24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goud stijgt opnieuw in waarde

Waar de goudprijs in de eerste week van februari nog met een vrij groot percentage van liefst vijf procent afnam, is de goudprijs weer terug boven de psychologische grens van $1,100. Waar in het begin van deze maand nog $ 1062 per troy ounce goud werd betaald is dit bedrag nu gestegen naar $ 1117. Er is onrust op de financiële markten waardoor het aankopen en investeren in goud aantrekkelijker wordt.

https://www.thesilvermountain.nl/img/goud-munten.jpg

Het probleem wil namelijk dat er in verschillende Eurolanden onrust heerst qua liquide middelen. Een goed voorbeeld hiervan is Griekenland, waar het dit hele jaar al onrustig is. Het land heeft te kampen met torenhoge schulden. Een directe vergelijking mag dan misschien ook getrokken worden met het woestijnimperium Dubaï, waar de verhalen over schulden steeds vaker terug te vinden zijn in het financiële nieuws. Kortom, er is veel onrust en voor velen is de oplossing het investeren in Goud.

Zo verwacht de World Gold Council (WGC), de lobbyistenclub van ’s werelds grootste goudmijnen (-eigenaren), dat de run op goud – sinds het begin van de deze eeuw – nog lang niet is afgelopen. In de eerste tien jaar van de 21ste eeuw is de goudprijs maar liefst vier keer verdubbeld. Voor de WGC reden genoeg om 2010 uit te roepen tot “het jaar van de robuuste goudmarkt”.

Door dit positieve verhaal stijgt de vraag naar goud waardoor de waarde natuurlijk mee stijgt. Vooral fondsen en banken dragen bij aan de grote vraag naar goud. Zij zien goud steeds meer als een waardevast onderdeel van hun portefeuille, waardoor dalingen in de portefeuille– zoals in 2009 massaal gebeurde na een strop op de beurs – vermeden dienen te worden. De tijd zal moeten uitwijzen of goud dit waar zal maken. Wordt vervolgd.

Bekijk ook