24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Het gevaar van depressie en hoe beleggen

In mijn vorige blog (Kondratieff winter, New World order, corona) schreef ik over New World Order politiek en waarom dit in onze democratische vrije wereld onmogelijk is. Deze machtswissel (of staatsgreep) vond al enige jaren plaats, maar zit nu in een stroomversnelling, geholpen door de coronacrisis. Wat er werkelijk aan de hand is, zo legde ik uit, is het einde van de rentecyclus. Het einde van het economisch voortbestaan zoals wij dat kennen. Na de verwoesting komt het wel weer terug overigens. Inmiddels zien we hier steeds meer bewijs van het, volgens velen, “fiction” verhaal wat ik toen schreef. De verwoesting is noodzakelijk omdat we anders niet verder kunnen. Je kunt dit zien aan de rente. Die zakt verder, verder en verder. Tot in het negatief. Wat velen niet begrijpen is dat dit niet kan stoppen. De rente zakt steeds verder en kan niet gestopt worden. Steeds verder negatief. Natuurlijk haken obligatiehandelaren af op negatieve rente. Tenzij ze verplicht zijn hierin te beleggen, zoals onze pensioenfondsen. De Centrale Banken kopen de schulden nu op terwijl steeds meer handelaren eruit stappen. Vergis je niet in de omvang.

De obligatiemarkt is vele malen groter dan de aandelenmarkt en grondstoffenmarkt samen. In principe laden op dit moment de Centrale banken alle schulden op die nooit meer afbetaald kunnen worden. Waarom zouden ze, de rente is toch negatief. Je krijgt betaald als je schulden maakt. Dit loopt vast want dit is niet meer de basis van de economie zoals die hoort te werken. Om een lange uitleg kort te maken, Centrale banken zijn gewoon failliet en daarmee het gehele financiële en monetaire systeem. Ze zijn net zo failliet als de meeste overheden. In ons land EU is dat niet alleen de knoflookzone, maar de gehele EU inmiddels.

De economie moet geheel tot stilstand komen, dat is het doel op dit moment. Dan zware depressie. De 1e fase. Daarna in fase 3 kan het systeem van voor af aan beginnen. De bekende eindfase en nieuwe reset waar ik al 10 jaar over schrijf. Vanaf 2010 schreef ik voor het eerst dat rond 2020 dit drama zou plaatsvinden. Ik hoopte zelf dat ik fout zat. Helaas, ik zie steeds meer harde feiten en bewijs van dit lang voorspelde drama. Fase 1 zien we dus. De schulden worden zo hoog opgeblazen dat het financiële systeem dit niet meer aan kan. Uiteindelijk wordt alles en iedereen gesaneerd. Na fase 1 komt fase 3, en ook daar heb ik veel uitleg gegeven. Dat is de fase die we kennen tussen 1945 en 1949. Een mooie nieuwe start, mits je aan de goede kant van de grens woonde. De andere kant kreeg nieuwe machthebbers die niks hadden met burgers.

New World Order

De nieuwe macht staat bij ons al klaar. Iedereen die daar onderzoek naar doet, wordt in de massamedia weggezet als “extreem rechts”. Zo ook ik natuurlijk. Natuurlijk heeft onderzoek niks met links of rechts te maken. Links doet misschien nog wel meer onderzoek dan rechts. Persoonlijk hecht ik overigens veel waarde aan “vrijheid” van de mens, en dus neigde ik naar VVD. Totdat deze partij enkele jaren geleden de vrijheid en democratie opblies en koos voor de elite. Daarnaast geloof ik niet in het socialisme welke rijkdom wil “vermenigvuldigen” door het te “delen”. Je hoeft niet veel wiskunde te kennen om te zien dat dit niet klopt. Maar ik kan mij ook voorstellen dat veel mensen een hekel hebben aan vrijheid en democratie.

Die neigen dan ook naar het socialisme en hun totalitaire schrikbewinden en schreeuwen nu het hardst dat we nu niet genoeg opgesloten zitten en te weinig censuur hebben. Het is feest voor deze mensen. Ze hebben eindelijk wat ze willen. Goed voor het klimaat ook nog. Krijgen ze er als toetje bij. Maar ik begrijp deze mensen wel en respecteer dat ook. Het hoort bij democratie waar ik voorstander van ben. Of deze mensen wel beseffen waar ze voorstander van zijn, betwijfel ik wel. Socialisten die al 30 jaar blind achter miljardairs aanhollen, blijft desondanks toch vreemd. Maar wel degelijk een bikkelhard feit.

Waarom worden onderzoekers door de media als extreem rechts in allerlei hoeken getrapt? Ze verspreiden nepnieuws, zeggen ze. Alleen de media van de staat en de elite hebben het echte nieuws. O? Zullen we dit eens even onder de loep nemen? De NPO vertelde ons vanaf 1973 al dat de olie op is. Dat hoorde ik vervolgens in 1990, 2000, 2010 en nu alweer in 2020. Nepnieuws, al 50 jaar lang. Er zit nu nog voor 500 jaar olie in de grond. Wordt het (schalie)gas nog niet eens meegerekend. Toen kwam de zure regen. In 1990 al zou het groen van de aardbol verdwenen zijn. Toen kwamen er ozongaten. In 2000 zouden we allemaal sterven als we in de zon zouden lopen. Toen ook dit nepnieuws bleek, kwam het echte nieuws in naam van NPO en ET-TL (zoals de kwallen van RTL zichzelf noemen) met een vreselijke ijstijd die alles op aarde zou vernietigen. NPO en ET-TL kwamen in 2002 met het nieuws (via wetenschapper AL Gore) dat in 2010 de Noordzee 10 meter gestegen zou zijn. Het strand van Scheveningen zou bij Den Bosch liggen in 2010 al. Is letterlijk zo verteld op NOS journaal en ET-TL nieuws. De Noordpool is verdwenen vanaf 2010.

Elk jaar in september (einde zomer) laten ze beelden zien van de smeltende Noordpool. Elk jaar dezelfde beelden overigens (ik heb ze nu opgenomen). Noordpool is altijd fors kleiner na de zomer. Al miljoenen jaren. ’s Winters groeit het ijs weer aan. Foto’s van de Noordpool in september worden ook elk jaar vergeleken met die van maart. Noordpool is nog steeds net zo groot als 50 jaar geleden. Het ene jaar ietsje meer of minder dan het andere jaar, maar gemiddeld gelijk. Geloof je het niet? Ze staan gewoon op de sites van de NASA. Toch is de Noordpool alweer verdwenen volgens het “echte” nieuws. Er is geen leven meer op aarde mogelijk in 2020 volgens het echte nieuws uit 2010. Moet ik nog doorgaan? Dit is een blog, geen complete boekenkast, dus ik laat het hierbij. Het stopt helemaal nergens meer. Mensen zijn “verplicht” gesteld deze onzin te geloven, anders ben je extreem rechts. Alleen mensen die leugens geloven, die deugen. En leugens waren het, STUK voor STUK. Bewezen feiten. Als onderzoekers te dicht bij het gaatje komen, moeten ze gestopt worden, want nepnieuws. Het echte nieuws zie je dus op NPO en ET-TL, zoals hierboven bewezen. Nu nepnieuws door steeds meer mensen niet meer geloofd wordt, is er censuur ingevoerd op de echte feiten. Vandaar dat je niks meer kunt vinden op internet over New World Order, Bill Gates, Soros en corona. Censuur is nu in één keer wettelijk geregeld over heel de wereld. Een overheid die censuur invoert, heeft héél veel te verbergen.

Zeespiegel Nederland

Al Gore was in 2002 de superheld van onze media met dit soort plaatjes. Media kreeg ervoor betaald. Het verdienmodel van de media is onzin verspreiden.

Als je nu nog niet ziet dat hier een agenda achter zit, dan kom je vermoedelijk niet van planeet aarde. Want ik wil het graag hebben over die agenda. In mijn vorige blog schreef ik dat dit virus voldoende moet zijn om de economie gepland te vernietigen. Maar is dat wel zo? Ik vrees dat de lijst van 80 verder wordt afgewerkt. China staat bovenaan de lijst. Als 2e Rusland nog. Trump heeft bewijs in handen dat corona niet afkomstig is van de markt in Wuhan. Het zou komen uit het viroloog instituut in handen van Soros, Gates foundation en Fauci. Werd 2 maanden lang afgedaan als nepnieuws. Ik geloofde het zelf toen ook niet want er was geen bewijs. Wow, nepnieuws wordt opeens echt nieuws! Trump heeft bewijs in handen maar geeft het niet vrij. Heel verstandig. Dit gaat hij nog gebruiken. Trump gaat hiermee een veldslag winnen met de wereldregering. Veel mensen hebben nog steeds niet door hoe machtig Deep State is. In mijn vorige blogs toonde ik dat aan. Ze (om)kopen al het nieuws o.a. Ze zijn de media zelf! Maar ook het onderwijs en ook veel politieke partijen zoals D66 en GL. Zelfs de VN.

WHO kende dit virus al vanaf 2003 en vertelde China dat dit ongevaarlijk was. Het werd toen nog SARS genoemd en nu heet het SARS2 ofwel covid-19 met een verwaarloosbaar verschil. Sinds 2003 zoeken virologen naar een vaccin en werd gestaakt in 2016 omdat het niet mogelijk bleek. Er komt dus helemaal geen vaccin. Ik weet niet of u het ziet, maar de puzzelstukken passen totaal niet. Het lijkt wel een soepserie! Wat is hier werkelijk aan de hand? Ik denk dat Trump een ijzersterke troef heeft door het bewijs uitbraak in Wuhan stevig tegen de borst te houden. Trump was al een enorme misrekening van New World Order, want Hilary Clinton was de kandidaat van Deep State. Dat had nooit fout mogen gaan want de media zou daar voor zorgen. Het ging mis omdat de helft van de Amerikanen de media niet meer geloven.

Ze overschatten hun eigen macht. Trump moest niet voor niets weg voor 2020. Eerst de Russen, toen straatrellen via oproep Avaaz, toen impeachment over Oekraïne. Ik snap nu wel waarom Trump weg moest. Zijn beveiliging is extreem op orde, anders had hij allang een kogel in de kop gehad. Als ze dat al zouden durven, want de VS staat dan op rand van burgeroorlog. De wapenverkopen in de VS zijn door het dak gegaan in 2020. Mouthaan van ET-TL Nieuws vertelde ons dat dat kwam vanwege de coronacrisis. Alsof je dit virus dood kunt schieten? De sukkel. De enorme toename wapens vinden vooral plaats in de mid- en zuid staten. Dan hoef je toch niet slim te zijn om dit te begrijpen?

De oproepen voor straatprotesten tegen Trump vanuit Avaaz waren al een tijdje gestopt. Dus Deep State ziet de bui ook wel hangen. Maar buiten dit, China zit nu in de verdachtenbank wat corona betreft. Gezien de puzzelstukken die niet passen is dat niet terecht, lijkt mij. Is men toch uit op oorlog? Of gaat het coronacrisis alsnog uit als een nachtkaarsje? Volgens Bill gates en zijn WHO komt er een 2e fase corona in het najaar. En een 3e, 4e…. Dus dat nachtkaarsje geef ik niet veel kans.

“Klimaat-ontkenners” worden tegenwoordig gelijk gesteld met “holocaust-ontkenners”. Dat laatste is een verzinsel van de media zelf. Helemaal niemand ontkent een holocaust. Holocaust zijn gewoon harde feiten die iedereen wel ooit gezien heeft. Daar wordt helemaal niet aan getwijfeld en dat is ook nergens voor nodig. Natuurlijk zijn er ook mensen die in marsmannetjes geloven. Mensen geloven de gekste dingen. Dat heb je altijd wel. Zo zie je hoe een verzinsel een geheel eigen leven kan gaan leiden. Het gaat de media er vooral om hoe je een leugen brengt. Die kun je heel gemakkelijk eng opladen en koppelen aan foute mensen. Al 2000 jaar geloven mensen verzinsels zoals de duivel die echt zou bestaan. Zo werkt het en mensen komen er maar niet los van. Jouw hele leven wordt ingericht door de media. De kracht zit ook in de herhaling. Hoe vaker je herhaalt, hoe meer mensen de onzin gaan geloven. Mijn artikelen worden zodoende door veel mensen afgewogen van wat ze in de media horen.

Neem nu de rente-cyclus. Mensen denken dat het niet belangrijk is, omdat het nooit in de media terugkomt. Dat is de enige reden dat men iets niet meer kan plaatsen in je hoofd. Ze kijken niet naar de feiten en denken over niets meer na. Het leren “niet” na te denken begint al op de school. Op scholen mag je tegenwoordig geen eigen mening meer hebben. Daar zit allemaal filosofie achter, van scholing t/m media. Op een bepaalt moment kun je dan ook alles met mensen doen. Het is een filosofie die je in socialistische landen vaak zag en nog steeds ziet. Zoals Noord Korea, China, Venezuela, de oude USSR, EU, enzovoorts. Je hebt daarvoor nodig censuur, manipulatie en indoctrinatie. Mensen worden dan schapen die vrijwillig naar de slachtbank lopen. Je ziet het nu heel sterk in Europa. Het is allang communistisch zonder dat iemand dat in de gaten had. Mensen geven vrijwillig hun verworven vrijheden op. De overheid is hun nieuwe almachtige god en de maagd Maria heet tegenwoordig Greta Brunberg. Als die overheid morgen zou zeggen dat verder leven geen zin meer heeft en oproept tot zelfmoord, dan is overmorgen de helft van de bevolking ook echt verdwenen. Zo ver zijn we al. Dat is allemaal mogelijk door de media. Kom hier los van.

De duivel bestaat helemaal niet. Daar lachen wij nu om, maar 1500 jaar lang was het streng verboden om dat te denken. Het is nu niet anders! Het is nog steeds zo. Er zijn honderden wetenschappers op de brandstapel gezet omdat ze zeiden dat de aarde rond was. Nu in 2020 worden wetenschappers en onderzoekers weggetrapt als extreem rechts en worden gecensureerd. Alleen wetenschappers en journalisten die door de overheid worden aangewezen mogen ons voorlichten. Toen de macht nog bij de kerk lag, spoorde de inquisitie “ongelovigen” op via “klik-lijnen”.  Er zijn nu opnieuw klik-lijnen geopend in 2020. Het was 1500 jaar lang verboden om niet in god te geloven. Het is nu verboden om niet in het klimaat te geloven. Er is niks veranderd, al 2000 jaar niet.

Media werken vaak onbewust door in je hoofd en emotie. Gooi weg die krant en zet de tv op uit. Zeker als je merkt dat je jezelf laat leiden door die bagger. Wordt weer “mens”! Wordt weer “vrij”! Kijk naar de feiten en geloof niks. Met feiten kun je ook echt iets, met geloof kun je niks. Als belegger is dit belangrijk. Ga lekker rijk worden en ga leuke dingen doen. Geloof niet in goud maar kijk naar de feiten. Het is een “feit” dat goud 12% gestegen is sinds YTD. 18% op 1 jaar. Als belegger, raap het geld op wat op straat ligt. Ga niet zitten wachten wat de media daar van denkt. Probeer zelf na te denken, ook is dat veel mensen niet meer aangeleerd op scholen. Je kunt dat als mens nog steeds. Je mag best kopen als de prijs laag staat. Maar de media vertellen jouw elke keer weer dat het nog véééél lager kan. En daar ga je weer…. Vergeet een ding niet, ook groot economisch nieuws wordt gekocht. Er wordt ook betaald om nieuws uit de media te houden. Helaas, zo werkt het nu eenmaal.

Wat betreft de eindfase Kondratieff cyclus, heb ik het steeds over de fase 1 en 3. Kijk je naar de vorige eind/reset, dan is fase 1 vanaf 1933 en fase 3 de jaren vanaf 1949. Fase 1 is gewoon hoe economie werkt. Dus einde van de rente-cyclus, vol schulden en te lage tot geen rente meer. Valuta’s en landen bezwijken onder de schulden. Fase 3 is ook economie. Fase 2 is politiek. Daar kan ik in de huidige situatie geen zinnig woord over zeggen.

Voor mij als belegger zie ik die eindfase steeds meer uitkomen. Waar ik mij echt grote zorgen over maak is de censuur, welke zonder protesten werd ingevoerd. Dit is doodeng! Zoiets gebeurt ook alleen maar in een dictatuur zoals Noord Korea. Ons land, de EU, is een dictatuur. Een totaal failliet land. Daarom beleg ik ook bijna niks meer in de EU. Ik sluit niet uit dat het nachtkaarsje corona alsnog uitgaat en we alleen maar een diepe depressie krijgen waar we met heel veel extra schulden uit komen over 5 a 10 jaar. Maar de kans is klein. Beleggen in een eindfase van de economie is erg lastig. Eenmaal in die nieuwe start is het gemakkelijk want aandelen gaan 20 jaar lang stijgen en de inflatie en rente zal langzaam maar zeker hoger worden, zoals onderstaande grafiek laat zien. Op dit moment is het heel onverstandig om geld en obligaties te bezitten. Zet het om in goud, aandelen of vastgoed. Drie verschillende assets met drie verschillende eigenschappen. Hierop is de wet van de communicerende vaten van toepassing.

Als de ene asset leegloopt, dan loopt een ander vol. Alles in goud is echt een risico. Maar alles in vastgoed ook gezien het communistisch karakter van ons land EU. Maak vooral géén schulden. Los het af zo snel mogelijk! Laat je daar niet mee pakken. Zodra er een nieuwe valuta komt, hebben ze je stevig bij de neus hiermee. Als je nog jong bent, is emigreren echt wel een overweging waard. Een totalitair schrikbewind hangt zeker in de lucht. Maar er zullen ook landen blijven waar de bevolking de vrijheid zal opeisen en zal overwinnen. Daarbij denk ik sterk aan de Verenigde Staten. Hoewel mensen in de VS aan de kusten toch ook fel tegen vrijheid zijn tegenwoordig.

Ik weet niet hoe de komende tijd eruit gaat zien. Er is geen glazen bol voor. Wat er komt tussen einde economie en nieuwe start is onbekend. Als onderzoeker kon je nog wel eens een analyse maken door goed te zoeken, maar hoever gaat de censuur? Bij bol.com zijn ook veel boeken verboden inmiddels. Zelf google ik nauwelijks nog. Zoeken via “duckduckgo.com”. Je krijgt dan ook echt veel meer informatie. Ondanks dat ik de komende periode ook niet kan inschatten, uiteindelijk ben ik overtuigd van een nieuwe vorm van het Tientje van Lieftinck. Dit staat wel vast, enkel nog de vraag wanneer en onder wat voor overheid en omstandigheden.

Een ding is wel zeker, in 2020 zul je geen hyperinflatie zien. Waarschijnlijk niet eens inflatie. Deflatie is zo goed als zeker, gezien de enorme werkloosheid en depressie die nu opgebouwd wordt. Ik denk dat de valuta eerder op deflatie ten onder zal gaan dan aan hyperinflatie. Inflatie kan zeker fors uit de hand gaan lopen op het einde van 2021. Maar dan alleen als er weer een aantrekkende economie is. Wacht rustig af. Je bent veilig op de 3 genoemde assets. Maar ik zou zeker niet gaan googlen in de massamedia naar hoe de toekomst eruit gaat zien, want dan laat je jezelf opnieuw flink in het kruis grijpen. De elite wil jullie naaien, zeker niet helpen en al helemaal niet informeren. We moeten verplicht dom blijven, anders ben je een foute duistere mens. Ondertussen wordt achter de gesloten deuren van censuur de New World Order uitgerold.

Er zijn 2 miljard mensen te veel op aarde. Het staat erin en Bill Gates en een paar andere wereldleiders spraken daar openlijk over. Duckduckgo eens naar de “Club van Rome”. Ook een onderdeeltje van Deep State. Huiver zelf. Zolang zijn ze er al mee bezig. De mens zelf stoot de meeste CO2 uit door de lucht die wij uitademen. We ademen per persoon gemiddeld 2040 kg CO2 uit per jaar. Op de Gates Foundation en Rockefeller foundation zag je regelmatig de formules hiervan en invloed op het klimaat. Gates wilde op die formule 15% van de wereldbevolking reduceren door een vaccin. Hij zegt dat al meer dan 10 jaar op bijna alle bijeenkomsten. Daar zijn ook vele verschillende films van. Precies dit is nu gecensureerd. Is dit de agenda die achter de muur van censuur wordt uitgerold?

In mijn vorige blog had ik nog een link naar de beelden van toespraken en interviews geplaatst van Bill Gates. Je kunt dus nog zelf de feiten checken. Met nadruk op “nog”. Het staat er nu nog wel op de sites van Spiro Skouras. Dus wat er nu gaat gebeuren is sterk afhankelijk van hoe mensen reageren en of mensen in opstand komen tegen New World Order en Deep State. Exact om die reden moest censuur er zo snel mogelijk doorheen gejast worden. En dat wereldwijd en binnen enkele weken. De dreiging is er wel degelijk. Is Trump onze redding? Heel waarschijnlijk wel, want daarom wordt hij zo vaak in de media afgebrand. Ik vergeet nooit meer dat beeld van ET-TL nieuws, waar Trump opeens een andere kleur stropdas aan had toen hij een dom antwoord gaf op een vraag van een journalist. Hij wordt afgebrand en weggetrapt op geen enkel feit! Niet één feit. Je moet het enkel geloven. Sterker nog, je bent het al verplicht om het te geloven anders ben je een foute mens. De duivel bestaat dus toch echt, het heet media tegenwoordig.

In dat opzicht, fysiek goud kan onze redding zijn als wij mensen worden gereduceerd. Als je eenmaal straatarm bent, kun je niks meer. Om met die rijkdom achter de hand iets te kunnen, moet je ook nog weten hoe deze wereld in elkaar steekt. Laat ik het anders zeggen: Joden die in de jaren 30 de feiten zagen, gingen emigreren eind 30er jaren. De joden die feiten niet geloofden, waren gruwelijk de klos. Het verschil tussen feiten en geloven. Feiten liegen niet. De harde feiten die ik tot nu toe zag, zijn doodeng. Precies daarom mag je door de censuur de feiten niet meer zien. Alleen foute mensen zoeken naar feiten. Dat is dagelijks nieuws tegenwoordig…

Goudgrafiek 2020

Nu zie je duidelijk de scherpe “V” in maart waar ik het vaker over had bij een beurscrash. De daling ontstaat altijd op gedwongen verkopen op lager onderpand bij te hoge lening in de portfolio’s. Daarnaast moet de “margin” weer liquide worden op vooral futures en opties bij grotere hedge funds e.d. Daarna veert dat ook altijd terug weer naar het reële niveau als de shorts er eenmaal uit zijn. Pas daarna gaat het opnieuw een richting kiezen, dat zien we nu. Ik heb in eerdere blogs al aangegeven dat dit altijd zo zal plaatsvinden.

USTR10Y

Deze grafiek gaat tot 2012. Een recentere vond ik even niet, maar de trend is zichtbaar genoeg. Deze rente staat nu op 0,6%. Bij een inflatie van tegen 3% op USD. Dus de reële rente daalt gewoon verder tot onder 2%. In deze tijd kunnen aandelen het bijna onmogelijk slecht gaan doen (TINA). Dit kan alleen maar gaan keren naar gezonde economie op een reset van de valuta en schulden. Zoals na WO2 in 1947. Goed te zien verder dat we nu echt de hele cyclus die begon in 1947 geheel doorlopen hebben. We kunnen nooit meer ver af zijn van het punt waarop de reset gaat plaatsvinden.

Spread 10y vs 2y is de voorspeller

spread 2Y vs 10Y

Tenslotte de spread 2Y vs 10Y als voorspeller recessie, waar ik in eerdere blogs uitleg over gaf. Als de rente op 2Y hoger wordt dan op de 10Y, dan zagen we vaak een beurscrash binnen 1 jaar. Kijk op de grafiek maar eens op 1987, 2000 en 2008. 2019 staat niet op de grafiek, maar midden 2019 klom de 2Y ook boven de 10Y. Dus de blauwe lijn onder de 0-lijn. Het blijkt opnieuw de perfecte voorspeller te zijn! Vandaar dat ik die toch weer heel even aanhaal. Obligaties liegen nooit! Elke succesvolle belegger kijkt naar obligaties. Het maakt niet eens uit waarin je belegd. Je kunt dus van tevoren weten wanneer die “V” eraan zit te komen. In de vakmedia werd er heel veel gesproken in 2019 over deze rentecurve. Het zou deze keer absoluut niet op gaan! NIET DUS! Ik geef eerlijk toe, deze keer trapte ik er zelf ook in. Er stonden inderdaad enkele indicators totaal anders, zoals de negatieve reële rente die mij aan het twijfelen brachten. Ondanks dat, obligaties liegen nooit!

 

Gerard

 

Bekijk ook