Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Geduld is een schone zaak

12-12-2013 Zilverpaul

Beleefden goud en zilver woensdag een relatief rustige dag met geringe verliezen van respectievelijk 0, 6 % en 0,4 %, gingen de mijnaandelen in de vorm van de HUI weer eens ouderwets onderuit: – 3,8 %. Meestal is dit een voorloper voor een aanval op de prijs van beide edelmetalen; donderdag of vrijdag mag dan ook de nodige neerwaartse druk verwacht worden. Naast de waan van de dag is het echter ook van belang de ontwikkelingen op de achtergrond in de gaten te houden. Wist u dat in het Verre Oosten nu al zes beurzen voor fysiek goud op het punt staan hun deuren te openen? Nog even geduld, en dan is de Westerse COMEX als prijsvormend mechanisme verleden tijd.

Van goudprijs naar goudproductie: een veelzeggend overzicht wat aangeeft hoe de goudproductie wordt verdeeld over het Oosten en Westen geeft duidelijk aan dat de bal nu in het Oosten ligt. Daar komt bij dat Australië druk bezocht wordt door Chinezen met goedgevulde portemonnees, die in grote getale mijnbouwbedrijven opkopen. 

Het is overigens niet alleen in edelmetaal dat beide Oosterse grootmachten hun positie versterken. Wist u dat Rusland het land is met de grootste olie-export, en China het land met de meeste olie-import? In dit licht bezien is de komende ontkoppeling van de olieprijs aan de dollar onontkoombaar, daarmee een eind makend aan de petrodollar als basis voor de Westerse monetaire hegemonie.

Als klapper van de dag echter las ik echter het bericht dat China in november $200 miljard aan vers geld heeft bijgedrukt, meer nog dan de $159 miljard van Japan en de VS samen. Op zich al opzienbarende gegevens, maar wat dacht u hiervan?….. met dat geld wat in één maand is bijgedrukt kan al bijna al het goud worden opgekocht wat onder andere in Fort Knox aanwezig zou zijn, en is vergelijkbaar met de hoeveelheid goud wat China de afgelopen paar jaar heeft verzameld. Zoveel nieuwe schuld aangegaan in één maand, evenveel waard als de goudvoorraad van beide wereldmachten! En wat dacht u van het volgende….. als komende twaalf maanden eenzelfde hoeveelheid wordt bijgedrukt, wat zeer waarschijnlijk is, wat gaat dat dan betekenen voor de relatie tussen de hoeveelheid goud en de goudprijs?

Natuurlijk kan er het nodige worden afgedongen op bovenstaande cijfers, maar de boodschap lijkt mij duidelijk. China drukt als een dolle geld bij, het Westen drukt als een dolle geld bij, en goud en zilver worden zo met de maand  meer ondergewaardeerd. Als de klap komt zal het geld in waarde vrijwel vernietigd worden, maar zal met name het Oosten overblijven als houders van het nieuwe geld: goud ( en zilver). En de enkele Westerling natuurlijk, die de klap zag aankomen en het geduld kon opbrengen om te wachten.

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • oxford.road
 • Gerard

  Marqus,
  re. Of gewoon hele sterke bodem rond 1210/1220 en lager gaan we niet.

  wow! Goed geraden. Inderdaad, ook de HUI geeft dat min of meer aan.

 • Gerard

  re. De HUI heeft gisteren al geanticipeerd, de slechteriken wisten gisteren al wat ze vandaag gingen doen.

  Het zijn niet de slechteriken die dat doen. Het is gewoon de normale markt als altijd. Dat zie je ook in gewone aandelen en andere commodities. Een lastige he?

  De duidelijke bodem voor goud ligt nog steeds rond 1200 – 1220. Ik blijf er nog steeds bij dat dit de fair value is. Steeds meer indicatoren geven dat nu ook aan. De dagelijkse schommelingen zeggen niet zo veel op dit moment.

 • oxford.road

  @Gepensioneerde ….

  Het invoeren van een negatieve rente is uiteraard bedoeld om het enorme bedrag aan slapende
  spaargelden te activeren ( lees consumeren ) en zodoende inflatie aan te wakkeren . De staat deelt dan
  uiteraard ook mee bij het consumeren ( BTW , enz …. )

 • Gerard

  Nadja
  re. De tweeter denkt dat het door asset inflatie komt die vooruitloopt op de economische ontwikkelingen. Wat denk jij?

  Fout. Dit komt vooral door daling gemiddelde inkomen. Ook in de VS.
  Van de andere kant, in sommige landen wordt nu een huizenbubbel opgeblazen door allerlei verschillende maatregelen (zoals afbreken leegstand). Dit komt naast die maatregelen ook door QE. Maar die ontwikkeling is HOOGST ongewenst!! Particulieren kopen geen huizen meer. Het zijn grote hedgefunds die massaal aan het kopen zijn. De hedgefunds en institutionele beleggers zijn namelijk bang voor rentestijging. Dan stap je natuurlijk niet in obligaties.
  De trend in de VS is huren. Hiermee volgt het de trend die Japan al 15 jaar volgt. Dit hoort ook bij deflatie tijdperk. Dit gaan we hier ook zien.

 • Nico

  Marcel
  Nico haha in het jaar 3000 ?

  Ja ik moet toegeven,dat ziet er nu ook nog totaal niet naar uit.
  Maar niemand geloofde ook dat Europa ooit een soort van verenigde staten zou worden,omdat er veel verbittering en verdeeldheid na de oorlog was ontstaan,de dingen lopen soms juist wat je niet verwacht.

 • Genpensioneerde

  @ Marqus De HUI heeft gisteren al geanticipeerd, de slechteriken wisten gisteren al wat ze vandaag gingen doen. Prima aangegeven door Zilverpaul. Nu wacht ik het ook af.

 • Marqus

  Goud wordt geslacht vandaag maar De HUI vertoont vanaf het dieptepunt een sterk stijgende lijn (nu nog maar een procentje in de min), iemand een idee wat we hier uit op kunnen maken? Of gewoon hele sterke bodem rond 1210/1220 en lager gaan we niet.

 • Genpensioneerde

  @ Klaas. Hammering gold. Als ik denk aan al die watervalgrafieken van het afgelopen jaar twijfel ik niet meer.

 • Genpensioneerde

  @ Oxford. Road De berichten over negatieve rentes blijven hardnekkig. Is dat nu om de banken te helpen?

 • Klaas

  Uit de wall street journal:

  The only reason to hold gold was a delay on the Fed’s taper,” said Adam Klopfenstein, a senior market strategist with Archer Financial Services. “The fact that a (reduction in the Fed’s stimulus) looks like it might occur this year is really hammering gold.

  Volledig:
  http://online.wsj.com/article/BT-CO-20131212-709075.html

 • Genpensioneerde

  @ Nico Ik weet niet of Europa een economische supermacht wordt,maar we hebben wel wat troeven.
  Om te illustreren. Mijn broer zijn zoon kreeg in het middelbaar onderwijs, hier in Belgie op een zeker moment Latijns,Grieks,Nederlands,Engels,Frans,Duits en Spaans. In de VS spelen ze volleybal. Wil ik maar hebben dat het studeren bij ons in de genen zit. We mogen onze knappe koppen wel niet naar het buitenland laten gaan.

 • Genpensioneerde

  @ Klaas , sorry he Klaas maar we leven nu eenmaal in een verwarrende wereld.

 • Klaas

  @ Genpensioneerde,
  Pas op, je moet niet teveel verwarring veroorzaken op dit forum, en ik hoop maar dat dit niet een terugkomend probleem voor je wordt. Even rust nemen en wat vroeger naar bed, OK?

 • Nadja

  Gerard, Toch ook interessant in relatie tot deflatie-spiraal:
  1. https://twitter.com/TimDuy/status/410212808261787648/photo/1: Still falling as a percentage of GDP, although as a slower rate. Something for everyone. Is verklaarbaar vanuit de aanname dat particuliere sector schulden afbouwt.
  2. https://twitter.com/DavidSchawel/status/410271440047718400/photo/1: Household net worth as % of disposable income: Asset inflation is way ahead of the economy Gerard, deze vind ik wat lastiger te begrijpen als plaatsvindend tijdens deflatie. Eigen vermogen tov netto inkomen van huishoudens stijgt naar 600%. Kan komen door stijging of inflatie van vermogen of daling van inkomens. De tweeter denkt dat het door asset inflatie komt die vooruitloopt op de economische ontwikkelingen. Wat denk jij?

 • Genpensioneerde

  @ Argentum Ik pijnig mijn hersens, t’ is een maand of twee geleden. Sorry dat ik voorlopig het antwoord schuldig moet blijven.

 • marcel

  Zoals Floesh zegt ….Draghi stinkt

 • marcel

  @Nico haha in het jaar 3000 ?

 • Nico

  Europa wordt het volgende decennium de economische supermacht

  Precies zoals geprofeteerd,

  Europa is hard op weg om het volgende decennium uit te groeien tot dé mondiale economische supermacht, daarbij de VS, China en Japan voorbij strevend.

  Wie de Europese economie van dichtbij bekijkt, zal op het eerste gezicht (en ook op het tweede) weinig reden tot vreugde zien. De werkloosheidsgraad bevindt zich op een recordniveau en een fragiele economische opleving kan op eender welk moment door een onverwachte gebeurtenis tot staan gebracht worden.

  Toch verscheen er onlangs een verrassend positief rapport over de Europese economie. Andrew Lillico, director van consultancy group Europe Economics, beweert niet meer of niet minder dan dat het momenteel veelgeplaagde Europa op weg is om de volgende economische supermacht te worden……………http://slimbeleggen.net/europa-wordt-volgende-decennium-economische-supermacht/.

 • oxford.road
 • marcel

  @Klaas volgende week taperen of niet A=ja B=nee mijn antwoord een hele dikke B…….Andere lezers zijn vrij om te reageren SORRY DE VORIGE WAS FOUT

 • Erk

  Gerard, kun je de juiste constatering van Sebassol verklaren? “Goud en de US-bonds zakken beide weer hard naar beneden (goud wordt minder waard en de staatsrente stijgt), valt me op dat deze altijd gelijktijdig bewegen.”

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Draghi stinkt

 • marcel

  @Klaas volgende week taperen of niet A=ja B=nee mijn antwoord een hele dikke JA …….Andere lezers zijn vrij om te reageren

 • marcel

  Dat is ook mijn mening Klaas wel neem ik een keer de moeite omdat ik dan een tegen reactie kan geven .Dat hij Jim Rogers durft te bestempelen als een clown.Laat hem eerst bewijzen dat hij zelf miljarden heeft .maar goed ik heb de moeite genomen en daarmee punt mvg Marcel

 • Klaas

  Mike Statish is bijna synoniem met anti-semitisme en is een aardige conspiracy aanhanger. Bang voor de New World Order. Een logisch gevolg daarvan is dat dergelijke lieden geheel terecht geen platform krijgen.

 • marcel

  @Sebassol,raar dat de koers op die ww aanvragen niet stijgt [mag gewoon niet einde jaar]?

 • marcel
 • argentum

  @genpensioneerde, waar kan ik die voorspelling van jou terug vinden dat, of de Rabobank of de ING binnen 2 jaar failliet zou gaan ???? Trouwens, tegen die tijd werkt het europese bankenstelsel met een eigen vangnet.

 • marcel

  @Ons Moraal ,ik heb je geplaatste filmpje bekeken[ik denk als enige] .Als Mike Stathis het allemaal zo goed weet wat is zijn vermogen dan wel niet 50 miljard ?.Ik moet ook zeggen dat er weinig naar zijn filmpje kijken maar toch ?Als de zogenaamde clowns zo de markt in handen hebben gaan zij er ook voor zorgen om de prijs weer te laten stijgen om winst te maken .Over Jim Rogers ;hij is juist degene die gezegd heeft dat goud omlaag gaat tot misschien wel 1000 [een jaar geleden begon hij hiermee].Ik wil zeggen de toekomst zal het leren en als het anders is als ik denk gaan we verder in debat mvg Marcel

 • Sebassol
 • Genpensioneerde

  Voor zover ik weet bestaat er zoal een soort solidariteitssysteem. Maar in Nederland bestaan er twee systeembanken ING en Rabobank van wie voorspeld wordt dat ze binnen de twee jaar failliet zullen gaan.
  Als die failliet gaan worden andere banken erin meegetrokken en het gaat dan over grote bedragen.

 • Klaas

  Een soort WA verzekering of heb je liever een all-risk. Volgens mij is iets dergelijks al in de maak. De banken gaan/moeten in de nabije toekomst een soort stroppenpot vormen, betaald uit eigen zak, voor de ongezonde/ foute broeders. Dus geen link naar depositohouders/ spaarders naar mijn weten als er iets ontspoort bij individuele banken.

 • marcel

  @Klaas ,het laatste echt het allerlaatste fysieke verkrijgbare goud in de wereld;-].http://twitter.com/alexstanczyk/status/411173232754970624/photo/1

 • Genpensioneerde

  Banken zouden WETTELIJK VERPLICHT moet worden zich te laten verzekeren tegen risico’s.Dit kan nu uiteraard niet omdat het veel te duur zou zijn . Ze zouden dus dagdagelijks gecontroleerd worden door de verzekeringen en dat zijn ook geen uilen. Maar belastingbetalers en depositohouders zouden niet meer het slachtoffer kunnen worden. Voor de verzekeraars en herverzekeraars zou dit een goudmijn kunnen worden.
  En als die verzekeraars denken dat een bepaald risico niet verzekerbaar is dan gaat het gewoon niet door want ze kunnen alleen transacties doen die verzekerbaar zijn. Maar nogmaals nu is dat niet betaalbaar.
  Tenzij dat men op lange termijn ziet. Het eerste jaar wordt 5 procent van de risico’s verzekerd en dan zullen de banken wel al wat minder risIco’s gaan nemen en na 20 jaar zitten we aan het volledige pakket.

 • oxford.road
 • Klaas

  @ genpensioneerde:
  Ik wil hiermee de boodschap van Marcel even onderschrijven. Sommige posts lokken wel eens wat cynisch commentaar uit en daar moet de afzender voordat hij plaatst dan ook maar rekening mee houden. Overigens post ik ook regelmatig op het goud en zilverforum van Kitco en daar krijg je de wind van voren als je onzin verkoopt. Maar wees niet bang. Ik heb diep respect voor gepensioneerden en mijn uithalen naar jou zal ik goed wegen -:)

 • marcel

  Je moet je nooit persoonlijk aangevallen voelen gepensioneerde niemand kent je persoonlijk en iedereen geeft een mening .soms is die anders dus dit is geen aanval .Ik heb net een filmpje geplaatst ik weet niet of dat is wat jou niet lukte van brotherj

 • marcel
 • Genpensioneerde

  Met de vorige lay out bij Zilverpaul voelde je je wat minder persoonlijk aangevallen.

 • Gerard

  Erk
  re. Recessie in de economie begrijp ik, maar wat is recessie in de schuldencrisis?

  Precies zoals ik het zeg. Recessies ontstaan uit de schuldenberg. 2000, 2003 en 2008 waren dat alle 3.
  Anders dan politici ons willen doen geloven, ontstond de crisis van 2008 uit “schulden” (slechte leningen, oplopende staatsschulden, e.d.) en NIET uit speculaties van banken.

  Het is een normaal verschijnsel in de winter. Dus uit schulden, niet uit voorraadopbouw, zoals de schoolboekjes ons leren. Maar “schuld-problemen” vallen wel samen met voorraadopbouw, zoals in 2008.
  We hebben op dit moment al voorraadopbouw! Plus de schuldproblemen zijn groter geworden. Het perfecte weer voor de volgende storm. Recessies zijn overigens normaal en komen 4 a 6 jaar terug. Maar in wintertijd spelen daarnaast schulden een grotere rol.
  De komende recessie zal wederom groter worden dan de vorige (2008).
  Niet duidelijk is of de maatschappij dit wel aankan. De stimulus tegen recessie zijn immers al verbruikt. (lage rente, QE, e.d.) Het probleem zit dan vooral in de politiek en de deflatie.

 • Genpensioneerde

  Could silver double because of apple?
  Ik probeer dat artikel op Brotherjohnf hier te plaatsen maar het lukt niet.

 • marcel

  @Sebas gisteren goed gezien misschien kan ik nog wat van je leren .ere wie ere toekomt.[nu had ik ook voorspeld trouwens dat we de laatste weken van het jaar omlaag gingen]maar die van jou was gericht op de volgende dag TOP

 • marcel
 • marcel

  @zilver paul ,zeer interessant de laatste 3 postings mvg Marcel.http://www.lbma.org.uk/assets/Werner%2020130930.pdf

 • marcel
 • marcel
 • Q&Q

  Een oudje, maar denk voor de meesten een nieuwtje! ;)

  “WTF! Bill Gates Depopulation Plans Caught On Camera MONSANTO, FOOD RIOTS, EUGENICS”

  http://www.youtube.com/watch?v=3TyAJZVARPw

 • Klaas

  @ Marcel.
  Jammer dat PRO…. er niet meer is. Weer 1 minder om tegen aan te #$%@. Maar JAC is een aardige vervanger.
  We moeten op die manier de tijd maar een beetje doorbrengen tot zilver de 50 aantikt. Maar we blijven fatsoenlijk anders worden we geblokt.

 • marcel
 • Sebassol

  Goud en de US-bonds zakken beide weer hard naar beneden (goud wordt minder waard en de staatsrente stijgt), valt me op dat deze altijd gelijktijdig bewegen.

 • Sebassol

  @Jac,

  Mijn opa heeft zijn huidige woning (redelijk groot en vrijstaand huis) met een flinke lap grond op de rand van een stad in de jaren 50 of 60 gekocht voor 12.000 GULDEN!! ja dit is omgerekend €5.500,- pleuries.

  Waarde geschat nu +-€400.000,-, zal de waarde van deze woning dan ook nog weer terug zakken, naar laten we zeggen €10.000,- euro? NEE, het waren toen compleet andere tijden en inflatie heeft z’n werk gedaan in de afgelopen decennia.
  En dus OOK op goud en zilver.

 • marcel

  LOL@klaas ,Die sukkel van een Jim Rogers weg met die vent ik ben degene hier die alles weet [20 jaar ervaring];-]

 • marcel

  @Jac ,nog een goede strategie sell and buy als je zo zeker van je zaak bent [ik koop graag van je]

 • Klaas

  @ Marcel. Ho, wacht eens even, jij 20 jaar in het vak en hij loopt al 40 jaar rond met een paar miljoen(????) aan goud en zilver op zak. Jij bent met hem vergeleken “een groentje”. LOL

  En even een goeroetje tussendoor. Let op. Jim Rogers koopt nu liever zilver dan goud o.i.d.
  http://www.businessinsider.com/jim-rogers-gold-silver-india-2013-12

 • Genpensioneerde

  We kennen de neerwaartse koersdoelen van Goldman Sachs, ik verkondig hier geen waarheden maar probeer wel inzicht te krijgen. Goldman Sachs baseert zijn inzichten op belangrijke klanten die short gaan voor goud. Maar vandaag krijgt goud belangrijke klappen maar niet vergaand genoeg voor die belangrijke klanten. Als die klanten beginnen paniekeren komt er een short squeeze. Intussen koopt Goldman hier en daar wat bij omdat ze zelf niet genoeg in dat scenario van hun klanten geloven.

 • marcel
 • marcel

  @Klaas lol ,kun je voor mij je stukjes vertalen;-]

 • marcel

  @Jac ik zit 20 jaar in de goudhandel en kan zeggen dat zilver 5 euro kul is .40 jaar geleden was een hele andere situatie als nu ik noem er maar even 1 goud uitgeleend door de bank bleef als waarde op de balans staan .Ik heb geen zin om verder hier aandacht aan te besteden want ik geloof dat het geschreven stuk niet waarheidsgetrouw is en er ook geen zinnige toelichting komt .Kom eerst maar is met een geschreven stuk hoe het in de goudhandel werkt dan praten we verder en wil ik graag toelichten maar ik denk dat dit niet gaat gebeuren .Je gaat nu af op het verleden en zal met je leeftijd wel te weinig met de tijd mee zijn gegaan .Ik heb respect voor iedere mening maar vind dat bij zo,n voorspelling een onderbouwing hoort goud zou eventueel kunnen naar 500 [lijkt onwaarschijnlijk] maar zilver 5 is de grootste KUL.MVG Marcel

 • Genpensioneerde

  Het zal weer afhangen van de Chinezen hoor. Die kopen zelfs in Noord-Korea al goud aan . Blijkbaar hebben ze daar geld nodig. En als de Chinezen het daar gaan kopen, kunnen ze het blijkbaar op een ander moeilijk krijgen. We zien het wel.

 • Klaas

  not for their own short-term speculative gains.

  Ik denk dus dat het hierin besloten zit?

 • Genpensioneerde

  @ Klaas Ik wil heus geen vervelende vragen stellen hoor. Maar maar kunnen ze dan nog goud- en zilvermijnaandelen kopen? Dat wordt hiet niet specifiek vernoemd.

 • Klaas

  http://www.commodityonline.com/news/volcker-rule-effect-gold-silver-fundamentals-to-matter-more-57305-3-57306.html

  the Volcker Rule would mean large US banks such as Goldman Sachs and JP Morgan will be prohibited from trading gold and silver, including forward, futures and options-except on behalf of customers and not for their own short-term speculative gains.

 • oxford.road
 • oxford.road
 • Genpensioneerde

  Ben eens benieuwd hoe krachtig de ‘rebound’ zal zijn. Sommige partijen vandaag of morgen wat goudmijnen kopen en maandag het goud wat omhoog jagen. Het is maar een scenario hoor.

 • Genpensioneerde

  @ Klaas. Ok duidelijk betoog.

 • Klaas

  @ genpensioneerde
  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/dnb-onderzoekt-mogelijke-manipulatie-banken

  Mijn betoog was dat verkopers en andere belanghebbenden hierbij, alle moeite doen om hun “sales” op peil te houden ook al weten ze de dat de markt voor edelmetaal er op dit moment slecht voor staat en hierbij denken ze echt niet aan de consument. Die is hier zelf voor verantwoordelijk. Er is dan ook geen reden te noemen waarom ze kopers moeten waarschuwen. En hopelijk is de consument op dit moment niet al te dom om het negatieve nieuws te negeren en alleen maar naar goeroes te luisteren.
  Of er manipulatie plaatsvindt……ik heb hier geen bewijzen voor gezien of gehoord. Lastige vraag van jou, maar misschien is het voldoende beantwoord als ik zeg dat ik er wel rekening mee houd bij mijn beslissingen.

 • oxford.road
 • Genpensioneerde

  De aanval is al bezig, goe gezien van Zilverpaul. Nu afwachten hoe krachtig d ‘rebound’ zal zijn de komende dagen.

 • Genpensioneerde

  @ Klaas Ik heb niet het gevoel AGEER, eerder het gevoel dat ik reageer. Op de manipulators wel te verstaan.
  Een vraag aan jou. Denk jij dat de goud- en zilverprijs gemanipuleerd wordt.

 • oxford.road

  MOET NEDERLAND HAAR GOUD TERUGHALEN ……. ?

  Laat uw stem horen …….

  http://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/moet-nederland-haar-goud-terughalen/

 • Klaas

  @ Genpensioneerde,
  U haalt Kingworld wel vaker aan, maar ik begrijp niet dat u die info zo waardevol vindt omdat het zo ontzettend gekleurd nieuws is (en nergens op gebaseerd, alleen maar aannames) en u alleen maar wil aanzetten (op het verkeerde moment) om aankopen te doen, omdat u anders misschien de boot mist. Over manipulatie gesproken!
  Wacht de volgende week maar even af, als de FOMC- meeting achter de rug is. Ik denk dat dat heel bepalend gaat worden voor de goudprijs de komende tijd, misschien wel jaren!

 • Erk

  Gerard; re: ressessie in de schuldencrisis?
  Wat verstaat u precies onder recessie in de schuldencrisis?
  Recessie in de economie begrijp ik, maar wat is recessie in de schuldencrisis?
  Bedoelt u een crisis in het schuldenmanagement, dus problemen met bv. aflossingen?

 • Klaas

  @ Jac.
  Ik geloof niet dat u mijn reactie op uw commentaar begrepen hebt. Als u op dit moment 100 kg goud bezit en uw verwachting ( nergens op gebaseerd) over goud komt werkelijk uit, dan verbaast het mij ten zeerste dat u het edelmetaal nog aanhoudt. Ik denk dat uw vrouw, om onze koningin maar even te citeren tegen u zal zeggen” hij is een beetje dom geweest”.

 • Genpensioneerde
 • oxford.road

  Gold Stocks nearing bottom ……

  http://thedailygold.com/gold-stocks-nearing-bottom/

 • Gerard

  Waar misschien niemand meer aan denkt. Wanneer krijgen we de volgede ressessie in de schuldencrisis?
  Die komt er altijd tussen 4 tot uiterlijk 6 jaar. We hebben er nu 3 gehad, 2000, 2003 en 2008. Alle 3 op de schuldenberg. En elke crisis werd erger dan de vorige. De volgende kan nooit meer heel ver weg zijn.

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Follow the gold