Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Goed geluimd de afgrond in

07-12-2013 Zilverpaul

Nog nooit was het optimisme onder beleggers zo groot, zelfs niet ten tijde van de tech-bubble…..

maar blijken de banken elkaar onderling nog steeds niet te vertrouwen….

……wat weten de banken wat niet getoond wordt door de mainstream media?

…. is de zilverprijs aanbeland op een meerjarige steunlijn…. 

en zal ook goud dit jaar na twaalf jaar van prijsstijgingen een jaar van prijsdaling meemaken….

Een ultieme euforie onder beleggers, maar banken die elkaar maar een kwart uitlenen wat men in de hoogtijdagen van 2008-2009 gewend was, dat rijmt niet met elkaar…..goud en zilver zwaar onder druk….. ik kan maar één conclusie trekken… we gaan goed geluimd de afgrond in….. en ondanks de recente prijsdalingen van goud en zilver, blijf ik van mening dat goud en zilver uw koopkracht zullen redden.  We naderen het kantelpunt, want het percentage optimisten kan niet hoger dan 100 %, en de banken kunnen elkaar niet minder dan niet vertrouwen.

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Genpensioneerde

  @ Erk. Goed dat je het begrijpt Erk. Dat doet me deugd. Ik ben er persoonlijk ook van overtuigd dat iemand die een beetje psycholoog is, die zich dus in de plaats kan stellen van iemand anders kan stellen meer zal verdienen op de beurs dan iemand die econoom is. Specifiek in het geval van goud en zilver, denk maar aan de Aziaten, de Russen, de Turken denk ik dat de overmacht wat te groot zal zijn , en er zijn ook nog de westerse Goldbugs, en JP Morgan is ook bullishs, alleen de timing is onzeker.

 • Erk

  Genpensioneerde, ik ben het met je eens. De fysieke vraag schijnt enorm te zijn, de vaults van de bullionbanks lopen leeg. Dit moest een keer gaan keren: historisch hoge fysieke vraag, alleen maar toenemend, en een alleen maar dalende prijs. Ik zag dat de GOFO ook weer in de min gedoken is, net als in juli/augustus en october. Dit kan niet duren, we staan op een keerpunt. De papieren boys zullen meer met het fysieke gebeuren rekening moeten gaan houden. Als de fysieke vraag aanhoudt kan en mag de goudprijs niet lager omdat anders supply gaat wegvallen cq mijnen moeten gaan sluiten.

 • Genpensioneerde

  In weerwil van wat Goldman Sachs heeft voorspeld, gedraagt goud en zilver zich nu behoorlijk. Ik twijfel er niet aan dat ze ook andere banksters geprobeerd hebben te beinvloeden. Maar op een of andere manier lukt het niet. Misschien komen ze niet overeen met JP Morgan. In ieder geval het kleine ietse pietse stijginkje van vandaag lijkt me een sterk teken.

 • Nadja

  Gerard, had je mijn posting van 18:29 vandaag nog kunnen lezen? Bedankt alvast.

 • Genpensioneerde
 • Ingenieur

  Ik kom ook maar eens een kijkje nemen op dit blog. ik moet zeggen dat het er niet gezelliger op is geworden als ik de reacties lees in vergelijking met Zilverpaul. Er wordt veel op de persoon gespeeld en niet op de bal.

  Interessante filmpjes Ons moraal maak er nog maar een paar :p.

  Thesilvermountain vind ik trouwens maar duur met zijn zilver.

  Groeten

 • Genpensioneerde