Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Eric Sprott’s zilver nog steeds niet binnen, waar is het zilver?

26-08-2012 Arnold

Zilverupdate 25 augustus 2012  | Eric Sprott’s zilver nog steeds niet binnen, waar is het zilver?

Zilverupdate

Wow! Bijna $31! De vakantietijd is voorbij. De lage volumes van de afgelopen weken, en het weinige economische nieuws, hielden de zilverprijs lang op een vrij constant niveau onder de $28. Maar we krijgen een heftig najaar! En het najaar is afgelopen week begonnen. Zilver staat bijna op $31, en dat is nog maar het begin.

 

Onze call van 3 weken geleden is de juiste gebleken. Gaat het lijken op voorjaar 2011 toen zilver bijna de $50 bijna raakte? Dat zou best eens kunnen, en het wordt tijd ook! Zilver eind oktober net onder de $50? Laten we het hopen. Na een stijging afgelopen donderdag van $0,90 probeerden de banksters hun oude vrijdagstruc om zilver lager het weekend in te laten gaan. Maar ze slaagden niet. Een enorme fysieke vraag in Londen en het plaatsen van veel longs stopte het shorten door de banksters en zilver sloot zelfs $0,20 hoger. Wat een dag was het!

Ook goud deed het de afgelopen week goed, en is door de weerstand van $1.670 gekomen.  $1.760 is de volgende weerstand om te doorbreken. Daarna volgt $1.950. In euro´s staat goud op slechts 3% van de hoogste notering ooit.  En de media? Die hoor je niet. En dat is een goed teken, want op het moment dat de gewone media bullish over goud en zilver zijn, weet je dat het zo langzamerhand tijd wordt om aan verkopen te denken.

Spannend wordt de uitspraak van het Duitse hoogste gerechtshof 12 september a.s. voor het voortbestaan van de euro, zeker nu de Finnen officieel toegeven rekening te houden met het verdwijnen van de euro.

QEIII komt een stuk dichterbij nu John Hilsenrath van de FED verdere maatregelen heeft aangekondigd. Het is dus nog steeds een goed moment om zilver te kopen, ondanks de prijsstijging van bijna 10% de afgelopen week. Het risico is laag en de mogelijke winsten enorm. Misschien ook een idee om short te gaan op de Russell 2000? Bij een crash is de daling bij deze index vaak gigantisch. Misschien deze september al? Wij gaan short op deze positie! Zilver blijft in ieder geval long. Zowel de economische als de technische indicatoren zijn nog steeds erg bullish voor ons glimmende metaal.

Zilver is uitgebroken en op weg naar een weerstand rond de $35. Indien deze prijs snel wordt doorbroken, bijvoorbeeld in de komende 2-3 weken, dan kunnen we rekenen op een rally naar $39-$42 voor eind oktober. Het is dus nog steeds een goed moment om in te stappen met een laag risico op verliezen en een grote kans op winsten.

De shortsqueeze is dus inderdaad opgevolgd door een uitbraak boven de $30.

De Dagelijkse grafiek:

In de dagelijkse grafiek is de short-squeeze minder duidelijk uitgebroken, en is er nog ruimte voor een correctie naar beneden. De komende dagen wijst uit of dat gebeuren gaat.

 

Gelukkig is zilver nog steeds gewoon te koop. Maar voor hoelang nog?

 

Eric Sprott’s zilver nog steeds niet binnen, waar is het zilver?

Eric Sprott was vroeger bankier bij Merryl Lynch. Hij weet dus hoe het niet moet. En ook hoe het wel moet. Dat blijkt uit zijn zilverfonds. Sprott is overtuigd dat zilver weer een valuta wordt en heeft een eigen zilverfonds opgericht.  Eric Sprott: Silver Will Become a Currency Again

Zijn fonds is uniek in zijn soort, want bijna elke dollar is gedekt door fysiek zilver. Volgens Sprott wordt dit het decennium van zilver. Dat denken wij ook. En een prijs van $500/ounce is voor ons een reële mogelijkheid.

 

Begin augustus was  de spotprijs van een ounce zilver ongeveer $ 27,80. Sprott heeft toen besloten om voor 200 miljoen dollar zilver te gaan kopen. Dit is het equivalent van ongeveer 7 miljoen troy ounce, ofwel 14.000 monsterboxen!

Sprott’s  Silver Trust heeft gisteren gerapporteerd dat er weer 320.000 ounce zilver is ontvangen. In totaal hebben ze sinds 11 Juli nu net iets onder de 6 miljoen ounce ontvangen en omdat ze iets meer dan 7 miljoen ounce hebben gekocht, resteert er nog ongeveer 1 miljoen ounce. Weer blijkt dat zilver niet in zeer grote hoeveelheden voorradig is, want ze wachten nu dus al meer dan 6 weken op volledige levering. De vraag is wanneer het laatste zilver binnenkomt. In een totale jaarlijkse markt van 800 miljoen ounce, waarvan ongeveer 170 miljoen ounce direct beschikbaar is, zou dat niet zo moeilijk moeten zijn.  Helemaal als de statistieken kloppen en blijkt  dat er ongeveer 1-2 miljard ounce voorradig is. Dan zou die paar miljoen ounce voor Sprott toch direct geleverd kunnen worden? Maar net als bij het begin van zijn fonds moet hij waarschijnlijk twee maanden wachten, en worden de baren op dit moment nog geproduceerd.

Hierdoor blijkt wederom dat onduidelijk is wat de werkelijke zilvervoorraden zijn, en welke rol de centrale banken, en niet te vergeten de Comex, spelen. De Comex, die bovendien toestaat dat een paar banken ongeveer 300 miljoen ounce short staan. Dat is bijna de halfjaarproductie, en het dubbele van de beschikbare jaarproductie! Hoezo vrije markt?

Het is totaal onduidelijk wat de werkelijke voorraad zilver is.

Wereld voorraad zilver

Uit deze grafiek blijkt maar weer dat de voorraden zilver elk jaar minder worden. Dit laat zien dat het helemaal niet zo vreemd is dat Sprott lang op zijn zilver moet wachten. Het is er niet. Afgelopen jaar was bovendien het eerste jaar dat USA zilver moest importeren om aan de vraag van zilveren Eagles te kunnen voldoen. Kun je nagaan hoeveel er in totaal tekort is. En hoe vreselijk goedkoop zilver nu is.

Zilver wordt voor meer en meer toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld in pleisters, batterijen, mobieltjes, computers, zonnecellen, lasers, kleren, scheermesjes, inkt, waterzuivering, RFID chips, antennes en paspoorten. De stijging van de vraag naar zilver in voedselverpakkingen, waterzuivering, en energie alleen al zal groter zijn dan de productie in 2017. Het jaar waarin volgens sommigen zilver zijn hoogtepunt zal bereiken.

There is no silver shortage

Een zilvertekort komt steeds dichterbij. Dat is belangrijk, want de prijs van zilver is in de meeste industriële toepassingen totaal inelastisch. Een industriële koelkast bijvoorbeeld van €2500 heeft misschien €10 zilver. Zelfs als de prijs 10 maal stijgt wordt dit zilver nog gebruikt, want zonder werkt de koelkast niet.  En het zilver is een fractie van de kosten van de koelkast. Dus wanneer een tekort dreigt, zullen deze producenten, die op dit moment weinig voorraden aanhouden, zich op de zilvermarkt begeven en zoveel mogelijk zilver kopen. En dan nog het gewone publiek. Als die doorkrijgen dat goud en zilver het enige echte geld is…

 

Arnold

 

Disclaimer: De mening van Arnold als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Ik ben best wel blij met de actie in Au en Ag.
  Afbouwen van de overbought situatie zonder grote terugval.
  Een retrace is en blijft mogelijk, maar het uitblijven versterkt het signaal.
  De kleine mijn aandelen doe het ook goed, sinds begin vorige week hebben velen er 15% of meer bij gekregen.
  Nu maar zien hoe de consolidatie verder verloopt.

 • Gerard

  @De Heraut
  Overigens, ik meen ooit gehoord te hebben dat er groot verschil bestond op het platteland en de verstedelijkte gebieden. Het fundamentalisme was strenger op het platteland. Het verschilde ook nog eens binnen de stammencultuur waarin dit huisde. In hoeverre dit klopt weet ik niet, maar dat dit erg complex in elkaar steekt is zeker.

 • Gerard

  @Rik
  Je neemt die van der Staaij toch niet al te serieus hoop ik?

 • Gerard

  @Nico
  We zijn wel gezegend met figuren als Evans! Hebben ze bij die Lidl ook nog een baantje voor Mario en Ben? Bij Lidl hebben ze gelukkig geen printer bij de kassa staan.

 • Gerard

  @De Heraut
  Natuurlijk ligt de basis van de Soenitische Islam ergens rond 1700. Snap ik. Maar tot 1970 was het in geen geval fundamentalistisch. Enkel religieus, meer niet. Net als het christendom in het westen.
  Tot 1970 werden er geen homo’s, hoeren en niet-gelovigen opgehangen in naam van het geloof in Afganistan en Iran (toen nog Persie). Tot daar was het enkel een religie zoals wij die ook kennen. Daarna werd het pas een politieke dictatuur.

  Juist het verdwijnen van de eigen cultuur op zich (door Westerse invloeden) was de voedingsbodem tot het fundamentalisme. Dat is een normaal verschijnsel indien een volk hun eigen cultuur verliest.
  Het is ook niet toevallig dat bij ons de bijbelgordel de scheidslijn is tussen Katholiek en Protestant. Het is logisch dat juist op die scheidslijn mensen fundamentalistischer worden.

 • Nico
 • Nico

  De president van de Chicago Federal Reserve Bank wil onmiddellijke economische stimulans door de Fed. BNR’s Kees de Kort: “Ik zou zeggen: laten we deze Evans er uitdonderen en een baantje bij de Lidl geven.”
  Charles Evans, de bankpresident op wie hij doelt, wil volgens De Kort maar niet leren van het verleden. Hij legt uit: “Kijk, in 2007/2008 ontstaat er een crisis. Die is al ontstaan, dus je hebt als toezichthouder niet echt je best gedaan. Dat kan. Dan ga je in paniek wat doen. Dat kan ook. Vier/vijf jaar later kijk je naar de resultaten. Die zijn slecht. En dan blíjf je doorgaan met een beleid dat leidt tot slechte resultaten…”

  Hij vat samen: “Dat je het niet ziet aankomen, is niet best. Dat je het verkeerde beleid voert, is ook niet best. Maar dat je blijft dóórgaan met het verkeerde beleid en niet wil nadenken over de consequenties daarvan, is pas écht slecht. Dan hoor je niet thuis op dat podium.”

 • Rik

  Ach, we hebben hier in Nederland toch nog onze eigen cultuurstrijd. SGP-er van der Staaij probeerde Nederland weer eens op de wereldkaart te plaatsen en het is hem nog gelukt ook. Helaas in absoluut negatieve zin. Maar we zijn wel wat gewend van deze partij die de vrouw neerzet als een soort van tweederangs wezen. Zal tijd worden dat daar eens wat aan gedaan wordt en dat we in de toekomst ook net als in de ons omriingende landen gewoon op zondag kunnen stemmen! OOK op SGP vrouwen!

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  @ De Heraut

  “Al Qaida” betekent in Arabisch slang “klein toilet”. De CIA en Mossad hebben tijdens het bedenken van deze naam nogal geblunderd.

 • De Heraut

  @Gerard

  “Het begon in Perzie waar de Sjah werd verdreven en werd vervangen door Ajatola Komeiny.
  Alle Amerikanen werden het land uitgezet of vermoord.
  Hier ligt de basis van de Al Kaida, Taliban, enzovoorts.”

  Dit is een misvatting, Gerard. Een aanrader op dit vlak is het boek God’s terrorists: the Wahhabi Cult and the hidden roots of modern Jihad, geschreven door Charles Allen. Kern van dit verhaal is dat de huidige fundamentalistische stroming in de soennitische islam teruggaat tot Mohammed ibn Abdul Wahhab (1703-1792). Een dochter van deze Wahhab trouwde met een Saoud, directe voorouder van het huidige koningshuis.

  De Ottomanen roeiden de stroming uit op het Arabisch schiereiland, maar het leefde voort in India. Via de Hadj wist het haar weg terug te vinden naar Arabië. Toen het huis Saoud oliedeals sloot met de Engelsen en met goedvinden van de Engelsen het territorium van het huidige Saoudi-Arabia veroverde werd de machtsbasis gelegd voor deze fundamentalistische stroming.

  Toen de Russen in 1979 Afghanistan binnenvielen was dit – en de nog altijd bestaande Wahabbitische Koranscholen in Afghanistan en Pakistan – dan ook een eenvoudige bron om uit te tappen.

  Verdere weetjes: “Al Qaida” schijnt de bestandsnaam te zijn van de CIA file met moslimstrijders voor Afghanistan in de Russische tijd en schijnt “het netwerk” te betekenen. Voor beide ben ik nog op zoek naar een gezaghebbende bron.

  “Ammehoela”, of beter “Ghazi Amir Amanoellah Khan” was emir van Afghanistan van 1919-1929 en de rechtstreekste bron van het Nederlandse woord ammehoela. http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/ammehoela

 • Gerard

  @RB
  Met cultuurstrijd bedoel ik zeker niet dat het westen zo netjes is. We hebben de westerse cultuur in het midden oosten gebracht, en ik kan mij best voorstellen dat niet iedereen dat op prijs stelde. Ik wil daar ook geen mening over geven. Enkel de feiten benoemen.

 • Jullie
 • jefke
 • Gerard

  @pietje
  Hoe precies aanbod, vraag, voorraad boven de grond, voorraad onder de grond met elkaar in verhouding staan, is moeilijk te bepalen. Dat weet eigenlijk niemand.
  Uiteindelijk zal vraag en aanbod de prijs gaan bepalen. Met olie is dat precies zo.
  Hou het er maar op dat de charts extreem sterke patronen laten zien.
  Als QE3 weer uitblijft, kunnen we nog een dompertje naar beneden zien. Maar ik verwacht dat die niet al te groot zal zijn. Overigens, ZONDER QE3 is de geldhoeveelheid ook enorm gestegen, bijna 100 procent! Uiteindelijk zal dat ook in de zilverprijs zichtbaar worden.
  Als je al alleen maar naar de FED en ECB belansen zou kijken, dan zie je gewoon wat de prijs van goud en zilver nog goed te maken heeft!

 • pietje

  Sprott heeft toen besloten om voor 200 miljoen dollar zilver te gaan kopen. Dit is het equivalent van ongeveer 7 miljoen troy ounce.

  Er wordt gesuggereerd in de Colm dat Sprott zijn zilver nog niet binnen had maar de cijfers hier onder geven toch een ander beeld. Had Sprott in juli nog bijna 33 miljoen ounce en nu eind augustus bijna 40 miljoen dus de 7 miljoen ounce zijn gewoon geleverd.

  Comex beurs: fysiek zilver: 36.157.256 ounces (35.735.185)
  Comex beurs totaal zilver in beheer: 139.919.828 ounces (143.150.158)
  ETF ishares zilver trust (SLV): 315.746.223 ounces (310.035.157)
  Sprott Physical Silver Trust (PSLV): 39.792.798 ounces. (32.878.296)

  Zoals u kan zien, zijn de stockbewegingen van de voornaamste zilverbeheerders de laatste maanden nauwelijks aan verandering onderhevig. Alleen Sprott heeft de voorraad in beheer terug kunnen optrekken. Langzamerhand wordt hij een zeer belangrijke speler. De plotse zilver- en goudstijging van de laatste week heeft duidelijk geen verband met de voorraden.

  Technisch is het een goede zaak indien zilver zich boven de 31$ kan hijsen de volgende dagen. De kans wordt dan zeer groot dan we een verdere stijging zullen krijgen. Dat een nakende QE3 min of meer door de FED officieel werd medegedeeld, heeft beide edelmetalen duidelijk een duwtje in de juiste richting gegeven. De aankondiging van het Basel Comité on Banking Supervison dat goud (naast cash) erkend zal worden als een no risk asset, kan alleen maar een voordeel zijn. Hoe dan ook, na bijna een jaar slabakken van goud en zilver, zit er terug leven in. Wij kijken uit naar het vervolg.

  Kijk zo kan je ook beschrijven dat het de goeden kant op gaat met zilver en goud zonder al die overdreven onzin opmerkingen

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Hmm. Zojuist ing.nl nog even geprobeerd en het werkt gewoon. Vanmorgen om ca. 10.00 uur ook geen problemen. Plaatselijke storing wellicht?

 • temp242
 • Marko

  Arnold sorry hoor maar ik vind dit echt een lulverhaal. Hett zilver wat in mobieltjes en koelkasten gaat dat halen ze er weer uit als het apparaat wordt afgedankt. En er is helemaal geen tekort aan zilver. De omzetten van de munthuizen zijn dit jaar COMPLEET ingestort en die 7 miljoen ounces van Sprot stellen echt niet zoveel voor hoor. Die oplichter probeert ook alleen maar het zilver omhoog te praten en de mythe van het zilvertekort in stand te houden.

 • http://Home Optimus

  We have QE in China …

 • Cinelux

  Gerard: Mensen zijn net koeien.
  Als de eerste koe links afslaat richting kaalgevreten wei, dan volgt de hele kudde.
  Er zijn enkele koeien die rechtsaf slaan en gaan grazen in de vette wei.

  Mooie uitspraak Gerard, deze hou ik erin.

 • Gerard

  @pietje
  “Maar wees gewaarschuwd want men vergeet snel even een opfrisser weten we nog wat er eind april en half september 2011 gebeurden met de zilver prijs dat ben ik niet vergeten.”

  Tja, dat krijg je als zilver op de bodem ligt! We blijven huiverig, voorzichtig. We weten het niet, durf niet meer….

  Toen 1,5 jaar geleden zilver op 48 stond, had je deze site eens moeten zien! Koop snel, want we gaan naar 75, 100, 250, 500 enzovoorts.

  Degenen die over “verkopen” spraken, werden voor gek verklaard.
  O, ik herrinner me nog zo goed eind 1999. je werd voor dom en gek verklaard als je geen internet-aandelen bezat! Vooral Wold Online van Nina Brink moest je gewoon nog snel even kopen!!
  Ik had al geen enkel internet-aandeel, en op 15 januari 2000 had ik geen enkel aandeel meer. Alles ging door de Stoploss.

  Tip:
  Voor je belegt in zilver, maak de afspraak met jezelf. Bijvoorbeeld: KOOP onder de 30.
  Heb je fysiek? HOUDEN. Ga je speculatief? maak ook de afspraak, verkoop op bijvoorbeeld 50. Of 20% over de top. Het maakt niet uit, maar MAAK in ieder geval die afspraak.
  Warren Buffet deed zijn leven lang niet anders.
  Zullen we een wedje maken dat velen weer massaal kopen op 50?

  Ik kocht mijn goud en zilver in 2008, 2009 en 2010. TSM bestond in 2009 nog niet eens. Het was nog een hele tour om gouden munten te kopen in 2009. Er was een bedrijf in Amsterdam, Middelkoop bestond toen nog niet.

  Nu liggen er weer andere kansen. Hoorde pas nog een leuke uitspraak van Maurice de Hond, “Zie de kansen in de toekomst, anders blijven er alleen nog maar bedreigingen over”. Hoe WAAR is dat!

  Maar, nogmaals, durf tegen de keer in te gaan! Makkelijk praten voor mezelf, want ik ging al mijn leven lang dwars tegen alles in! Nooit spijt van gehad. Wel vaak voor gek verklaard.
  Maar als belegger die geen geld wil verliezen MOET je het toch aanleren.
  koop bijvoorbeeld “bankaandelen”. Als iedereen jouw voor gek verklaart, pas dan doe je het goed.

  Nog anders gezegd:
  Mensen zijn net koeien.
  Als de eerste koe links afslaat richting kaalgevreten wei, dan volgt de hele kudde.
  Er zijn enkele koeien die rechtsaf slaan en gaan grazen in de vette wei.
  Gewoon DOEN.

 • RB

  Nou nou, Gerard, cultuurstrijd. De enige cultuur die in het zgn. Vrije Westen de overhand heeft, is een achterlijke, oorlogszuchtige cultuur die uitgaat van macht.

 • Gerard

  @RCPL
  Dank je wel!
  Dit was inderdaad de site waar ik het over had.
  Dit verklaard alles.

  Het begon in Perzie waar de Sjah werd verdreven en werd vervangen door Ajatola Komeiny.
  Alle Amerikanen werden het land uitgezet of vermoord.
  Hier ligt de basis van de Al Kaida, Taliban, enzovoorts.
  Rond 1998 werd de boerka uitgevonden en werd inmiddeld in heel de wereld de “mode”.
  Voor 1970 bestond vrouwenonderdrukking nauwelijks.
  Alleen heel sterk achtergebleven gebieden waar nomaden en bergbewoners woonden hadden streng Islamietische gewoontes die pas veel later over de wereld verspreiden.
  Hier is door VS en europa wel tegen gestreden, maar die strijd is verloren. Ook de immigratie naar Europa rond 1992 tot op heden heeft dit niet kunen stoppen.

  Je kunt hier wel aan zien wat Westerse invloeden kunnen aanrichten in een andere cultuur.
  De huidige Jihad (heilige oorlog tegen het Westen) is dan ook geen religieuze strijd, maar een cultuur-strijd.

 • temp242

  Dag Beste RB, ik meende te voelen dat het ‘zwaartepunt’ ergens tussen 12 en 18 september aanstaande zou liggen. Zou ik al eerder stelde, ergens midden september.9 september aanstaande is een zondag, zou ook best kunnen, ook het uur is logisch, ergens rond 13.30?Iedereen op familiebezoek…MVG.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  @ temp

  Nou, dan vliegt het zilver straks ook dhr. Sprott om de oren. Heb je trouwens die naar 9 september a.s. aftellende illuminati-klok al gezien? Wat denk c.q. voel je daarbij?

  http://riggedreality.com/mysterious-illuminati-clock-ticking-down-to-9912-what-does-it-mean/

 • temp242

  Dhr. Sprott vraagt zich af waar zijn zilver zit… Wel in de kruisraketten natuurlijk.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Als de ene ‘soort’ de andere verdringt, is dat gewoon evolutie. Dan heb je er als soort waarschijnlijk te weinig aan gedaan en moet je niet gaan mekkeren als je wordt verdrongen.

 • RCPL

  @ Gerard tot slot:

  “Pas nog ergens foto’s gezien van Afganistan, Saoedie en Iran uit 1970. Vrouwen droegen minirokjes en lippenstift. Sexfilms in de bioscoop. Iedereen dronk alcohol. Vrouwen gingen massaal studeren.”

  Zie hier de foto’s plus achtergrond info:

  http://www.pagef30.com/2009/04/iran-in-1970s-before-islamic-revolution.html

 • RCPL

  @ Gerard

  “We kunnen natuurlijk ook vol blijven houden dat er “niets” aan de hand is met de Islam.
  Dat kan ook gemakkelijk omdat de Nederlandse nieuwszenders zoals NOS, RTL4 alleen nog maar over “het weer” en “voetbal” berichtgeving doet.”

  Voorbeeldje:
  Vanwege mijn werk ben ik afgelopen week in Stockholm geweest en verbleef in het district / stadsdeel “Kista” (120.000 inwoners). Kista is vol-le-dig geislamiseerd. Om van het hotel naar het metro station te geraken, loop je door een woonwijk, dan langs een basisschool en daarna een winkelcentrum. Vrijwel geen autochtoon te bekennen, veruit de meeste vrouwen met hoofddoek / lange kleding, Arabisch is voertaal op de school (gecheckt bij Zweedse collega), elke woning heeft een satellietschotel, winkels zijn ‘halal’, etc.

  Zulke stadsdelen heb ik ook met eigen ogen aanschouwd in Malmo, Birmingham, Londen, Amsterdam, Utrecht, Brussel en Marseille.

  Het is zo klaar als een klontje; met de huidige demografische trend en de onvoorstelbare naïviteit van de gemiddelde Europeaan in het achterhoofd, leven wij over 2 generaties in een Islamitische samenleving. Leve de Arabische lente, aangejaagd door de Islamisten en de Linkse Kerk!

 • bobbi

  Tja, die verhalen van zilver alleen maar omhoog die hebben hier wel vaker gestaan en bleken weer niet waar te zijn. Zal ook nu niet gebeuren, want zodra zilver boven de 35 euro per ounce komt wordt die net zo hard weer omlaag gemanipuleerd.

  En goud: stond tijd geleden hier een stuk over technische analyse goud. Dat pas eind augustus zeker was of de goudprijs omlaag of omhoog ging. Dus nu is dat tijdstip er, en gaat die omhoog of zakken?

 • Nico

  Pietje
  Je moet je nooit gek laten maken,en voor jezelf denken op dit gebied,maar waarvoor hebben we fysiek goud en zilver in onze portefuille?
  ter bescherming van je vermogen dat moet de voornaamste reden zijn en als je er winst op maakt is dat meegenomen.
  belangrijk is als je nog niet op je percentage zit, koop dan nu,en niet als het weer richting 50$ gaat,je gelooft erin of niet dat is ook beleggen.

 • Enrico

  @pietje
  Helemaal met je eens. Ik laat me niet gek maken hoor. Soms wil ik niet eens dat zilver zo hoog gaat stijgen. Dit zal misschien betekenen dat er tegelijkertijd waarschijnlijk een hoop ellende zal ontstaan voor velen. Geldontwaarding, werkeloosheid etc….

 • pietje

  Ik krijg toch bij het lezen van dit verhaal een beetje een deja vu gevoel.

  Heb ik dit niet al eens eerder gelezen 1,5 jaar geleden of zo oké iets anders geschreven maar er zijn altijd weer de hooft punten te kort aan zilver, zilver gaat na de 500 euro per ounce, er kan niet geleverd worden enz.

  Natuurlijk was er een stijging te verwachten zilver gaat nu bijna 1 jaar zijwaarts.
  Er zijn altijd head funds die hier op in springen maar dit geld niet alleen voor zilver maar voor nog veel meer grond stoffen.

  September wordt een spanende en belangrijke maand zowel op financieel als het politieke vlak.

  Maar wees gewaarschuwd want men vergeet snel even een opfrisser weten we nog wat er eind april en half september 2011 gebeurden met de zilver prijs dat ben ik niet vergeten.

  Als zilver echt naar de 50 doller gaat in een te kortte tijd verkoop het want de kans is groot dat de boel weer naar beneden wordt (gemanipuleerd) en dan koop je het weer terug of wel meer voor minder.

  Laat je niet gek maken ik heb de afgelopen jaren zo vaak zulke verhalen gelezen maar ik lees liever de harden feiten dan de fictie.

 • Nico

  500$?? eerst de barriere van 50$ maar eens vast zien te houden,en die kans neemt wel zienderogen toe.

 • Enrico

  500 dollar voor een ounce… daar durf ik zelfs niet op te hopen…! Maar dat zilver wel moet gaan stijgen is onvermijdelijk.