Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Fysiek zilver niet aan te slepen door daling zilverprijs

06-11-2014 Rolf van Zanten

Afgelopen nacht heeft de United States Mint aangegeven niet langer Silver Eagle munten te kunnen leveren. Het munthuis is tijdelijk uitverkocht en heeft al haar distributeurs te kennen gegeven dat de premies niet langer gelden, dat de munten niet langer gekocht kunnen worden en dat de toekomstige productie – voorlopig – op allocatiebasis wordt verdeeld.

Dit jaar zijn tot nu toe ongeveer 39.3 miljoen Silver Eagle munten verkocht. Daarmee is het jaar 2014 nu al goed voor een plek in de top 3, enkel in 2011 (39.8 miljoen) en in 2013 (42.6 miljoen) werden meer munten verkocht.

Niet alleen de Silver Eagle, die voornamelijk in Amerika wordt verkocht, is erg populair maar ook andere beleggingsmunten als de Philharmoniker en de Maple Leaf worden in grote hoeveelheden gekocht. De grote vraag naar fysiek zilver is te verklaren door de prijsdaling van de afgelopen weken tot het laagste niveau sinds 2010.

Opvallend genoeg staat de zilverprijs overigens ook gemeten in euro’s onder druk en is de zilverprijs sinds begin dit jaar gedaald met 12.5% terwijl de goudprijs, uitgedrukt in euro’s, nog steeds ongeveer 5% hoger dan begin dit jaar staat genoteerd.

Veel munthuizen proberen de bestaande voorraden aan het einde van het jaar af te bouwen en beginnen in het najaar alvast met het voorbereiden van de productie van munten van de nieuwe jaargang. De onverwachts hoge vraag naar zilver kon dan ook niet worden opgevangen met bestaande voorraad waardoor er extra snel krapte ontstaat op de markt.

Levertijd bij The Silver Mountain

Ook de levertijd bij The Silver Mountain is opgelopen. Bestaande bestellingen worden naar verwachting in de eerste week van december uitgeleverd, nadat alle bestelde zilveren munten van de munthuizen zijn ontvangen. Oorspronkelijk was de verwachting dat de munten medio november zouden arriveren op Schiphol, echter duurt dit enkele weken langer door de opgelopen levertijd bij bepaalde munthuizen. Het goede nieuws is dat vanaf begin december ook weer ruim voldoende zilveren Maple Leaf munten op voorraad zijn en we vanaf dat moment dus direct uit voorraad kunnen leveren.

  • http://aandelenkopenonline.wordpress.com Aandelen kopen online

    Inmiddels staat zilver weer op tophoogte.

  • Sjoerd

    @ Zilverbull,

    Leuk verhaaltje in de telegraaf, maar ik geloof het allemaal niet zo. Ik bestel regelmatig in Duitsland, ook deze week weer 2 bestellingen. Alles altijd in voorraad, en binnen een paar dagen in huis. Ik snap niet wat mensen tobben met bestellen in NL. Altijd duurder en lange levertijden.

  • Andreas

    Beste Lamberto
    Ik hou meer van creatief boekhouden. Zoeken naar de mazen. Of simpelweg de pakkans proberen in te schatten.

    BTW
    Hartstikke leuk dat je de BTW af mag trekken. Maar dat betekent ook dat je bij verkoop de BTW over eventuele winst weer af mag dragen. Die kan dan net zo makkelijk 25% bedragen. Ik koop zilver omdat ik verwacht dat het zooitje in elkaar gaat donderen en er een vlucht op gang komt naar PM.
    Lekker wordt het dan als je een draai om je oren krijgt van de fiscus. Tenzij alles gestolen is. Maar de meesten die ik ken praten al in het politiebusje indien ze opgehaald zouden worden. En na 24 uur in een betonnen hok door gebracht te hebben brengen ze huilend van geluk weer thuis te kunnen slapen alles naar de roverheid.
    Ik betaal die BTW nu wel. Zat andere manieren om de fiscus te omzeilen.
    Mvg

  • zilverbull
  • Lamberto

    @Amstel(Bob)

    Re: Nee hoor, ben geen ambtenaar, maar weet wel donders goed hoe het werkt ;-)

    Zo maar een paar opmerkingen.
    Neem als voorbeeld de directeur van een rechtspersoon die privé goederen uit de zaak koopt.
    Of een bedrijf welke van een particulier Margin goederen inkoopt of verkoopt.

    Omdat ik maar een leek ben op dit vakgebied, lijkt mij het leuk om deskundigen zoals Amstel(Bob) aan het woord te laten.

    Ik denk gezien uw uitspraken en bezigheden op dit weblog wel eens dat u als beroep ICT activiteiten heeft verricht, en als ontspanning vol blijdschap avonden aan de bridgetafel kan door brengen.

    Dit vond ik op het internet.
    Zie link: http://www.gratis-cursus-boekhouden.nl/default.asp?c=7