24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Gouden en zilveren Panda munten 2013 nu te koop bij The Silver Mountain

 

Zilveren Panda munt 2013

Vanaf heden verkrijgbaar bij The Silver Mountain: de zilveren Panda en de gouden Panda van 2013. Deze Panda munten zijn geslagen in 1 troy ounce puur zilver. De munten wegen 31,103 gram en zijn vooral geliefd onder verzamelaars van zilveren munten. Ieder jaar wordt het design van de munt aangepast, waarbij er altijd één of meerdere Pandaberen zijn weergegeven op de munten. De Panda munt beschikt over de status van een wettig betaalmiddel in China en wordt uitgegeven door de Chinese Mint van de Chinese overheid, die garant staat voor de zuiverheid van de zilveren en gouden munten.

Dat de Panda serie sinds de introductie in 1982 aan populariteit heeft gewonnen blijkt uit de onderstaande productieaantallen. Vooral de afgelopen paar jaar, mede door het uitbreken van de kredietcrisis en de daaropvolgende toegenomen vraag naar fysiek zilver, zijn de productieaantallen enorm toegenomen. Van de 1 troy ounce zilveren Panda munt bijvoorbeeld werden in 2012 bijvoorbeeld 8 miljoen munten geslagen, terwijl in 2010 niet meer dan zo’n 600.000 exemplaren zijn verkocht.

In minder dan twee jaar is de productie zilveren Panda munten gestegen met 1233%

In 2011 besloot de Chinese regering om het bezit van fysiek goud en zilver te legaliseren. Als gevolg hiervan zijn veel Panda munten verkocht in die jaren, waarbij het grootste deel van de munten binnen China bleef. De Chinese overheid heeft haar doel om de Panda serie net zo populair te maken als de Silver Eagle en Gouden Eagle munten uit Amerika. Om dat te bereiken zou de productie nog veel verder moeten stijgen want de Silver Eagle blijft één van de meestverkochte zilveren munten ter wereld. Bovendien ligt de premie daarvan lager, waardoor bij afnemers buiten China de voorkeur wordt gegeven aan een goedkopere munt.

Chinese Panda munten zijn vooral geschikt voor klanten die de munten kopen om zowel te investeren in zilver, als een verzameling mooie zilveren munten aanleggen. Voor wat betreft de gouden munten is het prijsverschil aanzienlijk lager. Dat komt doordat de productiekosten bij gouden munten relatief gezien minder zwaar meewegen in de prijsbepaling.

 

https://www.thesilvermountain.nl/img/Chinese-1-oz-Silver-Panda-Mintage.png

 

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook