Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Exclusieve voorverkoop zilver en goud munten van 2012

13-08-2011 Rolf van Zanten

Foto’s beschikbaar vanaf 24 augustus

Elk jaar wordt in september de nieuwe serie beleggingsmunten van de Perth Mint geintroduceerd. De collectie munten bestaat uit diverse zilveren en gouden munten, allen geslagen in tenminste 99,9% puur zilver of goud. De munten van de Perth Mint zijn zeer populair doordat het design jaarlijks verandert. Er speelt hier naast de waarde van goud en zilver ook een zekere verzamelwaarde een belangrijke rol.

De Perth Mint heeft dit jaar reeds de productie van de 2011 Kookaburra en Koala kilo munten stopgezet om zich te kunnen focussen op de introductie van de 2012 munten. Naar verwachting zullen medio september deze munten beschikbaar voor levering zijn. De productiecapaciteit wil men wegens de verwachte hoge vraag volledig aanwenden voor deze munten. De Lunar serie zal naar verwachting zeer snel zijn uitverkocht, aangezien 2012 het jaar van de draak is en dit vooral in Azie (staatssymbool van China) zal zorgen voor een extreem hoge vraag naar deze zilveren en gouden munten.

U kunt bij The Silver Mountain tegen de huidige koersen alvast zilveren en gouden 2012 munten aanschaffen in een voorverkoop. Er is in deze gevallen een levertijd van zo’n 5 a 6 weken, daar de levering plaats zal vinden in de week van 19 september. Wij leveren de kilo munten geslagen in 99,9% puur zilver en de munten van 1 troy ounce en 1 kilo puur goud. Medio september kunt u bij ons ook de andere 2012 munten verwachten, vanaf 1 troy ounce puur zilver en 1/10 troy ounce puur goud.

https://www.thesilvermountain.nl/images/2012-kookaburra-zilver-munten.jpg

De zilveren Kookaburra munten zijn geslagen in 99,9% zilver. Op de voorzijde van deze munt is ieder jaar een afbeelding weergegeven van één of meerdere Kookaburra vogels. Op de achterzijde van de munt is de beeltenis van Queen Elizabeth II weergegeven. Deze Kookaburra munten beschikken over de status van wettig betaalmiddel in Australie en worden doorgaans verhandeld voor de zilverwaarde. De Kookaburra munten geslagen in het 1 troy ounce zilver formaat worden uitgegeven in een beperkte oplage van 300.000 stuks. Er is geen limiet in de oplage van de zilveren kilo Kookaburra munten.

http://thesilvermountain.nl/images/2012-koala-zilver-munten.jpg

De zilveren Koala munten worden uitgegeven in diverse formaten, vanaf 1/2 troy ounce tot en met 1 kilo 99,9% puur zilver. Op deze Koala munten is een beeltenis weergegeven van een slapende Koalabeer op een boomstam. Net als bij alle andere zilveren en gouden munten van de Perth Mint is op de achterzijde een beeltenis van Queen Elizabeth II weergegeven, hier staat tevens het gewicht, het jaartal 2012 en de nominatie van de munt vermeld.

http://thesilvermountain.nl/images/2012-lunar-zilver-set-compleet.jpg

De derde munt uit de serie zilveren munten van de Perth Mint is de zilver Lunar munt. Het design van deze munt verandert ook jaarlijks, waarbij hier echter andere dieren worden weergegeven op de voorzijde van de munt. Ieder jaar is een ander dier aan de beurt, afhankelijk van de Chinese jaartelling. Het jaar 2012 is het jaar van de draak. Dit is de meest populaire versie van de Lunar serie, doordat het design als één van de mooiste designs wordt beschouwd en doordat vooral in China deze munten populair zijn aangezien de draak een Chinees staatssymbool is. De Lunar serie bestaat uit munten varierent van 1/2 troy ounce tot 10 kilo. Deze munten zijn geslagen in 99,9% puur zilver. De Lunar serie wordt ook in goud uitgegeven.

http://thesilvermountain.nl/images/2012-goud-kangaroo-set.jpg

De gouden Kangaroo munten van 2012 maken de serie compleet. Deze gouden munten van de Perth Mint zijn geslagen in 99,99% puur goud – het hoogste gehalte goud haalbaar. De munten worden geslagen in verschillende formaten, vanaf 1/10 troy ounce tot 1 kilo puur goud. Ook bij deze munten wordt het design ieder jaar ververst en elk jaar staat het ontwerp van deze munt in het teken van de kangoeroe. Zo eert de Perth Mint diverse dieren uit Australie

 • Jullie

  stella artois :
  Gerard zou wel eens gelijk kunnen hebben. Zaterdag hebben wij hier in belgie al een voorproefje gehad met fortis, ongeveer 400 kaarten ingeslikt toen mensen geld wilden afhalen.
  1 vraagje nog aan gerard, woon jij nog in NL?

  00

  Merkwaardig, weet je zeker dat het Fortis was en niet BNP ?

  Hoorde namelijk vanochtend op het nieuws ook zoiets, weet alleen even niet of het in Belgie of Frankrijk was, maar ditzelfde gebeurde in ieder geval ook met BNP. ook 400 kaarten ingeslikt.

  Zeker precies 400 rijke klanten…

 • Ethan

  @Rolf van Zanten

  Lunar munten bij TSM, gaaf! :) :)
  (Ben zelf vnml. wel geinteresseerd in 1oz varianten)

  @Gerard

  Je maakt het wel heeel spannend zo hoor. Laatst gelukkig nog wat contant geld gehaald.
  Oh, en bij sommige Toko’s kun je prijs/prestatie best wel goed grote zakken rijst e.d. halen ;)

 • Wortelbea

  @Piet3 en pietje: Thx voor de animatie ;-)
  @Gerard: cash: voor een week door te kunnen of zoveel mogelijk omdat we het kwijt gaan zijn ?

 • stella artois

  Gerard zou wel eens gelijk kunnen hebben. Zaterdag hebben wij hier in belgie al een voorproefje gehad met fortis, ongeveer 400 kaarten ingeslikt toen mensen geld wilden afhalen.
  1 vraagje nog aan gerard, woon jij nog in NL?

 • gordijnen

  @Gerard

  Je maakt het wel spannend Gerard. Vorige week had ik al iets extra gehaald.

  Mag best iets meer naar buiten brengen.

 • Gerard

  Beloofd om niets naar buiten te brengen, maar toch een klein tipje van de sluier.
  Uit heel betrouwbare bron, midden in het vuur!
  Zorg vanaf NU voor voldoende cash. De kans is groot dat de pinautomaten een tijd lang dicht gaan. Waarom, kan ik niet zeggen. Wanneer is niet duidelijk, maar banken zijn er “gezamelijk” helemaal klaar voor. Vermoedelijk dat men een bankrun verwacht.
  Een paar duizend euro cash in huis is vanaf NU aan de orde.

 • Gerard

  Wortelbea :‘t is hier wreed rustig…en mijn voorspelling maandag 15 is ook een dikke flop…na al die drukte de laatste week is het nu echt wel … eeeuh saai ?niemand iets zinnigs te vertellen ?

  10

  Saai? Ben bang van NIET.
  De angst, volatitileit, onzekerheid, richtingloosheid en volumes zijn allemaal VEEL te hoog voor een rustige week!
  Deze week gaat hard omhoog of hard omlaag.
  Heb je speculatieve posities in goud & zilver, hou dan de CME scherp in de gaten. Indien er WEER een marginverhoging komt op goud futures, dan is het mis. Posities sluiten. Op zilver kwamen er in april 4 op rij. Nu is de eerste forse vorige week op goud, 22%. Kans is aanwezig op nog een verhoging.
  De laatste volatiliteit op de beurzen van deze omvang was 2008, vlak voor de enorme crash. Dit hoeft niets te betekenen, maar de onrust en angst zijn nu WEL hetzelfde.

  We kunnen nu een fikse opleving van de beurzen verwachten, maar pas op, daar zit geen enkele fundament achter. Sterker nog, alle indicatoren staan diep in het rood en worden per dag slechter. Bij zulke extreem hoge volatiliteit en volumes kan afgelopen week NOOIT een bodem zijn!
  Ik verwacht dus de gebruikelijke opvering bij een berenmarkt waarna echt veel lagere bodems worden neergezet.
  Ik zou zeggen: doe eens een week lang NIETS.
  Ook goud zit nu in een parabolische stijging. Oppassen geblazen bij een volgende marginverhoging.

 • pietje

  Klein foutje:
  Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy, ontmoeten me kaar aanstaande donderdag.

 • pietje

  @Wortelbea
  Deze week valt weinig te verwachten?
  Woensdag top overleg tussen Frankrijk & Duitsland wat hier besproken wordt is onbekend maar zullen zeker praten over wat men gaat doen als Frankrijk zijn AAA status verliest.
  Japan staat ook op scherp er doen geruchten de ronden dat dit land ook zijn AAA status gaan verliezen dit is misschien nog waarschijnlijker dan Frankrijk.
  Dan hebben we nog Zwitserland want de Zwitserse centrale bank gaat een maximale wisselkoers vaststellen voor de Zwitserse frank ten opzichte van de euro.
  Wordt dus minder interessant om Zwitserse franken te kopen dit kan een voordeel zijn voor goud & zilver.

  We moeten ook niet vergeten dat vooral met goud er snel is gegaan dus als het wat rustiger wordt op de beurs zal de prijs wat zakken(winst nemingen) zilver is een ander verhaal zilver schommelt de laatste 4 weken tussen de 38 & 40 dollar per ounce dus ik acht de kans groter dat zilver gaat stijgen dan goud maar op dit moment blijft het koffie dik kijken.

  Waarschijnlijk zullen we niet zo week krijgen als de afgelopen twee weken maar dit is gewoon de stilte voor de storm ECB kan niet blijven door gaan met het op kopen van staatsobligaties van Spanje en Italië zodra dit stopt dan wordt het weer heel spanend op de beurs.

 • gordijnen

  ‘Duitsland sluit eurobonds niet meer uit’

  http://fd.nl/economie-politiek/730331-1108/duitsland-sluit-eurobonds-niet-meer-uit

  De eurobonds komen dus binnenkort.

  Standard Poor gaat dan weer eens naar de rating van diverse landen kijken in de EU.

  Dominostenen moeten wel blijven vallen natuurlijk.

  Speciaal voor Wortelbea. Met de belegging van je komt het echt wel goed.

  Pensioengeld stroomt naar Azië

  http://fd.nl/incoming/467717-1108/pensioengeld-stroomt-naar-azi

  De vraag is natuurlijk, wie gaan die Eurobonds kopen.

  Waarschijnlijk alleen de overheid. Zal voor wat rust zorgen op de markt?

  Er blijven weinig mogelijkheden meer open. Het lont is volgens mij korten,
  dan ze nu denken.

  Kan je met de reddingsboei nog de drenkeling bereiken. Lol

 • Ben

  zal het zo erg worden dan

  mvg BEN

 • x

  Stilte voor de storm?

 • Ben

  hoe komt het dat mijn gevoel zegt dat we dalende koersen gaan zien

  mvg BEN

 • Piet3

  Even in de oude doos gegraven (2005) mbt Kondratieff voor de teleurgestelden van dit weekend, geduld is een schone saeck:
  http://www.usmarkets.nl/overigdiverse-artikelen/145732-kondratieff-vloedgolf-van-verwatering-.html

 • René
 • Piet3

  @Wortelbea,
  Misschien is het stuk over Sustained orbit mbt goud wel interessant:

  http://fofoa.blogspot.com/2011/08/forum-1800.html

 • Wortelbea

  ’t is hier wreed rustig…
  en mijn voorspelling maandag 15 is ook een dikke flop…
  na al die drukte de laatste week is het nu echt wel … eeeuh saai ?
  niemand iets zinnigs te vertellen ?

 • Jullie
 • high five

  John Embry van Sprott assetmanagement is extreem bullish op de HUI.
  http://www.youtube.com/watch?v=jL0YnJTdYJw&feature=player_embedded#at=1191

  Met edelmetalen loop je geen risico met iemand aan de andere kant van de koop. (counterpart risk) bv bij aandelen dat een bedrijf failliet gaat/zwaar verlies lijdt of bij een obligatie die niet wordt afgelost/ uitstelling rente betaling.

 • Henk

  Ik heb al meerdere malen 10 ounce munten bij een Nederlandse handelaar gekocht. Overigens wel tegen een flinke premium. Ik zal hier de naam van die handelaar niet vermelden, dat zou ongepast zijn tegenover TSM.

 • Olivier

  Geachte Rolf,

  is het uitgesloten dat U ook de 10 oz in voorverkoop zou aanbieden (in het bijzonder de lunar 2012)? Ik vind 10 oz. een mooi compromis tussen de 1 oz (wat klein) en de 1 kg (wat duur voor mijn kinderen…) en zijn moeilijk terug te vinden bij (betrouwbare) e-verkopers.

  mvg

 • Wortelbea

  1 ounce lunar ? count me in !!!

 • J

  Ik ben het eigenlijk wel met Bert eens, kilo munten heb ik geen interesse in.
  De troy ounce munten zijn voor mij het meest praktisch, zijn daar geen prijzen aan vast te koppelen als we nu bestellen?

 • AJ
 • Bert

  @x

  Het gaat mij niet om speculatie op korte termijn (verschil van een paar dagen). De 1 oz munten vind ik veel interessanter dan de kilo munten en zoals Gerard en Mike zeggen, zijn de Lunar munten heel populair en mooi.

  Momenteel noteert de zilverprijs rond de $39, wat mij een mooi instapmoment lijkt. De Lunar 1oz munten interesseren me daarvoor heel fel. Year of the dragon, 2012.

 • gordijnen

  De oud directeur van De Nederlandse Bank had eigelijk wel een erg vreemde achternaam.

  Wel Link. Was vragen om moeilijkheden met o.a. de pensioenfondsen.

 • Gerard

  Eindelijk Lunar munten bij Silvermountain. Ik heb ze altijd ergens anders moeten kopen. Lunar zijn de mooiste munten die er zijn.
  Maar waarom niet de Dragon in gouden munten?

 • M

  @x

  Rare opmerking van u. Ik begrijp van Bert dat hij benieuwd is naar de prijsstelling van de 1 ounce munten ALS die op dit moment ook besteld konden worden.

 • x

  @Eduard

  Bert wilt graag de 1 OZ munten. kleine oplage en dan wilt hij ze het liefste tegen de koers van nu dan over een paar dagen.. tenzij de koers daalt dan wilt hij ze liever over een paar dagen… of ter wel Bert ziet een kans om geld te verdienen op de zilverkoers en op de verzamelwaarde en wilt ze heel goedkoop kopen.

 • Eduard

  @Bert; prijzen staan al online op https://www.thesilvermountain.nl/nl/2012-editie

 • Mike

  Die Lunars zijn de populairste onder verzamelaars, kijk maar eens op ebay.

 • Bert

  Rolf,

  je vermeldt tegen huidige prijzen: Wat zou dan de huidige prijs zijn voor een 1 oz lunar van 2012 bij aankoop van pakweg 100 stuks? Die 1 oz lunar munten zullen niet in voorverkoop zijn?

 • http://www.thesilvermountain.nl Rolf van Zanten

  Er is een gelimiteerde oplage voor de 1oz lunar zilver munten, vorige jaren was dat altijd 300.000 stuks. Op de kilo lunar munt zal geen limiet van toepassing zijn.

 • high five

  Silver Update 8/12/11 – Numismatics
  http://www.youtube.com/watch?v=mKYZJ4zte8M&feature=feedlik

  Het voordeel van numismatische munten is oa dat ze niet zo snel geconfisceerd zullen worden.

 • M

  Beste Rolf,

  Is bij jou bekend hoe hoog de oplage van de zilveren draak munten wordt?

 • JH

  Rolf,

  Ik kijk uit naar het aanbod eind september!

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  In de voorverkoop zullen de 1 troy ounce gouden Kangaroo en de zilveren kilo Kookaburra, Koala en Lunar munten aangeboden worden.
  Eind september zullen ook de andere formaten zilveren en gouden munten worden toegevoegd. Ik ga proberen alle munten aan te bieden, dat zal een beetje afhankelijk zijn van de prijsstelling. De 1/2 troy ounce zilver Lunar munt zal waarschijnlijk als enige afvallen.

 • Jullie

  Prachtig spul, lekker divers, mooi voor den verzameling !

  Worden alle genoemde munten aangeboden ?