24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Gouden nieuws

Een dikke week na het aflopen van de december goudcontracten op de Comex staan nog ongeveer 275.000 ounce goud op de lijst om uitgeleverd te worden. Stel je eens voor, dat deze fysieke onttrekking aan de geregistreerde goudvoorraad op de Comex inderdaad gaat plaats vinden; in één klap zal de goudvoorraad van de Comex dan terugvallen van de huidige 480.000 ounce naar ongeveer 200.000 ounce.    

Gezien de honger naar goud van een bank als JPMorgan geen onmogelijk scenario. En dat in een krappe fysieke markt, wat onder andere mede tot uiting komt in de goud forward rates ( de zgn. GOFO), die nu al zo’n drie maanden negatief zijn. Tekens aan de wand, zeker in combinatie met het al eerder gemelde feit dat Duitsland tot nu slechts een zeer klein deel ( 37 ton) van haar goud heeft teruggekregen ( en bovendien nog niet het goud wat men oorspronkelijk gestald had, wat te zien is aan het feit dat de serienummers van de baren niet overeenkomen. Gisteren echter verklaarde de Duitse centrale bank dat de serienummers wèl overeenkwamen en dat men na ontvangst de goudstaven heeft omgesmolten).

gold

Verder kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten dat de koninklijke Munt van de U.K. in twee dagen haar zgn. Souvereign Gold Coins uitverkocht zag raken. Vanaf begin februari verwacht men deze munt van £ 450 weer te kunnen leveren.

Hoe dan ook, de opleving van vooral de goudprijs van de eerste handelsdagen dit jaar is de laatste twee dagen weer vakkundig de das om gedaan. Geeft China de tijd, samen met onder andere wat slimme Engelsen, nog wat extra goud in te slaan voor de komende monetaire winter.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook