Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

GoldMoney stopt in Nederland

27-09-2011 Rolf van Zanten

Vandaag ontvingen wij het bericht dat een andere aanbieder in de markt, te weten GoldMoney, haar activiteiten in Nederland gaat staken per 31 oktober 2011. Diverse klanten van The Silver Mountain hebben tevens bij GoldMoney een goud- en/of zilverpositie.  Wij hebben meerdere verzoeken ontvangen van klanten die hun positie bij GoldMoney willen overzetten naar een fysieke goud- en/of zilverpositie bij The Silver Mountain cq. Amsterdam Safe B.V.

Voor deze klanten introduceert The Silver Mountain een overstapservice. Deze overstapservice houdt in dat mede afhankelijk van de grootte van de bestelling zowel voor de aankoop van goud- en/of zilver een bijzonder scherp aankooptarief zal gelden, bovenop de reeds scherp gestelde bewaartarieven van Amsterdam Safe.

Sinds maart dit jaar biedt The Silver Mountain haar klanten de mogelijkheid om bestellingen all risk verzekerd in bewaring te geven bij Amsterdam Safe. Inmiddels maken al honderden klanten hier gebruik van, naar volle tevredenheid.

Amsterdam Safe B.V.

Waarom wordt Amsterdam Safe zo gewaardeerd?

 • Uw edelmetalen blijven fysiek in Nederland
 • De mogelijkheid om zowel goud, zilver, als BTW vrij zilver in bewaring te geven
 • Gealloceerde opslag; uw baren en/of munten liggen geregistreerd op uw naam in de kluis
 • ‘Private Treasury’, de mogelijkheid tot het huren van een eigen kluis
 • Te allen tijde toegang tot uw eigen edelmetaal
 • Uw edelmetalen zijn All Risk verzekert; u ontvangt zelfs uw eigen individuele verzekeringspolis
 • Vier maal per jaar vindt er een inventarisatie plaats van de fysieke voorraad door een gerenommeerd accountantskantoor
 • Scherpe tariefstelling

Omdat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) momenteel nog onderzoekt of het aanbieden van edelmetaal in combinatie met bewaarneming een vergunningsplichtinge activiteit is accepteren wij alleen bestelling boven de 50.000 Euro, indien deze in combinatie zijn met bewaarneming. The Silver Mountain voert momenteel intensief overleg met de AFM teneinde zo spoedig mogelijk helderheid te verkrijgen omdat wij iedere klant, klein of groot, van dienst willen kunnen zijn.

Mocht u meer willen weten over deze overstapservice of over de mogelijkheden om edelmetaal in bewaring te geven bij Amsterdam Safe aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onze verkoopmedewerkers informeren  graag verder.

The Silver Mountain    : bel  020 – 658 95 52
Amsterdam Safe    : bel 020 – 658 95 58

In het vertrouwen u hiermee van dienst te zijn.

Met vriendelijke groet,

The Silver Mountain
R.O. van Zanten

Amsterdam Safe
M.Bleeker

 • Jullie

  Toch altijd weer verfrissend om te zien hoe de nieuwe generatie dingen ZAL GAAN VERANDEREN :

  http://www.dumpert.nl/mediabase/1734621/1d02136f/rap_news_9_ft_ron_paul_peter_joseph.html

  Centrale Banken en fictief papier geld of ander geld dat uit het niets gecreërd kan worden heeft zijn langste tijd gehad.
  Het duurde honderd jaar, maar dankzij de technology hebben miljoenen of misschien zelfs miljarden mensen kunnen leren van de fouten van papier nep geld dat beheerd word door 1 centraal orgaan.
  Ik denk niet dat dit soort monopoly geld de komende duizend jaar nog terug zal keren….

  Overigens is het inderdaad aardig ‘gek’ te noemen dat we zo weinig van de protesten op Wall Street horen.
  New York gaan Griekenland 2.0 worden, het aantal protesterende mensen zal alleen maar toe gaan nemen. Volgens mij gingen ze vandaag ook in L.A. beginnen met protesteren.

  Maar wat ik persoonlijk nog altijd het liefste zie is een protest op de stoep van de FED in Washington, denk overigens ook niet dat dat nog lang op zich gaat laten wachten…

 • high five

  @zilverine Zo werken inderdaad de wall street bankiers.
  Er wordt bv olie gevonden in een land. De bankiers ‘bespelen’ de leider van het land en zijn vriendjes om schulden te maken(in ruil daarvoor krijgt de leider hulp van de globalisten om aan de macht te blijven en kan hij zich verrijken). Het land gaat vervolgens grote schulden aan om bv grote infrastructurele projecten op te zetten die veelal worden uitgevoerd door grote bedrijven die voor het grootste gedeelte in handen zijn van de bankiers. Op een gegeven moment breekt er een crisis uit (olieprijs daalt dramatisch ofzo) en het land kan niet meer terug betalen. Het IMF (werkt voor dezelfde bankiers) komt vervolgens ‘helpen’ met leningen. Aan die leningen zijn voorwaarden verbonden. Het land moet bepaalde gewassen gaan verbouwen voor de export, bezuinigingen voor de mensen, verplicht olie leveren etc. om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Maw door leningen wordt het land uitgewrongen / leeggezogen. De rijkdommen van het land vloeien zo naar de bankiers op wall street en naar de oligarchie van het land. De bevolking blijft arm en wij in het westen hebben hierdoor goedkope spullen gehad.
  Maar het spel is nu uit in het westen. Wij hebben ons vermogen opgeconsumeerd (hebben de globalisten niets meer te bieden) en de rest aan de bankiers gegeven omdat ze ons in 2008 chanteerde met een crash in de economie als we hun niet zouden helpen. Nu komen we zelf onder auspiciën van het IMF. Game over.

 • StefanB

  Nou professoren. Lees dit maar eens.

  http://www.edelmetaal-info.nl/2011/09/nieuwe-kans-in-zilver/

  Ik kan het mis hebben, maar er is nog genoeg zilver op de wereld, als ik dit verhaal weer lees.

 • high five

  Ieder zoogdier heeft de groep nodig om te overleven. De leider van de groep eigent zich het meeste toe, zodat zijn overlevingskansen en behoefte bevrediging het hoogst zijn. Hij heeft echter ook de andere groepsleden nodig om aan voedsel, veiligheid, liefde etc te komen. Dus hij zal ook niet egoïstisch moeten handelen (eten, bescherming, liefde geven zodat hij de support krijgt van anderen) uit egoïstische motieven. Het is een spel van geven en nemen, dit geldt trouwens voor ieder dier in de groep.

 • zilverine

  @Frits,
  vergeet de geiten wollen sokken niet!
  Ik denk dat de systematische wijze waarop veel van de kolonieen zijn leeg geroofd en als grondstoffen depot voor de kolonialiserende landen dienst deden zonder dat veel van het gewin het land zelf ten goede kwam toch wel iets te maken heeft met de huidige toestand.
  Ik wijs geen vingers, heeft ook geen zin mits de eerste naar mij zelf wijst. Nogmaals ik vond deze film in dat oogpunt erg bezienswaardig:
  http://www.youtube.com/embed/pktOXJr1vOQ?rel=0

 • Frits

  @QQ
  Een mierenkolonie is over het algemeen genetisch hetzelfde; alleen de koningin plant zich voort. Een doorsnee mier leeft dus niet direct voor zichzelf maar wel voor haar genen. Je zou ze allen tezamen als één organisme kunnen beschouwen.

  Wat een mooie verhalen van zilverine trouwens. Blijkt toch nog dat de narigheid in de derde wereld allemaal de schuld is van die nare witmens die decennia her daar aan land is gegaan. Ik ga aan het kampvuur zitten, pak m’n gitaar erbij en hoop op een eerlijke wereld. Wat dat ook zou mogen zijn.

 • zilverine

  @QQ:
  Als je egoistisch omschrijft als doen wat nodig is om te overleven dan denk ik dat, helaas, de meeste mensen niet egoistisch zijn. Kortzichtig zelfbelang is iets totaal anders. Dat kan uiteindelijk wel leiden tot de destructie van de species en zou dus het tegenovergestelde van egoistisch zijn. Ik denk ook niet dat om te overleven je iets van een ander moet afnemen. Er is voldoende om te delen, kwestie van prioriteiten.
  @RB:
  Ik persoonlijk denk dat het niet naief is om zo te denken. Wat heeft het tegenovergestelde (niet naieve) denken ons gebracht? Dat we hier allemaal bij elkaar komen en ons heil en zaligheid in zilver zoeken omdat de wereld op het instorten staat en iedereen zichzelf wil “indekken”. Dat gaat, ben ik bang, uiteindelijk niet lukken mits het tegelijkertijd gepaard gaat met het inzicht dat we het samen moeten doen. Dat of zoals Carl Sagan stelde:
  the discovery of extraterrestrial life will ultimately become the single greatest unifying force for humanity. :-)

 • QQ

  De mens is egoistisch van aard, maar niet alleen de mens, veel zoogdieren zijn zo. Om te overleven, is het nodig dat je moet eten en dus iets afnemen van een ander dier (en mens). Een niet-egoistisch mens zou dit niet kunnen doen, en dus sterven.

  Ook mensen die delen zijn egoistsch, de mens die deelt verwacht impliciet iets terug (bijv. vriendschap, etc). Maar ook bij kleine dingen, wanneer je 1 euro aan een zwerver geeft, ben je in principe egoistisch, want je doet het om je eigen dunk te verhogen niet alleen bij anderen, maar ook bij jezelf.

  Een dier dat bijvoorbeed niet egoistisch is, is een mier, die zichzelf dood laat gaan ver van zijn mierenhol wanneer hij ziek is. Waarschijnlijk dat daarom mierenkolonie’s ook zo goed functioneren.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @RB
  “als soort is Homo Sapiens volstrekt niet te redden”

  Ik heb die hoop nog niet opgegeven. Als lijkt het wel hopen tegen beter weten in :-)
  Als we zo de geschiedenis eens terug kijken, dan is het gemiddelde lot van het individu er toch wel beter op geworden. Ook nu lijkt het me dat er steeds meer mensen tot steeds betere inzichten komen. Ook op dit blog.
  Natuurlijk maakt niet iedereen meteen de hele sprong naar het NAP, maar stapjes in die richting zijn ook wat waard.
  De meeste zorgen heb ik omtrend de technologie; deze slaat wegen in die extreme gevaren voor de mensheid herbergen. Mogelijk de verklaring voor Fermi’s Paradox?
  (en-dot-wikipedia-dot-org-slash-wiki-slash-Fermi_paradox#It_is_the_nature_of_intelligent_life_to_destroy_itself)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @zilverine
  “Met rijkdom delen bedoel ik de rijkdom van onze planeet op een verantwoorde wijze spreiden gebasseerd op ieder mens haar unieke waarde en recht op zelf voorziening.”

  Ik geloof dat we het wel met elkaar eens zijn. Maar bovenstaande zin roept bij mij toch enige vragen op. Bv wat is “verantwoorde wijze”? en hoe wil je dat verbinden met “recht op zelf voorziening”?

 • RB

  @ zilverine

  Ik vind het mooi. En goed dat je zo nog durft te denken. En tegelijkertijd ongelooflijk naief. Er zitten ongelooflijke goede individuele exemplaren tussen, maar als soort is Homo Sapiens volstrekt niet te redden.

 • zilverine

  @Rien
  Met rijkdom delen bedoel ik naturrlijk niet het klakkeloos weggeven van gelden in een van die “Save the World, Save Africa etc etc acties. Dat is neo-kolonialisme. Wij nog steeds denken dat we onze levensstijl niet hoeven te veranderen en af en toe wat geld rondstrooien.
  Dat is arrogant. Met rijkdom delen bedoel ik de rijkdom van onze planeet op een verantwoorde wijze spreiden gebasseerd op ieder mens haar unieke waarde en recht op zelf voorziening.
  Als je een mens een net geeft om te vissen maar tegelijkertijd de rivier laat sterven door de chemicalieen van een nabij gelegen goud mijn er in te lozen kun je toch maar beter vissen geven.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  “‘k zou het van de andere kant bekijken: gedeelde rijkdom is dubbele rijkdom….”

  Helaas, dat werkt niet zo. Gedeelde rijkdom is halve rijkdom is correcter.
  Pas wanneer iedereen zijn eigen rijkdom vergaard krijg je verdubbelingseffecten.
  Geef een man een vis, en hij komt morgen terug voor een tweede. Leer een man te vissen en hij kan zichzelf voorzien.

  Natuurlijk mag een ieder weggeven wat hij/zij wil. Daar heb ik geen problemen mee. Dat is zelfs ingebakken in onze genen. Ik zeg echter dat weggeven soms schadelijker is voor de ontvanger dan voor de gulle gever. Al is de ontvanger zich daarvan niet altijd bewust.

  Wat betreft meer doen dan goud en zilver kopen: bekijk mijn website eens. (Click op mijn naam)

 • Andreas

  Zilverige
  Een vriend van mij werkt al jaren als agrarisch specialist in die landen. Gelukkig wist hij hoe het werkte. Dus met meer giften op bezoek gaan als dat je in ontvangst neemt. Dat voorkomt dat je je eigenlijk geen houding weet te geven. Zij blij en wij blij.

 • zilverine

  @Andreas
  Absoluut.Natuurlijk moeten we er ook voor oppassen dit niet te gaan “verromanticeren”.
  Hard leven hebben die mensen, met oorzaken die terug gaan tot koloniale tijden, maar wat maakt het je klein als ze die ene kip slachten omdat jij hun gast bent.

 • Andreas

  Zilverine
  Ik ben diverse malen op het platteland in Indonesië en Timor geweest. En eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de gedeelde armoe daar een vorm van gedeelde rijkdom is. Gastvrijheid en de zorg voor elkaar( hoe arm ook) staan daar op een veel hoger niveau. De westerse wereld kan daar nog wat van leren.

 • zilverine

  @Frederick: “Ik probeer een beetje voor de geest te krijgen wat we moeten doen als de crash periode ten einde komt en we weer omhoog moeten klimmen. ”

  Om je heen kijken en handen uitsteken naar degenen die niet zo goed kunnen klimmen zoals hopenlijk iemand die beter klimt dan jij ook haar handen uitsteekt.
  De tijd van de aandelen zou definitief voorbij moeten zijn, alleen ons aandeel in “menszijn” telt.

 • zilverine

  @Andreas:”De praktijk wijst al eeuwen anders uit, helaas ”

  Wij zijn de praktijk! Althans zo zou ik het willen zien. En ergens heb ik het gevoel/de hoop dat er meer mensen met de problematiek worstelen zoals ik.

 • Andreas

  Gordijnen
  Als ondernemers zaken zouden doen op dezelfde wijze als de overheid zouden we nu allemaal in het staatshotel logeren. En dan geen eigen chauffeur maar met z’n tweeën op een kamer.

 • zilverine

  @Gordijnen
  Eens! Overheid is er niet of nauwelijks meer voor de mensen en de banken, tja wat moet ik daar van zeggen….. Woon in het buitenland en stapte laatst bij een bank naar binnen met de vraag of ik daar ook goud kon kopen. “No, we only sell paper gold” was het antwoord, waarop ik antwoordde: “that is a contradiction in terms” De mevrouw achter de balie zag daar toch de humor niet van in.

  Wat ik voor mezelf probeer te omschrijven is dat ons kapitaal uiteindelijk niet in goud en zilver en bezittingen uit te drukken is en dat maakt ons menselijk.

 • Andreas

  Zilverine
  Idealistisch gezien heb je zeker gelijk. De praktijk wijst al eeuwen anders uit, helaas

 • Frederick

  @Gerard,

  Dat we op dit moment in de PM’s moeten zitten (deels) begrijp ik. Hiermee kunnen we de crash periode overleven. Je zegt dat vanaf 2020 de tijd van de aandelen aanbreekt. Wil je daarmee zeggen dat we vanaf ca. 2020 ons resterende PM’s moeten omzetten in aandelen? Ik probeer een beetje voor de geest te krijgen wat we moeten doen als de crash periode ten einde komt en we weer omhoog moeten klimmen.

 • Andreas

  Duitsland heeft ingestemd. Voor zo llang het duurt is de druk weer van de ketel. Dan kan nu weer alle aandacht naar de USA. Daar is natuurlijk ook niks ten goede gekeerd maar ze waren even lekker uit de picture.

 • zilverine

  Andreas,
  ‘k zou het van de andere kant bekijken: gedeelde rijkdom is dubbele rijkdom….

 • gordijnen

  @zilverine

  Als de overheid en de banken niet stelen van de burgers, dan hadden wij geen maatregelen hoeven nemen.

  Jaren lang 2000 gulden betaald, als ondernemer, voor een verplichte arbeidsongeschikheids verzekering. Was 4 of 5 jaar ineens opgeheven.

  Nog nooit hiervan geld terug gezien.

  Salaris verhogingen ingeleverd voor de vut. Ook afgeschaft, maar geen correctie.

  Ik kan zo nog wel een waslijst maken aan voorzieningen waar wij wel voor hebben betaald, maar waar wij bij de invoering hiervan al wisten dat wij hierevan nooit gebruik van zouden kunnen maken.

  Dan heb ik nog maar niet over het bijdrukken en het in de hand werken van inflatie, beter hyperinflatie.

 • Andreas

  Zilverine
  Inderdaad is het eigenlijk beschamend waartoe de hebzucht heeft geleid.maar zonder met het vingertje te wijzen mag een bevolking er op rekenen dat de duurbetaalde politici wereldwijd doen waar ze voor betaald worden. Regeren en de belangen van de burgers beschermen. Regeren is vooruitzien. Ik durf dan ook de stelling aan dat we al heel lang niet geregeerd worden maar achter de feiten aanlopen. Dat de mensen op dit blog proberen de ergste gevolgen van de aanstaande crisis proberen te verzachten is menselijk. Het is misschien niet solidair maar het is nu eenmaal niet zodat,, gedeelde armoe halve armoe is,,.

 • Jan

  @temp242: Europa is niet alleen het project van de socialistische partijen of links tout court dus je opmerking slaat nergens op. Verder vind ik je taalgebruik (‘linkse ratten’) walgelijk en opruiend, doet me denken aan oorlogspropaganda uit 40′-45′. Ga je donkerbruine politieke meningen maar elders verkopen, dit is geen (partij)politiek forum.

 • zilverine

  Alhoewel we vanuit verschillende achtergronden hier op deze site zijn terechtgekomen denk ik dat we ook veel gemeenschappelijk hebben.
  Misschien wel het meest overheersende kenmerk dat we delen is het gevoel dat dit grote kaartenhuis waar we in leven op het punt van instorten staat.
  We proberen onszelf zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen en de meesten van ons zijn van mening dat PM ons daarin kunnen helpen.
  Aan een kant denk ik dat ook maar tegelijkertijd heb ik daar ook mijn twijfels over. Als het inderdaad zo is dat we aan de vooravond van zeer donkere tijden staan dan hebben we meer, veel meer nodig dan goud en zilver om ons een weg te banen door de duisternis. Als we ons zo concentreren op het bezitten van PM en vergeten waar het echt op aan komt zullen tonnen goud en zilver nooit genoeg zijn.

  Als we denken dat onze bezittingen ons straks een “head start” geven, think again.
  Hebzucht en nog meer hebzucht hebben ons tot aan het randje gebracht. Het waren natuurlijk altijd anderen die het systeem misbruikten en zichzelf verrijkten met absurde derivaten en goocheltrucjes en wat al niet meer. Altijd anderen toch…?
  Misschien moeten we eens de hand in eigen boezem steken. Wat hadden wij gedaan als we kennis hadden van en toegang hadden tot dezelfde middelen? Verleidelijk is het niet?
  Is er een verschil tussen ons en die Wall Street (W/B)ankers? Als ik dat beantwoord voor mezelf (de enige persoon voor wie ik kan antwoorden) dan kom ik niet verder dan een stotterend “ik hoop van wel”.

  De “after the collapse” scenarios waarin we ons leven moeten beschermen met alle beschikbare middelen a la Mad Max zijn voor mij geen prettig vooruitzicht. Veelal is dat het beeld wat we voorgeschoteld krijgen. Survival of the fittest, the smartest, the most ruthless, he who has the most silver etc.
  Een Mega Déjà vu! Precies dezelfde wereld waarin we nu leven.

  De tijd waarin we nu leven presenteert ons een geweldige opportunity en nee, dat is niet het koop moment wanneer zilver op 28$ staat! We kunnen zien waar hebzucht en egoisme, een “ieder voor zich en fuck the rest” mentaliteit uiteindelijk toe leiden. Solidariteit en menselijkheid zullen ons uiteindelijk verder helpen dan ounces en kilos. Ik denk dat de vraag is “in wat voor wereld wil je leven?”
  Om een andere Mel Gibson film aan te halen (Braveheart): “Everybody dies, not everybody truly lives”

  Dit zijn zo mijn gedachten. Belangrijk voor mij. Heb van de week ook deze film bekeken:
  http://www.youtube.com/embed/pktOXJr1vOQ?rel=0
  Vond het de moeite waard.

 • Z. Nelis

  @temp242
  Niet rechts of links, Temp, maar het grauwe, middelmatige, grijze midden is altijd voor Europa geweest.

 • temp242

  Nu mogen voor een uurtje of zo al die (S) Linkse Ratten, beginnen te fulmineren in de Bundestag, ze zijn wél even vergeten dat uitgerekend ZIJ dé oorzaak zijn waarin Fantasieland verkeert, dit is een project van Linkse Dromers! Welkom in de EUSSR!

 • temp242

  Stemming is erdoor (natuurlijk).

 • geert

  @ethan
  Hoe heb jij je PMs belegd ??? 100 % ??
  Zoniet , dan is dit een hele domme opmerking van jou …………

 • Ethan

  Zit naar het Duitse debat te kijken.

  Wow @ Sahra Wagenknecht van de Linksen die nu aan het woord is. Gewoon direct: “ik heb tegen gestemd, want dit lost niks op voor de burger, het helpt dat de banken en de hedgefondsen helpen.

  We moeten het vermogen van de simpele burger niet reduceren, maar van de partijen die geprofiteerd hebben van deze hele crisis.

  Wow.. heb kippenvel van de eerlijkheid en de directheid! Ken haar niet, maar ik wil nu al dat politic in Den Haag zo zouden praten!!

 • Andreas

  Dit geldt trouwens ook maar in mindere mate voor mensen in loondienst die werkloos raken en een lager betaalde baan accepteren. Komen ze dan in een lagere loonbelastingschaal geldt hetzelfde. De hypotheekrenteaftrek kost de staat nu al aanmerkelijk minder. Omgekeerd komt er ook minder belastinggeld binnen.

 • Andreas

  Hypotheekrenteaftrek. Dit is ook zo’n regeling die de huizenprijzen en dus schulden omhoog gejaagd heeft. Hier komt dan ook de term bruto en netto maand lasten vandaan. Bruto betaal je 1400 maar netto maar 800. Dit gaat alleen maar op als je als ondernemer genoeg verdient. Op dit moment gaan de winsten en inkomens van met name ondernemers onderuit. Velen maken al verlies en teren in op hun vermogen. Bij verlies hoef je geen belasting te betalen maar heb je dus ook geen hypotheekrenteaftrek. Ziedaar, de brutomaandlasten zijn nu je nettomaandlasten.
  En wel iedere maand betalen, bitte

 • Andreas

  Ik weet niet of een huis eerst geveild moet worden alvorens de nationale hypotheekgarantie uitkeert en de hypotheek verstrekker schadeloos steldt. In dat geval gaan er nog heel wat veilingen komen. Ik denk het wel omdat als de bank huizen voor een lagere prijs onderhands mag verkopen dit de hele huizenmarkt onderuit trekt als de lagere verkoop prijzen bekend worden. Nogmaals : mensen nemen de enorm versoberde sociale regelingen niet genoeg mee in hun beoordelingen. En men is gewend geraakt aan het idee dat als je werken wil er ook werk is.
  We hebben nu ongeveer 1 miljoen zzp’ers die nergens recht op hebben. Ondanks dat velen geen of veel te kort hebben zie je dit niet terug in werkeloosheids cijfers. Dit geeft een vals en vertekent beeld van de werkelijke situatie. Deze mensen moeten de komende maanden belasting gaan betalen over 2010 toen ze nog wel werk hadden. Velen hadden dit netjes opzij gezet maar weer gebruikt om aan hun verplichtingen te voldoen tijdens dit jaar toen er bijna geen werk was.
  Echt waar, er hangt een bom boven de economie die zijn weerga niet kent.

 • temp242

  Het gaat een mooie dag worden, hoe langer het Duitse debat duurt, hoe hoger de PM’s staan! (Alhoewel alle ingewijden er vanuit gaan dat de stemming er door komt, is DIT dan ook al één mooi stuk theater? Neen toch zeker!).

 • StefanB

  Jongens als huizen geruild kunnen worden voor goud of zilver is het oorlog of we zitten in een Recessie van heb ik jou daar.
  Wat denk je nou zelf? als die oorlog of recessie over is dat de belastingdienst niet bij je aan de deur zou kloppen? Hoe kom jij aan zoveel goud vriend? Dat goud had je eigelijk aan de staat moet geven vriend! Dat heb je niet gedaan! Dus grote problemen krijg je daarvan.

  Tuurlijk. Alles moet toch beschreven staan. Nee als we dit gaan meemaken dan koop ik er gewoon levensmiddelen voor. En doe net of als ik gek ben.
  Na de oorlog of recessie verkoop ik mooi me edelmetalen met de opbloeiende economie.
  Hopelijk hebben we dan weer nieuw geld, of niet we zien het wel.

  Maar ik weet wel als de ellende begint, moeten zo weinig mensen weten dat je goud zilver of wat dan ook hebt. Mensen in nood doen bizarre dingen, onthoud dat maar goed.

 • temp242

  De BBC lacht terecht met Fantasieland.

  http://youtu.be/TxPFZra8MuM

 • io

  @andreas:

  met die twee kilo ben je er al bijna in zeeland als je niet kiekeurig bent, daar staat precies alles te koop !

 • RB

  100 New York Police Officers Boycott In Solidarity with Wall Street Protesters

  After New York’s finest brutalized peaceful Wall Street protesters, rumor has it that police officers are boycotting. Occupy Wall Street notes: Today we received unconfirmed reports that over one hundred blue collar police refused to come into work in solidarity with our movement. These numbers will grow. We are the 99 percent. You will not silence us.

  http://www.washingtonsblog.com/2011/09/new-york-police-officers-boycott-in-solidarity-with-wall-street-protesters.html

  Het lijkt erop dat de revolutie is begonnen. Je ziet en hoort er alles over in onze dagelijkse, betrouwbare massamedia… not.

 • Andreas

  Rien
  Een huis kopen voor 2 kilo gaat dan wel maar waarschijnlijk alleen op huizenveilingen. En dan is van belang wat ik al eerder zei. Als er een tophypotheek op zit houdt de bank het in eigen portefeuille maar is er al flink op afbetaald wordt het gewoon tegen iedere prijs geveild. Als de bank zijn geld maar krijgt. In 1981 hadden vrienden van mijn ouders een huis gekocht voor 180000 gulden. Na een fikse verbouwing stond de hypotheek op 275000 en toen problemen.uiteindelijk werd het huis geveild en ging weg voor 95000. Hypotheken waren vaak net als nu met staatsgarantie. Dus de staat draaide op voor de schade. Dus wie niet erg kieskeurig is kan heel goedkoop kopen. Als je dan ook nog meeneemt dat de ww destijds onbeperkt was. Tegen max 36 maanden nu en de komende crisis waarschijnlijk veel erger kan je op je klompen aanvoelen waar het heen gaat

 • temp242

  Voor alle duidelijkheid, debat is NU live te volgen, stemming om 11.00h.
  AANRADER!

 • temp242

  DEBAT EN STEMMING DUITS PARLEMENT (ongeveer om 11.00h) LIVE TE VOLGEN OP:

  http://www.bundestag.de

 • Ethan

  @Gerard

  Wat je verteld over die cycli vind ik erg interessant. Je hebt het dan over de Kondratieff-fases toch?

  Nog tips/links naar goede websites/boeken/etc. hierover? :)

  Ik kom de laatste jaren deze economie hoek inzeilen via o.a. Clif High (halfpasthuman.com), George Ure (urbansurvival.com), Terence McKenna (TimeWave zero; niet direct economisch, maar een hele, hele bijzondere man) en Joseph P. Farrell die het had over “The Study of Cycles” van Edward Dewey.

  Ik ben mij nog over zoveel onderwerpen compleet suf aan ’t lezen. Altijd al gedaan, maar laatste paar jaar ook in de ‘alternatieve’ hoek. 1000+ bladzijden red ik wel in de betere weken. :P

  Maar de tijd.. die wacht niet.. de ontwikkelingen ook niet… dus het voelt soms als een enorme race om maar zo snel mogelijk, zoveel mogelijk te leren. Ik zie het internet namelijk ook wel in korte tijd enorm afgesloten worden, want het is een te grote manier voor te veel mensen om hun mening snel te kunnen verspreiden en om via een alternatieve manier het nieuws te vergaren.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  “wanneer kan je dan wél voor pakweg 2kilo goud of als je wel die befaamde 500ounces zilver wél een huis kopen??? Als er bloed door de straten stroomt???”

  Nee, de huizenmarkt zal stoppen een markt te zijn. Als de crisis diep genoeg wordt dat je voor 2 kilo goud een huis kunt kopen, dan is er geen sprake meer van een markt maar alleen nog van individuele verkopen. Je hebt dus behalve die 2 kilo goud ook nog het geluk nodig om iemand te vinden die bereid is te verkopen voor dat goud.
  Op dat moment zijn er nauwelijks nog makelaars. Hypotheken zijn niet verkrijgbaar. Huizen worden alleen tegen cash verkocht. Maar veel potentiele verkopers zullen liever het lege huis behouden dan het te verkopen tegen extreem lage prijzen.

 • Ethan

  @greetjes

  Greetjes, ik las jouw posts en links anders altijd. A.u.b. niet stoppen!! :)

 • high five
 • high five

  Het zijn cycles van 18 jaar en daar kan je weer onderverdelingen in maken

 • http://zilver.2link.be/ zilver