24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Gouden Maple Leaf munten nu met extra veiligheid feature

Nieuwe gouden Maple Leaf

De Canadese gouden maple leaf is één van de meest populaire gouden beleggingsmunten. Deze munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Recentelijk heeft het munthuis de 2013 editie van de Maple Leaf munten geïntroduceerd en wel met een nieuwe vorm van extra zekerheid. Alle 2013 munten zijn namelijk voorzien van een minuscuul teken dat middels een laser ingegraveerd wordt op de achterkant van alle gouden Maple Leaf munten. Dit teken bestaat uit de laatste twee cijfers van het desbetreffende jaargang. Het jaargang 2013 is dus voorzien van het getal “13” dat met een vergrootglas zichtbaar wordt.

Het achterliggende idee is dat de toegepaste lasertechnologie moeilijk te kopieeren is waardoor de echte gouden Maple Leaf munt extra eenvoudig te onderscheiden is van eventuele vervalsingen. De directeur van de Royal Canadian Mint, Ian E. Bennett stelt dat “door de ongekende beveiligingskenmerken op de gouden Maple Leaf, deze munt voor beleggers in goud een leidende munt zal zijn zowel in zuiverheid als in veiligheid”.

U kunt de 2013 gouden Maple Leaf munt reeds bestellen bij The Silver Mountain. Medio November zullen deze munten arriveren vanaf het munthuis en vanaf dat moment zullen wij nieuwe 2013 Maple Leaf munten met de extra veiligheid feature voeren.

Bekijk ook