24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Gouden en zilveren Maple Leaf munten 2018 beschikbaar

De nieuwste editie van de gouden en zilveren Maple Leaf 2018 is nu beschikbaar in voorverkoop bij The Silver Mountain. Begin 2018, in de 1e week van januari, zullen deze gouden en zilveren Maple Leaf munten arriveren in Nederland. Deze munten zijn nieuw geslagen door de Royal Canadian Mint uit Canada en het betreft de Maple Leaf munten met jaargang 2018. Dit is de eerste slag van deze beleggingsmunten.

Via onze website hebben we een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met 1 gouden maple leaf munt van 2018 en 1 zilveren maple leaf munt van 2018. U kunt nu in de voorverkoop deze munten bestellen om van de eerste batch Maple Leafs enkele exemplaren te ontvangen. Waarschijnlijk zal medio december ons aanbod reguliere Maple Leaf munten worden aangepast waarbij het jaargang 2017 wordt vervangen door 2018. De munten van de huidige jaargang worden door de Royal Canadian Mint vanaf december niet langer geslagen namelijk.

Maple Leaf munten zijn de meest populaire munten voor beleggers in gouden en zilveren munten in Europa. De andere varianten zoals de Silver Eagle worden wereldwijd het meest verkocht, echter wordt het gros hiervan in Amerika verhandeld en deze munten zijn duurder in de aanschaf terwijl het gewicht, gehalte en verhandelbaarheid identiek is. In Europa hebben we een “eigen” munt in de vorm van de zilveren en gouden Philharmoniker munten uit Oostenrijk. Doorgaans adviseren we voor de goedkoopste variant te kiezen. Een uniek voordeel van de Maple Leaf munten – die vaak ook de goedkoopste optie zijn – is dat er middels een speciale lasertechnologie op de voorzijde van de munt onder het esdoornblad een veiligheidsembleem is geplaatst. In dit embleem staat het logo van de Royal Canadian Mint – althans een klein esdoornblad – met daarin het jaargang 18 vermeld.

Bekijk ook