Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

George Soros blijft geloven in het beleggen in goud

17-08-2010 Bas
https://www.thesilvermountain.nl/img/george_soros.jpegHet meest recente kwartaalverslag van Soros Fund Management is gepubliceerd. Wat opvalt is dat George Soros zijn positie in Amerikaanse aandelen aanzienlijk heeft afgebouwd terwijl zijn positie in goud is toegenomen.

Met een positie in één van de bekendste goud trackers, SPDR Gold Trust, van 638 miljoen dollar is het duidelijk dat George Soros gelooft in goud.

De positie in goud komt nu overeen met ongeveer 13% van de totale waarde van de beleggingsportefeuille. In het eerste kwartaal, waarvan de publicatie in april bekend werd gemaakt, was de positie in goud slechts 7% groot.

Hoewel het algemene advies luidt om 10 tot 15% van het beschikbaar vermogen te beleggen in goud om zo waardevermindering van aandelen en andere beleggingen te compenseren, zijn er maar weinig mensen die dit daadwerkelijk doen, ondanks het huidige, slechte financiële klimaat.
 • rob

  Goed zo, George. Nu nog in echt goud beleggen, kerel, in plaats van de ETF’s van je vriendjes legitiem te laten lijken. Het SPDR Gold Trust is één grote fraude:

  “The SPDR Gold Trust has been criticized for its extremely complex structure and it has been compared to mortgage-backed securities and collateralized debt obligations”

  En u weet inmiddels dat de fraude in de laatste twee beleggingsvehikels in de duizenden miljarden loopt:

  How to steal 196 trillion dollars and get away with it

  http://www.plunderthecrimeofourtime.com/