24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Aankondiging: uitbreiding goud assortiment

http://edelmetaal.nu/goud-munten-baren.jpg

Het assortiment van goudbaren en gouden munten die te bestellen zijn via onze webwinkel zal binnenkort worden uitgebreid. Niet alleen zal het mogelijk zijn de gouden munten van 1 troy ounce in minder grote aantallen te kopen (op dit moment zijn deze munten alleen per 10 stuks beschikbaar), ook zullen er andere gouden munten worden aangeboden.

Wegens de sterk toegenomen vraag naar gouden munten als de gouden tientjes, maple leaf, goud eagle en andere gouden munten zullen ook deze munten tegen scherpe prijzen worden aangeboden.

Op dit moment zijn vooral de zilveren munten tegen scherpe prijzen leverbaar, waar de gouden munten alleen per 10 stuks tegen goede prijzen te koop zijn. Doordat de verzendkosten relatief zwaarder meewegen bij kleinere aantallen, was het voorheen niet rendabel om deze munten aan te bieden.

Door behaalde schaalvoordelen is dit echter niet langer van toepassing en kunt u dus ook voor het kopen van goud terecht bij The Silver Mountain.

Wij adviseren u om bij de aanschaf van goud niet alleen te kijken naar de prijs per gram fijn goud, maar ook naar de waarde van uw gouden munten en baren. De laagste prijs per gram goud zal bij de baren van 1 kilogram puur goud zijn, maar deze baren zijn wel weer lastiger te verkopen doordat u direct een complete kilo dient te verkopen. Bij kleinere gouden munten zal de prijs per gram goud hoger liggen, maar deze munten zijn vaak makkelijker te verhandelen. De truc is om hier een goede balans in te vinden.

Wij bieden zowel de nieuwe munten van 2009 aan, als munten en baren die wij inkopen van particulieren. Bij de inkoop van particulieren bieden we voor alle munten van 1 troy ounce puur goud de spotprijs plus een premium van EUR 10 a EUR 15. De munten van 2009 zijn ongeveer EUR 30 per troy ounce goud duurder, doordat deze munten in dit jaar geslagen zijn en van de officiële distributeurs van de Royal Canadian Mint, de Perth Mint en andere munthuizen afkomstig zijn. Hier spelen de verzendkosten en premiums van de tussenschakels een rol. Vandaar dat de gouden munten uit 2009 duurder zijn dan munten uit voorgaande jaargangen.

De prijzen die wij rekenen worden altijd gebaseerd op de huidige goudkoers. Naast gouden munten, kunt u ook kiezen uit diverse gouden baren. Elke goud baar bevat een bepaald gewicht .999 puur goud.

Alle goudbaren die wij aanbieden zijn afkomstig van door de LBMA erkende edelmetaal bedrijven. De goud baren staan op de Good delivery lijst en deze baren zijn in principe zonder verdere inspectie bij edelmetaal handelaren te verkopen.

Huidige premiums voor goud baren:

50 gram: Spotprijs + 5,00% / minimale afname 10 stuks
100 gram: Spotprijs + 3,75% / minimale afname 10 stuks
250 gram: Spotprijs + 3,00% / minimale afname 4 stuks
500 gram: Spotprijs + 2,75% / minimale afname 2 stuks
1000 gram: Spotprijs + 2,55% / minimale afname 1 stuk

De goudbaren zijn momenteel alleen leverbaar indien er in totaal 1 kilo goud wordt aangekocht. Bovenstaande premiums kunnen fluctueren.

De uitbreiding van ons assortiment zal eind oktober plaatsvinden.

Bekijk ook