Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Every cloud has a silver lining

17-01-2011 Zilverpaul

Nagenietend van een beroerde week voor de edelmetalen en de daaraan gerelateerde mijnaandelen keek ik afgelopen vrijdag naar een interview met Willem Buiter, belangrijk econoom en hoofd bij Citibank, een van de grote Amerikaanse banken. Ik weet niet hoe het u zal vergaan bij het zien van dit interview, maar mijn bloeddruk steeg naar ongezonde hoogten. Oordeelt u zelf, hoe deze bloem der natie zijn licht laat schijnen op de stand der economie.

Wat meneer Buiter in al zijn wijsheid u niet zal vertellen is dat in drie maanden tijd de Ierse centrale bank, met toestemming van de ECB 40 miljard heeft bijgedrukt, een hele prestatie voor een land met een Bruto Nationaal Product van 120 miljard.

Geen wonder dat de Ierse spaarders in rap tempo hun geld aan het weghalen zijn uit het Ierse bankstelsel. Zie deze link. In dit verband worden de komende verkiezingen in maart ook erg interessant; je zou mogen verwachten dat de huidige regering die het land heeft overgeleverd aan de grootbanken weggestemd zal worden. Ook hoeft men aan de hand van deze cijfers geen illusie meer te hebben welke kant het zal opgaan wat betreft de inflatie.

De hogere voedselprijzen die het gevolg zijn van inflatie hebben in Tunesië al geleid tot een volksopstand en de val van zittende president, die als een dief in de nacht zijn land is ontvlucht. De onrust in verschillende Europese landen, de Tunesische situatie en het leeglopen van de Ierse banken zijn tekenen dat het monetair systeem onder grote druk staat wat zich gaat vertalen op politiek en sociaal gebied.

https://www.thesilvermountain.nl/img/silver-lining.jpg

In dit verband is het des te opmerkelijker dat in de eerste twee weken van het nieuwe jaar de goud- en zilverprijzen onder druk zijn komen te liggen.

Des te meer daar in de weken van de dip de verkoop van zilver aan grote partijen enorm is toegenomen; grote partijen als Sprott die grote moeite hebben om aan zilver te komen, Bullionvault in Duitsland die meldt dat hun zilvervoorraad op is vanwege een grote vraag en de US Mint die in twee weken er een maandproductie door heen gedraaid hebben.

Naast deze harde gegevens circuleren nog allerlei theorieën over grote partijen die de belangrijke maart expiratie van zilver willen gebruiken om de Comex beentje te lichten, en dat daarom om de schade enigszins te beperken de grootbanken nu druk bezig zijn om de goud- en zilverprijs te drukken zodat men hun shortposities tegen een niet al te hoge prijs kan terugkopen. Dat zou betekenen dat de zilverprijs vanaf februari weer flink zou kunnen gaan oplopen. Maar wat waar is?

De zilver- en goudmarkt kenmerkt zich door een grote mate van ondoorzichtigheid, en de CFTC, de regulerende instantie bij uitstek, heeft juist eind vorige week besloten de grootbanken ook onder de nieuwe wetgeving vrij spel te blijven bieden in hun manipulatie.

Hoelang het ook duurt, er zal een dag komen dat de Comex en LMBA in London hun deuren zullen moeten gaan sluiten en de zilverprijs door de vrije markt bepaald zal gaan worden. Ongetwijfeld zullen deze dan failliete entiteiten wel weer in een of ander overheidsorgaan ondergebracht worden om de burger voor de schade op laten draaien, maar ik zal de dag toejuichen.

Een opmerkelijk fenomeen doet zich trouwens voor bij een dip in de goud – en zilverprijzen: wanneer de prijs stijgt neemt de vraag bij particulieren toe, en bij een dalende prijs zakt de vraag. Een verklaring hiervoor zou de menselijke emotie kunnen zijn, die bij een dalende prijs geremd wordt door zijn angst voor verlies, en bij een stijgende prijs mee wil profiteren van het feest, ongeacht de hoogte van de prijs.

Als we het echter over investeren hebben is er niets mooier dan veel bloed in de straat, omdat dit mooie koopkansen biedt.

En heeft u al fysieke edelmetalen of daaraan gerelateerde aandelen in bezit, is het zaak om u niet uit uw positie te laten jagen; de grote kooplust van de grote partijen moge hierin tot voorbeeld zijn.

Al met al lijkt het erop dat we het eindspel in de zilvermanipulatie naderen. De laatste stuiptrekkingen van het kartel zullen waarschijnlijk heftig zijn, maar de beloning door rustig af te wachten met wat muntjes in uw spaarsok zal navenant zijn.

Zilverpaul, www.silverstocks.nl

 • carine

  bedankt aan iedereen . die mij goede raad heeft gegeven.
  ik heb nog wat vragen . ik hoop dat dat ze mijn nu ook kunnen antwoord geven .
  ik heb wat eigendon in verkoop gezet .
  ik weet huur geld brengt goed op .
  maar je heb er wat mee .
  nu zou ik er een huis van kopen ,?
  want ik woon in een huis waar ik geen schouw kan in zetten .
  maar ik zet met mijne gezond hij ook niet zo goed.
  ik ben bang dat ik het huis niet kan onderhouden.
  daar ik veel problemen heb met mijne rug . en aan een huis is altijd grond aan .
  wie weet raad voor mij ?

 • basilicum

  @Richard
  Heb dezelfde ervaring met Kronwitter. Geen nood: je levering komt wel, maar het kan tot een maand duren.

 • Jullie

  Ik zei inderdaad sommige mensen, want heus niet iedere gold of silver bug geloofd dit.

 • Johan

  Jullie :
  @ Pieter, het is minder aantrekkenlijk om goud en zilver te kopen. Vooral voor grote fondsen wordt het kopen van electronisch goud en zilver gewoon duurder hierdoor, en dus minder aantrekkenlijk.
  Het helpt wat om de prijs omlaag te krijgen.
  Hier nog het artikel op ZH over Alan Greenspan en de goudstandaard : http://www.zerohedge.com/article/stunner-gold-standard-fully-supported-alan-greenspan
  We kennen natuurlijk allemaal al Alan’s beroemde artikel uit 1966 ( google maar, Alan Greenspan 1966 ) , en dat hij misschien al langer pro-gold standard is.
  Sommige mensen geloven dat Alan Greenspan destijds expres de rente’s omlaag heeft gedaan en voor veel geld creatie heeft gezorgt, zodat de papieren Dollar zo snel mogenlijk ten onder gaat.
  Het is een radicale theorie, het antwoord erop zullen we denk ik nooit weten, is Greenspan dan toch een goede, of is hij gewoon nog die slechte man ? Het antwoord laat ik in het midden.

  Sommige mensen? Dat heb ik hier inderdaad beweerd, maar wat je zegt denk ik ook. We gaan het waarschijnlijk nooit weten……

 • Jullie

  @ Pieter, het is minder aantrekkenlijk om goud en zilver te kopen. Vooral voor grote fondsen wordt het kopen van electronisch goud en zilver gewoon duurder hierdoor, en dus minder aantrekkenlijk.
  Het helpt wat om de prijs omlaag te krijgen.

  Hier nog het artikel op ZH over Alan Greenspan en de goudstandaard : http://www.zerohedge.com/article/stunner-gold-standard-fully-supported-alan-greenspan

  We kennen natuurlijk allemaal al Alan’s beroemde artikel uit 1966 ( google maar, Alan Greenspan 1966 ) , en dat hij misschien al langer pro-gold standard is.
  Sommige mensen geloven dat Alan Greenspan destijds expres de rente’s omlaag heeft gedaan en voor veel geld creatie heeft gezorgt, zodat de papieren Dollar zo snel mogenlijk ten onder gaat.
  Het is een radicale theorie, het antwoord erop zullen we denk ik nooit weten, is Greenspan dan toch een goede, of is hij gewoon nog die slechte man ? Het antwoord laat ik in het midden.

 • rinse

  kan de daling van zilver ook te maken hebben met het feit dat de economie toch erg slecht staat?
  kijk maar eens naar de baltic drai..
  zilver is toch een product wat in veel andere dingen zit verwerkt?
  dus alleen manipulatie, of ook gewoon vraag en aanbod?
  als de de industrie toch al goed is voor meer dan 50% van de vraag, en ze verkopen minder, dan is het toch logisch dat de vraag ook minder word?
  dan kan iedereen zeggen dat de vraag naar fysiek voor beleggingen toe neemt, maar hoeveel is dat de percentage van wat de vraag in de industrie vermindert?

 • Safi

  Ik ben aan het lezen in The Warren Buffet Way Second Edition van Robert G. Hagstrom met een van de vele interessante hoofdstukken getiteld The Psychology of Money. Een citaat.

  “The succesful investor is often the person who has achieved a certain temperament – calm, patient, rational. Speculators have the opposite temperament: anxious, impatient, irrational. Their worst enemy is not the stock market, but themselves. They may well have superior abilities in mathematics, finance, and accounting, but if they cannot master their emotions, they are ill suited to profit from the investment process.”

  ” Buffet, who once remarked that ” the only value of stock forecasters is to make fortune tellers look good”, makes no attempt to anticipate the periods in which the market is likely to go up or down. Instead, he keeps an eye on the general emotional tenor of the overall market, and acts accordingly. ” We simply attempt,” he explains, ” to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful.” ”

  Ik moet zeggen: ik heb de laatste maanden weer veel geleerd over mezelf! Pijnlijke, maar wel uitstekende lessen.

 • Johan

  temp242—->leap2020 ;-)

  Gerard—> het is inderdaad wonderlijk te noemen hoe de kneusjes van RTLZ weten vol te houden hoe super alles gaat en hoe ze vooral nergens bang voor zijn want alles komt recht. Heb me ziek gelachen na de crash van Lehman, ze wisten gewoonweg niets te vertellen dan tja, schuldencrisis…..probleempje. En hoor je nu de oplossingen? Neen, het is struisvogelpolitiek ten top. Another gaf al eens aan dat de prijs van goud op de comex enorm in elkaar kan zakken op het moment dat men beseft dat er geen fysiek te halen valt.
  Dan dumpt men haar contracten om ergens anders te gaan opeisen. Dat is nu niet het geval maar als het met flinke procenten gaat dan kan dit dus de verklaring zijn. Verder verwacht ik wel problemen dit jaar maar geen ineenstorting van de Euro of iets dergelijks. We hebben een overgangsjaar naar de nieuwe werkelijkheid, die van de vergane rijkdom en nieuwe realiteit van het harde werken en produceren ipv goochelen met cijfertjes en daar je brood mee verdienen.

 • Safi

  Nog een verklaring voor de dalende prijzen (las ik in een nieuwsbrief waarvoor ik betaal) kan zijn dat de kleinere investeerders in paniek raken en hun goud en zilver van de hand doen. Net zoals dat ze pas kopen als de prijzen gaan stijgen.

 • ZackZilver

  @temp242
  Bedankt voor het antwoord. En … het is idd een monetair zootje in de EU en de US, om het maar zwak uit te drukken.

 • Pieter

  Hallo misschien een domme vraag maar wat betekent het concreet Marginverhoging van 60% !!! door de CME group (futures).
  Wat heeft dat dan te doen met de prijs van PM’s?

 • Gerard

  De marginverhoging van CME group:
  Initial and Maintenance margins were just increased in everything from 10 Tr Oz Gold Futs, Comex 100 Gold Futures, Comex Miny Gold and Silver, E-mini Gold and Silver, Comex 5000 silver futures to Silver trade at settle. Also added were Copper, Iron Ore, propane, butane, and other nat gas.

  The rates will be effective after the close of business on Friday January 21, 2011

  Aldus de letterlijke tekst. Dan moet maandag dit effect voorbij zijn.

 • High Five

  Ik betaal voor een brood 2.35, 5 jaar geleden was dat 1.80 = 30% in 5 jaar.
  Ik betaal voor diesel 1.25 5 jaar geleden was dat 0.85 = 33% in 5 jaar.
  Ik geloof dat we tegenwoordig in de communistische heilstaat leven waar de media en de politici je lachend de grootste leugens vertellen. Wat wou je eraan doen vriend ?. De inflatie is gewoon 2.1% en als wij dat zeggen is dat gewoon zo.

 • Gerard

  Toevallig RTLZ nieuws gezien? Daar stond men heel trots te vertellen dat de inflatie “slechts” 2,1% is op jaarbasis.
  Benzine van 1,49 naar 1,69 + 2,1%
  Glas bier in de kroeg van 1,80 naar 2,00 is + 2,1%
  Een brood van 1,60 naar 2,00 is + 2,1%
  Koffie… + 2,1%
  Suiker…. + 2,1%
  Wegenbelasting…. + 2,1%
  Hoe lang wil je de lijst hebben?

  Die Mathijs Bouman en Schoenmakers hebben echt op een andere school gezeten dan ik.
  Dit is de moderne wiskunde.
  We kunnen gewoon onze telmachientjes weggooien. Gewoon alles 2,1%. Klopt altijd.

 • Gerard

  Toevallig RTL4 nieuws gezien? Groot nieuws! Crisis is “helemaal” voorbij! Het heeft ons nog nooit zo goed gegaan. Waar maken we ons nog druk over?

 • Gerard

  @Marc,
  Maart kan ik alvast verklappen: herfinanciering Spanje + Italie……wordt vervolgt….

  temp242 :Beste Martijn,En straks Duitsland, die mensen zijn het kots en kotsbeu dat zij de potverteerders binnen de Euro mogen onderhouden. MVG.

  Ja maar Duitsland zit wel in dezelfde boot als de PIGS+IB landen. De boot heet Tatanic…
  Het maakt natuurlijk wel verschil op je voor in de Tatanic zit of achter. Want EEN kant gaat het eerste onder.

  Waarom zonder reden de zilver en goudprijzen dalen?
  Wel, dezelfde reden als de vorige keer. Marginverhoging van 60% !!! door de CME group (futures).
  Op lange termijn is dat niet zo verkeerd. Het maakt de prijs “zuiverder” door minder speculatie.

 • Martijn

  Het ligt voor de hand dat binnen afzienbare tijd de eurozone uit elkaar valt. De situatie is onhoudbaar. Maar wat zullen de consequenties zijn? Wat zijn de gevolgen bij een eventuele herwaardering van ‘onze’ valuta?

 • temp242

  Beste Martijn,
  En straks Duitsland, die mensen zijn het kots en kotsbeu dat zij de potverteerders binnen de Euro mogen onderhouden. MVG.

 • RB

  Als je al deze financiele (en alledaagse) wanorde bij elkaar optelt, is Homo Sapiens toch wel de kneus van het dierenrijk. Elke keer als je denkt dat de puinzooi niet groter kan worden, staat een volgende dorpsgek wel weer op met het volgende financiele rampenplan. Hilarisch. ;-)

 • Martijn

  Het zou me niet verbazen als Ierland als eerste land besluit te defaulten en uit de eurozone stapt. Als ik me niet vergis zijn daar over een paar maanden nieuwe verkiezingen.
  Er is niets opgelost…

 • Marc

  @ Ali B
  Dank u voor de gebeden, daardoor heb ik vandaag wat bijgekocht.

  @ temp 242
  Bedankt voor de uiteenzetting, in ben erg benieuwd wat Maart/April/Mei gaan brengen.

 • Ethan

  Oh ja,

  ook interessant:
  http://urbansurvival.com/week.htm

  en een heeeeeel stuk alternatiever:
  http://www.halfpasthuman.com/

 • Ali B

  Damens en heren, het is allemaal mijn schuld. Ik heb afgelopen week hard zitten bidden met de vraag of de almachtige goud en zilver omlaag zou willen sturen. Ik wil namelijk ook graag in goud en zilver investeren maar ik ben een beetje laat.. en instappen bij lagere koersen voelt voor mij beter aan.

  Mijn oprechte excuses voor het ongemak. Ik zal proberen mijzelf beter in bedwang te houden in de toekomst.

 • temp242

  Beste Zack Zilver en Marc,

  Welnu, de meeste Europese landen moeten medio maart, uiterlijk einde mei 2011 op de internationale markten geld gaan lenen, en niet om in de financieringsbehoeften van het land in kwestie te voorzien, maar wél om de intresten van de schulden op de schulden te gaan financiëren. Ierland, bijvoorbeeld is faillieter dan failliet, zo erg zelfs dat de ECB oogluikend toestaat dat de Ierse Centrale Bank dan maar zelf de euro’s bijdrukt. Ongehoord dat een failliet land zélf dan ook nog geld (euro’s) mag bijdrukken. Ook uitkijken naar de obligatieplaatsing(men verwacht een ONGELOOFLIJK hoog bedrag van Italië, stel je even voor als we ze in Italië weldra een andere premier hebben, wat valt er dan niet allemaal uit de kast daar! Over Spanje zullen we maar zwijgen, want alles Spanje valt is dit waarschijnlijk per direct het einde van de Euro, Europa heeft gewoonweg niet genoeg middelen om Spanje te redden.De ECB koopt elke maand voor miljarden staatsobligaties op die geen kat meer wilt, in Amerika koopt de overheid al maanden de aandelen op, niemand wil ze. De dag als Europa afkomt met de Euro-obligatie, weet dan dat het systeem definitief afgedaan heeft, want de enigste die dan het failliete Europa kunnen gaan redden zijn de naïve (obligatie)spaarders, en de mensen (dertigers/veertigers) die aan pensioensparen doen, ZIJ gaan de schulden van de failliete landen doen afbetalen, het is niet onwaarschijnlijk dat pensioenfondens aangeslagen gaan worden, en jij maar denken dat je voor een (goede) oude dag aan het sparen was, niet dus, als al deze dingen realiteit (dreigen) te worden, weet dan dat het begin van het einde in zicht is.Het einde van dit systeem is in gang gezet in 2007 en kan ten hoogste uitgesteld worden medio maart-mei 2011. Als al deze feiten zich als een roller coaster gaan afspelen binnen een periode van twee-drie maanden, dan kan men spreken van een financiële kernbom in Europa.
  Vraag is ook wie gaat er het eerste gebombardeerd worden, Amerika of Europa, als Amerika als eerste onderuit dreigt te gaan, bijvoorbeeld met een daling van de dollar van 5/7% op dagbasis, en dit gedurende opeenvolgende periodes, zijt er dan maar heel zeker van dat Amerika alles op alles gaat zetten om Europa mee de dieperik in te sleuren. MVG.

 • Johan

  Ruik ik hier paniek? Ben wel verrast dat ik enkele weken geleden de enige was die verwachtte dat zilver zou gaan dalen en nu er meerderen zijn. Wat een strakke zenuwen mensen, denk dat volgende week weer opwaarts zal gaan……….zo niet, doe er uw voordeel mee.

 • High Five

  Ook hierom ben ik geen moment bang dat ik verlies lijdt op mijn zilverbelegging. zoals Max Keiser dat noemt. De china put.

  http://www.zerohedge.com/article/chinese-silver-demand-surges-four-fold-just-one-year

 • zilver goud

  Mensen ik weet dat dit niets met zilver of goud temaken heeft maar als dit verhaal klopt zal er een verschuiving komen die ze weer ga niet kent en die zal de economiseercrisis op de achter grond doen belanden.

  Italianen claimen doorbraak in koude kernfusie
  http://www.scientias.nl/italianen-claimen-doorbraak-in-koude-kernfusie/23559

  als dit klopt verkoop ik morgen me zilver en koop aandelen van dit bedrijf als dit kan natuurlijk?

 • High Five

  @Marc Ik ben het helemaal met je eens. Ik (en verwacht de rest ook niet) zit dan ook niet een fractie van een seconde in de rats. Ik ben alleen bang als ze de edelmetalen gaan confiskeren. Ik hoop dat de sheeple zich mogen beschermen

 • Marc

  @ allemaal

  Ik lees al een hele tijd deze blog.
  Toch valt mij op dat het afgelopen jaar het glas halfvol was.
  Nu echter, is ineens het glas half leeg.
  Zilver stijgt nu niet maar daalt en iedereen zit in zak en as.
  Deze ups en downs in de zilverprijs zijn niets voor mensen met een zwak hart.
  Indien je zilver aanschaft is dit een lange termijn belegging.
  Waarom? Omdat de kaarten op tafel liggen zoals ze nu eenmaal liggen.
  Zijn de schulden van Griekenland, spanje, ierland, Amerika enz, verdwenen?
  Nee.
  Zijn de dollars van Ben soms NIET uit het niets bijgedrukt?
  Nee.
  Gaan de voedselprijzen NIET omhoog?
  Nee.
  Ik heb vandaag weer zilver bijgekocht bij Rolf.
  Ik ben er voor 200% van overtuigd dat ik hiermee mijn toekomst verzeker.

  @ temp242
  Wat weet jij wat wij niet weten?
  Ik weet dat ik op termijn een goede investering doe, maar Maart of April is een hele korte termijn.

 • High Five

  Ik vind het wel merkwaardig dat de US mint op volle toeren draait en dat de zilverprijs daalt. Vooral omdat het tarwe explodeert in prijs vandaag (20 dollar erbij) en ook aandelen eindigen vandaag hoger. Tarwe lijkt trouwens een bodem patroon af te ronden. Ik verwacht hogere, veel hogere tarwe prijzen.
  Op infowars:

  Ik ga wat V for Victory you are the resistance posters uitprinten en opplakken.
  Ik ben zo BOOS op de banksters!!!!. Laten we iedereen wakker maken.

 • Jullie

  RB , geduld is een schone zaak :)

  Het is trouwens wel grappig om de MSM te lezen, weken, maanden lang werd er bijna geen woord over goud en zilver gesproken, de grote fraude zaak van JPM werd angstig stil gehouden door tenminste de MSM. En nu nog steeds.
  Maar ‘grappig’ is het wel om te zien dat ze nu allemaal schreeuwen : GOUD ZAKT ! GOUD ZAKT !

  Op Marketwatch is AP ook weer terug, voor degene die deze dame of heer kennen. Amusant ! :D

 • ZackZilver

  @temp242
  Hoezo, als ik vragen mag?

 • temp242

  Beste RB, even geduld,rond medio maart-april-mei 2011 gaat er een financiële kernbom af in Europa. MVG.

 • RB

  Buyers, who have legally contracted to take physical delivery of metals, are said to be accepting large, paper bribes to accept a cash settlement instead

  Bron:http://www.stockhouse.com/Community-News/2011/Jan/19/Gold-and-silver-default-scenarios

  Hopen dat dit nu echt het laatste gespartel is. Damn, ik wil zilver zien exploderen.

 • Richard

  Okee bedankt. Ben ik weer gerustgesteld!

 • RB

  @ Richard

  Heb ik ook meegemaakt. In hun algemene voorwaarden staat dat ze 3 weken over de levering mogen doen. Men communiceert nogal slecht bij Kronwitter, aber das Silber kommt immer. ;-)

 • snotterbel

  Kronwitter is wel legit. het kan soms wat lang duren!

 • Richard

  11 dagen geleden heb ik wat goud en zilver gekocht bij Kronwitter Münzen in duitsland. Ik had hier goeie ervaringen mee in 2010. Vooral zilver kun je er goedkoop kopen en ze leveren snel.

  Maar het is nog steeds niet geleverd! Zij zeggen dat ze het geld nog niet hebben ontvangen. Maar mijn bank zegt dat ze het geld wel hebben ontvangen!

  Wie heeft hier ervaringen mee? Ben ik mijn geld kwijt of zit het nog in de pijpleiding ergens?

 • High Five

  Bij een muntcrisis wellicht bullion konfiscatie. Houdt niet alleen bullion aan maar ook mijnbouwaandelen.

  http://www.youtube.com/user/SGTbull07#p/u/12/dDOCjgGdMdA

 • Jullie

  Volgens mij staat er een artikel op Zerohedge dat de Comex de kosten voor goud en zilver WEER heeft verhoogd, met 6%, samen met wat andere grondstoffen.

  Dit zou een goede verklaring kunnen zijn waarom de prijs daalt, het aanschaffen van goud, op in ieder geval de electronische beurs, is minder aantrekkenlijk.

  Het is een teken aan de wand dat ‘ze’ echt wanhopig moeten zijn.
  ( heb het artikel op ZH niet gelezen, maar kreeg een tip )

 • Ethan

  Naar aanleiding van de reacties m.b.t. Alex Jones:

  Nog even lees- en luistertips:

  Joseph P. Farrell – Babylon’s Banksters.

  Daarnaast kan ik echt al zijn interviews ook aanraden. O.a. te vinden op:
  http://www.thebyteshow.com/JosephPFarrell.html

  Ben ook heeeel benieuwd of, zoals Farrell het noemt, de NAZI International een rol speelt in de huidige economische onrust. Martin Bormann, financiele specialist van Hitler, is niet omgekomen tijdens de oorlog en heeft in de loop van de jaren ’60 nog (met eigen handtekening!) geld opgenomen bij het kantoor van Deutsche Bank in Buenos Aires.. en dat hij een soort van Dick Cheney is, maar qua persoonlijkheid “zonder Cheney’s lieve, menselijke en warme kant “. Als je hem geld schuldig was, dan kon je beter maar zorgen dat je je spullen voor elkaar had op ‘pay day’. Mogelijk dat er een reden is waarom bepaalde overheden angstig lijken te zijn en extra geld vragen zonder enige vorm van toezicht daarop?!?

  Ander boek:

  William Bramley – The Gods of Eden

  Over de rol van religie en ook een stuk over bankiers als bron van menselijke conflicten…en de invloed van een mogelijke groep ‘bewaarders’/’voogden’ van de Aarde…

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  Als je nog geen zilver hebt, dan zou ik nu al zeker 25% besteden van het bedrag dat je er aan wil uitgeven. Hoe meer het zakt, hoe hoger je dat % laat gaan.
  Vanaf je voelt dat het echt terug gaat stijgen, koop je ineens tot je 100%

 • High Five

  @carine Wanneer je moet kopen weet je nooit. Als je vertrouwen hebt, zoals ik, dat zilver uiteindelijk boven de 500 dollar komt maakt het niet zoveel uit of je op 23 of op 27 euro koopt. Normaal gesproken is het beste als je geregeld iets koopt. Iedere maand of ieder kwartaal etc. Het nadeel bij zilver is wel dat je minder betaalt als je veel besteld en je hebt te maken met transport kosten.
  Je moet wel bedenken dat je bij zilver te maken hebt met een fysieke markt en een papieren markt.
  Als iedereen zijn papieren zilver omwisselt in fysiek zilver dan zijn de voorraden zilver op. Als de naked shortposities (zilver verkoopkontracten zonder dat je het zilver bezit) er af worden gehaals zal de zilverprijs stijgen.
  De muntproduktie (en dus de vraag naar fysiek zilver) op dit moment op een alltime high is.
  Centrale bankiers zullen staatsobligaties blijven opkopen en geld blijven creëren.

  Kortom de fundamenten zijn enorm bullish. Echter, het kan altijd dat de markten crashen en partijen moeten vanwege hun margin verplichtingen verkopen, dan wordt zilver ook in de uitverkoop gedaan en kan de prijs dalen.
  Hoe slechter het zal gaan met de economie, hoe meer geld de centrale bankiers zullen gaan drukken en hoe hoger de zilverprijs zal gaan.
  M.a.w wees niet bang voor veel volatiliteit op de markten.

  Het zilver is op dit moment het goedkoopst in Duitsland vanwege de BTW. Persoonlijk heb ik geen ervaring met het bestellen van zilver in Duitsland. Ik heb al al mijn spaargeld in goud en zilver dus ik kan niks meer doen.

 • http://edelmetaalblog silvershadow

  @ carine
  Als het op dit blog doodstil wordt zoals 1,5 jaar geleden en met weinig opgewonden commentaren dan kan je rustig kopen. ( En dan heb ik een voorkeur voor duitsland vanwege het BTW verhaal)
  Laat nu de hete lucht maar uit de ballon lopen, dus ik zou zeggen ” enyou the ride” naar beneden!

 • ZackZilver

  De overheden, zowel globaal, centraal als lokaal alsmede de bankiers hebben geen andere keuze dan meer en meer en meer politiek geloofsgeld te arrangeren.
  Democratie zoals wij dat kennen is nu eenmaal gemaakt voor de vervulling van de bijkans onbeperkte lusten van het het volk. En het volk wil geen beperkingen, geplande achteruitgang. Dat gaan ze vandaag op het Malieveld weer duidelijk maken.

  Goud en zilver zijn momenteel mi ongelooflijk goedkoop. En ze zullen waarschijnlijk nog goedkoper worden. “Onze” vijanden zijn nu eenmaal sterke en slimme spelers.

  Ze gaan echter wel verliezen. De natuur is nu eenmaal machtiger. Kijk maar naar die inmiddels talloze lelijke “make over” botox, siliconen en strak getrokken voor zolang het duurt “mensen”.

 • carine

  WAAR KUN JE HET BESTE ZILVER KOPEN ,?
  AAN WELKE PRIJS ZOU U NU KOPEN ,?.
  OF NOG EVEN WACHTEN ,?

 • Zarathustra

  RB :Kortom, het kan alle kanten op.

  Basically, er bestaan geen zekerheden in het leven. Behalve dan de dood en belastingen, dixit Ben Franklin. Persoonlijk denk ik dat zilver vroeg of laat weer zal stijgen tot boven de 30 dollar/ounce maar ik kan dat niet hard maken net zomin als anderen. Wat Wouter zegt is zeer juist: wie de toekomst accuraat kan voorspellen wordt zo rijk als de zee diep is. Bij beleggen kan je enkel op kennis (van de economie, het product zelf, het verleden, de actualiteit), redeneervermogen en intuïtie (bij gebrek aan volledige kennis) vertrouwen en winst of verlies draag je zelf: free will’s a bitch. De toestand van de wereldeconomie (vooral de VS en in mindere mate de EU), de status van zilver als industriële grondstof (het wordt op grote schaal ge -en verbruikt dus de voorraden nemen snel af, in tegenstelling tot bv goud) en het feit dat edelmetalen weliswaar in waarde kunnen dalen maar nooit waardeloos worden doen mij besluiten dat ik een goede keuze heb gemaakt en ik zal niet snel verkopen, in tegendeel. Bezit van fysieke edelmetalen (puur dan nog) lijkt mij het verstandigste in deze economisch woelige tijden, zeker voor de kleine belegger en niet-economist/financieel specialist zoals ik er een ben. Geld op de bank zetten is dwaas (je verliest beetje bij beetje om een ander rijk te maken) en aandelen hebben grote risico’s (als het bedrijf failliet gaat ben je ws alles kwijt), de vooraden edelmetaal in de wereld zijn eindig en zeldzaam dus waardevol. Daarbij heb ik geen cent vertrouwen in Bernanke, Trichett en co en politici moeten zowat de meest onbetrouwbare en leugenachtige individuen op deze aarde zijn (wat zij zeggen heeft eerder de kans onwaar dan waar te zijn en de meesten kijken enkel naar hun eigen hachje en het winnen van de volgende verkiezingen). Geld kan verdampen, aandelen vergaan, maar zilver en goud zullen altijd blijven bestaan. Het gaat mij hierbij eerst en vooral om financiële veiligheid op de lange termijn, come what may. Rijkdom is een pipedream en geld maakt niet gelukkig, alleen heb je er jammer genoeg wel redelijk wat van nodig om betrekkelijk comfortabel te kunnen leven.

 • Gerard

  O sorry factoren, geen facturen…

 • Gerard

  @Fix
  TA specialisten hebben het vaak mis, dat is waar. Maar er speelt meer.
  Banken hebben er alle belang bij dat alles positief blijft. Als de Tatanic al bijna gezonken is dan zeggen deze economen nog dat de boot vanzelf weer boven komt. Ga maar rustig slapen. Zeker NIET vluchten in de reddingsboten.
  Nico Bakker is ook zo’n echte TA lijntrekker. TA moet je alleen zien als hulpmiddel om een aan of verkoopmoment te bepalen.
  Ga “ALTIJD” uit van de fundamentele analyse, pas dan gebruik je het hulpmiddel “technische” analyse. Maar boven alles gebruik je ook nog de algehele economische trend. Bijvoorbeeld: Indien de
  economische groei 5% bedraagt, dan stap je zeker niet meer in aandelen, maar plaats je stoplosses. Dan ga je over op 20 a 30 jarige obligaties. Maar bankeconomen blijven je liefst aandelen aansmeren. Er is dus veel eigenbelang.
  En inderdaad. Het blijft vaak moeilijk wat de toekomst betreft. Dat komt omdat er in de ecomie “honderden” facturen een rol spelen en kunnen spelen.
  Maar ja, denk maar zo, indien toekomst voorspellen echt makkelijk was, dan verdiende er niemand niks…

 • RB

  Kortom, het kan alle kanten op.

 • Gerard

  @Thijs
  P/E ratio, moet je bij veel miners niet naar kijken. Veel juniors draaien helemaal niet op winst. Ze draaien op geld van investeerder + goede vindplaatsen en overnamegebieden.
  P/E ratio is uiteraard wel van belang bij grote producers zoals Barrack, Goldcorp, Rio Tinto, enz.
  Bij risicovolle miners moet je wel werken met stoploss tussen 20% en 30% (afhankelijk van de volaliteit). Ze stijgen ook zomaar 100% in enkele weken soms, en die wil je niet verliezen, maar ook de verdere stijging wil je niet missen.

  De bodem voor zilver ligt op de vorige bodem, 26,50. Kan ook nog wel 25,25 worden. Als die daar doorheen gaat dan gaat het snel verder. Dan ligt de weerstand op 23, de dieptepunt midden oktober. Het 200MA zou dan de bodem zijn en die ligt op 21,85.
  Dus die kan nog wel even. Voorlopig ga ik van de bodem van 25,25 uit.
  Maar de sterke opwaardse trend is er wel degelijk uit. In het gustigste geval hetzelfde als goud “zijwaarts tot dalen”.
  Fundamenteel blijft zowel goud als zilver goed natuurlijk. De economie gaat wel degelijk wegzakken tegen Q3 misschien al Q2. Tja, en dan komen de schulden weer om de hoek, deze keer als een mokerslag!
  Vlak voor de 3e bull-fase van goud ga je eerst behoorlijk corrigeren. Tenminste dat was bij de vorige 3e fase ook het geval. 3e fase, ook wel maniafase kent meer dan 1000% op minder dan 10 maanden (gelijk 1979 – 1980). Vermoedelijk is dit nu ook zo.

 • ZackZilver

  Jammer, de edelmetaal bull is afgelopen. De geldpolitiek in de US, de EU en Japan is krachtig, verantwoord en realistisch.

  Grapje …

 • Wouter

  @Willem

  Waar goud precies gaat bodemen is onmogelijk te voorspellen.
  Er ligt een sterke horizontale steun op $ 1.260, die nog niet getest is.
  De onderkant van de uptrend channel ligt momenteel ook rond de $ 1.260
  Het is zeer waarschijnlijk dat de bodem tussen $ 1.260 en $ 1.340 (nu) komt.
  Als je nu zou instappen zou je 6% verliezen indien de koers daalt naar $ 1.260.
  Zoals ik op Twitter aangeef:
  “De huidige correctie (daling) in goud en zilver is een geschenk uit de hemel. Prachtige koersen om (bij) te kopen! #Goud #Zilver”

  Voor zilver is de bodem wat lastiger te voorspellen omdat de markt veel volatieler is. De steun op $28 heeft het begeven wat technisch ruimte zou geven naar $25.

  @Fix

  Dit zou dus heel goed dit weekend of volgende week kunnen zijn.

 • Fix

  Dit weekend of volgende weekend is instapmoment denk ik. Vergeleken met januari 2010 en januari 2009 is 21 januari meestal het laagste punt voor goud in dat jaar.

 • Willem

  Ik ben wel benieuwd naar jullie idee over waar de koers bodemt en wellicht weer omhoog gaat. Is dit al een instapmoment, of juist nog wachten?

 • Thijs

  Sommige zilver mijners werden hard geraakt vandaag! bvb First Majestic (AG) tot 14% neergegaan. zou dit enkel en alleen aan de (al bij al milde) correctie van de zilverkoers komen, of is meer aan de hand?

  Bij zilver mijners zie je ook wel vaker eens een hoge P/E ratio (zoals voorgenomede First Majestic een P/E van 44,08 (http://www.firstmajestic.com/s/StockInfo.asp). Laat 44% nu net de (Shiller-)P/E zijn van se S&P bij het barsten van de dotcom-bubble. Toch hoor je vaak van “zilverspecialisten” dat 2011 wel eens het jaar van de zilver mijners kan worden, waarbij ze explosief groeien, door een leverage t.o.v. de zilverprijs. Wat is jullie mening daarbij?

  PS: met antwoorden zoals “investeer in fysiek, dan moet je je daar geen zorgen over maken” ben ik het trouwens roerend eens en ik pas dit ook toe! :) Maar ik zie dat meer als behoud van koopkracht (met mooi upside potential uiteraard ;) ).

 • Jullie

  Net een interessante view gehad van 1 van me contact personen, het viel hem bijzonder op dat de prijzen sinds ‘3 januari’ (1st trading day van 2011) zich erg vreemd gedragen.

  Alle indicatoren voor de grondstoffen staan omhoog, vooral goud en zilver ivm dollar sterkte vandaag, en in euro-land is er ook genoeg mis, met Spanje en Portugal (staatsobligatie’s en ECB) om wat te noemen.

  Er is iets serieus gaande, ‘ze’ trekken alles uit de kast, nogmaals, sinds 3 januari lijkt het wel.

  Misschien zijn de dagen van harde up en down swings hier zoals die door zoveel mensen zijn voorspelt.

  Ik maak me er totaal niet druk om, maar een goede verklaring is er volgens mij niet. En dus, zou je zeggen, manipulatie. Heel erg veel manipulatie.

  We zullen het over een aantal dagen wel weer wat beter weten, wat natuurlijk wel vast staat is dat dit DE koop momenten zijn voor in ieder geval de midden en lange termijn. De korte termijn blijft gissen, en is dan ook eigenlijk niet iets waar ik me mee bezig hou, of in ieder geval niet druk om maak.

 • Wouter

  @Fix
  “Neem als enige troost de kennis dat je altijd een zilver / goud muntje over houdt, al kun je er verder niks mee”.
  De basisbehoefte is inderdaad zuurstof en zonlicht.
  Maar dat je niets met zo’n muntje kan, klopt absoluut niet.
  GOUD is het universele ruilmiddel bij uitstek!
  Goud en zilver is ook geen geld. Geld is van nature goud en zilver.

  Weet je waar je niets aan hebt, aan briefjes van €10 €20 €50 €100 €500.
  Één papiertje….. ongeveer net zoveel waard als WC papier.

 • Wouter

  @zilver goud
  Dat komt omdat er sprake is van manipulatie. Via dat soort berichten probeert men beleggers bang te maken in de hoop dat deze beleggers hun goud/zilver posities van de hand doen.
  Als iemand je kon vertellen wat de koers iedere dag zou doen, dan zou deze persoon in een kort tijdbestek de rijkste persoon ter wereld zijn! Met een beetje kennis van zaken is het toch aannemelijk dat zilver fors hoger gaat koersen en correcties van 20% 30% of nog groter horen daar nou eenmaal bij. Fundamenteel is er niets aan de situatie veranderd, deze correctie is een prachtig bewijs dat het bullish sentiment zeer krachtig is.

 • RB

  De gezond verstand regel zegt: “wat schaars is, wordt meer waard”. Lijkt me een gouden regel. ;-)

 • Fix

  En de prijs dropped weer.

  Het is grappig om te lezen dat niemand echt weet prijzen te voorspellen maar dat toch proberen, en dat deze zelfde mensen opeens hun voorspellingen gaan aanpassen als de prijs niet naar hun verwachtingen gaat. Zulke mensen zijn waardeloos om naar te luisteren en zijn overal.

  – Niemand weet het, luister dus naar niemand want zij weten het ook niet echt
  – Als je mee doet weet dat het een spelletje is
  – Neem als enige troost de kennis dat je altijd een zilver / goud muntje over houdt, al kun je er verder niks mee

  Begrijp ook goed dat de ‘experts’ je (fiat) geld graag ontvangen, het enige wat ze moeten doen is lijntjes trekken in grafieken. ‘Kijk deze twee lijntjes die lijken veel op elkaar dus dan moet het volgende lijntje ook wel zo gaan ongeveer denk ik, nee ja zeker weten!’

 • zilver goud

  Eind vorig jaar las ik op diversen sites van de zogenaamde deskundige dat zilver weleens zou kunnen stijgen naar 40/45 dollar per ounce werd ook gretig hier op dit blog gezet.
  Nu lees ik op de zelfeden sites dat zilver wel een naar de 20/ 25 dollar per ounce kan
  gaan. Met anderen woorden men weet het gewoon weg niet. Het blijft afwachten wat de groten jongens nog voor trucs uit de hogen hoed halen.

 • ZackZilver

  @PietJan
  “Het (eventuele) kwaad bestrijden met kwaad lijkt me nou niet de beste oplossing.”

  Goed lezen PietJan …

 • jean paul
 • Mexican Seastar

  Ik hoop eerlijk gezegd op een extra dipje in/tegen februari, zodat ik opnieuw wat kan bijkopen.
  Vorig jaar heb ik ook gewacht (van december tot februari) op een diepere dip en won daarmee 15 à 20 % van mijn koopkracht, besteed aan zilver.

  Geduld is dus ook hier een zeer aan te raden attitude.

 • High Five

  Vandaag een mooi stukje deleveraging.

  De Bund lijkt een eerdere bodem uit te nemen en verder te dalen.

  Aandelen lager

  Grondstoffen krijgen een klap naar beneden.

  Voor zilver is nu de stijl opwaartse trend is gebroken. Het lijkt erop dat zilver voorlopig zijwaarts zal blijven gaan.

  silvershadow krijgt weer instapmomenten ;-)

 • Martijn

  Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke low. We worden ook nog eens geholpen door het feit dat de EUR aan een heuse opmars bezig is.. Wat mij betreft een mooi instapmoment… Want al te lang zal het wel niet meer duren. Vanaf $27 staan er denk ik weer veel kopers te wachten om in te stappen.

 • Wouter

  @New World Order

  “Zilver komt niet meer onder de $28”
  Inmiddels staat $ 27,84 op de borden.

  Geen paniek. Er komen mooie koersen aan om fors bij te kopen.

 • zilver goud

  @Zilverpaul

  Beste zilverpaul.
  Ik beleg alleen in fysiek zilver. Nooit in iets wat in niet begrijp of er veel te mooi uit ziet.
  Zo als je zelf al schreef het ruikt naar oplichting.
  Had dit alleen geplaatst ter kennisgeving! Niet als advies om hier in deel te nemen.

 • zilver goud

  @Mark
  Beste Marc.
  Het ging met niet om xandernieuws hij beschreef alleen in het kort wat er in het
  Verhaal stond van van Porter Stansberry, en deze persoon is weldegelijk iemand met kennis van zaken.
  Van daar het tweede linkje onder die van xandernieuws.

 • Pieter

  Dick :
  ik wacht met kopen van zilver tot deze de 20,81 heeft bereikt, mooi koopmoment.

  Nou Dick,
  Je gaat het wellicht nog redden ook, staat nu 21,03

 • Ali B

  Lindsey Williams: “Mccain is their man, he will be the new president”

  ……

 • http://- Eric Sprott
 • High Five

  Hij zegt er is wel voedsel in de schappen, maar het zal voor veel mensen te duur zijn om te kopen.
  Ik hoorde gisteren Lindsey Williams en ik dacht ik zeg het even, omdat we ons op dit forum ook zorgen maken over de voedselvoorziening in en over de prijs van voedsel.

 • V.

  “Lindsey Williams: Er is genoeg voedsel te koop alleen kunnen de mensen het niet meer kopen omdat het te duur is. ”

  Waar moet dat voedsel heen dan? Naar de vuilverbranding? Williams heeft blijkbaar nooit van vraag en aanbod gehoord.

 • RK

  RB :
  De onzin die onze massamedia dagelijks uitkraamt probeert altijd iedereen een kant te laten kiezen. Blijkbaar moet je altijd een mening hebben. Was vroeger ook al zo. Je was fan van de Beatles of van de Rolling Stones (beide was onwaarschijnlijk c.q. onacceptabel). Coca Cola of Pepsi Cola. McDonald’s of Burger King. Democraten of Republikeinen. Politiek Links of politiek Rechts. Windows PC of Mac. Je moet kiezen. Allemaal kul. Niet kiezen is ook een keuze.
  Het hebben van geen mening – of het even uitstellen van een mening totdat er meer info beschikbaar is – is heerlijk ontspannend.

  Eens.
  De vraag Win of Mac gaat niet over zijden kiezen maar weer over de bevooroordeling/aannames. De vraag is bedoeld om Mark duidelijk te maken waar hij mee bezig is.

 • PietJan

  M. Koster :
  Idd triest die figuren die figuren die in die complotten geloven en dat alles een vooropgezet spel is. De schulden zijn de afgelopen decennia gewoon teveel opgelopen, het papieren geldsysteem loopt op zijn laatste benen. Zwaar bezuinigen betekent politieke zelfmoord, dus daar zijn politici altijd huiverig voor geweest. Nu is het te laat, maar dat is echt geen geheim plannetje geweest hoor!

  Denk is na, aan wie hebben we schuld? Aan onszelf? Hoe kan iets schuld hebben aan zichzelf?

  Zo simpele vraag waar niemand antwoord opheeft, behalve degene die jij benoemt als ‘complot gelovers’.

 • High Five

  @Erik Het is een combinatie van beide. Het dollar systeem komt aan zijn einde (trouwens ik geloof in het feit dat china vanaf de jaren 80 langzaam is opgebouwd en amerika langzaam is afgebroken) en om te profiteren en om grip op het gebeuren te hebben, hebben de elite een enorme derivatenmarkt opgezet. Ze wisten dat het systeem met de dollar als reserve munt aan zijn einde kwam en ze hebben het volkomen uitgemolken. Dit is en wordt de grootste transitie van welvaart van de middenklasse naar de elite aller tijden. Over een tijdje wordt de stekker uit amerika getrokken en zullen de bankiers voor een schijntje de failliete boedel opkopen.

  Ik ben gisteren begonnen met het lezen van het boek Guide to investing in Gold & Silver van Michael Maloney. Dit boek gaat eigenlijk over geld en monetaire politiek en voorbeelden hoe het daarmee verliep in de geschiedenis. Je ziet dat wat nu gebeurt niets nieuws is. Het is begrijpelijk geschreven en ik kan het iedereen aanraden.

  Ik hoorde gisteren bij AJ:
  dat China de eigenaar van de verenigde staten wordt en dat het internationale bankenkartel op haar beurt weer China controleert.
  Op een gegeven moment zullen in amerikaanse steden bommen tot ontploffing komen en dat is het moment dat de steden onder controle van FEMA komen.

  Lindsey Williams: Er is genoeg voedsel te koop alleen kunnen de mensen het niet meer kopen omdat het te duur is. Van medicijnen komt er wel een tekort. Verder binnen 6 a 9 maanden olie 150 dollar en daarboven.

  Globalisten kopen land en verhuizen mogenlijk al dan niet permanent naar Zuid Amerika.

 • Zilverpaul

  @ mexican seastar
  Beste Mexican,
  ik kom hier in mijn komende column op terug.

 • ZackZilver

  @M. Koster
  Hoe zou je de zilver- en goudprijs manipulaties dan willen noemen? Niet bestaand, toeval, normaal?

  Het lijkt mij normaal dat de huidige bankiers en overheden zilver- en goudprijzen manipuleren, “begeleiden”. De belangen zijn erg, erg, erg groot. Grotere belangen zijn er mogelijk niet te verzinnen.

  Hysterie lijkt me echter niet handig. Gewoon “tijd” haar werk laten doen, naast je persoonlijke acties. De manipulaties zijn mi steeds moeilijker vol te houden.

  De USSR is ook in elkaar gestort. Dat staat het subtiel Stalinisme van oude industriele naties, de westerse landen dus, ook te wachten, lijkt me.

 • ZackZilver

  @M. Koster
  Hoe zou je de zilver- en goudprijs manipulaties dan willen noemen? Niet bestaand, toeval, normaal?

  Het lijkt me normaal dat de huidige bankiers en overheden zilver- en goudprijzen manipuleren, “begeleiden”. De belangen zijn erg, erg, erg groot. Grotere belangen zijn er mogelijk niet te verzinnen.

  Hysterie lijkt me echter niet handig. Gewoon “tijd” haar werk laten doen, naast je persoonlijke acties. De manipulaties zijn mi steeds moeilijker vol te houden.

  De USSR is ook in elkaar gestort. Dat staat het subtiel Stalinisme van oude industriele naties, de westerse landen dus, ook te wachten, lijkt me.

 • Erik

  Wat ik opvallend vind is dat iedereen uitgaat van het einde van het papieren geld systeem maar ook tegelijkertijd fan is van bijvoorbeeld Marc Faber. Nu weet ik niet precies hoe die hier exact in staat, maar volgens mij gelooft hij in de kondratieffcyclus. Klopt dat?

  Dat zou betekenen dat edelmetalen en cash goed zijn om aan te houden. Het laatste strookt echter niet met “einde van het papieren geld systeem”.

 • Gerard

  @Mark
  Je hebt gelijk. Ik heb dat artikel nog eens aandachtig gelezen, maar het klopt van geen kant. Ik geeft toe, ik schik in eerste instantie ook. Om te beginnen is de koperprijs GEEN 170% opgelopen in 2010. Het was 70%. De inflatie in UK is nooit 26% geweest. Heel even 15% op de top. Ziekenhuizen zijn inderdaad gesloten geweest in 1975, maar uitsluitend door stakingen. Ook de electriciteit werd 3 dagen per week afgesloten door stakingen. Het was in 1975 overigens de vakbond die het land de afgrond in probeerde te duwen, net zoals de FNV het hier ook altijd probeert. Niet de regering zoals hij beweert. Hij overtrekt de zaken en smokkelt leugens in de tekst.
  Zo zijn heel veel dingen die op Xandernieuws niet kloppen. Ik denk dat we het best die site kunnen negeren.

  @M. Koster
  Helemaal mee eens. De grote fout zit in de “democratie”. Mensen die stemmen om de 4 jaar snappen helemaal niks van economie en al helemaal niks van overheid en politiek.
  Bijna elke regering schuift hun eigen “geldsmijterij” door naar de volgende regering.
  Daarna zeggen ze: kijk nu eens wat die nieuwe regering het slecht doet! (o.a. Cohen).
  Zo werkt het helaas.

 • M. Koster

  Idd triest die figuren die figuren die in die complotten geloven en dat alles een vooropgezet spel is. De schulden zijn de afgelopen decennia gewoon teveel opgelopen, het papieren geldsysteem loopt op zijn laatste benen. Zwaar bezuinigen betekent politieke zelfmoord, dus daar zijn politici altijd huiverig voor geweest. Nu is het te laat, maar dat is echt geen geheim plannetje geweest hoor!

 • Mark

  Vorige post was een reactie op 19 januari 2011 op 00:14, waarin naar xandernieuws werd gelinkt.

 • Mark

  @zilver goud

  Xander is zo ongeveer de meest psychopatische freak van het nerderlandse internet. Past prima in het straatje van Alex Jones. Het zou verboden moeten worden om naar hem te linken. Zeer slechte reclame voor goud en zilver. Zo trek je mensen niet over de streep, zo bevestig je alleen maar hun gedachten dat het allemaal samenzweringcomplotten zijn en dat edelmetalen eerder zullen instorten dan stijgen.

 • RB

  Buyers, who have legally contracted to take physical delivery of metals, are said to be accepting large, paper bribes to accept a cash settlement instead

  The reasons are obvious why there has been a great deal of discussion about actual, formal “defaults” in the precious metals markets. Among those “obvious reasons” is that informal defaults are apparently already taking place in both gold and silver markets.

  Beginning in the London gold market over a year ago, and now rumored to be occurring in New York’s “Comex” silver futures market, buyers who have legally contracted to take “physical delivery” of the metals they have purchased are said to be accepting large, paper bribes to accept a “cash settlement” instead.

  Bron: http://www.stockhouse.com/Community-News/2011/Jan/19/Gold-and-silver-default-scenarios

 • Jullie

  RB :
  In het weekend bij Heubach een partijtje zilver besteld. Vandaag een bevestiging met daarbij deze boodschap: “Versand am: 20.01.2011 (+/- 1 -2 Tage – sorry, wir arbeiten an der Kapazitätsgrenze)”.
  “Kapazitätsgrenze”. Hmm, dat zegt wel wat.

  Kan ook de export grens zijn, een bedrijf mag maar een beperkte hoeveelheid edelmetaal naar het buitenland sturen, weet Rolf meer van af.
  Het kan ook die grens zijn, zou overigens ook wel enigzins schokkend zijn hoor, om zo vroeg in het jaar al aan die grens te zitten.
  Hoe dan ook klinkt het goed :D

 • Mexican Seastar

  Beste Zilverpaul,
  Ik heb een vraag voor U.

  De zilvervoorraden zijn relatief beperkt, slinkt zienderogen, terwijl het gebruik zienderogen is toegenomen.

  1. Bestaat er een consensus betreft de hoeveelheid zilver dat nog boven- en ondergronds aanwezig is, over de gànse globe?

  En 2. Stel (hypothetisch om een schatting te maken) dat het verbruik van vandaag stabiel blijft (dus niet meer zou toenemen), hoeveel jaren zal het dan duren eer àl het onder- en bovengrondse zilver op is (de gerecycleerde zilver niet mee gerekend)?

  Dank bij voorbaat !!
  Groetjes

 • Zilverpaul

  @zilver goud
  Beste Zilvergoud- het klinkt als to-good to be true, en dat is het wsl. ook.
  Als niet duidelijk is waar je precies in belegt, en in welke vorm, ruikt het mijn inziens naar oplichting.
  Nooit doen, dus.

 • Niels

  Mark :Alex Jones is ziek in zijn hoofd, hij riep eens dat de wereld door marsmannetjes overgenomen zou worden en hij liep te zeiken over wolkenformaties…nu doet hij wat minder geschift want dat levert meer dvd-verkopen op.

  Zolang je geen bewijs hebt voor het tegendeel is het niet verstandig om te oordelen.
  Deze 2 filmpjes zullen je als het goed is verder laten denken, voorla de 2e is een aanrader!

  http://www.youtube.com/watch?v=fgg2tpUVbXQ
  De muziek is en cadeautje:)

  http://video.google.com/videoplay?docid=7839230871595849116#

  Sorry mensen voor het off-topic, ik zal het compenseren..goud,zilver,palladium,rocks,stocks

 • RB

  In het weekend bij Heubach een partijtje zilver besteld. Vandaag een bevestiging met daarbij deze boodschap: “Versand am: 20.01.2011 (+/- 1 -2 Tage – sorry, wir arbeiten an der Kapazitätsgrenze)”.

  “Kapazitätsgrenze”. Hmm, dat zegt wel wat.

 • High Five

  In principe is het niet zo belangrijk hoeveel zilver en goud waard worden, het gaat erom hoeveel huis, hoeveel auto, hoeveel brood etc kan je voor zilver en/of goud kopen.

 • High Five

  @New World Order Heerlijk, die lach op die man zijn gezicht toen Kyosaki zie dat goud naar 7000 dollar en zilver naar 6000 dollar zou gaan de komende jaren.

 • zilver goud

  @New World Order

  Als de dollar in klapt wil dat niet zeggen dat dit ook met de euro gebeurt!
  Ja, straks staat zilver op 100 dollar per ounce zal de wisselkoers van de euro ten opzichten van de dollar ook wel 1 op 10 zijn.
  Dan schieten we er weinig mee op!

 • New World Order

  Robbert Kyosaki zegt dat zilver naar 6000 dollar per ounce gaat, that’s a BOMSHELL, en goud naar 7000 dollar per ounce gaat in de komende paar jaar.

  zie link: http://www.youtube.com/watch?v=I_AvvvNOzNU

  BUY SILVER als een gek

 • PietJan
 • RB

  De onzin die onze massamedia dagelijks uitkraamt probeert altijd iedereen een kant te laten kiezen. Blijkbaar moet je altijd een mening hebben. Was vroeger ook al zo. Je was fan van de Beatles of van de Rolling Stones (beide was onwaarschijnlijk c.q. onacceptabel). Coca Cola of Pepsi Cola. McDonald’s of Burger King. Democraten of Republikeinen. Politiek Links of politiek Rechts. Windows PC of Mac. Je moet kiezen. Allemaal kul. Niet kiezen is ook een keuze.

  Het hebben van geen mening – of het even uitstellen van een mening totdat er meer info beschikbaar is – is heerlijk ontspannend.

 • RK

  Mark :
  Alex Jones is ziek in zijn hoofd, hij riep eens dat de wereld door marsmannetjes overgenomen zou worden en hij liep te zeiken over wolkenformaties…nu doet hij wat minder geschift want dat levert meer dvd-verkopen op.

  Alex is Christen en gelooft derhalve niet in buitenaards leven dat rondgestruind hier op aarde.
  Wat inhoud dat jij enkel dis info over Jones tot je neemt, want hij maakt enkel demoniserende grappen over marsmannetjes en daarmee doelt hij juist op al die onzin over marsmannetjes. Hij staat juist met beiden voeten op aarde en doet dit werk al 18 jaar.
  Hij waarschuwt al langer dan menig ander researcher over de bankiers, want zij zijn een van tentakels die we van ons af moeten werpen.

  Ben jij toevallig een Microsoft Windows gebruiker die de Mac (gebruiker) afkraakt maar
  geen enkel idee, ervaring heeft met de Mac?

  Als je een mening hebt, fijn. Onderbouw deze in het geval je anderen hiervan wilt overtuigen. Want dit zegt meer over jezelf en niet over Alex.

 • High Five

  AJ doet ongelofelijk belangrijk werk en praat over onderwerpen waar onze pers over zwijgt of omheen praat.

 • RB

  @ ZackZilver

  Iemand roept een keer iets stoms (als het al waar is) en meteen is al het andere wat-ie ooit heeft geroepen daarmee gedegradeerd tot te negeren onzin. Goed, m’n beste ZackZilver, de eerste vraag is natuurlijk of je zelf nooit iets stoms hebt geroepen. Waarschijnlijk luidt je antwoord “ja”. De tweede vraag is dan: moet de rest van de wereld jou dan nog ooit serieus nemen? Wederom waarschijnlijk een ja. Vraag 3: wat geeft jou dan het recht iemand voor de rest van zijn bestaan te veroordelen door het doen van een stomme uitspraak?

 • Ali B

  Hallo

 • PietJan

  @ZackZilver

  Propaganda zit er nog goed in bij jou. Ik moet ook zeggen, de propaganda in de westerse wereld is de meest briljant to-date, je merkt het nauwelijks maar al kijk je het nieuws elke dag, je voelt altijd dat er niet iets niet helemaal klopt, maar die gedachte laat je snel gaan met ‘het zal wel goed zitten’.

  Stel vragen voor jezelf op, neem niet zomaar antwoorden als waar aan die je op TV te horen krijgt en ga is via internet op zoek naar antwoorden, nu het nog kan, want een internet politiestaat zijn ze ook al mee bezig, genaamd ACTA.

 • ZackZilver

  @PietJan
  Zo’n hysterische schreeuwerT vind je wel oke??? Het (eventuele) kwaad bestrijden met kwaad lijkt me nou niet de beste oplossing.

  De misdadige, afgunstige en hypocriete communisten zijn zo aan de macht gekomen in bv Rusland in 1918. Daarna waren het vele, vele jaren HEL daarzo voor vele vele miljoenen mensen.
  Nu zie je dat in Venezuela genormaliseerd worden onder ene meneer Chavez …

 • TheoS

  LEESTIP; IEX-opinie, artikel van Alexander Sassen van Elsloo.
  Uiteenzetting in een heldere analyse over het Einde van de euro,
  het lezen meer dan waard. Zeker voor ons als van fans van zilver en goud.

 • Gerard

  @Marc
  Op je vraag:
  Dit zijn “kopers” en “verkopers” Kopen is “long”, verkopen is “short”.
  Deze zitten tegenover elkaar aan een handelstafel.
  Op deze markt verkopen (short) banken zilver aan de kopers (long).
  In de praktijk wordt er nooit iets verkocht omdat dit alleen handel is die voor de afwikkeldatum weer wordt gesloten.
  De shorters (JP Morgan) hebben helemaal geen zilver. Dat noemen ze “naked”. Sterker nog, ze shorten met meer zilver dan er op de hele aardbol aanwezig (boven en onder de grond).
  In dit filmpje bedoelen ze het volgende:
  De Chinezen willen heel graag hun waardeloze dollars weer terug in de VS dumpen (die ze massaal ontvangen als exportland). Dus gaan ze net zoveel long zitten op zilver en goud als de andere kant short zit. Plus, ze sluiten de posities niet maar willen fysiek geleverd krijgen.

 • Gerard

  @Mark
  Ik denk niet dat Alex Jones ziek in zijn hoofd is. Maar, wat hij wil zeggen kun je hier ook lezen:
  Een artikel van Porter Stansberry, zeker niet de eerste de beste.

  http://biflatie.nl/artikelen/39-overig/11215-ineenstorting-amerika-in-2011-onafwendbaar

  We zien de hyperinflatie wereldwijd al aanvangen. Hyperinflatie vangt altijd aan met voedselprijzen.
  Je ziet het verdikkie voor je ogen gebeuren, en nog geloven we het niet. Hoe is het mogelijk!

 • zilver goud
 • zilver goud

  De afgelopen maanden heb ik veel commentaar geleverd op dit blog.
  Na het horen en zien van deze bootschap moet tot de conclusie komen dat ik er voor 90% naast zat met mijn commentaar. Raat iedereen aan kijk dit ook jij zilverpaul of had je dit al gezien? Het is werkelijk ongelooflijk ben er nog stil van! Hoe blind kan je nog wezen als je dit gelezen en gehoord hebt.

  Kortte samenvatting in het Nederlands
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=618879&r=1&tbl_archief=&
  Hier het gehele verhaal in het Engels gespreken en geschreven.
  http://www.stansberryresearch.com/pro/1011PSIENDVD/PPSIM129/PR

  dit verhaal is geschreven door: Porter Stansberry, hoofd van Stansberry & Associates Investment Research dat met honderdduizenden abonnees in meer dan 120 landen één van de grootste en gezaghebbendste beleggingsadvies firma’s ter wereld is, zal de VS in 2011 te maken krijgen met een crisis die het land op zijn grondvesten zal doen schudden.

 • Mark

  Alex Jones is ziek in zijn hoofd, hij riep eens dat de wereld door marsmannetjes overgenomen zou worden en hij liep te zeiken over wolkenformaties…nu doet hij wat minder geschift want dat levert meer dvd-verkopen op.

 • Jullie

  Peace man !

 • RB

  De dollar duikt en goud & zilver dalen. Hier een YouTube video die dat fenomeen even op de ontleedtafel legt.

  THE RULING CLASS VS LIBERTY

  http://www.youtube.com/watch?v=OmFBUnoT0Wk&feature=player_embedded#!

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  :-D

 • Zilverpaul

  Beste Jean Paul,
  ik ben een groot voorstander van zilver, maar een shot, nee, dat heb ik nog nooit gedaan!

 • High Five

  @Nico Dacht je dat het nout wat kan schelen hoeveel goud er voor de Nederlanders is, hij werkt voor Bilderberg.
  Hieronder een prima video waarin Rockefeller (is hij seniel ?) vriendelijk verzocht wordt chili te verlaten. LOL
  http://www.youtube.com/watch?v=GFWzDFjBKUw&feature=player_embedded

 • jean-paul

  hallo zilverpaul wat weet u van zilver shot(s)

 • zilver goud

  @RB
  RB er is maar 1 boek wat je in huis hoeft te hebben dat is het S.A.S. handboek.
  Kan je gewoon bestellen bij bol.com. meer is niet nodig.

 • RB

  @ RK

  Neem eens een kijkje op het mede door dit blog geinspireerde forum:
  http://eindspel.forum2go.nl/

  Staat vol met tips over noodvoorzieningen, webshops, downloads, ebooks en nog veel meer.

 • PietJan
 • RK

  Hoi,

  Alex ontvangt bakken met geld. Maar is niet vergeleken de door de overheid gesponsorde rivalen. Het kost ik geloof in de tienduizenden dollars per maand (of was het honderd?).
  Zijn show heeft een compleet server park en CDN om aan de vraag te kunnen voldoen.
  Ik ben ook lid van de AJ show. Wellicht speel ik het bovenstaande verhaal door aan AJ (hopen dat ik er doorheen kom)

  Beangstigend wat ze van plan zijn. Gelukkig worden velen wakker of staan open voor de realiteit.

  Dus ja, ze proberen via deze acties ons in het gareel te houden.

  Zorg voor extra voedsel voor het geval dat we weken tot maanden ongeregeldheden krijgen, zoals hoge inflatie of distributie problemen.
  Ik probeer het voedzaam en smaakvol (kruiden) te houden, gebeurt en niets dan eet ik wekelijk uit deze voorraad. Prijzen stijgen doorgaans toch, dus wat extra tubes en potjes van e.e.a. kan geen kwaad.

 • Nico

  De vrouw van Zine El Abidine Ben Ali, Leila Trabelsi (gemakshalve Toos) scheen niet bijster gesteld te zijn op Tunesische Dinars. Mevrouw had 1500 kilo goud in de kluis van haar bank verstopt. Hoe Toos dat allemaal in het vliegtuig heeft gekregen, wordt er niet bij verteld maar dat ze in Dubai met open armen zal worden ontvangen, daar twijfelt niemand aan.

  Wat ik me nu afvraag is hoeveel goud onze ministers hebben veiliggesteld. Als ik al hun sprookjes rond de euro aanhoor, denk ik dat ze nog niet genoeg hebben bijeen vergaard.

 • JP

  Ik had net ook ff met de bank te maken. Ik had een document echtheid verklaring nodig voor full holding goldmoney.com. Vertelden ze me dat zij ook fysiek goud verkopen via de Deutsche bank waar ze mee samen werken…

  Dus ik belde de Deutsche bank even om na te vragen — “wat gebeurt er met mijn goud wanneer u failliet gaat?” — “Dan bent u uw goud kwijt meneer”.

  Toen ik daarna vertelde dat ik mijn goud ging kopen bij goldmoney.com was de bankmedewerker meteen verontwaardigd. Want goldmoney.com valt tenslotte niet onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. En iedereen weet uiteraard dat de AFM zijn werk uitmuntend heeft gedaan het afgelopen decennia :S

 • High Five

  @RK ok, dus ze zijn al zover dat ze gaan bepalen wie jij mag sponseren en wie niet. Dat bevestigd de mening van David Icke alleen maar. Kan je nagaan wat ze met ons in de toekomst van plan zijn.

  p.s. Ik gun het hem, maar bij AJ komen miljoenen binnen. Ik heb geld gegeven voor de money bomb, maar achteraf had ik beter een abonnement op prisonplanet.tv kunnen nemen, dan had ik nog wat gehad.

 • RB

  @ RK

  Ik zou het hele verhaal opsturen naar Alex Jones. Smullen.

 • RK

  Mijn Credit Card werd geblokkeerd na aanschaf van enkele DVD’s van Alex Jones!
  De bank melde dat zij frauduleuze handelingen vermoedde; Alex Jones zou onterecht geld afschrijven…

  Ik: Nee hoor zelf voor gekozen, zelf een transactie gemaakt en het bedrag klopt precies.
  (Kan Alex weer 1 uur zendtijd betalen, ja kost duizenden per maand zo een show)

  Bank: Wij hebben uw card geblokkeerd.

  Ik: Moet ik dan opnieuw de transactie maken?

  Bank: Ja, dat moet.

  Ik: Was dat het, zijn we zo klaar?

  Bank: Nee, wie is David Icke?

  Ik: (WTF?!!) Ja, daar betaal ik maandelijks 3 pond voor een wekelijkse nieuwsbrief.
  Ik: Is deze ook geblokkeerd?

  Bank: Nee, maar wel verdacht.

  Ik: Graag deblokkeren!?

  Bank: Bij deze.

  Ik: Dank u, en dag.

  Naar aanleiding van dit geprek opnieuw de DVD’s besteld.
  En David Icke zou niet geblokeerd zijn.
  Wat blijkt? De transactie voor de bestelling van de Alex Jones DVD’s was NIET geblokkeerd.
  Dus twee keer betaald! Nu gun ik Alex Jones dit wel, verder geen punt.
  Maar dus wel ff 300 euro lichter (2x verzendkosten en 2x import tax)

  Mailtje van David Icke! Jammer dat je je abbo hebt geannuleerd.
  Ik, WTF? David zou niet geblokkeerd zijn! Aldus de bank.

  Dus Alex was niet geblokkeerd, dubbel betaald en een aanzienlijk bedrag.
  David wel en dan praten we over 3 pond per maand.

  De bank bediende zal wel niet beter weten, die krijgen een lijst, een lijst opgesteld door de AIVD?
  Intimidatie is het. Bangerds en achterbaks gedrag. Toon u zelf.

  Dit is al weer twee jaar geleden. Wellicht start ik een blog, ik heb de papieren van het hier bovenstaande verhaal nog.
  Het wordt de NWO, PTB, Gevestigde iets te spannend.

 • New World Order

  Ik verwacht niet dat zilver nog onder de 28 zal komen.
  Daarom moet je nu kopen, voordat de dag komt waarop de mega rush zal toeslaan.

  Dit jaar is het jaar waarop de wereldwijde ineenstorting zal gaan plaats vinden!
  De Ellite heeft het gepland.

  maar mooi stuk zilver paul, je houd ons scherp net als lindsey williams die morgen ook weer bij de alex jones show komt

 • RB

  @ Dick

  Ik zou wachten tot zilver de 10 euro bereikt. Da’s pas een mooi instapmoment. Tegen die tijd denk ik ook dat je dieet heeft gewerkt en je ongeveer een ons weegt. ;-)

 • Pieter

  Dick :
  ik wacht met kopen van zilver tot deze de 20,81 heeft bereikt, mooi koopmoment.

  Nou Dick tendens is weer omhoog. Dus zou niet te lang meer wachten

 • Piet3

  Is het niet zo dat de inflatie meer in de ‘hogere’ regionen zit zoals overheid en banken. Ik krijg niet meer geld aan het eind van de maand tov vorig jaar. Bepaalde diensten worden duurder (inflatie) en mijn huis is goedkoper geworden(deflatie).
  Ik vraag mij af wanneer de gigantische hoeveelheden geld de markt zullen overspoelen en ik mijn kilootjes zilver snel meer waard worden.

 • Marc

  @ gerard
  Ik heb de video gezien, maar mijn financiële engels is wat roestig.
  Wat bedoeld hij met “De prijs van zilver is afhankelijk van de comex en nog wat anders en niet van fiat geld”?
  Ik heb wel begrepen dat ook de chinezen flink aan het shorten zijn.

 • Dick

  De valuta wordt steeds minder waard, hierdoor zullen de prijzen. ook in het algemeen, automatisch verder gaan stijgen, net zoals de beurskoersen bij bedrijven, want de echte waarde van een goed bedrijf zal door de muntwaardedaling toch altijd nog haar echte waarde tot uitdrukking brengen. Laat staan als het om de rare metalen gaat. Zilver, daar zitten veel partijen short,dus laat de banken de prijs maar goed naar beneden drukken, des te sneller gaat de prijs naar de werkelijke waarde en die zal, door de valuta-waardevermindering dan ook vele malen hoger zijn.

 • Dick

  ik wacht met kopen van zilver tot deze de 20,81 heeft bereikt, mooi koopmoment.

 • Safi

  @Silverstar

  Nee, ik denk niet dat het een kwestie van projectie is. Wellicht zit er wel een deel van projectie bij, bijv. als we zeggen dat we de bestaande machtsstructuren nooit zullen kunnen doorbreken. Of als we ons door angst laten leiden. Maar ik heb de laatste jaren onderzoek gedaan naar verschillende zaken (als leek, uit interesse) en heb zaken blootgelegd die ik nooit uitgaande van projectie had kunnen verzinnen.
  Kijk maar eens naar de CFR (Council for Foreign Relations), de zg. Doomsday Vault van Rockefeller en Gates, de agenda achter het verplichte schoolonderwijs (goede bronnen zijn John Taylor Gatto, ex leraar en Charlotte Iserbyt, werkzaam geweest voor de Reagan Adminstration).
  Wellicht moet u ook bij u zelf onderzoeken waarom u er van uitgaat dat het een kwestie van
  ” zelfprojectie” is. Ik weet dat het uitermate pijnlijk is om bepaalde waarheden onder ogen te zien. Ik wil niet zeggen dat elk detail klopt van wat ik heb gevonden aan informatie. Maar ik denk dat ik heel goed weet wanneer ik projecteer (ik heb hier veel ervaring mee).Om te zeggen dat we projecteren met zijn allen is te eenvoudig en niet gebaseerd op de feiten.

 • Gerard

  En nu deel 3, die dit verhaal van Zilverpaul bevestigt:

  http://www.youtube.com/watch?v=AId_UiPtPpQ&feature=player_embedded

 • Gerard

  @Maria
  Grote zorgen mag je best wel maken.
  Celente zegt het volgende:
  1. er komt een valutaoorlog
  2. er ontstaat van daaruit een handelsoorlog
  3. hieruit groeit een echte oorlog.
  In die volgorde gebeurde het toch vaker? WO1, WO2..
  Als Celente dit slechts “een jaar” geleden had gezegd, dan had iedereen hem voor gek versleten en dan had je nooit meer iets van Celente gehoord.
  Maar nu, een jaar verder, worden we er stil van… We denken erover na.
  Hoe snel kan het gaan.

 • Silverstar

  @High Five
  Als er al een, zoals jij zegt, corporatistische/facistische super elite bestaat dan moeten deze mensen wel heel slim en bijna bovennatuurlijk zijn. Het zou kunnen maar laten we proberen dit fenomeen een s ietwat te downsizen. Is het zoiets als de koffiedrinkende bouwfraudeurs van weleer die iedereen teveel lieten betalen door onderlinge afspraken? Is het zoiets als het EndeMol imperium wat ons in slaap sust met GTST en TVOH en BZV ? Of zit het op een ander nivo ? Bijvoorbeeld clubs die door hun fysieke mogelijkheden zoals geld, macht en militaire kracht kunnen bepalen wat er gebeurd. Of is het subtieler zoals de politici, de dominees en priesters van deze wereld. ? Met name politici zeggen immers altijd wat we willen horen maar doen het tegenovergestelde, vaak nl niets. Op veel sites en ook op deze wordt vaak gesproken over allerlei clubs die de wereld zouden beheersen maar is dat geen zelfprojectie ? Hiermee bedoel ik dat wij ons alleen maar het soort entiteiten kunnen voorstellen die wij in onze eigen programmatuur herkennen. Wat als er hele andere entiteiten zijn ? Een paard kan zich waarschijnlijk niet voorstellen hoe het is om in een Ferrari naar Spanje te rijden. Op dezelfde manier kunnen wij ons mi als huidige mensheid ook dingen niet voorstellen. Wat nou als wij ons als paarden verhouden tot die zg wereld elite ? Wij projecteren mi allen maar onze eigen paradigma’s. We lopen mi gewoon in de mist en proberen maar wat. Al met al zou ik zeggen dat zilver gewoon een goede belegging is en blijft !

 • Thijs

  @High Five

  Ik ben het eigenlijk volledig met je eens. Ik vind Alex Jones ook een lovenswaardig persoon.

  En het argument van DVD’s verkopen… ? komaan, hij zet alle info gratis beschikbaar en een DVD drukken en een documentaire maken kost nu eenmaal wat geld. Ik geloof niet dat hij er multimiljonair van geworden is ;)

 • High Five

  Ik las laatst dat iemand vond dat dit forum op de Alex Jones show ging lijken.
  Ik vind dat wel interessant. Ik heb discussies met mijn broer over die man. Hij vind Jones maar een irritante man die overdrijft, angst wil creëren en DVD’s wil verkopen.
  Mbt. het laatste, persoonlijk vind ik dat wij burgers best voor onze informatie mogen betalen. Wat verwacht je anders van de gratis nieuws sites zoals de Bloomberg (nog een van de betere en kritische) dan dat ze positief over Wall street berichten. Ze worden er door gesponsord. Wall street en de grote corporaties zijn hun broodheer.
  Over het angst creeren, vroeger schijnt Jones nog wel eens gezegd te hebben dat de wereld in het jaar 2000 zou vergaan ed.
  Ik heb eigenlijk alleen maar respect voor de man en ik weet eigenlijk niet wat onzin is geweest wat hij gezegd heeft. Hij heeft van alles gezegd over vaccins, chemtrails, NWO, Eugenics, Fluoride met 100 andere chemische stoffen in het water, Silver, Dollar, China etc.

  Ik vind de Obama Deception een meesterwerk. Die film is een paar maanden na de inauguratie van Obama gemaakt en de strekking van de film wordt iedere keer weer bevestigd. Vorige week bv is de nieuwe chief of staff van Obama aangesteld en dat is William Daley van…..JP Morgan. JPMorgan mag van de CFTC ook rustig door gaan met het manipuleren van de zilverprijs.
  Nu ik AJ volg zie ik ook hoe gekleurd onze eigen NRC is, echt een globalistische krant zonder nuance. Ik was vroeger ook een globalist in die zin dat werk en goederen vrij over de wereld moesten kunnen bewegen en dat vind ik eigenlijk nog steeds alleen, zeker na de reddingsaktie van de banken in 2008 waar ik woedend over ben, zie ik nu de daadwerkelijke agenda van globalisten en zie ik de corporatistische / fascistische super elite achter onze leiders.
  Zien jullie dat ook en wat vinden jullie van AJ ?

 • Marc

  Als ik zie hoe mijn geld op de bank rendeerd, komen mij de tranen.
  Toen ik 1 1/2 jaar geleden mijn zilver kocht vond ik het veel geld.
  Als ik het nu weer zou doen krijg ik maar bijna de helft van wat ik toen heb gekocht.
  Toch even slikken, maar het was wel een goede investering.
  In meneer Buiter heb ik niet echt veel vertrouwen.
  De man heeft er geen weet van wat er zich in de wereld afspeeld.(of juist wel?)
  Euro’s hebben straks weinig tot geen waarde meer tenzij Nederland en Duitsland zich distantiëren van de euro in de huidige vorm.
  De dollar laat het ook afweten.
  Toch nog wat zilver bijkopen?
  PS goed stuk van je, zilverpaul

 • Maria

  Het stuk over het door Ierland bijdrukken van geld buiten de ECB om staat vermeld op RTLZ.nl
  en wel het stuk van Rene Tissen. Mijn conclusie is dat we in de eindfase zitten en dat Duitsland en Nederland geen trek meer hebben om de “pot”aan te vullen.
  De nieuwe marken zijn in juni 2010 al gedrukt en dat zullen ze niet voor niets gedaan hebben!!
  Dus wees niet ongerust over uw goud- en zilverbezittingen want dat komt echt goed.
  Alleen de toestand waar de wereld in terecht komt baart mij in ieder geval grote zorgen.

 • RB

  Tip: gewoon zilver & goud kopen en lekker achterover leunen. Enjoy the ride. ;-)

 • Wouter

  @rinse

  “Nu de prijzen zo drastisch zakken”

  Goud heeft een correctie van $70 achter de rug, oftewel 4,9%.
  Zilver heeft een correctie van $3 achter de rug, oftewel 9,6%.

  Ik begrijp niet dat mensen deze correctie “drastisch noemen”. Een correctie is juist nodig en daarna volgt weer een nieuwe stijging (In een Bull markt). Deze correctie is een extreem bullish signaal!

  Verder een mooi stuk Zilverpaul. Alle indicators beginnen nu echt dezelfde richting op te wijzen….. het worden nog spannende tijden.

 • High Five

  Het zilvertekort bereikt nu Engeland. de kilo bars komen pas weer begin februari binnen, de rest later.

  http://www.zerohedge.com/article/european-silver-shortage-spreads-uk

 • rinse

  wanneer word de fysieke prijs en de etf van elkaar los gekoppeld?

  een pracht stuk zilverpaul!
  ik blijf rustig ademhalen nu de prijzen zo dratisch zakken…

 • Jullie

  Mooi artikel, schrok zelf erg van de Ierse banken withdrawals, wist dit nog niet. (althans niet in detail) Schokkend om te zien. De verkiezingen in maart dan maar goed gaan volgen, de uitslag kan fundamenteel worden voor de Euro, en natuurlijk van grote invloed op de goud/zilver prijzen.

  Misschien interessant om eens op de zoeken wat de Ieren zelf gaan doen, en of ze al zilver en goud aan het inslaan zijn. Leuk! , heb weer wat huiswerk te doen.

  Mooi artikel Paul.

 • zilver goud

  Heb geduld de prijs gaat van zelf weer omhoog!
  Hier een klein stukje uit de onderstaande link http://silverstockreport.com/2010/shareholders-jpmorgan.html

  De wereld jaarlijkse zilver productie wordt geraamd op 550 miljoen ounces zilver tot ongeveer 50 miljoen ounces. Uitgaande van 600 miljoen 0unce per jaar tegen een prijs van $ 25 per ounce Dat is een kleine 15 miljard dollar. Hoe kan het dan dat werelds grootste banken, (waarschijnlijk vooral JP Morgan) voor ruim 100 miljard dollar aan zilver in de laatste 6 maanden verkochten dat is 6,66 keer de hele wereld van de jaarlijkse productie van slechts $ 15 miljard van zilver

 • High Five

  De ‘doing gods work’ zijn helemaal los van god.
  Totaal geen besef van de realiteit, ze denken dat als ze de politici, de pers, de rating agencies, de centrale bankiers en de controle organen beheersen, ze immuun zijn voor gevaar en dat ze de markten volledig beheersen. Nou nee dus, de mensen laten zich maar één keer belazeren en de volgende keer is er geen bailout meer voor hun en ook geen jailout. Voor niet minder dan 150 jaar gaan zij hun zondes overdenken.
  Mijn complimenten voor zilverpaul, weer een prachtig stukje.

 • Frans

  Op een ander blog schreef ik al eerder: Wat een arogante zakkenwasser die Buiter. Een CITI terrorist. By the way Citi is het meest geshorte bedrijf van het moment.
  Deze man heeft duidelijk het “doing gods work” complex.
  Deze Keyneaanse hond zal hopelijk snel in het asiel terecht komen als de CITI bank onderuit gaat.
  Als Buiter dan zo’n invloedrijke econoom is, dan hoort hij achter de tralies. Als hij morgen dood neervalt is er weer een slecht mens opgeruimd.

 • TheoS

  Psychologisch patroon, de meeste van ons kopen in bij een stijgende lijn.
  Echter de grote spelers (o.a.Jim Rogers) kopen juist op dipmomenten.
  Ik heb alle er alle vertrouwen in, dus ik koop van mijn papier met inkt zoveel mogelijk bij.

 • Zilverpaul

  @ RB: is aangepast. bedankt voor de feedback

 • RB

  Algerije zal wel Tunesie moeten zijn (hoewel de westerbuur waarschijnlijk zo in de malaise zal meegaan).

  Lage prijs is inderdaad koopmoment. Van het weekend nog een partijtje zilver gekocht.