Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Goud en zilver in 2013

24-12-2012 Gerard

Tegen het jaareinde wordt je bijna begraven onder de voorspellingen. Economen die bewust desinformatie verspreiden is dan even groot als degenen die serieus naar de ontwikkelingen kijken. Politici en centrale bankiers kijken alleen maar naar wat hunzelf goed uitkomt. Begrijpelijk, alles draait op vertrouwen en dat willen ze uitstralen. Vandaar dat ze vrolijk meedoen met voorspellen. En daarom moeten wij daar maar beter niet naar luisteren. De schuldencrisis is voorbij zegt Hollande. En Rutte zegt sterker uit de crisis te komen. Ook het CPB stelt elk jaar hun verwachtingen naar beneden bij met 1 tot 2 procent. Volgens CPB is de crisis alweer voorbij in 2013. Zelfs in Griekenland verwacht men weer groei voor het 5e jaar op rij. In werkelijkheid gingen ze elk jaar steeds dieper in de shit. Ook 5 jaar op rij. De economie kon inderdaad aan de gang blijven door steeds hogere schulden in het systeem te pompen. Economische groei en ook BBP is inclusief inflatie, dus als we die corrigeren voor inflatie dan staat er vanaf 2008 elk jaar een vette min.

2012 sloeg alle kanten op. Niets was wat het leek. Vermoedelijk zien we dat ook terug in 2013.

De grootste bedreigingen voor 2013 zie ik wel in de rentestijging op staatsleningen. Dit zal de grootste nachtmerrie zijn voor politici en centrale bankiers. De grootste bubbel aller tijden kon best wel eens knappen in 2013. Staatsleningen worden sterk gemanipuleerd en dat kan nooit eeuwig zo doorgaan. Tegenwoordig wordt bijna alle andere activa naar beneden gemanipuleerd zodat men bijna niet meer anders kan dan te beleggen in waardeloos en renteloos staatspapier. Zelfs pensioenfondsen worden door steeds strengere regelgeving gedwongen om hierin te beleggen. Bedoeld om de bubbel zo lang mogelijk in de lucht te houden. De rendementen op staatspapier zijn steeds vaker negatief. Rijkere landen als China en Rusland investeren steeds minder in VS staatspapier. Dit gat wordt opgevangen door de FED die steeds meer zelf het staatspapier opkoopt met vers geprint geld. Die trend zet zich voort in 2013. Daarmee de bubbel steeds verder opblazend. De QE3 en QE4 van 2012 zijn onbegrensd gemaakt en passeerden in 2012 de recordhoogte van 1.000 miljard. De QE’s zijn allang niet meer bedoeld om de economie te stimuleren. Ze zijn er alleen nog maar om schulden op te kopen. De beurzen reageren er ook al niet meer op, net zo min als goud en zilver. Een vaag teken dat er iets dramatisch aan het veranderen is. QE’s zijn uitgewerkt, net zoals de lage rente. De Bazooka kogels zijn op. Stagflatie is wat we nu zien en daar hebben centrale banken geen medicijn voor. Stagflatie zal waarschijnlijk wel verder doorzetten in 2013.

Fiscal cliff

Met zulk extreem begrotingstekort van meer dan 50% zal belastingverhoging onvermijdelijk zijn. Belastingverhoging en inflatie draaien de economie de nek om. Maar het gaat hier wel om de grootste economie van de wereld. Tevens de motor van de wereldeconomie en houder van de wereldreservemunt. Voor het eerst in 40 jaar dat er in de VS belastingen stijgen. In Nederland kennen we al sinds Joop den Uyl fiscal cliffen, en niet zo’n beetje ook. Een recessie in 2013 in de VS lijkt onvermijdelijk. Normaal is een recessie op z’n tijd gezond voor de economie. Maar overheden met zulke schulden kunnen dit niet overleven. Vandaar dat men recessies tegenwoordig weg manipuleert.

USD

Het officiële inflatiecijfer van 2,7% voor de US dollar wordt in werkelijkheid berekend tussen 7% en 10%. Dit gaat men niet langer volhouden. Als je de USD index bekijkt, dan zie je een keurig hoofd en schouderpatroon ontstaan. De USD gaat de bodem van 73 weer opzoeken. Grote kans dat de bodem gaat sneuvelen. In dat geval zal iedereen uit staatpapier vluchten. Dat zal de bel zijn van het knappen van de grootste bubbel aller tijden.

In 2013 beleggen in Amerikaanse aandelen en trackers zal een groot valutarisico in zich hebben. De USD kon wel eens gaan vallen. In het gunstigste geval een zware daling.

https://www.thesilvermountain.nl/img/usd2012.jpg

Japan

Problemen in Japan hadden enkelen al in 2012 verwacht, maar is in 2013 nog zeker niet voorbij. BOJ van Japan heeft besloten de drukpers nog een paar versnellingen hoger te zetten. De Yen is al behoorlijk aan het dalen. De schulden in Japan zijn echt onhoudbaar geworden.

Nederland

Zowel de werkloosheid als de faillissementen stijgen tegen einde 2012 steeds sneller. Met dit tempo zal dit proces moeilijk te stoppen zijn. We zullen sneller dan verwacht afglijden naar het economisch niveau van Griekenland. De enorme belastingverhogingen van Rutte en Samson zullen uiteindelijk fors minder gaan opleveren voor de schatkist. Het bekende Griekse probleem, ofwel de spiraal naar beneden.

Europa

Frankrijk zal het volgende land zijn met ernstige schuldproblemen. Daarnaast zal de oplopende werkloosheid en overheidstekorten Italië, en misschien ook Spanje, dieper in de schulden drijven. Spanje zal uiteindelijk steun moeten aanvragen waarmee het onbeperkte opkoopprogramma van schulden door de ECB in werking zal streden (OMT). Net als Japan en de VS zal ook Europa de drukpers vele versnellingen hoger gaan zetten.

Alles bij elkaar is de schuldencrisis alleen maar erger en erger geworden, ondanks alle mooie woorden van centrale bankiers, bankeconomen en politici. Dit zal in 2013 ook weer de rode draad door het jaar blijken. Sterker nog, de schulden lopen steeds harder op in plaats van minder.

Aandelen

Aandelen worden gedreven door 2 factoren. Enerzijds omhoog gedreven door de grote geldstromen (QE’s, inflatie en lage rente), en anderzijds omlaag gedreven door de te verwachte krimpende economie. Per saldo gaan we dan ook om die reden al 2 jaar zijwaarts tot licht hoger. Wat de toekomst brengt valt nu niet meer te voorspellen. Gaat men vluchten uit obligaties, dan zal het als een raket stijgen. Gaat deflatie weer de overhand krijgen dan als een baksteen dalen. Dit laatste lijkt het meest waarschijnlijk. Zowel economie als omloopsnelheid van geld vallen stil, en dat is deflatoir. Kijken we naar vergelijkbare periode 1932 – 1940, dan zien we ook een jarenlange, volatiele downtrend. Vele malen dieper dan de crash van 1928 (2008). Maar de vraag is, kun je dit vergelijken met toen? Er werd toen minder geld geprint dan nu.

Goud

De onderstaande lange termijn grafiek brengt mooi de patronen van 2008 en 2011/2012 in beeld. Als die patroon herhaald wordt, dan gaan we met een raket richting noorden. Maar, let op, 2008 was geen 2012! Crisis 2008 kende een sterke V-vorm. QE’s en forse schuldophoging door overheden werkte toen nog positief. Dat is nu niet meer het geval. Dit zal echt geen V-vorm meer worden. Van de andere kant weet niemand wat er precies gebeurt als de obligatiebubbel knapt. Dat geld zoekt dan wel andere vaste activa! En wie weet wat er nog meer op knappen staat. Tot die tijd zal je geduld moeten hebben. Geduld wordt beloond, want dit gaat niet eeuwig zo duren.

https://www.thesilvermountain.nl/img/goud2012-lang.gif

De korte termijngrafiek staat er minder zo best voor. Als die door de bikkelharde bodem rond 1625 – 1600 gaat, dan is de gehele uptrend gebroken. Alles onder of op de bodem van 1600 zijn daarmee de prachtige “koop-kansen” voor degenen die nog niet voorzien zijn.

https://www.thesilvermountain.nl/img/goud2012-kort.gif

Tot slot wil ik iedereen nog hartelijk bedanken voor de vele leuke discussies en positieve reacties rond mijn blogs in 2012.

Ik wens jullie allen een gelukkig kerstfeest en voorspoedig 2013!

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Gerard zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Q&Q

  @ Andreas

  Ziet er naar uit dat we volgend jaar in de herfst feestje kunnen bouwen, ik neem er vast 1 op! ;)

 • Andreas

  Q&Q
  Mijn sterrebeeld is kreeft en als ik het goed lees kan ik het rijkworden bijna niet meer tegengaan. En mijn vrouw is waterman en ook daar komt de manna uit de lucht kletteren. En nu nog effe afwachten of de EU mijn rijkdom weet te vergallen.

 • Q&Q

  @ Andreas

  Dat er over 21 12 2012 zoveel doemscenarioos werden weergegeven kwam grotendeels door de MSM, de mayaas hebben ook alleen maar aangegeven dat we nieuwe periode (watermantijdperk) ingaat alhoewel dit door de MSM anders (expres?) werd geïnterpreteerd! ;)

  Persoonlijk denk ik dat we juist betere tijd ingaan, er zal alleen het een en andere rechtgezet/ gereset moeten worden.

  Laat ik van sterren beeld nou ook waterman zijn. :)

  Zat net ff mijn jaarhoroscoop door te lezen en aangezien we sinds ongeveer een jaar aan het trachten zijn een eigen bedrijf op te bouwen hoop ik dat ze gelijk hebben! ;)

  Kijk anders zelf maar het zijn mooie korte beschrijvingen:

  http://www.bovendien.com/spiritueel/jaarhoroscoop-2013

  @ Frederique

  Als het stofjes waren geweest hadden ze hier geen melding van gemaakt bij een gerenomeerde site als wanttoknow(en anderen)! ;)

 • Nico

  Andreas
  Natuurlijk dat ik daar niet eerder aan heb gedacht van Rompuy is een buitenaardse infiltrant,
  Vandaar al die onlogische ideen ,he is a alien

 • Andreas

  Beste Frederique
  Waarom doe je dit nu? Het is zondag, de handel in PM ligt stil en daarom is er tijd om ons te verdiepen in andere belangrijke zaken. Ik meende vandaag veel geleerd te hebben. Ik had mijn hond al ingepakt in zilverpapier tegen het felle zonlicht. En nu verstoor jij de hele zaak met een verklaring. Kan ik verdorie mijn hond weer uit gaan pakken. Je wordt vriendelijk bedankt. Heel mijn zondag verknald.
  Mvg

 • Frederique

  Die beelden op die site zijn belachelijk. Dat er een stofje vlak boven de ccd-chip kan zitten komt wellicht niet in jullie op. Of dat er gefotografeerd word in de richting van de zon waardoor je een grote impact hebt op de detector van geladen kosmische deeltjes, die door aftrek van het darkbeeld zwart zien ipv. wit komt ook niet in jullie op. Die lijnen die op sommige beelden staan zijn overduidelijk bloomings (“overstromen” van pixels door oversaturatie).
  Het is een beetje als die discussie over die “orbs”, die sommige mensen aanzien als lichtjes van geesten enzo. Jammer dat die “geesten” een perfect diffractiebeeld laten zien met meerdere ringen (dus het uit- of in-focus zitten van een reflectief stofdeeltje) en het enige dat je daaruit kan afleiden is dat de gebruikte lens van goede kwaliteit is… Discussion closed.
  Back to PM’s aub. Waarom zijn die goud en zilver aan het dalen aan 100/u?

 • Andreas

  Q&Q
  Ja, nou snap ik wel waarom het op 21-12-12 niks werd. Ze konden vanzelf de aarde niet vinden. Ze waren verblind door het zonlicht. Rutte 2 heeft toch geld teveel dus een knappe bewegwijzering is misschien geen slecht idee. Van die mooie borden met vele gele sterren. En met van mooie teksten ,,gefinancierd door de EU,,. Daar staan er ook zat van in Afrika. En dan een ontvangstcommitee samenstellen met Van Rompuy vooraan. Die is namelijk al wereldvreemd en ziet er ook zo uit. Het nadeel daarvan is wel dat er verwarring kan ontstaan over de intelligentie van het menselijk ras. Maar dat moeten we maar voor lief nemen.
  Mvg

 • Q&Q

  @ Andreas

  Hier nog een recente:

  UFO’s bij de zon: 21.12.2012 was topdag…

  2012 © WantToKnow.nl/.be

  x

  Vaker schreven we hier op de site over de bijna magische opnames van enorme UFO’s vlakbij onze Zon. Op zich een krankzinnig fenomeen, waaraan niet direct een logische verklaring ten grondslag ligt en/of te bedenken valt. In de eerste plaats omdat er vele vormen van UFO’s zijn, die het bijna onmogelijk maken om een natuurlijk fenomeen als verklaring te omarmen. Daarnaast blijken deze UFO’s van astronomische afmetingen, vergeleken met de schaal van de Zon.

  Lees verder:

  http://www.wanttoknow.nl/universum/ufos-bij-de-zon-21-12-2012-was-topdag/

 • Andreas

  Nazischotel
  En gij geleuft dat. Daar klopt natuurlijk niks van. De duitsers hadden dat ding helemaal niet zelf gebouwd. Ze hadden hem gestolen van aliens. Net als de fiets van mijn opa. Daar hadden ze ook zo’n kruis op geschilderd. En die aliens moesten net als mijn opa lopend naar huis. Tenminste als ze een ausweis hadden. Geschiedenisvervalsing heet dat.
  Mvg

 • temp242
 • Stafke

  En ook hier op deze blog geldt de ijzersterke wet van Godwin

  En nog iets: waar blijft von däniken? Ik mis nog steeds von däniken!

 • Peter

  Even om wat radartjes aan het werk te zetten hier en daar:

  @Nico

  En wat is er mooier en gemakkelijker dan een op Aarde een door mensen zelf ontwikkelde hoog-ontwikkelde en geheime techniek verborgen houden in “plain sight”.. door het te koppelen aan het verhaal van kleine groene mannetjes van Mars.

  Iedereen die toevallig wat van de techniek ziet en er wat over roept ziet ze spreekwoordelijk meteen vliegen en wordt afgedaan als een labiel alu-hoedje

  NIET dat ik meteen wil zeggen dat dit hele Nazi-verhaal met alle details die je noemt waar is. Maar het is wel degelijk zo dat verschillende landen/partijen met zeer interessante projecten bezig waren en dat de bovenstaande “social engineering” techniek zo briljant en simpel tegelijk was.. daar moeten een paar mensen gigantisch veel plezier aan gehad hebben om zoveel mensen zo snel de “Mars-mannetjes? alu-hoedje!”-reflex te zien hebben terwijl ze wel beter wisten.

  WEL is het zo dat veel mensen niet weten dat de Nazi’s bezig waren met projecten die ze een hogere prioriteit en classificatie gaven dan hun kernwapenproject(!).

  En het is zo dat Duitsland wel voor overgave getekend heeft, maar de Nazi partij zelf heeft dat nog nooit gedaan. Genoeg bewijs dat ze via al hun bedrijven en vertakkingen gewoon op subtiele wijze verder gegaan zijn, niet meer gekoppeld aan een specifiek land.

  Hierbij hebben meerdere onderzoekers trouwens het vermoeden dat een van de redenen waarom er zoveel honderden miljarden beschikbaar moesten komen zonder dat er toezicht gehouden mocht worden op waar het naar toe ging. Als er schulden open staan bij de types zoals Martin Borrman, dan kun je maar beter zorgen dat je het geld hebt wanneer ze langs komen om het te innen zeg maar…

 • Nico

  Nou vooruit om het af te leren:

  Nazi schotel
  persoonlijk heb ik voorkeur voor een nassischotel maar smaken verschillen nou eenmaal.

  Volgens diverse bronnen zouden Duitse geleerden er tijdens de 2e Wereldoorlog in zijn geslaagd een vliegende schotel te ontwikkelen en zou een prototype zelfs ooit de lucht ingestuurd zijn. Diverse ooggetuigen zouden de schotel voorzien van een kruis, het symbool van het Duitse leger, in 1944 over de Thames in Groot-Brittannië hebben zien vliegen. De Amerikanen zouden de Duitse uitvinding als een enorm potentieel gevaar hebben gezien. In de toenmalige New York Times werden er foto’s van gepubliceerd en geschreven over een ‘mysterieuze vliegende schijf die met hoge snelheden over de hoge gebouwen van de stad scheert’.

  Het Duitse project kreeg de naam Schriever-Habermohl mee, naar ingenieur en testpiloot Rudof Schriever en collega-ingenieur Otto Habermohl. Zij werkten tussen 1941 en 1943 in Praag aan hun schotel. Daarna kwam het project in handen van SS-officier Hans Kammler, toen Hitler aan Hermann Goering -hoofd van de luchtmacht- vroeg om een superwapen te lanceren. Gevangenen van de geallieerden claimden de zilveren vliegende schotel, die ongeveeer 5,4 meter breed was, meerdere keren gezien te hebben. volgens Joseph Andreas Epp, die als ingenieur meewerkte aan het project, werden er vijftien prototypes gebouwd. Rond een centrale cockpit werden er vleugels gebouwd die een cirkel vormden en het toestel deed klimmen. Na de oorlog hielpen vele Duitse wetenschappers mee aan het Amerikaanse ruimteprogramma en daarom geloven velen dat de nazi-ufotechnologie in een geheime basis zoals Area-51 verder is ontwikkeld. De naoorlogse ufogolf zou hier op terug te voeren zijn. Ook zouden gevluchte ex-nazi’s na de oorlog in bunkers en ondergrondse complexen in Neuschwabenland op Antarctica zijn doorgegaan met het ontwikkelen van deze technologie.

  voor eventuele verdere interesse kun je de rest hier lezen:http://www.franklinterhorst.nl/Bestaan%20UFO's%20echt.htm

 • Q&Q

  Vaag bericht van onze zuiderburen!? ;)

  Zilver in kledij kan schadelijk zijn

  http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/zilver-in-kledij-kan-schadelijk-zijn/article-4000226722919.htm

 • Q&Q

  Als de werking van colloidaal zilver/goud wereldwijd bekent wordt wordt het ook schaarser/duurder!?

  Het is immers (bijna) niet terug te winnen! ;)

 • Andreas

  Beste Temp
  Mijn vrouw heeft de nieuwste uitvoering. Die zijn schoner voor het milieu. Die zijn namelijk uitgevoerd met een klitalysator. Stinken ook niet zo erg bij een kouwe start.

 • Andreas

  Lolbroek
  Jazeker, maar mijn vrouw riep de hele nacht pleh, pleh pleh. Tot ze het zat was en hem een draai om zijn oren gaf. Dat hielp.

 • Andreas

  Beste Temp
  Van die dingen op batterijen of zat er zo’n mooi kloppend gouden dieseltje in. Och, daar zit zo’n mooie dreun in. En zuinig!!!
  Mvg

 • Lolbroek

  Shit Andreas, hoe weet je dat? Zijn ze ook bij jullie langs geweest?

 • Stafke

  Groot tarzanformaat?
  Opnieuw met hetzelfde doel dan temp, colloidaal om alle ziektes weg te krijgen ;)

 • Peter

  Ik ben het er helemaal mee eens dat voor UFO discussies het hier niet de juiste plaats is.

  Maar er moet mij toch nog even iets van het hart:

  Ook al zit er een heleboel kaf tussen het koren, het onderwerp is TE diep en TE complex om maar af te doen met een dooddoener als aluhoedjes en stakkers.

  Zelf heb ik zo nu en dan serieus (geen speculaties, maar op basis van harde feiten zoals radar reflecties) in deze materie gedoken en er worden een paar grote denkfouten gemaakt:

  * UFO = Buitenaards ruimteschip:

  Niet waar. Een UFO bestaat per definitie of je het nu wilt of niet, want alles wat onbekend is (“unidentified”) is totdat bekend is wat het is een UFO.

  * “Geloof je in UFO’s, dan ben je labiel en geloof je per definitie in alles wat alternatief is”.

  Ook al vind ik zelf UFO’s ook een boeiend onderwerp (de achterliggende vraagstukken hebben namelijk ook nogal impact op wie WIJ zijn als mensheid en wat onze plaats in het Universum is), dat wil niet zeggen dat ik daarom ook meteen “geloof” in chemtrails, spookhuizen en weet ik wat meer. Elk onderwerp
  moet afzonderlijk beoordeeld worden, ook al kunnen “bewezen” onderwerpen uiteindelijk wel met elkaar verbonden zijn.

  @Frederique

  “De enigen die ik al ufo-waarnemingen heb horen verkondigen waren ALLEN individuen die op de grens van de depresiviteit vertoefden. Ik denk dat ze gewoon op zoek zijn naar een zingeving in hun leven. ”

  Een beeld wat ook maar wat graag door de media geschapen wordt, maar dit is ABSOLUUT niet waar.

  Er zijn letterlijk tientallen mensen met de hoogste posities in leger/defensie (die o.a. rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor kernwapens en dus psychologisch flink doorgelicht) en luchtvaart (FAA, piloten, radarspecialisten) die ook hun ervaringen op dit gebied hebben.

  Een flink aantal hiervan (maar niet beperkt tot) heeft in 2001 onder “the Disclosure Project” al aangeven dat ze *onder ede* willen getuigen voor het Amerikaanse Congres over wat ze meegemaakt / waargenomen hebben m.b.t. UFO’s. ( http://www.disclosureproject.org/access/aboutexecsumm.shtml )

  Deze mensen hebben een zeer solide reputatie en zetten veel op het spel.. en ze willen onder ede hun verhaal kwijt en bewijs delen. Liegen onder ede staat ook een serieuze celstraf op. Ze doen het niet voor de lol of de kick om even belangrijk te zijn.

  Nee, deze mensen die soms meer verantwoordelijkheden dragen dan wij hier met zijn allen bij elkaar, worden echt te kort gedaan door te snel alles over 1 kam te scheren en af te doen als onzin.

  Dit laatste punt is ook de voornaamste reden dat ik dit bericht nog even wilde toevoegen.

  Dus:

  – Ik zeg niet dat UFO’s dus per definitie buitenaards zijn
  – Ik zeg niet dat alles wat alternatief automatisch waar is als je gelooft in UFO’s

  – Ik zeg wel dat UFO’s volgens hun definitie per definitie bestaan
  – Ik zeg wel dat er [nog[ niet verklaarde stukjes koren tussen veel kaf zitten, mits je goed zoekt

  Best simpel allemaal.

  En deze punten kunnen dan mooi ergens anders opgepakt worden ;)

 • Andreas

  Lolbroek
  En de hele nacht riep ze: nielk taw ,emmodrevdog ?

 • Stafke
 • temp242

  Och, Och Och Beste Stafke toch, waar kom jij mee af…
  Voor mijn vrouwtje lag er dit jaar een zilveren én gouden vibrator onder de kerstboom.
  Iets beter dan je Oz.MVG.

 • Lolbroek

  Nog een ervaring met Aliens die ik met jullie wil delen:

  Een paar maanden terug kwamen 2 aliens, een mannetje en een vrouwtje, bij ons langs. Op een gegeven moment besloten we aan partnerruil te doen. Dus mijn vrouw met die alien naar bed. Hij deed zijn broek omlaag en ze zag een piepklein en dun pikkie. Ze dacht nee he, dit wordt niks.

  Maar toen draaide de alien aan aan zijn linkeroor en bam zijn pikgroeide enorm. Daarna draaide hij aan zijn rechteroor en bam zijn pik werd dik man. Dus zij aan de gang..

  De volgende ochtend zaten wij aan het ontbijt en ik vroeg haar hoe het was gegaan. Ze zei: echt fantastisch ik heb zelden zo genoten. En jij?

  Ik zeg: slecht, ik vond er niets aan. Ze zat de hele nacht aan mijn oren te draaien…….

 • x.

  Q&Q

  “misschien is de mensheid wel een computerspel(sims) van de buitenaardse!”

  Deze buitenaardse hebben een cheat voor het spel en zo maken ze extra geld uit het niets!
  Gelukkig gebruiken ze de optie’s aardbeving en vliegtuig ongeluk niet zo vaak;)

 • Stafke

  @temp: ik heb me vandaag een gouden Wiener suppo gestoken en ik moet zeggen, zo’n 1oz hakt er stevig in. Ik heb helaas enkel 1 oz munten.
  Maaaar ik voel me meteen beter! Ondanks de fiscal cliff perikelen en dalende PM prijzen (stel je voor, medicijnen worden goekoper!).
  Hebben we 21 december overleefd, blijft t toch nog slecht gaan.
  Waar blijft die klote maya transitie?

 • Ws

  QJoop
  Dat jij geen paarse kweekkwalllen heb kunnen zien in rond Alfa Centauri wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn. Dat jij geen geel-groene zwevende pissebedden met roze stipjes hebt kunnen waarnemen achter de maan wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn pffff.

  Volgens mij is dit net zo fictief als SpongeBob met zijn roze kwallen, maar er staan genoeg kwallen vangen games op het net dus veel plezier

 • Joop

  @Andreas
  Wat mij betreft is de discussie inderdaad gesloten. Je hebt gelijk ik zit me inderdaad zwaar te irriteren. Ik ben hier voorlopig ook weer weg. Als ik verder ooit nog de behoefte heb discussie te voeren over alien ruimtevaartuigen van 50.000 kilometer lang rond Saturnus dan ga ik wel naar Niburu.nl Veel succes allemaal nog op dit blog. Ik ga voortaan wel naar Doijer & Kalff als ik wat over edelmetalen wil lezen en discussiëren. Houdoe en tot ziens !

 • Andreas

  Pleh, pleh pleh

 • Marko

  Wat een zielige discussies over ufo’s hier. Morgen weer over chemtrails? Stelletje stakkers.

 • Lolbroek

  Ik denk dat ik wel een interessante toevoeging aan deze discussie kan leveren:

  Mensen, Aliens bestaan want ik ben vorige week door hun ontvoerd. Daarom was ik een tijdje weg. Ze hebben zich andersom ontwikkeld erg vreemd, zij eten door hun kont en schijten uit hun mond hahahahahahahaha

 • Andreas

  Heren, heren
  Mag ik jullie verzoeken deze discussie te stoppen. Jullie worden het toch niet eens maar ik bespeur enige irritatie.
  Mvg

 • Joop

  Q&Q
  Tuurlijk joh ga maar lekker muggen ziften, en spijkers op laag water zoeken. Dat JIJ die “vaartuigen” en “ruimtepuin” niet kan verklaren met je kortzichtige fantasie wil nog niet zeggen dat anderen dat wel kunnen. Mierenneuker !

  Misschien nogmaals GOED lezen.

  “Een UFO is precies wat het is Unidentified Flying Object. Er vliegt iets en JIJ weet niet wat het is.”

 • Q&Q

  @ Joop

  Heb ook geen behoefte aan jouw waarheid! (volgens mij verzin je die zelf en als ik al zie wat voor fantasie je in je tekst tentoonspreid moet je een grote fantasie hebben!) :)

  In het eerste bericht bericht je dat er alleen ruimtepuin is en het 2e bericht geef je toe dat er vaartuigen rondvliegen,maar die kunnen we niet verklaren. (in ongeveer 3 kwartier verander je van gedachte?)

  Je komt me hier aanvallen dat je amateur(klopt volgens mij!) astronoom bent en dat ik in deze discussie de verkeerde heb getroffen, vervolgens weet je niet hoe je ISS typt en je kan ook al geen naam spellen, moet ik dat nou serieus nemen? ;)

 • Joop

  Nee Q&Q zoals ik al aangaf heb ik niet de behoefte om mijn “waarheid” met jou op dit blog te delen. Ok gedachtewezen Sandra moet blijkbaar Sandara zijn. Puntje voor jou. Ik hoop dat je er heel blij mee bent. Met je knipoogjes.

 • Q&Q

  @ Joop

  Is dit jouw waarheid? (hoe verzin je het allemaal!) ;)

  “Het is inderdaad ISS (International Space Station) en geen IIS (Internet Information Server) mijn fout. Je hoeft mij echter geen nieuwe voorbeelden van UFO’s meer te sturen hoor, ik heb ze allemaal al gezien. Incl. The hidden NASA transciptions. Een UFO is precies wat het is Unidentified Flying Object. Er vliegt iets en JIJ weet niet wat het is. Speculatieve zaken als UFO’s laat staan gedachte wezens als Sandra zijn GEEN waarheid en halen DUS het SERIEUS discussiëren over investeren in PMs onderuit. Ik zie geen reden om “mijn waarheid”of levensovertuiging met je te delen op dit PM blog, daar zijn andere blogs voor.

  Dat jij geen paarse kweekkwalllen heb kunnen zien in rond Alfa Centauri wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn. Dat jij geen geel-groene zwevende pissebedden met roze stipjes hebt kunnen waarnemen achter de maan wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn pffff.”

  En wie is Sandra?

 • Joop

  @Andreas, het is 100% zeker dat er meer is dat wij nog niet weten. Er zijn genoeg mysteries op aarde die raadselachtig zijn en tot de verbeelding spreken, en niet opgelost zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens. De vraag is of dat hier op een blog wat gaat over investeren in PMs thuis hoort of op Niburu.nl. Men stoot een heleboel potentiële PM kopers af met dit soort gezweef. Het gaat nergens over en het is niet relevant.

 • Joop

  Q&Q
  Het is inderdaad ISS (International Space Station) en geen IIS (Internet Information Server) mijn fout. Je hoeft mij echter geen nieuwe voorbeelden van UFO’s meer te sturen hoor, ik heb ze allemaal al gezien. Incl. The hidden NASA transciptions. Een UFO is precies wat het is Unidentified Flying Object. Er vliegt iets en JIJ weet niet wat het is. Speculatieve zaken als UFO’s laat staan gedachte wezens als Sandra zijn GEEN waarheid en halen DUS het SERIEUS discussiëren over investeren in PMs onderuit. Ik zie geen reden om “mijn waarheid”of levensovertuiging met je te delen op dit PM blog, daar zijn andere blogs voor.

  Dat jij geen paarse kweekkwalllen heb kunnen zien in rond Alfa Centauri wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn. Dat jij geen geel-groene zwevende pissebedden met roze stipjes hebt kunnen waarnemen achter de maan wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn pffff.

 • Andreas

  Beste Joop
  Zweefmeuk vind ik ook weer erg ver gaan. In programma’s van serieuze zenders als history en discovery worden toch regelmatig onderwerpen behandelt die op zijn minst raadselachtig te noemen zijn. Zoals zeer harde steensoorten met allerlei niet natuurlijke vormen waar zelfs de huidige techniek nog moeite mee zou hebben. Deze vormen worden ook onder water aangetroffen op een diepte die tegenwoordig alleen met duikapperatuur te halen is. Onderzoek heeft dan uitgewezen dat het 14.000 jaar geleden is dat die vormen nog boven water lagen. Ik sluit derhalve niet uit dat er meer is als wij weten. Maar inderdaad ben ik met je eens dat als er rond de zon dergelijke gebeurtenissen plaats zouden vinden veel meer amateurastronomen hier over zouden berichten. Maar er zijn natuurlijk veel meer ufo’s gezien door piloten en daar mag je toch van aannemen dat ze niet ziek zijn. In aanmerking genomen dat er biljarden sterren en planeten zijn is de kans toch wel aanwezig dat we niet alleen zijn. Dat de mensheid daar naar zou kijken zoals een net ontdekte inboorlingenstam in het amazonegebied naar een auto of vliegtuig zou mij ook niet verbazen. En wat dat te maken heeft met PM. Sommige mensen kijken nog steeds net zo ongelovig als ik praat over PM. Alsof ze net een ufo hebben zien landen.
  Mvg

 • Q&Q

  @ Joop

  Weet je wat het is, dat jij geen vreemde verschijnselen hebt mogen waarnemen(de relatie tussen goud en zilver niet ziet) wil nog niet zeggen dat er niets is! :)

  En omdat je over ISS begint (jij schreef IIS?)daar zijn vele opnamen van ongeidentificeerde objecten, die trouwens ook niet op de site van de NEPPA staan. (maar wel door hun gefilmd zijn!)

  Hier voorbeeldje:

  http://www.youtube.com/watch?v=1MO2svilMOA&feature=player_embedded

  Verder geef ik alleen maar verduidelijking/antwoord op vragen dus vertel mij de waarheid (van jou) maar, ik haal bewust de waarheid onderuit zeg je dus…

 • Joop

  @ Q&Q
  Je hebt in deze discussie een verkeerde getroffen.
  Ik ben al jaren een amateur astronoom en sta regelmatig bij helder weer onder de hemel met m’n 14.5″ F4.3 kijker. Eerst ga je schermen met infrarood NASA opnames, en (ik had hem in kunnen koppen) een paar post later zijn alle ruimteschepen van alle ruwe NASA opnames van de Cassini missie gepoetst. Sure dream on. Wederom een nieuw bewijs van ruimteschepen op amateuropnames ? Nou ik zie niets meer als wat tuimelend ruimteschroot of de beweging van satellieten\het IIS voor een H-Alfa zon opname. Punt is dat mogelijke toekomstig PM investeerders die via de SilverMountain op dit blog terecht komen niet een serieuze indruk krijgen door dit soort zweverige onderwerpen die eigenlijk alleen op Niburu.nl thuis horen. En dat stoort me mateloos. Het investeren in PMs wordt op deze manier weer met zweverige desinformatie naar beneden gehaald. En zo gebeurt dat overal waar belangrijke informatie die de waarheid boven tafel zou moeten brengen.
  Er wordt desinformatie verspreid om de waarheid bewust onderuit te halen.
  Zweverige meuk als gemtrails, aluhoedjes, Sandra of andere gedachtewezens horen gewoon niet thuis op een blog wat over investeren in edelmetalen gaat. Jammer dat dit blog niet gemodereerd wordt. Opbokken met die zweefmeuk a.u.b.

 • Andreas

  Beste Frederique
  100 jaar geleden geloofden ze dat Jezus die……

  Als Jezus een beetje met de techniek is meegegaan sluit ik niet uit dat hij zijn ezel heeft ingeruild voor een ufo. Dus wie weet wat we allemaal nog mee gaan maken in dit aardse pretpark.

 • Andreas

  Beste Marc
  Het is weliswaar een PM blog. Maar het hoeft niet alleen maar daar over te gaan. Van alle wensvoorspellingen wordt ik namelijk ook een beetje moe. Ik vind het best meevallen met Q&Q. Hij kan in ieder geval wel tegen grapjes.

 • Marc

  Jammer dat er serieus wordt ingegaan op mongolen als Q&Q. Voor zulke discussies zijn andere kanalen, dit is een PM blog.

 • Marc

  Ik begin het langzaamaan eens te worden met Frederique.
  Is er nog wat zinnigs te zeggen m.b.t. pm’s?
  Eigenlijk niet.
  Volgens mij zitten we in de stilte voor de storm, alleen wanneer de storm losbarst weet geen mens.
  En laten we vooral geen voorspellingen doen.
  Blijkbaar kan iedereen er naast zitten.

 • Frederique

  Wat een fucking zever. Er is nog GEEN ENKELE amateursterrenkijker die UFO’s heeft waargenomen. De enigen die ik al ufo-waarnemingen heb horen verkondigen waren ALLEN individuen die op de grens van de depresiviteit vertoefden. Ik denk dat ze gewoon op zoek zijn naar een zingeving in hun leven. 100 jaar geleden geloofden ze in Jezus die hen ging verlossen van van dit aardse tranendal, nu zijn het ufo’s of lichtwezens of weet ik welke zever. Kijk naar mij… ik ben speciaal !

  Ik hoop dat de alu-hoedjes berichten worden opgepoetst op deze site want ze zijn gigantisch storend. !!!

 • Q&Q

  @ Andreas

  Door amateursterrenkijkers worden wel degelijk objecten waargenomen, hier aantal beelden van gigantische schepen bij de zon:

  http://terugnaardesterren.com/Ufos_bij_de_zon.html

 • Andreas

  Beste Q&Q
  En die sterreschepen worden ook weggepoetst van de lenzen van amateursterrekijkers? Ik blijf toch lachen met jou. Natuurlijk kun je gelijk hebben, maar je vind het toch niet erg dat ik mijn koffer nog niet ingepakt heb? Ik schreef al eerder over mijn zeeschip. Maar dat verzonnen we pas toen we voldoende genuttigd hadden. Het lukt jouw naar ik aanneem broodnuchter. Dat vind ik toch wel een hele prestatie.
  Mvg

 • temp242
 • Q&Q

  @ Joop

  Op het (foto) materiaal op de site van NASA zal je iets dergelijks niet aantreffen, dit wordt vakkundig weggepoetst! ;)

 • Andreas

  Beste Joop
  Je weet het niet,he? De wonderen zijn de wereld nog niet uit. :) en het was in ieder geval een vraag waard. Als dat sterreschip wel komt en ik snel jouw PM pik, heb ik wel 50.000 km om mij te verstoppen. Ik denk dat ik mij dan verstop in het luchtfilter. Want die zal wel net zo groot zijn als heel Nederland.
  Mvg

 • Andreas

  Joop
  Mag ik je PM hebben voor je ze opvreet? Dan glimmen ze nog, ziet u.
  Mvg

 • Joop

  @ Andreas
  Mmm apart dat mijn reactie op jou post nu boven die van jou staat

 • Joop

  Lol @ Andreas, dat zal helaas voor jou en gelukkig voor mij niet nodig zijn. want de feiten spreken voor zichzelf. ;-)

 • Joop

  @ Q&Q
  Ja zo gaat dat dus altijd met van die zweverige beweringen.
  Op het moment dat je zulk soort mensen dan keihard confronteert met de feiten, dan lult men erom heen met een paar kutsmoezen. Baffle with bullshit. De feiten speken namelijk inderdaad voor zichzelf. Er cirkelt inmiddels alweer een aantal jaren een vaartuig om Saturnus genaamd Cassini. Hier kan je het RUWE onbewerkte fotomateriaal dat dat vaartuig geschoten heeft vinden. http://saturn.jpl.nasa.gov/photos/raw/ Als jij op ook maar een foto-opname zo’n ruimteschip kan aantonen. Dan vreet ik hoogstpersoonlijk al mijn PMs op. Excuses aan alle medebloggers dat ik hier even over door blijf zagen.
  Maar ik haal graag iemand uit z’n droom. I rest my case.

 • Anna

  Hoe (bijna) iedere taak plotsklaps makkelijker wordt
  Leun achterover.
  Wie niet met zijn neus op het toetsenbord zit, maar wat fysieke afstand neemt, neemt daarmee ook psychologisch afstand. En dat geldt niet alleen voor toetsenborden en computers. Uit omvangrijk onderzoek blijkt dat een relaxte houding bijna ieder probleem oplosbaarder laat lijken. Kortom, als je het zwaar hebt: leun achterover.
  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/113160/hoe-bijna-iedere-taak-plotsklaps-makkelijker-wordt.html

 • Andreas

  Curator
  Bij mijn faillesement moest ik nog 300.000 van een klant vangen die door een geannuleerde exportorder in de problemen zat. De curator keek er naar en zei ,, die kunnen we wel afschrijven,,. Nu waren mijn vorderingen als onderpand gegeven aan de Rabo en die dacht er iets anders over. Ondertussen is nu dus tweederde betaalt. Een andere klant moest nog 80.000 betalen en vond dat hij helemaal niets hoefde te betalen. Die heb ik zelf gebeld na mijn faillesement en gevraagd of ik effe langs moest komen om zijn beide ogen dicht te timmeren. Binnen een week stond het op de Raborekening.
  Ondertussen heb ik na mijn faillesement welgeteld 1 gesprek gehad met de curator. Daarnaast is hij aan het procederen geslagen en heeft daarbij alles verloren. Stomweg omdat hij zich niet goed verdiept heeft in de onderneming. Dat verliezen en de door hem bestede uren en kosten gaan natuurlijk wel ten koste van de boedel. En die bedroeg na de veiling ongeveer 100.000 euro. Ruim voldoende om de resterende leveranciers die niet verzekerd waren te betalen. Die vangen dus geen cent. Eerst de curator, dan de belasting en dan…………..ja, dan niets.
  Al met al heb ik toch een heleboel geleerd in een paar jaar.
  Mvg

 • http://goudvergelijken.nl/blog/ pietje

  Van alle doemvoorspellingen in 2012 rond de euro kwam er geen een uit.

  Het waren niet de minste die dat aankondigden, maar ze hadden allemaal ongelijk. De euro is er nog, Griekenland maakt er nog deel van uit, er is een zwakke recessie, maar van totale chaos is geen sprake.
  http://www.businessinsider.com/euro-doomsayers-revise-forecasts-2012-12

 • Andreas

  Beste Lamberto
  Natuurlijk is mijn zinsnede wat kort door de bocht. En gelukkig blijk ik geen medelijden te hoeven hebben. Dat is alleen maar mooi. Maarrrrr, uw idee van kredietverzekering is helaas helemaal achterhaald. En dat ga ik eens uitleggen.

  In de jaren tot 2005 had je die niet nodig. Ik kon mijn debiteurenstand als onderpand geven voor krediet en 70% krediet opnemen. In 2005 kwam de Rabobank met het volgende: klanten die ik verzekeren zou gingen naar de 85% en onverzekerde naar de 60%. dus een kredietverzekering afgesloten. In 2007 werden de eerste klanten onverzekerbaar.(hier kom ik op terug) In 2008 nog een aantal klanten. En in 2009 had het niet eens zin meer om nog klanten aan te melden. Ondertussen werd dus ook mijn kredietruimte beperkt. Veel sneller als dat ik buffer op kon bouwen. Ondertussen kregen mijn leveranciers o mij nog steeds voldoende dekking door behaalde resultaten. Dus die liepen geen risico. Maar door de tegenvallende resultaten van 2008 en 2009. (dit door faillesementen van klanten) wist ik dat ik in 2010 ook niet meer verzekerbaar was. En daardoor direct een enorm probleem zou hebben. Ik zou dan ook niet meer de kredietruimte van leveranciers hebben. En dus wist ik al wat mijn voorland was. Failliet!!! En derhalve vond ik dat ik reeel moest zijn en heb in december 2009 zelf de stekker eruit getrokken. En daarmee bereikte ik dat de verzekeringsmaatschappijen die eerst tientallen jaren hun zakken hadden gevuld al mijn openstaande rekeningen mochten voldoen.
  Tikkie terug, noemen wij dat. Dus leveranciers bijna geen schade. Vandaar dat ik nu weer gewoon bij ze aan kan kloppen. Ze weten allemaal hoe ik het destijds geregeld heb en zijn dat niet vergeten gelukkig. Maar kredietverzekering is nu dus een wassen neus geworden. Welk bedrijf kan nu nog goede cijfers presenteren? En zonder goede cijfers geen verzekering.

  En nu kom ik terug op 2005. De klanten die toen niet te verzekeren waren bestaan allemaal nog. Dat zit zo: dat waren gezonde bedrijven die panden, machines en kapitaal ondergebracht hadden in een moedermaatschappij. De werkmaatschappij werd zodoende relatief arm gehouden. Maar je vraagt verzekering aan op de werkmaatschappij. Geweigerd. En dan heb je dus de keus, leveren of niet. Ik heb doorgeleverd en van die bedrijven geen centje pijn ondervonden.
  Curieus is dan dat de verzekeringsmaatschappijen op hun eigen klanten geen dekking verlenen. Want zeker twee van die zojuistt beschrevn bedrijfen hadden hun klanten dus ook verzekerd bij Atradius. Het is zoals met vele zaken. We geven een paraplu als de zon schijnt en halen hem terug nog voor het gaat spetteren.
  Mvg

 • Q&Q

  @ Joop & Andreas

  De meeste mensen kunnen zich alleen plaatsen in hun zienswijze en hoe ver/hoe groot het volgens hun zienswijze/realiteisbesef hoort te zijn!

  Aangezien iedereen een andere zienswijze heeft heb je het over (veel) verschillende interpretaties welke bij ieder anders opgevat worden, wat dat betreft is dit een lastige materie! ;)

  Dat feiten voor zichzelf spreken maar door sommigen niet opgemerkt worden of over/langsgekeken wordt wil nog niet zeggen dat datgene NIET de waarheid bevat.

  Hiernaast is het openstaan door oa de invloed van fluorgebruik/vaccinaties ed vaak geremd waardoor er geen reëel beeld kan worden geschapen. (schapen!) ;)

  Al met al een lastige kwestie om te discusïeren met mensen die op een ander niveau(niet denigrerend bedoelt) denken en doen.

  We zullen zien en ik denk dat het niet lang meer duurt! :)

 • Gerard

  @René
  Wat Smull zegt kan mogelijk zijn. Het is ook het verhaal van Robert Prechter. Een hardnekkige deflatie omdat de omloopsnelheid niet op gang komt.
  Dit zou het beste zijn wat ons kan overkomen.

  Helaas gaan centrale banken samen met de politiek zoveel geld bijdrukken dat die deflatie stabiel blijft. En wel in duurzame goederen en huizen. In prijzen voor eerste levensbehoefte ga je dezelfde enorme inflatie zien als in Japan waar prijzen ook 10% stijgen per jaar. Omdat de lonen niet meestijgen maar eerder dalen, kan men dan geen huis meer kopen. De huizenprijzen dalen dan ook al 20 jaar lang onafgebroken in Japan. Dit gaan we hier ook zien.
  Maar… En dan ga ik over van Prechter naar Faber en Schiff, het doel is de valutas kapot te printen! Pas dan zijn de schulden helemaal verdwenen. Pas dan kunnen we naar de nieuwe reset. Centrale banken en politiek willen dit bereiken. Zal ze dit lukken denk je?

 • Lamberto

  Beste Andreas,

  Met mij hoeft u geen medelijden te hebben.
  Ik heb mijn bedrijf jaren geleden op tijd verkocht.
  Maar uit uw verslag meen ik te mogen opmaken dat u na misschien noodgedwongen uw bedrijf beëindigd te hebben, nu een nieuwe onderneming heeft opgestart.
  Laat ik u dan een goede raad geven.
  Lever alleen contant.
  Mocht dit niet mogelijk zijn, neem dan altijd een Kredietverzekering.
  Kost een paar centen, maar onwillige crediteuren houd je zo wel onder controle.
  Werk alleen, en indien nodig huur uitzendkrachten in.
  http://www.atradius.nl/
  Toch nog een opmerking betreffende de zinsnede: “Ik heb maar een verantwoording en dat is mijn gezin”.
  Wilt u er wel rekening mee houden dat andere ondernemers die ook een gezin hebben en ook geen betaling voor hun diensten of goederen ontvangen, misschien hierdoor ook wel aan de bedelstaf zijn geraakt of hun gezin op de klippen hebben zien lopen.
  Ondernemer zijn gaat gepaard met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  Bij velen ontbreekt het hier wel eens aan.

 • René

  Benieuwd hoe jullie tegen de laatste post van Snel aankijken.
  Zelf zou ik ook liever forse inflatie zien maar dat verhaal van die Schmull klinkt toch een stuk aannemelijker dan dat van die ruimteschepen.

  Die rooie duim heb je niet van mij Snel.

 • Andreas

  Beste Q&Q
  Ooit zat ik op een verjaardagsfeest en samen met mijn broer begon ik een verhaal over een zeeschip van 300 km lang. Omdat alles in verhouding moest zijn waren de zuigers van de dieselmotor zo groot dat er hekken op geplaatst waren zodat monteurs er niet vanaf zouden vallen in het oliecarter wat 100 meter lager lag. In het koelsysteem zwommen haaien rond want die houden van warm water. Om kleppen te stellen werd gebruikt gemaakt van een telekraan om het schuifmaatje ertussen te manouvreren. En een bulldozer om de moer aan te draaien. Een compleet lulverhaal waarmee we de lachers op onze hand hadden. Hoe verzin je het?? Tot er eentje bloedserieus zei het betreffende compleet verzonnen schip te hebben zien varen bij Canada. Ja, wat moet je daar nu mee?. Uitlachen of even serieus antwoorden dat dat best mogelijk was. Ik heb gekozen voor het laatste destijds waardoor de anderen helemaal niet meer bijkwamen van het lachen.

  Denk nu toch eens na. Een ruimteschip van 50.000 km lengte.
  Mvg

 • Andreas

  Beste Lamberto
  Natuurlijk zijn er gevallen zoals door jouw beschreven. Maar ik denk dat de gemiddelde ondernemer zo niet in elkaar steekt. Inderdaad begonnen met 40 tot 80 uur per week. Dan gaat het wat beter maar de investeringen nemen ook toe. Net zoals de voorraden. De ,,dikke grote,, auro wordt geleasd, op aandringen van de bank. Want een geleasde auto staat namelijk niet op de balans waardoor de verhouding vreemd en eigen vermogen niet verstoord wordt. Zodoende kun je weer meer lenen om groei te financieren. Jarenlang gaat dat goed. Tijd om je te verdiepen in economie is er niet. En zelfs als je daar wel tijd voor hebt zijn de verplichtingen dermate langlopend dat ingrijpen onmogelijk is. Personeel ontslaan is geen optie meer door de afkoopkosten. En ik heb het aan den lijve ondervonden. Een ongeluk komt nooit alleen. De wet van Murphy. Eerst gaan er een paar klanten failliet. Zeg maar dag tegen je vordering. Maar wel even de BTW betalen over die vorderingen. Die krijg je later (veel later) wel weer terug maar daar heb je op dat moment niets aan. Dan krijgen andere klanten ook nog problemen om zich aan de betalingstermijn te houden. Dus jouw positie wordt dramatisch snel slechter. En als klap op de vuurpijl neemt het werkaanbod ook nog af. En dan is voor velen een faillesement onafwendbaar. En dan kan je kiezen tussen geheel berooid worden of redden wat je redden kan voor jezelf. Failliete ondernemers hebben namelijk ook nog een gezin. En dan gaan we verder. Failliet en dan. Dan komt er een curator a 250 euro per uur. En die gaat dan zijn zakken vullen ten koste van met name crediteuren. Zodra hij klaar is, is de boedel namelijk ook op.
  Dit is wat ik nu meemaak.

  Maar we gaan verder. Die ondernemer is na soms tientallen jaren echt niet meer geschikt voor een baas te werken. Wat nog erger is. Hij komt niet eens aan de bak in een vergelijkbare functie. Want zijn mogelijke nieuwe werkgever is als de dood dat hij weer voor zichzelf begint en de klanten meeneemt. En dus begint het na een paar jaar toch weer te kriebelen en begint hij weer voor zichzelf. Wel een stuk wijzer over hoe het niet moet. Maar in dit kutland met deze kutmentaliteit wordt dat niet gewaardeerd. Integendeel zelfs. Want hij zal wel genoeg gepikt hebben van zijn vorige bedrijf.

  Ik hoop beste Lamberto dat jou deze leerschool en ervaring bespaart blijft. Mocht dit niet zo zijn ben je bij mij welkom voor advies. Advies wat je ervoor behoedt niet te eindigen met een echtscheiding en onder een brug. Namelijk 80% van de huwelijken van ondernemers die failliet gaan eindigt in de jaren erna in echtscheiding. Want wat zwaar onderschat wordt is dat de ondernemer niet alleen zijn bedrijf maar ook zijn doel van leven en aanzien en zelfvertrouwen verliest.

  En inderdaad heb ik ook het weinige wat restte omgezet in PM. Het leek mij niet verstandig om vertrouwen in de economie te houden. Mocht je dat verwijtbaar vinden? Sluit je aan in een lange rij. Maar ik heb maar 1 verantwoording. Mijn GEZIN.
  Mvg

 • Joop

  @ Q&Q
  Wat wil je daar mee zeggen, dat het infrarood opnames zijn, alsof amateurs die niet kunnen maken ? Heb je de link niet bekeken ? want de 3e en 4e post zijn namelijk infrarood opnames. En wat wil je zeggen met dat het Nasa opnames zijn ? De amateur opnames hebben genoeg oplossend vermogen (resolutie) op de zogenaamde ruimteschepen te kunnen waarnemen. Sterker nog in de opnames is overduidelijk de Cassini division te zien en die is maar 4500 kilometer. Zou een zogenaamd ruimteschip van 50.000 kilometer zeker niet te zien zijn. (Op de opnames is zelfs een kleine hint van de Encke division\gap te zien en die is maar 300 kilometer)
  Kortom verhalen van ruimteschepen bij Saturnus zijn grote onzin, en het posten op dit blog onwaardig. Ik zou zeggen ga naar een sterrenwacht en neem eens een blik door een telescoop.

 • Lamberto

  Beste Andreas,

  Wat een curator niet weet kan hij/zij ook niet corrigeren.
  Als je als bedrijf een goede computer administratie bezit, kun je ieder moment van de dag een uitdraai maken om te zien hoe de zaken er voor staan.
  Dus zijn er velen die de bui al vroegtijdig aan zien komen en de bakens zodanig verzetten dat ze privé geen enkel risico meer lopen.
  Zoals al gezegd, ik heb dit verschillende keren van nabij mogen aanschouwen.
  Als je ondernemers persoonlijk kent of er zaken mee hebt gedaan en ze gaan failliet, kom je de meest vreemde situaties tegen.
  Lees bij een faillissement het verslag van de curator maar eens door.

  Als je de bedrijfsnaam kent is op internet alles zo op te zoeken!

  Het valt mij steeds op dat de meesten na het faillissement nog steeds in hun eigen villa wonen en net als gewone werknemers zonder baan van een uitkering via het UWV genieten.
  Er zijn er bij die dit al meerdere keren hebben gepresteerd.
  Ook schuldsanering via betaling van een klein percentage aan de crediteuren is een gewild middel om niet aan je verplichtingen te voldoen.
  Ik heb in mijn leven als ondernemer met mijn afnemers alles meegemaakt wat je je maar kunt indenken.

 • Q&Q

  @ Andreas

  Die werken met heel andere technologie, hoe die precies werkt weet ik niet(ben niet zo technisch) maar is meer iets als dit:

  http://www.keshefoundation.org/nl/homepage-nl

  @ X

  Waarvan ze gemaakt zijn weet ik niet! ;)

  @ Joop

  Hou er rekening mee dat dit infrarood-fotoos zijn, zijn fotoos van de NASA!

 • Snel

  Schmull verwacht absoluut geen inflatie. Laat staan hyperinflatie:

  http://schmullstrategie.nl/2012/12/alles-wordt-anders/

 • Joop

  Dat van die ruimteschepen bij Saturnus is echt de grootste onzin die ik ooit gezien heb.
  De grap is dat Saturnus momenteel s’nachts prima te zien is en dagelijks gefotografeerd wordt door amateur astronomen. Bij voorbeeld hier op 22 & 23 december

  http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/5584846/page/2/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

 • Andreas

  Lamberto
  Daar hebben we in Nederland dus een curator voor. Die mag alle gedane transacties tot 1 jaar terugdraaien. Dus op het laatste moment omschakelen van vof naar BV heeft geen enkele zin. En geld aan het bedrijf onttrekken is dus gedeeltelijk onzin. Indien de bedragen te groot worden val je door de mand. Een bedrijf heeft namelijk een boekhouding

 • x.

  @Q&Q

  Als ze maar niet van zilver en of goud zijn gemaakt;)

 • WijRos

  @Rien

  Beste Rien, dank voor jouw uitleg. Ik denk dat er veel voor dat vewrhaal te zeggen valt maar ik ben er ook van overtuigd dat “geluk” voor e4en deel te managen valt.

 • Andreas

  Q&Q
  Daar zullen dan wel hele grote diesels in zitten. :)

 • http://goudvergelijken.nl/blog/ pietje

  Dit las ik net in een column van René Tissen Naar verwachting zullen de Nederlands Banken in 2013 overstappen op negatieve rente. We zullen dan voor ons geld moeten gaan betalen en dat is een typerend kenmerk voor depressieve tijden.
  Als dit werkelijkheid wordt dan staan ons nog raren dingen te wachten.

 • Q&Q

  @ Lamberto

  Nee hoor, dat moet nog komen wacht maar af, hier kun je alvast kijken in wat voor (maat) schepen ze komen en dat is niet misselijk! :)

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=3765:wat-doen-de-buitenaardsen-op-saturnus-video&catid=34:ufo&Itemid=47

 • Lamberto

  Q&Q # 34
  Wat mij nu net overkomt: “Loop ik op de markt, word ik aangehouden door 2 mayaas, of ik een kalender wil kopen! ;)
  ==============================================

  Beste Q&Q,

  Die hebben natuurlijk dat sterrenschip van je gemist.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos

  “Fooled by Randomness” geeft in de titel al aan waar het over gaat. Mensen zijn blind voor het toeval. In dit boek wordt uiteengezet hoezeer het toeval ons leven regeert. En hoe het toeval bij voldoende grote aantallen een zekerheid wordt. Het toeval zal enkele personen verheffen tot hoge posities (veel geld/macht) zonder dat deze mensen een onderscheidende factor in hun voordeel hebben.

  Er zijn niet veel boeken waarvan ik meen dat iedereen er iets aan zal hebben, maar Fooled By Randomness is er 1 die echt iedereen gelezen zou moeten hebben. (Wel, hopelijk ook begrepen, maar daar zal het nog wel eens aan schorten…)

 • Q&Q

  Wat mij nu net overkomt :

  Loop ik op de markt, word ik aangehouden door 2 mayaas, of ik een kalender wil kopen! ;)

 • Lamberto

  Andreas # 31

  Beste Andreas,

  “Als je de bal op de stip legt, kun je verwachten dat deze er wordt ingeschoten”.

  Zoals je weet beginnen de meeste ondernemers in een klein schuurtje en zijn vaak ook nog zo arm als een kerkrat.
  Dus alle privé bezittingen zijn meestal nodig om de zaak te kunnen starten.
  Vaak wordt ook nog van familie en vrienden geleend.
  Onverzettelijkheid, geloof in wat je voor ogen hebt en werkweken van 60 tot 80 uur, zijn meestal de basis van een glorieuze onderneming die op termijn de nodige winsten afwerpt.
  Deze worden meestal meteen weer geïnvesteerd.
  Zie wat Wijros hierover schrijft.
  Maar er zijn ook ondernemers die niet met geld om kunnen gaan.
  Grote auto’s, dure reizen enz. zijn veel belangrijker dan hun zakelijke troetelkind.
  Eerst beginnen ze als eenmanszaak, als er iets verdiend gaat worden, wordt deze eenmanszaak vaak om belastingtechnische redenen omgezet in een VOF.
  Echter als aan de horizon financiële problemen in beeld komen, wordt de VOF als de weerga in een BV omgezet.
  Deze rechtspersoon moet de financiële klappen opvangen.
  De crediteuren, fiscus (dus belasting en premie betalers) worden met de achtergelaten schulden opgezadeld.
  De directeur van de BV en veelal ook zijn echtgenote, die natuurlijk ook op de loonlijst van de BV staat vermeld, komen na het faillissement bij de UWV in dienst.
  Vaak worden in de periode voordat de boel klapt de nodige gelden aan de BV onttrokken waarvoor deze “slimme” ondernemers vaak zilver of goud hebben gekocht.
  De afgelopen decennia heb ik veel van deze zakelijke afwikkelingen in mijn omgeving zien gebeuren.

 • Anna

  Artikel van Eijffinger en Mujagic:
  Het decennium van financiële repressie is aangebroken
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dit geldt ook voor het monetaire beleid in crisistijd, aldus Eijffinger en Mujagic. De noodzaak om schulden te verlagen is groot, maar heeft als schaduwzijde dat het de groei om zeep helpt. In het zoeken naar een uitweg gebruiken overheden en centrale banken daarom maar financiële repressie: dwang uitoefenen op kapitaalstromen. Marktkrachten voeren niet meer de boventoon maar overheidskrachten. De verleiding wordt steeds groter om vroeg of laat schulden te verlagen via verkapte monetaire financiering.

  http://www.mejudice.nl/artikelen/detail/het-decennium-van-financiele-repressie-is-aangebroken

 • Andreas

  Ferraripoetsen kwam bij mij vandaan. De Eurocommerce ferrari verzameling wordt geveild in verband met het faillesement. Het woord ondernemers heb ik niet genoemd. Maar in de jaren dat het met ondernemers goed gaat is natuurlijk iedereen vrij om zijn geld te besteden.
  Maar door de crisis in het vastgoed liepen bijna alle 11 vast. En sommigen hebben dan ook persoonlijke aansprakelijkheid of hebben privevermogen als borg ingezet. Ja, en als het dan fout gaat ben je aan de beurt.

 • WijRos

  @Nico

  re. Dit is dan 1 van die ”gelukkigen”

  Beste Nico, dank u wel voor uw bijdrage. Dit is nu precies wat ik bedoel. Dit heeft echt niets met geluk te maken. Het is met de juiste filosofie tegen de stroom in zwemmen iets wat een ambtenaar nooit zou doen. Ja natuurlijk hij had de pech dat het zo lang duurde en het geluk dat het al in 2008 plaatsvond en niet later.
  Waarom hebben wij edelmetaal? Omdat wij denken dat de huidige leen/schulden-cultuur gedoemd is ten onder te gaan nu of over 10 jaren we weten het niet. Als het snel gebeurt dan hebben we allemaal geluk en als het over 10 jaren gebeurt, als ieder zijn edelmetaal geheel ontmoedigd weer verkocht heeft dan hebben dezen pech. Dat zijn de ambtenaren die op safe probeerden te spelen zonder filosofie, dat zijn geen ondernemers in ware zin van het woord maar gokkers. Ambtenaren houden van gokken, parasiteren en graantjes meepikken.

 • WijRos

  @Rien

  Beste Rien,

  Ik heb even gemist over welke 11 “ondernemers” we het hier hebben. Ondernemers zijn mensen die met niets beginnen en een bedrijf opzetten. Dit heeft niets met geluk te maken maar met weloverwogen de goede dingen doen op het goede moment. Natuurlijk maken deze mensen fouten en kan het mis gaan. Nu lees ik ook iets over het poetsen van Ferrari’s en dergelijke dat is een beeld van typische niet-ondernemers maar van ambtenaren. Een echte ondernemer blijft steeds geld investeren in zijn ideeën en gaat zijn geld niet veilig stellen in shiny zaken of in staatsobligaties zoals ambtenaren dat doen. Vrijwel alle leiders van grote bedrijven zijn ambtenaren en hebben niets met ondernemen te maken. Je hebt ambtenaren om bedrijven te consolideren maar ondernemers om ze echt te laten groeien of nieuwe te creëren.

  Ik heb het boek “Fooled by Randomness” van Nicolas Taleb niet gelezen maar zou je de kern aan kunnen geven?

 • Nico

  Rien
  Dit is dan 1 van die ”gelukkigen”

  Geschreven door Jack Hoogland
  Schrijver Michael Lewis beschrijft in zijn bestseller The Big Short – Inside the Doomsday Machine het verhaal van enkele mensen die de kredietcrisis al in 2005 zagen aankomen. En die daaraan enorm veel geld hebben verdiend.

  Michael Burry was voor mij de meeste interessante figuur. Burry startte in 2000 een hedge fonds en belegde zéér succesvol in value-aandelen. Toen hij in 2004 een Subprime Residential Mortgage Backed Securitization voor zijn neus kreeg, wilde hij begrijpen hoe dat ding in elkaar stak.

  Hij spitte de vele pagina’s gortdroge, veelal onbegrijpelijke advocatentekst door en kreeg in de gaten dat er iets grondig mis was met het Amerikaanse financiële systeem.

  Hij speelde vanaf 2005 in op de ineenstorting van het financiële systeem en moest tot 2008 wachten voordat hij gelijk kreeg. In de tussentijd kreeg hij te maken met boze klanten die zelfs met rechtzaken dreigden en met medewerkers die zich afvroegen of hij de weg niet kwijt was.

  Nadat hij in 2008 eindelijk zijn gelijk kreeg en daarmee voor zichzelf en zijn klanten een vermogen verdiende, was hij weer de held. Hij had er echter zo schoon genoeg van dat hij direct stopte met zijn hedge fonds. Sindsdien belegt hij alleen nog voor zichzelf.

 • temp242
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Andreas Re: “Die 11 hadden 1 ding gemeen. Ze stonden allemaal in de quote 500”

  @Nico Re: “het geeft wel aan dat ook de superslimme onder ons onderuit gaan”

  De grootste kans is dat deze mensen helemaal niet superslim waren of zijn. De bevolking is groot genoeg dat er tamelijk veel 6 sigma gevallen optreden: mensen die per toeval 20 keer op een rij goed gokken. Dat soort mensen wordt dan vaak flink rijk, en iedereen denkt (inclusief zijzelf) dat het wel genieën moeten zijn. Maar niets is minder waar. Het zijn gewoon mensen als jij en ik, maar met meer geluk.
  Nu is geluk een tijdelijk gegeven, als dan de 21ste of 36ste keer toch fout gegokt wordt, dan zijn ze alles kwijt.

  Lees “Fooled by Randomness” van Nicolas Taleb maar eens. Dat is imo verplichte leesvoer voor iedereen.

 • Lezer

  Gerard & Snel, USD/JPY doet ook lekker mee! Daar zit ook nog wel wat in het vat, vooral als er nog wat ‘slecht nieuws’ over de fiscal cliff langs komt. Wel voor de 31e eruit want dan is er een ‘oplossing’ en wordt de USD weer even minder.

 • Gerard

  Pin mij niet vast op die JPY. Ik zit er ook wel eens naast. Maar JPY is na die extreme uitspaak van Abe fel uit de bandbreedte gevlogen. Ik verwacht na de vakantie nog een vervolg hiervan. Beleggers in “veilige havens” gaan natuurlijk hun posities sluiten als ze weer terug zijn van het luie bakstrand met bruine geile meisjes. Na de eerste week van januari blijft het even oppassen. Centrale banken grijpen tamelijk snel in als er iets uit de bandbreedte springt.
  Zelf had ik al positie in YCS en heb daar vanmiddag nog bijgekocht. Ik geloof er sterk in, vooral omdat Japan sinds de 70er jaren voor het eerst een negatieve handelsbalans heeft.
  Tip. Probeer altijd het product te snappen waarin je belegt, dan kan het niet snel fout gaan.

 • Gerard

  @Andreas
  Het is nogal logisch. Ondernemers zijn in de regel de slechtste beleggers. Dat heeft te maken met het succes karakter die ondernemers groot maken. Het staat haaks op het succesvolle karakter van beleggers.
  Dit zie ik bijna dagelijks om mij heen.

 • Andreas

  Nico
  Ze zullen niet helemaal ridder te voet worden, maar ook voor hun is het een omschakeling. Zij zijn gewend met honderden miljoenen te handelen. En als je dan 10 miljoen gered hebt is dat hetzelfde als voor ons 10.000 euro. Vergis je niet in hun levensstijl met bijbehorende kosten. Maar ook hun plaatje stort in elkaar. Het kunstje die ze goed kunnen is achterhaald. En andere hyena’s staan klaar om ze op te vreten. Het is mij teveel werk maar anders zou ik benieuwd zijn hoe hun verdere leven er uit ziet. Kijken of voor hun hetzelfde geldt als voor tijdelijke grote criminelen. Dood, gedetineerd of arm.

 • Snel

  Gerard, bedankt voor je antwoord.
  Dacht het natuurlijk wel, maar ik ben toch blij met de YCS.
  Ik wist namelijk de juiste aanduiding niet voor het short gaan op de Yen.

 • Nico

  Andreas
  Nu geniet ik er niet van maar het geeft wel aan dat ook de superslimme onder ons onderuit gaan.

  Ook die komen aan de beurt,ik heb het al eens eerder vermeld dat je in een crisis allemaal wordt geschoren,alleen met dit verschil dat de rijken niet helemaal ridder te voet worden,tenminste als ze echt slim zijn.
  Er zijn er enkele die in 2005 de crisis zagen aankomen en enkele daarvan zijn er juist rijk van geworden,de spreuk kennis is macht word dan bevestigd.

 • Andreas

  O,ja
  Misschien hadden die 11 beter zilver gekocht 4 jaar geleden. Ondanks de vele klachten over de koerswisselingen. En nog steeds moeten die zogenaamde slimmerikken niets hebben van PM. Nee, vastgoed, dat is het. Daar kun je tenminste langsrijden met mensen om te imponeren.
  Met van die mooie grote borden erop. TE HUUR. Dat is dan weer een schrijffout. Er moet staan TE DUUR. Maar dat weten die slimmerrikken ook wel. Zij moeten immers iedere maand de lasten ophoesten. En niet de huurders, want die zijn uitgestorven.
  Mvg

 • Andreas

  Ik sluit mij bij Gerard aan. Ik verbaas mij wel vaker over of dit, of dat. Spreiding is toch een stuk veiliger. Als je toch over je gehele pakket tevreden kan zijn is het toch reden om je goed te voelen. En ik blijf het zeggen. Geduld is een schone zaak. Rustig wfwachten tot de hele boel ontmaskert wordt en in elkaar stort.

  Ik heb gister een stuk gelezen over de top 11 meest verbazingwekkende faillesementen. Die 11 hadden 1 ding gemeen. Ze stonden allemaal in de quote 500 en waren er 4 jaar geleden allemaal van overtuigd dat hun vermogen alleen maar kon groeien. Dit waren dus de mensen waar wij klootjesvolk zo tegen opkijken. Maar was het niet Breederode die zei,, het kan verkeren,,? Toch lullig als je opeens je hele Ferraricollectie niet meer hoeft te poetsen.
  Nu geniet ik er niet van maar het geeft wel aan dat ook de superslimme onder ons onderuit gaan.

 • Gerard

  De discussie goud OF zilver slaat nergens op.
  Het is “EN”. Bezit goud EN zilver.
  Ook al denk je dat het een beter is dan het ander, de perfecte spreiding is om beide te bezitten.

 • Gerard

  p.s.
  En long is kopen, maar dat wist je ongetwijfeld wel.

 • Gerard

  @Sebassol
  EUR/JPY
  De eerste is altijd degene waarvan je de stijging verwacht. Dan ga je long.
  Dus long (voor de daling op JPY).

 • Q&Q

  @ Wijros

  Denk dat u door de link te plaatsen gisteren waarin de/het (mogelijke) toekomstperspectief voor zilver wordt omschreven waarschijnlijk niet zo goed overkwam bij degene die in het goud zitten! ;)

  Als ik er zelf in zou zitten zou ik ook gaan twijfelen! lol

  Persoonlijk ken ik ook mensen die goud bezitten en die heb ik ook al aangeraden om te kijken of ze het niet beter om kunnen zetten naar zilver.

  Niet alleen om dit verhaal, maar heb uit betrouwbare bron vernomen dat er in china/japan/indonesïe gigantische grote hoeveelheden goud aanwezig zijn en over zilver wordt daar weinig gerept! ;)

  Maar net zoals u zegt we zullen het zien!

 • WijRos

  @Enrico

  We weten pas over een aantal jaren wie er dom en slim waren daar hoeven we nu nog niet over te discussiëren. Persoonlijk denk ik dat de spaarders (pensioenfondsen) met grote hoeveelheden staatsobligaties het domste zijn. We zullen wel zien.

 • WijRos

  @Q&Q

  re. De wereld is in handen van de banken.

  Beste Q&Q, zoals u weet zijn de banken weer in handen van de overheden en zo zie je dat uiteindelijk alles geregeld wordt door de ambtenarij die banken en grote bedrijven als zondebokken gebruiken.

 • Enrico

  @Marko
  fijn om te weten dat ik dom ben… Ik dacht dat het juist slim was om in PM te zitten?

 • Marko

  Goed dat je dit aangeeft Pietje want inderdaad, slim zit in goud en het domme volk in zilver.

 • Sebassol

  @Gerard

  Ik kan bij mijn trader Lynx de EUR.JPY kopen of verkopen, moet ik deze dan juist kopen of verkopen om short op de goede manier te gaan?

 • Q&Q

  De wereld is in handen van de banken.
  We zijn onwetend, want hoe kunnen we anders trouw betalen voor onze leningen en hypotheken terwijl geld uit lucht wordt gecreëerd? De schatting is dat 30% van de Nederlanders het in 2013 financieel niet langer droog houdt. Maar de rijken worden/zijn rijker dan ooit. En de politiek? Deze doet niets, maar weet alles. Kijk ook eens op:

  http://www.geldgeweld.nl/

 • Q&Q

  @ Greetjes

  Bedankt, heb al even rondgeneust zal gelijk het een en ander bestellen als ze terugzijn van vakantie! ;)

  Had gisteravond visite welke zijn tanden waren getrokken en een ontsteking had, heb m 2 keer laten spoelen met col zilver gister en vandaag belde ie dat de onsteking weg was! :)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard Re:Yen

  Ik hoor meer mensen over de Yen als de black swan voor 2013.
  Heb er zelf geen mening over, net iets te ver buiten mijn comfort zone.

 • Gerard

  @Snel
  Niet op staatspapier, op de Yen !
  YCS, proshares ultra short Yen (3x).
  Kan natuurlijk ook op de Forex, long EUR/YEN.

 • Snel

  @ Gerard,

  Waar ben je precies short opgegaan?
  Het Japanse staatspapier vertoont nagenoeg nog geen krimp.

 • http://goudvergelijken.nl/blog/ pietje

  Amerika en Japan zijn hard bezig met het onderuithalen van de dollar, waardoor er sprake zal zijn van monetaire sluipmoord van beide landen. Een soort grensoverschrijdende Harakiri. Lees verder voor de column van René Tissen.

  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/cookieless/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/tissen-japan-is-ten-einde-raad.xml

 • http://zilverpaul.nl pietje

  Eric Sprott: Waarom kopen beleggers 50x meer zilver dan goud?

  http://sprottasset.com/markets-at-a-glance/why-are-(smart)-investors-buying-50-times-more-physical-silver-than-gold/

  Citaat: Eric Sprott suggereert dat de relatief grote vraag van beleggers naar zilver zorgt voor schaarste op de zilvermarkt, maar dat is niet juist. Zodra een belegger een stapel zilverbaren of zilveren munten afneemt zijn deze niet ‘weg’. Er is nog steeds even veel zilver in de wereld, omdat iedereen die zilver koopt als belegging het gewoon ergens neerlegt en niet zal gebruiken. Alleen de industrie gebruikt zilver, en dat is niet de totale zilvermarkt. De aanname dat al die beleggers die vijftig keer zoveel zilver als goud kopen het zilver schaars maken is dus niet geheel juist.

  Beleggers halen weliswaar zilver van de markt (en drijven ze daarmee de prijs op), maar dat fysieke zilver ligt dan nog steeds ergens. De meeste mensen die beleggingszilver kopen doen dat om het uiteindelijk met winst (of met behoud van vermogen) weer te verkopen. Stijgt de zilverprijs omdat beleggers steeds meer zilver kopen en/of doordat de industriele vraag naar het edelmetaal toeneemt, dan zal dat bij andere zilverbeleggers de behoefte vergroten om ‘winst te nemen’ op het zilver. Om die reden is het moeilijk voor te stellen dat de zilverprijs, mocht deze erg hard stijgen, op dat hoge prijsniveau zal blijven. Velen zullen in de verleiding komen wat zilver te verkopen, waardoor de prijs zal zakken.
  En hoe zit het dan met goud.
  Goud wordt over het algemeen gehouden door ‘sterke handen’, zoals centrale banken en vermogende particulieren. Ook is er veel goud in private handen dat niet als een belegging wordt gezien (denk aan de bevolking van India en China, die samen verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van de totale ‘goudvraag’). Procentueel zal er waarschijnlijk wereldwijd veel minder goud dan zilver van de hand gedaan worden na een aanzienlijke prijsstijging. Centrale banken die goud kopen zullen onder de huidige omstandigheden (dollarcrisis) niet geneigd zijn veel goud van de hand te doen, integendeel. Het feit dat centrale banken goud aanhouden als bezit en geen zilver kan verklaren waarom goud op dit moment meer dan 50x zoveel kost als zilver.

 • greetjes

  @Q&Q

  Beste Q&Q, hier koop ik mijn colloïdaal zilver en goud:

  http://www.meditecheurope.nl/colloidaal.php

 • Gerard

  @silverman
  Ik vrees dat de prijs van olie of zilver er nog iets toe doet. In dat geval zou de waarde van geld er iets toe moeten doen. En daar begin ik nu sterk aan te twijfelen.
  Centrale banken rest nog slechts EEN bazooka, de munt, en daarmee de schuld, kapot printen.

 • Gerard

  @Rien
  Dat denk ik ook.
  Maar nast de USD moet je de Yen eens in de gaten houden. De dreigementen van Abe om de BOJ te nationaliseren. Ben daar onmiddelijk op short gegaan. Megawinst, en het is volgens mij nog niet te laat om erop in te stappen.
  Ik heb echt het vermoeden dat Japan het eerste land gaat worden met hyperinflatie. Het is nu al heel hard op weg. Abe wil de Yen kapot printen, dat gaf hij al aan. Hij moet ook wel, want de schuld Japan is niet meer houdbaar.
  De veilige haven in de Yen is hiermee ten einde, en de miljarden trekken zich hier terug. Een bubbel!! Die loopt nu leeg en de Yens stromen terug naar Japan. Vandaar de extreme daling. Rente staatspapier onder 1 procent. De schuld is 250% BBP, staat gelijk aan 1 met 15 nullen. Ik weet niet hoe je dit uitspreekt. Megaultratriljard of zo iets? Zimbabwe getallen las ik ergens.
  Japan kent al wetten welke hun zombiebanken en fondsen verplicht om uitsluitend in waardeloos staatspapier te beleggen.
  We wachten op de nationalisatie van de centrale bank!
  Zo begon Zimbabwe ook.

 • Nico

  Maar elke oplossing was in feite een doekje tegen het bloeden. Ze hebben daarmee alleen het onvermijdelijke uitgesteld: een lange en diepe teruggang in de markt tot ongekend laagte en grote hoeveelheden aan papieren rijkdom zal in de wereldeconomie worden uitgewist.

  Natuurlijk doet de overheid voorkomen alsof de bailouts zeer succesvol zijn. En inderdaad, de mensen ontspannen zich weer, zelfs begint het vertrouwen weer terug te komen. Rapporten over de herstelde economische kracht worden de media ingezonden, en de beurzen gaan weer omhoog. De ene na de andere politieke leider haast zich te vertellen dat het diepte punt gepasseerd is en de economie weer aantrekt. Maar al snel zal dat feest weer over zijn, en wordt de wereld een enorme rekening gepresenteerd.

  “Overheden zullen niet in staat zijn om de beloften aan hun burgers te vervullen. Het grote voordeel van de moderne, sociale welvaartsstaat gaat hoe langer hoe meer lijken op een slechte deal. Jonge, werklozen zijn het al zat. Ze gaan op zoek naar radicale oplossingen, terwijl nog meer radicale leiders het antwoord geven dat zeer waarschijnlijk onjuist is. Waarop door regeringen wordt gereageerd met inherent reactionaire antwoorden in de beste omstandigheden, welke uiteindelijk overgaat in onderdrukking, en niet zo vriendelijk wordt toegepast. Regeringen zullen hun zombie klanten blijven cultiveren, door hen te beschermen, zoals onder het Romeinse Regime. Zo zal bijvoorbeeld de defensie-industrie, zich waarschijnlijk met succes tot de burgers richten om hun woede af te koelen middels denkbeeldige buitenlandse vijanden, om daarmee hun eigen macht en rijkdom te vergroten.

  Echte welvaart zal er niet komen totdat al het “gif” van de schulden uit het economische systeem is verwijderd. Het resultaat van de onderschatting van deze cycli leidt tot een catastrofe, met een kracht die veel sterker is dan een regering kan controleren. Dus de reële economie zal verzwakken. Revoluties zullen ontstaan, welke waarschijnlijk samenvalt met hyperinflatie. Tot slot, zal de middenklasse failliet gaan, de armen waren het al, en het land zal worden geruïneerd door en dankzij de Elite.

  Uiteindelijk zal de regering waarop je hebt gerekend jou te “redden” zich zelf niet eens kunnen redden. Dit is niet gemakkelijk te aanvaarden. Ondanks het feit dat het misschien in de diepte van je geheugen ligt, zullen de meeste mensen gewoon kiezen om het te negeren, in de hoop dat het uit zichzelf over zal gaan. Met een beetje geluk ben je inmiddels wijzer dan dat!

  De ontwikkelde landen zullen niet of nauwelijks meer groeien, als gevolg van het enorme gewicht van de schulden, terwijl het meeste kapitaal wordt “geïnvesteerd” in de onproductieve zombie-industrie. De bevolkingsgroei blijft stagneren. En belangrijk is om te bedenken, dat een groot deel van de groei al gematerialiseerd is als gevolg van een overmatig gebruik van krediet in het verleden waarmee de dingen van de toekomst werden gekocht. Die toekomst is nu aangebroken.

  De schulden moeten omlaag, maar dalende schulden niveaus; betekent een krimpende economie. Dat is het grote probleem, de rest is bijzaak.

  Het niet eens worden over ordelijke schuldenverlaging leidde tot wanordelijk faillissementen, tarief oorlogen en verdere wereldwijde ineenstorting van de productie en de werkgelegenheid in 1931, de laatste Grote Depressie. Deze geschiedenis zal zich binnenkort kunnen herhalen.

  Om de aankomende ramp te overleven, is je enige redding nu zoveel mogelijk goud en zilver te kopen, zoveel als je kunt behappen.
  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/12/kondratieff-super-bubbel/

 • shamrock

  Nico .

  Peter B Meyer heeft dit net geplaatst op edelmetaal-info.nl,misschien wel zo netjes om dit te vermelden!

 • Nico

  Kondratieff’ “Super-Bubbel”

  De Russische econoom Kondratieff ontdekte, dat economische cycli sterker zijn dan de overheid. En, dat de overheid de impact van een kleinere “normale” bubbel kan veranderen, het hulpeloos is in de nasleep van een echte “Super-Bubbel.” Volgens Kondratieff, zijn de acties van de overheid hopeloze schertsvertoningen. De werkelijke economische cyclus gaat zijn eigen loop, het maakt helemaal niets uit wat de overheid daartegen doet.

  In de jaren 1930, produceerde de Russische econoom Nikolai Kondratieff zijn theorie om uit te leggen dat ECHT MOEILIJKE TIJDEN komen in grote cycli, of “Super-Bubbels.” Deze “Super-Bubbels” zijn meestal opgebouwd uit verschillende kleinere of “normale” bubbels.

  Maar nu is er nog een veel grotere Super Bubbel2 – in het kwadraat – in aantocht welke in de wacht staat om te ontploffen, het is de derivaten zeepbel, één van enorme omvang welke in grootte ligt tussen US$600 triljoen en 1,5 quadriljoen (1.500 triljoen). Ter vergelijking het BBP van de gehele wereld bij elkaar is ongeveer 65 triljoen. Een ‘financieel massavernietigingswapen’ zo genoemd door Warren Buffet.

  Om preciezer te zijn; de overheid kan economische gebeurtenissen voor jaren zelfs decennia lang controleren. De overheid kan daarmee de financiële verwoesting uitstellen, maar niet voorkomen dat deze gebeurt. Zoals Kondratieff zei, overheden kunnen niets oplossen, omdat de werkelijke economische cyclus zijn loop behoudt, ongeacht wat eraan gedaan wordt.

  Dit is een bloedstollende conclusie. Effectief heeft de Russische leider Jozef Stalin, Kondratieff in 1938 laten executeren om te voorkomen dat zijn theorieën het vertrouwen van de Russische burgers in de overheid zou ondermijnen. Maar het verloop van de geschiedenis heeft bewezen dat Kondratieff gelijk had. De overheid is hulpeloos om de natuurlijke loop van de economische cycli te stoppen.

  Wat tijdens de afgelopen 25 jaar gebeurde is nu precies dit. We hebben een reeks van financiële zeepbellen gehad, veroorzaakt door te veel aan overheidsuitgaven en te gemakkelijk geld. Regeringen hebben haar macht (mis)gebruikt door geld te drukken om de financiële verwoesting af te wenden. Maar het probleem ontstaat, zodra te veel geld wordt gedrukt en in de economie wordt gepompt, en eerlijk gezegd, de economie is niet verbeterd.

  Denk aan de 2000-2001 technologie crash. De markten gingen onderuit. Beleggers werden verpletterd. De economie wankelde op de rand van totale ineenstorting. En wat gebeurde er?

  De overheid redde met een lage rente, en door veel geld te pompen in de economie, wakkerden ze daarmee een ongekende – niet-duurzame – onroerend goed boom aan. Natuurlijk ging de onroerend goed zeepbel kapot, wat resulteerde in de kredietcrisis, dat de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009 veroorzaakte.

  De beurzen kelderden met 50%. Beleggers verloren zo’n 3,2 triljoen dollar of nog meer. Gerenommeerde financiële pijlers, zoals Lehman Brothers, Bear Stearns en Fortis Bank, gingen onder en verdwenen van de aardbodem. Voor een tijdje, leek het of het hele systeem zou instorten. Freddie Mac en Fannie Mae en ook andere hypotheekverstrekkers moesten worden gered. Honderden Amerikaanse en Europese banken gingen ten onder. Maar wederom, de overheid haastte zich om alles te redden en overeind te houden door het drukken van heel veel geld uit het niets.

  Ten minste 43 landen uit alle hoeken van de wereld hebben enorme hoeveelheden geld gepompt in de wereldeconomie. Ik kan hiermee nog door gaan, maar denk dat je inmiddels het plaatje begrepen hebt. Massieve bailouts en miljarden in stimuleringsgelden moesten het instorten van de wereldeconomie voorkomen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard

  2012 was het jaar waarin het de US media gelukt is om collectief “Oh kijk eens naar de EU” te roepen, en er nog mee weggekomen zijn ook. Gemotiveerd door nationalisme, plus de wens om Oh-bama nog eens 4 jaar te geven.
  2013 zou wel eens het jaar kunnen worden waar de USA, vooral de USD, in het centrum van de belangstelling komt, en dan niet op zo’n positieve manier.

  2012 was het jaar van de grote pauze in PMs, een verloren jaar.
  2013 kan het jaar worden waar de start van de laatste bull-run valt. Hoewel mogelijk lijkt het me onwaarschijnlijk dat met deze setup voor de USD 2013 weer een verloren jaar zou worden.

 • silverman

  denk dat zilver nog paar jaren blijft hangen aan huidige prijzen. als het dit jaar niet steeg zoals verwacht zal het zeker de eerste jaren niet stijgen. men verwacht dat volgende maanden petroleum zakt tot 60 dollar de vat. ik weet niet wat verhouding is van zilver met petroleum. iemand een idee?

 • silverman

  ik denk dat zilver nog paar jaren blijft hangen aan huidige prijzen. als het dit jaar niet steeg zoals verwacht zal het zeker de eerste jaren niet stijgen. men verwacht dat volgende maanden petroleum zakt tot 60 dollar de vat. ik weet niet wat verhouding is van zilver met petroleum. iemand een idee?

 • Rudolf

  Einde oefening voor Japan?

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/tissen-japan-is-ten-einde-raad.xml

  Ook voor de USA moet het einde van de Dollar toch eens in zicht komen. Dat bijdrukken kan toch niet eeuwig ongestraft doorgaan?

 • Rudolf
 • Silvester

  Zo!
  Het begint hier echt een trieste boel te worden!
  Biflatie.nl begint ook al triest te worden, door bepaalde betweters, net als hier.

  Ja goud en zilver zakken, en we zijn er nog lang niet denk ik. Maar dat dat bepaalde mensen de hersenen heeft aangetast. Jammer hoor.

  Maargoed gelukkig heeft zilverpaul nog een leuke site. Misschien kan Gerard daar zijn verhalen posten. Hier wordt het niet meer gewaardeerd door bepaalde thunderbirds.

 • Q&Q

  @ Andreas

  Hier vast kleine uitleg over de (alternatieve/medische/spirituele!) werking van zilver en goud:

  http://www.colloidaalzilver.nl/pag40.html

  Zie trouwens dat het hier (nog) te koop is, maar ga zelf wel apparaatje scoren om het te maken! ;)

 • Q&Q

  @ Joop

  Heb toevallig vandaag ff gekeken naar collodiaal zilver, denk ga even naar de site waar ik het altijd betrouwbaar kon kopen (ervaring) , bestaat de site niet meer! :(
  http://www.maximinerals.nl

  Over de kruiden, lees maar wat er op 2 van de grootste toonaangevende sites van nederland op dit gebied staat:

  http://www.earth-matters.nl/offline/offline.php

  http://alternatievenieuwsberichten.wordpress.com/2012/12/24/r-i-p-kruidenvrouwtje/

  @ Silverman

  Hoop dat het goed overkomt t is soms ff teruglezen om beter te begrijpen! ;)

  @Lamberto

  Bedankt voor de uitleg, maar snap er eigenlijk niks van! :)

 • johnny white

  lanngzaam tikt de klok de tijd voorbij , voorbij het licht tussen jou en mij, spel der liefde spel met vuur; de vlam was hevig maar kort van duur

 • Lamberto

  Q & Q # 23

  Beste Q & Q

  Laat ik proberen u een hint te geven hoe een ellenlang verhaal via een enkele link op internet geplaatst kan worden.

  Kopieer: “ Hier spreekt jullie reisgids, Sandara”.

  Open Google en plak deze tekst op het zoekvenster van het tabblad.
  Geef enter op zoeken, en er verschijnen een reeks van mogelijkheden waaronder ook uw verhaal.
  Nadat u uw verhaal hebt geopend doe het volgende.
  Kopieer nu de link links boven op uw beeldscherm en plak dit op het venster van Edelmetaal blog.
  Zoals u ziet een fluitje van een cent, en het voorkomt dat ik morgen een afspraak moet maken met mijn fysiotherapeut om de oververmoeide vingers veroorzaakt door het scrollen weer enigszins te kunnen bewegen.

  http://www.unitynet.nl/boeken/Jullie%20Eerste%20Contact/hoofdst.5.htm

 • silverman

  @ Q&Q
  bedankt voor je inspanningen. je teksten zijn lang , maar goed bedoelt. bedankt

 • Joop

  @ Q&Q
  Diegene die colloïdaal zilver willen kopen voor wat voor toepassing dan ook kunnen dat toch gewoon doen ? Dat zilver een sterke antibacteriële werking heeft is volgens mij algemeen bekend. Ik weet niet naar welke kruiden je refereert. Er is natuurlijk een sterke lobby van de farmaceutische industrie die liever zien dat hun “geneesmiddel” gebruikt wordt in de gezondheidszorg. (als dat is wat je bedoeld met “ze”) Ik denk dat we alle, voorheen lastig of onmogelijk toegankelijke informatie vandaag de dag alleen maar tot ons kunnen nemen vanwege het door overheden\banken\geheime genootschappen momenteel (nog) oncontroleerbare internet.

 • Q&Q

  @ Rien

  Van de site unitynet.nl kan je helaas niet doorlinken! ;)

  @ Andreas

  Materialistisch hoeft niet samen te gaan met spiritueel, het mooie van goud en zilver is dat dit werktuigen zijn die beide kanten (kunnen) bekoren alleen wordt er teveel naar de verkeerde (materialistische) waarde gekeken en dit vind ik dan jammer! ;) (ik zal het nog weleens verder toelichten, krijg net visite!) ;)

  @ Joop

  Er wordt steeds meer bekend gemaakt, hopelijk blijft dit zo maar ben bang dat het nog zware strijd gaat worden, ze hebben de kruiden en dergelijke ook al in de ban gedaan, net zoals ze al jaren doen bij colloidaal zilver! ;)

 • Joop

  @ Q&Q

  De film “The Secret” of de film “What the Bleep Do We Know” vertellen ongeveer hetzelfde (Wel wat minder mysterieus, religieus, magisch dan jou lap tekst) De kwantummechanica leert ons dat we gedrag van deeltjes, magnetische velden etc. beïnvloeden door ze te observeren, ons er op te concentreren e.d. (Wetenschappelijk aangetoond)
  Het is alsof deeltjes pas in de dementie poppen op het moment dat we het observeren.
  Op alles wat om ons heen gebeurt hebben we (bewust of onbewust) invloed alleen al door het te observeren en er een gedacht over te vormen. Verder ben ik het eens dat je inderdaad beter met een kort bondig stukje tekst (eventueel in eigen woorden) je ideeën over het voetlicht kan brengen dan het plaatsen van zo’n enorme de lap tekst.

 • Andreas

  Beste Q&Q
  Volgens mij is de bedoeling van dit blog dat wij onze koopkracht cq ons vermogen veilig stellen. Matrealistisch? Jazeker. Kan dit niet samen gaan met het hogere? Jazeker wel. Want als ik er niet meer mocht zijn hoop ik toch echt dat mijn kinderen de resultaten van mijn arbeid en inzet krijgen. Dit inplaats van de politiek of de banken. Maar wat is er mis met streven naar vermogen, mits eerlijk verdiend. Ik kan toch slecht niets meer gaan doen omdat het mij geen betere plaats geeft in het hiernamaals. Alles op zijn tijd. Hier op aarde moet je om een gevulde maag en warmte denken. En boven zullen andere regels zijn. Maar ik neem aan dat mij dat tzt wel uitgelegd gaat worden.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Q&Q

  Een linkje was genoeg geweest. Eventueel een alina met de essentie. Dit is veel te lang.

 • Q&Q

  @ Andreas

  Kom weleens meer mensen tegen die zeggen wakker te zijn, maar die zijn veelal te materialistisch! ;)

  Het is ook lastig allemaal zeker het (kunnen) loslaten!

 • Q&Q

  @ Andreas

  Zal er voortaan op letten als ik wat langers post! ;)

  Heb er voor jou stukje uit gekopieerd waaruit u (alvast een beetje!) kan opmaken waarom mettertijd de containers (en eigenlijk alles!) niet meer nodig zijn! ;)

  Het sleutelelement om deze vermogens te leren zijn visualisatie en leven in een staat van evenwicht en zuivere gedachten. Deze kwaliteiten worden daarna gecombineerd met een kristalheldere en harmonische intentie.

  Leg allereerst de exacte details vast van elk deel van de gebeurtenis die je visualiseert. Bekijk het zo goed mogelijk voor, tijdens en na de gebeurtenis. Betast, proef en voel precies hoe je wilt dat het gebeurt.

  Wees vervolgens evenwichtig en geconcentreerd bij je denken. Allerlei invloeden van buiten kunnen de macht om je wensen aan te trekken verstoren of vernietigen.

  Beleef ten slotte dit moment, op de dag of het tijdstip dat deze gebeurtenis moet plaatsvinden, zoals je het gevisualiseerd hebt. Wanneer je wens werkelijk deel uitmaakt van je goddelijk doel, zal het vervuld worden. Dan zou je een van de stukjes van de legpuzzel van het goddelijk plan hebben mee-gecreëerd. Besef goed dat co-creatie uit je hart en uit het doel van je ziel tevoorschijn komt. Wil het succesvol zijn dan is de integrale aard van je intentie vitaal en moet in lijn zijn met het goddelijk plan.

 • Andreas

  Struisvogelpolitiek
  Ja, nou nog mooier. Het is juist de politiek die ons met ellenlange schrijfsels van de essentie af weet te houden. Schrijf iets wat in twee zinnen verteld kan worden in boekvorm en daarmee voorkom je inhoudelijke kritiek. Want wie gaat zijn spaarzame vrije tijd nu verkwisten met het doorworstelen van weinigzeggende boeken. En ook antwoorden op punt voor punt aangedragen onderdelen wordt ondoenlijk. Nee, beste Q&Q, reacties die klagen over de omvangrijkheid van jouw inzending kun je niet afdoen met struisvogelpolitiek. Waarom voel je je dan geroepen om juist hier te inzenden. Omdat wij allen al aangegeven hebben juist wakker te zijn. Maar aan een boek heb ik geen behoefte. Dus haal volgende keer de kernpunten uit zo’n verhaal en post die dan.
  Mvg

 • Andreas

  Beste Q en Q
  Wil je deze boekinzendingen bewaren als post 50. Met alle respect, maar hier is geen doorkomen aan. Ik waardeer ieders inzendingen en zal zeker niet afgeven op wiens beste bedoeling dan ook. Maar hier krijg je een rsi duim van het doorscrollen. Zelfs met een ipad. En het is nu wat stil op het blog waardoor je voor een nieuwe post iedere keer weer door jouw boek heen moet scrollen.
  Niet onaardig bedoeld van mij maar slechts een verzoek.
  Mvg
  Andreas

 • Q&Q

  @ Ronaldw

  Vervuiling van de site?

  Als je de laatste alineaas leest zie je wel dat het zilver/goud gerelateerd is!

  Persoonlijk kan ik er ook niks aan doen dat niet iedereen het verhaal snapt. (nemen waarschijnlijk nog niet eens de moeite het complete verhaal te lezen!) ;)

  Volg dit blog al geruime tijd en dacht hier vrij wakkere mensen te bespeuren, maar denk dat er nog een (groot) aantal mensen de wekker moeten zetten!

  Aan de rechterkant zit een balkje, als je die niet gebruikt kan ik me voorstellen dat je last van je vinger krijgt als je het niet wil lezen.

  Aan de realiteit kun je niet ontsnappen zelfs niet met struisvogelpolitiek! ;)

 • ronaldw

  Wat een saaie flauwekul Q en Q. Met alle rsepect, maar hou alstublief op met vervuiling van deze site. Het kost me een goddelijke eeuwigheid voor dat ik er doorheen ben gescrold.

 • Q&Q

  @ Silverman

  Nog wat aanvulling op je vraag over 2012 (& daarna!) ;)

  Hier spreekt jullie reisgids, Sandara.

  Ons sterrenschip wordt nu op koers gezet naar ons volgend doel – de bron van al het bewuste Licht, het rijk dat bekend staat als ‘de Hemel’. Ga met ons mee naar deze heilige levensstromen van de Schepping en voel je vrij om de essentie van alle werkelijkheid binnen te gaan. Terwijl wij aan onze voorbereidingen voor deze reis beginnen, wil ik jullie voorbereiden op wat jullie te wachten staat. Om jullie de nodige achtergrondinformatie te geven, ga ik jullie iets vertellen over het wezen van de Hemel en haar positie in de Schepping.

  Elke ‘speciale’ vortex is vervlochten met de andere vortexen.

  Er zijn ontelbare vortexen die uit de singulariteit (uitzonderlijkheid)

  ontstaan. Sommige vortexen bezitten meer dimensies dan de andere.

  (fig. 14: de speciale scheppingskaart)

  Kijk nu even naar de speciale scheppingskaart die je op het beeldscherm ziet verschijnen (fig. 14). Toen de zesde Schepping werd gevormd, ongeveer 50 miljard jaar geleden, schiep de Schepper in grote getale de Heren van het Licht. Deze machtige Wezens van het Licht zijn bij jullie bekend als Heer Michaël, Moeder Maria, Heer Ariël, Heer Uriël, Heer Gabriël. Deze Wezens van het Licht houden toezicht op de talrijke dimensies van de Schepping en helpen bij het ontvouwen van het potentieel van het goddelijk plan. Wij verzoeken jullie ook naar het programma te kijken dat nu in de filmzaal wordt vertoond. De blauwdruk van de Schepping komt nu in beweging door de goddelijke gedachten van Heer Kuwea, een van de drie belangrijke aspecten van de Schepper. Deze heilige entiteit installeerde de heilige Raad van de Negen van de Grote Blauwe Loge van de Schepping in het heilige rijk A-E-O-N – de troon van de Schepper.

  Heer Surea (een ander aspect van God) heeft het toezicht op deze goddelijke raad. De Raad van Negen staat onder leiding van Heer Aescapulus. Hij zal een van de gidsen zijn wanneer wij de Hemel bereiken. De vele Raden van Oryon worden geleid door de Raad van Negen, die toezicht houdt op de vele verordeningen van de Hemel. Onder deze zeer hoge Raden bevinden zich de grote Hemelse Orden.

  (fig. 15: De Ordening van de Hemel)

  Talrijke Raden, Orden en Administraties (Bestuur) bestaan in de Hemel (zie fig. 15). Elke heilige organisatie leidt een aspect van het zich ontvouwend potentieel van het goddelijk plan. Elk verheven lichaam is verbonden met alle andere segmenten van de Hemel. Zoals opgemerkt, de Geest is de principiële leider van het zich constant openbarend potentieel van het goddelijk plan. Daarbij voorziet de Hemel in de alomtegenwoordige levende informatie-energieën die de talrijke manifestaties van de Schepping mogelijk maken. Een belangrijk doel van de Hemel is het uitvoeren van Gods heilige WIL of heilige gedachten. Deze taak wordt in vreugde, Liefde en doelbewust uitgevoerd. Intentie is het belangrijkste organiserende principe van de Schepping. Het openbaart zichzelf in het goddelijk plan en zijn heilig, aantrekkelijk doel doordrenkt de Hemel. Zijn heilige essentie doet alle dingen ontstaan. Hierdoor spreekt de Schepper tot zijn Schepping. De Schepper informeert al het Leven over de gratie, de schoonheid die elke werkelijkheid vormgeeft. Gratie, als het zich ontvouwend pad van het goddelijk plan, geeft een heilig doel aan de gehele Schepping. Deze goddelijke schoonheid omhult de heilige intentie of organiserende frequenties van de Schepping. Dit heilig doel bevindt zich aan de basis van elke Hemelse Orde. Geslacht, afkomst is belangrijk voor de Schepping. Het geeft alle heilige Wezens van de Geest hun grootste vreugde, want het toont hen hoe zij passen in de zich ontvouwende procedures. Als gevolg hiervan is de basis van elke Orde zijn goddelijke dienstbaarheid. De beloning voor deze diensten is gratie, dankbaarheid (samenhangende factor van elk aspect) en erkenning (samenhangende terugkoppeling) door de Hemel wanneer een taak goed volbracht is.

  Geest is de gepersonifieerde vreugde! Geest is het gerealiseerde potentieel! Geest is een voltooide heilige verplichting! Deze dienstverlening wordt bereikt in een impliciete integriteit van de hoogste orde. Het wordt uitgevoerd om goddelijke perfecte Liefde (de energie van de Schepping) te brengen naar alle entiteiten. Dit maakt ze goddelijk – dat is, in een perfecte resonantie met elkaar.

  Laat het duidelijk zijn, de Hemel is de kern van de Schepping. Op de beeldschermen, beste Harten, zien jullie dat zich een wolk aan het vormen is. Rond deze enorme wolk wordt nu een horizon of een grens van een nieuwe dimensionale werkelijkheid gecreëerd. Wij bevinden ons in een interdimensionale voortdurend veranderende (flux) ruimte (grenslaag tussen dimensies). Het brengt ons ruimteschip naar een speciaal geconstrueerd wormgat. Aan de basis van dit wormgat bevindt zich een enorme singulariteit of de grote nevelwolk. Alle andere dimensies of ‘niveaus’ van deze Schepping worden vanuit deze wolk gemanifesteerd. In het begin verschijnt dit hele proces als een immense spiraal. Door deze gade te slaan kun je een glimp van de geweldige schoonheid van de Schepping in zijn meest eenvoudige en kleurrijkste vorm zien.

  De enorme singulariteit die je zo juist hebt waargenomen is het ‘zaad’ voor de uitbreiding van de Schepping. Het brengt de Schepping naar zijn grootste potentieel. Dat potentieel is de som van alle ‘werkelijkheden’ of de superhologrammen die de goddelijke blauwdruk kan manifesteren. Die manifestatie gebeurt door een verbazingwekkende uitwisseling van informatie-energie.

  Wanneer je de spiraal nauwkeurig bekijkt, zie je hoe elke subspiraal wordt gevormd uit coherente resonantiepatronen (vibraties) in eenzelfde ‘toonzetting’ of harmonisch accent. Elk uniek deel van de spiraal is verstrengeld met een ander. Elk deel van een spiraal is ook gewikkeld in een schil (bedekking) die werkt als een organiserende vorm voor elke dimensie.

  Houd in gedachten dat een dimensie gelijk is aan de som van zijn coherente (samenhangende) werkelijkheden. Luister goed … je kunt de ongelooflijke schoonheid van de tonen van de Schepping horen – een symfonie van een bijzondere eenvoud en diepe schoonheid.

  Hier is Sandara! De lichte schok die je zo juist voelde is het gevolg van het kruisen van de hemelse horizon – de grens. De harmonische patronen van ons ruimteschip trekken ons nu snel door de hemelse grens naar de enorme singulariteit. Wij verzoeken jullie te blijven zitten wanneer we gaan landen. Daarna zullen wij jullie bij onze heilige gidsen introduceren.

  Geniet van de buitengewone kleuren en de prachtige geluiden wanneer we al heel snel onze bestemming bereiken. Zij kunnen het beste via onze beeldschermen in de filmzaal bekeken worden. Het landen zal niet meer dan zeven minuten in beslag nemen. Wanneer jullie nog vragen hebben, stel ze dan nu aan jullie begeleiders door gebruik te maken van je eigen communicatiescherm die aan je stoel is bevestigd.

  Wij hebben zo juist onze landingsprocedures voltooid. Voordat we het schip verlaten, zou ik jullie graag willen introduceren bij de twee gidsen voor deze minireis naar de Hemel. De eerste is Heer Michaël, een van de belangrijkste aartsengelen in de Hemel. De tweede is Heer Aescapulus, de leider van de Raad van Negen, van de Grote Blauwe Loge van de Schepping. Zij zijn hier om jullie een uitleg te geven over de Hemel, het goddelijk plan van de Schepping en het werk van de Geest. Ze zijn hier ook om jullie te begeleiden tijdens de grootse reis door deze hemelse rijken. Ik geef jullie nu over aan deze twee prachtige reisleiders!

  Beste Zielen, jullie kennen mij in jullie werkelijkheid als Heer Michaël. Ik ben een dienaar van de Schepper – een gids voor allen naar hun heilig potentieel. Wij brengen vreugde en dankbaarheid naar alle werkelijkheden die het goddelijke plan van de Heilige Schepper openbaren. Jullie zijn geleid naar de bron van alle dingen – naar het rijk waarin het grootse potentieel van de Schepping in het allereerste begin is gemanifesteerd.

  Ons Hemels doel is toezicht te houden op de openbaring van het volledige potentieel van de Schepping. Wij in de Hemel doen dit in grote dankbaarheid voor allen. Ieder van jullie omhelst de stoffelijke wereld zo volledig en zo lieflijk! Nu is jullie werkelijkheid zich snel aan het transformeren. Het laat de vreugde en de gratie van de Hemel jullie harten binnenkomen. Het geeft ons de kans in steeds grotere getale naar jullie toe te komen. Wij brengen de informatie-energieën van alle werkelijkheden van de Schepping naar jullie deel van het stoffelijk universum.

  Deze informatie-energieën van de Hemel bezitten een vonk van het goddelijke. Deze vonk ‘belichaamt’ een groot potentieel welke afkomstig is van het oorspronkelijke superhologram (de goddelijke WIL van de Schepper) die de gehele Schepping omvat. Dit potentieel is zich voortdurend aan het manifesteren in de Schepping en bevat informatie-energie – het ultieme ‘Goede Nieuws’. De woorden van de Schepper verschenen oorspronkelijk als een intentie, wat zich heeft vertaald als een pad die ‘de Weg naar Gratie’ wordt genoemd. Gratie is een uitdrukking onder alle wezens dat in goddelijke dankbaarheid is gegeven voor het bestaan van elk ander wezen. Jullie bestaan in gratie zoals alle dingen. Elk deel van de Schepping is begiftigd met een doel die soevereiniteit verleent. Dat heilig doel brengt de hoogste vreugde voort wat de goddelijke dienst is.

  Beste Harten, deze vonk van het goddelijk bestaan bestaat in alle dimensies van de Schepping. Het doordringt speciaal de gebieden van de stoffelijke werelden. Hier formuleert de aard van de stof vele unieke aspecten voor deze Schepping, die alle goddelijke vonken van de Schepper zijn. De Geest ontmoet deze facetten en transformeert ze! Er bestaat een speciale relatie tussen de stoffelijke en de spirituele wereld. Zij reflecteren elkaar. Ze leren van elkaar. Ze bestaan in elkaar. Ze zijn voor elkaar gecreëerd. Een organisch, symbiotisch organisme is tot aanzien gekomen. Dit speciale patroon wordt uitgedrukt in het goddelijk plan van de Schepper! Dimensies zijn gevormd uit het samenklonteren van vele werkelijkheden of superhologrammen. Gelijksoortige werkelijkheden bezitten een sympathisch trillend magnetisme dat een enorm coherentiepatroon creëert en derhalve de vele dimensies van de Schepping vormt. Onze heilige taak is de openbaring van het goddelijk potentieel te verzorgen. De heilige Schepper heeft een instrument van de hoogste eenvoud en goddelijke gratie gecreëerd. Zoals jullie al hebben opgemerkt, kan het scheppingssysteem vergeleken worden met wat jullie wetenschap een ‘hologram’ noemen.

  Een hologram is louter een samenhangend (coherent) beeld dat gevormd wordt door gepolariseerd Licht. Het toont de ware diepte en nog enkele andere nuttige eigenschappen. Beste Zielen, laten we zien wat dit betekent. In een hologram worden de twee golven – de informatiegolf (het beeld) en de referentiegolf (referentiekader, inhoudsopgaaf) gesplitst van de oorspronkelijke gepolariseerde Lichtbron. Ze komen bij elkaar in de lichtgevoelige laag van een fotografisch beeld. Wanneer een lichtstraal gericht wordt op de rechter hoeken – door de andere kant waar de originele emulsie werd getoond – kan de diepte eenvoudig ontdekt worden. Bovendien kan, indien het getoonde stukje film in vele stukjes wordt geknipt, elk stukje het volledige plaatje laten zien.

  Dat vermogen wordt gestopt op het moment dat het minimale niveau wordt bereikt welke nodig is om de coherentie (samenhang) te behouden. Laten we dit lagere vlak het ‘gefaseerde minimumniveau’ noemen. Laten we dan het onverknipte (hele) hologram het gefaseerde maximumniveau noemen. Elke dimensie bezit deze twee beginpunten (ingangen). In jullie fysieke vorm is het punt onder het gefaseerde minimumniveau het duister (volledige dissonantie) Het gebied boven het gefaseerde maximumniveau is het Licht (volledige resonantie). Interactie tussen Licht en donker is de basis van jullie fysieke werkelijkheid. De transformatie naar het hoogste potentieel (het gefaseerde maximumniveau) is wat jullie Ascension noemen.

  De Hemel is belast met de twee overheersende aspecten van jullie werkelijkheid – de dualiteit van het Licht en zijn magnifieke schaduw, het duister. Het Licht is het machtige aspect en toch is het duister de trouwe reflectie (gefaseerde dissonantie) die het Licht zelfs wijzer maakt. Beide bestaan om te werken als voertuigen voor compassie en als instrumenten voor gratie – de goddelijke weg naar wijsheid.

  Deze karakteristiek is zeer krachtig gemaakt. Licht is het belangrijke aspect van en het gevolg van de Schepping. Duister is slechts de beschermende, spiegelende reflectie of dissonantie, dat het Licht in staat stelt een steeds grotere kennis van zichzelf te verkrijgen. Als gevolg hiervan maakt de aanwezigheid van het duister het Licht zelfs wijzer. Je focus moet gericht blijven op de wezenlijke aard van het Licht en het duister. De Liefde verlicht alles met een schitterende compassie, die het duister omarmt waardoor deze zijn vormgevende reflecties opgeeft. Dus, beste Zelen, laten we nu eens naar de Liefde kijken.

  De Liefde is de grote aantrekkingskracht. Haar doel is de talrijke resonantiepatronen te laten versmelten. Dit doet het op verschillende duidelijk onderscheiden manieren. Allereerst vormen informatie-energieën uit gelijksoortige werkelijkheden een soort kruisbestuiving. Zij vormen de ingangen voor gelijksoortige resonantie-energieën van deze werkelijkheden. Herinner je dat elke werkelijkheid een onderliggende basisresonantie bezit.

  Een kritisch element in dit proces is de buitenmembraan van een dimensie, die flux wordt genoemd. Door gebruik te maken van het resonantie-aantrekkingsmechanisme (Liefdesenergieën) welke in elke dimensie wordt gevonden, transporteert het alles wat nodig is van de ene dimensionale werkelijkheid naar de andere. Vervolgens hebben de energieën van het goddelijk plan de potentiële wegen voor deze vereniging geïnstalleerd. Wanneer de resonantie-aantrekkingskracht gebruikt is, worden de resultaten van dit proces onmiddellijk gemanifesteerd. De Liefde is het speciale medium waardoor het enorme potentieel van elke werkelijkheid wordt onthuld!

  Het duister is niets anders dan de grote dissonantie van een werkelijkheid. Jullie hebben het ‘chaos’ genoemd. Niettemin, het doel van chaos is de resonantieniveaus omhoog te brengen van dissonantie naar cohesie. De Engelen Rijken stimuleren deze ontwikkeling, welke uiteindelijk leidt naar een vereniging met het Licht. In het versmelten van een aangepast duister naar Licht, ontvangt het Licht een daaruit voortvloeiend aantal nieuwe mogelijkheden. Deze vergroting van het potentieel laat die werkelijkheid verschuiven naar een hogere vibratie. Wanneer een werkelijkheid een hogere frequentie bereikt, trekt het andere werkelijkheden aan van gelijke vibratie. Deze vele dimensionale werkelijkheden vormen daarna clusters (opeenhopingen). Wanneer deze groot genoeg zijn, verschuiven deze clusters hele dimensies naar een hogere dimensie. Dit is een ander aspect van Ascension.

  Laten we eens terugblikken, beste Zielen. Wij hebben de procedure van de stoffelijke Schepping voor jullie beschreven en hoe het manifesteren van het goddelijk plan werkt. Wij van het Engelen Rijk zijn de doelbewuste managers die de talrijke dimensionale ‘fluxen’ reguleren en ook de resonantiepatronen van elke werkelijkheid (superhologram) binnen elke dimensie. Wij doen dit door een deel van de informatie-energie van het meester-superhologram van de Schepper (het hoofdmodel van de Schepping) van het ene deel van de fysische wereld naar het andere te brengen.

  Zoals opgemerkt, bezit de goddelijke gedachte van de Schepper – de goddelijke WIL zelf – het meester-superhologram (het Al van Alles of het Licht der Lichten). Elk uniek stukje van het potentieel van het goddelijk plan bestaat hierin. Binnen de goddelijke WIL liggen ALLE dimensies en ALLE werkelijkheden. Het bewustzijn van de Schepper (goddelijke intentie) manifesteert nu de impliciete ordening van deze Schepping.

  Als poortwachters, beste Harten, wordt er van ons verlangd dat wij deze speciale informatie-energieën in een voortdurende wervelende beweging houden. Om dit nauwkeurig en efficiënt te kunnen doen, hebben we myriaden Orden, Raden en Administraties gevestigd. De Engelen Orden zijn verantwoordelijk voor de grote Raden van de Schepper – de Raden van A-E-O-N. De Orden creëren op hun beurt een groot aantal Raden die samengesteld zijn uit de Goddelijke Verschijningen (de Verlichten) van elke werkelijkheid. Deze Raden zijn ook per sector georganiseerd in Administraties (besturen) die leiding geven aan delen (clusters) van gelijksoortige werkelijkheden die in elke fysische dimensie van deze Schepping bestaan.

  Op die manier, gezegende Zielen, werken de goddelijke orden van de Hemel om de goddelijke gratie en intentie naar de stoffelijke werelden te brengen. Dit proces geeft de heilige wijsheid uit de stoffelijke wereld tevens terug aan de Geest. Deze voortdurende interactie heeft een bepaalde taak – de Manifestatie van het Goddelijk Plan.

  Dit wonderbaarlijk proces wordt uitgevoerd in volledige samenwerking met de vele Hemelse Orden en dit brengt ons naar een belangrijk punt. De Schepping, beste Harten, is een gezamenlijke actie van de Geest en ALLES van de stoffelijke wereld. Elk van deze unieke elementen is een heilig en noodzakelijk onderdeel van het geheel. Om elkaar te leren begrijpen, dienen er gelegenheden te worden gecreëerd om de prachtige en speciale kwaliteiten van beiden te ervaren. Deze taak is de exclusieve verantwoordelijkheid van een zeer belangrijk segment van de vele Hemelse Orden – de fysieke Engelen.

  Het Hemelse geslacht bestaat door de gehele Schepping. Het leven is een product van het Scheppingsproces. Zoals de vele Orden van Licht, bezit het fysieke leven vele takken die voor de Schepper allen even heilig zijn. Elke tak van het fysieke leven creëert, gebruikmakend van de goddelijke gratie, een duidelijk onderscheiden ontwerp dat voorziet in een bepaalde weg naar de goddelijke wijsheid. In de stoffelijke wereld heeft het Leven een ogenschijnlijk eindeloos patroon van intelligente levensvormen geproduceerd. De Hemelse taak, beste Zielen, bestaat eruit voor een geïncarneerde ziel een volledig spectrum aan ervaringen te creëren in deze vele diverse werkelijkheden. De groei van een ziel verschijnt als gevolg van het ervaren van deze veelsoortige diversiteit. Met alle opgedane ervaringen, bereiken de Orden van het Licht steeds dichter de verwerkelijking van hun heilige doelen.

  Elke uitwisseling tussen de fysische en de spirituele rijken verstrekt elk Geslacht een ervaring van de fysieke Schepping. Dat betekent dat elke geïncarneerde ziel de Hemel een unieke hoeveelheid ervaringen verstrekt die met haar/zijn Geslacht gedeeld kan worden. Dit proces wordt genoemd ‘het brengen van kennis’. Als gevolg van dit proces is er een voortdurende leiding van het Hemels Geslacht bij de ervaringen van alle zielen in de stoffelijke wereld. Elke ervaring van de ziel leidt naar heilige kennis (wijsheid) over het werken in de stof. Elke ervaring stelt de Orden van het Licht in de gelegenheid de rijken van de Hemel geleidelijk te versmelten met de stoffelijke wereld. Zoals jullie kunnen zien is het hoofddoel van deze zesde Schepping de uiteindelijke hereniging van de Aarde en de Hemel. Om dit te kunnen bereiken zijn de fysieke Engelen (geïncarneerde zielen) door de Schepper voortgebracht. Zij moeten zorgdragen voor de heilige geest van de stoffelijke wereld. Als dispensatie door de Schepper hebben dergelijke geïncarneerde zielen een Hemels geschenk gekregen – zij mogen periodiek naar de Hemel terugkeren.

  Het leven in de stoffelijke wereld is een serieuze reis met veel unieke ervaringen en vreemde sensaties. Tijdens een stoffelijke leven krijg je de gelegenheid mee te helpen bij het grootse werk van de Deva’s (natuurwezens). De Deva’s zijn naar de stoffelijke wereld gezonden om de ontwikkeling van de talrijke creaties te leiden in de planetaire biosfeer. Wanneer zij hun taken uitvoeren, kunnen de Deva;s de medewerking van de fysieke Engelen vragen bij het in stand houden van de richting en het doel van het goddelijk plan voor de stoffelijke wereld.

  In het goddelijk plan van de Schepper is elk onderdeel op een unieke manier met het andere verbonden. Op het eerste gezicht lijkt dit goddelijk plan een grote chaos. In feite demonstreert zijn onvoorspelbaarheid een impliciete ordening van tijd en ruimte. Deze willekeurige orde gebeurt gelijktijdig in wat jullie het verleden, het heden en de toekomst noemen.

  Daarbij is dit proces zeer elastisch. Het kan heel gemakkelijk veranderd worden wanneer de Geest, de medeschepper, dit wenselijke acht. In de manifestatie van het volledig potentieel wordt elk aspect van de Schepping gepland door de hoogste delen van het goddelijke. Deze ogenschijnlijk willekeurige interactie tussen de Geest en de Schepper ligt in het goddelijk plan opgesloten. Deze blauwdruk is een gedachte van perfectie, een zuivere weg van de goddelijke wijsheid, onthuld door de Geest.

  Ik wil jullie nu graag overdragen aan Heer Aescapulus voor een nadere toelichting.

  Ik groet jullie! Beste Zielen, jullie kennen me als Aescapulus, de heilige eerste Entiteit van de Raad van Negen van de Grote Blauwe Loge van de Schepping. Tot zover heeft Heer Michaël jullie het mechanisme uitgelegd waardoor bewustzijn wordt gemanifesteerd. Laten we hiermee verdergaan en het wat meer uitdiepen.

  Gezegende Harten, wij vragen jullie eens te kijken naar deze grote nevelige wolk. Zie de vele wonderbaarlijke kleuren en hoor de geluiden. Zie hoe de vortexen in alle richtingen spiraalsgewijs bewegen. Deze verbazingwekkende formaties zijn enkele van de ontelbare rijken die de Schepping besturen. Ze zijn hier gevormd. Verbind je met de vortexen en voel hun essentie. Ze zijn slechts Licht, vervaardigd in een onvoorwaardelijke ordening van het proto-superhologram van de Schepper. Toch bezit dit proces hierin een inherente elasticiteit.

  De elasticiteit van de onvoorwaardelijke ordening van het goddelijk plan wordt bereikt door de interacties van het Licht, Tijd en Ruimte. Al deze elementen bezitten een aantal scherp begrensde eigenschappen. Licht is de grote informatie-energie van de Schepping. Het is de katalysator van de goddelijke Tijd. Samen modelleren ze de Schepping. Tijd en Licht maken Ruimte mogelijk. De interactie tussen Tijd en Licht creëert een constante herdefiniëring van de Ruimte en veroorzaakt de vele dimensies van de Schepping.

  Elke herdefiniëring verschijnt als een heilige ‘gebeurtenis’ of ‘werkelijkheid’. Elke ‘werkelijkheid’ heeft zijn eigen reeks impliciete ordeningen die ook ‘kleuren’ worden genoemd. De ‘kleur’ van elke werkelijkheid heeft een unieke speciale interactie met die van andere werkelijkheden. Dus op die manier heeft elke dimensie zijn eigen ordening. Dit proces heeft een goddelijk doel.

  Elke gebeurtenis die Tijd en Ruimte doet versmelten, zet een speciale tijdlijn in beweging die, op zijn beurt, weer wordt beïnvloed door andere voorgeschreven acties. Deze acties creëren de modellen voor een speciale werkelijkheid. Toch bevat het goddelijk plan de uiteindelijke middelen om deze tijdlijnen met elkaar te laten samenvallen. Het kan deze zo nu en dan in elkaar laten storten. Op die manier ontvouwt de goddelijke bedoeling het potentieel van elke werkelijkheid. Dit proces is slecht één van de ontelbare mogelijke uitkomsten van het potentieel van het goddelijk plan. Het doel van de Schepping is zichzelf te reproduceren door zijn potentieel op het juiste goddelijke moment en in de juiste goddelijke relatie met deze zesde Schepping te manifesteren.

  Elke speciale Schepping is een door de Schepper aangeboden les ten behoeve van al zijn kinderen. Elke Schepping heeft een expliciet doel. Terwijl jullie de spiralen waarnemen die zich voor jullie ogen vormen, zie dan hoe de energie van deze singulariteit (uitzonderlijkheid) wordt gevormd. Het ontstaat uit de informatie-energie die in de nevelige wolk ligt opgeslagen. Deze heilige energie verschijnt uit de goddelijke WIL. Deze meestergedachte vormde alle dingen en drukt zich uit in zijn meester-superhologram – het volledige potentieel van het goddelijk plan van de Schepper. Hieruit verscheen de meester-blauwdruk welke nu deze Schepping openbaart. Dit ontzagwekkende wonder van de Schepper kan ontdekt worden door nauwkeurig de micro-effecten te volgen. Deze micro-aspecten (elke superhologram of werkelijkheid), met een eigen groots doel, vinden hun terugweg naar de Schepper – terug naar hun sublieme eenheid.

  Zoals jullie nu zien, is de Schepping een proces met vele elementen. Elk element produceert een speciaal aantal duidelijk onderscheiden mogelijkheden – het volledige potentieel. Het goddelijk plan gebruikt deze mogelijkheden en formuleert zorgvuldig en zeer gedetailleerd een methode om deze te managen. Dit wordt uitgevoerd door een uitwisseling van informatie-energie van het Engelen Rijk en dit behoort tot de verantwoordelijkheid van de Heren van Licht. Deze speciale boodschappers van de Schepping voeren het goddelijk plan uit en ontwikkelen heilige strategieën, manieren waarop het volledige potentieel van de Schepping zich ontvouwt. Dit werk stelt de Hemel in staat toezicht te houden op de Schepping en deze te leiden. Elke beweging kan doelbewust en o zo gemakkelijk de Schepping beïnvloeden, maar wel zodanig dat een gewenste uitkomst van de Schepper (de goddelijke WIL) wordt bevorderd.

  De Schepper brengt een goddelijke gedachte in het rijk van de Geest. Dit proces zet het goddelijk plan in beweging. Met elke duidelijke bedoeling wordt dit gelijktijdig de stoffelijke wereld binnengebracht. Deze heilige openbaring leidt naar de essentiële dualiteit van deze Schepping. Het geeft ook de ‘basisregels’ voor zijn uiteindelijke manifestatie (hoe de informatie-energie te gebruiken zoals het goddelijk plan voorschrijft). Het stelt deze zesde Schepping in de gelegenheid zijn heilig doel te realiseren – een sterker en meer intens Licht te produceren. Dit maakt interacties met het duister nodig. De donkere kant is slechts de zuiveraar of de definieerder van een grootser Licht. Het duister is slecht een gedesorganiseerde resonantie of een dissonantie. Hoewel het de cohesie van het Licht mist, probeert het deze toch te vertegenwoordigen. De duistere reflecterende kant of de onharmonieuze energieën geven het Licht een gelegenheid om zichzelf opnieuw te definiëren. Dat betekent, dat het Licht kan groeien naar wijsheid.

  In elke Schepping is het Hemelse doel enigszins anders. De Hemelse benadering van zijn taak is het ontdekken van de manier waarop het element gratie – de hemelse weg naar goddelijke wijsheid – moet worden toegepast. De goddelijke gratie is belangrijk om twee hoofdredenen. Ten eerste bepaalt het de manier waarop de Hemel zijn goddelijke verantwoordelijkheid benadert. Deze verantwoordelijkheid verstrekt de geschikte intenties voor de manifestatie van het goddelijk plan. Ten tweede geeft de goddelijke gratie de reacties die nodig zijn om de openbaring van de stoffelijke Schepping voor de Hemel te onderzoeken en bepaalt vooraf de methode waarheen de stoffelijke wereld zich moet bewegen om een uiteindelijke vereniging met de Geest mogelijk te maken.

  De vereniging van Geest en materie is een gemanifesteerde intentie en is een van de belangrijkste redenen voor elke Schepping. Wanneer de Geest naar materie kijkt, ziet deze een medium dat zichzelf reflecteert. De stoffelijke wereld bezit ook het vermogen de Geest van nieuwe ervaringen te voorzien. Deze bedoelde mogelijkheden verstrekken de talrijke aspecten die de Hemel nodig heeft om haar zeer heilige taken te volbrengen. Het goddelijk plan geeft de middelen en de redenen voor deze impliciete voorgeschreven interacties tussen de Geest en haar goddelijke reflectie, de materie. Daarbij worden deze interacties geleid door een natuurlijke kracht, een soort op samenhang (cohesie) gerichte entropie, die getoond wordt door de goddelijke WIL van de Schepper.

  De Hemel is geconstrueerd uit drie belangrijke rijken – het Engelen Rijk, de Orden der Elohim en de vele Orden van Lichtheren. Elk van deze drie rijken bevat een aantal daarbij behorende administraties (besturen). Vervolgens bestaan er in de vele werkelijkheden van de stoffelijke Schepping Galactische Verschijningen, het rijk der Deva’s en de fysieke Engelen. Elk Lichtdeeltje heeft een speciale functie, die de levensenergie (het bewuste potentieel van de Schepping) de kans geeft deze van het ene naar alle andere delen over te dragen. Dus het goddelijk plan is tweevoudig ontworpen en ingevoerd.

  Een dergelijke duale (tweevoudige) ontwikkeling geeft de mogelijkheid van een zekere mate van mee-scheppen binnen de Hemelse Orden. Het hemelse medescheppen is afkomstig uit de impliciete ordening van het goddelijk plan. Deze vermenging van de stoffelijke wereld met de Geest zorgt voor een speciale omgeving voor elke werkelijkheid.

  Zoals is opgemerkt, is de Geest het instrument waardoor alle intenties van het medescheppen wordt uitgedrukt. Deze intentie of het potentieel wordt gemanifesteerd door het voertuig van de goddelijke WIL, die een grote zuiverheid, balans en een allesomvattende integriteit activeert. De vele hemelse Orden manifesteren uit elk moment van een eeuwig ‘NU’.

  Elk moment van een eeuwig ‘NU’ bezit drie elementen:

  1. De levensenergie, of het bewustzijnspotentieel van het moment

  2. De informatie-energie van het goddelijk plan

  3. De gemanifesteerde wens of (waar toepasbaar) de voorgeschreven samenhang van de medeschepping. Deze versmelting van gemanifesteerde percepties is het enige echte rijk. Elke andere is een illusie die velen op Aarde als de echte hebben geaccepteerd. Elk moment is niet meer of minder dan de entropie van het volledig potentieel.

  Beste Zielen, wij willen nu twee belangrijke punten onder jullie aandacht brengen. Ten eerste, elke werkelijkheid die gebaseerd is op angst, macht en/of misleiding is in feite een illusie. Werkelijkheden worden gevormd uit een collectief potentieel. Om een negatief potentieel te creëren moet men zich massaal in totale ordeloosheid of in een volstrekte dissonantie storten. Een zeer geschikte werkelijkheid wordt gevonden in de Liefde. Liefde is een diepe zorg of compassie voor zichzelf en de anderen. Het is ook een diepe waarheid – een directe manifestatie van een positieve cohesie. Ten tweede, je leven heeft een goddelijk doel. Het is voor jou en de anderen van het grootste belang om deze illusie, dit geheugenverlies en het gebrek aan vertrouwen los te laten die nu je uiterlijke percepties doordringen. Luister naar je innerlijke Engelen Raad. Hierdoor ontwaak je en ontdek je de waarheid. Ervaar jezelf als iemand die op weg is naar het meesterschap van zichzelf. Je zult dan kunnen realiseren hoe werkelijk bekrachtigend de Waarheid kan zijn. De Waarheid is de elixer van een werkelijkheid. Het brengt je naar die dingen die wonderen mogelijk maken. Houd altijd in gedachten dat je in een werkelijkheid bestaat dat vervuld is van goddelijke gratie. Jullie werkelijkheid wordt georkestreerd door Lichtwezens die heel graag mee willen scheppen om wonderen mogelijk te maken. Jullie hebben de macht om jullie concept van deze werkelijkheid op zijn kop te zetten. Investeer in jezelf. Ontdek de wonderen van je Leven! De Hemel is zuiver Licht dat door compassie wordt aangestuurd.

  Alle dingen in de Hemel ontwikkelen zich door balans. Jullie intenties dienen zich hierop te baseren. Balans vindt plaats wanneer je de manifestatie van de echte behoefte verlangt. Wanneer een dergelijk verzoek is gedaan, manifesteert de Hemel deze. Wanneer dit nog niet gebeurd is, komt dit omdat jij je Engelen Raad dit nog niet op de juiste manier hebt gevraagd. Wees in je waarheid. Kom tevoorschijn vanuit je macht. Wees gecenterd in je Licht. Weet dat je verzoek op het juiste moment geschiedt. Accepteer je rol als een vitaal deel van de Hemel. Luister naar je hart. Wil je dat er iets gaat gebeuren, dan moet je er echt in geloven.

  (Fig. 16: de Goddelijke werking van de Hemel)

  De Hemel is ontworpen om de informatie-energieën van de Schepping naar de dimensies te brengen. Wij willen in vreugde het goddelijk plan naar zijn bestemming brengen. Deze heilige taak verlangt van de Hemel dat we – zoals we hebben beschreven – een volledig gerealiseerd, positief samenhangend totaal zijn. Om deze toegewezen taken te volbrengen, heeft de Schepper de Hemel op twee elkaar overlappende manieren verdeeld.

  De eerste methode maakte gebruik van het nu bekende drie-stappen-plan – Groepen, Orden en Administraties (besturen). Een tweede methode overlapt de eerste en maakt gebruik van een classificatie van de verschillende taken die uitgevoerd moeten worden. De Hemel startte elk systeem met een bepaald doel. Laten we de beide systemen onder de loep nemen, beste Zielen, en demonstreren hoe ze gebruikt worden.

  Het tweede systeem opereert door de verschillende taken te groeperen rond een deel van de Hemel die aan elke groep is toegewezen. In elke groep:

  · Is de taak van het Engelen Rijk hoofdzakelijk de goddelijke informatie-energie van de Schepping van de ene naar de andere dimensie over te dragen.

  · Is aan de talrijke Elohim Orden de heilige taak toevertrouwd om de voortdurende dimensionale transformaties in stand te houden.

  · En reguleren de grote Orden van Tijdheren de manier waarop het goddelijk plan wordt uitgevoerd. Dit zijn zeer complexe procedures die een kristalheldere strategie verlangen.

  Elk deel van de Hemel is zich bewust dat de Hemel samengesteld is uit één Entiteit die met alles verbonden is. Een voorwaarde voor elke taak is dat alle drie aspecten hun aandeel in de strategie volbrengen. De informatie-energie van de Schepper bijvoorbeeld kan pas overgedragen worden wanneer het op de juiste manier in elke dimensie van de Schepping uitgebalanceerd is. Het Engelen Rijk verspreidt deze heilige energie onder de dimensies. De Elohim pakken deze dan op en transformeren het, wanneer nodig, voor elke dimensie. De Orden van Tijdheren volgen de tijdsstroom door de hele Schepping en verzekeren dat die stroom gestadig, doelbewust en helder volgens het goddelijk plan verloopt.

  De eerste techniek bestaat uit Groepsvorming, Geslacht en Administratie. Groepsvorming demonstreert de methoden waardoor de drie hemelse segmenten van de Orden – Engelen, Elohim en Tijdheren in elke dimensie worden verspreid. Groepseisen omvatten het energieniveau, het doel en het gebruik van elke dimensie. Elke dimensie heeft een bepaalde energie of ‘kleur’. Deze ‘kleur’-kwaliteit geeft aan dat slechts een specifieke groep een gewenste uitkomst kan bereiken. De Hemel geeft elk van deze drie elementen de opdracht op een speciale manier in die dimensie samen te werken. Elke dimensie heeft een specifieke Administratie die zich bezig houdt met de vereiste activiteit voor een bepaalde manifestatie.

  De dimensies van de Schepping zijn om elkaar heen verstrengeld en vertegenwoordigen een enorme draaikolk. Denk aan de spiralen die uit de wolk tevoorschijn komen. In de kern van de enorme draaikolk bevindt zich de machtige Troon van de Schepper. De Hemel weet dat elk aspect een specifieke energetische waarde of ‘kleur’ bezit. Om deze reden zijn de vele Orden en de Hemelse Raden georganiseerd in wat wij ‘Administraties’ noemen (zie figuur 16).

  Een Administratie is een lichaam dat bestaat uit de belangrijkste hoofden van de toegewezen Orden voor die sector van de Schepping. Zijn doel is drievoudig van aard. Allereerst reguleert het de complexe bewegingen van de Hemel. Vervolgens houdt het toezicht op het goddelijk plan. Elke Administratie geeft de nodige leiding waardoor de verschillende Orden het goddelijk plan kunnen verwerkelijken. Ten slotte brengt elke Administratie elk Wezen in harmonie met de WIL van de Schepper. De eerste taak van een Administratie is het reguleren van de verschillende Orden en Hemelse Raden. Elke Hemelse sector en/of stoffelijke werkelijkheid heeft een bepaalde informatie-energieniveau of potentieel toegewezen gekregen. Dit betekent dat slechts bepaalde Orden van Elohim, Tijdheren of Engelen daar gevestigd kunnen zijn. Dimensionale ‘flux’-muren (steeds bewegende grenzen) zijn een grote hulp bij deze afbakening. Hierbij zijn energetische poorten of interdimensionale ingangen vereist.

  De Elohim creëren of sluiten de energiepoorten (interdimensionale ingangen) indien nodig. De Engelen brengen de informatie-energie van de Schepping daar waar het nodig is. De Orden van Tijdheren zien erop toe dat het in de juiste volgorde gebeurt, zoals het door het goddelijk plan was bedoeld. Op zijn beurt informeert de Administratie de anderen wat er plaatsvindt. Deze terugkoppeling is essentieel als ondersteuning voor wat er gebeurt.

  De tweede taak van een Administratie – het toezicht houden op het goddelijk plan – wordt bereikt door het handhaven van de Hemelse balans. Alle delen werken op een exacte manier en in grote vreugde samen!

  Bij dit proces behoort een juiste kennis. Deze relatie geeft een positieve resonantie die overal in de sector gratie verspreidt, de weg naar goddelijke wijsheid. Het geeft het potentieel de kans zich te openbaren zoals is gepland. Gratie is de uiteindelijke spirituele dynamiek. Het omvat alle goddelijke gedachten en verspreidt deze voorzichtig doch doelbewust overal in de sector.

  De derde taak van een Administratie is te verzekeren dat het co-creatieve vermogen van elk Wezen in lijn is met de WIL van de Schepper. De Schepping vertegenwoordigt een ingewikkelde symfonie die eist dat elk instrument (het potentieel van elke ziel) zijn noot speelt op zijn hoogste vermogen.

  Elke Administratie volgt elke ziel in zijn ontwikkeling en demonstreert methoden waardoor het zijn toon volledig, helder en goed waarneembaar kan laten klinken. Dit proces geeft de co-creatie de gelegenheid in volledige harmonie met het goddelijk plan te verschijnen. Daarbij zorgt de co-creatie voor een aanvulling van de hemelse gratie aan de gebeurtenis van elk duidelijk moment of het universele ‘Nu’.

  Zoals jullie zien, beste Zielen, bezit een Administratie zeer gevarieerde taken. De Schepper heeft allen van de Hemel in een kostbare harmonische toon verbonden. Deze boventoon is in feite een enorm dynamisch veld van het bewustzijnspotentieel van het goddelijk plan. Elk Hemels gebied is ondergedompeld in de goddelijke gedachte van de Schepper. Ze lijken willekeurig, maar zijn geordend als ontwerp. Elke Administratie wordt geleid door de goddelijke intentie van de Schepper om het goddelijke plan in al zijn glorie te manifesteren. Dit proces brengt de Hemel samen en stelt elk deel van de Hemel in de gelegenheid zijn toegewezen taak te vervullen.

  Laten wij nu onze aandacht richten op het Engelen Rijken. Zij vormen een zeer belangrijk onderdeel van de manier waarop de Hemel en de stoffelijke wereld zich tot elkaar verhouden. Laat ik nu jullie teruggeven aan Heer Michaël, die jullie zal begeleiden bij een onderzoek van de Engelen Orden en de organisatie van deze Engelen Rijken zal uitleggen.

  Dank je wel, Heer Aescapulus. Wij in de Engelen Rijken hebben belangrijke functies in het zich openbaren van het goddelijke plan. De informatie-energieën van de Schepper komen eerst naar ons. Wij brengen ze in balans voor elke dimensie en zenden ze daarna door naar de Elohim voor de laatste verspreiding. Beste Zielen, om onze heilige taken te kunnen volbrengen, verdelen wij onze Orden in specifieke trappen of niveaus. Elk niveau vervult zijn deel van onze heilige acties in de heilige Raad.

  Beste Harten, de zeven niveaus van het Engelen Rijk zijn – de Aartsengelen, Engelen, Engelen Verschijningen, Goddelijke Verschijningen, Galactische Verschijningen, fysieke Engelen en de Deva’s. (zie fig. 17). Elk niveau bevat heilige raden met hun heilige namen en heilige zegels. Elk niveau heeft ook een protocol dat bepaalt hoe het herkend en genoemd wordt. Houd in gedachten dat het Engelen Rijk volstrekt toegewijd is aan haar dienstverlening, die in vreugde wordt gedaan en omgeven is door de goddelijke gratie. Door deze diensten creëren en handhaven wij de ontelbare staten van de goddelijke werkelijkheid.

  Aartsengelen zijn de Topbestuurders van hun Orden, wiens zeer gerespecteerde positie wordt bekleed door de Serafim. Aartsengelen zijn ook de topbestuurders van alle Hemelse sectoren van de hoogste niveaus van de heilige Troon van de Schepper. Aartsengelen functioneren als de eerste brengers van het goede nieuws van de Schepping, welke de manifestatie van de gratie en de glorie van de Hemel mogelijk maakt. Het doel van een aartsengel wordt gerealiseerd door de uitbreiding van de goddelijke gratie. Aartsengelen gebruiken de goddelijke gratie om de Schepping te transformeren en de verschillende Orden te leiden naar het bereiken van hun heilige doelen. Hun werkzaamheden worden gevolgd door de vele heilige Raden die de aartsengelen hebben gevormd. Deze Raden bedenken de heilige strategieën van de Engelen.

  Engelen zijn de echte ‘werkbijen’ van het Engelen Rijk. Zij vervullen vele wonderbaarlijke functies – leiding geven aan alle bewuste fysieke Wezens door gebruik te maken van de innerlijke bewustzijnsraden; het verspreiden van de creatieve energie door alle sectoren van de Schepping; en de toonzetting van de kleurharmonieën (boventonen) van alle sectoren van het goddelijk plan.

  De Engelen werken nauw samen met de vele Orden van de Elohim en Tijdheren. Zij gebruiken die delen van hun Orde die zich vreugdevol bij hun machtig werk voegen. Besef dat alle onderdelen van de Hemel met elkaar verbonden zijn. Elk aspect van de Hemel is bereid iedereen te helpen bij het vervullen van zijn goddelijke diensten.

  Engelen Verschijningen zenden de Hemelse informatie-energieën uit naar die sectoren waartoe ze zich formeel hebben verplicht. Hun heilige taak bestaat uit twee belangrijke procedures:

  · Ze gebruiken de creatieve energie en houden in de gaten dat de vereiste balans wordt gehandhaafd. De balans wordt in stand gehouden door voortdurende aanpassingen van de voorgeschreven dichtheden van elke dimensionale ‘flux’-wal. Dit proces houdt de energie-osmose op de juiste trillingsniveaus.

  · Ze helpen de Elohim bij het manifesteren van werkelijkheden binnen de sectoren. Een werkelijkheid is in feite een reeks collectieve bewustzijnspercepties. Werkelijkheden worden door intenties veranderd. Deze verschuivingen worden bereikt door een combinatie van gedachtevormen die voortkomen uit de Engelen Verschijningen en de fysieke Engelen. Gebruikmakend van deze co-creatieve procedure, manifesteert de Schepping de co-creatieve elementen van het goddelijk plan.

  Aartsengelen, Engelen, Engelen Verschijningen en Goddelijke Verschijningen helpen

  de stoffelijke werelden te besturen, terwijl de Galactische Verschijningen, de fysieke

  Engelen en de Deva’s de engelenrijken in de stoffelijke wereld vertegenwoordigen.

  (Fig. 17: de classifiactie van de Engelen Rijken)

  Goddelijke Verschijningen, gezegende Zielen, zijn heilige entiteiten die in elke werkelijkheid arbeiden. Zij handhaven de dynamiek van het potentieel van het bewustzijnsveld. Hun doel is de verschillende co-creatieve fysische elementen van het goddelijk plan te sturen door deze elementen uit te lijnen met het goddelijke allesomvattende plan. Zij bereiken dit doel op twee manieren:

  · Zij meten voortdurend de frequentie van het bewustzijnsveld wanneer het potentieel zich ontvouwt. Het goddelijk plan is in feite een kosmische symfonie. Elke noot dient met alle andere in harmonie te zijn.

  · Om deze harmonie te handhaven maken de Goddelijke Verschijningen voortdurend aanpassingen in het co-creatieve proces, waardoor de tonen op de gewenste trilling worden gebracht. Het schept ook de consensus die veranderde werkelijkheden kunnen manifesteren. Deze zich ontvouwende werkelijkheden zijn nodig om de Schepping te steunen, waardoor de zekerheid ontstaat dat alle mogelijke tonen gemanifesteerd worden als een zuivere harmonie die de positieve cohesie van alle werkelijkheden vergroot.

  De volgende drie sectoren van het Engelen Rijk zijn alleen maar met de stoffelijke wereld bezig. Hun heilig doel is het fysieke bewustzijn te leiden naar het meest volledige potentieel. Ze houden ook de energie van alle hemelse objecten (kosmische verschijningen zoals zonnen, planeten etc) in die werkelijkheden in stand. Deze speciale Lichtwezens kunnen verdeeld worden in Galactische Verschijningen, fysieke Engelen en de talrijke klassen Deva’s. Zij installeren procedures om de verschillende levensvormen in de stoffelijke wereld in stand te houden. De waarde die samenhangt met hun co-creatieve rollen in het goddelijk plan is een van de sleutels voor de stoffelijke wereld.

  Het fysisch universum is een werkelijkheid die veel dichter is dan Geest. Het is ook een plek waar de Lichte en duistere energieën zich min of meer op een speelveld afwikkelen. De stoffelijke wereld is de enige plek waar sommige van de meeste belangrijke lessen van deze Schepping door de vele kinderen van de Geest geleerd worden. Deze belangrijke lessen worden bereikt door gebruik te maken van de goddelijke gratie van de Schepper.

  Besef, gezegende Harten, dat alle stoffelijke zaken in feite een illusie zijn. De stoffelijke werkelijkheid kan bovendien veranderd worden wanneer voldoende fysieke Engelen besloten hebben hun percepties over hun huidige werkelijkheid te veranderen. Bovendien, kostbare Zielen, kan de tijd in de fysische wereld versneld, vertraagd of verschoven worden. Deze tijdsverschuiving kan variëren van een opeenvolgende naar een willekeurige eenheid of vice versa. Het co-creatieve vermogen dat de stoffelijke wereld bezit draagt ook haar steentje bij in het uitvoeren van het goddelijk plan.

  Een van de doeleinden van deze Schepping is de vele spirituele rijken geleidelijk te doen opgaan in talrijke stoffelijke werkelijkheden. Om dit te bereiken is het nodig de vele bewuste levensvormen naar hun volledig potentieel te brengen. Dit proces valt samen met het doen opgaan van Licht en duister in een zeer bepaalde harmonie. Deze harmonie maakt een toekomstige hereniging mogelijk. Dus, de Schepping kan het stoffelijke potentieel ontvouwen. Hierdoor, beste Harten, kunnen de talrijke lessen van het goddelijk plan ervaren worden. De vele Orden van fysieke Engelen in jullie werkelijkheid hebben erin toegestemd te worden getransformeerd – het bereiken van hun volledig potentieel – om deze afloop te bereiken. Wij zullen dit later meer uitgebreid bespreken.

  De hoogste opdracht van de Spirituele Hiërarchie in de gebieden van de stof is die van de Galactische Verschijning. Deze Hemelse Orde is verdeeld in talrijke Raden. De vier belangrijkste zijn – de Raden van de Witte, Blauwe, Zilveren en Gouden Zuster- en Broederschappen.

  Elke groep is verantwoordelijk voor het toezicht op de verschillende aspecten van de fysieke Engelen. Hun goddelijk doel is de fysieke Engelen te leiden. Onder hun leiding houden de fysieke Engelen vele hemelse objecten en andere fysieke levensvormen in stand. Beste Zielen, jullie gaan ook door je vele lessen en beginnen aan het ascensionproces naar de Hemel.

  De Galactische Verschijningen zijn op jullie wereld bekend als de Raden van de Verlichte Leraren. Deze grote Lichten verschijnen af en toe in fysieke vorm. Hun boodschappen bieden voorbeelden hoe fysieke Engelen hun percepties van de werkelijkheid kunnen transformeren. Verlichte Leraren demonstreren de fysieke Engelen de manier waarop elke werkelijkheid door de juiste perceptie en evenwichtige gedachten veranderd kan worden. Transformatie wordt bereikt door gebruik te maken van de co-creatieve vaardigheden van de Galactische Verschijningen en hun volgelingen, de fysieke Engelen. De Verlichte Leraren maken duidelijk dat de stoffelijke wereld louter een illusie is! Beste Zielen, de Verlichte Leraren en de fysieke Engelen werken samen met de vele Deva’s. Deva’s zijn unieke Lichtwezens die met alle hemelse levensvormen als partners samenwerken. Elke aangewezen groep Deva’s houden toezicht op specifieke levensvormen die deel uitmaken van de biosfeer van een planeet. Een speciaal gevormde Raad van Deva’s werkt als de spirituele ouder van een enkel soort, het kan een plant of een dier zijn. In deze positie zijn de Deva’s verantwoordelijk voor deze levensvorm en bestuurt het door middel van een collectief bewustzijn. De veelsoortige leiding van de Deva Raden staan onder nauw toezicht van de daarmee corresponderende Raden van Galactische Verschijningen. Deze hemelse Raden zijn aan een ster, een planeet of aan een maan toegewezen. In alle gevallen is het hoofddoel de stoffelijke wereld door zijn ascensionproces heen te leiden. Het belangrijkste element voor het stoffelijk universum is de evolutie van het bewustzijn. Het goddelijk plan beschouwt het bewustzijn als een groeiend gewaar zijn van het spirituele rijk. Dit proces houdt zich dus bezig met een harmonische integratie van de Geest met de materie. De stoffelijke wereld is een voertuig om de Geest zichzelf op een nieuwe en unieke manier te ervaren en te analyseren. Deze groeiende wijsheid en het stijgende potentieel stuwt de Schepping vooruit. Zij bekrachtigen het goddelijk plan. Jullie allen, beste Zielen, dienen het geweldige belang van het medescheppen te begrijpen.

  Elke co-creatieve intentie brengt het goddelijke plan steeds dichter bij zijn meest volledige manifestatie. Deze manifestatie doen Licht en duister en het Licht in de materie overgaan. De uitkomst is een zesde Schepping die zijn goddelijke bestemming verwerkelijkt. Deze volledige manifestatie van zijn potentieel plaatst het toneel voor de volgende Creatie. Creatie is het eeuwige ‘Nu’. Het meester-superhologram van de Schepper (of goddelijke WIL) is eeuwig dynamisch. Wanneer het zich openbaart bezingen de vele delen de wijsheid en de perfectie in zijn eeuwig verschijnend lied.

  Onze vele heilige intenties en goddelijke gedachten, beste Harten, verlangen een omgeving van absolute perfectie. Hierin kan de Schepping in een juiste relatie met het goddelijk plan manifesteren. Het voorzien in en het verzorgen van deze perfecte omgeving behoort tot de heilige taak van allen in de Hemel. Deze eeuwig evoluerende sfeer is het rijk van de Geest. Het is ook het gebied van de vele fysieke werkelijkheden en dimensies. Het eerste rijk is het land van het heilige en het goddelijke. De tweede is een plek van grootse mogelijkheden en van vele illusies. Beide rijken werken als gecombineerde spiegels die een uitdrukking van het goddelijk plan van de Schepper onthullen. Een werkelijkheid bevat de dromen van de Schepper die tot manifestatie komen door de percepties van allen die deze werkelijkheid bewonen. Het Leven is meer dan Geest. Het leven evolueert, in al zijn vele vormen, naar het grootse Licht van de Schepping. Het is een reflectie van het Goddelijke. In Licht, beste Zielen, worden de elementen gevonden die essentieel zijn voor de transformatie van het Leven.

  Deze grootse expansie van Licht is eeuwig. De wegen van het grote Licht van de Schepping vertegenwoordigen de getijen van een enorme Oceaan. De eb en vloed van het Licht. De definitie van het Licht bepaalt de spelregels van het goddelijk plan. Het wezenlijke is, beste Harten, op zijn hoogste niveau te leven. Jullie dienen in jullie percepties de waarde van de droom te zien en te begrijpen. Dit (je volledig gemanifesteerd potentieel) is je geschenk, je stukje van de legpuzzel van het leven. Deze stukjes van die puzzel passen precies in het goddelijk plan, dat ontstaat uit het ALLES dat EEN is.

  Elk Hemels element realiseert de volledige omvang van zijn verplichte verantwoordelijkheden. Soevereiniteit is gebaseerd op verplichting en verering van de waarheid. Waarheid is het beeld van de Schepping dat het sterkst wordt gereflecteerd. Verplichting is het aanvaarden van je eigen doel. Je in het hart gevoelde verplichting geeft je het vermogen je leven te manifesteren zoals het bedoeld is.

  Vrijheid is het hoogste niveau van soevereiniteit, die het beste te zien is in wat jullie de ‘vrije wil’ noemen. Een integraal gebruik van de vrije wil toont precies aan in hoeverre je een verplichting hebt tot je vrijheid. Door hiervan gebruik te maken kun je manifesteren wie je in feite bent. Dit manifestatieproces ontstaat altijd uit het goddelijk plan en weerspiegelt je juiste relatie tot dit plan.

  Het stoffelijk leven is een reis, beste Harten, die je maakt door alle gebieden en wegen van de Schepping. Elk stoffelijk leven brengt je dichter bij de Schepper. Zie elk leven als een gouden bloemblad of als een enorme lotusbloem. Elk bloemblad bewaart speciale lessen en gouden regels met betrekking tot het doel, intentie, zuivere gedachten en manifestatie. Elke levensvorm is een potentieel bewustzijnsveld, de dynamiek van wat de ‘essentie’ is van jou en de Schepping.

  De gouden lotusbloem, die je vele levens vertegenwoordigt, vormt een echt meester- of proto-superhologram (of goddelijke gedachte) en bevat alles wat de Schepping kan manifesteren. Hierin vind je alle ervaringen van alle bewuste Wezens die je ooit ontmoet hebt op alle werkelijkheidsniveaus. Het Leven is niet meer dan een droom door de zuivere gedachte van het Goddelijke – de goddelijke WIL van de Schepper. Het manifesteren van dit verbazingwekkend potentieel is een vitale functie van de vele geliefde, wonderbaarlijke Orden van het Licht!

  Bedankt Heer Michaël en Heer Aescapulus voor jullie zeer fascinerende verhalen. Dit is Sandara, jullie reisleider. Laten we nu terugkeren naar ons ruimteschip. Het volgende deel van ons avontuur zal zich met ‘ons’ bezighouden. Het is tijd om zowel het wezen als de goddelijke taak van de ‘fysieke Engelen’ te onderzoeken. Laten we nu door de voorste deuren aan boord gaan en onze plaatsen innemen in de grote observatiezaal. Wij zullen over ongeveer twintig minuten vertrekken. Wanneer jullie gemakkelijk zitten, gebruik dan je eigen terminal om je reisleider eventuele vragen te stellen.

  VRAAG & ANTWOORD

  V: Vele mensen die betrokken zijn bij het channelen van het Ascension-materiaal gebruiken herhaaldelijk een wezen met de naam Sananda en ook groepen wezens die zich de grote Witte Broederschap en het Ashtar Commando noemen.

  A: Sananda (het Christuslicht van de Pleiaden) vertegenwoordigt een van de energieën van het Grote Witte Licht dat deze planeet omringt. Besef dat de Grote Witte Broederschap deel uitmaakt van de myriaden Orden van de Zuster- en Broederschappen die als planetaire en zonnehiërarchieën en als interdimensionale hiërarchieën rond Moeder Aarde bestaan. Deze spirituele hiërarchieën werken en communiceren met elkaar. Deze verschillende groepen goddelijke Wezens bestaan uit vier belangrijke Raden van Galactische Verschijningen of Verlichte Leraren – de Witte, de Blauwe, de Zilveren en de Gouden.

  Het Ashtar Commando is een diverse groep uit verschillende dimensies. Er zijn verschillende, in de lagere frequenties van deze groep, die gewoon afvalligen zijn. Zij houden mensen voor de gek en brengen hen in moeilijkheden of zorgen en dienen derhalve met onderscheidingsvermogen benaderd te worden. Een andere groep, die op een hogere frequentie bestaat, is volstrekt anders. Wees je daarom bewust met welke groep je in verbinding treedt. Gebruik je onderscheidingsvermogen en omring je met de juiste bescherming. Doe een beroep op je engelenbewakers en de juiste Aartsengelen en op het grote gouden licht van de Schepping.

  V: Wat is de structuur van de Spirituele Raden in onze galaxy?

  A: Alle leden van dit universum bestaan op galactische, solaire en planetaire niveaus. Deze heilige Raden zijn er in grote getale. Er bestaan in feite miljoenen miljarden galaxy’s in dit universum. Daarom zijn er ook miljoenen miljarden Galactische Spirituele Hiërarchieën en triljoenen maal triljoenen locale sterrengroepen, solaire hiërarchieën en zelfs meer planetaire hiërarchieën.

  V: Waar bevindt zich Jezus Christus in dit plaatje?

  A: Het gouden witte Licht van het Christusbewustzijn is fundamenteel de energie van het volledige bewustzijn dat jullie binnenkort gaan ervaren. Toen Heer Jezus Christus hier kwam, werkte hij als het goddelijke prototype voor het hele Ascensionproces dat door ieder van jullie op Aarde wordt ervaren. Christus zal hier zijn met de andere Lichtwezens voor de succesvolle voltooiing van dit hele proces.

  V: Hoe leert men met succes deze co-creatieve vermogens te hanteren die momenteel nog latent zijn in ons?

  A: Het sleutelelement om deze vermogens te leren zijn visualisatie en leven in een staat van evenwicht en zuivere gedachten. Deze kwaliteiten worden daarna gecombineerd met een kristalheldere en harmonische intentie.

  Leg allereerst de exacte details vast van elk deel van de gebeurtenis die je visualiseert. Bekijk het zo goed mogelijk voor, tijdens en na de gebeurtenis. Betast, proef en voel precies hoe je wilt dat het gebeurt.

  Wees vervolgens evenwichtig en geconcentreerd bij je denken. Allerlei invloeden van buiten kunnen de macht om je wensen aan te trekken verstoren of vernietigen.

  Beleef ten slotte dit moment, op de dag of het tijdstip dat deze gebeurtenis moet plaatsvinden, zoals je het gevisualiseerd hebt. Wanneer je wens werkelijk deel uitmaakt van je goddelijk doel, zal het vervuld worden. Dan zou je een van de stukjes van de legpuzzel van het goddelijk plan hebben mee-gecreëerd. Besef goed dat co-creatie uit je hart en uit het doel van je ziel tevoorschijn komt. Wil het succesvol zijn dan is de integrale aard van je intentie vitaal en moet in lijn zijn met het goddelijk plan.

  V: De Elohim staan bekend als de scheppers van de vele stoffelijke werkelijkheden. Hoe doen ze dit feitelijk?

  A: De vele Elohim Orden vormen de levensenergieën die hen door het Engelen Rijk zijn verstrekt door gebruik te maken van interdimensionale krachtvelden, zwaartekrachtvelden en tonen. Wanneer dit juist geschiedt creëren deze elementen de balans die de hemelse lichamen informeren over de stoffelijke wereld. Dit werk vormt ook de vele levensketens die in de biosfeer van een hemels lichaam worden gevonden. De Elohim zijn constant in de weer met het herscheppen van delen van hun heilige hemelse vormen zoals het goddelijk plan voorschrijft. De Deva’s en de fysieke Engelen faciliteren dit proces.

  V: Welke soorten levensvormen worden overal in het universum gevonden?

  A: Er zijn twee soorten:

  Hemelse levensvormen, zoals sterren, planeten, manen etc. die volgens het principe van de elektrozwaartekracht werken.

  De meeste fysieke levensvormen, zoals de aardse mens, zijn elektromagnetisch van aard.

  Het verschil ligt in de manier waarop het fysieke leven vele, vele eonen geleden is gecreëerd. Elektrozwaartekracht-vormen zijn extreem groot omdat ze nogal grote magnetische en zwaartekrachtvelden moeten genereren en in stand houden Deze pulserende velden voorzien hemelse lichamen van leven. Magnetische en zwaartekrachtvelden functioneren op dezelfde manier als de circulatie en het zenuwstelsel in een menselijk lichaam. Hemelse levensvormen eisen dat hun knooppunten (punten waarop de magnetische en de zwaartekrachtvelden elkaar kruisen) voortdurend geactiveerd worden. Dit produceert een symbiotisch effect waardoor kleinere elektromagnetische levensvormen (zoals de aardse mens) de voortdurende activering van een planetair knooppunt in stand houden. Omgekeerd schept een ruimtelijke levensvorm, bijvoorbeeld een planeet, een bewoonbare omgeving waar het elektromagnetische leven (o.a. de mens) voorspoedig kan gedijen.

  V: De Orden van Licht besturen elk aspect van de Schepping. Wat is hun werk precies?

  A: Een Administratie is een sector van de Hemel of van het stoffelijk universum dat gewoonlijk door een goddelijke Serafijn wordt bestuurd. Wij definiëren ‘Serafijn’ als een collectief bewustzijn van vele Raden van Aartsengelen. In A-E-O-N zijn er een groot aantal Aartsengel Raden nodig om een enkele Serafijn te vormen. Serafijnen zijn de meest heilige entiteiten die de heilige Hemelse strategieën formuleren (de verwerkelijking van het goddelijk plan). Deze strategieën worden eerst veralgemeniseerd voor de gehele Schepping en daarna toegezonden naar de verschillende Engelen Raden voor hun verlangde input en ook voor locale aanpassingen.

  Elke sector van de Hemel heeft een locale Administratie die de strategie formuleert en uitvoert voor die sector. Elke locale Spirituele Hiërarchie bezit een opperraad die verbonden is met zijn juiste locale Administratie. Elke Administratie stuurt speciale, hemelse boodschappers uit die het goede nieuws door de Schepping verspreiden en die de verbindingen onderhouden tussen de talrijke raden van de Schepping. Elk Hemels aspect rapporteert aan deze Administraties. Deze interactie maakt het mogelijk dat een Administratie zijn sector van de Hemel sierlijk kan leiden naar zijn goddelijke activiteiten.

  V: Waar precies bevinden de heilige entiteiten, zoals Heer Michaël en Heer Metatron, zich in de scheppingsstrategie van de Spirituele Hiërarchie?

  A: Heer Michael en Heer Metatron zitten beiden aan één kant van de troon van de Schepper. Zij verstrekken, samen met de Grote Raad van Negen van de Grote Blauwe Loge van de Schepping, het goddelijk plan aan de heilige Raden van Oryon. Heilige boodschappers van Oryon (de heilige blauwe vlam) proclameren daarna de heilige strategieën van de vele Hemelse Administraties. Daarom zijn Heer Michaël en Heer Metatron twee van de hoofdafkondigers en hemelse rechters van de manifestatie van deze goddelijke zesde Schepping.

  V: Je hebt de Raad van Negen en de Raden van Oryon genoemd. Welke functie vervullen zij in de Hemel?

  A: Wanneer het scheppingsproces plaatsvindt, barst zijn Witte Lichtenergie uiteen in de energie van het Blauwe Licht en in de Zilveren/Gouden energie. De Blauwe Licht energie formeert de levenskracht van de Schepping. Alle levende Wezens zijn haar kinderen.

  De bestuurder van deze zeer heilige energie is de Raad van Negen die de Blauwe Loge van de Schepping vertegenwoordigt, een van de meest heilige zegels van de Schepper. Deze energie wordt naar de rest van de Schepping gebracht door de heilige proclamaties en zegeningen van de Raad van Negen. Allen van de Hemel worden rechtstreeks benaderd, overeenkomstig de Hemelse protocollen (de heilige zegel van het goddelijke plan) die door de Raden van Oryon worden uitgevaardigd. Deze twee heilige raden van de Schepper brengen de reeks voorschriften (het goddelijk plan en de vele protocollen of zegels) naar de talrijke goddelijke Orden van de Hemel.

  V: Je noemde zo juist de Zilveren/Gouden energie van de Schepper. Wat is het doel hiervan?

  A: De Zilveren/Gouden energie is de scheppingsenergie die zich door de vele niveaus en werkelijkheden van de Schepping manifesteert. De vele goddelijke intenties die nodig zijn voor de Hemelse Schepping is afkomstig van deze etherische Zilveren/Gouden energieën. Deze energie maken de vele rijken van de stoffelijke wereld mogelijk. Daarom zijn goud en zilver de fysische vertegenwoordigers van deze heilige creatieve energieën. Deze energie onthult het goddelijk plan door het vormen van zijn meest heilige omgeving.

  Zilver, en speciaal het goud bezit een uniek transformerende energie. Deze kwaliteit assisteert allen bij het uitvoeren van de ware bedoelingen van het goddelijk plan. Deze symbolen van goddelijke macht zijn sinds alle tijden jullie meest kostbare metalen.

  V: Wat is de hoofdrol van de fysieke Engelen in de Schepping?

  A: De fysieke Engelen zijn de essentiële tussenpersonen tussen de rijken van Geest en materie. Zodra jullie deze processen gaan begrijpen, zullen jullie hun vitaal belang voor de Hemel erkennen. Tijdens het volgende deel van ons avontuur, beste Zielen, zullen jullie hun plichten en afkomst meer gedetailleerd onderzoeken.

  (Vertaald: Harmen Schouwerwou – http://www.unitynet.nl)

 • Cinelux

  Leuk verhaal op 24hgold maar niet te veel naar kijken.Je mag blij zijn als het de 40 US dollar haalt de komende twee jaar.

 • Q&Q

  @Wijros

  Ben na dit verhaal(en heb al meerdere artikelen erover gelezen) blij dat ik voor zilver heb gekozen! ;)

 • WijRos

  Ik neem aan dat iedereen dit verhaal al gelezen heeft.

  http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-the-case-for-136-604-oz-physical-silver.aspx?article=4152603046G10020&redirect=false&contributor=Bix+Weir

  Als is er ook maar een tiende van waar dan is het nog erg attractief.

 • Q&Q
 • temp242
 • Sebassol

  Gelukkige kerstdagen iedereen!

  Goud weer een stuk onderuit, reden dat de fiscall cliff in gaat slaan? (ik denk dat het toch afloopt met sisser…)

 • Enrico

  Beste mensen, fijne kerstdagen!

 • Nico

  Gerard

  Bedankt voor je antwoorden,ze helpen me in ieder geval om nog meer aan risico spreiding te gaan doen,en meer verdiepen in de mogelijkheden richting bric. landen.
  Want makkelijk is het idd. niet het kan binnen een jaar weer zomaar allemaal anders zijn.
  Maar goed dat is inherent aan turbulente tijden.

 • Lamberto

  Kunnen we ook in Europa aan onze huidige financiële en politieke kwelgeesten ontsnappen?
  Ja zeker!
  Hoe dan?
  Bekijk de video op: “ Fullscreen”!

  http://www.documentairenet.nl/review/off-the-grid-bouw-je-eigen-utopia/

 • Pingback: Goud en zilver in 2013 volgens Gerard (bron Edelmetaalblog) - Goud.com()

 • Gerard

  @Nico
  Klopt Nico.
  Mijnaandelen zijn hoog risico, dat is beend. Daarom niet meer dan een redelijk percentage in de portfolio.

  En natuurlijk schuift het grote geld weer eens op. Het is de kunst daar op tijd bij te zijn. Ditmaal gaat het weer terug richting BRIC. Zelf ben ik al eneige tijd geleden hierin opgeschoven. Gemiddelde K/W in China ligt rond de 10 !! Duidelijk waar je moet zijn.
  Maar ga hier niet in induviduele aandelen. Boekhouding, jaarcijfers zijn nog steeds een grote janboel vol fraude. Pik hooguit wat van NYSE, maar zeker niet van PINK (Chinese afvalbak).
  De voorkeur ligt bij de ETF’s. Die zijn er in overvloed, ook in Euros. Ishares heeft er ook een paar in euro (o.a. FXC en IEMM).
  Daarnaast is Europa op aandelen erg ver achtergebleven op de VS. Dat kwam natuurlijk omdat Europa allang aan het “fiscal cliffen” was, en de VS nog niet. Daar komt dus nu flink verandering in. Van de andere kant blijft de VS wel een soepele flexibele economie.
  Het zal moeilijk blijven in deze tijd, dus wat je ook doet, kies in ieder geval voor voldoende spreiding.

 • Gerard

  @WijRos
  Komt misschien zo over, maar ik ben zeker niet positief over Nederland. Maar ik denk dat Frankrijk er heel wat slechter voor staat nu.
  Maar dat kan eind volgend jaar weer helemaal anders zijn.

 • Gerard

  @WijRos
  “Nu gebruik je het als een koopsignaal?”

  Ja hoor!
  Het zit fundamenteel namelijk erg goed. En dan wacht je tot je “laag” kunt kopen!

 • WijRos

  Beste Gerard, nog bedankt voor jouw verhaal. Zoals vaak ben ik het in grote lijnen met jou eens, daar hoeven we echter niet over te discussiëren.
  Volgens mij ben jij wel erg positief over NL met zijn bijna grootste publieke schuld ter wereld. Jij denkt dat die zo maar oplost? Ik denk dat de mensen in NL door een dieper dal moeten dan in Griekenland en dat zal grotendeels opgehoest moeten gaan worden door spaarders en mensen die nog pensioenuitkeringen te goed hebben. Het zou terecht zijn als men de overheidsdienaren en bankfunctionarissen er persoonlijk aansprakelijk voor stelde maar deze zijn nog steeds erg onaantastbaar.

 • WijRos

  re. Economische groei en ook BBP is inclusief inflatie, dus als we die corrigeren voor inflatie dan staat er vanaf 2008 elk jaar een vette min.

  Nog erger het BBP is ook inclusief wat er allemaal geleend wordt dus de min is eigenlijk al begonnen in de zeventiger jaren. Ooit zullen al die schulden afbetaald moeten worden dan komen de echte minnen. Men zal echter een methode ontwikkelen dat de cijfer op groei blijven duiden want liegen is het eerste vereiste als je de overheid met cijfers werkt.

  We leven in een wereld waar het onderwijs en de media ons conditioneren op een manier dat we WETEN dat de overheid er voor ons is. Daarom is het percentage zo klein die in de gaten heeft dat de overheid er alleen maar voor zichzelf is. Dit laatste wordt het meest duidelijk als je ziet wat er aan beveiligingen gespendeerd wordt om overheidslieden te beschermen tegen de onwillige burgers.

 • WijRos

  @Gerard,

  re. Alles onder of op de bodem van 1600 zijn daarmee de prachtige “koop-kansen” voor degenen die nog niet voorzien zijn.

  Beste Gerard, nu begrijp ik echt niets meer van jouw technische verhalen. Als een bikkelharde technische bodem gebroken wordt dan is er in feite geen bodem meer heb ik altijd begrepen en dat zou een harde technisch verkoop signaal zijn of niet? Nu gebruik je het als een koopsignaal? Ik, een fundamentele man denk hoe goedkoper je kunt kopen hoe beter maar jij zou precies het omgekeerde moeten beweren als je consequent wilt zijn.

  We hebben de laatste maanden gezien dat je met goud en zilver geen technische strategieën kunt opzetten het is nu wachten dat dit eindelijk eens toe wordt gegeven door de TA mensen.

  Ik wens jou natuurlijk ook prettige feestdagen en een gezond en uitdagend 2013 toe.

 • WijRos

  @Nico

  re. Ik las net in de krant dat pensioenfondsen meer in groeilanden gaan beleggen vanwege verwachte economische groei, wellicht een aanrader?

  Beste Nico, Pensioenfondsen zijn net als ambtenaren, ze lopen altijd achter de feiten aan. Het is dus beter dat te kopen wat pensioenfondsen op grote schaal afstoten. De meeste groeilanden hebben zeer waarschijnlijk hun grootste echte groei achter de rug. Persoonlijk verwacht ik een enorme correctie van alle indexen omdat de beurzen ver vooruit zijn gelopen op de resultaten die in de westerse landen alleen maar omlaag kunnen gaan. Misschien is het beter de kat eerst maar even uit de boom te laten gaan voordat u grote aandeel aankopen in de “groeilanden” gaat doen. Wellicht is het beter nog wat fysiek tastbaar edelmetaal te kopen nu het nog te betalen is.

 • Lamberto

  Om te beginnen wens ik allen die hun bijdrage aan dit Weblog leveren een gelukkige Kerst en voorspoedig 2013 toe.

  Banken, spaargeld, aandelen en edelmetalen zijn woorden die in 2012 de boventoon tijdens de discussies hebben gevoerd.
  De “Bankiers” hebben ons allen in de huidige problemen gebracht, ze proberen nu via plunder praktijken hun ongedekte balansen door middel van historisch lage rentevergoedingen en andere kunstgrepen drijvende te houden.
  Wat mij betreft kunnen al deze bankiers de “Rambam” krijgen.
  Ik heb mij zo veel als mogelijk was van hen gedistantieerd.
  Alle aankopen betaal ik contant.
  Alleen automatische betalingen en ontvangsten mogen ze nog voor mij verrichten.
  Geen leningen, geen spaargeld of wat dan ook, ik laat ze in hun vet gaar smoren.
  Mensen die de situatie wel begrijpen mogen alleen nog functioneren als gedresseerde apen in een afgesloten circuskooi.
  Het domme klootjesvolk welke totaal niet begrijpt wat er momenteel in de wereld aan de hand is, mogen zich aan hen vol overvloedige blijdschap vergapen.
  Hoe dom kan men zijn.
  Ik ben tot de overtuiging gekomen dat er maar een soort echt geld op deze wereld blijvend functioneert.
  Dit echte geld heet: “edelmetalen”.

 • Stafke

  Eigenlijk schandalig he, ethan. Das dus gewoon pure diefstal door de ecb.
  Het geld dat mensen overhouden door arbeid enz en dus na belasting wordt dan nog es zo afgeroomd en dit omdat onze verbrassende overheden zo hun tekorten laten weg inflateren.
  Soms vraag ik me serieus af waarom ik dan niet tzelfde doe, alleen maar leningen nemen.
  Helaas zal ik niet aan 1% of minder lenen.
  En dan is men verwonderd dat de consument de vinger op de knip houdt.

 • Ethan
 • Stafke

  Zelfs in mijn mainstream krant, waar ze professionele marketwatchers ah woord laten begrijpen ze er niks van. Hoe kan goud (en zilver) nu zo zakken, dat gaat tegen alle logica in.
  Nu, als we naar december 2011 kijken zie je toch net tzelfde.

 • Nico

  Gerard
  Mijn dank voor je nieuwe column,het bevestigd min of meer in grote lijnen mijn gedachtengang over de (financiele) toekomst
  Alleen wanneer de dollar valt zijn mijnaandelen tricky bezit maak ik op uit jou betoog,wellicht wijzer om een en ander wat af te bouwen?
  Ik las net in de krant dat pensioenfondsen meer in groeilanden gaan beleggen vanwege verwachte economische groei, wellicht een aanrader?
  Bij deze wens ik jou en je dierbaren een gelukkig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar.

 • Theo

  Nederland

  Zowel de werkloosheid als de faillissementen stijgen tegen einde 2012 steeds sneller. Met dit tempo zal dit proces moeilijk te stoppen zijn. We zullen sneller dan verwacht afglijden naar het economisch niveau van Griekenland. De enorme belastingverhogingen van Rutte en Samson zullen uiteindelijk fors minder gaan opleveren voor de schatkist. Het bekende Griekse probleem, ofwel de spiraal naar beneden.

  Hebben die werkenlozen eindelijk tijd voor de volkstuin maar wel goed bijhouden!
  vr.gr.Theo

  http://www.eerlijkvoedsel.com/artikelen/14-humor-uit-vervlogen-tijden-belasting-op-de-volkstuin