24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Gouden en zilveren Lunar munten 2019 nu te koop

De gouden en zilveren Lunar munten van de Perth Mint van jaargang 2019 zijn vanaf heden in voorverkoop beschikbaar bij The Silver Mountain! Het design is afgelopen dagen bekend geworden van deze Lunar munten en alle gangbare formaten, zowel in goud als in zilver, zijn bij The Silver Mountain te koop! Naar verwachting zullen we de eerste zending van deze munten uit Australie ontvangen in de loop van oktober.

 

Bij de Lunar serie van de Perth Mint staat ieder jaar een ander dier centraal. Dit jaar, 2019, is het jaar van het varken. Zodoende staat op de Lunar munten een varken afgebeeld. Bij de gouden variant is er gekozen voor een design met één varken terwijl bij de zilveren variant een varken staat afgebeeld met daaronder, of op de voorgrond, vier biggen. Op de achterzijde van de munten is Koningin Elizabeth II afgebeeld.

De Lunar serie volgt de Chinese dierenriem en er zijn twaalf verschillende jaargangen met twaalf verschillende dieren. De huidige Lunar serie van de Perth Mint begon in 2009. Zodoende is 2018  het laatste, namelijk het twaalfde, jaar van de huidige Lunar serie. Vanaf 2020 zal dus een nieuwe serie gestart worden en mogelijk komt er dan ook een ander type design zoals eerder ook gedaan ten opzichte van de immens populaire Lunar I serie.

Voor wat betreft de Chinese astrologie zijn de volgende eigenschappen toegeschreven aan mensen die worden geboren in het jaar van het varken; mensen die in dat jaar worden geboren zijn doorgaans tolerant en begrijpend, sensueel, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw.  Varkens handhaven orde en gezag en geloven in gerechtigheid.

Bij The Silver Mountain zijn de Lunar munten van 2019 reeds beschikbaar in voorverkoop. U kunt tegen de huidige koersen de prijzen vastleggen voor de volgende munten:

Alle andere varianten zullen zo spoedig mogelijk worden toegevoegd aan ons assortiment.

In onderstaande video heeft de Perth Mint een overzicht opgesteld van alle munten van 2019 die binnenkort beschikbaar zijn. Hier kunt u ook alvast zien hoe de zilveren Koala 2019, de zilveren Kookaburra 2019 en de gouden Kangaroo van 2019 eruit komt te zien. De zilveren Kangaroo van 2019 is ook opgenomen maar dat is wat minder spannend aangezien het design van deze munten gelijk zal blijven aan die van vorig jaar.

Bekijk ook