24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Fukushima, mon amour

Er komen steeds meer berichten dat de situatie in de Japanse kerncentrale in Fukushima verder uit de hand loopt. Met andere woorden, het is nog steeds een reële optie dat het bassin met de afgewerkte staven of een van de reactoren ontploft. Ondertussen lekt de centrale radio-actieve deeltjes die met de stoom, rook of met het bluswater in de lucht of in het water terechtkomen. Het gevaar van deze deeltjes is dat ze in principe wereldwijd verspreid kunnen worden, hoewel dan uiteraard flink verdund. Wanneer deze radio-actieve deeltjes via inademing of via voedsel ingenomen worden veroorzaken ze een inwendige besmetting, wat een directe bedreiging voor de gezondheid betekent.

De straling die de kerncentrale zelf veroorzaakt heeft vooral effect ter plaatse, omdat de kracht van de straling kwadratisch afneemt met de afstand. Met andere woorden, bij een twee keer zo grote afstand tot de stralingsbron wordt de straling vier zo klein. Daarmee is ook het gevaar van inwendige besmetting aangetoond, omdat de stralingsbron zich dan in het lichaam bevindt en daar niet snel uit verdwijnt.

De Japanse overheid verhoogt ondertussen de wettelijke normen wat betreft de hoeveelheid stralingsbelasting die men mag oplopen, zodat men in ieder geval altijd kan blijven zeggen dat men binnen de wettelijke normen is gebleven! Een hele geruststelling.

Voor up-to-date informatie over de ontwikkelingen kan ik u verwijzen naar Zerohedge.com en NHK news.

Een moderne, westerse kerncentrale

De wereld lijkt in een stroomversnelling te komen van onheil, door de natuur veroorzaakt of door de mens. In Libië is een nieuw front uitgebroken. Een oorlog beginnen is altijd makkelijker als er eentje beëindigen. Ik weet niet hoe u er tegenaan kijkt, maar waarom Kadaffi, tot voor kort een gewild deelnemer aan staatsbanketten en partijtjes van Westerse leiders, nu opeens onhoudbaar is voor de elite doet bij mij de oortjes van ongeloof spitsen. Hij is al 40 jaar een dictator, dus waarom nu opeens actie?

Volgens sommigen is al het uitbrekend geweld geen toeval. Ik post hierbij een link naar een filmpje van Davis Icke. Aan u de eer hierover uw oordeel te vellen. Een waarschuwing vooraf; sommige beelden zijn schokkend.

Opmerkelijk is dat naast Rusland en China ook Duitsland de acties rond Libië niet heeft ondersteund. Wellicht een teken aan de wand dat Duitsland zich mee en meer aan het verbinden is met de Oosterse mogendheden en zich afwend van de westerse belangen.

Binnen Europa wordt de druk ook steeds groter. Portugal is gedowngraded, en de regering is gevallen. In Spanje is de jeugdwerkloosheid opgelopen tot boven de 40%. Het Europees stabiliteitsfonds is fors verhoogd, geld ter ondersteuning van de centrale banken en overheden. Verder zinspeelt de ECB op een verhoging van de rente. Dit zou gaan betekenen dat u meer rente moet gaan betalen op uw hypotheek en leningen, bedrijven kunnen dan slechts tegen hogere kosten gaan financieren; kortom, het dient vooral de banken. Of men het aandurft is een tweede, omdat met het verhogen van de rente ook meteen de schuldrijke overheden in de moeilijkheden komen.

In al deze onrust stijgen goud en zilver; bij zilver is de $36 grens weggenomen en goud flirt met de eerdere top op $1440. Dat JP Morgan, samen met HSBC de grote houder van shortposities in zilver, in het nauw zit blijkt wel uit de volgende noodgreep die men uit de kast heeft moeten halen, met dank aan de SEC en de Crimex.

De dollar is door zijn steun gezakt en is op weg naar lagere regionen. Op korte termijn zijn mijn inziens een aantal scenario’s denkbaar:

  1. de kerncentrale heeft een meltdown o.i.d.: de Japanse beurs zakt fors, de andere beurzen met zich meenemend; goud, zilver en de daaraan gerelateerde aandelen zakken vrolijk mee.

De Centrale banken pompen forse hoeveelheden liquiditeit ( = geld ) in de markt om de boel te sussen, waarop de dollar ten opzicht van goud en zilver verder zal gaan dalen ( c.q. stijgt de goud~ en zilverprijs), later gevolgd door een stijging van de goud~ en zilver aandelen.

  1. de kerncentrale blijft op het huidige status; de fundamentele bewegingen hebben de overhand, dat wil zeggen dat de dollar zakt en goud en zilver stijgen.

Ergo; bij een meltdown kunnen zich op goud~ en zilver gebied kortdurend heftige bewegingen voordoen, die echter op termijn weer worden opgevangen door de fundamentals. En u weet het, de fundamentals zijn een door schulden overladen westers financieel systeem, een systeem van centrale banken dat slechts tot doel heeft zelf het vege lijf te redden ten koste van de burgers en als laatste fundamental de niet-westerse landen die druk bezig zijn goud en zilver in te laden omdat deze metalen het geld van de toekomst zijn.

Ondertussen heeft de top van de ING afscheid moeten nemen van hun bonussen. Onder grote politieke druk, want de bonussen waren een afspraak met de vorige minister van financiën. Hoe heette die man ook alweer?

Met dank aan William Banzai, www.zerohedge.com

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

Bekijk ook