Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Gouden Maple Leaf munten nu met extra veiligheid feature

07-11-2012 Rolf van Zanten

Nieuwe gouden Maple Leaf

De Canadese gouden maple leaf is één van de meest populaire gouden beleggingsmunten. Deze munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Recentelijk heeft het munthuis de 2013 editie van de Maple Leaf munten geintroduceerd en wel met een nieuwe vorm van extra zekerheid. Alle 2013 munten zijn namelijk voorzien van een minuscuul teken dat middels een laser ingegraveerd wordt op de achterkant van alle gouden Maple Leaf munten. Dit teken bestaat uit de laatste twee cijfers van het desbetreffende jaargang. Het jaargang 2013 is dus voorzien van het getal “13” dat met een vergrootglas zichtbaar wordt.

Het achterliggende idee is dat de toegepaste lasertechnologie moeilijk te kopieeren is waardoor de echte gouden Maple Leaf munt extra eenvoudig te onderscheiden is van eventuele vervalsingen. De directeur van de Royal Canadian Mint, Ian E. Bennett stelt dat “door de ongekende beveiligingskenmerken op de gouden Maple Leaf, deze munt voor beleggers in goud een leidende munt zal zijn zowel in zuiverheid als in veiligheid”.

U kunt de 2013 gouden Maple Leaf munt reeds bestellen bij The Silver Mountain. Medio November zullen deze munten arriveren vanaf het munthuis en vanaf dat moment zullen wij nieuwe 2013 Maple Leaf munten met de extra veiligheid feature voeren.

 • https://twitter.com/Provincialetijd Bas

  Er kan niets op tegen een mooie gouden of zilveren munt. Zelf hou ik meer van de oudere Nederlandse gouden en zilveren munten. Nederland heeft een erg rijk munt verleden. Zeker als je de variatie ziet in Provinciaalse munten die geslagen werden toen Nederland nog slechts uit een aantal losse provincies bestond.

  http://www.provincialehistorie.nl

 • http://www.degoudwaag.nl/goud-den-haag goudschrijver

  Goud dient om geld mee te verdienen. Wenst u dat in den haag te doen, dan is er de mogelijkheid om op dit adres te kijken en de hoogte prijs voor uw goud te krijgen: http://www..degioudwaag.nl/inkoop-goud-den-haag inkoop van goud in den Haag

 • Bob

  oli :
  de productie zakt, maar de industriele vraag ook…
  als (ik herhaal ALS) de monetaire functie van zilver wat belangrijker wordt, dan kan de combinatie natuurlijk wel vuurwerk geven.

  Dus terug naar de goudstandaard van weleer? Gaat niet gebeuren.

  Zilver heeft geen enkele monetaire functie meer. Enkel “redelijke maar fluctuerende waardeopslag (prijs/volume)” die zich vast behoorlijk zal handhaven de komende jaren mijns insziens.
  Maar een blik mais daarentegen ook….

 • Bob

  temp242 :
  Waarom anders zouden de CB’s indertijd hun goudvoorraden aan bradeerprijzen hebben buitengezwierd?

  Was dit allemaal inderdaad niet erg vreemd?
  Zou dit niet een bepaalde reden kunnen hebben?
  Zouden die mensen dan echt allemaal zo achterlijk zijn?

  Ps: papier smaakt mij ook niet echt ;)

 • temp242

  Bob heeft gelijk. Goud is een barbaars relict.
  Waarom anders zouden de CB’s indertijd hun goudvoorraden aan bradeerprijzen hebben buitengezwierd?
  Remember Golden Brown in de UK.
  De enige waarde is papier. Uiteraard zolang dit pyramidespel blijft bestaan. Dan komt goud én zilver uit de hoed. Dàn zijn de rapen rijp. Langs de andere kant: kijk naar de film the road en je begrijpt per direct dat je niet kunt eten van zilver en goud, wél als het niet te erg wordt. Het zal uitdraaien zoiets als tussen de pest en de cholera.