Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Gouden nieuws

09-01-2014 Zilverpaul

Een dikke week na het aflopen van de december goudcontracten op de Comex staan nog ongeveer 275.000 ounce goud op de lijst om uitgeleverd te worden. Stel je eens voor, dat deze fysieke onttrekking aan de geregistreerde goudvoorraad op de Comex inderdaad gaat plaats vinden; in één klap zal de goudvoorraad van de Comex dan terugvallen van de huidige 480.000 ounce naar ongeveer 200.000 ounce.    

Gezien de honger naar goud van een bank als JPMorgan geen onmogelijk scenario. En dat in een krappe fysieke markt, wat onder andere mede tot uiting komt in de goud forward rates ( de zgn. GOFO), die nu al zo’n drie maanden negatief zijn. Tekens aan de wand, zeker in combinatie met het al eerder gemelde feit dat Duitsland tot nu slechts een zeer klein deel ( 37 ton) van haar goud heeft teruggekregen ( en bovendien nog niet het goud wat men oorspronkelijk gestald had, wat te zien is aan het feit dat de serienummers van de baren niet overeenkomen. Gisteren echter verklaarde de Duitse centrale bank dat de serienummers wèl overeenkwamen en dat men na ontvangst de goudstaven heeft omgesmolten).

gold

Verder kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten dat de koninklijke Munt van de U.K. in twee dagen haar zgn. Souvereign Gold Coins uitverkocht zag raken. Vanaf begin februari verwacht men deze munt van £ 450 weer te kunnen leveren.

Hoe dan ook, de opleving van vooral de goudprijs van de eerste handelsdagen dit jaar is de laatste twee dagen weer vakkundig de das om gedaan. Geeft China de tijd, samen met onder andere wat slimme Engelsen, nog wat extra goud in te slaan voor de komende monetaire winter.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • oxford.road
 • Jac

  Beetje bijgelovig ben ik wel, ik maak er 14 van.

 • Jac

  Libertad is een persoonlijke smaak.
  Zowel de voor als achterzijde zijn van grafische schoonheid.
  En dat ik daar niet alleen in sta blijkt uit dat deze munt haast nergens te koop is.
  Silver.M. Heeft er nog 6 en het is voor mij dan ook zeer vreemd dat deze nog niet verkocht zijn.
  Normaal zou ik ze allemaal gekocht hebben, maar 13 is genoeg.

 • Genpensioneerde

  Wat hebben we vandaag gezien? Een mislukte flash-crash van de ‘slechteriken’.
  De machtsverhoudingen in de wereld zijn aan het veranderen.

 • Genpensioneerde

  @ Lamberto Met zijn beurssysteem ‘Moneytron’ heeft hij veel geld verdiend. Ja …. als je 13 ferrari’s kunt kopen. Maar na zijn studies economie heeft hij ook nog in Duitsland econometrie gevolgd. En dat is zowat het moeilijkste in de economie. We zijn benieuwd.

 • Genpensioneerde

  Als ze moeten leveren moeten ze gauw, gauw , gauw wat goud aankopen, anders zouden de verliezen wel eens kunnen oplopen.

 • Lamberto

  Het nieuwe politieke wapen van België heet “FORT”.

  Men haalt Jean-Pierre Van Rossem uit de mottenballen en alles gaat goed komen in deze heilstaat

  http://www.youtube.com/watch?v=Qxt8Tz9kPZg

 • Genpensioneerde

  Diegenen die goud verkocht hebben om dit later aan lagere prijs in te kopen moeten nu stilaan toch zenuwachtig gaan worden.

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Lamberto
  Inderdaad, moet zijn 6 delige serie

 • Klaas

  @ Nico

  Ken je trouwens de totale oplage van deze Libertad kilo “munten” ? Tweedehands of niet, een kilo is een kilo en misschien na verloop van tijd enige numismatische waarde. Ik wacht de kwaliteit daarom maar even af.

 • Lamberto

  @Floesh

  De spreek waterval van deze ex Goldman Sachs Trader was met 5 nog niet beëindigd, hier no: 6 de afsluiter van deze serie.

  http://www.youtube.com/watch?v=Fpp-DqnhTzQ

 • Genpensioneerde

  Hier in Belgie besteden politiekers zowat de helft van hun tijd aan de communotaire problemen (problemen tussen Vlamingen en Walen, en dan heb je Brussel nog en de duitstalige gemeenschap. Aan het goud komen ze dus niet toe.

 • Genpensioneerde

  @ Didier Ik zat eigenlijk iets soortgelijks te bedenken, in Nederland hoor je tenminste nog iets over het goud.
  Hier in Belgie is dat blijkbaar taboe. Als er Belgen zijn die er meer van weten wil ik dat graag horen.

 • Nico

  2011 kilomunten moeten haast wel tweedehands zijn,terug ingekocht lijkt mij zo.

 • didier

  We zouden eens moeten brainstormen hoe we Luc Coene uit zijn kot kunnen branden om ons belgisch goud terug te halen. Misschien het digitaal via satelliet opsturen :-)

 • Nico
 • didier

  De goudprijs wordt bepaald door banken (welke partners zijn van overheden). Het zijn hedge funds (als die al geen vermomde banken zijn) die op vraag van die banken de prijs naar beneden werken en als beloning de winst mogen houden. Prijsverandering zal er pas komen als het de heren en dames past. En dat ongeacht welke economische indicator ook, indicators welke allemaal gemanipuleerd zijn.
  Dus ik zou denken: de economie is te groot voor ons én goud zal stijgen/dalen als het de dames en heren past.

 • Genpensioneerde