Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

16-12-2010 Rolf van Zanten

Beste klanten,

Via deze weg wil ik u allen bedanken voor uw aankopen en verkopen van zilver en goud bij The Silver Mountain. Het afgelopen jaar is een enorm druk en volatiel jaar geweest, waarin de goudkoers met zo’n 35% steeg en de zilverprijs zelfs met 86% is gestegen. De status die goud heeft als veilige haven in onzekere economische tijden heeft geleid tot veel beleggers die kiezen voor kapitaalbescherming in de vorm van fysiek goud en zilver.

De schuldencrisis in zowel de Verenigde Staten als in Europa zorgt ervoor dat vrijwel alle valuta onder druk komen te staan, met hogere goud- en zilverprijzen als gevolg. Het effect van het printen van nieuw geld door de Federal Reserve neemt steeds verder af en andere ‘oplossingen’ zijn niet voor handen. Dit soort kapitaalinjecties zorgen doorgaans voor inflatie, waarbij de koopkracht afneemt en grondstoffen als goud en zilver in waarde toenemen.

Ondertussen zijn centrale banken in landen als China en Rusland massaal goud aan het hamsteren geslagen gedurende het afgelopen jaar. Waar voorheen centrale banken goud verkochten om zo de economie te stimuleren zijn de centrale banken nu netto kopers geworden – er wordt door deze banken dus meer goud gekocht dan verkocht. De beleidsbepalers in China weten als geen ander dat degenen met goud in handen degenen zijn die de lakens uitdelen zodra de kaarten opnieuw worden geschud.

Al deze ontwikkelingen zorgen dus voor een hogere goudprijs en zilverprijs. Wat ons opvalt is dat deze hogere prijs beleggers niet afschrikt om te investeren in goud en zilver. Goud en zilver wordt dan ook in eerste instantie gekocht als een kapitaalbescherming, waarbij zilver meer potentie heeft als belegging en goud minder volatiel en meer waardevast is. Al deze ontwikkelingen zorgen er ook voor dat het bij The Silver Mountain steeds drukker wordt. Om u ook in 2011 goed van dienst te kunnen zijn zullen er een flink aantal dingen worden verbeterd. Zo zijn we druk bezig met een nieuwe webwinkel waar u nog makkelijker online goud en zilver kunt kopen. Het plaatsen van limietorders kan in deze nieuwe webwinkel online mogelijk zijn en u kunt automatisch bericht ontvangen zodra gewenste munten weer leverbaar zijn. De prijzen, die nu nog handmatig worden aangepast, zullen automatisch om de 5 minuten worden ververst. Zo bent u 24 uur per dag zeker van de meest actuele prijs. Het versturen van uw bestellingen zal via een gespecialiseerde koerier plaats kunnen vinden in 2011, als alternatief voor bezorgingen via TNT of UPS. Ons assortiment zal worden uitgebreid met zilveren en gouden munten die ook per stuk kunnen worden gekocht. Waar voorheen alleen per tube munten werden verhandeld, kunt u nu zelf bepalen welk aantal munten u wenst af te nemen en is het dus ook weer mogelijk om in kleinere hoeveelheden te beleggen in fysiek zilver en goud. Vanaf februari 2011 zullen we de meest gangbare munten, waaronder de zilver Maple Leaf en de Philharmoniker uit voorraad leveren. Geen lange wachttijden dus meer in onzekere tijden.

Wij hopen u ook in 2011 weer te mogen begroeten in onze online winkel. Namens het team van The Silver Mountain dank ik u voor het getoonde vertrouwen, wij wensen u prettige Kerstdagen, een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar.https://www.thesilvermountain.nl/img/kerstbal-goud.JPG

 • Gert

  Allemaal de beste wensen voor 2011!

  Blijf geloven in goud en zilver op langere termijn …minstens 2015.Tuurlijk komt er een correctie ..hopelijk zelfs terug naar 20-22$ (zilver) ..zelfs de huidige prijzen zijn goedkoop als je binnen een paar jaar terugblikt .

  GRtjs

  Gert

 • Ludo

  Prettige Kerst aan Rolf, Zilverpaul, Bas en uiteraard ook aan de posters op deze blog – ik heb dit jaar The Silvermountain leren kennen en het was steeds prettig zakendoen. Jammer dat ik niet wat meer heb gekocht in de eerste jaarhelft :-)

 • Alexander

  @RB
  tja ik moet wel ook even een kritische noot plaatsen over mijn eigen post, laten we niet gelijk aannemen dat het klopt
  hier heb je bijvoorbeeld 1 van vele items te vinden waarin het tegen gesproken wordt:
  http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/4312850

  tis wel interessant om verder in te verdiepen..

 • RB

  @ Alexander

  Het zijn gewoon concentratiekampen, om het lelijke beestje maar bij z’n naam te noemen. Een concept dat is uitgevonden door de Engelsen en grootgemaakt door o.a. de Duitsers, Russen en nu de Amerikanen. En dan die zwarte 4-persoons lijkenbakken die toevallig net werden getransporteerd – scary shit.

 • Gerard

  @Alexander,
  Duidelijk wat de VS verwacht: “totale anarchie”.

 • Alexander

  @Gerard
  vond het ook nogal schokkend.. maar gezien die fema kampen lijken te zijn bedoelt om mensen op te sluiten (ipv buiten houden) neem ik aan dat ze zijn bedoelt om mensen in te stoppen die sociale onrust veroorzaken.. wanneer de economie is ingestort..
  of als dus de noodtoestand wordt uitgeroepen om iedereen in te stoppen die tegen de overheid is..
  quote http://nwothesis.blogspot.com/2010/01/new-world-order-fema-camp-coffins.html

  “There are over 600 prison camps in the United States, all fully operational and ready to receive prisoners. They are all staffed and even surrounded by full-time guards, but they are all empty. These camps are to be operated by FEMA (Federal Emergency Management Agency). ”

  er kunnen ook andere doelen zijn maar verdere speculatie bewaar ik maar even tot na de feestdagen.. beetje zware materie

 • Gerard

  @Alexander, de filmpjes zijn echt schokkend!!
  Wat verwachten zij wat wij niet weten?

 • Marc

  @ Rolf & familie

  Ik wens je prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
  We hopen uiteraart dat onze voorraad goud en zilver ons in de toekomst ook voorspoed zullen brengen, echter ik hoop geen van de doemscenario’s die de revue gepasserd zijn, mee te maken.

 • Mike

  Geweldig dat er straks ook gouden- en zilveren munten per stuk kunnen worden gekocht bij silvermountain. Zo kunnen de jaartal-verzamelaars ook hier hun orders voor de nieuwe jaartallen plaatsen. Ik ben benieuwd naar de prijzen.

  Ook van mij alvast fijne feestdagen !

 • Alexander

  schrik niet

 • Alexander

  Fijne feestdagen Rolf en verder iedereen hier.. bedankt zilverpaul voor de posts en iedereen voor bijdragen via reacties

  ik poste eerst toch over civiele onrust en hoe er door de overheden/gevestigde macht hebbers voorbereidingen worden getroffen.. hier kun je er recente voortgang bekijken:

  deel 1) http://www.youtube.com/watch?v=rHb83VNijBM&feature=related
  deel 2) http://www.youtube.com/watch?v=jBbbkTjNpIQ&feature=related
  deel 3) http://www.youtube.com/watch?v=kTkHP5Q3n8g&feature=related

  Alex Jones komt er ook in voor

 • Zarathustra

  Van mij hetzelfde, de blog is interessant en over de leveringen ben ik dik tevreden. Houden zo.

 • Jan

  Bij deze wil ik Rolf en Zilverpaul bedanken voor hun werk en hun blog. Het was goed om met jullie zaken te doen en ZilverPaul maakt haarscherpe analyses. Als je ooit nog in de politiek gaat zal ik je zeker voordragen als schatkistbewaker. Ik heb genoten van je artikelen.
  BedankT

 • Willem

  Ook jullie gezegende feestdagen toegewenst.
  In 2011 de eerste Silvermountainmeeting?

 • RK

  Iedereen de beste wensen. – R

 • JP

  Beste wensen

  @rob
  Voorspellingen over de goudprijs van Jim Willie in het verleden:
  http://incakolanews.blogspot.com/2008/09/tin-foil-hat-spam-and-jim-willie.html

 • Freddie H.

  Wijze woorden Piet, want als we het alleen maar van goud en zilver zouden verwachten, dan zouden we nog steeds zo arm zijn als de bekende kerkrat!

 • Freddie H.

  Beste Rolf, en andere lezers.
  Ook ik kijk met veel genoegen terug op de deals die ik het afgelopen jaar bij jou heb mogen doen. Gewoon aan de keukentafel, dat had voor mij meer charme dan ‘via een gelikte webshop en thuisbezorgd met een gespecialiseerde koerier’. Toch blijkt uit dat laatste wel dat je het zakelijk goed voor elkaar begint te krijgen. En dat gun ik je van harte. Ik hoop dan ook dat 2011 voor jou en je familie een gezond en succesvol jaar mag worden!
  En voor de rest van de lezers hoop ik dat natuurlijk ook. Bedankt voor alle interessante leesvoer (Zilverpaul nog steeds for President!) en de (over het algemeen) zinvolle reacties en links hierop. Daardoor is dit een van de blogs geworden waar ik regelmatig even voor ga zitten.
  Bedankt, fijne dagen, en alvast een toost op nóg 86% erbij in 2011…

 • Piet

  Ook van mij aan een ieder hier fijne feestdagen gewenst. En de wens dat bij u de essentie van kerst niet verdwijnt.
  Verder een voorspoedig 2011 en naast een financieel gezond jaar een gezond en gelukkig jaar toegewenst, wat uiteindelijk toch veel belangrijker is dan geld.
  En Rolf bedankt voor de service eerder dit jaar erg over te spreken.

  Vriendelijke groet Piet

 • zilver goud

  Aan ieder op dit blog de besten wensen en dat volgent jaar maar een gouden jaar mag worden met een zilver randje maar wel een dik zilver randje.
  Het zal weer een spanend jaar worden voor de beleggers in edelmetalen.
  Met goeden vooruitzichten op moeien koers stijgingen.

  Ps. Mexican Seastar als je het zilver niet vertrouwd wat Letje om in het koper of graan te gaan lekker veilig hoop wel dat je een groot huis heb dan .

 • shamrock

  ook fijne feestdagen en een (financieel) gezond 2011 toegewenst.
  goed dat je nu ook voor kleinere porties zilver bij the silver mountain kunt zijn.

  vr gr Bert

 • rob

  Fijne dagen Rolf, ZilverPaul en team en tot in het nieuwe jaar. Bedankt voor de voortreffelijke service en dat gedurende al enkele jaren!

 • seppel

  Fijne feestdagen en veel geluk. De rest is aangenaam maar niet belangrijk.

 • Theo

  ******************We wensen jullie het zelfde uit Portugal.******************
  En hopen dat je nog wel tijd over houd om mooie stukjes te schijven.
  vr.gr.Theo

 • RB

  Fijne feestdagen en een goudgerand 2011! ;-)