weet wel dat Bernanke in zijn helikopter rond vliegt.

 • didi

  @temp242

  …en aangaande mijn eerdere ‘mafkees’ opmerking : was wat kort door de bocht dus daarvoor mijn excuses…

 • gordijnen

  Temp242 ik lees altijd graag jouw commentaar. Vooral blijven doorgaan zo.

 • didi
 • temp242

  Ja Didi, ik heb er al eens van gehoord, kan van jou zijn geweest? Lijkt me wel interessant, heb je hier een webadres/link van? Wat ik trouwens wél al doe, bij de wekelijkse boodschappen, dat is steeds al een voorraadje blik meepakken, nu nog te verkregen en goedkoop, want zie bijvoorbeeld maar eens naar de echte beelden van Japan, lege rekken hé.MVG en welterusten, en aan allen hier.

 • didi

  @temp242

  Als zilver naar 300-500$ gaat is dan het ‘goede instapmoment’ dan al voorbij ?

  En als je bang bent dat alles naar de verdoemenis gaat en de broodprijs gaat ontploffen, koop dan nu pumpernickel brood in blik.
  Nu nog spotgoedkoop en 20+ jaar houdbaar.
  Superlekker bij een makreeltje in tomatensaus uit blik, …en ik kan het weten :-)
  Bij een verdubbeling van de broodprijs op 2 jaar maak je 100% winst…

 • temp242

  Inderdaad, @beste Zilverpaul, hulp graag van een prof aangaande dit item.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik zou geregeld kopen, maar met deze prijzen zeker voor zeg 30 a 40% instappen. Met de leveringsmaand zal JPM de prijs wel weer naar benenden proberen te werken. Ik denk niet dat het hun lukt. Maar Mei is traditie getrouw een tricky maand. Kan ook zijn dat er geen zilver genoeg zilver meer is, dan kunnen we een explosie zien.
  @ Zilverpaul. Misschien een leuk stukje over de leveringsmaand Mei met daarin verwerkt jouw visie.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Winstnemen met het fysieke spul doe ik niet. Te veel werk en te duur. Het laatste was ironie en zoals je weet zie ik de negatieve berichtgeving als gunstig. Het betekent dat er nog veel mensen geen zilver hebben en in de toekomst zullen gaan kopen. Je ziet dat (tijdelijke) toppen altijd gevormd worden als niemand gevaar ziet voor die assetclass en de toekomstige stijging als zeker wordt beschouwd.
  Een ding is zeker, als 98% van de mensen positief (zomer 2007)is of 98% negatief is (voorjaar 2009), dan zie je altijd een trend omdraai, dat klinkt gek maar zo werkt het. Dat zijn de momenten waarop je winst maakt.

 • temp242

  Neen, ik begrijp High Five: diegenen die hier hebben kunnen inslaan aan prijzen van pakweg 20 dollar, die zitten pas goed, wat maakt het uit als ze een scherpe daling van de huidige niveau’s of zelfs nog hogere regionen moeten incasseren tot pakweg een bodem van 35dollar, dan hébben ze nog een mooie winst. Ik denk dat het is wat High Five ons duidelijk wil maken. Het juiste instapmoment/momentum is voorbij denk ik.

 • ZackZilver

  @high five
  Daar moet ik dus nog steeds aan wennen, kennelijk …

 • ZackZilver

  @high five
  Maar je schrijft dat zilver eerst naar 80 gaat volgens jou. Je kunt daar dan winst nemen wanneer je nu koopt. Of op 70 of op 65. Dus “koude kermis” etc. begrijp ik niet zo goed.

 • temp242

  Volledig mee eens beste High Five.
  En wat Zackzilver betreft, inderdaad het hoeft niet te zijn dat als zilver in prijs gaat ontploffen dat zomaar de kosten voor levensonderhoud ook gaan ontploffen, alhoewel mijn gevoel anders zegt, maar ja, dat is mijn gevoel.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Dat laatste zei ik natuurlijk met de welbekende knipoog ;-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ok. Temp zit een beetje in het kamp van Johan en Gerard. Zilver gaat wel ontploffen, maar eerst krijgen we een deflatoire crash.
  Ik ben een hele andere mening toegedaan. Een serieuze correctie (33 of 50%) komt aan het einde van golf 1 en dan zijn we toch al dik door de 50 dollar heen. Eerst naar 80 en dan terug naar 40 lijkt me wel een optie. Ik heb al heel wat argumenten opgenoemd waardoor ik denk dat er op korte termijn geen scherpe daling komt. Wie het weet mag het zeggen. Ik ben iig blij dat ik de keuze niet meer hoef te maken.
  Iedereen succes met zijn keuze tot aankoop.
  In ieder geval is er nog een enorme voorraad zilver in de markt, zoals ik dat in de kranten heb mogen lezen. Iedereen die nu koopt zou weleens op een koude kermis uit de botsauto’s kunnen vallen

 • ZackZilver

  @temp242
  Ge moet ook in aandelen gaan, alleen niet vergeten te verkopen na 5000% winst gemaakt te hebben, natuurlijk. :-D

  Daarbij, wanneer zilver vervijfvoudigd hoeft de rest van de goederen/producten niet in prijs te vervijfvoudigen. Mij lijkt dat je met zilver veul, heel veul netto winst kunt maken de komende jaren. Maar, we gaan het zien natuurlijk.

 • ZackZilver

  @temp242
  Niet mee eens, waarde temp242

 • temp242

  Neen serieus ZackZilver, zilver gaat zéker naar 200euro/ounce,en dit binnen de twee jaar! Maar een brood kost dan ook wel minstens vier/vijf euro. Over de benzineprijs zullen we het maar niet hebben.
  Wat heb je dan bereikt met je zilver? Héél veel, want je ‘bestaat’ nog als middenklasser of hoogklasser. Mensen die jouw visie niet hadden of deelden zullen het financieel niet gaan overleven, laat dat nét de bedoeling zijn van de ‘elite’. De middenklasse MOET eruit.
  Mijn vader zei het tien jaar geleden al, vroeger reed je met een Mercedes wanneer je het gemaakt had, of een grote directeur was, of gewoon rijk was, nu kan een steuntrekker met het laaste Mercedes model zou wegrijden uit de toonzaal, bij wijze van spreken, nogal wiedes dat dat de ogen van de adel uitsteekt, en vergis u niet, de adel spuwt op de gewone mens.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik heb hier een allocation report feb 2011 van the Rothschild private banking & trust
  http://privatebankingandtrust.rothschild.com/uploadedFiles/Rothschild/Who_we_are/Asset%20Allocation%20Report%20February%202011.pdf

  Rothschild verkopen wel obligaties.
  http://dotsub.com/view/bf45779f-96ab-48ab-b1ca-24d4dc196e8b

  Hier nog wat over de Rothschilds.
  http://www.puppet99.com/?p=126

 • temp242

  Voila zie hier de visie van een wijze dame, en dat MEEN ik! MVG.

 • ZackZilver

  @Maria
  Goh Maria, denk je niet dat zilver de komende paar jaar naar 150 USD+ gaat? Ik iig geval wel.

 • Maria

  @temp242

  Nou temp242 ik beschouw jouw visie als eentje van een miljonair (lol)
  Ik begrijp wel waarom je niet (meer) wilt toegeven dat je bezittingen hebt in edelmetalen.
  De roverheid gaat je anders opzoeken. Blijf jouw postings toch lezen hoor want ik geniet ervan. Jammer dat je de visie niet vele jaren eerder had. Had je rijk van kunnen worden.
  Instappen zou ik nu met zo’n recordbedrag ook niet durven. Ik vergelijk het met diegenen dat de laatste 2 jaar een huis gekocht hebben. Te duur betaald en misschien over 30 jaar nog wat rendement maar toch twijfels.

 • temp242

  Beste x, ik heb hier onlangs gepost dat ik mijn VOLLEDIGE pensioenreserve heb gevraagd, en met een grote smile de boete hierop betaald heb, inleg betalen is ook niet meer nodig.
  Misschien dat deze opbrengst zijn weg wel gaat vinden. In elk geval dank voor je ‘steun’ beste X.

 • temp242

  En nog iets Didi, natuurlijk gaat de zilverprijs ontploffen, dat voelt zelfs mijn goudvis aan, maar mijn bakker weet ook dat hij binnen dit en twee jaar zijn broodprijs gaat verdubbelen.

 • x

  @Temp242 laat ze maar kletsen u kunt voor u zelf alles heel goed beslissen,

  Blij dat u voor ons zoveel moeiten in dit forum steek lees vaak alle berichten dubbel om alles zo goed mogelijk te laten doordringen.

  Alleen is het nooit te laat om in te stappen zolang de grote massa dit nog niet aan het doen is! wellicht kan je het nog een keer overwegen!

 • temp242

  indertijd=inderdaad natuurlijk.

 • temp242

  En indertijd, het is wel degelijk juist wat High Five zegt, je mag wel wat over redelijk wat spaarcentjes bezitten, zeker NU om fysiek zilver aan te kopen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  x :
  @gordijnen
  Moet je wel een erg grote muur hebben om al die mooie artikelen in te lijsten!

  Of je maakt gordijnen van de artikelen :-)

 • temp242

  Zeg Didi, kan ik er iets aan doen, dat ik heldervoelend ben? En ja hoor daar gààn we weer, dan ben je natuurlijk wéér de mafkees, doe maar hoor.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Nico Valt wel mee met die correctie als ik het goed begrijp. 37 dollar worstcase scenario.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @didi nou nou didi. Als je geen spaar centen heb, kun je ook geen zilver kopen vriend.

 • didi

  @temp242

  You must be joking right ?

  Je zit hier 50 maal per week te verkondigen dat het gedaan gaat zijn met fiat geld en dat alles naar de verdoemenis gaat maar je hebt zelf geen zilver en goud en je vind de huidige prijs te duur om in te stappen, ook al claim je hier 100 keer dat de zilverprijs gaat ontploffen ??

  Wat een mafkees ben jij toch !!

 • Nico

  @temp242
  het gaat nog zakken zunneh, ge kunt nog instappen vooraleer ut ech te laat is hu”h:
  http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/04/gold-daily-and-silver-weekly-charts_11.html

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Nee geen grapje van temp.

 • wil

  @ temp242: dat meen je toch niet serieuz ? Van zolang ik op dit forum kijk ben je 1 van de fanatiekste posters, het is een grapje toch ??

 • RK

  temp242 :
  Zelfs(helaas!!!) géén fysiek zilver beste Zackzilver, en ook géén goud Johan (haha) jij beste ZACKzilver hebt natuurlijk uw naam niet gestolen hé.
  Ben te laat geweest om in te stappen, heb het plaatje beginnen te snappen nét na dat zilver als het ware gratis kon kopen. Ik volg wel goed de actualiteit en kan heel goed begrijpen dat je in de zeer korte toekomst het allerbeste zit met zilver en goud. Aan allen hier die ‘op tijd’ hebben ingestapt een welgemeende dikke proficiat en neen ik ben niet een van die believers die hopen op een’ instap moment’, dàt maken we heus niet meer mee hoor.Alsook ben ik niet jaloers, alhoewel…, maar dat mag, tenminste als je het toegeeft.

  Maar het is nog niet te laat, je kunt nog instappen. Prijzen zullen nog vele malen hoger gaan, vooral zilver.

 • ZackZilver

  @Sarah
  Hoe komen ze aan daar bij en hoe kom je aan die info?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Sarah Een link is altijd makkelijk Sarah

 • Sarah

  Zo’n advies had ik niet snel verwacht van deze partij.

 • Sarah

  Rothschilds vandaag: obligaties verkopen en fysiek goud kopen.

 • ZackZilver

  @temp242
  Hij is de zilvermijn, het is een zilvermijnmens. Die zie je tegenwoordig niet zoveel meer trouwens. (H)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Willem Middelkoop is de beste econoom die Nederland heeft. En hij is eigenlijk journalist. Wat leren ze eigenlijk op de economische faculteit van de universiteiten ?.Waarschijnlijk dat ons monetaire systeem het best denkbare geldstelsel is. Waarschijnlijk niet dat ieder geldstelsel maar een jaar of 30 of hooguit 40 jaar meegaat.
  Er gaan in de toekomst een aantal zaken gebeuren.

  .Het vertrouwen in de dollar als reserve munt verdwijnt totaal
  .JPMorgan komt in problemen door zijn derivaten positie in zilver en goud.
  .Een groot europees land komt in de problemen en ziet zijn rente enorm stijgen en vraagt om hulp bij de ECB en het IMF waardoor de euro daalt (die beiden ook niets hebben, maar geld creeren uit het niets waardoor wij en onze toekomstige generaties voor altijd moeten blijven afdragen aan deze globalistische instellingen)
  @ temp Ik weet niet of je weet, maar dat uitgebreide fouilleren door de TSA is enkel en alleen bedoeld om de mensen onderdanig aan het systeem te doen voelen en te maken. Dus niet zo schamper aub.

 • wortelbea

  temp242 :Neen ik kom van de planeet unikwebo.

  Hey Temp ik ben van Arcardias, dan zijn wij buren ! Ik dacht hier niet iemand van onze streek tegen te komen; leuk zeg :p
  prachtige fluor meer trouwens op jullie maan. ben daar nog op stage geweest.

 • temp242

  Beste ZackZilver, Ik dacht het wel, is dat die uitbater van die zilvermijn misschien?

 • ZackZilver

  @temp242
  Dat dacht ik al, eerlijk gezegd. Ik heb daar trouwens familie wonen.

 • Gerard

  wil. :@Gerard waar kan ik info vinden rond die cyclussen (lang en kort ??) ? Ik hoor jullie regelmatig praten vover de winter en de zomer en zo stuur me eens wat links door.

  Wil,
  Erg goede site over deze cyclus is op internet niet te vinden. Maar google maar eens naar “Kondratieff cyclus”.
  Een site over deze “long wave” is de site van Ian Gordon http://www.longwavegroup.com
  Dit is wel een betaal site, maar zeker de moeite waard. Je leert hier alles over. Bovendien zit deze Canadees dicht bij het mijnbouw-vuur ! Heeft tevens op dat abonnement goede junior goud&zilver miner tips.

  Maar in het kort:
  http://northcoastinvestmentresearch.files.wordpress.com/2009/01/kondratieff-cycle.jpg

  De volgorde van dit plaatje:
  1. uitprinten
  2. inlijsten
  3. boven je bed hangen
  4. elke 10 jaar even op kijken
  5. binnen 50 jaar ben je gegarandeerd miljonair

 • temp242

  Neen ik kom van de planeet unikwebo.

 • ZackZilver

  @temp242
  Uhh, maar wat drijft u dan om een prominent commenter te zijn op deze blog? Geen zilver geen goud, geen instapmoment …

  Bent u wel van deze planeet?

 • temp242

  Zelfs(helaas!!!) géén fysiek zilver beste Zackzilver, en ook géén goud Johan (haha) jij beste ZACKzilver hebt natuurlijk uw naam niet gestolen hé.
  Ben te laat geweest om in te stappen, heb het plaatje beginnen te snappen nét na dat zilver als het ware gratis kon kopen. Ik volg wel goed de actualiteit en kan heel goed begrijpen dat je in de zeer korte toekomst het allerbeste zit met zilver en goud. Aan allen hier die ‘op tijd’ hebben ingestapt een welgemeende dikke proficiat en neen ik ben niet een van die believers die hopen op een’ instap moment’, dàt maken we heus niet meer mee hoor.Alsook ben ik niet jaloers, alhoewel…, maar dat mag, tenminste als je het toegeeft.

 • ZackZilver

  @temp242
  Nondendieu temp242, wat is dat nu? Ik dacht, gij knalt er wat geld tegen aan om vet te scoren. Maar … , gij zit liever lekker op unne zakzilver, zeer hoog en droog?

 • temp242

  Nééén, veel te vééééééééééél schrik!O.K. als prof kan je er best goed aan verdienen, maar dat is niet voor mij weggelegd.

 • Zilver

  Rothschilds hebben vandaag gezegd dat je obligaties moet verkopen en fysiek goud moet kopen.

  http://goldnews.bullionvault.com/gold_bullion_treasuries_041220117

 • ZackZilver

  @temp242
  Iets anders, heb jij aandelen in zilvermijnen?

 • temp242

  Natuurlijk mijn beste. En ik deed het natuurlijk niet om je te ‘testen’ , sommige artikelen zijn echt niet slecht hoor.
  En echte managers schrikken wél, maar die laten dit niet blijken.

 • ZackZilver

  @temp242
  Ik schrok al … alhoewel een echte manager n-o-o-i-t schrikt natuurlijk. :-D

 • RB

  @ Theo

  Middelkoop schrijft inderdaad verhelderend. Ik heb zijn eerste twee boeken en die zijn prima, maar hij heeft wel last van ‘recyclingsdrift’, m.a.w. hij schrijft vaak hetzelfde over dezelfde onderwerpen.

 • temp242

  Beste ZackZilver, het was maar om je te ‘testen’ hoor.

 • Theo

  Willem Middelkoop in een interview over zijn nieuwe boek ‘Goud en het geheim van geld’. In dit boek concentreert hij zich volledig op het financiële systeem. We gebruiken geld dagelijks, maar we staan er eigenlijk nooit bij stil wat geld nu daadwerkelijk is.

  Middelkoop vertelt dat het geldsysteem bewust vreemd in elkaar gezet is, zodat het moeilijk te begrijpen is en voorkomt daarmee weerstand. Hij licht als voorbeeld de rare financiële constructies toe van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. En ook hoe geld uit het niks gecreerd wordt door banken als je er geld leent.

  http://www.velevisies.nl/content/68/willem-middelkoop-goud-en-het-geheim-van-geld

  (fijn hoe goed Willem dit uit kan leggen)
  Ook dit boek ga ik weer lezen.

 • ZackZilver

  @temp242
  Hee temp242, hoe komde gij d’r bij om mij dieje site aan te bevele? Zedde gij zot of zo?

  De beste managers zitten op deze site want goede managers zijn geinteresseerd in goed geld. Alhoewel … als je sommige comments leest hierzo lijkt ’t hier soms ook wel een festival of mental cases. Dat dan weer wel.

 • temp242

  Beste High Five, ik wil ze dat eens in de Europese steden zien doen. Met al die boerka’s, veel geluk ermee, me dunkt. MVG.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik vind het wel een goed teken dat er negatief wordt geschreven over zilver. Als iedereen positief is, dan gaat de koers meestal (tijdelijk) naar beneden.

  @andrew. Met het fiat geldsysteem kun je van de toekomst lenen en nu uitgeven. Dat vinden politici heerlijk, kunnen ze zich populair maken.
  Banken vinden dat ook fantastisch, want die verdienen geld (rente) met geldcreatie uit het niets. Als jij 100 euro leent van de bank, dan creëer je geld in omloop en de bank hoeft niets anders te doen dan debet en credit op zijn balans.
  Wil je 100 euro goud maken, dan zul je toch eerst een mijn in moeten, naar boven halen, het helemaal bewerken en transporteren.
  Dit amerikaanse meisje wordt al geleerd hoe om een goede slaaf te zijn. Wanneer komt dit in Nederland.?
  http://www.youtube.com/watch?v=eqo-EaKEfDY

 • temp242

  Even iets heel anders, meer bepaald voor ZackZilver:
  Interessante site misschien voor jou: via Google: managersonline.nl
  De moeite waard! Je kan je ondermeer inschrijven (gratis) op hun nieuwsbrief.MVG.

 • temp242

  Beste Andrew, héél de wereld, ook jouw wereld draait om papier geld, een beloftebonnetje, gedekt door wat? Laat nu net goud en zilver de kanariepietjes zijn in de geldmijnen! Edelmetaal is dé vijand van Banksters en Roverheden omdat ze zoals ze dit actueel doen heel de kunstmatige geldcreatie, cfr. zeepbellen, cfr. pyramidesysteem bloot leggen, weet u wat de gevolgen kunnen zijn wanneer Jan met de pet dit plaatje door begint te krijgen?

 • Andrew

  Klopt het dat de goudprijs en zilverprijs ook door overheden wordt gemanipuleerd? Met welk doel? Als ze willen dat “gewone” mensen geen goud of zilver kopen zou je verwachten dat ze juist de prijs van goud en zilver zo hoog mogelijk willen krijgen, zodat de mensen het niet meer kunnen betalen……..

 • temp242

  Alles wat een politieker zegt en HVR is een échte politieker, moet je omdraaien, omdat het nu eenmaal duivels zijn. Dus die fatale crisis komt er, waarschijnlijk tegen juli 2011.

 • RB

  Herman van Rompuy. Hij ziet eruit alsof-ie uit Midden-Aarde is verbannen en niet goed weet wat hij in de Grote Mensen wereld moet doen. Herman is de leider van 500 miljoen Europeanen. Onze Oppersmurf. Help.

 • ZackZilver

  @gordijnen
  Jij jaagt de mensen uit de gordijnen. Da’s ook leuk, veur de verandering.

 • Niels
 • wil.

  De europeese president stelt dat Spanje niet zal getroffen worden door de schuldencrisis. (of bijna zeker niet ;-) )
  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1249709/2011/04/12/Van-Rompuy-Kans-dat-schuldencrisis-Spanje-treft-nihil.dhtml

 • wil.

  dank u sel, ik bestel de druk van 2010.

 • Ethan

  Misschien wat winstneming?

 • Andrew

  Iemand een idee waarom de zilverprijs de afgelopen dagen zo hard steeg en ineens weer daalt?

 • sel

  @ Wil
  Eric Mecking
  Deflatie in aantocht. Een erg goed boek waar je alles over de cyclussen kan lezen :)

 • gordijnen

  X@

  Denk dat ik wissellijsten ga gebruiken, kan die wel vinden bij de kringloopwinkel.

 • x

  @gordijnen

  Moet je wel een erg grote muur hebben om al die mooie artikelen in te lijsten!

 • gordijnen

  @High Five

  Als ik dit soort berichten lees, dan geeft mij dit altijd het gevoel, dat wij op de goede weg zijn met het beleggen in fysiek zilver. Op dit moment kunnen wij nog kopen en hebben tijd om onze zaken nog voor te bereiden.

  Bepaalde berichtgeving, in de media bewaar ik, om later te kunnen inlijsten.

 • wortelbea

  koos :Heb nog €1000,00 euri over; wat kopen 1 ounce gold of 1 kilo silver????

  Ik zou denken: dit hangt van je verhouding zilver goud dat je nu bezit.
  ikzelf probeer +- 1/3 goud en 2/3 zilver na te streven (in huidige waarde, niet in ounce)
  maar dat moet je natuurlijk zelf uitmaken.
  als ik weinig had, begon ik met zilver. ook omdat dat nogal sterk stijgt, in ik mezelfnog meer tijd gundo om mijn goud tekort dan nadien in te halen.

 • koos

  Heb nog €1000,00 euri over; wat kopen 1 ounce gold of 1 kilo silver????

 • gordijnen

  FD 12 april 2011

  IMF ziet geen grote risico’s voor economie.

  De wereld wint aan kracht en niemand hoeft bang te zijn voor een significante terugslag. Dat heeft hoodeconoom Olivier Blanchard van het IMF verklaard. Grote bedreigingen zijn nu afwezig. Geen vrees meer voor een dubbele dip.

  Gelukkig dan kan de consument opgelucht weer ademhalen en weer gordijnen bij mij kopen.

  Dan komt er gelukkig weer geld in kas voor aankopen in zilver.

  Ga binnenkort een advertentie plaatsen dat mensen ook in zilverguldens mogen betalen ipv de Euro. Scheelt weer een hoop BTW. Lol

  Bij ons is Uw zilveren gulden een Euro waard. Nieuw spreekwoord.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Er is een media offensief gestart tegen zilver, is het niet ?
  Overal lees je plotseling dat zilver door een vreemde hype erg gewild is, ondanks het feit dat er enorme voorraden van zijn. Ja, iedereen die zilver koopt zou wel eens van een koude kermis kunnen thuiskomen.
  @RB Change we can believe in.
  http://www.youtube.com/watch?v=RgqPmDpUv10&feature=related
  @Gordijnen
  Het aantal mensen dat aan kanker zal sterven zal de komende jaren wel toenemen in Japan en America. Ik heb niet kunnen vinden in hoeverre wij in Nederland last hebben van de radioaktieve jodium en cesium uit Japan.

 • gordijnen

  Ik denk dat ik hetzelfde probleem heb als de meeste op dit forum.

  Te weinig geld om nog meer zilver te kopen.

  Maar voor een paar zaken met zilveren guldens, gaat nog wel lukken.

  @niels, dank je voor het artikel. Ben altijd blij om dit soort nieuws te lezen.

 • RB

  Ach, er is helemaal niet zoveel aan de hand. Alles bij elkaar schijnt de ramp maar 10% te zijn van de Chernobyl categorie. Of zoiets. In elk geval kunnen we weer rustig verder met onze waakvlamlevens. O wacht… er is toch nieuws over de ramp in Japan – uit Hawaii.

  Japan Nuclear Radiation In Hawaii Milk At LEAST 600% Above Federal Drinking Water Limits

  Bron: http://theintelhub.com/2011/04/11/japan-nuclear-radiation-in-hawaii-milk-2033-above-federal-drinking-water-limits/

 • sticky fingers

  @greetjes

  Inderdaad zeer verontrustend, het lijkt erop dat het nieuws over de straling net zo uit het nieuws zal verdwijnen, als de Bp oil disaster.

 • Sander
 • Niels

  ‘Ondanks dat er geen tekort is aan zilver..’
  http://www.fd.nl/artikel/21894528/zilver-goud-blijven-records-breken

  maandag 11 april 2011, 17:20
  Op dit artikel kan niet meer gereageerd worden.

  Het FD, daar kan je wat mee:)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Denk je dat zilver flink corrigeert op korte termijn.? Denk nog een keer. China is rood gloeiend. (niet van het communisme). De geldpersen. De oorlogen.
  Deze winkelier zei dat hij zijn prijzen voor pakken uit china met 35% zag stijgen @3.15. En ze dachten in China niet dat de prijzen naar beneden zouden gaan.

  http://www.youtube.com/watch?v=o7u2bZ5fVOA&feature=relmfu

 • RB

  ‘Overheid is een “pistool in de kamer”‘

  http://www.youtube.com/watch?v=0jM1xmSeMDE&feature=player_embedded#at=248

  Interessante filosofie over het verschijnsel ‘overheid’

 • wil.

  @Gerard
  waar kan ik info vinden rond die cyclussen (lang en kort ??) ? Ik hoor jullie regelmatig praten vover de winter en de zomer en zo :-) stuur me eens wat links door.

 • RB
 • RB

  @ Safi

  Camelot is inderdaad een boeiende site. Waar je bijna oneindig kunt dwalen – en verdwalen. Reistips: 1. Open geest; 2. Gezond verstand en 3: Kritisch vermogen.

 • Safi

  @high five

  Hoe absurder de waarheid, hoe moeilijker het wordt voor mensen om deze te geloven.

  Onze verre voorouders waren op de hoogte van buitenaards leven en van nog veel meer. Voordat we deze kennis klakkeloos naar het rijk der fabelen verwijzen, zou ik me eerst inlezen. Eerder kunnen we geen mening verkondigen.

  Op de site van G. Edward Griffin (schrijver van The creature from Jekyll Island; over de werkelijke toedracht van the fed en fractional reserve banking) heb ik twee interessante boeken gevonden. T.w. : Forbidden History, edited by J. Douglas Kenyon en Suppressed Inventions & other discoveries.
  Hier wordt duidelijk dat er wel degelijk buitenaards leven bestaat en dat NASA alle info hieromtrent manipuleert, zoniet verbergt. Lees je in, zou ik zeggen.

  Voor mensen die het onmogelijke willen overwegen. Een goede site is Project Camelot en Project Avalon, waar vele klokkenluiders hun verhaal doen w.b. UFO’s en nog veel meer.
  Houdt wel in dat we met een kritische open mind moeten luisteren, maar de feiten die je op deze sites te horen krijgt, zullen je adem benemen. Er is moed voor nodig om het onspreekbare te willen aanhoren.

 • Gerard

  high five :@gordijnen De top van golf 5 ligt waarschijnlijk ergens tussen 2016 en 2018. Het is onmogelijk om in de toekomst te kijken. Ik ga weer in aandelen als de Dow/goud ratio 0,75 is. Inderdaad zal op dat moment iedere financieel adviseur goud en zilver adviseren en het zijn dan inderdaad dezelfde mensen die eind jaren negentig aandelen kochten.

  Klopt, hier moet je de longwave-cyclus weer in de gaten houden. Dus bij de “nieuwe” start. Volgens deze cyclus is dat rond 2020 of later.

 • Gerard

  wil. :@Johan
  uit je artikel: The thing is, when it eventually goes down, it does so in a very brutal way. It is possible that we see silver rise on Monday or Tuesday by 3-5%, followed by a Huge sell-off, closing at -5% or so.
  snel verkopen straks zitten we met een 5 pct crash ? of wat is zijn advies ?

  Hier is op zich niks mis mee. Keiharde stijgers zullen altijd erg volatiel worden. Dat is normaal. NIET zenuwachtig van worden. De “zenuwenlijders” zijn de verliezers.

 • Gerard

  @high five
  Een “gezonde” correctie komt er. Dat is altijd het gevolg van de “handel”. Winstnemingen, en daar achteraan vaak de angsthazen die de verkoopdruk sterk overdrijven. Zo gaat dat altijd. Hoe harder gestegen, hoe dieper de correctie.
  Laat maar komen die correctie! Het zijn koop-momenten. Daarna kan je weer opnieuw een ruk naar boven maken.
  Fundamenteel blijft zilver op de lange termijn erg goed.

 • greetjes

  Maakt iemand zich nog druk over Japan en de wereldwijde radioactieve besmetting?
  http://www.zerohedge.com/article/fukushima-accident-assessment-officially-raised-maximum-level-7

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  mwah ik geloof voorlopig niet in een harde correctie. Wie moet dat dan veroorzaken?. JPM heeft geen zilver meer die ze op de markt kunnen dumpen om de prijs naar beneden te krijgen. Aan de inflatie komt voorlopig geen eind, negatieve rente, geen harde bezuinigingen. Bernanke die de obligaties opkoopt. De 2% van de beleggers die nu long zitten geloven echt in zilver en blijven long zitten. De prijs is nog te laag om zilver uit allerlei produkten te halen.
  We zijn misschien een beetje overbought op dit moment. Een weekje zijwaarts?. Als we morgen blijven liggen, denk ik dat we een paar dagen consolideren.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @gordijnen Geniet lekker van het voorjaar, zilver roest niet!! en als je het in de tubes laat laat hoef je het ook niet op te poetsen.

 • greetjes

  @RB
  Zo RB, leuk handeltje voor de Amerikaanse Roverheid! In dit geval met hoofdletter R.

 • greetjes

  Bill Gross van Pimco heeft er helemaal geen vertrouwen meer in dat het goed komt met de Amerikaanse economie: http://www.goud.com/home.html

 • RB

  California Seizing Property from Safety Deposit Boxes

  As reported by ABC News, what started out as a program to hold unclaimed property, such as the contents of safety deposit boxes owned by people who have moved away without a forwarding address, has gone wildly out of control. The program is now using the flimsiest of excuses to drill safe deposit boxes and sell the contents, often for below-market value, the proceeds going to the state’s general revenue.

  Bron: http://blog.mises.org/16433/california-seizing-property-from-safety-deposit-boxes/

 • wil.

  @Johan

  uit je artikel: The thing is, when it eventually goes down, it does so in a very brutal way. It is possible that we see silver rise on Monday or Tuesday by 3-5%, followed by a Huge sell-off, closing at -5% or so.

  snel verkopen straks zitten we met een 5 pct crash ? of wat is zijn advies ?

 • Martijn

  Tja, ineens is alles weer zoals het zijn moet. Alle problemen zijn de wereld uit. Persoonlijk zie ik dit als een uitstekende kans om opnieuw mijn papiergeld om te zetten naar fysiek. Uiteraard even het juiste moment afwachten. Ik verkoop helemaal niets! Logisch dat na een 60% stijging in krap 3 maanden even wat lucht uitgeblazen moet worden. Gelukkig maar.. En daarna weer vrolijk verder.
  Ik zie het nut niet echt in van een vergelijking tussen de NASDAQ en de zilverprijs.

  Het kan heel goed dat in augustus de boel pas weer op stoom komt. Maar het kan ook morgen alweer afgelopen zijn met de correctie. Het is tenslotte een delivery maand.

 • Johan
 • x

  Zakt nu aardig, leuk instap momentje wellicht onder 896 euro per kg nu! vanmorgen nog bijna 40 euro hoger!

 • gordijnen

  is niet mijn specialiteit

 • gordijnen

  High Five

  Dank je voor de informatie. Geduld heb ik mijn specialiteit, dus hoop dat ik het ga volhouden tot 2016 of 2018.

  X

  Slim weet ik niet, wel lekker anders en zeker niet gehersenspoeld!

  Onwetende grote massa, daar geloof ik ook niet in. Meer ongeloof en denken dat
  het allemaal wel goed zal komen of niet z’n vaart zal lopen.

  Ik ben net zoals velen op dit forum. Gestopt met het waarschuwen of overtuigen
  van de grote massa.

  Probeer alleen nog een pensioen over te houden voor mijn oude dag.

  De waslijst waar ik aan heb meebetaald en dat uiteindelijk al weer is vervangen
  door nieuwe regelingen kan ik al bijna niet meer op een hand tellen. Roverheid.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @x Je wordt echt al een Rothschild. De meeste mensen hebben hun huis veel te duur gekocht, hebben te veel schulden en op het hoogst van de crisis moeten ze de spullen noodgedwongen verkopen en dan pik jij de bezittingen op voor afbraak prijzen.

  Of zoals Thomas Jefferson zei:
  If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their Fathers conquered

 • x

  @gordijnen

  Oh dan snap ik hem;) de slimme mensen zoals hier verkopen het dan aan de onwetenden de grote massa. En vervolgens kan ik zonder schuld een koophuis kopen en een mooie auto!

  Zilver alles wat mijn hartje begeerd!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @gordijnen De top van golf 5 ligt waarschijnlijk ergens tussen 2016 en 2018. Het is onmogelijk om in de toekomst te kijken. Ik ga weer in aandelen als de Dow/goud ratio 0,75 is. Inderdaad zal op dat moment iedere financieel adviseur goud en zilver adviseren en het zijn dan inderdaad dezelfde mensen die eind jaren negentig aandelen kochten.

 • temp242

  Beste ZackZilver, inderdaad.MVG.

 • gordijnen

  X

  Wie aan de top van golf 5 zilver koopt?

  Antwoord is volgens mij dit.

  De mensen die nu ook de staatsobligaties kopen en in aandelen stappen, omdat
  de media hun verteld dat dit een goede investering is. Of Harry Mens dit zegt.

 • ZackZilver

  @temp242
  Dat is dus verboden voor mensen in loondienst, althans in Nederland.

  1984 Wordt steeds meer werkelijkheid. We worden verplicht om maandelijks geld af te staan waarmee de fascistische BV Nederland rommelobligaties koopt via de pensioenfondsen. Rommelobligaties die zij zelf uitgegeven hebben via de DNB.

  Intussen moeten we ons verplicht ieder jaar duurder verzekeren, feitelijk is ’t gewoon een belasting, om de gezondheidsindustrie in stand te houden. Wanneer je weet hoeveel geld ook daar jaarlijks verkloot wordt …

 • x

  @gordijnen

  Dat wil iedereen wel, dat zal de zilver prijs weer doen zakken! En wie koopt er nog aan de top van golf 5 zilver?

 • temp242

  Daarom laat ons COLLECTIEF UIT DE PENSIOENFONDSEN STAPPEN!!!

 • gordijnen

  High Five

  Mooi stuk. Wil je mij waarschuween als wij in golf 5 zijn beland. Zou graag aan de bovenzijde van de golf willen uitstappen.

 • gordijnen

  FD Staalbankiers aanbieding.

  Tot 250.000 euro 0,45%
  Vanaf tot 1.000.000 1,45%
  Vanaf 1 tot 5 miljoen 2,2%
  Bedragen hierboven op aanvraag.

  Hoe durf je het aan te bieden. Nee was geen 1 april, maar 11 april.

  Bernard Madoff schuift een deel van de schuld naar J.P. Morgan.

  Deze bank verzorgde de verdachte transacties van $ 100 miljard.

  Bernard Madoff heeft zich schuldig gemaakt aan een piramidespel,
  waarbij hij de inleg van nieuwe beleggers gebruikte om oude klanten
  geld uit te keren. Dit is verboden voor particulieren zonder vergunning
  van de overheid.

  Ik heb nog nooit het verschil kunnen ontdekken tussen een Pensioenfonds,
  een bank of wat dhr Bernard Madoff heeft gedaan.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Zoals Beatrix al zei: ‘De leugen regeert’ en interpreteer dat ook maar als zodanig hehehe.

  De NRC heb ik een aantal jaren geleden gelukkig al weggedaan. De reden was dat ik geen tijd voor de krant had. Vorig jaar ben ik ‘wakker’ geworden ik zie de informatie nu vanuit een andere invalshoek en ik zie nu hoe ongenuanceerd en hoe globalistisch hun bericht geving is. Dit is dus echt de krant van de globalisten (Frits Bolkenstijn, Ruud Lubbers, Ben Knapen etc). Net als trouwens het FD en dus ook BNR radio.
  Afgelopen najaar heb ik hun gewezen op de krapte op de fysieke zilvermarkt en hoe krap de fysieke markt wat tov de papieren zilvermarkt. Dit was toch wel iets wat interessant zou kunnen zijn voor hun lezers. hahahaha. Ik wist toch wel dat ze er geen artikel over zouden schrijven. Over fraud closure hadden ze 1,5 week nadat MK en zorohedge hier over berichtte een piep klein stukje geschreven. Af en toe moeten ze wel mee om geloofwaardig te blijven. Over de zilvermanipulatie van JPMorgan, zoals dat vorig jaar voorjaar naar boven kwam tijdens de verhoren van de CFTC hebben ze niks bericht (voorzover ik weet)

  De enige manier waarop een kleine groep zeggenschap kan hebben over een grote groep, is door psychische manipulatie. (lees ik nu uit het stuk van greetjes zh stuk)
  De kleine groep wil dus controle houden en wil dus niet dat je onafhankelijk wordt en dat je dus ook geen zilver en goud hebt.
  Bovendien is de goud en zilver koers een tijdbom onder vnl JPM en HSBC. JPM heeft een derivaten boek van 95 biljoen dollar. Dus als deze bedrijven in de moeilijkheden komen door hun short posities, dan siddert dat door de gehele financiele wereld en met zulke posities kan je verwachten dat het voor niemand meer te controleren is.
  Dus handen af van zilver en goud domme midden klasse werkslaven.

  De lange termijn zilverprijs een drietraps raket. 3 golven omhoog, 2 naar beneden. De eerste trapsraket eindigt pas boven de $50. (75 of 100 dollar). We zitten nog maar aan het begin van de bullrun!!. Daarna kunnen we pas en lt correctie krijgen (golf 2). Daarna nog 2 golven omhoog en 1 naar beneden. De laatste golf omhoog (golf 5) gaat zo hard omhoog. Denk je dat nu een harde stijging ziet. Aan het einde van de golf 5 ga je bijna vertikaal.

 • temp242

  Nog even iets vermelden over dat zalmroze gazetje:
  Als die hobby-journalisten van het zevende knoopsgat over zilver beginnen te schrijven neem je dit best met een ton zout. Ten eerste volledig naast de feiten en de ten tweede ze zullen de artikelen aangaande zilver wel zodaning manipuleren zoal hun opdrachtgevers die willen. Ergens kan het misschien wel een goede info-bron zijn, gewoon het tegenovergestelde denken van wat je in deze vod leest.

 • temp242

  Beste Seppel, ik moet mij toch eerder aansluiten bij de overigens correcte analyse die Wortelbea maakte over dat gazetje.Schreef men de waarheid over de Grote Fortis Roof, kreeg je per direct geel, nog een keer geel en dan levenslange uitsluiting. Het werd op die manier bij vele honderden posters wel meteen duidelijk dat dat gazetje vol censuur zit. Het papier gebruik ik eerlijk gezegd wel om de aardappelen op te schillen. Dat gazetje bestaat binnen de twee jaar NIET meer.Waarom? Omdat héél veel mensen zich genaaid voelen door dit gazetje. De zakenmensen die ik ken moeten eens grondig lachen met deze vod van een krant. Neen, die lezen liever en ondergetekende ook de Trends of de Knack, nog enige objectieve pers.En die journalist die jij kent met zijn veertig jaar dienst, die zal weldra op pensioen mogen gaan, dus die zal zéker wel héél voorzichtig zijn met het hanteren van zijn pen, me dunkt.

 • RB

  Inflatie hysterie

  One word (well technically two) can describe what is going on in the electronic pre-market arena right now: inflationary hysteria. Gold is at a new record, wheat is surging, corn is at highest since 2008, crude at a new 30 month high, silver is at $41.10 – a new fresh post Hunt high, beans surging, etc, etc, etc. Essentially everything is bid, following news first reported on Zero Hedge that PIMCO is betting the farm that either inflation is about to go parabolic and force bondholders to dump everything, or that the Fed will have no choice but to pursue another round of QE, sending gold to $2,000 and unleashing the Weimar endgame.

  Bron: http://www.zerohedge.com/article/premarket-summary-inflationary-hysteria

 • greetjes
 • greetjes

  En ook deze van Zerohedge wil ik even met jullie delen: falseflag in Libië om nog even snel de eigen rijkdommen veilig te stellen. Die zochten jullie toch?

 • greetjes

  Voor alle ongelovigen over de pers(on)vrijheid: Zerohedge heeft hierover een geweldig stuk geplaatst op zijn site. http://www.zerohedge.com/article/inconvenient-truth-truth-shall-not-set-us-free
  De moeite waard.

 • Gerard

  @seppel
  Het probleem met journalisten is wat Willem Middelkoop ook altijd aangeeft. Ze kloppen klakkeloos persberichten over. Er is dus steeds minder nader onderzoek. Ook onder de tijdsdruk van hogerhand. Dus sommige journalisten willen wel, maar kunnen niet meer.
  Van die persberichten wordt in toenemende mate misbruik gemaakt. Economische persberichten worden uitgegeven door bank-economen. Vandaar.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @temp242 Natuurlijk blijven ze oorlog (en terreur) voeren. Als je geen oorlog wil voeren dan besteed je als failliet land niet op en buiten de begroting voor totaal meer dan 1,5 biljoen aan defensie.
  Volgens Paul Graig Roberts (architect van reagonomics) zijn de illuminatie op dit moment bezig om controle te krijgen op de olie in Afrika. Als ze die controle krijgen dan kunnen ze china afknijpen van olie. Hetzelfde wat Amerika deed in de jaren 30 met Japan.
  http://www.youtube.com/watch?v=A0Y0DMM1MOY

  Webster Tarpley wist in 2008 al te vertellen dat Obama oorlogen zou voeren onder het mom van humanitaire redenen. Alleen de landen Sudan en Zimbabwe die hij noemt zijn (vooralsnog) niet goed. Met Obama heeft Zbigniew Brzezinski (met zijn grand chessboard) het weer voor het zeggen en zijn doel is china en rusland. Niet Iran, zoals dat onder de neo conservativen was.
  http://www.youtube.com/watch?v=nVlM0eX_BTc

 • ill-b

  Stond afgelopen weekend een stuk in het NRC over de “gevoeligheid” en de “opgefoktheid” van zilver. Dat het dus ook weer flink kan dalen als er in de VS ingrijpende veranderingen op de kapitaalmarkt doorgevoerd gaan worden. Misschien wel interessant voor de volgers van het nieuws.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Laten we aub de ufo’s er buiten houden. Iedereen weet dat er geen leven is tussen hier en duizenden lichtjaren van ons vandaan.
  Bush sr, Oliver North en Buster Poindexter hebben onder de Reagan regering naast anti terreur de ufo’s en de aliens erbij gehaald om de rex84 kampen, later de fema kampen en fema wetgeving door te voeren en te formaliseren.

 • wil.

  bij deze wil ik even laten weten dat de crisis is opgelost, http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1248964/2011/04/11/Amerikaanse-groei-zal-versnellen-tegen-eind-2011.dhtml u kan rustig terug uit de edelmetalen stappen en dollars kopen :-)

 • wortelbea

  @seppel
  Iedereen mag een mening hebben, en alle meningen moeten aan bod kunnen komen.
  Het is wel een feit dat tijdens de Fortis affaire, het sterk opviel dat de TIJD net meer objectief was. Je kon in alle andere media verschillende berichten lezen (veelal negatief, maar soms ook eens iets positiefs, stel 75 – 25 % verhouding).
  In de tijd stond er toen 100% negatief. zelfs van die misleidende titels met quotes.
  Zo van:

  “Seppel aangehouden voor manipulatie zilvermarkt”
  In 1999 zou Seppel verschillende malen gepoogd hebben een invloed uit te ofenen op de zilvermarkt. De procureur zou hiervoor een aanhoudingsbevel uitgevaardigd hebben. Dit volgens een van de aangetrouwde nicht van een broer van een kennis van één van onze mogelijke contactpersonen”.
  en dan de tittel op de voorpagina.
  is dit nog eerlijke en objectieve journalistiek ? er staan geen leugens in, maar in het groot op de voorpagina: “Seppel aangehouden.” ik denk er serieus het mijne over.

  PS: Seppel, niet tegen jou natuurlijk, het is maar om aan te geven hoe “bij De Tijd steeds gelogen” wordt.

 • Marc

  @ wil
  Mischien is dit wel de nieuwe afleiding van de us.
  Ik heb een documotaire gezien die dit alles met de grond gelijk maakt.
  Wel vreemd dat de FBI nu met deze beelden naar buiten komt!!

 • seppel

  @ temp 242, @ wortelbea

  Toevallig is één van de journalisten daar een goede vriend. Met een dienststaat van 40 jaar, hij is daar onmiddellijk na zijn studies (TEW) komen werken !
  Ik kan je dan ook garanderen dat er van censuur geen sprake is. Uiteraard hollen ze achter de feiten, ’t zijn journalisten, geen “madame Blanche”, noch profeten. En al even uiteraard hebben ze (gelukkig) een eigen mening, die daarom niet de waarheid hoeft te zijn.
  Temp242, voel jij je pas goed als je alles en iedereen de grond inboort ?

 • wortelbea

  temp242 :Beste Wortelbea, even terugkomend op het tijdelijk forum van de tijd: dat is de naam krant niet waardig, binnen de twee jaar is dat gazetje van mijn voeten failliet. Geen enkele zakenman die zichzelf respecteert lees deze vod nog. Het staat steeds vol onwaarheden, vol met gecensureerde berichten en holt als de beste steeds achter de feiten aan. Hun journalisten hebben het intellectueel niveau van een achtjarige die voor het eerst een opstel moeten maken.

  Dat is idd zo. In de tijd van de Foertisgate stonderen er alleen negatieve zaken over fortis, geen enkel goeie. Bovendien werden negative berichten zonder enige inhoud (nieuws van oplichting door een personeelslid van jaren geleden) met vette tittels weer op voorpagina ! gezet. Ik had toen echt de indruk dat die krant geschreven werd door de partij van de eerste minister die Foestis ‘gered’ had.
  de krant lees ik niet, maar blijkbaar zaten er toch nog een beetje verstandige mensen op hun forum….
  PS: ik kan niet meer knippen en plakken, want al dat soort werk moeten wij tegenwoordig naar india doorgeven lol.
  ik had mijn eerste link tussen gezet, en dat komt dus niet eens voor in na het posten.
  bwa zoalng dat onze (zilver) aankoop orders maar goed leesbaar zijn :-)

 • seppel

  Zie ik bijna 42 op de teller staan of ben ik nog niet goed wakker ? Eerst maar een koffietje of twee nemen en dan nog eens komen kijken……..

 • wil.
 • temp242

  Beste High Five, als je het mij vraagt, gaan de Amerikanen nog ergens een oorlogje moeten gaan aanstoken, of binnenkort een false falggetje ergens in een of andere grootstad? Alles wat ook maar enigzins afleiding kan aanbieden voor hun onpeilbare shit is welkom, de komende drie maanden gaan voorbij razen zoals een tornado.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  We staan op dit moment op $41,03.
  Bill Gross is nu short de treasury. Als ome Ben de treasury hoog moet houden, zal hij heel wat moeten opkopen. Al die verkopers krijgen dollars……Als van die dollars maar een fractie naar de goud en zilver markt gaat……4 3 2 1 ignition we have lift off.

 • RB

  Ruppert is inderdaad een goeie kerel. Hoewel ik zijn boeken al als ebook voor nop had gedownload, heb ik ‘Crossing the Rubicon’ en ‘A Presidential Energy Policy’ toch gekocht om hem financieel te ondersteunen. Voor wat hoort wat, vind ik.

 • greetjes

  @high five
  Ik hoop erg dat het dubbeltje de goeie kant op valt en ik ben blij dat je optimistisch bent. Zij zijn georganiseerd en hoe, en wij zijn enkele individuen die het spel doorhebben. Gerald Celente gaf in zijn laatste video een noodkreet: you’re adults, use your brains! Ja, ik gebruik het wel, maar nu nog allemaal samen, beste high five.

  Ik las in de cursus van Son of Liberty dat er 5 fasen zijn waar een mens doorheen moet als, in dit geval, de economie instort. Voordat de meute zich daar doorheen heeft geworsteld, kan het toch weleens foute boel zijn. Daar houd ik ook rekeningmee. Maar aan mij zal het niet liggen: ik ga nergens naartoe en laat me never chippen.

  En Michael Ruppert is een held voor mij. Heeft zijn hele leven opgeofferd om de elite te ontmaskeren.

 • RB

  @ high five

  OK, ik wacht even af. Ben benieuwd naar je inbreng.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB Die verhaaltjes over de wereld politiek wilde ik eigenlijk op het eindspel forum doen en hier alleen wat bloggen over monetaire politiek en zilver. Alhoewel de relatie tussen zilver en de huidige ontwikkeling in de wereld onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor wat betreft de voorbereidingen. Ik heb alleen een hele partij eten / vitaminen en eiwitten ingekocht en verder ik heb ik een partij Jerrycans gekocht die ik kan vullen met diesel en water. Dat is het voor nu, maar ik moet nog wat inspiratie opdoen.

 • temp242

  Beste RB, ja, mr. Ruppert spreekt over de waarheid in al zijn eenvoud.

 • RB

  @ high five

  Je hebt je nu wel leuk ingeschreven bij http://eindspel.forum2go.nl/ maar kom ook eens wat bijdragen leveren, luilak. ;-)

  (Geintje natuurlijk, maar mee- en vooruitdenkers zijn altijd welkom. Bovendien ben ik wel benieuwd wat je zelf aan voorbereidingen doet.)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Sarah :
  Hoe lang mogen wij nog leven? Ik heb weer de chemtrails van die dekselse elite gezien vandaag, heb weleens gehoord dat zo seiner geven aan buitenaartse wezens, wanner ze met de genocide moeten beginnen.

  Dat chippen is wel de natte droom van Rockefeller, maar dat gaat echt niet gebeuren. Live free or die. Zij zijn maar met 800 en wij met 7 miljard. Vergeet ook niet dat de amerikanen de vrijheid in hun genen hebben. Het zijn geen russen of chinezen die nooit democratie hebben gehad. Ze komen er achter dat ze al die oorlogen gevochten hebben voor de profijt en de wereld orde van stelletje corrupte bankiers. Ik verwacht dat het binnenkort is afgelopen voor de moneymasters.

 • RB

  @ temp242

  Over drie maanden gesproken: heb je die Michael Ruppert YouTube al bekeken? Die man beredeneert het gewoon. Indrukwekkend.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KqO64-ipqAM#at=263

 • temp242

  Inderdaad beste Gerard, dit akkoordje is slechts show, de komende drie maanden gaan hele cruciale maanden worden zowel voor Amerika als Fantasieland.

 • temp242

  Niet aan beginnen beste RB, nuchter blijven beste, kwestie van helder te kunnen blijven posten.

 • Gerard

  @Rik
  Niet blindstaren over dat akkoord VS. Het is niet meer dan symboliek!
  Het gaat om 38 miljard voor dit jaar, in dit zelfde jaar komen ze nog 1500 miljard op de begroting tekort.
  Even rekenen…..bz..bz..tik…tik…. 1500 : 38 = 39,5 jaar dit zelfde bedrag keihard bezuinigen, dan is de begroting voor 2011 rond. whahahahaha.
  Ja hoor! daar zal de dollar van stijgen! lachertje. Het gaat dus echt om NIKS.

 • RB

  @ Sarah

  Hoe heet het spul wat jij rookt? Ik wil ook wat! ;-)

 • Sarah

  Hoe lang mogen wij nog leven? Ik heb weer de chemtrails van die dekselse elite gezien vandaag, heb weleens gehoord dat zo seiner geven aan buitenaartse wezens, wanner ze met de genocide moeten beginnen.

 • temp242

  RB, thanks!

 • RB

  @ temp242

  1. Klik 1 keer in de balk waar het webadres verschijnt
  2. Druk op Ctrl + C, link zit nu in het geheugen
  3. Druk op Ctrl + V en voila, de komplete link

 • temp242

  Beste Greetjes, ik hàààààààààààààààààààt knippen en plakken.
  Beste RB, zéker Gerald is een man met puurheid!

 • greetjes

  @temp242
  Beste temp, hihihi, speak for yourself, ik kan weinig intellectueels met een pc maar een linkje maken kan ik zelfs nog. Ik vind het zo grappig: knippen en plakken ;-)

 • greetjes

  @RB
  Bedankt RB: ik vind hem één van de betrouwbaarste bronnen. Ook Gerlad Celente en Zerohedge. Mannen met een missie. Thank God!

 • temp242

  Beste Wortelbea, even terugkomend op het tijdelijk forum van de tijd: dat is de naam krant niet waardig, binnen de twee jaar is dat gazetje van mijn voeten failliet. Geen enkele zakenman die zichzelf respecteert lees deze vod nog. Het staat steeds vol onwaarheden, vol met gecensureerde berichten en holt als de beste steeds achter de feiten aan. Hun journalisten hebben het intellectueel niveau van een achtjarige die voor het eerst een opstel moeten maken.

 • temp242

  Beste Greetjes, waarschijnlijk omdat wij zo een grote intellectuelen zijn?

 • temp242

  Beste mensen, de topmensen van het Pyramidespel gaan weldra belsuiten tot het overgaan van een nieuwe reservemunt, door wat gaat dit gedekt worden denken jullie?
  Eerst moet Foute Nout en Co, het gepeupel nog een beetje gaan ontmoedigen.

 • greetjes

  @wortelbea
  hihihihi, ik snap niet wat jullie er zo moeilijk aan vinden, sorry! hihihihi

 • greetjes

  @RB
  wet ik, weet ik, weet ik toch… brrrr…

 • temp242

  Beste Wortelbea, ik leg zovele linken en een you tube linkje lukt me zelden. Raar toch.MVG.

 • RB

  Michael Ruppert: ‘We have until july at latest.’

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KqO64-ipqAM#at=263

 • wortelbea

  @Rik, de dollar is ondertussen ook wat gestegen blijkbaar, dus wellicht niet je verhoopte reaktie. Maar te vroeg gekocht ? nee ik denk het niet. Te laat ja altijd te laat als het aan het stijgen is nietwaar :-)
  even blijven hangen en dan weer hup ?
  we will see…

 • wortelbea

  dat mislukt :o) moet een :-) zijn…

 • wortelbea

  @Paul, nog vergeten te zeggen: Bedankt voor je stukje !
  Je redenereing en conclusies komen sterk overeen met wat ik ook zowat dacht, en dat is best handig : zolang je eigen gedachtengang niet aftoetsbaar is aan die van anderen blijf je toch met die vene vraag zitten : zit ik een beetje juist of zie ik iets volledig over het hoofd en zit ik er helemaal naast ?
  met jou stukje erbij voel ik me toch wat beter, met de gedachte dat zowat mijn volledige ‘cash’ in zilver zit :o)
  bedankt paul !

 • Andrew

  Tja, als de prijs van zilver blijft stijgen gaan toch vroeg of laat mensen winst nemen en hun zilver verkopen. Dan zal de prijs door het gestegen aanbod wel ( tijdelijk? ) zakken. De vraag is natuurlijk bij welke prijs dit gaat gebeuren.

 • wortelbea
 • wortelbea

  een leuk eenmalig forum op de tijd.
  hopelijk heb ik geen Temp neigingen en lukt mijn link :o)

 • RB

  Uhm, greetjes, de kranten moet je toch echt gaan beschouwen als de clubblaadjes van de eigenaren. Wiens brood men eet…

 • greetjes

  @Nico
  Ik heb je filmpje gezien: mijn zoon wist het al, ik niet. Wat een stomkoppen om zich te laten chippen voor een club notabene! Het is dat ik niet mag vloeken. Ze bekijken ook eerst hoe het werkt in een arm. Pas als er veel afgehakte ledematen gevonden worden, stappen ze over naar het hoofd. Ik dank God op mn blote knieën dat ik zelden wat mankeer, want onder narcose kan het zomaar bij je gebeurd zijn. Nog even en dan worden inderdaad alle baby’s gechipt. Wat een wereld!

  Ook verbijsterend dat er nu een wereldconferentie plaatsvindt over een wereldregering en -munt en dat dat de krantenkoppen niet haalt. We weten nu toch genoeg?

 • greetjes

  high five :

  greetjes :

  Nico :420 banken eisen invoering één-wereld muntzelf verwacht ik dat ”cash” in de toekomst niet meer bestaat we gaan naar een maatschappij zonder contant geld dat kun je nu al zien aan het gebruik van de pinpas, dan zijn alle geldstromen beter te controleren, het is dan nog maar de vraag welke plaats goud en zilver dan innemen, het is dus wijs om je niet rijk te rekenen. de dingen gaan vaak anders dan wij denken, het blijft dus opletten wat er globaal zich afspeelt ,achterover leunen kan niet,de ontwikkelingen gaan zeer snel nuhttp://www.earth-matters.nl/11/924/verborgen-nieuws/420-banken-eisen-invoering-een-wereld-munt.html

  Weet je wat dat betekent Nico? Dat een een chip(knip) in ons voorhoofd ingeplanteerd krijgen. Voor ons eigen bestwil natuurlijk. Daarom moeten we zorgen dat dat NOOIT gaat gebeuren. In Nederland bestaat er trouwens behoorlijk wat weerstand tegen electronisch geld. Vooralsnog.

  En als je het niet eens bent met fuhrer Rockefeller, krijg je geen geld op je chip en moet je honger lijden.

  Sterker nog: als je een mening hebt die niet bevalt, schakelen ze je chip uit en besta je niet meer! Ik begin me toch een portie kwaad te worden en dan heb ik het artikel dat Nico voor me heeft klaargezet nog even bewaard. Daar kom ik zo op terug.

 • RB

  @ Rik

  Hoezo? Iedereen slaat er maar een slag naar, hoor. Niemand heeft de volledige kennis in pacht.

 • Rik

  OK, bedankt beste mensen.
  Heb ik kennelijk gisteren en vandaag iets te vroeg gekocht.

 • wortelbea

  @Rik.

  Denk het ook dat dit (akkoord VS) op korte termijn minder katastrofaal is voor de dollar, dus denk dat zilver niet spectaculair zal stijgen (of toch daardoor niet).
  maar op lange termijn is het natuurlijk bye bye uSD;..
  maw ja zilver omhoog, maar niet onmiddellijk nu door USA…

 • Sander

  @Rik

  ik denk dat er al verwacht werd dat er een akkoord zou komen. En ik denk dat zilver eerder zou stijgen als er geen akkoord was gekomen en maandag de overheid in de VS plat zou liggen.

 • Rik

  @Sander

  Het alsnog bereikte akkoord. Of is dat al in de actuele koersen verwerkt?

 • Sander

  Rik :Is het vreemd om te veronderstellen dat vanwege de laatste ontwikkelingen in de USA het zilver wel eens explosief zou kunnen openen?

  welke belangrijke ontwikkelingen zijn er na vrijdagavond geweest?

 • Jozef

  Met de chips kan de Elite in Nederland alleen al met 1 druk op de knop 15 miljoen mensen tegelijk dodelijk gif toedienen of een hartstilstand bezorgen. De elite wil maximaal 10 miljoen mensen op aarde en die zullen al hun zilver moeten inleveren en zullen sterven als slaven. Alleen Jezus kan ons misschien nog redden uit de klauwen van Wellink, Beatrix en de rothshields.

 • Rik

  Is het vreemd om te veronderstellen dat vanwege de laatste ontwikkelingen in de USA het zilver wel eens explosief zou kunnen openen?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  ING keert nog rustig 660 miljoen uit in bonussen.
  http://samenopwegnaar2013.nl/ing-keert-nog-miljoenen-aan-bonussen-uit-rtl-z/

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Silver Liberation Army ook in asië. hoew dat wordt wat. Ik ben ook zo kwaad op de bankiers, de media en de politici.
  http://maxkeiser.com/

 • gordijnen

  http://nieuws.nl.msn.com/economie/dit-doet-de-huizenprijs-bij-jou-in-de-buurt

  Gerard bedankt voor je verhelderende teksten en uitleg. Huizenprijzen zijn 3,8% gedaald
  bij mij in de omgeving. Ben blij dat ik na de verkoop van mijn huis al mijn schulden heb kunnen aflossen. Woon nu erg goedkoop huurhuis en heb zilver kunnen kopen.

  Was niet in de gelegenheid om hypoteek af te lossen. Het huis dat ik heb verkocht 2 jaar geleden voor een wat lagere prijs. Zijn nu al 25% gedaald in vraagprijs. Wacht nu tot ik met het zilver een huis zonder hypotheek kan kopen.

  Het mooiste is natuurlijk om een huis hypotheek vrij te hebben en zilver.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  greetjes :

  Nico :420 banken eisen invoering één-wereld muntzelf verwacht ik dat ”cash” in de toekomst niet meer bestaat we gaan naar een maatschappij zonder contant geld dat kun je nu al zien aan het gebruik van de pinpas, dan zijn alle geldstromen beter te controleren, het is dan nog maar de vraag welke plaats goud en zilver dan innemen, het is dus wijs om je niet rijk te rekenen. de dingen gaan vaak anders dan wij denken, het blijft dus opletten wat er globaal zich afspeelt ,achterover leunen kan niet,de ontwikkelingen gaan zeer snel nuhttp://www.earth-matters.nl/11/924/verborgen-nieuws/420-banken-eisen-invoering-een-wereld-munt.html

  Weet je wat dat betekent Nico? Dat een een chip(knip) in ons voorhoofd ingeplanteerd krijgen. Voor ons eigen bestwil natuurlijk. Daarom moeten we zorgen dat dat NOOIT gaat gebeuren. In Nederland bestaat er trouwens behoorlijk wat weerstand tegen electronisch geld. Vooralsnog.

  En als je het niet eens bent met fuhrer Rockefeller, krijg je geen geld op je chip en moet je honger lijden. :-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Er is een budget overeenkomst in amerika. Er wordt een ongelofelijke 38 miljard dollar bespaard. Lachuh. En in Europa een ongelofelijke rente verhoging van 0,25%. Centrale bankiers blijven achter de inflatie aanlopen. Negatieve rente standen. De bankiers willen je laatste euro. Ik wordt steeds bullisher op edelmetalen en commodities.
  BUY SILVER! BUY GOLD! BUY OLIE! etc.

 • Gerard

  @Maria
  Het is niet ik die het promoot, het is bovenal Marc Faber die steeds zegt “equity, assets” (eigen vermogen in activa) en pas op de derde plaats zegt hij goud&zilver. Ik ben het helemaal met hem eens.

  Maar, Maria, als je een dikke hypotheek hebt en je man komt zonder werk, ben je dan niet verder van huis? Vergeet niet, dit is de eerste stap. Nu zonder hypotheek heb je toch een fors hoger salaris? Het geld dat je NU extra overhoudt kun je nu sneller een eigen vermogen opbouwen. En daarvan doe je 30% in fysiek goud&zilver. Dan kan je niet zoveel meer gebeuren. Ik heb hetzelfde gedaan. Maar zelf ben ik al een stapje verder. Heb een inkomen voor de belasting van 12.000 per jaar. Precies belastingvrij. De rest gaat op een andere manier, maar wel “belastingvrij”. En dan heb je dus “ECHTE” hypotheekrenteaftrek!
  Je eigen huis is en blijft waardevast t.o.v. geld. Ook al dalen huizen wel eens 5% in een jaar in extreme tijden. Toch nog altijd heel wat minder volatiel dan goud&zilver of aandelen door de jaren heen.
  Een huis is en blijft de echte spiegel van geld: in deflatietijd dalen de huizen mee, in inflatietijd stijgen ze ook mee. En zeker kan in huizen ook een bubbel of onderwaardering plaatsvinden van tijd tot tijd, maar door de vele eeuwen heen was onroerend goed het meest waardevast van alles.

  En op je laatste opmerking terug te reageren, in het bejaardentehuis hoop ik af en toe nog wat zilveren of gouden muntjes te verkopen om er alweer “belastingvrij” van te profiteren. Hopelijk loopt het ook zo.

 • Maria

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=627587&r=1&tbl_archief=&

  En wat we al dachten wordt waarheid!!!

 • Maria

  @Gerard
  Heb gedaan wat u nu promoot. Toch heb ik mijn twijfels nu we wat verder in de misere terecht komen. Stel dat mijn man zonder werk komt. Dan kunnen we pas naar een bijstand (als die dan nog bestaat) als we een 9.000,– euro over hebben (voor de begrafenis van beiden). Dus we mogen eerst ons geld en huis opeten om in een vorm van bijstand terecht te kunnen komen. Al die lui die alles opgemaakt cq. verkwanseld hebben zijn gelijk aan de beurt. Het enige voordeel is door de wet Hillen toendertijd ingevoerd waardoor het huurwaardeforfait vervalt voor de belasting. Tevens zitten wij in een bejaardenhuis met dezelfde luier aan dan al die raddraaiers. En dan zult u misschien zeggen; ja, maar je hebt geen kosten aan huur of hypotheek maar van kale kippen valt niet te plukken dus de plukkerij zal wel bij ons zijn. MVG

 • Nico

  greetjes
  wellicht weet je dit al,maar in de baja beach club in rotterdam gebruiken ze dit systeem al vele jaren daar wordt met een geinplanteerde verichip betaald een enge ontwikkeling,maar ik ben er 100% van overtuigd dat er iets dergelijks in de nabije toekomst gebruikt gaat worden als de tijd rijp is voor de wereldregering die pas geinstalleerd word als de chaos compleet is vraag mij niet wanneer ,maar ik zie de puzzelstukjes steeds sneller compleet worden . er is nu nog weerstand tegen maar als dit systeem ingevoerd word zal je niet veel keus meer hebben,de euro werd tenslotte ook door onze strot geduwd,bekijk deze filmpjes en zie hoever die techniek al is en misbruikt kan gaan worden:
  http://www.youtube.com/watch?v=HTs48E0NFXI

 • wil.

  Theo :Wat is een dollar.Willem Middelkoop geef hier een helderen uitleg over.
  http://www.iex.nl/Column/62755/Wat-is-een-dollar.aspx

  Aan de reacties eronder te zien zijn er toch heel wat mensen een andere mening toegedaan.

 • greetjes

  @Bekend bij TSM
  Nederland ten top.

 • greetjes

  Nico :420 banken eisen invoering één-wereld muntzelf verwacht ik dat ”cash” in de toekomst niet meer bestaat we gaan naar een maatschappij zonder contant geld dat kun je nu al zien aan het gebruik van de pinpas, dan zijn alle geldstromen beter te controleren, het is dan nog maar de vraag welke plaats goud en zilver dan innemen, het is dus wijs om je niet rijk te rekenen. de dingen gaan vaak anders dan wij denken, het blijft dus opletten wat er globaal zich afspeelt ,achterover leunen kan niet,de ontwikkelingen gaan zeer snel nuhttp://www.earth-matters.nl/11/924/verborgen-nieuws/420-banken-eisen-invoering-een-wereld-munt.html

  Weet je wat dat betekent Nico? Dat een een chip(knip) in ons voorhoofd ingeplanteerd krijgen. Voor ons eigen bestwil natuurlijk. Daarom moeten we zorgen dat dat NOOIT gaat gebeuren. In Nederland bestaat er trouwens behoorlijk wat weerstand tegen electronisch geld. Vooralsnog.

 • greetjes

  @ RB en Jullie: Ron Paul krijgt een tegenstander, want de eilte is niet blij met de stijgende populariteit van Ron. Zie http://dont-tread-on.me/neo-con-trump-only-interested-in-libya-if-we-get-the-oil/
  Donald Trump wordt naar voren geschoven en zie de video met welke redenen!

 • greetjes

  RB :Gerald Celente is woest – en met een reden
  http://www.youtube.com/watch?v=UqM7wq0W_kw&feature=player_embedded

  Jah, ik had het ook al gezien: hij is altijd sarcastisch, maar dit lijkt meer op een kreet van wanhoop. Zou hij iets meer weten dan wij? Hij móet een heel goed netwerk en goede bronnen hebben om trends al zo lang zo goed te kunnen voorspellen. Ik vond het een bijzondere maar ook verontrustende video.

 • RB

  Gerald Celente is woest – en met een reden

  http://www.youtube.com/watch?v=UqM7wq0W_kw&feature=player_embedded

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Bekend bij TSM Bedankt voor de anekdote, kenmerkend voor de uitdijende bureaucratie, waarbij degene die het eigenlijke werk doet als minst belangrijke wordt beschouwd. Heel herkenbaar.

 • Bekend bij TSM

  Anecdote van het scheefvaartforum. Is al jaren oud maar nog steeds van toepassing:
  Geen foto, maar ik kwam ergens in mijn archief nog een leuke anekdote tegen, waar mijns inziens een grote kern van waarheid in zit.
  Daar gaat ie:
  Er werd een brug gebouwd en toen die klaar was, stelde de gemeente een brugwachter aan.
  Om deze man uit te betalen werd een kassier in dienst genomen.
  “Wie moet de loonbelasting en de sociale lasten afdragen?”vroeg de kassier. Toen werd er dus een boekhouder aangesteld, die op zijn beurt assistentie kreeg van een typiste (het speelt zich dus af voor het computertijdperk).
  Uiteraard moest er leiding komen, en zo benoemde de gemeente een chef. Een chef kun je niet alleen laten aanmodderen, dus kwam er een bedrijfsleider.
  Omdat brugtechniek een apart vak is kwam er een hoofdambtenaar die de technische supervisie kreeg.
  Inmiddels was de afdeling zo groot geworden, dat een directeur benoemd werd voor de algehele leiding. Wat is een directeur zonder directie-secretaressen en marketing-assistente? Dus ook die werden benoemd.
  Toen bleek dat de organisatie te duur was geworden en de gemeente moest bezuinigen.
  Zodoende werd de brugwachter ontslagen.

  Lees in dit geval eens bank en als voorbeeld kassier!

 • koos

  @high five

  Hartelijk dank voor je heldere uitleg en informatie!!! Zal het in de praktijk brengen!
  Mvg. Koos

 • Henk

  @Nico
  Het succes van een een munt of welke vorm van geld dan ook valt of staat met het vertrouwen of gebrek daaraan, dat de gebruikers erin hebben. Als dat nieuwe digitale geld op hetzelfde inflatoire schuldsysteem gecombineerd met een fractioneel systeem is gebaseerd als het huidige, dan ziet het volk snel genoeg dat hun vermogen en koopkracht gaandeweg verdampt wordt door de overheden en centrale banken. Tastbare commodity based currency (i.e. edelmetaal) is en blijft en bewaarplaats van koopkracht en vermogen.

 • Nico

  420 banken eisen invoering één-wereld munt
  zelf verwacht ik dat ”cash” in de toekomst niet meer bestaat we gaan naar een maatschappij zonder contant geld dat kun je nu al zien aan het gebruik van de pinpas, dan zijn alle geldstromen beter te controleren, het is dan nog maar de vraag welke plaats goud en zilver dan innemen, het is dus wijs om je niet rijk te rekenen. de dingen gaan vaak anders dan wij denken, het blijft dus opletten wat er globaal zich afspeelt ,achterover leunen kan niet,de ontwikkelingen gaan zeer snel nu
  http://www.earth-matters.nl/11/924/verborgen-nieuws/420-banken-eisen-invoering-een-wereld-munt.html

 • Tinus

  Misschien 11 april de volgende zware beproeving, aardbeving in Mexico ( laten we maar hopen van niet)

  http://www.eindtijdinbeeld.nl/EiB%20News!.htm
  nieuwsbrief maart 2011
  onderwerp “we willen het weten”
  21 maart 2011
  pagina 46

 • gordijnen

  @ZackZilver

  Managers heb je natuurlijk nodig. Was ook maar een korte samenvatting en een grap. Een reactie kon natuurlijk niet uitblijven hier.

 • PatDC

  Het probleem is dat steeds meer mensen in de maatschappij met afgepakt geld worden betaald. Daardoor kunnen ze zaken blijven doen (of nalaten te doen) die anders op de markt afgestraft waren geweest.
  Vorige week stond er in de krant een artikel over jobs bij de overheid. Een soort enquete bij sollicitanten. Onderandere 650 ofzo kandidaten voor 6 functies als administratief medewerker. Hun opgegeven motieven waren de werkzekerheid, de onafhankelijkheid van de economie.
  Je moet eens goed stilstaan hierbij.
  Door wat komt de werkzekerheid?
  De middelen waarmee ze worden betaald zijn afgepakt.
  Mensen die moesten betalen voor eender wat (inclusief wanprestatie en tegenwerken/hinderen).
  Je job “onafhankelijk” van de wil van de mensen rondom je. De markt.
  Alsof een bende brand sticht, en om te ontsnappen aan de vlammen ga je die bende helpen.
  Zo gek is het.
  Of zo kortzichtig.
  Of zo gewetenloos.
  Of geen keuzevrijheid meer.
  Want dat is zo een beetje in een notedop wat de Roverheid doet. Mensen afhankelijk maken van hun systeem. Tot er teveel zijn, en de rest niet meer in staat is om nog voor iedereen betaalbare dingen te produceren. Het is dan ‘Grote Crisis’, een periode van nog rapper intrinsiek waardeloos geld bijmaken, met een hyperinflatoir en tegen dan openlijk fascistisch einde.

 • ZackZilver

  @gordijnen
  Hee hee hee, gordijnen, ik ben ook manager … (grapje JONGUH!)

  Mij lijkt de “humanistische” overtuiging veel meer oorzaak van de gekte. Humanisme is naar mijn idee doorgaans niets anders dan uitgebreid zelfmedelijden waardoor het politiek systeem vanaf het begin in het teken staat van “rechten rechten rechten” van, … wie niet?

  De onwetendheid betreffende eenvoudige natuurwetten of ontkenning, minachting er van leidt mi tot de hysterie/flapdrollerij die we momenteel kunnen waarnemen.

  Als manager binnen de gezondheidsindustrie neem ik dat iig ook op dat niveau dagelijks waar.
  Angst en excessieve verlangens regeren, zijn genormaliseerd. We zijn als ideologisch systeem feitelijk een soort van DPKR of Iran geworden, met dat verschil dat wij het hier oppervlakkig gezien zoveel beter doen.

 • gordijnen

  Op een onbewoond eiland zitten 4 personen. 1 amerikaan, 1 afrikaan, 1 europeaan en 1 aziaat.

  De Afrikaan mag jagen, de aziaat vissen en de europeaan bouwt een hut. Na het avondmaal vragen ze wat de bijdrage van de amerikaan is.

  Ik zorg dat jullie aan het werk blijven. Dit noemen wij een manager. Hiervan zijn er teveel van overgewaaid naar europa.

 • Gerard

  Zo, nog eentje voor het slapen gaan:
  Volgende maand 3 zware beproevingen:
  1. De vierde dominosteen, Spanje? (tevens de laatste dominosteen)
  2. De val van de Dollar?
  3. Peakoil? (er zijn nu al pittige aanwijzingen van wel! )

 • Theo

  Wat is een dollar.
  Willem Middelkoop geef hier een helderen uitleg over.

  http://www.iex.nl/Column/62755/Wat-is-een-dollar.aspx

 • Gerard

  @high five
  Rake taal! Faber for President! Is ook mijn favoriet. Maar als het werkelijk mis loopt zijn de Obama’s en bernake’s echt wel helemaal van het toneel verdwenen of verjaagd. Dan hebben we met anderen te maken.

  @koos
  Reken je niet rijk aan de zilverprijs. De prijs van $40 zegt mij helemaal NIETS meer. Dat heeft meer de maken met de steeds harder dalende Dollar. In Euro valt de stijging best wel tegen.
  De USD daalde erg hard vandaag. Vol door de steun nu! Volgende steun zal op 74 zijn. Dan gaan we naar de 72 van oktober 2008….!! De val van Lehman. Volgende week al 72?? Ik acht het voor mogelijk! Onder de 72 zal er waarschijnlijk een echte vrije val komen. Dan kunnen de Amerikanen eens echt de borst nat maken…

 • sell

  Ik vind dit een erg apart produkt voor het merk Fair trade; goud
  Wat vinden jullie hiervan?
  http://www.hetkanwel.net/2011/02/20/voor-extra-glans-koop-fair-trade-goud/

 • Gerard

  René :@ Gerard (en iedereen die een mening heeft over het volgende punt)
  Hoi Gerard,
  Allereerst mijn complimenten voor jou bijdragen aan dit forum.Lees ze altijd met veel plezier en kan me meestal wel vinden in je opvattingen.Maar er is één ding wat ik niet kan volgen.Waarom is het beter om snel van (hypotheek)schuld af te komen?Als de rente voor langere tijd vast staat, wordt de schuld door de oplopende inflatie snel kleiner.Bovendien heb ik dan meer geld om in zilver te investeren.Met andere woorden: Waarom zou ik mijn zilver verkopen om mijn hypotheek af te lossen?

  Afhankelijk van je persoonlijke financieele positie zou je voor dat laatste kunnen kiezen. Het antwoord is simpel; zonder salaris of zonder uitkering kun je de hypotheek niet meer betalen. Vervolgens wordt je dan uit je huis gesodemieterd. Met een beetje geluk wordt je huis verkocht en de hypotheek mee afgelost. Voor het restant krijg je dan waardeloos geld voor terug waar je hooguit je tank een keer mee vol kunt gieten om naar je nieuwe sollicitatieplek te rijden.

  Ik had het antwoord al eens gegeven: indien lonen maar 2% stijgen per jaar, en benizine gaat naar 50 euro en brood naar 100 euro, dan heb je voor schuldenlasten geen geld meer over. Doe het andersom, dus van het geld wat je NIET meer betaald aan de bank, daarvan koop je zilver en goud! Heb ik zelf OOK gedaan. Overigens betaal je zonder hypotheek ook geen huurwaardeforfait meer. Belastingvoordeeltje ook nog.
  2e reden: Een eigen huis is “waardevaster” dan zilver. En al ZEKER veel minder volatiel.
  Prijs je gelukkig indien je een huis vrij op eigen naam kunt krijgen! Dat waren ook degenen die de Weimar goed doorkwamen. Heb medelijden met mensen die in een huurhuis zitten zonder werk!!
  Via mijn Duitse vriend (zijn vader en opa) weet ik hoe gruwelijk die hyperinflatie was.
  Tijdens de Weimar leefden miljoenen mensen op straat terwijl hele woonwijken dichtgetimmerd waren. Bovenal, ze hadden niks te eten en dronken uit de sloot.
  3 reden: waarom zou je nog langer de bank willen spekken?

  Nu kun je wel zeggen: ik koop straks 2 huizen van mijn zilver. Misschien, eerst maar eens afwachten. Ten eerste: een bank wil geen zilver, die willen “geld” zien hoe waardeloos dan ook. Was in de Weimar precies zo. Ten tweede: zie eerst maar eens die beroerde tijd door te komen. Ten derde: de huidige regeringen met hun linkse hobby’s zullen in zulke tijden echt verdwenen zijn. Wat zit er dan? De Duiters van toen gingen absoluut niet voor hun plezier naar het ostfront.

  Zowel Willams, Faber, Rogers, Schiff en Celente zeggen allemaal hetzelfde: los je schulden af, zorg voor voldoende goud & zilver, en zorg vlak voor de val van de munt voor minstens een half jaar eten en drinken in huis.
  Misschien wordt de soep niet zo heet gegeten, maar een val van de munt is zeker niet niks. Het gaat voor de eerste keer in de geschiedenis wereldwijd gebeuren. Hoe dit uitpakt weet echt niemand.

 • gordijnen

  High five. Duidelijke taal van Marc Faber.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @koos Tot aan 2006 volgde ik af en toe het advies op van die zogenaamde analisten. Ik verloor alleen maar geld hierdoor. Toen ben ik op zoek gegaan naar mensen die zaken in het verleden goed voorspeld hadden. Ik kwam uit bij Marc Faber. Die had de aandelen crash in 87 goed voorspeld, de bullrun in commodities en de opkomst van emerging markets in 2000. Die man heeft mijn ogen we geopend. Via Marc Faber ben ik later bij Jim Rogers uitgekomen en weer later bij Alex Jones en Max Keiser. Kijk Marc is te zien op mainstream nieuws en zal dan ook niet zeggen dat de FED een private bank is. AJ en MK zijn geen mainstream nieuws en kunnen een stapje verder gaan en dat dus wel zeggen.
  Zie je hoe de bankiers de politici en de media in hun zak hebben zitten. Bernanke kan en mag fout na fout maken en wordt niet uit zijn functie gezet. Hij zag geen aandelen bubble, hij zag geen huizen bubble, de krediet crisis was beheersbaar en zelfs op de dag van vandaag zegt deze man dat er deflatie is en geen inflatie. hahaha. De money masters regeren Koos en ik zeg het je, deze mensen gaan letterlijk over lijken en hebben geen mededogen.
  Hun puppet Obama liegt en bedriegt het hele land bij elkaar. Geen enkele campagne belofte is ingelost en hij wist dit al tijdens de campagn hahahaha. Hij lacht ons allemaal uit. En de money master lachen Obama weer uit als ze hem afserveren nadat hij hun impopulaire agenda heeft uitgevoerd.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @koos De mainstream media werkt voor het establishment. Het financiële dagblad laat je alleen iets weten, wat het establishment wil dat je moet weten. Financiele websites als IEX, BNR of Z24 is voor en door de financiële sector. Ze willen niet dat je goud en zilver koopt. Dat is hun achilleshiel, Goud en Zilver is het echte geld en niet het monopoly geld dat zij uitgeven en uit het niets scheppen met fractional banking en rijk worden van de rente op dat geld wat ze uit het niets scheppen. Als jij 100 euro leent, dan creeren ze geld wat er eerst niet was. Het is debet en credit in de boeken uit het niets geschapen.
  Edelmetalen liegen niet. Ze vertellen de kracht van het fiat geld. Om goud en zilver naar beneden te krijgen leggen ze verkoop contracten in de markt.
  Harvey Organ heeft bepaald dat de 10 grootste banken nu al een verlies hebben van 140 miljard dollar bij een zilverprijs van 40 dollar. Dat is alleen zilver, daar komt het verlies op goud nog bij. Dus je begrijpt, ze zijn als de dood dat mensen goud en zilver kopen. Kijk naar hoe desperaat Fout Wellink goud najaagt en probeert te verbieden. Dat zegt toch genoeg.
  maw goede alternatieve media (zero hedge, GATA ed) vertellen de waarheid, de massa media laat je weten wat het establishment vind dat je moet weten, soms waar, vaak ook niet waar, maar altijd gunstig voor hun.

 • René

  @ Gerard (en iedereen die een mening heeft over het volgende punt)

  Hoi Gerard,

  Allereerst mijn complimenten voor jou bijdragen aan dit forum.
  Lees ze altijd met veel plezier en kan me meestal wel vinden in je opvattingen.
  Maar er is één ding wat ik niet kan volgen.
  Waarom is het beter om snel van (hypotheek)schuld af te komen?
  Als de rente voor langere tijd vast staat, wordt de schuld door de oplopende inflatie snel kleiner.
  Bovendien heb ik dan meer geld om in zilver te investeren.
  Met andere woorden: Waarom zou ik mijn zilver verkopen om mijn hypotheek af te lossen?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Marc Faber legt uit waarom het slecht is om het systeem met geld te overvloeden.
  en….Goud op dit moment is relatief goedkoper dan goud in 1999.
  http://www.zerohedge.com/article/marc-faber-everything-going-only-federal-reserve-there-no-inflation

 • gordijnen

  Weet je wat ze dan zeggen?

  Met de wetenschap van nu, zouden wij het nu anders hebben gedaan.

  Achteraf altijd makkelijk praten.

  Dat zilverlevergevoel.

 • koos

  EVEN LEZEN GRAAG!

  Zilverprijs nadert ‘bubbelrecord’
  8 april 2011, 14:40 uur | FD.nl
  De zilverprijs nadert recordhoogte. Sinds vrijdag kost een ounce (31,1034768 gram) zilver meer dan $ 40.

  In 2005 werd nog $ 7,50 voor een ounce zilver betaald (31,1034768 gram), sinds vrijdag kost het edelmetaal ruim $ 40. Door zorgen over de Europese schuldencrisis en de oplopende inflatie zijn beleggers volgens analisten in zilver gevlucht. Het metaal wordt net als goud als veilige belegging gezien. Dit jaar is de zilverprijs al 30% de lucht ingeschoten. Vorig jaar is dat 70% geweest.

  De vraag naar zilver wordt, in tegenstelling tot goud, grotendeels gedreven door industriële behoeften. Zilver wordt onder andere gebruikt in computers, mobiele telefoons en zonnepanelen. Volgens een in april gepubliceerde studie van de internationale brancheorganisatie Silver Institute neemt het gebruik van zilver binnen nu en vijf jaar sterk toe in door een toenemende vraag uit Azië en de Verenigde Staten. ‘De zilvermarkt bloeit niet alleen door gebrek aan alternatieven, maar ook door toenemend gebruik van zilver in nieuwe, industriële toepassingen,’ zegt directeur Michael DiRienzo van het Silver Institute.

  Brancheorganisatie

  De brancheorganisatie voorziet dat 60% van het zilver dat over vier jaar zal worden gedolven door de industrie wordt aangekocht. Nu is dat minder dan 50%.

  Een recente studie van het in metalen gespecialiseerde Londonse adviesbureau GFMS voorspelt dat de zilverprijs dit jaar $ 50 zal aantikken. Daarmee komt het record van 31 jaar geleden in zicht. Begin jaren tachtig hebben de gebroeders Hunt, Nelson Bunker en William Herbert Hunt met gigantische zilveraankopen de markt volledig opgeblazen. Even waren ze miljardair, toen zakte de zilverprijs als een pudding ineen.

  Illegale manipulaties op de zilvermarkt

  Volgens GFMS is eenzelfde scenario dit jaar goed mogelijk. Onder andere de Amerikaanse waakhond zegt aanwijzingen te hebben dat er opnieuw illegale manipulaties op de zilvermarkt plaatsvinden. ‘Er is geen logische economische reden voor de scherpe prijsstijging. De zilvermarkt kampt nog altijd met een flink overschot,’ zegt voorzitter Philip Klapwijk van GFMS.

  Ook indextrackers, zogeheten etf’s, met zilver als onderliggende waarde stapelen record op record. iShares Silver Trust, de grootste zilvertracker noteert volgens donderdag een ton aan metrische tonnen zilver 11.192,8 metric, tegen 11.162,45 ton een dag eerder.

  Copyright (c) 2011 Het Financieele Dagblad

  wat mij VERBAAST: flink overschot aan zilver! wat moet je nu geloven< dit verhaal of de verhalen over schaarste?

 • temp242

  Beste High Five, (S)linkse rakkers genoeg zeker, ook in Amerika.
  Beste Peter, op een mooie ochtend, sta je op, zet je je radio aan, neemt een slok lekkere vers gezette kop koffie en verneemt via je radio dat de dollar gevallen is, en Foute Nout komt met een verklaring dat de DNB dit en dat, en al onze leiders van de roverheden komen ook op de proppen met hun dit en dat en als, wanneer en indien,en omdat de mensen belangrijk zijn, en in het belang van…, tja dàn weet je dat het doek gevallen is en het zal heus geen twee jaren meer gaan duren. De laatste tijd gebeurt alles in een versnelling hoger, nog hoger, dat uiteindelijk de veer breekt.

 • Peter330

  De dollar zakte gisteren onder de € 0,70, vandaag gaat hij onder de € 0,69. Als dat in dit tempo door gaat staat de dollar over 69dagen op € 0,00.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Change we can all believe in! :-)
  En het mooie is, hij stelt zich ook nog herverkiesbaar.

 • temp242

  Beste Greetjes, en nog steeds NIETS officieel gebeurd hé!
  Het feit dat er 800.000!!! Amerikaanse ambtenaren op verplicht ONBETAALD verlof worden gestuurd telt nog niet eens mee. Change yves we can, dé mop van de eeuw!

 • greetjes

  zilver op $ 40.92!

 • temp242

  Beste Gordijnen, weldra heten onze bazen niet meer de Janssens en de Veenstraa’s maar wel de Xhiung’s.

 • gordijnen

  Vandaag een vriend ontmoet uit Spanje. 17 nieuwe eigenaren (chinezen) in in winkelcentrum van 20 eigenaren. In een paar jaar tijd. Chinezen kopen alles op, omdat alles nu zo betaalbaar is. Alvast een vakantiewoning na de pensionering in de goedkope lonen landen. Zuid Europa.

 • temp242

  En de Bernie gaat alles uit de doeken doen, niet zo goed voor JP Morgan.

 • temp242

  RB dé Jesse Ventura, zijn bezoekje aan de reeds volledig ingerichte Fema-kampen?
  Ze zullen ze weldra nodig hebben daar in Amerika.

 • RB

  Ron Paul? Waarom niet Jesse Ventura? Als zelfs een Keniaanse Indonesische Hawaiiaanse ‘Amerikaan’ president kan worden, dan kan een ex-seal/-worstelaar/-gouverneur dat ook.

 • Jullie

  @ ZackZ.

  Dat is ook wat ik vrees, de vraag is, wat komt eerder ? De revolutie van het volk, tegen de overheid, en de centrale banken. Of komt eerst de oorlog van de overheid en banken, tegen het volk ?

  Helaas heb ik de laatste paar weken of maanden weinig verhelderende ‘nieuwe’ berichten gelezen van de mensen.
  Iedereen lijkt weer in slaap te vallen, of niet meer te ontwaken.

  Volgens mij zijn er hier ook weinig nieuwe reaguurders is het niet ?

  Dus ik vrees dat het volk het maar NIET WIL snappen, wat Amerika straks gaat doen is nog even het belangrijkste (zoals altijd)
  Straks, (komt er een shut-down of niet) , en in 2012 wanneer het volk een nieuwe president moet kiezen.
  En laat dat alstjeblieft Ron Paul zijn (Rand Paul mag ook, maar liever Ron)

  Laten ze deze kans gaan, vrees ik een oorlog, Libie spreid zich uit naar S.A. , olie wordt onbetaalbaar, etc. etc.

  Zelf de Portugese President zei van de week al, dat de actie’s om toch maar naar het noodfonds te stappen (en de EC en het IMF) in het belang zijn van de nationale veiligheid (!!!!)

 • ZackZilver

  @wortelbea
  Eerst zullen er nog grote oorlogen volgen. Dat is een fase in de grotere cyclus die we niet moeten vergeten, lijkt me.
  Geloof maar niet dat de US elite zonder slag of stoot van de troon gestoten zal worden. Dat zie je althans maar zelden bij machtige doch in elkaar stortende rijken.

  En het US leger is superieur aan welk leger dan ook. Ook dirty wars, guerilla wars en wat niet zullen gaan doen. Op steeds grotere schaal.

 • Peter330

  Allemaal mooie ronde getallen, $40,00 $1300,00 €28,00 €900,00 wel makkelijk om een beetje te hoofdrekenen. Nog even en ik laat m´n zilvervullingen uit m´n kiezen halen, die witte zijn nog mooier ook.

 • RB

  Fantasieland? Daar leven we toch al in? We hebben fantasiegeld, fantasiehypotheken, fantasiedemocratie en… nou ja, vul zelf maar verder in met je eigen fantasie. ;-)

 • wortelbea

  temp242 :ACHTHONDERD DUIZEND AMBTENAREN OP VERPLICHT VERLOF ZONDER WEDDE IN AMERIKA!!! Wanneer volgt Fantasieland?

  Dat weten we al heel lang, en toch zie je daar niets van in het nieuws. vandaag zo hier en daar, maar blijkbaar is dat niet belangrijk :p
  mja als al die mensen geen loon meer hebben, dan zullen ze hun huizen wel kunnen afbetalen zekers ?
  de dollar zakt niet voor niets…
  it’s too late….
  als ze het plafond verhogen = QE = dollar om zeep
  als ze het niet verhogen = USA is over en out… = dollar om zeep.

 • temp242

  ACHTHONDERD DUIZEND AMBTENAREN OP VERPLICHT VERLOF ZONDER WEDDE IN AMERIKA!!! Wanneer volgt Fantasieland?

 • greetjes

  RB :Ik las net dat Nuon verwacht dat de energieprijs zo’n 100 euro per jaar per gezin omhoog zal gaan. Ergens op dit forum zag ik de tip om deze stijging te compenseren door de aanschaf van aandelen energiemaatschappijen.
  Wat denken we daarvan?

  Ik doe niet in aandelen, maar vraag me wel af of het niet belangrijk is om nu, evt met boete, over te stappen naar een energieleverancier die contracten met een looptijd van 3 jaar aanbieden. Als je dat doet, ben je toch spekkoper?
  Graag reacties

 • Willem

  RB :Ik las net dat Nuon verwacht dat de energieprijs zo’n 100 euro per jaar per gezin omhoog zal gaan. Ergens op dit forum zag ik de tip om deze stijging te compenseren door de aanschaf van aandelen energiemaatschappijen.
  Wat denken we daarvan?

  Dan zou ik liever in de olie gaan, dat vind ik veiliger dan aandelen van een energiebedrijf. En natuurlijk de energieprijs voor een paar jaar vast zetten.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB Ziggo gaat of wil naar de beurs, dus je kan inschrijven voor aandelen. Als je een energie maatschappij hebt die voor lange tijd zijn energie tegen een vast bedrag heeft ingekocht kan het interessant zijn om aandeelhouder van zo’n bedrijf te zijn, mits hij niet te duur is of niet te duur naar de beurs wordt gebracht. Mits je je huiswerk goed doet, kun je er winst op maken.
  Zoals jij, ben ik ook een fan van Mike en als ik hem geloof dan zijn de huidige dividend yields nog nooit zo hoog geweest in de geschiedenis, dus ik blijf van de beurs weg.
  Ik kom weer op de beurs als de dow/goud ratio 1 is, of zelfs ietsje daaronder ;-)
  @ Gerard, bedankt voor de toelichting.

  Jongens wat een dag, sinds 2 weken hoef ik niet meer naar de baas, dus ben ik vanmorgen even heerlijk naar het strand gegaan, geen chemtrails en het zilver staat boven de $40. Wat wil je nog meer.

 • RB

  Ik las net dat Nuon verwacht dat de energieprijs zo’n 100 euro per jaar per gezin omhoog zal gaan. Ergens op dit forum zag ik de tip om deze stijging te compenseren door de aanschaf van aandelen energiemaatschappijen.

  Wat denken we daarvan?

 • Gerard

  @high five
  Gerweldig. Je hebt het helemaal begrepen.
  Wat ik er nog aan toe wil voegen, om een ernstig misverstand uit de wereld te helpen:
  “deflatie” is heel goed en gezond voor de economie!
  Waarom?
  Omdat schulden langzaam worden afgelost, ongezonde bedrijven maken plaats voor gezonde bedrijven, vaste waarden blijven behouden, koopkracht blijft behouden, geld behoud z’n waarde, pensioenfondsen blijven overeind. Na zo’n periode van (eventueel) even pijn leiden krijg je een kerngezonde economie terug.
  Waarom doen ze dit niet?
  Extreem hoge inflatie is ALLEEN in het belang van banken en overheden die hun gaten als gevolg van hun “geldsmijterij” moeten dichten door geld waardeloos te maken.
  Maar bovenal kunnen banken “niets” verdienen met massaal schulden aflossen.

 • wil.

  RB: dan proosten we op de gold/silver ratio! 36…op naar de 30.

 • RB

  Proosten op de doorbraak van 40 dollar is wel leuk, maar eigenlijk ben je dan de ondergang van de dollar aan het vieren. Zoals Mike Maloney al zei: je moet de waarde van edelmetalen niet afzetten tegen een steeds minder waard wordende munt, maar tegen zaken van echte waarde.

 • gordijnen

  Ik ben benieuwd hoe het in de USA gaat met de salarisen van de USA amtenaren.

 • Z.Nelis

  @koos
  Dat valt zeker te hopen!
  Al zal de techniek ‘helaas’ ook niet stil staan…

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  George Soros organiseert de komende 3 dagen een internationale conferentie over Bretton Woods 2
  http://www.infowars.com/soros-convenes-bretton-woods-ii/

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Volgens Harvey Organ zitten de amerikaanse banken alleen al op hun zilverposities bij een zilverprijs van $40 met een schuld van $140 miljard. Daar komt de schuld op het goud nog bij.

  I hope you all saw Adrian Douglas’s piece last night. In case you missed it, you can press on the article on the far right side of my blog site. It was posted on April 6.2011.

  The importance here is that the USA banks have all decided to hide all of their silver and gold trading off their balance sheet. They are hiding their losses and those losses are staggering.
  I presented to the CFTC in Washington, the total derivative risk to the banks in both silver and gold. If you have time, you are welcome to review my submission to the 5 commissioners.
  It is at the bottom of my “required” reading.
  The data that I took comes from the BIS and the OCC. Both the BIS and the OCC are only interested in risks to the banks. They are not concerned about risks to you and I. If the banks do a trade amongst themselves they net out and there is no risk. Thus when the BIS calculates that in silver there is almost a 4 billion oz forward position which is the same as the major banks loaning the metal out and they are required to pay the metal back to their rightful owners. The G10 banks are also on the hook for 3 billion oz of naked call options on non existent silver. Thus their total shortfall is around 7 billion oz. To calculate their losses, you need a starting point. Some suggest an average of around 16.00 dollars in silver (almost halfway from 39.00). I suggest that the bankers were more aggressive early and I believe the net starting position should be around 10.00. So the collective losses of all the major banks would be 20.00 x 7 billion oz = 140 billion usa dollars in silver alone.(this is assuming that we break 40 dollars in silver sometime tomorrow)

  In gold, the total forwards are around 7,000 tonnes of gold at 32,150 oz per tonne.
  However the bankers have sold far more naked calls to the tune of 43,000 tonnes of gold.

  If we use a starting point of say 500.00 dollars usa per oz and today gold is 1450.00 per oz, you can do the math and see that the losses of these banks are staggering.

  forwards: 32,150 oz x 7,000 x 1450-500 = numbers go off the chart.
  naked calls: 32,250 x 43,000 x 1450-500 = ditto

  If we use Adrian’s 80/20 rule you can now see the mess that JPMorgan and company are in.
  This is why they are hiding the data. Please now re-read Adrian’s piece with the above understanding.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Rolf Is de vraag naar zilver bullion hoog nu of valt het mee.?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Goud en zilver nog een procentje of 10 erbij deze maand ? :-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Gerard Ik onderschrijf de visie van Mc Cleod volledig.
  Het op grote schaal inpompen van geld in je economie is funest, maar ja de elite met goud en mijnbouw aandelen wordt er rijk door en de midden klasse die zijn salaris niet kan verhogen wordt er arm door.
  Ik zeg altijd een bear market in de commodities geeft een bull market in de equities en omgekeerd.

  Mijn idee is dat we in principe vanaf eind jaren negentig in een periode van deflatie zitten. De markten willen naar beneden.
  De centrale bankiers willen dit niet en creëren met geldcreatie en lage rente inflatie. Het is een gevecht tussen de centrale bankiers en de markt.
  Eind jaren negentig vloeide dit geld naar aandelen. Na rente verhogingen in 2000 spatte deze bubbel uiteen en met enorme fiscale en monetaire stimulus in 2003 werd er een bubbel gecreerd in het onroerend goed. Die spatte uiteen met de krediet crisis in 2007(Huizenprijzen begonnen in amerika eigenlijk al te dalen in 2006 toen Bernanke de rente met babystapjes tot 5,25% had opgevoerd)
  Na de kredietcrisis bracht de FED de rente in een half jaar tijd naar 1% en dit veroorzaakte een bubbel in de grondstoffen en die spatte eind 2008 uiteen toen de banken crashte.
  Nadat de banken crashte ging de FED naar gratis geld en kondigde QE1 aan. Dit veroorzaakte een bubbel in de obligatie markt en deze bubbel is er nog steeds. Rente verhogingen van de ECB en de FED en of het stoppen van de QE programma’s zullen de trigger zijn dat deze bubble uiteen spat.
  Laten we reeel zijn. 70% van de obligaties worden door de FED zelf gekocht. China koopt ze niet meer. Wat doet China met zijn geld. Die kopen daar (oa)goud voor.

  Wat gebeurt er als de obligatie bubbel implodeert. Dan crashen ook de andere markten. Kondratief winter!. In mijn visie blijven de edelmetalen hoog staan. Deze zijn geld en als de markten crashen (deflatie) dan wint het geld aan koopkracht. In ieder geval deflateerd alles tov de edelmetalen. En als het fiat geld in hyperinflatie gaat omdat het niks waard wordt dan zit je ook goed met edelmetalen.
  Ik geloof dat Gerard ook een keer zei deflatie = hyperinflatie. Dat kan zijn, als door deflatie de markten imploderen, wordt het fiat geld waardeloos en dus hyperinflatie.

  Trouwens ik zie alweer de eerste chemtrail. Van het weekend maar eens wat politici aanschrijven.

 • TheoS

  Koers pakt de 40, yes! Onwijs wat een rally de afgelopen tijd! Alvast een fijn weekend allen. Trek maar een goeie fles bubbels open.

 • Gerard

  Een prima artikel! Helemaal mee eens! Exact zo is het en dit ga je zien!

  http://edelmetaal-info.nl/columns/Broncel_Inflatie_en_aandelen_75.html

 • Gerard

  zilverpaul :@ RB
  Euro’s, of rekeningen/polissen/verzekeringen die in euro’s uitkeren zo veel mogelijk de deur uit gedaan.De spaarcentjes volledig in edelmetalen;30 % fysiek ( mn zilver), 70 % goud- en zilvermijnaandelen.
  Hoewel het je vraag niet was, wil ik toch benadrukken dat dit een individuele keuze is van mij, en gebaseerd op mijn levensomstandigheden en financiele situatie op dit moment. Het moet dus niet als advies worden opgevat.
  groet, Zilverpaul

  Helemaal mee eens. Maar aan ieders persoonlijke financiele situatie wil ik graag toevoegen:
  Voor degenen onder ons die geheel afhankelijk zijn van salaris / uitkering / of ander inkomen, los bovenal je schulden af. Ook hypotheek, levensverzekeringen, woekerpolissen, enz. Maak jezelf “vrij” van banken, verzekeraars en overheid.
  NOOIT denken dat alles op deze manier doorgaat.
  Voorbeeld alleen vandaag al:
  1. In EEN nieuws-journaal: Supermarktprijzen stegen 10% afgelopen maand, zullen nog fors doorstijgen.
  2. Metaalbond FNV gaat accoord met 4,5% loonsverhoging op 2 jaar. 2,2% per jaar dus!
  RTLZ vandaag…

  Vergis je hier niet in: dit is een hefboom die zal doorwerken. M.a.w. Een liter benzine zal uiteindelijk 75 euro gaan kosten en een brood 100 euro, terwijl je salaris hetzelfde blijft of hooguit 2,2% per jaar stijgt.
  Dit is de “hefboom” die op dit soort inflatie rust.
  ZO gaat het werken, en zo heeft het altijd gewerkt.
  Die hefboom is helaas niet meer te stoppen, ook niet met het armzalige 0,25% van de ECB. Stelt letterlijk geen reet voor! Een lachertje. Om dit te voorkomen zou de rente vandaag al op minstens 8% moeten staan.

 • temp242

  Beste Andrew, ik wil mij niet opdringen maar baren koper kopen??? Je betaalt véél te veel op die kilobaren en bovendien hoe ga je ze stockeren???Zet gewoon je maandelijkse pensioeninleg of zelfs je hele pensioenreserve mét de boete eraf(die betaal je met de glimlach) om in fsyieke edelmetalen. De kans dat je hiervan een mooi pensioenspaarpotje op gaat bouwen is véél reëler dan met koper, maar nogmaals dat is mijn mening, daarom niet de jouwe.MVG.

 • temp242

  Beste High Five, ik zou het niet weten, de ganse dag binnen geweest. En bovendien het moderne gepeupel heeft het afgeleerd naar boven te kijken.MVG.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB We gaan dat huis kopen voor 300 /500 ounces.! 20 tot 25% cashflow op je investering. Als je steeds goed schakelt met die wealth cycles ben je financieel heel succesvol.

 • RB
 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @temp242 Hé temp was de blauwe hemel boven België ook vernietigd door chemtrails vandaag.? We zaten hier in Nederland weer in de grauw/grijze sluier en het vergif van de chemtrail. Ik wil weten of België ook toegang geeft voor die Navo vliegtuigen die chemtrailen. Alsof we al niet genoeg belasting betalen en de olie niet schaars genoeg is.

 • koos

  @Andrew
  Ebay.

 • Andrew

  Weet iemand of je ook ergens baren koper kunt kopen?

 • RK

  @zilver

  Ja, heb ik ook met regelmaat na mijn botsing met ene Didi, voortaan draag ik wel een sterkere helm dan dat alu hoedje.

  Eenvoudige reacties die nergens (meer) tegen indruisen, of reacties ter aanvulling worden in de wacht gezet. Een soort anti terreur maatregelen, zeg maar.

  Het lijkt erop dat er tevens een timer mechanisme meedraait die na te snel achter elkaar posten met een spambot te maken denkt te hebben – wat overigens wel begrijpelijk is.

 • koos

  @Nico
  Laten we hopen dat zilver onvervangbaar blijft in de zonnecel-industie! Toch jaarlijks een mooie groeiende afname van zilver. Wellicht wijs reeds wat koper inslaan?

 • temp242

  R E S P E C T Beste Zilverpaul!
  Heb onlangs zoals ik reeds al vermeld heb hier op dit forum mijn pensioenspaarfonds ‘vervroegd’opgevraagd en met een smile van hier tot ginder de ‘boete’ hierop betaald, je denkt toch niet dat ik met mijn opgebouwde pensioenreserve en toekomstige inleg de bodemloze putten van Fantasieland ga meebetalen!MVG.

 • Nico

  7 april, derde dag op rij, een nieuwe ATH. Echter wel in dollars gemeten en niet in euro’s. Er is in die drie dagen niet veel bijgekomen in euro’s!

 • Nico
 • pietje

  er was al een Rob sory ben nu Pietje

 • Jullie

  Is het niet zo dat het US Congress as we speak gigantisch met elkaar aan het onderhandelen zijn over de staatsschuld ?
  14.3Trillion als ik me niet vergis ( komt aardig dichtbij http://www.usdebtclock.org/ )

  Daarboven en er komt een government shut-down.

  Dit, zal natuurlijk heel erg veel druk op de US dollar geven, als het zover komt.

  Eigenlijk, zal de US Dollar hoe dan ook gaan verliezen, wat het congress straks ook kiest.
  Als ze verhogen betekend dat meer US dollars, en het wordt dan steeds onwaarschijnlijker dat het ooit nog terug betaalt gaat worden.
  Als ze niet verhogen, moet de US gov. direct beginnen met afbetalen, wat ze, uiteraard, nooit zal lukken.
  Dan zal het niet lang duren voordat de mensen een andere valuta in handen gaan nemen, en de dollar dumpen zoals de Weimar dat deed.

  Volgens mij moet er morgen officieel besloten worden, en anders zal er nog maximaal 2weken over onderhandeld mogen worden.

  De US Dollar (FRN) is going down !

 • rob

  @wil.
  Een doorsnee zonnepaneel heeft 20 gram zilver nodig.
  Zonnepaneelindustrie gebruikten in 2009 rond de 20 miljoen ounce
  en in 2010 64 miljoen ounce.
  Er word een jaarlijkse stijging verwacht van 15% dit is berekent tot 2019.
  Bron: CPM Group.

 • Nico

  Men is al met koper aan het experimenteren in zonnepanelen, vanwege schaarste en steeds duurder wordend zilver:

  http://www2.imec.be/content/user/File/IC35/IC35_zilverschaarste%20bedreigt%20zonnecelproductie.pdf

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Hou je goud en zilver maar aan.
  De UN gaat door met zijn oorlog in Ivoorkust. Resolutie 1975, Licentie om te bombarderen uit oogpunt van humanitaire redenen.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/cotedivoire/8428251/Ivory-Coast-UN-air-strikes-show-Wests-new-appetite-for-military-action.html

 • sakke

  Ik had ergens gelezen 20gr zilver per zonnepaneel. Maar ben dit niet heel erg zeker.

 • http://zilver.2link.be zilver

  hmmmmm mijn antwoorden wachten op moderatie?

 • wil.

  rob: heb je voor pakweg 15m² een paar grammen zilver nodig of een ounce of zo ?

 • rob

  @Haef
  Als olie naar 200 dollar of meer gaat dan worden zonnepanelen heel
  Interessant en is de kans groot dat er een omwenteling komt op de energie markt.
  Voor zonnepanelen is zilver nodig zo als voor heel veel toe passingen in de industrie.
  Als het economie toe neemt zal de industrie meer zilver nodig hebben.
  Gaat het slechter zal de vraag naar zilver ook weer toe nemen in de vorm van beleggen en munten.
  Daar om kan je beter in zilver investeren dan in goud.

 • zilver

  Haef :

  Wat lees ik in het rapport van het silverinstitute.org: na de piek in 2011 zullen de prijzen weer terugkeren naar het niveau van omstreeks 2009 omdat de vraag zal afnemen.

  Waar lees jij dat?
  Ik lees dit : http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page32?oid=123886&sn=Detail&pid=102055
  “”Looking ahead, a bullish picture for the future of silver industrial demand emerges. From an estimated volume of 487.4 Moz in 2010, the global total is expected to post an uninterrupted period of growth through to a record high of 665.9 Moz in 2015,” said the report.”

 • RB

  @ zilverpaul

  Interessante keuzes. Dank voor de inzage. ;-)

 • Haef

  Veel grote namen in de zilverwereld ( Ted Butler, David Morgan, Mike Maloney, onze eigen zilverpaul, etc. ) zijn het er over eens dat de prijzen structureel blijven stijgen,

  The investment of the decade!

  Wat lees ik in het rapport van het silverinstitute.org: na de piek in 2011 zullen de prijzen weer terugkeren naar het niveau van omstreeks 2009 omdat de vraag zal afnemen.

  Waarop is dit gebaseerd? Wie heeft gelijk? Is dit opgedragen door JP Morgan en Kitco?
  Die Jon Nadler heeft ook vaak standpunten die lijnrecht tegenover de zilvergoeroes staan…

  Hebben jullie ook wel eens last van hoogtevrees?

 • zilverpaul

  @ RB

  Euro’s, of rekeningen/polissen/verzekeringen die in euro’s uitkeren zo veel mogelijk de deur uit gedaan.
  De spaarcentjes volledig in edelmetalen;
  30 % fysiek ( mn zilver), 70 % goud- en zilvermijnaandelen.

  Hoewel het je vraag niet was, wil ik toch benadrukken dat dit een individuele keuze is van mij, en gebaseerd op mijn levensomstandigheden en financiele situatie op dit moment. Het moet dus niet als advies worden opgevat.

  groet, Zilverpaul

 • RB

  @ zilverpaul

  Bedragen noemen is in NL natuurlijk not done, maar kun je eens aangeven welke verhoudingen je aanhoudt, bijvoorbeeld zilver – goud – aandelen – andere investeringen – enz.?

 • zilverpaul

  @ RB
  uiteraard

 • zilverpaul

  @ RB
  uiteraard

 • RB

  @ zilverpaul

  Investeer je zelf veel in zilver?

 • zilverpaul

  @ Gerard en WijRos
  We zijn mijn inziens het point-of-no-return inderdaad al gepasseerd. Ik heb ook niet de illusie dat de omwenteling zonder slag of stoot zal verlopen. En inderdaad, men kan ook niet zo maar de ene munt vervangen door een andere, goudgedekt of niet.
  Over de manier waarop een en ander zal verlopen bestaan veel verschillende ideeen en mogelijke scenario’s. We gaan het zien.

 • rob

  Mike Malony:
  goud/zilver- wanneer te verkopen/omruilen
  verschillen tussen de bull market eind jaren ’70 met de bull-market nu.

  http://www.youtube.com/watch?v=UE7QcVN5tC8

 • WijRos

  Zilverpaul, jouw verhaal is juist denk ik, alleen zijn we het stadium dat teveel geleend is allang gepasseerd. Er is geen weg terug en het kan volgens mij niet meer weg geïnflateerd worden. Rente verhoging zou de laatste restanten van de oude economie helemaal stuk maken en eveneens de nu al onder water staande huizen. Men zal uiteindelijk besluiten met een schone lei te beginnen, de vraag is wanneer het (zilveren)dubbeltje valt bij de beleidsmakers. Er zou een enorme schoonmaak moeten plaatsvinden bij de overheid hetgeen miljoenen mensen zonder werk zou laten. Het wordt dus wel een harde dobber. Het bezit van tastbare goederen zal dan ook de enige zijn wat ons voor de toekomst blijft, de electronische aandelen en andere waardepapieren kunnen allemaal bij het oudpapier.

 • zilverpaul

  @ Safi

  Na vrolijk met je te hebben meegezongen krijg je mij niet depressief hoor!

  groet, zilverpaul

 • RB

  Denk dat dat wel wijs is. Ook nog maar eens wat munten inslaan.

 • gordijnen

  beleggers

 • gordijnen

  Belegers in zilver of goud hebben de wind mee.

  Prijzen stijgen van de bovenstaande metalen.

  Huizenprijzen dalen in prijs en worden straks betaalbaar.

  Portugal doet een beroep op de noodfondsen. Wie volgt.

  De economie staat op zijn kop.

  Ik zie het zo: De bal (financieel stelsel) moet in de lucht worden gehouden,
  maar het gaat een keer mis en dan raakt de bal de grond.

  Mooi is aan dit forum, dat veel mensen op dit forum geen economie hebben
  gestudeerd, maar af gaan op hun gezonde boeren verstand. Dit is ook makkelijk
  omdat wij niet meedoen aan het balspel maar, als toeschouwer toekijken.

  Vooral goed blijven opletten, want de minister van financien komt 2 miljard tekort.
  Met de huidige bezineprijzen, dus extra inkomsten, vind ik dit een prestatie. Dit
  komt toch niet omdat Minister Eurlings extra geld heeft uitgegeven aan het openen
  van nieuwe snelwegen. Nooit hiervoor een uitnodiging ontvangen, zoals de vele
  feesten die worden georganiseerd door de overheid.

  Fysiek zilver, is mijn overtuiging, is de beste bescherming tegen inflatie of hyperinflatie
  en deflatie in de huizenmarkt. Kopen behoort nu nog tot de mogelijkheden.

  Nu nog wachten met kopen, lijkt mij, verloren tijd. Het verbod op het bezit hiervan gaat
  volgens mij zeker komen. Natuurlijk eerst nog een paar tussen stappen. De eerste hebben wij al gezien. BTW op zilver. De zilverprijs kan alleen nog maar omhoog.

  Ik zou graag nog wat zilveren gulden kopen.

 • Procambarus

  Alle westerse valuta, te beginnen met de USD, zullen bezwijken onder de torenhoge schuldenlasten. Dat wordt geen melt-down, maar een geleidelijk wegsijpelen van de koopkracht van de diverse valuta. Zo los je het probleem van de schulden op: weginflateren. Uiteindelijk zal de Chinese valuta de macht van USD, EUR en Yen overnemen. Een nieuwe munt op basis van goud/zilver komt er niet in de wereldeconomie zoals we die nu kennen. Een derde wereldoorlog is ook de oplossing niet, want dat betekent het einde van de mensheid met al die kerncentrales her en der. Laten we dus maar rustig doorgaan met het uitbreiden van onze voorraad zilveren munten!

 • Safi

  Als je depressief van mijn links wordt, Zilverpaul, laat het me weten!

  The Federal government is trying to establish bartering private currency of any type as an illegal enterprise in a false interpretation of the court’s recent conviction of Liberty Dollar’s owner Bernard Von NotHaus.

  http://www.examiner.com/finance-examiner-in-national/federal-government-seeking-to-make-forms-of-bartering-illegal-after-court-ruling

  Allen nu meezingen:
  We shall overcome, we shall overcome, we shall overcome, one day, ayayay, although deep in my heart, I do believe we shall overcome one day.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik zie ook het verband tussen goud cq edelmetalen en andere grondstoffen. Ik wil nog wel opmerken dat voorzover ik weet geen enkel industrieel metaal zijn oude alltime high uit 2008 heeft uitgenomen of noemenswaardig heeft uitgenomen.
  Dit in tegenstelling tot de edelmetalen die hun oude high uit 2008 met minimaal 40% hebben uitgenomen.
  Of de edelmetalen hebben een inhaalrace gemaakt -tussen 2001 en 2008 zijn de industriële metalen harder gestegen-
  En of de koopkracht is tussen 2008 en heden behoorlijk gedaald. -edelmetalen representeren koopkracht-.
  En of dit komt door het proces dat edelmetalen steeds meer als geld gezien worden en alszodanig in die functie nog een inhaalslag moeten maken.

 • ZackZilver

  Iets anders.

  “Prijsexplosie” kopt de Telegraafdeze ochtend.

  De snelweg naar stagflatie ligt open. Maar ja, ook dat wisten we al, natuurlijk, met die mogeaulen bij de FED, DNB en andere fascistische organisaties.

  Maar wel binnen een democratisch stelsel georganiseerd. Dus bakkus houden!

  Altijd lachen met de westersche mensch.

 • Gerard

  Goud en zilver kunnen alleen maar omlaag bij forse renteverhoging. Dat gebeurde in 1980 toen de rente werd opgetrokken tot 12%. Daarop daalde goud in een klap met 90%, en bleef daar 20 jaar op staan. Dat punt wordt ook wel de overgang einde zomer – begin herfst genoemd in de cyclus.
  Maar de rente kan onmogelijk nu naar 12% opgetrokken worden. Dat zal nu NIET gebeuren.

  Een dingetje vergeet Zilverpaul nog te vermelden. Het is NIET zo dat de USD en de Euro vervangen worden door een munt met goudstandaard. Dat is ONMOGELIJK omdat dan de schulden niet meer weggeinflateerd kunen worden. Dit zal pas gebeuren indien de schulden weg zijn na faillisementen en de schone lei klaar ligt. De schulden zullen EERST onhoudbaar worden inclusief de houdbaarheid van de USD en de Euro. Hiermee zullen de traditionele regeringen de macht verliezen. Dat is GEEN voorspelling, dat gebeurde al 4 keer exact op dezelfde wijze in elke eindfase Winter, zo staat dat vast in de economische geschiedenis. 2 voorbeelden van de vorige schuldencrisisen: 1. De opkomst Franse revolutie – val Napoleon. 2. Weimar – val 3e rijk.
  Hoe dit plaatje er nu bij ligt? Dat weet niemand, maar een ding staat vast; het gaat niet zomaar vanzelf over met een nieuw muntje.