Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Fukushima, mon amour

24-03-2011 Zilverpaul

Er komen steeds meer berichten dat de situatie in de Japanse kerncentrale in Fukushima verder uit de hand loopt. Met andere woorden, het is nog steeds een reële optie dat het bassin met de afgewerkte staven of een van de reactoren ontploft. Ondertussen lekt de centrale radio-actieve deeltjes die met de stoom, rook of met het bluswater in de lucht of in het water terechtkomen. Het gevaar van deze deeltjes is dat ze in principe wereldwijd verspreid kunnen worden, hoewel dan uiteraard flink verdund. Wanneer deze radio-actieve deeltjes via inademing of via voedsel ingenomen worden veroorzaken ze een inwendige besmetting, wat een directe bedreiging voor de gezondheid betekent.

De straling die de kerncentrale zelf veroorzaakt heeft vooral effect ter plaatse, omdat de kracht van de straling kwadratisch afneemt met de afstand. Met andere woorden, bij een twee keer zo grote afstand tot de stralingsbron wordt de straling vier zo klein. Daarmee is ook het gevaar van inwendige besmetting aangetoond, omdat de stralingsbron zich dan in het lichaam bevindt en daar niet snel uit verdwijnt.

De Japanse overheid verhoogt ondertussen de wettelijke normen wat betreft de hoeveelheid stralingsbelasting die men mag oplopen, zodat men in ieder geval altijd kan blijven zeggen dat men binnen de wettelijke normen is gebleven! Een hele geruststelling.

Voor up-to-date informatie over de ontwikkelingen kan ik u verwijzen naar Zerohedge.com en NHK news.

Een moderne, westerse kerncentrale

De wereld lijkt in een stroomversnelling te komen van onheil, door de natuur veroorzaakt of door de mens. In Libië is een nieuw front uitgebroken. Een oorlog beginnen is altijd makkelijker als er eentje beëindigen. Ik weet niet hoe u er tegenaan kijkt, maar waarom Kadaffi, tot voor kort een gewild deelnemer aan staatsbanketten en partijtjes van Westerse leiders, nu opeens onhoudbaar is voor de elite doet bij mij de oortjes van ongeloof spitsen. Hij is al 40 jaar een dictator, dus waarom nu opeens actie?

Volgens sommigen is al het uitbrekend geweld geen toeval. Ik post hierbij een link naar een filmpje van Davis Icke. Aan u de eer hierover uw oordeel te vellen. Een waarschuwing vooraf; sommige beelden zijn schokkend.

Opmerkelijk is dat naast Rusland en China ook Duitsland de acties rond Libië niet heeft ondersteund. Wellicht een teken aan de wand dat Duitsland zich mee en meer aan het verbinden is met de Oosterse mogendheden en zich afwend van de westerse belangen.

Binnen Europa wordt de druk ook steeds groter. Portugal is gedowngraded, en de regering is gevallen. In Spanje is de jeugdwerkloosheid opgelopen tot boven de 40%. Het Europees stabiliteitsfonds is fors verhoogd, geld ter ondersteuning van de centrale banken en overheden. Verder zinspeelt de ECB op een verhoging van de rente. Dit zou gaan betekenen dat u meer rente moet gaan betalen op uw hypotheek en leningen, bedrijven kunnen dan slechts tegen hogere kosten gaan financieren; kortom, het dient vooral de banken. Of men het aandurft is een tweede, omdat met het verhogen van de rente ook meteen de schuldrijke overheden in de moeilijkheden komen.

In al deze onrust stijgen goud en zilver; bij zilver is de $36 grens weggenomen en goud flirt met de eerdere top op $1440. Dat JP Morgan, samen met HSBC de grote houder van shortposities in zilver, in het nauw zit blijkt wel uit de volgende noodgreep die men uit de kast heeft moeten halen, met dank aan de SEC en de Crimex.

De dollar is door zijn steun gezakt en is op weg naar lagere regionen. Op korte termijn zijn mijn inziens een aantal scenario’s denkbaar:

 1. de kerncentrale heeft een meltdown o.i.d.: de Japanse beurs zakt fors, de andere beurzen met zich meenemend; goud, zilver en de daaraan gerelateerde aandelen zakken vrolijk mee.

De Centrale banken pompen forse hoeveelheden liquiditeit ( = geld ) in de markt om de boel te sussen, waarop de dollar ten opzicht van goud en zilver verder zal gaan dalen ( c.q. stijgt de goud~ en zilverprijs), later gevolgd door een stijging van de goud~ en zilver aandelen.

 1. de kerncentrale blijft op het huidige status; de fundamentele bewegingen hebben de overhand, dat wil zeggen dat de dollar zakt en goud en zilver stijgen.

Ergo; bij een meltdown kunnen zich op goud~ en zilver gebied kortdurend heftige bewegingen voordoen, die echter op termijn weer worden opgevangen door de fundamentals. En u weet het, de fundamentals zijn een door schulden overladen westers financieel systeem, een systeem van centrale banken dat slechts tot doel heeft zelf het vege lijf te redden ten koste van de burgers en als laatste fundamental de niet-westerse landen die druk bezig zijn goud en zilver in te laden omdat deze metalen het geld van de toekomst zijn.

Ondertussen heeft de top van de ING afscheid moeten nemen van hun bonussen. Onder grote politieke druk, want de bonussen waren een afspraak met de vorige minister van financiën. Hoe heette die man ook alweer?

Met dank aan William Banzai, www.zerohedge.com

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

 • fouine
 • RB

  @ Gijs

  Misschien is dat een plausibel scenario, maar ik vind het niet logisch. Als ik bij de elite zou horen die 99% van die ‘nutteloze vreters’ zou willen uitroeien, zou ik nooit kiezen voor de radioactieve oplossing. Zo vergiftig je toch je eigen wereld met al die fantastische leefruimte die je voor jezelf wilt hebben? Ik zou – even logisch beredeneerd zonder emoties – eerder kiezen voor de bacteriologische oplossing. Roei het hele zootje uit met een dodelijke melange van diverse soorten bacterien en ga zelf geruime tijd in een ondergrondse bunker zitten. Even wachten tot de bacterien bij gebrek aan nieuwe slachtoffers zichzelf hebben uitgeroeid, dan weer naar boven, boeltje opruimen en Aarde 2.0 is van jou.

 • Gijs

  greetjes :
  @wortelbea
  @RB
  Als je dat filmpje hebt gezien van die Engelstalige man die als een rat opgesloten zit in zijn appartement in Tokyo en je leest nu dat ad hoc een verhoging van de toegestane radioactieve belasting in consumptieve goederen uit Japan door de EU (vooral zonder al teveel aandacht van de media!) kan worden doorgevoerd, dan zijn we al in een nieuw stadium beland: eugenics. De domoren en onverschilligen mogen het eerst geofferd worden. Dit is een opstapje in het decimeren van de wereldbevolking. Zo lijkt het wel.

  inderdaad, de elite heeft deze aardbeving en kernramp veroorzaakt, de groote genocide is begonnen. 99% van de wereldbevolking zal het niet overleven en dat alleen maar omdat de wellinkjes, de van Oranjes en de rothshilds meer leefruimte willen.

 • PatDC

  Andrew :
  Nou wat mij opvalt is dat er bijna elke dag één keer een punt is dat de zilverprijs daalt tot iets onder de 830 euro maar na een paar uur weer “gewoon” op 850 zit. Weet iemand hoe dit komt????

  Een mogelijke ‘iets verdere’ reden is dat de verschillende markten (volgens land) hun handelsuren hebben volgens de lokale tijd. Ik heb ook vaak gemerkt dat wanneer New York / Nymex open gaat de prijs een duik neemt, terwijl het opengaan van die in China vaak voor een stijging zorgt. http://www.kitco.com/charts/livesilver.html
  Welke dieperliggende reden daarachter zit weet ik niet. Sommigen gebruiken het als argument om manipulatie te funderen.

 • RB

  @ greetjes

  Ik denk inderdaad dat je gelijk hebt. Kijk, de Barbie’s, Jokertjes en Sterretjes van deze wereld geloven toch alles dus die blijven lekker sushi wegkanen. Het wordt dan een soort ‘X-ray Factor’. Hmm, ik ga even John de Mol bellen. ;-)

 • greetjes

  @wortelbea

  @RB
  Als je dat filmpje hebt gezien van die Engelstalige man die als een rat opgesloten zit in zijn appartement in Tokyo en je leest nu dat ad hoc een verhoging van de toegestane radioactieve belasting in consumptieve goederen uit Japan door de EU (vooral zonder al teveel aandacht van de media!) kan worden doorgevoerd, dan zijn we al in een nieuw stadium beland: eugenics. De domoren en onverschilligen mogen het eerst geofferd worden. Dit is een opstapje in het decimeren van de wereldbevolking. Zo lijkt het wel.

 • Rik

  Volgens mij gaat iedereen wereldwijd een STRALENDE toekomst tegemoet!

 • wortelbea

  @RB
  Een geluk dat Europa over ons waakt.
  Deze info heeft wellicht veel reakties losgeweken wanneer de media de voorbije dagen in hun nieuws vermeld hebben….
  Ah nee, juist, dat was geen belangrijk nieuws… logisch, want het is enkel een bisjtelling van een wettelijke waarde, die vroeger door idioten foutief veel te laag gezet was. juist ja…
  Wel straf he dat ze dit zo snel kunnen. ik dacht dat alles traag ging om iets te beslissen. ach wat ben ik toch mis…

 • Andrew

  Nou wat mij opvalt is dat er bijna elke dag één keer een punt is dat de zilverprijs daalt tot iets onder de 830 euro maar na een paar uur weer “gewoon” op 850 zit. Weet iemand hoe dit komt????

 • RB

  EU voert forse verhoging toegestane radioactiviteit voedsel uit Japan in

  De Europese Unie heeft de toegestane radioactieve belasting in levensmiddelen uit Japan fors verhoogd. Tot nu toe was een radioactiviteit van maximaal 600 becquerel (caesium 134 en caesium 137) per kilo toegestaan, maar sinds afgelopen weekend is dat voor bijvoorbeeld visolie of kruiden plotseling 12.500 becquerel per kilo, meer dan 20 x zo hoog. De verhoging is vastgelegd in noodverordening 297/2011 en werd op 27 maart van kracht.

  Originele bron: http://www.newsecho.de/gesellschaft/panorama/6vIIz8vx6Sk/informationspolitik_kritisiert-foodwatch_radioaktive_grenzwerte_von_japan_lebensmitteln_erhoeht

  Ik kan even geen cynisch commentaar bedenken. Maar ja, bericht spreekt voor zich. Wat een trEUrnis.

 • rob

  De moeite waard, Jim Willie over de consequenties van de Japanse kernramp en meer:

  http://www.contraryinvestorscafe.com/jim-willie-radio/

 • wil.

  temp242 :Beste Wil. even intro van het filmpje bekeken. Maar dat zogegde beursexpertje Polleke, is dat niet die lul, die aan alle Belgen zei, kopen die Fortis, kopen, kopen! En zelf begon te verkopen als gek?

  Yep ! die is het ! :-)

 • RB
 • RB

  EPA plans to boost radioactivity safety limits up to 100,000-fold increase

  http://coto2.wordpress.com/2011/03/28/epa-to-increase-radioactivity-safety-limits/

  Problem solved. Next.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Sorry, hier is de goede link voor de swaps markt.
  http://www.bloomberg.com/news/2011-03-28/-race-to-the-bottom-at-risk-in-global-swaps-rules-u-s-commissioner-says.html

  en deze wilde ik jullie ook niet onthouden. De eerste 3 maanden van dit jaar 9,5 meer zilver uit de grond gehaald dan goud. Extra ordinary fundamentals for silver.
  http://www.youtube.com/watch?v=K5OGSVNYhxY&feature=feedu

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Wie legt het beter uit dan Mike Maloney. Alle valuta zijn gekoppeld aan de dollar, dus als de dollar niest zijn de rest van de valuta’s ziek. Wat als de savehaven de dollar valt. dow/goud ratio minimaal naar 1.
  http://goldsilver.com/video/us-dollar-has-cancer-mike-maloney/

  Goud hyperbolic curve.
  http://www.fgmr.com/golds-hyperbolic-trajectory.html

  De totale swaps markt is 583 trillion dollar groot aldus Bart Chilton. Swaps is maar een van de vele derivaten markten, daar komen opties,futures, cds en andere afgeleide produkten nog bij
  http://www.fgmr.com/golds-hyperbolic-trajectory.html

  Weer een nieuwe bubbel in de maak. 2011 wordt waarschijnlijk weer een volatiel jaartje.
  http://www.fgmr.com/golds-hyperbolic-trajectory.html

  China een hoge inflatie ? Argentinië zit ook al boven de 25% CPI.
  http://www.bloomberg.com/news/2011-03-29/no-one-cries-for-argentina-embracing-25-inflation-as-fernandez-leads-boom.html

 • NQ

  @Andrew
  dat is niet helemaal waar, kijk maar eens naar bijvoorbeeld de jaargrafieken van zilver in Euro’s.

 • whackpak

  @wil.
  Je mag ook niet vergeten dat de aangifte voor het kadastraal inkomen ook automatisch verloopt bij het aanvragen van subsidie.

 • whackpak

  @Andrew
  Als je het op de korte termijn ziet. Wat de dollar betreft zitten we op lange termijn op het omgekeerde van wat jij stelt. De dollar is niet voor niets de wereldreservemunt en zal alle andere valuta de afgrond in sleuren. Ik zie geen hervorming van het financieel systeem voodat dit zich heeft afgespeeld.

 • Gerard

  rinse :een tijdje geleden werd er hier gesprok over dat er een tijd komt dat men van 1 ounce zilver een maand kan leven, wanneer komt die tijd er volgens julie, dan moet de wereldeconomie toch wel heeeel heeel erg verschralen!!weten julie trouwens wat een doorsnee chinees uit de verdient per dag? €10?en iemand uit etiopie?€2?

  Leven van 1 oz zilver per maand is misschien mogelijk indien daar GEEN geld meer tegenover staat. Dat heet de “total collapse” financieele systeem. Op dat moment “verschraald” de economie niet, maar dan ligt die stil. Dat dit gaat komen is zeker, alleen weten niemand wanneer. In dat geval kun je beter de raad van Williams opvolgen: “zorg voor minstens 6 maanden voedsel in huis”.

 • Gerard

  @Johan
  FOFOA is een geweldige site. Heb ik al vaker naar verwezen.
  Maar het artikel waar je naar verwijst begrijp ik ook niet helemaal. De vergelijkingen lijken mij zinloos.

 • Andrew

  Ja in dollars stijgt de zilver- en goudprijs wel, maar aangezien de dollar in waarde blijft dalen t.o.v. de euro, valt er in euro´s niets aan zilver of goud te verdienen.

 • temp242

  Beste Wil. even intro van het filmpje bekeken. Maar dat zogegde beursexpertje Polleke, is dat niet die lul, die aan alle Belgen zei, kopen die Fortis, kopen, kopen! En zelf begon te verkopen als gek?

 • temp242
 • wil.
 • Johan

  Dank je shamrock voor de link.

  Interessant artikel, alleen kan ik het er niet helemaal mee eens zijn.

  Ergens onderaan staat dit:Ik heb deze informatie van de geweldige site FOFOA, die ontzettend veel inside info heeft over goud. Een mooi artikel is bijv. deze:

  http://fofoa.blogspot.com/2010/12/value-of-gold.html

  Heeft FOFOA (al meerdere malen door iemand hier naar verwezen) gelezen, maar verre van begrepen, helaas.

 • wortelbea

  verdienen ? een chinees meer dan de meesten onder ons !
  maar ze krijgen wel een pak minder ;-)

 • rinse

  een tijdje geleden werd er hier gesprok over dat er een tijd komt dat men van 1 ounce zilver een maand kan leven, wanneer komt die tijd er volgens julie, dan moet de wereldeconomie toch wel heeeel heeel erg verschralen!!
  weten julie trouwens wat een doorsnee chinees uit de verdient per dag? €10?
  en iemand uit etiopie?€2?

 • Snel

  Zilver + 20% alleen de dollar zal nog ca 20% van z’n waarde verliezen de komende maanden.Dus in euro……..

 • temp242

  @B36 Neen alleen maar zo’n 143,6ton goud. Straks ga je nog beweren dat al de rijkdom in het westen ligt zeker. De schulden ja.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @b36 Ik verwacht dat zilver voor de komende 2 a 3 maanden richting de 50 of 55 dollar gaat.

  http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/02/james-turk-on-silver-and-one-possible.html

  Dat is wat mij betreft ook het moment om eventjes winst te nemen op zilver. Ik zal dat zelf niet doen overigens. Ik heb geen zilver ETF

 • b36

  weinig beweging in zilver. morgen maar weer eens kijken. saluut.

 • b36

  kadaffi beschikt over helemaal niks.

 • temp242

  Beste High Five, Kadhaffi beschikt over 1500!!! waterputten van s’ wereldsbeste kwaliteit sommige zijn wel zo’n een 500 meter diep!

 • gordijnen

  Geen wetenschappelijk artikel, maar een gevoel.

  De zilverprijs gaat nu wel erg snel omlaag en omhoog.

  Zou mij niks verbazen als de zilverprijs doorschiet naar $ 40,- of meer.

  Zoveel onrust in de wereld en een goud en zilverprijs die vrij stabiel blijven.

  Ook weer zoveel verontrustend nieuws in het Financieel Dagblad over de Euro
  en de ECB.

 • b36

  wat gaat zilver doen tussen 2 (). up, down, equal?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @greetjes tnx, ik hoop dat je de link van RB ook hebt verspreid, water is big bussiness (frankrijk is een grote speler), dat verklaard (mede) ook het haantjes gedrag van Sarkozy.

 • greetjes

  RB :There’s no business like war business
  Few in the West may know that Libya – along with Egypt – sits over the Nubian Sandstone Aquifer; that is, an ocean of extremely valuable fresh water. So yes, this “now you see it, now you don’t” war is a crucial water war. Control of the aquifer is priceless – as in “rescuing” valuable natural resources from the “savages”.
  This Water Pipelineistan – buried underground deep in the desert along 4,000 km – is the Great Man-Made River Project (GMMRP), which Gaddafi built for $25 billion without borrowing a single cent from the IMF or the World Bank (what a bad example for the developing world). The GMMRP supplies Tripoli, Benghazi and the whole Libyan coastline. The amount of water is estimated by scientists to be the equivalent to 200 years of water flowing down the Nile.
  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MC30Ak01.html
  Heerlijk hoe sommigen de bos PR-uien weten af te pellen.

  Ook gelezen RB. Chapeau voor Gaddafi. Meer dan 25 jaar aan gewerkt, op eigen kosten en net een paar jaar klaar en in werking gesteld. Zie ook Wikipedia: Man Made River

 • greetjes

  @high five
  Hoe aangrijpend! Ik heb de link op Twitter geplaatst en naar Zerohedge gestuurd.

 • greetjes
 • greetjes

  @shamrock
  Dankjewel Shamrock. Ik zocht nog naar een goede introductie bij mijn ‘awaking’ mail van The Crash Course. Dit artikel verduidelijkt al een heleboel.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  hmm de ‘protesters’ in Libië hebben al een nieuwe centrale bank (Libië had nog geen Rothschild bank geloof ik)opgezet en ze beginnen Quatar olie te leveren vanaf volgende week.

  http://beforeitsnews.com/story/516/283/Wow_That_Was_Fast_Libyan_Rebels_Have_Already_Established_A_New_Central_Bank_Of_Libya.html

  Ik geloof dat er weer heel wat Amerikaans en Europees belasting geld is besteed aan de oorlog zodat de bedrijfsleven kan profiteren. oh nee we bombarderen voor het Libische volk zodat ze in vrijheid kunnen leven.

  De volgende op de lijst is Syrië.
  http://www.youtube.com/watch?v=SiTf0XKSA50

  Oh wat toevallig dat ze Syrië uitkiezen of had dat land ook nog geen Rothschild bank. Ze waren ook niet zo voor de oorlog in Irak geloof ik.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Wortelbea korte uitleg maar een ieder die op dit forum mag me verbeteren als ik het fout zeg, ik ben ook maar een leek.

  De optie en futures expiratie van zilver en goud was gisteren.

  De opties en futures in Goud die gisteren expireerden kunnen door een ieder die zo’n kooprecht heeft, worden uitgeoefend (fysieke levering). Degene die heeft verkocht / geschreven moet leveren. De levering moet gebeuren in de maand die na de expiratie volgt, dat is dus voor Goud in april. Iedere verkoop heef tm eind april de tijd om te leveren.

  De levering van de zilveropties en futures van Februari moeten dus eind maart afgewikkeld zijn.
  Blijkbaar is om de 2 maanden een leveringsmaand voor Zilver en om de 2 maanden een leveringsmaand voor Goud. De volgende leveringsmaand voor Zilver is in de maand Mei.

  Trading in COMEX Division silver future contracts is conducted for delivery during the current calendar month, any January, March, May, and September thereafter falling within a 23-month period and any July and December falling within a 60-month period, beginning with the current month.
  http://www.tkfutures.com/silver.htm

  Gold futures trading is conducted for delivery during the current calendar month; the next two calendar months; any February, April, August, and October falling within a 23-month period; and any June and December falling within a 60-month period beginning with the current month.
  http://www.tkfutures.com/gold.htm

  Blijkbaar kun je van de zilver Maart opties en futures geen fysieke levering vragen of toch wel, maar dan worden ze pas in Mei uitgeleverd

 • RB

  There’s no business like war business

  Few in the West may know that Libya – along with Egypt – sits over the Nubian Sandstone Aquifer; that is, an ocean of extremely valuable fresh water. So yes, this “now you see it, now you don’t” war is a crucial water war. Control of the aquifer is priceless – as in “rescuing” valuable natural resources from the “savages”.

  This Water Pipelineistan – buried underground deep in the desert along 4,000 km – is the Great Man-Made River Project (GMMRP), which Gaddafi built for $25 billion without borrowing a single cent from the IMF or the World Bank (what a bad example for the developing world). The GMMRP supplies Tripoli, Benghazi and the whole Libyan coastline. The amount of water is estimated by scientists to be the equivalent to 200 years of water flowing down the Nile.

  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MC30Ak01.html

  Heerlijk hoe sommigen de bos PR-uien weten af te pellen. ;-)

 • wortelbea

  euhh gisteREn :$

 • wortelbea

  @high five
  Thx ! dacht dat het gisten was ;-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB Zou Bernanke weten waar de rente knop zit :-).Goede website trouwens.

 • RK

  RB :
  @ Jan
  Ik vind het altijd zo mooi als mensen iets zo ongelooflijk zeker weten. Het moet heerlijk zijn zonder twijfels door het leven te gaan.
  Onderbouw het eens, beste Jan, waarom is dat een fabeltje en hoe weet je dat?

  Dat doe je goed RB. RK is meestal minder subtiel in het uiten van zijn vermoeden.

 • RB

  Scariest Chart Ever

  [IMG]http://img121.imageshack.us/img121/5141/chartx.gif[/IMG]
  This is a chart of the US monetary base. In simple terms, it charts how much money the Fed has pumped into the system (at least that it admits). So it’s a kind of visual of the Fed hitting the PANIC button: when the monetary base explodes higher, the Fed is FREAKING out.
  You’ll note that during the Financial Crisis the Fed didn’t do much until the autumn of 2008 when it pumped nearly $1 trillion into the system. Think about that, the Fed didn’t go nuts pumping money until the stuff REALLY hit the fan. You’ll also note that there’s only one other time when the monetary base went absolutely vertical: TODAY.

  Bron: http://thecomingdepression.blogspot.com/

  Vette pret met de FED.

 • zilver

  @high five
  daar krijg ik ook tranen van in mijn ogen. Veel sterkte voor die mensen…

 • RB

  Wow, die vent is echt kwaad. En terecht.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Engels sprekende man in Tokyo. Tokyo evacueert.

  http://www.youtube.com/watch?v=3uYK1bjfZpk&feature=related

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @wortelbea
  Thus the total number of silver oz standing in this delivery month is as follows:
  7,085,000 oz(served) + 1,770,000 oz(to be served)= 8,855,000 oz
  On Friday we had a total of 8,895,000 oz so we lost 40,000 oz or 8 contracts.
  This is the 8 contracts that were cash settled either today or on Friday.

  There are 3 trading lefts left for the bankers to deliver upon our patient silver longs. They have until midnight March 31.2011. Thus they will need to supply on average 590,000 oz on each and every day. Should be exciting to watch!!
  And if you think that if they make it in March that their headaches are over, they will have to contend with the April expiry and that will also pull out their hair.

  http://harveyorgan.blogspot.com/

  De beren deel 5:
  http://www.youtube.com/watch?v=fzyXn8t0plM&feature=player_embedded

 • wortelbea

  Expiratie is voorbij, niets speciaals gezien. Is dit meestal geen moment waar allemaal short squize berichtjes opduiken, en de prijs de lucht in vliegt ?
  zou SLV wat saaier worden ?

 • greetjes

  Jongens en meisjes, lees dit eens: in de VS zijn sommige werkelozen zo radeloos dat ze voor niets gaan werken. Bwah! Het moet toch niet veel gekker worden…
  http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2011/03/labour_markets_1?fsrc=scn/tw/te/bl/jobsdontpay

 • Gijs

  Bob Chapman zat er weer eens lekker naast :-)

 • RB

  In aansluiting bij het artikel via Nico:

  “Thanks to Chernobyl, an area the size of Switzerland, or 16,000 square miles (41,000 square kilometers), is uninhabitable for the next 300 years. Japan is about nine times bigger than Switzerland. If Japan has nine Chernobyls, it’s game over.”

  http://www.bloomberg.com/news/2011-03-21/nuclear-power-runs-amok-commentary-by-laurence-kotlikoff-eugene-stanley.html

  Plaats Zwitserland over Fukushima en je komt tot aan Tokio. Ouch.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @greetjes Ik vind het zo typerend dat men bij rampen een bedrijf maar laat aanmodderen. Dat was ook zo met BP in de golf van mexico. In dit soort gevallen van mega rampen moet gelijk een team van de knapste koppen in de wereld gezet worden. Het lijkt me dat op dit moment die reactor zo snel mogelijk in het beton gegoten moet worden. Ze kunnen hem toch niet redden. De huidige wereldleiders kunnen heel snel bij elkaar komen als Gadaffi de opstand weet te overwinnen, maar dat kunnen ze niet als er echt een menselijk drama afspeelt zoals in Japan. Voor ons valt het misschien mee met de verhoogde radioaktiviteit en bovendien plutonium en uranium zijn te zwaar om ons te bereiken, maar dat ligt anders voor tokyo. Je moet alleen geen vis uit de stille oceaan eten. De mensen in Japan gaan echt de gevolgen merken en dat is geen pretje.

 • temp242

  Beste Greetjes, inderdaad eigenlijk zou dit wereldnieuws moeten zijn (in de negatieve zin uiteraard en hoe erg het ook is voor die mensen daar…) maar geen (media)haan die erna kraait, bizar!

 • temp242

  Jan is een BANKSTER?

 • RB

  @ Jan

  Ik vind het altijd zo mooi als mensen iets zo ongelooflijk zeker weten. Het moet heerlijk zijn zonder twijfels door het leven te gaan. ;-)

  Onderbouw het eens, beste Jan, waarom is dat een fabeltje en hoe weet je dat?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik moet zo lachen om Jan. Dit omdat ik in het verleden ook zo vaak gehoord heb dat $1000 een ounce een fabeltje is. Heel goed artikel shamrock. En dat is dan weer een gast schrijver he. Ik lig altijd dubbel om de nederlandse proffesionals. BNR voorkennis bijvoorbeeld heerlijk wat een onzin daar uitkomt en het leuke is ze zitten altijd fout.
  Ik heb gegoogled op $5000 an ounce vond ik een artikel van jim Rickards (voormalig ltcm)

  Rickards “No I am saying 10 times, I am saying gold will get to $5,000. It’s 8th grade math. Just look at the amount of gold and the amount of paper money, do the division, that’s where gold has to get to.
  http://www.zerohedge.com/article/jim-rickards-tells-cnbcs-joe-kernen-gold-going-5000

 • Jan

  @high five

  Ik heb ook zoiets gelezen..

  http://goudportal.nl/?guru=Bob%20Chapman&page=guru&id=3947

  Technische analyse werkt trouwens niet op zilver. Is veel te gemakkelijk te manipuleren. Zoals de gebroeders Hunt ooit deden, of die van Sprott recenter. En JP Morgan de afgelopen jaren. Die gaan echt niet wachten totdat je lijntjes goed staan. Daar sta je dan met je grafiekjes.

 • greetjes

  @ Nico: Eindelijk, eindelijk komt de waarheid boven water over de grootte van de ramp in Japan en voor het eerst lees ik dat er een appèl wordt gedaan op inmenging van de UN. Bedankt voor je artikel.

 • Jan

  RB :Het is het waard om het citaat dat in de commentaren onder het artikel wordt aangehaald nog eens te herhalen:
  “Wat bijna niemand weet, is dat als banken goud kopen bij bijv. de BIS, niet de COMEX prijs van $ 1400 wordt gehanteerd. De BIS hanteert een prijs van $ 5000 a $ 6000 per ounce, als ik goed ben geïnformeerd.”
  blockquote>

  Is een fabeltje

 • gordijnen

  @Shamrock

  Mooi artikel, dank je.

 • RB

  Het is het waard om het citaat dat in de commentaren onder het artikel wordt aangehaald nog eens te herhalen:

  “Wat bijna niemand weet, is dat als banken goud kopen bij bijv. de BIS, niet de COMEX prijs van $ 1400 wordt gehanteerd. De BIS hanteert een prijs van $ 5000 a $ 6000 per ounce, als ik goed ben geïnformeerd.”

  En deze is ook mooi:

  “Goud staat bij de Fed zelfs nog officieel (!) voor $ 45 in te boeken, terwijl de ECB goud gewoon als allereerste asset op de balans heeft staan tegen de COMEX prijs.”

 • RB

  Goed en helder artikel, shamrock.

 • shamrock

  dit is een link waar in duidelijke jip en janneke taal het hele probleem wordt uitgelegd

 • shamrock
 • Johan

  Peter :
  Elders las ik op een website het volgende:
  “Koop fysiek goud en zilver en geniet van het feit dat de prijs lager ligt dan de werkelijke waarde. De interbancaire waarde van goud ligt namelijk veel hoger dan de officiële prijs van $ 1400 (medio maart 2011). Wat bijna niemand weet, is dat als banken goud kopen bij bijv. de BIS, niet de COMEX prijs van $ 1400 wordt gehanteerd. De BIS hanteert een prijs van $ 5000 a $ 6000 per ounce, als ik goed ben geïnformeerd. Die prijs wordt bepaald door naar het aantal claims op goud te kijken (en zoals je weet, is elke goudbaar ettelijke keren verkocht). De banken weten dus dat de echte waarde van goud een stuk hoger ligt dan de officiële prijs van $ 1400. Als ze de prijs echter zondermeer naar $ 5000 zouden laten stijgen, zou dat direct het einde van de dollar als wereld reservemunt betekenen.”
  Is er iemand die weet of deze info op waarheid berust?

  Waar heb je dit gelezen? Link graag……dan praat het wat makkelijker verder. Wellicht kan ik je wat andere interessante artikelen tonen. Echter niet vinder edelxanderblog, het zit hier vol met (is het woord weer) mafkezen, die zich niet bezig houden met feiten. Men buigt de gegevens hier zo dat het in hun straatje past. En dan is het maar ook gelijk bewaarheid.

  Tunnelvisie heet zoiets. Binnen de lijnen kleuren en vooral niet erbuiten. Daarnaast roepen dat je zo tegendraads bent, pffff, wake up.

 • Mike

  Ik wil deze site graag met jullie delen: http://www.goldsilbervideoinfo.com/.

  Wordt niet altijd fanatiek up2date gehouden, maar wel een mooie verzameling filmpjes.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @gordijnen ok, 900% in een jaar is ook best mogelijk met die metalen.

 • temp242

  Dank voor de tip Rolf (als ik de afstandbediening afgepakt krijg!).

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Vanavond 20.55 Tegenlicht over China.

 • Nico
 • gordijnen

  @high five

  Ik heb alleen de informatie van het FD overgetypt, ter informatie. Dus een link heb ik niet.

 • zilver
 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  gordijnen :
  Financieel Dagblad, zaterdag 26 november
  China verhoogt vanaf 1 april de belasting op de winning van zeldzame metalen met een factor 10.
  In februari steeg de gemiddelde prijs van de metalen voor het eerst boven de $ 100.000 per ton. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar zijn ze bijna negen keer over de kop gegaan.
  Er dreigt nu in de wereld een groot tekort aan de essentiele grondstoffen. In Tokio, Washington en Brussel maken de beleidsmakers zich hier grote zorgen om.
  Nu hoop toch dat zilver toch onder de essentiele grondstoffen valt.

  Weet je waarom China juist de belasting op die rare metals gaat verhogen nu ze juist 9x over de kop zijn gegaan sinds vorig jaar.? Graag een link want dat is extreem.
  Ik las over de rear metals dat ze eigenlijk helemaal niet zeldzaam zijn op promethium na.
  Rhodium en iridium zijn blijkbaar geen rear metals. Wel gewilde metalen. Zilver is een zeer essentieel metaal. Geen digitale wereld mogelijk zonder zilver. En ook geen zonnepanelen zonder zilver. Om de zonnepaneel plannen van china waar te maken is over een paar jaar 300 miljoen ounces zilver per jaar nodig. Dus dat gaat niet door, want zilver wordt dan zo duur dat een zonnepaneel helemaal niet meer lucratief is.

 • gordijnen

  @Henk

  Dank je voor de informatie.

  Was erg erg druk met mijn werk, weer een goedkoop of goed koop moment gemist.

  Altijd positief blijven. Gelukkig nog wat tijd om mij voor te bereiden op de Hyperinflatie.

 • Henk

  @gordijnen
  Dit artikel gaat over rare earth metals
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rare_earth_element

  Zilver staat daar niet bij ;-)

  @high five
  In technische analyse geloof ik niet. Als ik een technisch analist 1000 historische koersreeksen geef en vraag of hij/zij het verdere verloop wil voorspellen, zal hij niet beter scoren dan dat ik een muntje opgooi. Op zich logisch, want een koersreeks is een resultaat van zoveel parameters, waar een technisch analist absoluut geen weet van heeft.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Gijs, aub je stelling onderbouwen met een link naar het artikel van Bob. Niet zomaar iets zeggen, dat irriteert nogal wat mensen op dit forum.

  Technisch plaatje voor zilver. Koersdoel 45 a 48 euro voor de komende weken.

  https://picasaweb.google.com/lh/photo/yV5Mt2d2cO223NcclIkf4w?feat=embedwebsite

 • Gijs

  Bob chapman ziet ze weer eens vliegen. Hij voorspelt voor vandaag een daling van 10 tot 15%… mijn God wat een prutser!

 • zilver goud

  @Rolf van Zanten
  Afgelopen donderdag stond een artikel in het parool over de invoertaks voor de kunsthandel.
  Hier in werd een voor beeld gegeven om de invoertaks legaal te om zijlen.
  Weet niet of dit het zelfden is wat jij al doet met zilver op schiphol.
  Weet ook niet of dit kan met zilver maar misschien interessant om eens uit te zoeken!

 • gordijnen

  Financieel Dagblad, zaterdag 26 november

  China verhoogt vanaf 1 april de belasting op de winning van zeldzame metalen met een factor 10.

  In februari steeg de gemiddelde prijs van de metalen voor het eerst boven de $ 100.000 per ton. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar zijn ze bijna negen keer over de kop gegaan.

  Er dreigt nu in de wereld een groot tekort aan de essentiele grondstoffen. In Tokio, Washington en Brussel maken de beleidsmakers zich hier grote zorgen om.

  Nu hoop toch dat zilver toch onder de essentiele grondstoffen valt.

 • greetjes

  @ZackZilver
  Ik begrijp wel dat Japan het diplomatiek intern en extern moeilijk heeft, maar waar blijft de grootscheepse verontwaardiging en druk vanuit het publiek? Zijn we dan al zo “brain dead” en onverschillig dat er geen reactie van betekenis meer loskomt?

  En diplomatie gaat ook maar zover als het draadje lang is: Japan moet NU voor de veiligste oplossing kiezen en niet langer dralen. Ndj! Ik heb meer dan 20 jaar voor Japanners gewerkt en die kunnen geen beslissingen nemen, dat zie je nu maar weer.

 • zilver

  @wil Ik heb de aanvraag in belgie geprobeerd. Het is afgekeurd, mijn dak ligt juist niet schuin genoeg.
  En zo zijn er nog 100000 andere voorwaarden, die ze vervuld willen zien. Ook de minimum grote van je dak is overdreven groot. Weinig huizen komen daarom in aanmerking.

 • Andrew

  Hoezo is zilver klaar voor een correctie???

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @zilverpaul Bedankt heb het gelezen. Wat me opviel is dat net als de private FED bank, de BIS bank met veel geheimzinnigheid en oncontroleerbaarheid is omgeven. Totale immuniteit, welk een macht krijgt dit voor elkaar. Dit geeft weer reden tot conspiracy ;-).

 • RB

  Leuk om bij te houden op Marktplaats. Zoekterm “goud kopen” levert 52 hits op en “zilver kopen” levert er 33 op.

 • wil.

  info Belgische versie:

  Meer en meer zonnepaneel installateurs bieden een GRATIS installatie van zonnepanelen aan. Hoe kan dit? Waarom moet ik hiervoor niet betalen?

  Het business model wat deze zonnepaneel installateurs aanbieden is heel normaal. In ruil voor de groenestroomcertificaten plaatsen deze installateurs gratis zonnepanelen op uw dak van uw woning.

  De gemiddelde kostprijs voor een standaard installatie van zonnepanelen kost ongeveer 15000 tot 20000 euro. Wat een groot bedrag is voor de meeste particulieren. De installateurs willen daarom aan iedereen de kans geven om zonnepanelen te plaatsen door in ruil voor de groenestroomcertificaten de plaatsing gratis uit te voeren. Met de opbrengst van deze certificaten financieren zij de zonnepanelen voor een periode van 20 tot 30 jaar. Hiermee kan u voor deze periode genieten van opgewekte elektrische stroom. De PV-installatie is eigendom van de investeringsmaatschappij die alles financiert en die zichzelf terugbetaalt via de groenestroomcertificaten. U betaalt enkel de btw van de PV-installatie, de zonnepanelen en elektriciteit zijn volledig GRATIS. In de meeste gevallen heeft u het btw-bedrag al na 13 maanden terugverdiend door de besparing op uw elektriciteitsfaktuur.

  De installateurs bieden deze aantrekkelijke formule aan zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen. Er zijn wel enkele voorwaarden die moeten voldoen. De daken moeten geschikt zijn om voldoende rendement te geven waarbij de oriëntatie en hellingsgraad van het dak de belangrijkste rol spelen.

  Het is ook aangeraden om de zonnepanelen te laten opnemen in uw brandverzekering om deze te dekken tegen hagel en storm.

 • wil.

  In België instaleren bedrijven volgens mij gratis zonnepanelen, de persoon die zijn dak ter beschikking stelt krijgt gratis stroom, de bedrijven de groenestroomcertificaten en de overige stroom. Dacht dat het paneel wel eigendom van het bedrijf bleef.

 • Theo

  Zilver voor op je dak
  Dit wil ik u niet onthouden lees het onderstaande A.U.B.

  laatst gewijzigd: 28-03-2011 11:29
  Energiemaatschappij deelt zonnepanelen uit
  Energiemaatschappij Greenchoice gaat gratis zonnepanelen uitdelen. Het bedrijf wil zo de doorbraak van zonne-energie in Nederland een handje helpen, omdat veel mensen investeren in zonnepanelen te prijzig vinden.

  8000 euro per paneel
  Greenchoice wil dit jaar bij 500 klanten zonnepanelen op het dak installeren en trekt daarbij samen op met zonne-energiebedrijf de Zonnefabriek en Stichting Doen. Normaal gesproken kost zo’n investering een huishouden 8000 euro, plus een hoop uitzoekwerk om subsidie voor de duurzame energievariant te bemachtigen.

  Helft stroomverbruik
  De zonnepanelen moeten 1950 kilowattuur per jaar opleveren, wat overeenkomt met ruim de helft van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden.

  23 eurocent
  De klant betaalt twintig jaar lang een vast tarief van 23 eurocent voor de eigen zonnestroom, dat ligt in lijn met de huidige energieprijs. ,,De klant is dus niet afhankelijk van de prijsstijgingen van grijze stroom”, aldus Greenchoice. Na twintig jaar worden de zonnepanelen eigendom van de klant.

  Voorwaarden
  Alleen klanten van Greenchoice komen in aanmerking voor de panelen. Voorwaarde is wel dat zij een koopwoning hebben met een schuin dak dat groot genoeg is voor tien zonnepanelen.

  Proef
  Als de proef met vijfhonderd huishoudens een succes blijkt, wil het bedrijf doorstoten en meer klanten laten overstappen op groene stroom.

  bron:© RTLZ.nl

 • koos

  @TJ
  Godsdienstwaanzinnigen???? Denk het niet. Wie de Bijbel serieus neemt mag hier ook reageren.

 • zilverpaul

  @ high five
  type in het zoekbalkje rechts boven de letters Bis in, dan een paar artikelen scrollen en voila, je komt vanzelf bij een artikel uit 2010 over de BIS.
  groet,
  Zilverpaul

 • Seppe

  Proficiat TJ !

 • NQ

  mooi stukje TJ, groetjes

 • TJ

  Ik volg dit forum nu al een tijdje en ik moet zeggen, ik heb vele inzichten opgedaan waarvoor dank. Ik ben me bewust van het feit dat eenieder zijn eigen werkelijkheid realiseert, wat jij denkt dat gebeurt, zou voor jou waarheid kunnen zijn maar dat wil nog niet zeggen dat het ook werkelijk gebeurt is, of zal gaan gebeuren. Er bestaat zoiets als realiteitszin.. en ik ben bang dat een aantal mensen hier deze een beetje beginnen te verliezen. Daarom.. niet alles heeft met alles te maken en niet alles is te plannen, sommige dingen gebeuren nu eenmaal omdat er natuurwetten bestaan als bijvoorbeeld dat water altijd naar het laagste punt stroomt (en niet andersom) Wat je naar mijn idee met al deze conspiracy-ideeën doet is sommige mensen meer macht toecijferen dan ze in feite hebben. Ik denk dat, om je zelf niet verder belachelijk te maken, je meer met de feiten rekening moet houden en niet met de verhalen die je eromheen zou kunnen verzinnen. De laatste tijd zie ik ook regelmatig godsdienstwaanzinnigen reageren. Dat krijg je dan. Die verhalen zijn niet te staven en daarom in mijn ogen verwaarloosbaar.

  Ik vind dit een mooi forum, hier komen veel draadjes bij elkaar en dat kan veel nuttige informatie opleveren maar ik zou graag zien dat men met beide benen op de grond kan blijven staan opdat die informatie ook nuttig blijft en geen afbraak doet aan de realiteit die voor eenieder zo belangrijk is om een goed oordeel te kunnen vellen. Ik bedoel als ik fictie wil lezen.. .. moet ik dan hier zijn?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Peter Ik weet dat de BIS (Bank of International Settlement) de centrale bank der centrale banken is. Ik heb me niet in deze bank verdiept, maar ik geloof dat hier ook de verhouding tussen de onderlinge valuta bepaald wordt. Omdat deze bank een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe reserve munt van de wereld, (de rol van de FED is dan uitgespeeld) en die reserve munt is (gedeeltelijk) gebaseerd op goud, dan kan ik me best voorstellen dat ze nu al weten dat de toekomstige waarde van goud op 5000 dollar schatten. Maar ik zou me er meer in moeten verdiepen.
  @zilverpaul, is het mogelijk dat jij eens keer een stukje over deze bank schrijft.
  Ik heb ook gehoord dat Soros een plan heeft om de huidige financiële problemen ‘op te lossen’, in dat plan zal de BIS ook wel een rol spelen. Misschien ook een onderwerp om een stukje aan te wijden.

 • Peter

  Elders las ik op een website het volgende:
  “Koop fysiek goud en zilver en geniet van het feit dat de prijs lager ligt dan de werkelijke waarde. De interbancaire waarde van goud ligt namelijk veel hoger dan de officiële prijs van $ 1400 (medio maart 2011). Wat bijna niemand weet, is dat als banken goud kopen bij bijv. de BIS, niet de COMEX prijs van $ 1400 wordt gehanteerd. De BIS hanteert een prijs van $ 5000 a $ 6000 per ounce, als ik goed ben geïnformeerd. Die prijs wordt bepaald door naar het aantal claims op goud te kijken (en zoals je weet, is elke goudbaar ettelijke keren verkocht). De banken weten dus dat de echte waarde van goud een stuk hoger ligt dan de officiële prijs van $ 1400. Als ze de prijs echter zondermeer naar $ 5000 zouden laten stijgen, zou dat direct het einde van de dollar als wereld reservemunt betekenen.”

  Is er iemand die weet of deze info op waarheid berust?

 • zilver

  alhoewel zilver nog altijd klaar staat voor een correctie, verwacht ik door het slechte japan nieuws van vannacht verdere stijging. Jullie mening?

 • ZackZilver

  @greetjes
  De enige verklaring is wat mij betreft dat politici/bankiers/grote bedrijven “belangen” hebben. Op basis van die belangen hebben zij acties. Japan bv is een westers land, een bondgenoot, een zgn. democratie, een groot afnemer van USTbills. Lybie is een arabisch land met een dictatoriale leider die weinig op heeft met westerse belangen behalve die van Berlusconi. Bovendien neemt Lybie geen USTbills af van de US.
  Japan wordt overigens wel aangesproken lijkt me, maar zeer, zeer bedekt, erg diplomatiek.
  Daarentegen wordt Lybie gewoon met de grond gelijk gemaakt.

  Tja, belangen, schijnheilige politiek, hypocrisie, dubbele standaarden … het is allemaal onderdeel van hoe het gaat op deze planeet. Daarbij komt dat “logica” niet het hoogste is in deze wereld. Veel mensen beschouwen “logica” wel als het hoogste. Dat is een grote denkfout, naar mijn idee.

 • zilver

  de meltdown in reactor 2 is nu officieel

 • Gijs

  De aardbeving is gecreëerd door de elite om de burgers te doden.

 • Henk

  temp242 :
  Groot(wereld) nieuws op komst!

  1. Je linkje werkt (weer) niet
  2. Je maakt ons nieuwsgierig, welk nieuws ?

 • temp242

  Groot(wereld) nieuws op komst!

 • temp242

  En nu muziek.
  Een beetje H A P P I N E S S
  http://www.youtube.com/watch?v=XmnE9SG-bHM

 • greetjes

  http://www.zerohedge.com/article/latest-and-greatest-tsunami-video
  10 minuten geleden door Zerohedge geplaatst. Tegen dit natuurgeweld doe je niets. Arme, arme mensen…

 • temp242

  Beste Rolf,
  Je klokje loopt achter!
  Zomeruurtje!
  MVG.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  temp242 :
  Papiergeld is politiek bedrog om de middenklasse te verarmen!

  exactly!

 • greetjes

  @Henk
  Nou Henk, die Black Swan Events zijn niet meer zo schaars als ze horen te zijn…

 • temp242

  Beste Henk, klopt! Een goed jaar geleden nog met mijn eigen ogen gezien, een man van rond de dertig die de ‘goudschat’ van zijn grootmoe kwam ‘verzilveren'(mooie uitdrukking hé) om jawel! op vakantie te kunnen gaan!!! We leven NU, en de elite hééft niets liever dat je NU leeft!Want dan hebt je straks NIETS meer!

 • greetjes

  @high five
  Ik volg Piers Corbyn ook op de voet via Twitter: hij heeft ook een duidelijke verklaring voor de aardbevingen en de tsunami.

 • temp242

  Beste Greetjes, omdat ze dat misschien moeten hé.

 • Henk

  Over goud in de mainstream:
  Netto is de burger meer bezig met verkoop (WIJ KOPEN UW GOUD TEGEN DE HOOGSTE PRIJS!!!), dan met aankoop.
  Er is pas sprake van een beginnende bubble als je advertenties ziet verschijnen van particulieren die edelmetaal van je willen kopen.

 • greetjes

  @ZackZilver
  Zackzilver, ik ben het vaak met je eens. Ik geloofde niet direct in een een complot met betrekking tot de gebeurtenissen in Japan. Maar heb jij een zinnige verklaring voor het feit dat de NATO namens de landen in de wereld zich wél bemoeit met Libië en dat diezelfde gemeenschap Japan niet afdoende aanspreekt op de nucleaire vervuiling die wereldwijd plaatsvindt??? Japan heeft het niet onder controle en had die kerncentrales al 2 weken geleden dicht moeten gooien, maar ze blijven eerst doorgaan met ‘onze’ lucht vervuilen met straling. Waarom???

 • Henk

  @greetjes
  Je respect voor Chris Martenson kan ik delen. Volgens mij was ik de eerste die op dit forum het eerste naar hem linkte.
  Het probleem van de ontkenners is dat het hun niet helemaal te verwijten is. Het zit in de genen van het beestje mens geprogrammeerd om er vanuit te gaan dat als de status quo al meer dan 50 jaar duurt, deze ook wel honderden jaren zal blijven bestaan. (normalcy bias)
  Dit ligt ten dele ook ten grondslag van de Kondratiev cyclus; tussen opeenvolgende crises ligt pak hem beet 2 generaties.
  Verder mist de mens het vermogen rekening te houden met de gevolgen van gebeurtenissen waarop de kans erg klein is, maar de gevolgen extreem groot: Black Swan Events.

 • temp242

  Papiergeld is politiek bedrog om de middenklasse te verarmen!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Theo klopt ik heb het ook gemerkt. Goud sijpelt langzaam door naar mainstream. Nu is het een acteur die het over goud heeft en een enkele (wereld) politicus en het komt vaker voor op forums. Echter nog minder 2% van de mensen hebben goud. We staan nog aan het begin. Er komt een tijd dat mensen rijen lang voor de coin shop staan om goud te kopen. Dan is een bubbel in de maak en als mensen geld lenen om goud te kopen, dan is er wat mij betreft sprake van een bubbel en tijd om te denken aan afscheid van goud. Maar Bubbles kunnen erg lang stand houden. Kijk altijd wat de smart money doet.

 • temp242

  Beste Theo, Wat die taxibestuurder betreft, dat gaat over aandelen hoor.
  Wie is er in godsnaam bezig met goud en zilver??? Nog géén twee procent van de bevolking. Wie is er bezig met aandelen en pensioensparen, juist ja, jan met de pet!
  De roverheid wéét dat en houd dat ook zou graag,want het is het echte geld, het geld van de elite is goud en zilver, al moet ik zeggen zéker ook platina. Ik ken iemand die in wel twintig raden van bestuur zit, die gast ‘casht’ en wat gaat die kopen van zijn cash, denk je? De meute moet naar de aandelen én pensioenspaarfondsen gelokt worden, deze kunnen ze namelijk zeer gemakkelijk manipuleren.Dit jaar nog dreigen ALLE pensioenfondsen in Europa verplicht te worden in de Europese obligaties te beleggen lees: de herverpakte rommelkredieten van gans Europa samen, de pensioenspaarders gaan dan de schulden van de Europese landen betalen in de vorm van hun spaargeld, dàààààààààg oude dag.MVG.

 • greetjes

  @Henk
  Interessant artikel Henk, thanx

 • Theo

  Het is me opgevallen dat er steeds meer over goud gepraat wordt.
  Voorbeeld op ned.1 zaterdagavond in kinderen geen bezwaar
  de huis man Gerard haalt al zijn spaar geld van de bank omdat hij deze niet meer vertrouwd en koop er goud voor.

  Mij is ooit verteld wanneer de taxi bestuurder je adviseert om goud of zilver te kopen je uit moet stappen.

  Ik zelf was het nog lang niet van plan.
  maar het feit is dat er steeds meer overgepraat wordt.

  gr.Theo

 • temp242

  Alle respect voor àlle posters hier, maar het dreigt hier net een’ xander light’ te worden. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat het dikke zever is,wel integendeel.Overigens ook mijn respect voor Xander hoor.Wel graag terug naar de basic van het forum.

 • greetjes

  @ZackZilver
  Chris Martenson van The Crash Course heeft me geïnspireerd. Hij schilt de ui laag voor laag af en legt de verstrengeling van de belangen tussen economie, energie en environment zooo goed uit. Je kunt er niet omheen. Ik ben het met hem eens dat je, je eenmaal bewust van de grote verschuiving die er gaat komen, twee keuzes hebt: je laten regeren door angst of je voorbereiden (zo goed als mogelijk is) op wat er gaat komen en open staan voor de uitdaging die het óók is om in deze tijd te leven.

  Ik overweeg serieus om me volslagen belachelijk te maken in mijn familie- en vriendenkring door iedereen zijn Crash Course toe te sturen. Als ze het al gaan lezen… daarna mogen ze fijn hun eigen keuze maken. Maar om maar met de woorden van David Icke te spreken: als ik ze gewaarschuwd heb, steeds weer, en ze willen niet “weten” dan moeten ze ook niet bij me aankloppen voor hulp als het zover is. En als ik die stap maak, om de grootste malloot binnen mijn eigen kring te zijn, dan maken zij me ook vanzelf duidelijk wie wel en wie niet bij mijn klupje mag horen in moeilijke tijden. Ik weet ook dat ik dan niet de hele wereld om me heen kan helpen. Mijn middelen zijn ook beperkt.

  Chris Martenson geeft ook aan dat het belangrijk is om na te denken over hoe iedereen (die nu al wakker is) toegevoegde waarde kan gaan leveren in de gemeenschap waar hij/zij bijhoort ná de crash. Dat doe ik dus…

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Henk
  Ik heb de desbetreffende reacties weggehaald, je moet toch ergens de grens trekken.

 • Henk

  @high five

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

  De beste remedie is om ze te negeren en in ieder geval niet te voederen.
  Helaas, dat zijn de consequenties van een ongemodereerd forum. Been there, done that, etc.
  ;-)

 • wortelbea

  seppel :Wie bedoelen jullie met “bea” ? Wortelbea of Beatrix ???

  Yeah rigth ik ben een van de iluminati, en ik zit hier gewoon als spion.
  en ik heb minstens evenveel invloed als Bea(trix).

 • seppel

  Wie bedoelen jullie met “bea” ? Wortelbea of Beatrix ???

 • ZackZilver

  high five :@Dirk Check out Piers Corbyn op het internet. Hij heeft voorspeld dat rond deze tijd aardbevingen zouden plaatsvinden. Op basis van de maan en de zon kan hij ook heel goed het weer voorspellen.http://www.youtube.com/watch?v=oovxB2EiLQs&feature=relatedHet is veel waarschijnlijker dat Super maan en extreme zonneactiviteit de aardbeving hebben getriggerd. Vergeet niet dat de genen van de elite ook last hebben van radioactieve straling.
  Ik heb net even uitgerekend wat de dow/silver ratio was in 1980.Dat was 760/50 = 15,2Als we op dit moment die ratio zouden hebben zouden we een zilverprijs hebben van 12220/15,8 = 773 dollar. (zat ik toch niet verkeerd met mijn zilverprijs van 700 dollar hehehe). En er is nu veel minder zilver dan in 1980, dus misschien heeft RB met zijn zilverprijs van 5000 dollar wel gelijk

  Interessant interview.
  De Maan heeft nogal eens ook nogal wat invloed op de geest.
  Overigens is ieder sterfelijk individueel lichaam een compositie van energieen die door planeten vertegenwoordigd worden. Astrologie heet de studie die dat analyseert en beoordeelt.
  De Maan wordt op aarde overigens vertegenwoordigd door … zilver.

 • Rik

  Decimaaltje vergist??

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Dirk Check out Piers Corbyn op het internet. Hij heeft voorspeld dat rond deze tijd aardbevingen zouden plaatsvinden. Op basis van de maan en de zon kan hij ook heel goed het weer voorspellen.
  http://www.youtube.com/watch?v=oovxB2EiLQs&feature=related
  Het is veel waarschijnlijker dat Super maan en extreme zonneactiviteit de aardbeving hebben getriggerd. Vergeet niet dat de genen van de elite ook last hebben van radioactieve straling.

  Ik heb net even uitgerekend wat de dow/silver ratio was in 1980.
  Dat was 760/50 = 15,2
  Als we op dit moment die ratio zouden hebben zouden we een zilverprijs hebben van 12220/15,8 = 773 dollar. (zat ik toch niet verkeerd met mijn zilverprijs van 700 dollar hehehe). En er is nu veel minder zilver dan in 1980, dus misschien heeft RB met zijn zilverprijs van 5000 dollar wel gelijk ;-)

 • ZackZilver

  @Dirk
  Beste Dirk,
  Je mag natuurlijk je overtuiging hebben mbt je complot-denken, incl. de aardbeving in Japan.

  Besef wel dat veel, heel veel anderen er heel anders over denken … Met goede redenen overigens.

 • Harm

  Dirk :
  De aardbeving in Japan is onderdeel van het complot.

  Juist, door de aardbeving kan de elite nu de wereldbevolking necleair vernietigen.

 • Dirk

  De aardbeving in Japan is onderdeel van het complot.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @NQ Vind ik ook. Bob en sgtbull zijn echte toppers. Misschien is iemand nog geïnteresseerd in radioactieve straling aan de westkust van de VS. Ik vond hier een live site van een meter in LA. De normale straling ligt rond de 20 a 30, wellicht tot 40 cpm aldus iemand op het forum. Dus nu een lichte verhoging van wat het normaal moet zijn.
  http://www.ustream.tv/channel/live-radiation-monitoring-from-west-la

 • NQ

  @high five
  Prachtig interview HighFive! ik volg de youtues van SGTbull altijd heel erg graag en dit is een aanrader!

 • Dirk

  Beatrix wil ons dood hebben, ze maakt deel uit van de elite en ze manipuleert samen met JP Morgan de zilverprijs, vraag maar aan zilverpaul, die weet daar alles van.

 • NQ

  @Harm
  Dat onze koningin aan tafel zit van de bilderberg groep is makkelijk na te zoeken. Wat lastiger te achterhalen is zijn de onderwerpen die op tafel komen en de letters van hun agenda. Misschien komt het genocide daar in voor, of in anders depopulatie, maar economische stabiliteit misschien ook. Je kunt het niet weten en daarom moet je je niet gek laten maken door de sensatie van de samenzwering. Nuchter je informatie vergaren daarentegen en er vervolgens conclusies uit trekken is deze dagen met alle aanbod via internet misschien wel het lastigste wat er is. Maar één ding weet ik zeker: hype, sensatie en emotionaliteit zijn nooit van de lange duur.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Hier iets wat met financiën en zilver te maken heeft. Bob Chapman.

  http://www.youtube.com/watch?v=Tsq5hdhBEkw&feature=relmfu

 • Dirk

  Voordat de elite ons heeft uitgeroeid is Jezus al terug om ons te redden.

 • RB

  @ Robin

  http://eindspel.forum2go.nl/

  Kunnen we verder overleggen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik denk dat de globalisten verliezen. Ze verliezen in afghanisten, in Irak en het is ook een tegenvaller dat Gadaffi zich niet gewonnen geeft. Nu moeten ze een 4e illegale oorlog voeren die ze liever niet hadden gevoerd. De Amerikanen hebben de TSA al uit de meeste vliegvelden geweerd en die resistance vanuit het amerikaanse volk wordt steeds sterker. Wees niet bang.
  Alleen, het is wel zo, dat het huidige financiële systeem failliet is, het vertouwen verdwijnt en dat maakt het moeilijk om handel te drijven. Daardoor zullen spullen en voedsel schaars worden. Iedereen die dat niet ziet is wat mij betreft slecht geïnformeerd of steekt zijn kop in het zand. Er is niks op tegen om goed voorbereid te zijn. Dat is ook iets waar de massa media ons constant mee conditioneert. ‘Er is niets aan de hand, er is niets om je zorgen over te maken, we kunnen wel tegen een stootje etc etc’ Wij hebben juist een overheid en leiders nodig die zeggen: Bereid je voor op alles, sta sterk ten alle tijden. Zoals de echte helden, de founding fathers van Amerika, die dienden het volk ipv de monarch en de macht achter de monarch.

 • Sharon

  “De elite” zijn maar een paar duizend mensen. Aan een miljoen slaven hebben ze meer dan genoeg. Iemand moet immers hun kleren wassen, eten koken en stront opruimen, 99,9% van de wereldbevolking zal echter het loodje moeten leggen.

 • Harm

  NQ :
  Mensen, mensen, wat een drama hier op het forum. Eerst zetten we ons geld om in fysieke assets, vervolgens blazen we ons vertrouwen op met allerlei praatjes na die nog discutabeler zijn dan SLV’s.
  Ik ben trouwens de laatste die zal ontkennen dat er geen agenda of dictee op macroschaal geschreven is, maar om deze “elite” nu al de overwinning toe te kennen….Dat vind ik toch wel een jammere ontkenning van ieders vermogen om crises te overstijgen.

  wist je niet dat Beatrix deel uitmaakt van bilderberg? Aldolf Hitler was een lief koorknaapje vergeleken bij deze lui.

 • wortelbea

  @Robin
  noodvoedsel, zilver, goud, verdediging en energie… check ;-)

 • Robin

  @ RB

  Ik snap ook wel dat je niet angstig moet gaan leven, maar als je al deze dingen hier leest, ga je dat natuurlijk wel een beetje doen, je houd het iig in je achterhoofd. ”Je moet voor jezelf ergens een grens leggen anders schiet je door” die zijn veel mensen hier al ver voorbij gegaan volgens mij, de theorieën lopen steeds verder uiteen, een maand geleden ging het hier bijna enkel nog maar over zilver, wat ik nu allemaal lees.. mijn hemel. Mensen maken zichzelf gek heb ik zo het idee. Sorry als ik dit mis heb.

  RB, wat voor voorbereidingen heb jij dan allemaal getroffen? Als je echt al zover bent, ben je al duizenden euro’s kwijt aan voorbereidingen, nood voedselpakketen voor 90 dagen kosten zo al 3000 euro, dan nog een waterfilter van 300, etc etc.

  Ik ben erg benieuwd in hoever mensen zich hier hebben voorbereid..

 • wortelbea

  man, man, man, … buitenaardse wezens, we zijn zelf buitenaardse wezens…
  onze geest bewoont oons dierlijk lichaampje…
  bon en nu weer over zilver en aanverwanten ?
  en met aanverwanten bedoel ik iets met een toch duidelijk verband.
  huizen crisis ok, schulden crisis ok, nakene oorlogen why not, voedsel tekort bwa mja,
  Bea gaat ons vermoorden wanner ze met haar leasing UFO van de marsmannekes over ons vliegt en laserkes afschiet op het plepp??? eeeuh ??? behalve dat de schotel dan misschien zilver kleurig is gaat mij dit wat te ver ;-)

  en voor de huizen prijzen ? reken zelf: (voor het gemak vaste kapitaalaflossing genomen -> = 6000/jaar of 500/ maand;
  Stel een huis van 250.000 en je hebt zelf 70.000 eur:

  lening van 180.000 eur op 30 jaar : interest aan 4% : 600 eur/ maand
  dus je betaald 1100 eur kapitaalsaflossing inbegrepen. dit is wellicht voor de meesten onder ons betaalbaar.
  stel dat de meesten 1500 als maximum kunnen afbetalen.

  idem 6% : 1400/maand -> dat is al pijnlijk
  idem 8% : 1700/maand -> sommigen kunnen niet meer afbetalen…
  idem 12%: 2300/maand -> mja…
  idem 16%: 2900/maand
  idem 20%: 3500/maand

  als we aan 20% interest zitten, en we zeggen 1500 is maximaal af te lossen,
  dan blijft er 1500-500 = 1000 over voor de interest. en dat is dus 60000 leenbaar kapitaal.
  en je had zelf 70000, mja dan kan je nog enkel een huis van maximaal 130.000 eur betalen.
  dan zou ik dus durven stellen dat de woningen zullen halveren.

  aja, je loon stijgt ook ?
  so what: 20% bij aan bv 2000 eur, proficiat je hebt nu 2400 eur, en die 400 eur extra ben je kwijt aan de sterk gestegen energie en voedselprijzen.

  Hoe sterk zal de huizenmarkt zakken ?
  wel zover dat de mensen ze kunnen betalen. hou de rente in de gaten.

 • NQ

  Mensen, mensen, wat een drama hier op het forum. Eerst zetten we ons geld om in fysieke assets, vervolgens blazen we ons vertrouwen op met allerlei praatjes na die nog discutabeler zijn dan SLV’s.

  Ik ben trouwens de laatste die zal ontkennen dat er geen agenda of dictee op macroschaal geschreven is, maar om deze “elite” nu al de overwinning toe te kennen….Dat vind ik toch wel een jammere ontkenning van ieders vermogen om crises te overstijgen.

 • Ypenburg

  Henk, 140 stelt niet veel voor, China alleen al wil 10.000 kopen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Voor alle doemdenkers over de politie staat de wo3 en het eugenics programma. Ik denk dat het niet zo ver zal komen. Te veel mensen zijn (door het open internet) al politiek wakker. A massive worldwide awakening is taking place zoals Zbigniew Brzezinki dat vorig jaar zei. De regimes in het midden oosten zoals Syrie en Iran hebben het de globalisten in Irak moeilijk gemaakt en Pakistan maakt het de globalisten moeilijk in Afghanistan. De mensen in het midden oosten zijn niet achterlijk en die mensen kennen ook de rol van Amerika. Al hun plannetjes worden onmiddellijk ontrafeld en op het internet gezet. In Amerika heeft de massa media totaal geen geloofwaardigheid meer. RT tv, Aljazeera, wat mij betreft ook AJ winnen en de globalisten verliezen de infowar op dit moment aldus H Clinton. Tot aan het internet hadden de globalisten ons onder mindcontrol, we geloofden het door hun gecontroleerde massa media. Obama en Beatrix vinden het internet geloof ik niks, hoe zou dat nou komen.?

  @zackzilver ja, de obligatie markt en de onroerend goed zijn de grote triggers voor de volgende crises die we in 2008 hebben uitgesteld. Als centrale banken echter hyper inflatie weten te creeren zullen de huizenprijzen niet veel dalen en misschien zelfs nog stijgen. Ik kan niet zeggen hoeveel obligaties de centrale banken zullen opkopen. Waarschijnlijk veel, want dan gaat veel geld als inflatiehedge in de grondstoffen en dat betekent hoge voedselprijzen en dus veel onrust in het midden oosten, waar mensen moeilijk rond kunnen komen met hun 2 euro per dag. Een ding is zeker, alle assetprijzen deflateren tov goud en zilver. Uiteindelijk implodeert die inflatie bubbel en dan dalen de huizenprijzen enorm. Rothschild en co weten het scenario, het is hun feestje.

 • Ypenburg

  Lijst = dodenlijst voor de duidelijkheid.

 • Henk

  Laten we, in plaats van de trollen hier te voederen on topic gaan.
  Een interessant commentaar van Jon Nadler:
  http://www.kitco.com/ind/nadler/mar232011.html

  Over de mogelijkheid dat Khadaffi’s goud langs slinkse wegen (onder de marktprijs!) via Afrikaanse tussenhandelaren op de markt komt. Hij schijnt ca. 140 metric ton te bezitten, dat is een substantiële speler.

 • Ypenburg

  Goud en zilverbezitters staan bovenaan de lijst van de elite. Als al het edelmetaal in de privekluizen van Beatrix / Wellink / rothschild ligt, gaat de grote genocide beginnen. De enige kans om te overleven is een baan in de hofhouding vinden.

 • RB

  @ Robin

  Tuurlijk moet je niet angstig gaan leven, waarom zou je? Ik ben zeker niet de hele dag bezig met voorbereidingen treffen, want eigenlijk ben ik wel zo’n beetje klaar. Je moet voor jezelf ergens een grens leggen anders schiet je door. Maar er is niets mis met het treffen van voorbereidingen. Dat doe je voor je wekelijkse boodschappen, je werk en je vakanties tenslotte ook. En als alles voor niets is geweest en de wereld blijkt toch mooi, goed en een waar paradijs op aarde (klinkt net zo ongeloofwaardig, he?), dan weet ik tenminste dat ik mijn best heb gedaan en heb er alleen een zooi suffe euro’s aan verspild. Who cares?

 • Marijn

  Zilverfan :
  De elite heeft een pact gesloten met buitenaartse wezens. Dit weet bijna niemand maar uiteindelijk zullen er weinig overleven.

  Dat heb ik ook gelezen. Zeer overtuigend. Ik weet niet meer of het op niburu of xandernieuws was, ik geloof dat Alex Jones hier ook wat over heeft gezegd. Maar de mainstream media zwijgen als het graf in opdracht van JPM.

 • Robin

  Het klinkt allemaal erg geloofwaardig, maar maken we onzelf niet helemaal gek? Ik begrijp dat het de slechte kant opgaat zoals het nu gaat, maar dingen die bijv. Harm aan het roepen is.. ik betwijfel het. Ik zit er sterk aan te twijfelen niet meer dit forum te gaan lezen, je maakt jezelf alleen maar angstiger. Leef de dag nu het nog kan. Als het echt zover is, is er geen plezier meer aan op de wereld, als we gaan, gaan we met z’n allen.

  Daarin tegen begrijp ik heus wel dat mensen zich hier goed willen voorbereiden, maar ik denk dat de mensen hier daar een beetje TE ver in gaan. Nu leef je nog, je moet er niet CONSTANT mee bezig zijn. Of wel?

 • Zilverfan

  De elite heeft een pact gesloten met buitenaartse wezens. Dit weet bijna niemand maar uiteindelijk zullen er weinig overleven.

 • Robin

  Harm, ik denk dat je hier zwaar overdrijft, vooral met dit stukje ”Ik denk dat rothschild/Beatrix cs alleen in ons land al 15 miljoen mensen willen vermoorden. Ze hebben afgesproken dat het plebs dood moet, alleen maar omdat ze meer leefruimte voor zichzelf willen hebben. Alleen de Turken en marokkanen mogen blijven leven omdat ze niet als Hitler of Wilders afgeschilderd willen worden.”

 • Harm

  Ik denk dit jaar 10%, maar als het moorden door de elite gaat beginnen worden Huizen waardeloos door het enorme overschot. Je kunt dan gratis een huis uitkiezen omdat de eigenaar en de erfgenamen dood zijn. Maar als je er gaat wonen komen de soldaten van Bea jou morgen afslachten. Wij hebben alvast een geïmproviseerde woonkamer ingericht in een bunker uit WO2 net buiten het dorp, voor als het zever is. Dit hoort allemaal bij het eindspel, alleen onze lieve heer kan Bea nog stoppen, maar of hij dat wil?

 • ZackZilver

  Vraag aan iedereen:

  Hoeveel gaan de huizenprijzen in Nederland gemiddeld dalen dit jaar volgens degenen die denken dat dit inderdaad gaat gebeuren?

  Ik zet zelf in op 15 a 20%.

 • Harm

  Ik denk dat rothschild/Beatrix cs alleen in ons land al 15 miljoen mensen willen vermoorden. Ze hebben afgesproken dat het plebs dood moet, alleen maar omdat ze meer leefruimte voor zichzelf willen hebben. Alleen de Turken en marokkanen mogen blijven leven omdat ze niet als Hitler of Wilders afgeschilderd willen worden.

 • NQ

  Even terug naar het subject van bovenstaand artikel.
  voor wie de boze wolkjes wil volgen die zeker reëel zijn kwam ik een goede link tegen:
  http://www.woweather.com/weather/news/fukushima?LANG=us&VAR=euradsfc&HH=0

 • NQ

  @high five
  -” k vraag me af, waarom staan we niet op en vermoorden de gehele Rothschild familie, zij vermoorden ook iedereen die aan hun macht komt, of anders waarom ontmenen we niet al hun bezittingen. Amerika floreerde in de tijd dat ze hun eigen geld en goudstandaard hadden.”-
  Sluit je aan bij Benjamin Fulford zou ik zeggen…..

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  2011 moet 2001 zijn :-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Voor mij is de 3e wereld oorlog begonnen op 11/9/2011. Dat was het startschot voor Rothschild en co om beslag te leggen op de grondstoffen en posities in het midden oosten en Oost Afrika. Ze kunnen alleen aan de macht blijven als ze de grondstoffen en de centrale banken beheersen. quote: ‘Let me contol and issue its nation’s money and i don’t care who writes its law’. Mayer A Rotchild

  Ik deel de mening van RB dat dit een oorlog is tussen de elite en zoals zij dat noemen de ‘nutteloze grazers’. Dus eigenlijk is de oorlog al begonnen in 1998 toen de glass steagall act werd afgeschaft.
  De elite blijven graag in control. Wat een toeval dat onze eigen Bea een gigantische control freak is. En het is in de moderne tijd met internet beetje lastig om in control te blijven met 6 of 7 miljard mensen (nutteloze grazers). Dus ja, er moet in amerika en in europa een oostduitse politie staat komen met een eugenics programma en wereldwijde oorlogen.

  Verder, denk je dat georchestreerde Boom en Bust van de financiele markten nieuw is, kijk naar Londen in 1815 toen Rothschild zijn absolute dominantie over engeland verwierf door een crash te veroorzaken en daarna al het staatspapier voor bodemprijzen op te kopen. In 1907 deden ze hetzelfde, wat uiteindelijk leide dat ze hun 3e centrale bank in Amerika in 1913 konden openen om hun wereld dominantie verder uit te breiden. De 1e was door Rothschild agent Alexander Hamilton gesticht en de 2e termijn van 20 jaar kon niet voorkomen worden door Andrew Jackson doordat Rothschild een oorlog tegen Amerika begon op kosten van de engelse belasting betaler. Het kosten veel amerikaanse en engelse soldaten hun leven, maar de Rothschilds behielden hun bank. Eindelijk in 1935 had andrew jackson the rothschilds eruit gegooid.
  Opstandelingen financieren en regimes omver werpen, zoals we in het Midden Oosten zien iets nieuws.? Rothschild deed dit al in 1916 door de Boljewieken te financieren en de gehele tsaren familie te vermoorden. De tsaren familie had president Lincoln gesteund in zijn strijd tegen Rothschild en dat moet natuurlijk afgestraft worden. Hieronder een link van andere mensen die vermoord zijn omdat ze de geldpers van Rothschild wilden afpakken. Waaronder de bekenste Andrew Jackson, Abraham Lincoln en John f Kennedy.
  http://www.rense.com/general86/pres.htm
  Er zijn nu nog 5 landen zonder een Rotchild bank:Iran; North Korea; Sudan; Cuba; and Libya. Na libië zijn het er dus nog 4.
  http://www.planetization.org/rothschild.htm
  Ik vraag me af, waarom staan we niet op en vermoorden de gehele Rothschild familie, zij vermoorden ook iedereen die aan hun macht komt, of anders waarom ontmenen we niet al hun bezittingen. Amerika floreerde in de tijd dat ze hun eigen geld en goudstandaard hadden.

 • Tristo

  Gerard :
  @ZackZilver
  Goed dat je de huizenmarkt noemt. het past precies in het probleem-plaatje.
  In de jaren 70 en 80 kom een ALLEEN-verdiener met een simpele baan met gemak een huis kopen. Nu kunnen startende TWEE-verdieners met al HBO geen huis meer kopen. De reden is duidelijk: “verlies aan koopkracht”. Het probleem zal dus alleen maar toenemen.
  Hoe komt dat?

  dit klopt niet. De koopkracht is gigantisch gestegen. Drie keer per jaar op vakantie was in de jaren 70/80 een unicum, nu de norm. De huizenprijzen zijn gestegen door de ruimere financieringmogelijkheden en daar komt nu een eind aan. De prijzen zullen fors gaan dalen.
  Dat komt omdat de overheid te groot is geworden en daardoor de belastingdruk veel te hoog is opgelopen. Om dit probleem op te lossen is dramatisch bezuinigen de enige oplossing. Niet alleen maar de belastingdruk nog verder opvoeren (slecht voor economie), maar overheid kleiner maken.
  Helaas, de enige partij die dit door heeft en hier iets aan wil doen is de VVD. Erg jammer, want het zou goed zijn indien de socialistische partijen ook hieraan zouden meewerken.
  RB,
  Wat je hier aangeeft is juist. Dat kan ook gebeuren in een eind-fase van de Kondratieff-winter. Dat zag je goed in de Wintertijd van de Franse revolutie. De bevolking had nauwelijks genoeg om te eten met keihard werken, terwijl de elite (Lodewijck XVII, en z’n vrienden) de paleizen alleen maar groter maakten. Heee, zagen we dit niet al in Egypte, Tunesie, Libie, enz. ??….
  Dit gaat zeker een rol spelen. Ik denk aan een combinatie van de twee. Faber ziet dat ook zo.
  Maar nogmaals, dat het gaat gebeuren weten we zeker, maar hoe dit plaatje er werkelijk uit komt te zien is en blijft gissen.

 • Zilver

  Ik denk dat Bea ons leidingwater zal vergiftigen, na een week 10 miljoen doden in Nederland. Ik drink alleen nog mineraalwater, is wel wat duurder maar het zilver blijft stijgen dus komt wel goed.

 • temp242

  Volledig met jullie eens Gerard en RB. En Kees, als je baalt van dit forum kan je straks nog altijd naar het voetbal gaan kijken hoor.

 • Niels
 • Kees

  Of zullen ze kiezen voor UFO’s en marsmannetjes. Misschien staat het wel op niburu, stelletje idioten…

 • Kees

  RB, hoe moet ik me dat voorstellen, een oorlog tussen de elite en de massa? Gaan Beatrix en Wellink Afrikaanse huurlingen invliegen om ons te vermoorden ofzo?

 • Gerard

  @ZackZilver
  Goed dat je de huizenmarkt noemt. het past precies in het probleem-plaatje.
  In de jaren 70 en 80 kom een ALLEEN-verdiener met een simpele baan met gemak een huis kopen. Nu kunnen startende TWEE-verdieners met al HBO geen huis meer kopen. De reden is duidelijk: “verlies aan koopkracht”. Het probleem zal dus alleen maar toenemen.
  Hoe komt dat?
  Dat komt omdat de overheid te groot is geworden en daardoor de belastingdruk veel te hoog is opgelopen. Om dit probleem op te lossen is dramatisch bezuinigen de enige oplossing. Niet alleen maar de belastingdruk nog verder opvoeren (slecht voor economie), maar overheid kleiner maken.
  Helaas, de enige partij die dit door heeft en hier iets aan wil doen is de VVD. Erg jammer, want het zou goed zijn indien de socialistische partijen ook hieraan zouden meewerken.

  RB,
  Wat je hier aangeeft is juist. Dat kan ook gebeuren in een eind-fase van de Kondratieff-winter. Dat zag je goed in de Wintertijd van de Franse revolutie. De bevolking had nauwelijks genoeg om te eten met keihard werken, terwijl de elite (Lodewijck XVII, en z’n vrienden) de paleizen alleen maar groter maakten. Heee, zagen we dit niet al in Egypte, Tunesie, Libie, enz. ??….
  Dit gaat zeker een rol spelen. Ik denk aan een combinatie van de twee. Faber ziet dat ook zo.
  Maar nogmaals, dat het gaat gebeuren weten we zeker, maar hoe dit plaatje er werkelijk uit komt te zien is en blijft gissen.

 • RB

  @ ZackZilver
  Die huizenmarkt ziet er inderdaad zorgwekkend uit. Nog niet eens zo heel lang geleden ging het rond op het verjaardagsfeestjes: ‘Wat? Hebben jullie de overwaarde van je huis nog niet benut? Nou nou, dan loop je wel aardig achter, hoor. Wordt het niet eens tijd om te praten met een financieel adviseur?’ Enzovoort. Blij dat we het niet gedaan hebben en de boel in de zomer van 2010 hebben afgelost. We hebben er elke maand opnieuw lol van om de hypotheek niet meer te betalen.

  @ Gerard
  Ik wil niet als een doemdenker overkomen, maar hoe herken je de Derde Wereldoorlog? Zoals generaals altijd de vorige oorlog lijken uit te vechten met spullen die gebaseerd zijn op een oud scenario, zo zien mensen een wereldoorlog als het ene blok landen tegen het andere blok landen. Aldus verliep WOI en WO2. Maar nummer drie kan wel eens heel anders beginnen en verlopen. Wat als het een oorlog is van de elite tegen de massa? Eerlijk is eerlijk, als ik bij die elite zou horen, zou ik mij ook rot ergeren aan het plebs dat overal ligt te zonnebaden, staat te golfen of gewoon levensruimte staat in te nemen en kostbare zuurstof staat weg te ademen. Ik wil mijn luxe jacht van 60 meter toch niet tussen de notedoppen van het gajes aanleggen? ;-)

  Ik denk oprecht dat we ons in de voorfase bevinden van wat gaat uitmonden in een Derde Wereldoorlog, een oorlog die gepaard zal gaan met niet al teveel verwoesting (anders “erf” je als elite alleen maar ellende), maar wel met een hele hoop doden. Miljarden, om precies te zijn.

 • gordijnen

  Sommige mainstream media zien de bui ook al hangen.
  De dag dat de Euro instortte (fictief scenario, maar stof tot nadenken)
  http://www.fd.nl/artikel/21773663/dag-euro-instortte

  Beste Henk, Hartelijk dank voor deze informatie. Niet niks als het FD dit bericht vermeld.

  Wat zou de beste mogelijkheid zijn om in deze markt, zoals beschreven, om geld te verdienen? Denk wel dat ik het antwoord weet, maar hoor het graag van iemand die er meer verstand van heeft.

  Alvast dank.

  Blijf je nog bij je tip om zilveren guldens te kopen?

 • Nico
 • ZackZilver

  Interessant te zien dat het aanbod van “huizen te koop” in Nederland min of meer iedere dag fors stijgt.
  Het lijkt mij dat met het feitelijk instorten van die markt dit jaar er in Nederland hele grote financiele problemen komen. In die markt zit namelijk de bulk van het geld en wanneer dat verdwijnt verdwijnt er heel veel geld en daarmee ook een positief toekomstperspectief.

  Wanneer mensen dat laatste ontberen gaan we nog wat meemaken in dit landje … Misdadig gedrag is in Nederland traditioneel altijd al erg hoog maar zal stratosferische regionen gaan bereiken. Naar mijn bescheiden inzicht natuurlijk.

  En ach, niet getreurd, we hebben altijd de rijdende rechter nog he.

 • Gerard

  Om je nu al voor te bereiden op WO3 is overbodig en overdreven. Zo ver zijn we nog lang niet.
  Voor degenen die op het platteland wonen met een lapje grond merken hier sowieso niets van.
  Voor de eerste tekenen van WO3 zich gaan voordoen zijn we misschien al jaren verder.
  De “total collapse” financieele systeem, die komt er, JA!

  De volgorde is als volgt:
  – 3 landen aan het infuus van de Noord Europese belastingbetaler. Zo ver zijn we al.

  – Het 4e land komt binnenkort, zal Spanje of Italie zijn. Dit kan niet meer gefinanciert worden en dan zal er “afgestempeld” worden, zoals dat al steeds vaker genoemd wordt. Dit afstempellen zal vrijwel zeker een nieuwe ronde van bank-faillisementen tot gevolg hebben. Afstempellen zal ook de pensioenfondsen in een klap van de kaart vegen. Immers, de Nederlandse Bank spoort pensioenfondsen aan om staatsleningen te kopen. Sterker nog, er is wetgeving op. Het is dus gewoon de “bedoeling” dat pensioengeld gebruikt gaat worden om staatsschulden “verder op te hogen” (aflossen is al onmogelijk).

  – Pensioengeld ben je dus kwijt en mogelijk dat niet alle banken overeind gehouden kunnen worden.
  In die fase zitten we weer opnieuw in de “vooruit geschoven” credit-crisis die nooit was weggeweest.
  Het “afstempellen” kan best nog een jaar oprekken, dat weten we niet.

  – Rente zal laag blijven en na het afstempellen er is niemand meer die staatsleningen kan kopen om de staatsschuld verder op te hogen. Pensioenfondsen en banken zijn dan al zo goed als verdwenen. Dan is er alleen nog de drukpers. Zo begon de Weimar ook. En pas nog, Zimbabwe.

  – Na instorting valuta zal er geen olie en voedsel meer gekocht kunnen worden.

  – Vervolgens heeft de ene (gezonde) helft van de wereld grondstoffen, en de andere (schulden) helft van de wereld heeft NIETS.
  Daarom heet het ook “wereld-oorlog”.
  “bij de weg”, zie je nu hoe goed dit in dat plaatje past van Lindsey Williams? Dus, degenen die dan nog grondstoffen heeft, kan gewoon opnieuw beginnen. Maar EERST moet die schuld verdwijnen!!

  Maar voor het zover is zijn we jaren verder. Eerst zal je het daadwerkelijk het “afstempellen” gaan meemaken. Uiterlijk 2012.

 • Henk

  Sommige mainstream media zien de bui ook al hangen.
  De dag dat de Euro instortte (fictief scenario, maar stof tot nadenken)
  http://www.fd.nl/artikel/21773663/dag-euro-instortte

 • temp242

  IK HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT DIE LINKEN!

  http://www.youtube.com/watch?v=QrzGpVOPcTI

 • temp242
 • RB

  Toepasselijk liedje voor 2011: http://www.youtube.com/watch?v=Z0GFRcFm-aY

  That’s great, it starts with an earthquake, birds and
  snakes, an aeroplane and Lenny Bruce is not afraid.
  Eye of a hurricane, listen to yourself churn – world
  serves its own needs, dummy serve your own needs.

  It’s the end of the world as we know it.
  It’s the end of the world as we know it.
  It’s the end of the world as we know it and I feel fine.

 • temp242

  Blijkbaar ben je een maf figuur als je niet meeloopt met de meute.

 • RB

  @ Robin

  Het antwoord is ja. Maar dit soort discussies kunnen beter worden gevoerd op http://eindspel.forum2go.nl/

 • RB

  @ Henk

  Meningen mag je best in twijfel trekken, geen probleem mee. Maar om nu mensen die een andere mening hebben dan jijzelf persoonlijk aan te vallen en maar te betitelen als “maffe figuren”… Dat valt in de kinderachtige categorie van roepen om het roepen.

 • Robin

  Met *voor bedoel ik natuurlijk *ver

 • Robin

  Zijn er ook mensen die bijv. noodrantsoen thuis hebben liggen? Ideaal voor in noodsituaties. Ik heb het dan over deze; http://www.liff.nl/images/BP5.2%20.jpg

  En dan heb ik het dus ook over waterfilters, brood in blik, waterzuiverings tabletten, Melkpoeder en zo kan ik nog wel door gaan. Is het echt zo voor dat ik eraan moet gaan denken om deze dingen in te slaan?

 • Henk

  Toch is het hier voor iedereen vrij om zijn mening te ventileren, ook Johan. Dat hij de deelnemers aan deze discussie in het algemeen kwalificeert als dwaas, gek, vreemd is zijn goed recht. Niemand dwingt iemand anders dit forum te lezen of erop te posten, beschouw dit recht als een groot goed.
  Diverse mensen hier zien in de huidige ontwikkelingen aanwijzingen dat die vrijheid on in de niet al te verre toekomst kan worden ontnomen, bijvoorbeeld door een overheid die geen andere uitweg meer ziet om een opstandige bevolking in het gareel te houden.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/26/tienduizenden-britten-demonstreren-tegen-bezuinigingen/
  Laat iedereen zijn plannen en voorbereidingen afstemmen op zijn eigen verwachtingen en inschatting van de kansen en/of bedreigingen die komen gaan.
  Een fijn weekend allen!

 • RB

  Haha, die Johan, heb je nu nog niet door dat het allemaal een grote 1 april grap is? Natuurlijk gelooft niemand in al die rampspoed en onheil en vertrouwen we allemaal blindelings op Vadertje Staat en tijdige voorlichting door Postbus 51. Die Johan… ;-)

 • Johan

  Raken steeds meer de weg kwijt hier, wat een maffe figuren zeg…

 • temp242

  Ja Beste Zilver, ook ik doe reeds sinds enkele maanden steeds wat extra blik in mijn winkelkar, niet zo duur, valt niet op en je hebt het als je het nodig moest hebben, want het gaan kopen als hét is gebeurd zal dan niet meer gaan.

 • temp242

  Beste ZackZilver, volledig met je eens wat betreft je eerste zin.

 • zilver

  Het kost ook geen moeite om je op meerdere dingen voor te bereiden. Als ik mij nu al voorbereid op een total crash, dan voel ik dat nu al in mijn uitgaven. Ik tracht mij nu al zelfvoorzienend te maken in energie. En alhoewel ik er nog niet ben, daalt mijn verbruik toch al. Kwestie van eten, tja, goedkoper wordt het toch niet. Dus waarom niet wat meer blikken aankopen, kastje vol.
  En uiteindelijk hopen wij allemaal dat die total klap niet komt. Het zal niet goed zijn voor ons zilver, maar weer wel voor ons dagelijks leven. Wij weten ook wel dat ons zilver later ons geen rijkelijk leven zal geven, maar misschien wel een beter dan een slecht leven.

 • ZackZilver

  @Andrew
  Wie zegt dat “we” bang zijn voor WOIII, die mi overigens al aan de gang is? Ik heb het idee dat je nogal snel hele grote, onjuiste oordelen hebt.

 • RB

  @ Andrew

  Edelmetaal – geld – politiek – samenzweringen – oorlog – natuurrampen – angst – grondstoffenschaarste – inflatie – deflatie – stagflatie – hyperinflatie – enz. enz.

  Alles hangt met alles samen, dat besef je nu toch ondertussen wel? Dus is het volkomen gerechtvaardigd om het over alles te hebben.

 • Andrew

  Ik dacht dat het hier over de zilverkoers en goudkoers ging. Laten al die mensen die bang zijn voor een nieuwe wereldoorlog lekker hun hele leven bang onder de grond in een bunker gaan zitten. Tegen de anderen zou ik zeggen ga een berg op en leef!

 • wil.

  @wortelbea @high five : ik wil ook niet doemdenken, of toch even wel :-) Als je naar zuid Amerika gaat moet je wel zorgen dat je water hebt. Velen gaan er hier van uit zo afgezonder mogenlijk te zitten (zoals in een bos omwille van het water) Maar ik denk net goed te zitten bij de buren. Wij zijn allemaal familie in onze straat, ik heb zilver, en de buren hebben zeker wapens, en heel wat. Verder hebben we dieren en grond genoeg, Boeren(tjes) en een tuinder. Waardoor we ook buldozers, tractors, trucks en dergelijke hebben. Doordat we met heel wat zij is er heel wat ervaring (mecaniek, buskruit was hier vroeger in, landbouw,…). Het lijkt mij net een enorm voordeel dat je samen kan spannen. Kwestie van water zitten we ook goed. Ik blijf lekkeer hier denk ik, ik ben niet zo handig en slim dus ik ga gewoon op het zilver zitten ;-) MAD MAX

 • wil.
 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @wortelbea Volgens joel Skousen zijn Chili en Equador de beste landen in zuid Amerika om naar toe te gaan. Nogal wat globalisten hebben daar ook enorme hoeveelheden grond en bezittingen. Ik heb er over gedacht om daar naar toe te gaan, of naar Nieuw Zeeland, maar dan zit ik daar alleen en daar heb ik geen zin in. In Europa zijn de beste landen volgens Skousen Zwitserland en Spanje. Persoonlijk lijkt Noorwegen mij een goed land.
  Gerald Celente quote: If people lose everything, then they lose it. Dus als je in de stad woont en gebruiksgoederen en voedsel worden schaars, dan kun je maar beter je huis goed beveiligd hebben en een wapen hebben. Baadt het niet dan schaadt het niet. (die laatste is een echte zin voor een dictee op de middlbare school. Voor dictee haalde ik nooit een voldoende dus er zullen wel weer spellingsfouten in zitten :-) )
  Over zilver:
  JPMorgan en HSBC hebben miljarden verdiend met de zilver manipulatie.

  http://blogs.forbes.com/traceygreenstein/2011/03/25/j-p-morgan-chase-and-hsbc-may-have-gained-billions-from-influencing-the-price-of-silver-2/

 • Gerard

  @wortelbea
  Het antwoord is JA. Indien wij door “total collapse” systeem niet meer de nodige grondstoffen kunnen kopen, dan gaan wij het “halen”. Dat is inderdaad Duitsland 40-45. Maar bijvoorbeeld ook het Frankrijk van Napoleon (een cyclus eerder).
  Maar hoe deze fase van de debt-crisis er werkelijk uit komt te zien, dat weten we niet. Of de soep echt zo heet gegeten wordt, weten we ook niet.
  Het scenario van Marc Faber lijkt de meest logische. Hij stelt dat alle aanvoer + afvoer van grondstoffen verloopt via de Indische oceaan. De Amerikanen hebben rond dit gebied 6 militaire basissen liggen welke steeds meer uitbreidden momenteel.
  Maar dit lijkt mij nog een stap te ver.

 • ZackZilver

  @greetjes
  Dat je de toekomst als “een groot project” ziet is mi doeltreffend en mooi aangegeven. Zo zie ik het ook wel. Ik zie het als een groot avontuur waarin je actief en zo volledig mogelijk participeert, ieder in zijn eigen stijl en voorkeur.
  Gerald Celente, de gepassioneerde schreeuwert, beziet het ook zo. Hij stelt, terecht lijkt me, dat veel mensen heel gefragmenteerd en gedetailleerd denken en het grote geheel niet kunnen of willen zien.
  Dat laatste past natuurlijk heel erg in het algemeen westers, autistisch denken waarin je je als individu erg afhankelijk zou moeten opstellen van allerlei blablabla experts en zogenaamde autoriteiten.

 • didi

  @RB

  Ik snap wat je zegt, maar als we ooit in een situatie terecht komen waar er hier in Belgie en Nederland masale voedselrellen gaan uitbreken, dan wil dat zeggen dat de situatie overal elders in de wereld al in een veel verder stadium zit, en op dat ogenblik gaat er waarschjnlijk echt niet veel politie meer te bespeuren zijn.
  Politie is een overheidsorgaan en de overheden zijn de eerste bij wie het geld gaat op zijn…
  Waar was de politie tijdens de rellen in LA een aantal jaar geleden ? Precies, thuis om vrouw, kind en eigen eigendom te verdedigen.
  En als er dan toch een paar plichtsbewuste dienaars der wet blijven rondlopen, dan hebben die heus wel andere dingen te doen dan bij de ‘brave’ burgers te gaan checken of wapens en munitie wel gescheiden bewaard worden hoor..
  Ik ben geen doemdenker hoor en ik voorzie niet direct een ‘The Road’ scenario hier in de Benelux maar als ik zo ontzettend veel euro’s in zilver heb zitten, wat is dan die extra 1000€ om ervoor te zorgen dat je in een hele extreme situatie ook je familie en zilver kan beschermen?
  Je zal maar aan werkelijk ALLES gedacht hebben, om dan in een TEOTWAKI ALLES te moeten afgeven, gewoon omdat er een magere snullige lowlife wel dat pistool heeft en jij niet ! Nogmaals, ik zit er heus niet op te wachten maar maar ik ben graag voorbereid op alle mogenlijke shit die op ons KAN afkomen..

  Als je aan’t kamperen bent en er komt een hongerige woeste beer op de camping, dan moet je niet sneller zijn dan de beer he, je moet enkel sneller zijn dan de traagste kampeerder :-) (quote van Michael C. Rupert in ‘Collapse’)

 • wortelbea

  RB :@ wortelbea
  Ik zie je al staan bij de douane. ‘Goedemorgen, mevrouw Wortelbea, nog iets aan te geven?’ En dan komen daar om de hoek drie puffende grote mannen die steekwagentjes afgeladen met munten en baren voortduwen.

  lol,
  zoveel zilver heb ik niet (nog steeds geen steekwagentje voor nodig), en voor de cursus gevechtsporten ebn ik al vergevorderd ;-)
  trouwens ik zal wel niet zolang wachten tot het té laat is..

 • RB

  @ wortelbea

  Ik zie je al staan bij de douane. ‘Goedemorgen, mevrouw Wortelbea, nog iets aan te geven?’ En dan komen daar om de hoek drie puffende grote mannen die steekwagentjes afgeladen met munten en baren voortduwen. ;-)

 • NQ

  @Henk
  Helemaal mee eens!

  Robin, zoals ik het lees ben je bullish op zilver maar niet fortuinlijk. kijk wat je iedere maand op ebay of marktplaats kunt kopen. daar zijn genoeg enkele muntjes te vinden. Als je je dan een jaartje verder bent heb je ook echt wat. Nu 1 grams muntjes kopen is poppenspel naar mijn idee.
  groetjes

 • wortelbea

  @Gerard
  idd, lijkt logisch.
  Wat ik me dan afvraag: dan zijn wij weldra de duitsers van 40-45 ?
  In dat geval zitten we met een probleem, want ik wil hier niet (met zilver, eten en alles wat ik nodig heb) blijven kijken hoe ‘mijn land’ anderen gaat vermoorden.
  moeten we dan niet beter allemaal verhuizen (met ons zilver) ,
  naar zuid amerika bvb ?

 • temp242

  Beste Gerard, nét omdat zoals Nomen zojuist stelde: Wij (zeker 85% vd. bevolking) heeft het voetbal. Ook in mijn vriendenkring zijn ze helaas allemaal begaan, met centjes verdienen, die nieuwe auto, lifestyle, hobby, feel good blabla, die nieuwe reis, en vooral neerploffen in die luie zetel na een dag als kantoorslaaf gewerkt te hebben. Zoals ik hier al eerder stelde, amper 0.00001% van de bevolking is wakker, gelukkig Gerard ben jij samen met de anderen hier wél ontwaakt.

 • Gerard

  @Ethan
  Je haalt erg snel dingen door elkaar. Begrijpelijk, want er gebeurt nogal wat in de wereld. Het is niet van belang wat er tussen 1949 en 2000 gebeurde. Ook niet 2000 tot 2012. Er is in die jaren met succes het drama voor ons uit “geprint”.

  Pas vanaf 2012 gaat de geschiedenis zich echt herhalen. We krijgen dan exact dezelfde rekening op ons bord liggen die de Duitsers en Japaners op hun bord hadden liggen in 1933-1937.
  Je zou eigenlijk de finacieele geschiedenis moeten bestuderen om dit te begrijpen.
  Duitsland en Japan hadden te maken met de “total collapse”, die ons ook te wachten staat. Duitsland was zo failliet als maar kon. Ze konden geen staal. koper, olie en voedsel meer kopen. Zelf heeft duitsland namelijk geen grondstoffen en het buitenland wilde de waardeloze (Weimar) Mark niet. Hitler kocht zijn grondstoffen voor zijn legermateriaal met Zwitserse Franken. Dit werd ter beschikking gesteld door de BIS. Het was, is en blijft altijd zo dat de banken bepalen wat er gebeurt.
  Maar dat terzijde.

  Wat Faber en Rogers bedoelen is wat ik steeds probeer uit te leggen:

  Een “total collapse” hangt voor VS en Europa OOK in de lucht. Excact wat Duitsland en Japan in 1933-1937 op hun bordje hadden liggen. Tenslotte zal je als Europa toch 250 miljoen mensen elke dag electriciteit, olie, medicijnen, voedsel enzovoorts moeten bezorgen “elke dag”. Dat gebeurt nu door steeds meer en hogere leningen te sluiten. Dat gaat stoppen als we echt failliet zijn en de Euro en USD niet meer beschikbaar zijn.
  Dit heeft Faber, Rogers en ook Middelkoop al heel vaak zo uitgelegd.

  Vergeet Vietnam, Irak en al die andere. Dat heeft met aanstaande “collapse” financieele wereld helemaal NIETS te maken.

  Persoonlijk kan ik niet begrijpen dat niemand dit snapt.

 • temp242

  Beste Nomen, Ja hé dé moderne variant van het Brood en Spelen. en voor de dames de feel-good blabla! brrrr.

 • Nomen

  De reden dat er voor voetbal zeer hoge subsidie is omdat Nederlanders dom moet worden gehouden en afgeleid van wat er echt speelt.

  Er is voor voetbal gekozen als mainstream sport. Zeer groot % van de Nederlanders (ik denk wel 85% als ik om me heen kijk..) checken continue de score van de voetbalclub van waar ze het meest dichtbij wonen en refereren naar die club als ‘wij’, terwijl een vetzak rokende supporter geen reet invloed heeft op het spel, maar dat gevoel heeft hij wel. Ook krijgen supporters het illusie gevoel van trots.

  Daarom is sport een belangrijke tool in de propaganda machine, en daarom wordt het gesubsidieerd.

 • greetjes

  oeps! Jullie zijn erg inspirerend, thanx! Ik heb zelf al voorraad aangelegd voor pakweg 6 maanden, incl rijst ;-) Ik heb me ingeschreven bij Eindspel.forum en een goeie site gevonden vwb de beveiliging, ook alweer blij mee, thanx RB. Ik zie de toekomst, hoe die ook wordt, als één groot project. Dat oude zilver was een kleine zending met de gedachte van de eerste aankopen, maar jullie hebben ongetwijfeld gelijk: beter .999! Nu verder met lekker hard werken, geld verdienen, voorbereiden en zilverlingen kopen.

 • greetjes

  @ didi, RB, ZackZilver en temp242

 • klaas

  temp242 :IK KRIJG DE **** VAN DIE LINKEN!
  ZIEHIER TERUG HOPELIJK DE JUISTE:
  http://www.youtube.com/watch?v=Y6Dfh_qctOg

  Pfft ik had op 0:22 al minimaal 3 kogels geschoten met een semi-automaat, minstens 10 met een automaat. Heb zelf lang Aikido gedaan mooiere sierlijkere sport ook trouwens. Maar als iemand met een geweer achter me staat geef ik gewoon mijn centen af. Hoe goed ik ook ben in Kraf Magna/ Hatchie kotsoe/ Chingpangpoe of zoiets.
  Ging het hier niet over edelmetalen trouwens?

 • temp242

  Juist RB,daarom zweer ik bij Krav Maga, staat geen naam op hé, eventueel aangevuld met zo een lekkere harde base-ball-knuppel, sporten is gezond, daar kan onze Roverheid toch niets op tegen hebben hé?

 • Henk

  Ik kwam een interessante link tegen waarin dalende huizenprijzen in een (hyper)inflatie-scenario worden verklaard. Dit kwam een paar dagen geleden hier op dit blog ter sprake.
  Volgens mij een helder verhaal:
  http://gonzalolira.blogspot.com/2011/02/inflation-hyperinflation-and-real.html

 • RB

  @ didi

  Met betrekking tot je lidmaatschap van een schietclub:

  Dit is aan de ene kant heel verstandig, maar aan de andere kant bijzonder gevaarlijk. Waarom? In Nederland heb je een bewijs van goed gedrag nodig voordat je bij een schietclub mag. Nu denk ik dat jij Vlaams bent, maar in Belgie zal de wet niet veel anders zijn. Op het moment dat je bij een schietclub zit en normaal gedrag vertoont (ja, je wordt in de gaten gehouden), mag je na verloop van tijd met vuurwapens schieten. De volgende fase is de eigen aanschaf van een vuurwapen (wees vooral niet te gretig) en daarna mag de politie elk moment van de dag komen controleren of jij wapen en munitie in een kluisje en gescheiden bewaart. Op dat moment ben je natuurlijk ook geregistreerd; als er echte rotzooi uitbreekt en er vinden rellen plaats tussen burgers en politie waarbij van beide kanten vuurwapens worden ingezet, wie denk je dat ze eerst komen bezoeken? Juist, mensen die kunnen schieten en een vuurwapen thuis hebben. Daarom is een waarschuwing op zijn plaats.

 • temp242

  Klopt Didi.

 • didi

  @temp242

  “Jij gaat er achter komen Didi, dat je met Krav Maga, in ALLE situaties, onder alle omstandigheden jezelf en je dierbaren kunt beschermen zonder wapens…”

  Wow, wow, niet te hard van stapel lopen aub..

  Als een intelligent iemand met dat wapen je verplicht afstand te houden (min 4m) dan heb je geen zak aan eender welke gevechtsport, ook niet aan Krav Maga…

  Maar laat ons vooral niet afdwalen hier.. :-)

 • temp242

  Beste Henk,
  Ik ben het NU volledig eens met je, maar binnen vijf/zeven jaar als het tenminste nog zo lang gaat duren dan sta je véél sterker met je pure 1/5/20/50/100gram baartjes dan met zilver met 60/70/80%gehalte, geen kat gaat dit dan willen, je mag het eerst laten omsmelten aan ware woekerprijzen, de roverheid kijkt mee over je schouder, en je mag in de rij gaan aanschuiven met je twintig zakken. Géén goede keuze voor de lange(re) termijn, wél de beste keuze nu. Of je koopt nu spot goedkoop sloopzilver in maar laat het dan aub! direct, nu het nog (voordelig) kan omsmelten.MVG.

 • Henk

  Robin :
  @temp242
  Om nog even terug te komen op die 1 gram zilver Bullion baartjes. Ik zie er een aantal staan op ebay, dit staat bij de beschrijving;
  Een prachtige, CMC MINT USA Bullion buffalo zilverbaartje van 1 Gram puur .999 fijn Silver!! Voor €2,55
  EN
  Een prachtige CMC MINT USA IRONSIDES SHIP Bullion zilverbaartje van 1 Gram puur .999 fijn Zilver baartje!! Voor € 2,45
  Het is iig een betrouwbare verkoper, met heel veel goeie reviews.

  Ga alsjeblieft geen 200% over spot betalen voor 1 gram baartjes.
  Koop liever Nederlandse (of buitenlandse) munten met minimaal 60% zilvergehalte.
  Ik heb de laatste jaren regelmatig partijen/partijtjes van particulieren gekocht onder de spotkoers.

 • temp242

  Beste Robin,
  Mijn oprechte excuses, ja gemist. Niettegenstaande dat jouw post mij ten zeerste interesseren.
  Wat betreft de aanbieder. Ik weiger principieel reclame te maken voor andere aanbieders dan Rolf.
  Maar voor jou, en Rolf zal deze situatie wel begrijpen ga ik je toch antwoorden op je vraag, aub beste Robin, in het vervolg wel geen linken/adressen, etc van andere aanbieders hier posten, de bloggers van het eerste uur appreciëren dit niet, ik ook niet, omdat het niet correct is naar mr. van Zanten toe, vergeet niet, deze mr. geeft ons een prachtig forum, laat het zou blijven.
  Terug naar je vraag: doen! Ik heb er namelijk gekocht voor mijn vader, betrouwbaar, nooit laten testen, wel een goed gevoel bij, als ik mij niet vergis is zijn naam Robbert? Trouwens dit soort baartjes zie je veel in Amerika en Duitsland, ook wel in Engeland, actueel zeer gevraagd, vraag wordt in de toekomst alleen nog feller,aanbod alleen maar schaarsers en vooral duurder. MVG.

 • RB

  didi :
  @greetjes
  Ik volg je hier helemaal in.
  Heb me vorige maand in een schietclub ingeschreven en ga nu voor mijn licentie en wapenvergunning.
  Wapens blijven in de kluis tot het ogenblik komt dat ik vind dat ik ze beter thuis bij me heb.
  Als dat ogenblik nooit komt, des te beter. Komt het wel ben ik naast al die andere voorbereidingen ook daar klaar voor…

  Dit is aan de ene kant heel verstandig, maar aan de andere kant bijzonder gevaarlijk. Waarom? In Nederland heb je een bewijs van goed gedrag nodig voordat je bij een schietclub mag. Nu denk ik dat jij Vlaams bent, maar in Belgie zal de wet niet veel anders zijn. Op het moment dat je bij een schietclub zit en normaal gedrag vertoont (ja, je wordt in de gaten gehouden), mag je na verloop van tijd met vuurwapens schieten. De volgende fase is de eigen aanschaf van een vuurwapen (wees vooral niet te gretig) en daarna mag de politie elk moment van de dag komen controleren of jij wapen en munitie in een kluisje en gescheiden bewaart. Op dat moment ben je natuurlijk ook geregistreerd; als er echte rotzooi uitbreekt en er vinden rellen plaats tussen burgers en politie waarbij van beide kanten vuurwapens worden ingezet, wie denk je dat ze eerst komen bezoeken? Juist, mensen die kunnen schieten en een vuurwapen thuis hebben. Daarom is een waarschuwing op zijn plaats.

 • Robin

  @temp242, mijn post gemist? Hehe.

 • temp242

  Beste RB, leuk alternatief voor de feel-good-movie-week-end films kijken met mijn vrouw!

 • RB

  Geloof het of niet, maar we hebben op het Eindspel Forum een komplete 5 DVD-set Krav Maga klaar staan. No worry. Better safe than sorry. ;-)

  http://eindspel.forum2go.nl/krav-maga-self-defense-system-complete-5-dvd-set-t37.html

 • temp242

  IK KRIJG DE **** VAN DIE LINKEN!

  ZIEHIER TERUG HOPELIJK DE JUISTE:

  http://www.youtube.com/watch?v=Y6Dfh_qctOg

 • temp242

  SPECIAAL VOOR DIDI EN OOK VOOR ONZE RB:

  http://www.you tube.com/watch?v=Y6Dfh_qctOg

 • temp242

  Beste Didi, jij stijgt in mijn achting, waarlijk waar, Beste!
  Jij gaat er achter komen Didi, dat je met Krav Maga, in ALLE situaties, onder alle omstandigheden jezelf en je dierbaren kunt beschermen zonder wapens, alhoewel ik moet toegeven dat het met Krav Maga iets moeilijker wordt als je geconfronteerd gaat worden met machinegeweren, alhoewel steeds eerst de leider van de groep uitschakelen, de rest is dan al potenieel ‘verlamd’.Respect man!

 • temp242

  Beste NQ, een reactie op je post van 25/03/2011 om 18.58.
  Bedankt voor de tip! Inderdaad een mens staat er niet bij stil, rijst is NU nog spotgoedkoop, in tijden van complete anarchie, snel/gemakkelijk te maken, lang houdbaar, redelijk voedzaam, neemt hongergevoel weg…etc… MVG.

 • didi

  @temp242

  Geloof het of niet maar dat staat reeds op’t programma. Heb 2 vrienden die er mee bezig zijn en is naast het opsteken van handige technieken ook nog eens een hele fijne sport…

 • Robin

  @temp242

  Om nog even terug te komen op die 1 gram zilver Bullion baartjes. Ik zie er een aantal staan op ebay, dit staat bij de beschrijving;

  Een prachtige, CMC MINT USA Bullion buffalo zilverbaartje van 1 Gram puur .999 fijn Silver!! Voor €2,55

  EN

  Een prachtige CMC MINT USA IRONSIDES SHIP Bullion zilverbaartje van 1 Gram puur .999 fijn Zilver baartje!! Voor € 2,45

  Het is iig een betrouwbare verkoper, met heel veel goeie reviews.

 • temp242

  Beste Didi, heel wijs van je, maar overweeg ook eens, ook aan de andere mensen hier om een curces Krav Maga te doen, zéér efficient!MVG.

 • temp242

  Beste Greetjes, even reageren op je post van 25/03/2011 om 13.26.
  Je oud zilver aankopen is niet dom en niet naïef. Wie ben ik trouwens om dat over jou te zeggen? Het is volgens mijn persoonlijke mening wel niet het beste wat je kan doen, en bij je zilveraankopen moet je niet in het NU denken door bijvoorbeeld te denken, nu koop ik toch maar fijn goedkoper oud zilver in met weliswaar een hoog zilvergehalte, maar de prijs die je vandaag betaald voor puur zilver is héél laag, dus beter aankopen doen in puur zilver. Trouwens als het écht gaat mislopen op socio-economisch en financieel systeem, dan moet je ervan bewust zijn dat dan iedereen met zijn zilverbestekken/servies/oud zilver/sloopzilver komt leuren bij de smelter, wat denk dat die smelter je dan gaat aanrekenen??? Héél veel, me dunkt en de roverheid kijkt wel mee over je schouder, cfr. aangifteplicht, ruilen is dan quasi onmogelijk, iedereen wil dan wel de real stuff en niet zilver met een gehalte van zoveel procenten minder. MVG .

 • didi

  @greetjes

  Ik volg je hier helemaal in.
  Heb me vorige maand in een schietclub ingeschreven en ga nu voor mijn licentie en wapenvergunning.
  Wapens blijven in de kluis tot het ogenblik komt dat ik vind dat ik ze beter thuis bij me heb.
  Als dat ogenblik nooit komt, des te beter. Komt het wel ben ik naast al die andere voorbereidingen ook daar klaar voor…

 • Ethan

  @greetjes en @Piet3

  Bedankt voor de suggesties. Collapse heb ik nog niet gezien en Safehaven ken ik ook nog niet. Ga ik zeker even achter aan! :)

 • RB
 • RB

  greetjes :
  @NQ
  Ik ben nu bezig met The Crash Course van Chris Martenson. Ook aan te bevelen. Ik vind dat ik zijn Course maar eens door moet gaan sturen aan alle personen in mijn emailadresboek. Als ze er niets mee doen is het hun keuze.

  Heel idealistisch en heel menselijk. Maar ook naief. Ze gaan je alleen maar zien als de zoveelste dorpsgek met rare praatjes. (en ja, ik spreek uit eigen ervaring.)

 • greetjes

  @NQ
  Net gelezen: heel interessant. Misschien lukt het vanavond om de Nibiru site te bezoeken voor meer. Mooi huzarenstukje van mijnheer Khaddafi om dat financieel onafhankelijk tot stand te brengen.

  Ik ben nu bezig met The Crash Course van Chris Martenson. Ook aan te bevelen. Ik vind dat ik zijn Course maar eens door moet gaan sturen aan alle personen in mijn emailadresboek. Als ze er niets mee doen is het hun keuze.

 • greetjes

  @NQ
  Ik geef toe: het is een gedachte aan het einde van het spectrum dat ik overzie, maar als er barre tijden aanbreken kan de situatie 2 kanten op:
  1. mensen in een kleine leefomgeving (straat, familie, buurtje, dorp) sluiten de geledingen en gaan elkaar helpen
  2. het wordt ieder voor zich. Als je dan niets hebt om af te schrikken of te verdedigen dan ben je loslopend wild. Voor een vrouw misschien nog iets moeilijker dan voor een man.

  Mijn gedachte gaat niet uit naar zozeer het gebruik ervan maar wel het psychologische overwicht dat het in een noodsituatie kan geven.

 • ZackZilver

  @NQ
  Het lijkt me simpelweg nodig om je met meer krachtige middelen te kunnen verdedigen wanneer de gekte, agressie zich verder uitbreidt. En ik speculeer dat dit idd het geval gaat zijn de komende jaren. Daarbij komt dat ik een gezin heb en enigszins een strijdersnatuur bezit. Ik ga fysiek geweld zo lang mogelijk uit de weg maar wanneer ik geen keuze meer denk te hebben is het totale oorlog. Zo is dat, en niet anders. Er zijn echter gelukkig natuurlijk talloze manieren om fysiek geweld uit te stellen, proberen te pareren. Dat doen we dan ook met genoegen. Ik werk als manager in de institutionele gezondheidszorg (niet met een topsalaris hoor) dus allerlei “handige sociale omgang” is mij denk ik niet helemaal vreemd.

 • Maria

  @Peter
  Ik kan het sprookje nog iets sprookjesachtiger vertellen.
  Toen kwam er een mijnheer en die vertelde dat hij veel hield van Henk en Ingrid.
  En die mijnheer beloofde aan veel mensen dat hij er alles aan ging doen om de centjes van de mensen weer aan de mensen terug te geven. En de mensen geloofden dat.
  Maar na een poosje kwamen de mensen erachter dat die mijnheer ook alleen maar centjes kostte en dat de mensjes hun centjes dus helemaal niet terugkregen sterker nog; veel meer centjes moesten betalen voor OZB _ Water (BTW berekenen over geheven belasting) en als we ziek werden er steeds meer eigen centjes betaald moesten worden en ook konden de mensjes geen huisje meer kopen of huren want er waren zoveel boefjes die het de mensjes ontzettend moeilijk gingen maken. En op de 3e dinsdag in September was er een mevrouw die las een verhaaltje voor uit een heel groot sprookjesboek. En dat bleken ook sprookjes te zijn.

 • NQ

  @ZackZilver
  Wanneer is het gebruik van een wapen volgens jou dan “nodig”? En hoeveel manieren zijn er om die situatie te omzeilen? Want als scherpschutter heb je vast ook geleerd om juist die plekjes uit te kiezen waar er niet op jou geschoten wordt…….

 • ZackZilver

  @Ewold
  Dat is een goed plan.

 • Ewold

  @zackzilver, dat moet iedereen natuurlijk voor zich weten. laten we vooral door onze eigen roze brillen kijken. Ik die van mij en jij dan van jou.

 • Ewold

  dank!

 • ZackZilver

  @Ewold
  Beste Ewold, dat jij het aanschaffen/gebruiken van wapens niet zo’n best idee vindt is natuurlijk uitstekend.

  Heb alleen niet de toch wat vreemde fantasie dat “wat jij vindt” superieur is of de rest van de wereld dat gaat volgen …

 • RB

  OK dan, hier nog een toevoeging voor de wapenposts. Speciaal omdat jij, Ewold, dat niet zo’n goed idee vindt.

  Voor ZackZilver en greetjes:
  Op het Eindspel forum heeft een van de leden iets ontdekt dat tussen vuurwapens en BB-guns inzit. Pistolen en geweren die rubber kogels – waar de politie ook graag mee knalt – afschieten. Niet legaal in Nederland, maar gewoon via internet te bestellen. Goedkoop en erg effectief.

  http://eindspel.forum2go.nl/voeding-in-blik-lang-bewaarbaar-t48.html

 • Ewold

  Dan hebben we hier een tegeltjes spraakverwarring. Het ging me om de wapen Posts. Wat ik een niet zo goed idee vind.

 • RB

  Weet je, als ik die ellende over Japan lees, interesseert de berg zilver die ik bezit me even geen ene reet meer. Dus hou je rare tegeltjesteksten alsjeblieft voor je, Ewold.

  PS. Als je niet precies weet wat “Amen” betekent of waar het vandaan komt, gebruik het dan niet.

 • Ewold

  hij lijkt wel of sommige bloggers hopen op een nog grotere crisis. om wederom te hopen dat ze een wijze en correcte investering hebben gedaan…er is een oude wet: wie 10 procent geeft en investeert in de mensen om je heen, je het dubbele uiteindelijk terug ontvangt. Maw betekend dit ook: geef je ellende krijg je dubbel ellende terug. Amen ;-)

 • RB

  “The wrecked General Electric nuclear reactors contained enough radioactive, highly poisonous fuel to kill every person on Earth about 10 times.”

  http://www.veteranstoday.com/2011/03/21/japan-the-solution-to-the-blown-reactors/

  Ik denk dat we Tokyo en daarmee Japan kunnen afschrijven. Volgens de artikelen op genoemde website past alleen nog maar de Chernobyl-optie: begraven onder beton.

 • ZackZilver

  @Ewold
  Hoezo, beste Ewold?

 • Ewold

  Wat een enorme pessimistische geluiden, vind de Posts die ik lees om te schamen: wapens…
  Wat bezielt je!

 • Piet3

  @Ethan
  Interessante links.
  Het boek Safehaven van Gerard Aalders al gelezen over de Wereldconnecties van de Duitse industrie? Hier geeft hij aan dat de duitsers dit deden omdat ze de confiscaties van WOI wilden voorkomen bij een volgende oorlog. Nederland was ook een land waar de duitsers industrie heenbracht: vandaar bijv. onze onderzeeboot-industrie

 • zilver

  de eerste die betaald in zilver vliegt de gevangenis in : http://www.youtube.com/watch?v=HKFSOjx9pAg&feature=feedlik

 • ZackZilver

  @NQ
  Wat je voorstelt zou wellicht beter zijn ware het niet dat ik van nature “niet makkelijk op de loop ga” en er in deze wereld nu eenmaal afgunstige gekken en andere mafkezen rondlopen. Daarbij komt dat de overheid haar plicht volledig verzaakt inzake krachtig en beschermend aanwezig zijn.
  Ik hoop nooit een vuurwapen te hoeven gebruiken maar zal het zonder probleem doen wanneer het nodig is. En ik idd een vuurwapen heb wat nu nog niet het geval is, haha.
  Tijdens mijn dienstijd was mijn rol die van scherpschutter dus jong geleerd is oud gedaan gaat dan wellicht ook op.

 • NQ

  Wisten jullie dit?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Manmade_River in Libië. Ik niet in ieder geval. Op Niburu.nl staat een artikel hierover, soms weten zij hele goeie info te vinden.

  En ondertussen aan het einde van de week is de prijs van zilver weer flink gekelderd. Niet dat je mij hoort klagen, maar het lijkt er op dat aan het einde van de week en aflopen van futures voor maart weer alles uit de kast wordt gehaald.

 • NQ

  @ZackZilver
  Ik geloof niet dat wapens de oplossing zijn voor eventueel mogelijke situaties. Zorg eerder dat je je op een plek bevind die zich buiten schot houdt. Wat betreft je zilverlingen: zorg dat mensen noch de bel horen luiden, noch weten dat er een klepel hangt. Het hebben van een wapen wekt zo’n enorme angst in je op…. En het ene schot escaleerd in het andere. Als we ons willen beschermen tegen deze rotte samenleving en voorbeeld willen geven aan een betere dan moeten we “out of the box” ons ding doen
  Ga eens na hoeveel rijst je voor 800,- (ik doe maar een gok voor de prijs van een wapen en munitie) kunt kopen, hoelang dat houdbaar is en hoeveel dierbaren je daarmee kan laten leven in tijden van nood.
  Als de pleuris uitbreekt ben ik liever de domme sukkel die iedereen voorbij loopt, maar ik weet wel beter.

 • ZackZilver

  @greetjes
  Het lijkt me dat je in Belgie vrij makkelijk aan een wapen kunt komen, ook als buitenlander. Wellicht niet helemaal op legale wijze, maar ja, je zult toch iets moeten doen om je te beschermen.
  De overheid, zeker in Nederland, is te laf en te duf om te beschermen, daarnaast is ze druk bezig met belasting opeisen …
  Ik heb zelf ook de serieuze, doch redelijke gedachte om ergens de komende jaren wapens aan te schaffen.
  Inderdaad, als je ziet hoe goed dat in de US is georganiseerd.

 • NQ

  En dus ook Goud……

 • NQ

  @Gerard
  zie hier een artikel over grondstoffen in Afghanistan, dit trof mij toendertijd zeer. Met name de litium is heel handig voor blackberries en dergelijke snuisterijen
  http://vorige.nrc.nl/buitenland/article2563359.ece/Bodem_Afghanistan_rijk_aan_grondstoffen

  Er valt dus wel degelijk wat te halen,

 • greetjes

  @ZackZilver
  Zonder gekheid, ik denk serieus na over de aanschaf van een eigen wapen voor zelfbescherming. Ik hoorde laatst dat het in België niet moeilijk is om er één te kopen. Weet iemand er iets van? Wat dat betreft zijn de Amerikanen slimmer geweest.

 • greetjes

  @Ethan
  Zoek ook op internet naar de film Collapse die recent van Michael Ruppert is gemaakt. Die man heeft het systeem helemaal door. Ze hebben het hem echt moeilijk gemaakt en van wat ik begrijp heeft hij momenteel geen vaste verblijfplaats meer. Hem is er werkelijk alles aan gelegen om iedereen goed te informeren. Daarom heeft hij alleen maar een hond, zodat ze hem geen vrouw of gezin af kunnen pakken. In deze film zie je hem breken, het wordt hem even teveel, maar hij gaat door!

 • Andrew

  Wat ook nog wel lastig is, is dat de dollarkoers t.o.v. de euro maar blijft dalen en het goud en zilver in euro´s niet of nauwelijks stijgt. Implodeert de dollar dan krijg je in euro´s bijna niets meer voor je zilver en goud.

 • zilver
 • RB

  Yellow Rain Falls In Tokyo?

  While the Japanese government continues to say that the yellow rain seen in Japan was simply “pollen,” many have been reminded of a very similar occurrence after the Chernobyl nuclear disaster.

  http://www.sott.net/articles/show/226331-Yellow-Rain-Falls-In-Tokyo-Pollen-Excuse-Exact-Same-As-Chernobyl-Yellow-Rain-Lie

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Volgens SocGen’s Dylan Grice kan de wereld op dit moment voor 7500 dollar een ounce op de goudstandaard.

  http://www.zerohedge.com/article/dylan-grice-explains-why-he-likes-gold-and-why-7500oz-makes-gold-standard-possible

 • ZackZilver

  @rob
  Interessante tijden, op zijn minst.
  Wanneer zilver naar 150 of 200 USD gaat , of, zoals Chris stelt, mogelijk 750 USD, zullen we ook wapens nodig hebben.
  De samenleving zal erg gewelddadig worden, lijkt me. Is nu natuurlijk al aan de gang. Extra dimensie in het geheel.

 • Andrew

  @Rolf van Zanten

  Rolf bedankt hoewel er over hun voorraad niets te vinden is.

  Weet je ook nog een link naar Maple Leaf silver en Wiener Philharmoniker silver?

  Bvd!

 • Robin

  Sorry, ik bedoel alleen 1 gram baartjes.

 • Robin

  Rolf, heb je de reacties gelezen betreft de 1, 5, 10 etc gram baartjes?

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten
 • rob

  @ZackZilver

  Inderdaad, er hoeft verhoudingsgewijs maar een klein beetje investeringsgeld ‘over de rand heen te klotsen’ en de zilvermarkt raakt over de toeren.

  Mijn idee is dat men uiteindelijk voor geen enkele hoeveelheid dollars, pond, yen of euro afstand zal willen doen van zilver of goud. De prijs van edelmetalen houdt de gemoederen van velen bezig, bijvoorbeeld Chris in het volgende filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=KHySVnAi9g8

 • Ethan

  M.b.t. dat hele Afghanistan verhaal vergeet ik nog 1 belangrijk boek te noemen. (Sorry, ik lees gruwelijk veel, ik ben niet bewust aan het spammen met links en lange verhalen. Ik geef ook alleen maar neutrale links zonder referrer-dingen want het gaat mij echt alleen maar om het delen van kennis; dat jullie bijv. even snel een beschrijving + wat reviews kunnen zien. )

  Crossing the Rubicon: The Decline of the American Empire at the End of the Age of Oil
  Michael C. Ruppert & Catherine Austin Fitts
  http://www.amazon.com/Crossing-Rubicon-Decline-American-Empire/dp/0865715408/

  “Crossing the Rubicon is unique not only for its case-breaking examination of 9/11, but for the breadth and depth of its world picture – an interdisciplinary analysis of petroleum, geopolitics, narco-traffic, intelligence and militarism – without which 9/11 cannot be understood.

  The US manufacturing sector has been mostly replaced by speculation on financial data whose underlying economic reality is a dark secret. Hundreds of billions of dollars in laundered drug money flow through Wall Street each year from opium and coca fields maintained by CIA-sponsored warlords and US-backed covert paramilitary violence. America’s global dominance depends on a continually turning mill of guns, drugs, oil and money. Oil and natural gas – the fuels that make economic growth possible – are subsidized by American military force and foreign lending. ”

  Sluit ook weer zo mooi aan op het verhaal van Williams..

  @high five

  Bij jouw opmerking over Beatrix moest ik ook aan Bernard denken, die op zijn beurt ook voor het gigantisch grote Duitse bedrijf IG Farben heeft gewerkt. Wat weer verbonden is met de ideeen van Martin Bormann om zoveel mogelijk macht en kapitaal van Duitsland en de Nazi’s bij elkaar te houden via de industriele wereld.

  “In 1941, an investigation exposed a “marriage” cartel between John D. Rockefeller’s United States-based Standard Oil Co. and I.G. Farben”

  Zie hier weer een link tussen de Amerikaanse en Duitse elite/Nazi’s..

  IG Farben was zo groot en had o.a. zoveel patenten en andere organisatorische en administratieve complexiteit, dat het bedrijf pas in 2003(!!) opgeheven kon worden.

 • Andrew

  Is er nog iemand die weet wat de officiële zilvervoorraden zijn bij Maple Leaf Canada en Silver Eagle U.S.A.?

  Je zou verwachten dat ze toch iets van een jaarverslag moeten publiceren?

  Bvd.!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Wat is Nederland trouwens plotseling fanatiek met de oorlog tegen Gadaffi he. Rutte heeft natuurlijk van Beatrix in niet mis te verstane worden te horen gekregen wat hij moet doen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Als je in zilver investeerd om er na TEOTWAWKI brood mee te gaan kopen, dan heb je denk ik toch iets over het hoofd gezien.
  Na een TEOTWAWKI event is er geen brood meer te koop. Er is geen voedselindustrie meer. Er zijn geen supermarkten meer. Er zijn alleen nog een aantal verdwaasd rondlopende lieden die geen idee hebben wat welk muntje dan ook waard is. En een muntje inwisselen tegen voedsel zal dan al helemaal niemand doen. Dan kun je beter met toilet papier komen!
  Als je investeerd in zilver dan geloof je in een van deze twee scenario’s:
  1) Er komt geen TEOTWAWKI. De wereld gaat gewoon door, en over een paar jaar kun je lekker incasseren met zilver.
  2) Er komt een TEOTWAWKI, maar de wereld raapt zich weer bij elkaar, en na enige tijd is er een nieuwe munt in omloop. Zilver heeft nu tenminste iets van je “oude” vermogen weten te redden.

 • Peter

  Beste mensen,
  Je kunt alvast het sprokkje opschrijven wat je later aan je kinderen gaat vertellen in de trant van:

  ” Nog niet zo lang geleden bestond er het Land Van Overvloed, er was genoeg, zelfs Geld, en als er geen Geld was werd het bijgedrukt en aan banken gegeven zonder garanties zodat zij nog meer konden verdienen (aan ons belasting geld.) Deze overvloed aan geld werd niet in de inmiddels failliete landen en haar bewoners gestopt of geleend maar in aandelen! Want die vielen tenminste een beetje te beïnvloeden. En toen de rest van de wereld bijna in elkaar stortte stegen zelfs de aandelen koersen. Men had er zoveel vertrouwen in dat ook Zilver en Goud naar record hoogte stegen.

  Maar Pappa, dat kan toch niet? Nee jongens, dat kon ook niet maar men dacht dat het kon en dat de bomen in de hemel groeiden.
  En wanneer was dat dan pappa?
  2011 jongens, 2011 en pappa zweeg uit schaamte omdat hij wist waar de jonge generatie mee is opgezadeld.
  En hoe lang duurde dat, Pappa?
  Dat duurde totdat er een belangrijk iemand ging vertellen dat de zaak reddeloos verloren was. Opeens zag iedereen het en toen was er chaos en paniek. Iedereen realiseerde zich dat zijn papiergeld niets meer waard was. En dat alleen goud en zilver nog enige waarde hadden.
  Hoe kan het dat de mensen zo dom waren dat ze dat niet zagen aankomen aankomen, pappa? Dat komt omdat ze ervan uitgingen dat alles wat de autoriteiten vertelden waar was en bijna niemand meer zelf nadacht over wat er gebeurde.
  Dit was dus een sprookje zonder happy end , Pappa?
  Klopt mijn zoon

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Ethan Mooi stuk, ben het helemaal met je eens. Met de opmerking dat de CIA uit de drugs gelden wordt gefinancierd. In de jaren 60 en 70 ging de CIA naar Vietnam, Amerika werd overstroomt met heroïne. In de jaren 80 ging de CIA naar zuid amerika (war on drugs), amerika werd overstroomt met cocaïne. Nadat de CIA in Afganistan zit wordt amerika weer overstroomt met heroïne. Weet je ook gelijk waarom de drugs niet gelegaliseerd worden. In afganistan is veel lithium gevonden.
  De globalisten willen wereld dominantie en willen daarom nationale staten verzwakken. Libië moet vallen, anders komt de domino reactie van chaos in het midden oosten tot stilstand. De chaos moet doorrollen tm china en rusland.

 • Ethan

  @Gerard

  “De handen schudden, kan best wel. Jaren terug was Kadaffi nog niet de gehele bevolking uit aan het moorden.”

  Ben ik opzich met je eens. Maar het gaat mij ook om het ‘opportunistische’ van de Westerse wereld/kapitaal i.p.v. dat het *echt* gaat om de bevolking.

  “Dat stuk van Williams ga ik even op m’n gemak bekijken, dank voor die link.”

  Het is wel een vrij lange zit en ik wilde dat die Williams iets vaker wat sneller ‘to the point’ kwam. Daarnaast: hij is een geestelijke/pastoor en dat merk je soms wel in zijn uitspraken. Maar de inhoud an sich heeft hij via zijn ervaring en connecties en daar gaat het om.

  “Maar al met al heeft het niets van doen met de mogelijk naderende WO3 zoals bedoeld, namelijk: crash financieele systeem in combinatie met creditor – debtor probleem.”

  Ik weet ook niet of de elite wel een WO3 “nodig” heeft om het gewenste doel te bereiken. Ik denk het niet, tenzij ze ook echt voor het doel van de vaker genoemde “maximaal 500 miljoen mensen op deze wereld” gaan… dat durf ik niet te zeggen..

  Overigens denk ik trouwens ook dat, wat Williams eigenlijk ook wel stelt, die onrusten in Noord-Afrika & Midden-Oosten echt niet zo ‘spontaan’ zijn als ze lijken te zijn. Ik heb de link al eerder gegeven naar de interviews van Joseph P. Farrell*:

  http://www.thebyteshow.com/JosephPFarrell.html

  Hier zitten ook een aantal interviews tussen m.b.t. “Social Engineering”. Van hem hoorde ik deze gedachte het eerst en hoe langer ik de ontwikkelingen zie, des te meer denk ik dat het allemaal heeel bewust gestuurd wordt.

  Vraag is alleen: waarom nu? Afleiding alleen? Oorlogen zijn vaak ook goed om depressies wat op afstand te houden.. de olieprijs moet ook omhoog zoals Williams stelt. etc

  * Farrell kan ik alleen maar heel, heel, heel erg aanbevelen. Ook de interviews en boeken zoals “Babylon’s Banksters” ( http://www.amazon.com/Babylons-Banksters-Alchemy-Physics-Religion/dp/1932595791/ref=pd_sim_b_1 ) geven zoveel puzzelstukjes extra om het beeld compleet te helpen maken. Als je dan ook nog even de Nazi International ( http://www.amazon.com/Nazi-International-Postwar-Control-Conflict/dp/1931882932/ref=pd_sim_b_3 ) mee neemt in de mix.. oh boy…
  ALLEEN Duitsland heeft zich officieel overgegeven aan het einde van WW2, maar er waren eigenlijk geen vertegenwoordigers van de Nazi’s bij.. en het financiële genie van Hitler, Martin Bormann, heeft ergens halverwege de jaren ’60 nog geld opgenomen bij een kantoor van Deutsche Bank in… Buenos Aires..

  Hij werd ooit eens beschreven als ‘Dick Cheney, maar zonder de warme en vriendelijke uitstraling en persoonlijkheid’… ooit als een bedacht dat er misschien een supranationale organisatie is waarbij bepaalde banken/landen nog een schuld hebben? En dat dat mensen zijn voor wie je beter maar wat geld bij kunt printen als ze het geld bij je komen ophalen?

  Nu trouwens bezig met Farrell’s laatste boek: LBJ and the Conspiracy to Kill Kennedy: A Coalescence of Interests ( http://www.amazon.com/LBJ-Conspiracy-Kill-Kennedy-Coalescence/dp/1935487183/ref=pd_sim_b_8 )

  En wat heb ik alweer een boel kippenvel momenten gekregen van de ‘wie, wat en waars’ in dat boek.

  Kan uren en uren doorgaan, dus ik houd het hier maar bij, maar echt, check die interviews! :)

 • greetjes

  @Ethan
  Ik ben het zóóó erg met je eens! Ik kan bijna niet geloven dat mensen, die slim genoeg zijn om het rotte economische systeem te doorzien en hun zekerheden omzetten in bijvoorbeeld zilver, de geopolitiek die erbij hoort afwijzen. Ongelooflijk….

 • greetjes

  @temp242
  voor zulke aankopen heb ik speciaal een zak oud Nederlands zilvermuntgeld gekocht. Is nog herkenbaar als geldmiddel en heeft per stuk voldoende waarde om de eerste levensbehoeften van te kunnen kopen.

  Vind je dat naïef of slim?

 • Gerard

  Weer een goed leerzaam stukje van Aslander:
  Over het “vol” meerekenen kleinere inhoud in voedselverpakkingen in de inflatiecijfers, en het effect van de 2e ronde inflatie (looneisen).

  http://www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EFpEpVkpZAaNHycAyt.shtml

 • Gerard

  Oke Ethan, die pijplijn is inderdaad waar. In het binnenland van midden Azie zit een enorme hoeveelheid olie die hierdoor niet geexploiteerd kan worden. In Turkmenistan en de buurlanden zit 1/3e van de wereldvoorraad, heb ik ooit gelezen. De pijpleiding productief maken is nog steeds niet gelukt.
  De handen schudden, kan best wel. Jaren terug was Kadaffi nog niet de gehele bevolking uit aan het moorden.
  Dat stuk van Williams ga ik even op m’n gemak bekijken, dank voor die link.

  Maar al met al heeft het niets van doen met de mogelijk naderende WO3 zoals bedoeld, namelijk: crash financieele systeem in combinatie met creditor – debtor probleem.

 • Robin

  x :
  @Robin
  Ben zelf ook 20, en heb al een leuke voorraad bij elkaar aan zilverlingen,
  Echter juist omdat je weinig verdien, Zorg dan dat je met dat weinige geld zoveel mogelijk zilver koop! gewoon een ounce munt dus lijkt mijn.
  1 gram baartjes is gewoon net niks eigenlijk, heb er een om me nek hangen van 5 gram en dat is al “zielig”.

  Ik snap je punt. Alleen het is voorlopig nog niet zover dat je niet meer met briefgeld kan betalen. Dus met dat beetje wat ‘wij’ verdienen, kan je niet alleen maar zilver gaan kopen. Maargoed, zoals je zegt 1 munt kopen ofzo. ik heb ondertussen tien phillies liggen. Maar kleine zilverbaartjes zou ook wel leuk zijn. Al ziet die ketting er zielig uit, het kan veel waard worden, ook die 1 gram dus.

 • Ethan

  @Gerard

  Ik geloof echt niet dat dat humanitair is.. echt niet..

  Kijk deze maar:

  Lindsey Williams – Middle East Crisis 3 DVD Set – March 2011 – The Middle East The Rest of The Story: http://www.youtube.com/watch?v=rFBI1bzWzJ4

  En vergeet niet dat EU President Van Rompuy notabene in December nog de handen heeft staan schudden met Ghadaffi! http://www.youtube.com/watch?v=XHBMLil4JbI

  En het klopt niet dat Afghanistan geen olie heeft. Ten eerste is er een groot pijplijn project:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Afghanistan_Oil_Pipeline

  Daarnaast zijn er echt wel grote olievelden gevonden, zoals deze met 1.8 miljard vaten:
  http://english.aljazeera.net/news/asia/2010/08/20108159431776396.html

  En vergeet niet dat er ook nog wat anders ‘lucratiefs’ te vinden is daar: opium!
  (“This amounts to an export value of about $64 billion”)
  Ideaal voor het verkrijgen van grote geldstromen voor o.a. zwarte projecten.

  Voordat je noemt: “ja, maar dat deden de Taliban!”

  Nou, de Taliban hadden de opiumproductie compleet verboden, pas toen de Westerse troepen en geheime diensten er kwamen opdagen ging de productie keihard omhoog:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_production_in_Afghanistan

  En als het echt, echt, echt in Libie om humanitaire redenen ging: waar zijn/waren met alle vluchtelingen in Afrika? met de alle moord en ellende in regio’s zoals Sudan/Darfur? Waarom doen we niks aan Noord-Korea waar mensen ook niet bepaald veel te eten hebben, etc.

  Het gaat uiteindelijk altijd om geld en controle. Waar er geen ‘voordeel’ te halen is, gaan ze echt niet helpen.

 • wil.

  temp242 :Beste Wil, goeie vraag van je. Prijstechnisch heeft u overschot van gelijk. Maar qua verhandelbaarheid niet zo een goed idee,onderschat de latere omsmeltings/baarkosten niet, trouwens ik zie je later ook niet gemakkelijk betalen met de korreltje, wordt dan ook meestal gekocht door juweliers.

  @temp242 al het echt zo ver komt zullen ze de 1gr baartjes toch ook wel testen en wegen in de winkel, ok ik ga voor de grain ;-) we spreken elkaar dan :-D

 • Gerard

  Toch even wat “positieve” kritiek op het artikel.

  Het filmpje van Davis Icke is NIET juist. Een WO3 zoals bedoelt door Faber en Rogers kan niet in verband gebracht worden met dit filmpje.
  Een Wereldoorlog zal altijd in verband zijn met het crashen van het financieele systeem i.v.m. het “creditor – debtor” probleem. Dat was OOK de oorzaak van WO1 + vervolg WO2.
  Oorlog in Libie is humanitair, Afganistan de terroristische opleidingskampen gericht op het Westen. Even ter verduideliking: Afganistan bezit GEEN olie. Het fimpje is dus “desinformatie”.

  Die man heet Gerrit Zalm. Met 750.000 per jaar de “slechtst” betaalde bankdirecteur ter wereld.
  Ik heb geen verstand van voetballen, maar ik heb gehoord dat deze meer dan “1 MILJOEN” per jaar verdienen! Dat staat echt in geen enkele verhouding met goed betaalde CEO’s.
  Verschil is dat die voetballers “via de achterdeur” gewoon door de belastingbetaler betaald worden.
  Waarom hoor je hier niemand over?? Alweer een goede reden GEEN belasting meer te betalen.

 • temp242

  Beste Wil, goeie vraag van je. Prijstechnisch heeft u overschot van gelijk. Maar qua verhandelbaarheid niet zo een goed idee,onderschat de latere omsmeltings/baarkosten niet, trouwens ik zie je later ook niet gemakkelijk betalen met de korreltje, wordt dan ook meestal gekocht door juweliers.

 • temp242

  Beste Matt, ik zou natuurlijk niet voor duizenden euro’s 1 gram baartjes gaan kopen.
  Maar wel als ik eens honderd euro op ‘overschot’ heb. Sta je er trouwens bij stil wat je dagelijks weggooit aan de roverheid in de vorm van accijnzen, belastingen, verkeersboetes, allerhande dingen die gewoon véél te duur geprijsd zijn, de 21%btw op energie, ed., neen toch! En waarom niet? Omdat we in deze al zodanig geconditioneerd zijn.
  Terug naar aankoop baartjes 1 gram, de dag als een brood 15euro kost dan ben je juist wel héél veel beter af met die 1 gram baartjes. Het feit dat je Nu dan weliswaar tot 3x meer betaald heb,( cfr. 0,85 euro/gram, let wel op Matt, dit is de prijs ZONDER BTW en exclusief winstmarge/baarkosten handelaar) is dan totaal verwaarloosbaar. Maar nogmaals koop dit niet aan met duizenden euro’s tegelijk, maar doe dit met maandelijkse overschotjes, dan eens vijftig euro, dan eens 75 euro, etc, etc.
  Het probleem met je ‘smelt’zilver of junkzilver is dat je het straks mag laten omsmelten, tegen welke prijs., want niemand wil tegen dan onzuiver zilver het zal puur zilver moeten zijn. En stel je eens voor wat er zou gebeuren als er een run zou gebeuren op de omsmeltingsmarkt???

 • Matt

  1 gram zilver is 0,85 euro waard. Wat ben je bereid te betalen voor dit soort baren?
  Ik zou dit in ieder geval niet snel hoeven, doe mij dan maar Nederlands muntgeld in zakken guldens etc. van 72% zilver.

 • wil.

  @temp242:
  sorry maar een laatste vraagje: een zak silver grain van 1kg kost dan 1/3 of 1/4 van 1000 baartjes van 1gr. waarom dan geen zak grain ?

 • zilver

  @temp242 dank je, weer wat bijgeleerd!!!

 • temp242

  Verdorie met die linken altijd!!!!

  De juiste is: http://www.youtube.com/watch?v=O5biH-zYi-4

 • temp242

  Beste zilver ziehier een filmpje over de 1 gram silver bullion bar.
  http://www.youtube.com/watch?v=05biH-zYi-4

 • temp242

  Beste zilver, ja je hebt bijvoorbeeld de 1 gram baartjes silver bullion, dat is in elk geval een erkende smelter, en je hebt muntjes van de smelter Geiger. Ik zal u hierover nog meer laten weten.

 • zilver

  @temp242 weet jij 1gram zilvermuntjes die niet afkomstig zijn van cmcmint?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @temp242 Ik ga ervan uit dat er altijd wel papier geld zal blijven en dat je niet persé in zilver gaat betalen. Dan wissel ik een ounce in voor wat papier geld om mijn boodschappen/inkopen te doen. Die 5 en 10 gram baartjes zijn wellicht wel interessant.

 • temp242

  Beste X, zeg niet zomaar dat dit gewoon niks is, wacht maar eens wat je met je één grammetje kunt gaan doen ipv. met bijvoorbeeld honderd euro.

 • x

  @Robin

  Ben zelf ook 20, en heb al een leuke voorraad bij elkaar aan zilverlingen,

  Echter juist omdat je weinig verdien, Zorg dan dat je met dat weinige geld zoveel mogelijk zilver koop! gewoon een ounce munt dus lijkt mijn.

  1 gram baartjes is gewoon net niks eigenlijk, heb er een om me nek hangen van 5 gram en dat is al “zielig”.

 • temp242

  Beste High Five, volledig mee eens met je, NU is dit totaal géén goede investering die 1 gram baartjes maar wél tegen de tijd dat je brood 15 euro zal gaan kosten. En het blijft interessant voor (jonge) mensen, zelfs als alternatief om zakgeld/spaargeld te geven!MVG.

 • wortelbea

  dan ben je beter met de nu in aanbieding bij Rolf -> 400 guldenkens…
  Misschien kan Rolf wel kleinere pakjes aanbieden want 1600 eur is voor sommigen wel veel in 1 keer ;-)
  En als we toch bezig zijn: Rolf, goudmuntjes per stuk zou ik dan wel weer zien zitten.. tip ;-)

 • temp242

  Beste zilver, best wel altijd munt(jes) of baartjes kopen bij gekende smelters en handelaars. Voorts laat een zilvertoets/test doen op één van die muntjes, als een positief scoort zal de rest dit ook wel zijn. Trouwens NU gaan ze nog niet ze vlug zilver vervalsen, staat nog te goedkoop, bij goud bijvoorbeeld wél.MVG.

 • Henk

  Als je zilver in kleine coupures wil hebben kun je je beste Nederlandse guldens aanschaffen.
  Per stuk 4,68 gram zilver en voor bijna iedereen bekend. Ik heb er een paar honderd liggen.

 • zilver

  ik heb 500 van die 1gram zilvermuntjes gekocht. En ik weet niet waarom, maar heb er een slecht gevoel bij. De meeste van die muntjes worden gemaakt door ‘cmc mint’ en ze lijken me niet 100% betrouwbaar. (is dat wel echt 999 zilver?)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  temp242 :
  Beste Wil, wat héél interessant is zijn die 1 gram silver bullion baartjes, deze worden actueel rond de 2,47euro/stuk verkocht, diverse aanbieders.Alsook de 5/10/20gram baartjes van diverse smelters zoals Drijfhout/Credit Suisse/Argor, etc., deze laatsten zitten actueel wel in vaste handen, de 1 gram baartjes zijn nog ‘vlot’ verkrijgbaar.
  Dit is ook een oproep naar onze beste Rolf, ik garandeer je beste Rolf als je deze dingen gaat aanbieden, dat er héél veel interesse komt ivm aankoop, er is héél veel vraag naar.MVG.

  zo’n 1 gram baartje kost omgerekend 31,1* 2,47 = 76,82 euro terwijl een 1 ounce munt nu ongeveer 31 euro kost. Niet interessant.

 • Robin

  Ja precies! Voor veel mensen is het aardig prijzig om meteen 20 munten te kopen, terwijl ik vind dat jonge mensen nu ook al de kans moeten krijgen om hun zuur verdiende geld soort van veilig te stellen. Of zie ik dat verkeerd? Ik ben 20, en verdien niet gek veel. Dan zou dat een goeie oplossing zijn. Ik hoor graag van Rolf wat ie er van vind.

 • temp242

  Zéér interessante website:www.leap2020.eu

 • temp242

  Beste Robin, ABSOLUUT, stel dat wat Zilver terecht stelt dat binnen een paar jaar een brood 15 euro kost, wel dan is je één gram zilverbaartje zéker twintig/dertig euro waard.Je betaalt vandaag ongeveer 2,47euro voor een één gram zilverbaartje.We spreken dan over kiloprijzen zilver (kg-baren) van 15000/20000euro. En met zo een kilo-zilverbaar ga je natuurlijk geen brood kopen.
  Daarom een sterke oproep aan Rolf om dit op te nemen in zijn aanbod. Want particulier dreigt dit, en de 5/10/20/troy ounce/50/100g baartjes al in vaste handen te geraken, ja NU al!MVG.

 • Robin

  temp242 :
  Beste Wil, wat héél interessant is zijn die 1 gram silver bullion baartjes, deze worden actueel rond de 2,47euro/stuk verkocht, diverse aanbieders.Alsook de 5/10/20gram baartjes van diverse smelters zoals Drijfhout/Credit Suisse/Argor, etc., deze laatsten zitten actueel wel in vaste handen, de 1 gram baartjes zijn nog ‘vlot’ verkrijgbaar.
  Dit is ook een oproep naar onze beste Rolf, ik garandeer je beste Rolf als je deze dingen gaat aanbieden, dat er héél veel interesse komt ivm aankoop, er is héél veel vraag naar.MVG.

  Daar ben ik ook wel geïnteresseerd in, ik denk wel meer mensen hier. Kan je als het nodig is, makkelijker mee betalen?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  ZackZilver :
  @high five
  * 37 USD in 2007?

  @zilver
  sorry guys ;-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Volgens de data heeft JP Morgan heeft 31 miljoen ounces om te leveren en de comex heeft een voorraad van 104 miljoen ounces.

  http://www.bloomberg.com/news/2011-03-24/jpmorgan-holding-30-844-ounces-of-silver-for-clients-comex-says.html

 • zilver

  De radioactieve deeltjes zullen zich wereldwijd verspreiden. Wat wel is, door de evenaar, dat de luchtstroom rechtstreeks van japan naar onze landen bijna onbestaande is. De luchtstroom zal de radioactieve stofdeeltjes eerst over amerika brengen, en de luchtstroom vanaf daar zal richting europa gaan. Een grote omweg, waardoor wij ‘relatief’ safe zitten, omdat de radioactiviteit tegen ze bij ons is, hard verdund is. Maar totaal gespaard blijven we zeker niet.

 • wortelbea

  Tinus :Hoi Paul,Ik dacht dat door de magnetische krachten van de evenaar dat de radioactieve deeltjes niet de evenaar over kunnen steken en dus netjes op het noordelijk halfrond blijven hangen. Dan worden ze dus niet wereldwijd verspreid. Of heb ik dat verkeerd gedacht?

  eeuh.. ? zijn radioactie deeltjes dan electrisch geladen ? Ik ben misscj-hien volkomen mis, maar ik zie het verband niet met evenaar en radioctie deeltjes…

 • wil.

  thnx @temp. mischien een goud idee voor mijn vriendin die wou ook in zilver maar studeerd nog en dan zijn 20 munten al heel wat in één keer.

 • Tinus

  Hoi Paul,
  Ik dacht dat door de magnetische krachten van de evenaar dat de radioactieve deeltjes niet de evenaar over kunnen steken en dus netjes op het noordelijk halfrond blijven hangen. Dan worden ze dus niet wereldwijd verspreid. Of heb ik dat verkeerd gedacht?

 • temp242

  Volkomen juist beste Zilver, inderdaad, als zilver hoge toppen gaat scheren dan zitten we natuurlijk ook een fase(blijvende?) dat een brood wel eens 15 euro zou kunnen kosten.
  Probeer dàn maar eens een brood te gaan kopen met je niet-geîndexeerde wedde!

 • temp242

  Beste Wil, wat héél interessant is zijn die 1 gram silver bullion baartjes, deze worden actueel rond de 2,47euro/stuk verkocht, diverse aanbieders.Alsook de 5/10/20gram baartjes van diverse smelters zoals Drijfhout/Credit Suisse/Argor, etc., deze laatsten zitten actueel wel in vaste handen, de 1 gram baartjes zijn nog ‘vlot’ verkrijgbaar.
  Dit is ook een oproep naar onze beste Rolf, ik garandeer je beste Rolf als je deze dingen gaat aanbieden, dat er héél veel interesse komt ivm aankoop, er is héél veel vraag naar.MVG.

 • zilver

  @wil
  mocht zilver 750$ worden, dan kost een brood ook 15€ of meer. Dus op zich zal dat wel meevallen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @zilver goud

  Led verlichting en tuinbouw: Ik hoop niet dat dit gebeurt, maar het is wel mogelijk ja.
  Ik heb hier al eens overgeschreven:
  http://www.overbeterleven.nl/2011/01/30/wetenschappelijk-en-industrieel-voedsel-verbouwen/

  In het kort: Dit maakt de risico’s op een gigantische ramp alleen maar groter. En dan heb ik het nog niet eens over wat een grotere bevolkingsdichtheid voor de sociale aspecten zal doen.

  PS: Wel zal dat de prijs van zilver tot ongekende hoogtes doen stijgen :-)

  Over 5000 Euro zilver: Dat komt, de vraag is wanneer. De normale prijs voor zilver is ongeveer 1 week werken per ounce. De huidige prijs voor zilver zou dus ongeveer 700 euro per ounce moeten zijn. Eventueel 1000 als je belasting meerekend. Voor 5000 Euro per ounce moet de geldontwaarding dus ongeveer een factor 5 zijn. Bij 10% ontwaarding per jaar is ergens tussen 15 en 20 jaar. (Wel moet dan eerst de prijs van zilver weer terug op het niveau van 1 week werken per ounce)

  PS: 1 week per ounce is geen historisch gemiddelde, die fluctueerde tussen 1 ounce per dag en 1 ounce per 6 maanden. 1 Ounce per week is IIRC het loon in de USA rond 1800-1900.

 • wil.

  Als jullie denken dat zilver echt naar die prijzen gaat, is dan een zak zilver grain van een kilo of zo niet handig om te ruilen ? een munt gaat dan toch wat veel zijn voor een brood ?
  Is deze prijs/kg lager omdat er geen baar van gemaakt is, of heeft dit een andere reden ?

 • zilver

  Zilver verkoop je niet als het een bepaald bedrag bereikt. Je verkoopt je zilver als de fundamentals van ons economisch systeem een 180° turn maken. Hoe hoog zilver dan gekomen is, is voor ons allen een raadsel.

  http://www.youtube.com/watch?v=KHySVnAi9g8&feature=feedf

 • wortelbea

  @ZackZilver
  Absoluut ;-)

 • ZackZilver

  @high five
  * 37 USD in 2007?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  5% coinage van 890 miljoen is 44,5 miljoen ounces investeringsvraag. 44,5 miljoen * 37 dollar = 1,6465 miljard dollar investeringsvraag per jaar. Dat is nog steeds heel heel heel weinig. Beleggers leggen voor een bedrijf als Apple alleen al 230 miljard dollar neer, en dat terwijl er geen i pad gemaakt kan worden zonder zilver.
  Jongens ik ben zo bullish op zilver. Of de voorraad zilver nu 700 miljoen ounces of 450 miljoen ounces is. De voorraad goud is waarschijnlijk rond 7 miljard ounces. En ja er is 10x meer zilver in de aarde dan goud, maar een zilvermijn openen duurt 7 jaar dus tot die tijd kunnen ze de voorraad zilver niet verhogen.
  Jullie hebben ook niet enthousiast gereageerd om je zilver te verkopen. RB denkt aan 5000 dollar op dit moment en de ander geeft het zilver door aan zijn kinderen. Het wordt nog een hele tour voor JPMorgan om fysiek zilver uit de markt te halen en te leveren.

 • ZackZilver

  @wortelbea
  Haha, inderdaad, ik was blijkbaar nog niet goed wakker …

  400.000.000 USD : 15 USD (prijs zilver 2008) = 26.7 miljoen troy ounce.

  Dat is bv wereldwijd 4 miljoen mensen die ieder in een jaar ongveer 6,7 troy ounce kopen.

  Zilver is nog heeeeeeeeeeeeeel onbekend, impopulair.

  Da’s beter, nietwaar wortelbea?

 • wortelbea

  hum… = 4 miljoen die elk 100$ aan zilver kopen, of bijna 3 ounce….
  1 ounce staat niet gelijk aan 1 $ :-)

 • ZackZilver

  @rob
  Wereldwijd voor 400.000.000 USD aan investeringsvraag in 2007.

  Dat is 4 miljoen mensen die ieder 100 troy ounce kopen. Dat is heel, heel weinig.

  Zilver is nog erg onbekend, impopulair …

 • rob
 • rob

  @Andrew

  Het zilver hoeft niet ‘fysiek op’ te zijn, het gaat om de hoeveelheid zilver voor de verkoop. De meeste mensen kopen geen zilveren sieraad met het idee deze weer snel door te verkopen. Dit zilver is dus van de markt voor directe verkoop.

  “kan weer terugverkocht worden”. Ja, dat kan. Maar wordt (nu nog) niet gedaan. Anders zou het aanbod van ‘scrap silver’ veel hoger zijn dan zo rond de 180 milj. ounces per jaar.

  Rond 1900 hadden de overheden, banken en ‘waarhuizen’ zo’n 10 miljard ounces in bezit. Dit is anno nu afgenomen naar 450 miljoen ounces. Volgens Eric Sprott hebben investeerders nog eens zo’n 500 milj. ounces. Waar is de rest allemaal gebleven? In sieraden, theeserviezen e.d. en jaarlijks zijn er honderden milj. ounces industrieel verwerkt.

  Natuurlijk raakt het zilver niet zo snel ‘echt’ op. Bij een zeer hoge prijs verkoop ik misschien ook wel die zilveren ketting die ik van mijn oma heb geërfd. En jij dat theeservies. Maar tegen die tijd is de vraag naar zilver zo groot, dat het extra aanbod direct wordt geabsorbeerd.

 • Andrew

  Mine supply = 670 is echt aanwezig gedolven zilver.

  Echt verbruik is deel door industrie en deel niet recyclebaar zilver.

  Wat over blijft is wel vraag, maar is zilver dat niet “echt” opgemaakt wordt. Is al het zilver dat in munten, zilverbaren en sieraden zit. Dit is nog echt fysiek aanwezig en kan weer terugverkocht worden.

  Pas als het echte zilververbruik in de industrie het gedolven zilver in vraag zou overtreffen, dan raakt het zilver “echt” op.

 • Andrew

  Nou ik neem aan dat de productie van zilveren Maple Leafs en Silver Eagles door de overheid gebeurt? Die zullen toch wel jaarverslag moeten maken, waarin productie, verkoop en hun voorraad staan?

  En waar komt het zilver van de Wiener Philharmoniker munten eigenlijk vandaan?

 • rob

  @Andrew

  2007:

  Mine supply = 670 milj. ounces

  Demand (zonder investeringsvraag) = 805 milj. ounces

  Andrew, naar mijn berekening is dat over 2007 een tekort van 135 milj. ounces. Waar haal jij die miljoenen ounces overschot vandaan?

 • temp242

  Beste Andrew, ik kan u uit zéér goede bron verzekeren dat er geen gram zilver in de kluizen van de Westerse nationale banken ligt,op die van China en Rusland(zeer actueel) na, laat staan dat het goud opgetekend in hun balans al daadwerkelijk in hun kluizen ligt, u moet weten dat het goud van het westen voor een groot deel ‘uitbesteed’ is, ondermeer, aan de ‘goede zorgen’ van Fort Knox.

  Wat wel een feit is, dat is dan ook één van de redenen dat de Amerikanen nog steeds in Afganistan zitten, er zit daar een gigantische, letterlijke zilverberg, maar u moet weten dat vooraleer zo een mijn operationeel kan zijn er in een rustig/stabiel/klimaat, want het nu nog zeker niet is het tot zeven/acht jaar kan duren vooraleer de eerste gram zilver bovengehaald gaat worden, gezien de recente ontwikkelingen die zich in een beangstigd tempo ontwikkelen niet haalbaar gaan zijn.

  Verder wens ik er ook nog aan toe te voegen, dat er héél wat zilver nodig gaat zijn voor de werderopbouw van Japan, én de oorlogen die uitgevochten gaan worden.

 • Andrew

  Als je de mijnproductie minus het “echte” verbruik aan zilver neemt, zie je dat het niet verbruikte deel van de productie per jaar ongeveer de helft van de mijnproductie is. Dit is dus echt aanwezig fysiek zilver op de wereld. Dit is elk jaar een overschot van honderden miljoenen ounces. Dus hoezo schaars?

  Komt nog bij dat niemand weet hoeveel zilver er in de kluizen van alle nationale banken ligt.

 • zilver goud

  @Andrew
  Weet niet hoe je aan die cijfers van zilver komt maar lees deze link maar een Ja ja hoor ik je al denken is ook van zilverpaul.
  Maar heb er zelf heel wat uurtjes in gestopt om het te controleren en het klopt van A tot Z
  Zilver wordt alleen maar schaarsere.
  http://www.thesilvermountain.nl/blog/531/beleggen-in-zilver/statistieken-van-de-zilver-markt-in-beeld-gebracht.html

  En dan nog dit er wordt maar voor 21 Miljard dollar per jaar aan zilver verhandeld.
  Staat niet in verhouding met het overigen geld.
  Als zilver en goud weer aan de dollar gekoppeld word kost goud per kilo 1,5 miljoen en zilver rond de 75 duizend dollar per kilo reken uit je winst.
  Vandaar dat dit niet zo snel zal gebeuren!

 • RB

  @ Maria

  Maar wat precies heeft jou 10 jaar geleden tot dat inzicht gebracht om zilver te kopen? Enne… wat kostte het destijds (ow, dit antwoord gaat pijn doen ;-) ).

 • Maria

  @Henrico,
  Ik kan je geruststellen; heb nooit gewerkt maar mij gewijd aan mijn gezin en daarnaast heel veel vrijwilligerswerk gedaan, zoals kankerpatienten verzorgen enz. Er is heel veel werk te doen als je er oog voor hebt. Onbetaald. Niet de Story of Weekend gelezen maar informatieve boeken en heb daar lering uitgetrokken. Zoveel lering dat ik i.p.v. overal achteraan te lopen wat iedereen gedaan heeft de laatste jaren de juiste hobby gekozen hebt. Ik hoef op deze site niet uit te leggen welke.
  10 jaar geleden en dat is nog 30 jaar te laat geweest achteraf. Jij bent nu nog jong en neem nu de juiste beslissingen opdat je later als je wat ouder bent niet afhankelijk bent. Het zal hier ook qua volksgezondheidsvoorzieningen een ander landje worden in de toekomst dan wat we nu gewend geweest zijn. Zelf het meeste betalen dus. Ik vind het al bijzonder dat je op jouw leeftijd deze interesse toont want de meeste zijn de mening toegedaan dat het altijd zo zal blijven als wat we nu hebben. Met gewone dingen kun je ook heel rijk leven hoor. Tevredenheid kun je nl. niet kopen maar moet uit jezelf komen.

 • ZackZilver

  @Andrew
  Heb je er wel eens aan gedacht dat zilver weer gebruikt gaat worden als bewaarplaats van eigendom/vermogen? Zo te lezen niet …

  Dat is wel duizenden jaren gedaan. Pas sinds enkele decennia niet meer. Uit hoogmoedswaanzin en, dat moet gezegd, grote politieke/economische macht.
  Dat laatste wordt echter in een hoog tempo verwoest. Door idd die aanhoudende “hoogmoedswaanzin”.

  Er is feitelijk maar heel erg weinig zilver/goud om vermogen/eigendom te beschermen. Maar ja, wanneer jij het ziet als slechts speculatie, tja dan hebben we natuurlijk verschillende inzichten.

 • Andrew

  Ja, klopt, productie zo 700.000.000 ounces per jaar! Ongeveer de helft per jaar wordt verbruikt in de industrie, waarvan zelfs een deel gerecycled wordt! Blijft over dat er per jaar ongeveer 350.000.000 ounces fysiek zilver bijkomen! Als je dan naar een periode kijkt van 10 jaar, betekent dat er maar liefst 3.500.000.000 ounces fysiek, dus daadwerkelijk aanwezig, zilver bijgekomen is. Gaat een groot deel daarvan door de hoge prijs zijn zilver verkopen, dan kun je wel raden wat er met de zilverprijs gebeurt!

 • temp242

  Beste RB, Andrew wil gewoon zeggen, dat zilver schaars gaat worden. Alle duurzame goederen trouwens.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Andrew
  De vraagzijde van de zilvermarkt bestaat niet enkel uit industriële vraag. Zie ook deze pagina: http://www.silverinstitute.org/supply_demand.php

 • RB

  @ Andrew

  Waar baseer je dit op? Gevoel? Kennis? Ingeval van dat laatste, heb je bronnen?

 • Andrew

  Heb trouwens het idee dat de hele zilvermarkt een pyramidespel is geworden. Ipv zilver produceren om echt te verbruiken zijn er de laatste jaar gigantische hoeveelheden zilver opgekocht door speculanten in de hoop dat de prijs gaat stijgen. Zolang er maar mensen blijven bijkopen blijft de prijs stijgen. Totdat men de gigantische speculatievoorraden gaat verkopen met als gevolgd dat de prijs als een gek keldert. Wie als laatste is ingestapt in dit pyramidespel wordt zo voor zijn eigen hebzucht gestraft.

  En afgezien daarvan, er wordt jaarlijks maar 50% van het daadwerkelijk gedelfde zilver echt verbruikt in de industrie. Dus cumulatief zijn er gigantische zilvervoorraden op de wereld onstaan in de loop der jaren. Hoezo is zilver schaars?

 • zilver goud

  zilver op het moment 2% in de min.

 • zilver goud

  @Andrew
  Beter rijk leven dan rijk sterven!

 • RB

  Nou nou, Andrew, ik heb ergens gelezen dat het laatste hemd van wortelbea’s oma hele diepe zakken heeft – vol met edelmetaal!

 • Andrew

  Met sparen voor je pensioen is niets mis mee, maar ben je bezeten door hebzucht en slaaf van het geld dan ben je niet goed bezig. Je loopt hier maar 70 jaar rond en kunt niets meenemen als je dood gaat.

 • zilver goud

  @henrico
  Sorry maar ik ben een Darwin aanhanger en respecteer iedereen zijn manier van leven.
  Alleen niet als ze me er mee lastig vallen of proberen op te dringen d.m.v.
  angst of verantwoording afleggen.
  Sorry maar wij vallen je ook niet lastig met de theorie van Darwin val ons dan ook niet lastig met jou geloof.

 • maudri

  Martin Armstrong gelezen 25.000 dollar goud.

 • zilver goud

  @RB
  Over voedsel alleen al in Europa en noord Amerika word er in 1 jaar zo veel eten weggegooid.
  Das is meer dan genoeg om allen 3e wereld laden 3 jaar van eten te voor zien.
  Het gaat er om dat we onze levens stijl en de consumptie maatschappij veranderen.
  Ook zal er in de toekomst een anderen manier van het verbouwen van voedsel plaats vinden namelijk onder let verlichting de 1e resultaten zijn veel belovend.
  De productie zal 100 tot 200 maal hoger liggen dan de huidige glas tuinbouw.

 • henrico

  @maria, hypocrite mensen kom je overal tegen, ook bij elk geloof en overheid, en als het om geld gaat zit iedereen er op te azen, ook jij. mijn vraag, beheers je de kennis om geld te verzamelen, of beheerst het geld jou. je standpunt om sober te leven is een hele goede, maar komt die voort uit hebzucht of om gewoon te werken aan een betere wereld.
  zelf investeren wij ook in zillver, we hopen een goede investering, maar we zullen dit niet voor onze kinderen doen, maar als appeltje voor de dorst. het pensioen verdampt toch simpel weg.. ben nu 23 maar als ik 70 ben, kan het wel eens heel wat waard zijn..
  ik moet bekennen dat ik ook christelijk ben ,en het zeker met andrew eens..
  maar geld verdienen mag voor je daglijkse onderhoud, en aan de toekomst denken mag ook, dit is zelfs een ieders plicht, we moeten duurzaam leven, we zullen er ooit rekenschap over moeten afleggen. en maria leef met wat je hebt, leef de dag, leef voor de toekomst.
  geniet van het leven. en leest het boek Spreuken uit de bijbel, heel duidelijk heel makkelijke en treffende tekst.ook in het financiele. ik heb al een paar keer gezien dat je financiele lectuur leest ook over de vergankelijke euro en de dollar, dan zul je dit ook wel mooi vinden, op de manier zoals jij leeft.
  p.s. als je toch bezig bent, lees openbaringen ook maar…
  ik wens je een gouden toekomst met zilver.
  henrico

 • RB

  @ zilvergoud

  Ja, ik realiseer me dat het een behoorlijk bedrag is. Zal waarschijnlijk ook nooit worden gehaald. Maar ach, een mens mag toch dromen? ;-)

  Nogmaals, we hebben dat zilver niet echt nodig en dus schuiven we de hele handel net zo lief door naar de kinderen. Overigens hebben die al een deel. Ze hadden allebei een paar duizend van dat EU fopgeld als spaargeld en dat hebben ze bewust omgezet in Maple Leafs.

  En over die wereld in totale oorlog of anarchie: in welke fase denk je dat we nu zitten? Hoeveel landen zijn er in de wereld waar het nog echt rustig is? En wat als er voedselrellen uitbreken omdat een hele hoop landbouwgebieden zijn uitgeschakeld door bosbranden (o.a. Rusland en Australie), overstromingen (o.a. Australie), verbouw van biobrandstoffen (praktisch overal) en de besmetting door de blijvend fikkende reactors in Japan (ook praktisch overal). De fundamenten voor een wereldwijde puinhoop liggen er dus al. Ik beschouw al die crises maar als natuurgeweld – ik heb er geen invloed op en zal het dus gewoon moeten ondergaan. Het zij zo.

 • NQ

  Rien en Zilver,

  Bedankt voor de informatie. Ik ga me eens verdiepen in de betreffende sites, top!

 • zilver goud

  @RB
  Vraag je:
  Realiseer je dit wel dat als zilver zo hoog??? Mocht komen dat de wereld die je nu kent er dan niet meer is en wil je in die anderen wereld dan nog wel leven.
  Want als zilver ooit die prijs haalt is ons hele globale financiële systeem verdwenen.
  De wereld zal dan in totale oorlog of anarchie verkeren.
  Voor mij is de keus heel simpel laat zilver dan maar naar 1 euro per ounce zakken!

 • RB

  @ Maria

  Tien jaar geleden? Wow. Dan heb je goed inzicht gehad en ongelooflijk scherp ingekocht.

 • Maria

  @Andrew
  Bedankt voor weer een stukje bijbeltekst. Word hier een beetje niet goed van. Mijn schoonfamilie had ook altijd van die teksten cq. vrome praatjes maar toen ma overleed liepen ze het eerste te vechten om het goud en zilver. Dus praat me er niet van.
  @RB
  Zoals u redeneert doe ik het precies hetzelfde. Laat maar lekker voor de kinderen en kleinkinderen want het roest niet en eet geen brood. Ben blij dat ik dat 10 jaar geleden al goed gezien heb.
  Een echt eigen huis en geen afhankelijkheid meer van de boevenbende die over ons regeert.
  Ik raad alle jonge mensen aan koop voorlopig geen huis en besteed je geld aan waardevolle dingen en niet aan I-padjes enz. die iedere 2 jaar in de vuilnisbak kunnen. Het voelt heerlijk als je financieel onafhankelijk bent. Tevens ben ik van mening dat de 5000 niet gehaald zal worden. Maar door de geweldige geldontwaarding zal het hoe dan ook renderen wat de toekomst ook wordt.

  Allemaal veel wijsheid gewenst en Zilverpaul weer bedankt voor een goede kijk op de zaak.

 • RB

  @ rinse

  Ik zag een keer een rekensom voorbij komen dat, gebaseerd op de vraag en het aanbod, zilver zou moeten kunnen stijgen naar 6666 dollar. Dat is zo’n beetje 5000 euro en dat vind ik een mooi bedrag. We hebben het geld niet direct nodig dus laten we het zilver lekker roest… eh… rusten. Mocht zilver dat bedrag nooit halen dan geven we het weg aan de kinderen (ik wou dat ik ooit zo’n erfenis had gehad ;-) ).

 • rinse

  en als de 5000 niet gehaald word?
  waar baseer je die 5000 op?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Plannen om het midden oosten te destabiliseren en onder controle te brengen van Amerika (NWO) bestonden al in 1991. Wesley Clark.

  http://www.youtube.com/watch?v=TY2DKzastu8&feature=player_embedded#at=469

 • ZackZilver

  De banksters hebben mi een aanval ingezet op goud en zilver. Voor de naievelingen onder ons: ja dat doen ze. Of ze het nu doen weet ik natuurlijk niet zeker maar het lijkt er veel op.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik probeer een beetje uit te vogelen hoe hoog de zilverprijs moet stijgen voordat er een massale hoeveelheid zilver wordt aangeboden op de markt.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB Ik begrijp je, maar ik verkoop mijn zilver op dit moment voor 700 euro.

 • RB

  @ high five

  Ik zou zilver pas verkopen voor 5000 euro per ounce. Serieus.

 • Andrew

  “Verzamelt u geen schatten op aarde, waar mot en roest ze ontoonbaar maakt en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamelt u schatten in de hemel, waar noch mot noch roest ze ontoonbaar maakt en waar geen dieven inbreken of stelen. Want, waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.

 • didi
 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @TheoS Zelfs de autoproduktie in duitsland heeft last van de problemen in Japan.
  http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,752850,00.html

  De impact van Fukushima en de tsunami moet echt gigantisch zijn. Toch gaan de beurzen vrolijk omhoog. Gerald Celente zegt al jaren dat je niet op de beurs moet zijn omdat die gemanipuleerd wordt. Als het slecht gaat, gaat hij omhoog, als het goed gaat, gaat hij naar beneden en af en toe laten ze hem crashen, zoals mei vorig jaar. Het is te verwachten dat het plunge protection team nu goed bezig is. Maakt niet uit, blijf gewoon bij fysiek goud en zilver. Zilver nu boven de 38 dollar!.
  Zoals eerder gezegd is nog niet al het zilver van de vorige expiratie uitgeleverd. Wie kan mij vertellen wanneer de volgende delivery maand is?. Het zilverfeest is in sept begonnen en gaat naar een hoogte punt als de comex breekt. In principe zou JPMorgan en co op de vrije markt zilver moeten opkopen om hun verkoop posities uit te leveren. Hoe hoog zal zilver dan gaan.?
  Ik vraag jullie hoeveel moet JPMorgan op dit moment per ounce bieden waarbij je zegt voor dit bedrag per ounce verkoop ik mijn zilver.

 • Peter

  Zilvergoud.

  Ja ik snap het wel. Want we hebben geen koersen meer die louter zijn gebaseerd op vraag en aanbod. Ben Helikopter, Trichet en andere banksters bepalen de koersen van de aandelen. Ze manipuleren die gewoon door ongebreidelde geldcreatie. In Amerika komt het zgn Plunge Protection Team in actie zodra de beurs 1% zakt. Zij trekken dat hun lade met fictief geld open en kopen aandelen. Maakt niet uit wat. Kortom de koersen KUNNEN bijna niet meer echt zakken. De ballon wordt steeds verder opgeblazen. Maar we weten allemaal dat je een ballon vaal veel verder kunt opblazen dan je verwacht, maar er komt een tijd waarop je een knal hoort.
  Dus verbaas je nergens over met aandelenkoersen. Door alle QE’s van de centrale banken barsten de bankiers van het ‘gratis geld’ en ze blazen steeds verder.

 • Peter

  Sorry, te snel op de verzendknop gedrukt.
  DE WEG NAAR DE HEL IS GEPLAVEID MET SUSSENDE WOORDEN van onze overheden. ga maar lekker slapen; wij waken over u. Waar hebben we dat meer gehoord?
  En wat betreft die banksters? Die lachen zich kriek, want blaffende honden bijten niet zeggen ze onderling. Er zijn nu drie ING banksters die hun bonus terugstorten maar hoe zit dat met die duizenden andere bonussen van de ING en andere banken?

 • Peter

  Zilverpaul,
  Opnieuw mijn waardering. Je geeft perfect aan dat ons systeem van de elite door en door rot is. Ik heb diep medelijden met de Japanners die nog geloven in al die geruststellende verhaaltjes van de overheid daar. Hoeveel van hen zullen over vijf of tien jaar nog leven? Natuurlijk zal “nooit kunnen worden aangetoond”dat die toename van kanker en sterfgevallen te wijten was aan straling.
  De weg

 • zilver
 • zilver

  @NQ weerstandslijn :
  Weerstand/weerstandslijn Koers die moelijk te nemen is. Wordt veroorzaakt doordat er op een bepaald niveau geen kopers meer te vinden zijn.Wordt meestal in de technische analyse zichtbaar gemaakt met zg weerstandslijnen Dit wordt in feite bereikt doordat er op een bepaald niveau voldoende verkopers in de markt komen om aan de vraag te voldoen. Een doorbraak van deze lijn betekent dan ook, dat er onvoldoende aanbieders over zijn, en er dus ruimte naar boven is Zie bij steunlijnen voor een aantal vuistregels voor het tekenen. Ook bij de point and figure grafieken komen we het begrip weerstand tegen. Weerstandslijnen worden op ongeveer dezelfde manier gemaakt als steunlijnen. het doorbreken van de steunlijn is dan een belangrijk signaal. Zie het voorbeeld hieronder Ze worden getrokken door boven in een \”O\” kolom te beginnen en dan onder een hoek van 45% naar beneden een lijn te trekken.

 • TheoS

  Zilvergoud, ik begrijp er ook niets van, dit is een hele rare wereld. Voor mijn gevoel is dit pas het begin, Willem Middelkoop gaf een tijd geleden aan dat we nu pas in de kwart finale zitten. Dat wordt nog wat, voor de volgende rondes. Ik verwacht zeer grote volatiliteit als het spel echt op de wagen komt. Rustig blijven en proberen rationeel te blijven. Goud/zilver ratio blijft dalen, iets boven de 38. Onvoorstelbaar, kijk eens naar charts van een jaartje terug!

 • RB

  Unreported Soros Event Aims to Remake Entire Global Economy

  Left-wing billionaire’s own experts dominate quiet push for ‘a grand bargain that rearranges the entire financial order.’

  The Soros empire is silent about this new Bretton Woods conference because it isn’t just designed to change global economic rules. It also is designed to put America in its place – part of a multilateral world the way Soros wants it. He wrote that the U.S. “could lead a cooperative effort to involve both the developed and the developing world, thereby reestablishing American leadership in an acceptable form.”

  That’s what this conference is all about – changing the global economy and the United States to make them “acceptable” to George Soros.

  Bron: http://www.mrc.org/bmi/commentary/2011/Unreported_Soros_Event_Aims_to_Remake_Entire_Global_Economy.html

  Interessant leesvoer.

 • zilver goud

  Leuk verhaal zilverpaul.
  Had zelf gisteren een gelijk soort scenario op het blog gezet.
  Maar even ter aanvulling van het geen wat jij heb geschreven.
  De kerncentrales in Fukushima behoren tot één van de 25 grootste in de wereld.
  Fukushima heeft een vermogen van 4,7 GW of wel 0,5 % van het totaal verbruik in Japan
  De centrale wordt op het moment met zeewater gekoeld gevolg: Zeewater is sterk corrosief en bevat verontreinigingen waardoor de reactor in feite afgeschreven is aangezien het economisch niet haalbaar is om het systeem te ontsmetten.

  Kijkend naar de beurs van daag een lichtte stijging!
  Wel erg raar naar het afwijzing van een pakket bezuinigingsmaatregelen door het Portugese parlement en Volgens de geruchten gaat Portugal binnenkort een beroep doen op het Europese noodfonds. Het zou gaan om een bedrag tussen de 50 en de 100 miljard euro.
  Dan zou je toch verwachten dat de beurs in het min zou staan maar nee er is vandaag een half % bij gekomen.
  Als jullie het snappen mag je het mij uit leggen?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @RB
  Dat is (helaas) geen chinese uitdrukking. Zie wikipedia.

  @NQ
  Steunpunten of lijnen zijn termen uit de technische analise. Er zijn er ongeveer net zoveel als er technische analisten zijn. Je kunt ze vinden in ieder TA boek. Probeer “www.stockcharts.com” maar eens. Voor zilver en goud echter zou ik het maar snel vergeten. Z&G zullen blijven profiteren zolang de mensen de regeringen steeds meer gaan wantrouwen.

 • b36

  het lijkt erop dat ze die naakte kort verkoper bij z’n kladden hebben.

 • Niels

  ‘artikel achtergrond muziek’ http://www.youtube.com/watch?v=aizz0o9fPWU

 • NQ

  Regelmatig komt ik op het blog de term “door de steun heen breken” voor. dit zijn steeds hele precieze cijfers. Kan iemand mij in boerenjongens taal uitleggen wat dit nu precies betekend? En wat deze “steun” bepaald? En waar vind ik hier meer info over vinden?

 • RB

  ‘May you live in interesting times.’

  Chinese uitdrukking (of vloek, net zoals het uitkomt).