24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Exclusieve voorverkoop zilver en goud munten van 2012

Foto’s beschikbaar vanaf 24 augustus

Elk jaar wordt in september de nieuwe serie beleggingsmunten van de Perth Mint geintroduceerd. De collectie munten bestaat uit diverse zilveren en gouden munten, allen geslagen in tenminste 99,9% puur zilver of goud. De munten van de Perth Mint zijn zeer populair doordat het design jaarlijks verandert. Er speelt hier naast de waarde van goud en zilver ook een zekere verzamelwaarde een belangrijke rol.

De Perth Mint heeft dit jaar reeds de productie van de 2011 Kookaburra en Koala kilo munten stopgezet om zich te kunnen focussen op de introductie van de 2012 munten. Naar verwachting zullen medio september deze munten beschikbaar voor levering zijn. De productiecapaciteit wil men wegens de verwachte hoge vraag volledig aanwenden voor deze munten. De Lunar serie zal naar verwachting zeer snel zijn uitverkocht, aangezien 2012 het jaar van de draak is en dit vooral in Azie (staatssymbool van China) zal zorgen voor een extreem hoge vraag naar deze zilveren en gouden munten.

U kunt bij The Silver Mountain tegen de huidige koersen alvast zilveren en gouden 2012 munten aanschaffen in een voorverkoop. Er is in deze gevallen een levertijd van zo’n 5 a 6 weken, daar de levering plaats zal vinden in de week van 19 september. Wij leveren de kilo munten geslagen in 99,9% puur zilver en de munten van 1 troy ounce en 1 kilo puur goud. Medio september kunt u bij ons ook de andere 2012 munten verwachten, vanaf 1 troy ounce puur zilver en 1/10 troy ounce puur goud.

https://www.thesilvermountain.nl/images/2012-kookaburra-zilver-munten.jpg

De zilveren Kookaburra munten zijn geslagen in 99,9% zilver. Op de voorzijde van deze munt is ieder jaar een afbeelding weergegeven van één of meerdere Kookaburra vogels. Op de achterzijde van de munt is de beeltenis van Queen Elizabeth II weergegeven. Deze Kookaburra munten beschikken over de status van wettig betaalmiddel in Australie en worden doorgaans verhandeld voor de zilverwaarde. De Kookaburra munten geslagen in het 1 troy ounce zilver formaat worden uitgegeven in een beperkte oplage van 300.000 stuks. Er is geen limiet in de oplage van de zilveren kilo Kookaburra munten.

http://thesilvermountain.nl/images/2012-koala-zilver-munten.jpg

De zilveren Koala munten worden uitgegeven in diverse formaten, vanaf 1/2 troy ounce tot en met 1 kilo 99,9% puur zilver. Op deze Koala munten is een beeltenis weergegeven van een slapende Koalabeer op een boomstam. Net als bij alle andere zilveren en gouden munten van de Perth Mint is op de achterzijde een beeltenis van Queen Elizabeth II weergegeven, hier staat tevens het gewicht, het jaartal 2012 en de nominatie van de munt vermeld.

http://thesilvermountain.nl/images/2012-lunar-zilver-set-compleet.jpg

De derde munt uit de serie zilveren munten van de Perth Mint is de zilver Lunar munt. Het design van deze munt verandert ook jaarlijks, waarbij hier echter andere dieren worden weergegeven op de voorzijde van de munt. Ieder jaar is een ander dier aan de beurt, afhankelijk van de Chinese jaartelling. Het jaar 2012 is het jaar van de draak. Dit is de meest populaire versie van de Lunar serie, doordat het design als één van de mooiste designs wordt beschouwd en doordat vooral in China deze munten populair zijn aangezien de draak een Chinees staatssymbool is. De Lunar serie bestaat uit munten varierent van 1/2 troy ounce tot 10 kilo. Deze munten zijn geslagen in 99,9% puur zilver. De Lunar serie wordt ook in goud uitgegeven.

http://thesilvermountain.nl/images/2012-goud-kangaroo-set.jpg

De gouden Kangaroo munten van 2012 maken de serie compleet. Deze gouden munten van de Perth Mint zijn geslagen in 99,99% puur goud – het hoogste gehalte goud haalbaar. De munten worden geslagen in verschillende formaten, vanaf 1/10 troy ounce tot 1 kilo puur goud. Ook bij deze munten wordt het design ieder jaar ververst en elk jaar staat het ontwerp van deze munt in het teken van de kangoeroe. Zo eert de Perth Mint diverse dieren uit Australie

Bekijk ook