24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goud rapport 2017: Grondstoffen nog nooit zo goedkoop

Ieder jaar wordt op de website Ingoldwetrust.report een nieuw rapport gepubliceerd over de goudmarkt, genaamd “In Gold we Trust”. Het rapport beslaat 170 pagina’s en gaat in op huidige ontwikkeling in de goudmarkt en zilvermarkt, huidige geopolitieke omstandigheden en de verwachtingen voor de koersontwikkeling van goud en zilver.

Uit het rapport blijkt dat op dit moment grondstoffen waaronder goud en zilver relatief goedkoop zijn. Volgens dit rapport zijn deze edele metalen in verhouding nog nooit zo goedkoop geweest. Nu is de ratio tussen de S&P500 0,87 terwijl in het verleden dit doorgaans gemiddeld zo’n 4,1 was. Als deze verhouding terugkeert dan impliceert dit een stijging van ruim 370% voor grondstoffen als goud en zilver. In het verleden zijn ratio’s zoals die van vandaag eerder gezien en iedere keer volgde daarna een forse prijsstijging voor de desbetreffende grondstoffen.

Uit deze grafiek blijkt dat we momenteel zelfs op een lager niveu staan dan op het moment van de Dot.com bubbel. Een mogelijke reden is dat grondstoffen als goud en zilver zijn ondergewaardeerd, maar men kan ook stellen dat de aandelenmarkten overgewaardeerd zijn doordat het vele geld van de QE’s hun toevlucht vinden in aandelenmarkten.

Bekijk het gehele rapport via deze link: https://ingoldwetrust.report/en/gold-report/

 

Bekijk ook