24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goud vertelt ons meer over de toekomst dan u denkt

Dat goud het momenteel goed doet en ook goed deed het afgelopen anderhalf jaar is geen nieuwtje. Goud, zilver en edelmetalen zijn de enige beursproducten die tijdens de crisis hun oorspronkelijke waarde hebben behouden en zelfs verder hebben uitgebreid. Het is voor velen een vertrouwensproduct en ook een product dat in het verleden reeds bewezen heeft dat een inflatieperiode de ideale periode is om in goud te investeren. De huidige prijs van goud schommelt vandaag de dag rond de duizend dollar en het all-time high record ligt zelfs binnen bereik. Het is meer dan eens dus een houvast binnen de onstabiele financiële markt.

http://edelmetaal.nu/goud-2009-koers.png

Een troy ounce goud brengt je dus momenteel om en bij de duizend dollar op. Met het record in zicht zou je denken dat de vraag wel zou verminderen. Toch is niets minder waar en is er nog steeds een continue en aanhoudende vraag naar goud. Maar waarom precies en wat zijn de achterliggende redenen voor deze grote vraag die het aanbod overstijgen?

-          De grote vraag naar goud vertelt ons dat door de huidige globale economie de Wereldbanken en financiële instellingen de toekomst nog steeds niet rooskleurig inzien.

-          Het geeft ook aan dat er nog steeds een monetaire onzekerheid heerst, waarbij de dollar nog steeds in vrije val wel eens ongekende dieptes zou kunnen bereiken.

-          De grote vraag geeft ook aan dat de herstelplannen niet voldoende zijn en dat ze enkel de opgelopen schade herstellen zonder te investeren om ook de oorzaken aan te pakken.

-          Het is tevens ook een gevolg van een economische machtsverschuiving van de VS en Europa naar het Oosten. Een verschuiving die de hele financiële wereld op zijn kop zet en voor extra verwarring zorgt.

Al deze redenen zetten de investeerders aan om te investeren in zaken die niet onderhevig zijn aan deze risicofactoren; u kunt het al raden: goud dus.

Bekijk ook