24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goud op de magische grens van $1.000

http://thesilvermountain.nl/img/goud-dollars.jpg

Zal goud de magische grens van $1,000 doorbreken?

De goudkoers staat op het punt om de psychologisch belangrijke grens van $1,000 te doorbreken. Waar eerder dit jaar in februari en juni deze grens (net) niet werd gebroken wordt nu een nieuwe poging gedaan.

Goud in Euro’s
Wat voor belegger in Europa veel relevanter is, is de goudkoers in Euro’s. Een hoge goudkoers in dollars is leuk, maar het maakt niet veel uit als de dollar ten opzichte van de euro weinig waard is. Vanaf medio maart 2009 is de goudkoers tussen de EUR 650 en EUR 700 per troy ounce blijven steken. De top werd gezet rond 23 februari op ongeveer EUR 777 per troy ounce. In dollars was goud toen ongeveer $990 waard. Zo is de waarde van het goud in dollars ligt toegenomen en in euro’s is de waarde van het goud afgenomen in dezelfde periode van EUR 777 naar EUR 695.

China en goud
De grote vraag naar goud komt voor een steeds groter deel uit China. Waar de overheid het bezit van fysiek edelmetaal stimuleert en bij alle banken zowel fysiek goud als fysiek zilver in meerdere formaten leverbaar is, wordt nu ook een nieuwe zwaar beveiligde opslagplaats gebouwd bij het vliegveld van Hong Kong. Deze opslagplaats dient als alternatief voor de kluizen in Londen waar nu vermoedelijk veel goud reserves van China liggen.

De centrale kluis in Hong Kong wordt gesponsord door de Chinese overheid en zal de regionale handel bevorderen en de afhankelijkheid van Londen verminderen.

Bekijk ook