Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Gouden tijden

16-04-2012 Zilverpaul

Goud kopen

Wat zal het volgende wiel van de wagen zijn dat zal afvallen? De meeste stemmen gaan voor Spanje of Italië, wat fraai geïllustreerd wordt in de hoeveelheid geld dat Italiaanse en Spaanse banken lenen van de ECB om toch maar overeind te blijven:

Maar het valt ook af te lezen in de Spaanse yields, die een maat zijn voor het vertrouwen van de markt in de kredietwaardigheid van Spanje. Des te hoger de yield; des te lager het vertrouwen. Daarbij kan worden aangetekend, dat de grens van 6 % als scheidslijn wordt gemarkeerd van wat net nog kan. Een yield boven de 6 % wordt als onhoudbaar beschouwd.

Maar terwijl ogenschijnlijk alles rustig voortkabbelt, wordt de kluis van de Comex steeds verder ontdaan van zijn zilver.

Het is dan ook geen wonder dat de prijs van echt goud in een heftig gevecht is betrokken om boven de $ 1680-1700 uit te komen. Hoezeer The Powers That Be ook dat proberen tegen te houden; de strijd lijkt al beslist. De vraag rest alleen wanneer dit gaat gebeuren.

Dit wordt behalve door de eerdergenoemde fundamentele factoren (banken die geen geld meer hebben, hoge rente op staatsleningen, fors krimpende zilvervoorraden in de kluizen van de Comex) ook ondersteund door onderstaande grafiek waarin zowel de goudprijs zichtbaar is als het stochastisch gemiddelde van de open interest. Stochastiek is gebaseerd op het principe dat de markt sterker wordt wanneer de slotkoers dichtbij de hoogste koers ligt en zwakker wanneer de slotkoers dichtbij de laagste koers sluit. Een daling onder het 80 niveau van de Stochastic geeft een verkoopsignaal en een stijging boven 20 geeft een koopsignaal.

Het is duidelijk; veel lager kan het niet. Daar hoeft u geen technisch analist voor te zijn. Na 2005 en eind 2008 zijn we weer op het punt aanbelandt dat de edelmetalen grote sprongen voorwaarts gaan maken.

De tijd is er rijp voor; het sentiment voor echt goud en echt zilver onder de bevolking is laag en de hoge heren roepen dat goud zijn langste tijd heeft gehad, maar de economische werkelijkheid staat aan de deur te trappelen om iedereen met zijn neus op de feiten te drukken. Gaat u goud kopen? Gaat u voor gouden munten of goudbaren of gaat u beleggen in zilver? Een goudstaaf of een zilverbaar? Hoe dan ook koop goud.

Met dank aan Eric de Groot,

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • claudilo

  @temp242 Dankjewel voor de muziekclip! Erg veelzeggend.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Voor de volledigheid:

  Inschrijven is eenvoudig. Ga naar Goud-Portal.nl. Klik links boven op de banner “Pak Goud of Zilver met de Haagen Invest Contest Kwartaal II 2012”. Doe uw voorspelling en geef uw naam en een e-mailadres op waarop we u kunnen bereiken indien u daadwerkelijk voor een prijs in aanmerking komt. In het eerste kwartaal dit jaar deed GoudPortal in samenwerking met Marc Haagen al eerder deze “kwartaal competitie” en zal wegens de vele positieve commentaren en reacties alle kwartalen van dit jaar gehouden worden. Mocht u deze ronde (Q2) dus in aanmerking komen voor de troostprijs, dan kunt u zich gaan storten op het volgende kwartaal.

  Artikel stond hier: http://biflatie.nl/artikelen/46-edelmetalen/25421-win-een-zilverbaar-of-gouden-munt

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Win een zilverbaar of een gouden munt
  Op de website van GoudPortal.nl wordt een contest gehouden waarbij er een gouden munt (1/10 ounce Maple Leaf) of zilverbaar (100 gram) gewonnen kan worden. De eerste 4 plaatsen vallen in de prijzen. Marc Haagen doet vanaf 1 mei 2012 een investering van €300.000. voor een ton wordt goud gekocht, nog een ton investeert hij in zilver en de laatste ton zal worden geïnvesteerd volgens zijn eigen modelportefeuille. U kunt zelf een prijs winnen door te voorspellen wat de waarde van deze €300.000 zal zijn over 2 maanden. Zit u er op 1 juli om 00:00 het dichtste bij, of in ieder geval bij de laatste 4, dan wint u een leuke prijs!

  Ladies & gentlemen, place your bets.

 • wortelbea

  haha Tempen zijn links… sommige dingen veranderen niet :D

 • temp242

  Pfff, wééral de verkeerde link,
  Hier de goede:
  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.20766/2.20768/1.1277986

  België gaat voor de D-rating!

 • temp242

  Nog een leuke:
  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.20740/2.20741/1.1276291
  Nederland een ratingverlaging???
  Wij strak per direct een B!Of waarom niet direct een D?

 • temp242

  Beste Grote Vriend Andreas,
  Neen hoor, het is maar een omschrijving, geloof me als je van héél nabij iemand gekend hebt die zichzelf van het ‘leven’ heeft beroofd dàn doe je dat gewoon niet.Groeten en slaapwel.Tot nog eens.

 • temp242
 • Andreas

  Grote vriend Temp
  Als je die zelfmoord maar uit je hoofd laat. Want dan kijk ik je voor straf nooit meer aan. En ik schrijf je ook niet meer. Maar ik ben blij weer wat van je te horen.
  MVG
  Andreas

 • temp242
 • temp242

  Speciaal een muziekje voor jou Claudilo.
  http://youtu.be/duYlW-L8pLA

 • temp242

  Innige deelneming Beste Claudilo. Tja, in ‘normale’ tijden is het al serieus zwaar, in deze momenten kan het soms letterlijk ondraaglijk zijn. Bijvoorbeeld die hoofdpijnen, zijn zo onmenselijk pijnlijk dat je, excuseer me, zelfmoord zou willen plegen om van de pijn af te zijn.

 • claudilo

  Temp, je bent weer terug! Dat vind ik fijn. Volgens mij heb ik hier ooit eens ergens gelezen dat je heldervoelend bent. Klopt dit? Zelf ben ik dat namelijk ook, dus ik weet hoe een mens zich kan voelen in deze periode…

 • temp242

  En bij deze de grote groeten aan mijn Maatje Andreas.
  Blij je te lezen.

 • temp242

  Beste Cinelux, ik heb bewondering voor jouw vechtlust en de wijsheid van RB, een combinatie van beiden is in deze tijden aan te bevelen, én zeker in de tijd die binnenkort aanbreekt.MVG.

 • Cinelux

  RB: Inderdaad je hebt gelijk.Was een beetje kwaad dat dit zomaar kon.

  Nu maar hopen dat thesilvermountain/blog niet opgekocht wordt door de ECB ;)

 • gordijnen

  @Willem

  Waarschijnlijk geloof je ook in de bijbel en niet in de evolutietheorie.

  Keep dreaming.

 • temp242

  DANK beste Mr.B, geestrelaxerend en mooie clip.MVG.

 • Mr. B

  Speciaal voor jou Tempie :-)

  http://www.youtube.com/watch?v=MdIFKmhM5hg

 • temp242

  Beste RB, ik voel teveel de laatste tijd. Niet zo leuk.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Willem

  Laat god het niet horen. Anders heb je vanavond nog last van goudrot en zilverschimmel.

 • Willem

  Jammer dat het zeepbelforum ter ziele is gegaan. Daar zaten meer realisten en minder aluhoedjes als hier met dat eindtijdgelul en gezever over god en chemtrails en andere idioterie.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Ha die temp. Onder welk steenske heeft gij gezeten? ;-)

 • temp242

  Beste RB, je denken, voelen kan NIEMAND beknotten. MVG.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Quote Cinelux (#34): ‘Dit is toch godverdomme niet normaal meer.Ik laat het er niet bij zitten en zorg dat de persoon en zijn familie die hier verantwoordelijk voor is, hier heel veel spijt van gaat krijgen.’

  Oprechte waarschuwing: Pas hier een beetje mee op. Denk het, doe het (als je zo nodig moet), maar ga dit niet overal rondbazuinen. De tijden zijn nu echt aan het veranderen en vrijheid van meningsuiting is niet meer wat het ooit geweest is.

 • Lamberto

  Velen maken zich zorgen over de toekomst.
  Vooral voor veel jonge mensen is er weinig perspectief.
  Onze huidige samenleving is een utopie waarin de zogeheten jaarlijkse economische groei zaligmakend is verklaard.
  Deze zogenaamde rijkdom draagt er toe bij dat de basiselementen van het werkelijke leven waarin blijheid, sociale vaardigheden en persoonlijke vrijheid verloren dreigen te gaan.
  Waarom zijn we niet tevreden met een bestaan waarin selfsupporting weer de basis van het hier op deze aarde zijn gaat uitmaken.
  Om u een indruk te geven van een samenleving waar fiat geld volledig is uitgebannen bekijkt u de volgende documentaire maar eens.
  Geen betutteling door ambtenaren of ander zichzelf zo belangrijk vindende nietsnutten die als darren in een bijenkorf parasiteren van de arbeidsopbrengst door de werkenden bijeen gebracht.

  http://www.documentairenet.nl/review/matavenero-a-magic-life-in-the-mountains/

 • Nico

  Het zijn wel 36 delen maar dan weet je er ook alles van
  Het komende oordeel over de naties (deel 2)

  http://www.franklinterhorst.nl/Het%20komende%20oordeel%20over%20de%20naties%202.htm

 • gordijnen

  Topman PostNL stapt onmiddellijk op

  http://fd.nl/beleggen/956401-1204/topman-postnl-stapt-onmiddellijk-op

  Dhr Kok en Wallage blijven nog even. Zien geen enkele aanleiding om ook op te stappen.

  Hoogste tijd om op te stappen bij de PvdA, lijkt mij. Dhr Bos mag er van mij ook bij aansluiten.

  Ga post.nl maar eens een brief schrijven. Misschien kan ik wat mee stelen. Natuurlijk op een legale manier.

 • Nico

  een zeer duidelijk stuk voor een ieder die nog niet verblind is door de langdurige welvaart
  (men heeft God of gebod dan niet meer nodig en resulteerd altijd in chaos)
  http://www.franklinterhorst.nl/Het%20komende%20oordeel%20over%20de%20naties%201.htm

 • Cinelux

  Mr. B

  Bedankt voor de link.

 • Mr. B

  Tijdelijke site Huizenmarkt Zeepbel:

  http://testa.huizenmarkt-zeepbel.nl/

 • Nico

  Het komt niet goed

  De druk op Nederlanders stijgt met de dag. Zal het kabinet Rutte met een wonder komen? Die kans is niet groot. Van buiten ziet het er nog allemaal goed uit, maar van binnen is het een hol vat dat zelfs niet eens hard klinkt.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/het-komt-niet-goed-tissen.xml

 • Jullie

  @ Ethan, inderdaad, de oorzaak ervan wordt nooit vertelt.

  Net zoals inflatie ‘de inflatie is deze maand iets hoger uitgekomen als geraamd, de inflatie steeg gemiddeld met 2.2%’

  Oke, nieuwslezer, maar vertel dan ook eens de OORZAAK !

  Henry Ford zei het al, als de mensen vandaag begrijpen hoe het monetaire systeem in elkaar zit, breekt er morgen een revolutie uit.

 • Ethan

  Net op t journaal iets a la “vroeger had een cent nog waarde, maar in de loop van de jaren is alles duurder geworden” (parafrase)…. Natuurlijk zijn dingen ook wel duurder geworden, maar je hoort ze ook nooit wat zeggen over het feit dat het geld zelf verwaterd wordt he…

 • sel
 • jefke

  @roi: kijk eens over je landsgrens er zijn er zat hoor.

 • Jullie

  @ Lamberto, ik heb al een aantal keren gevraagd aan Rolf of hij ook Dinars en Dirhams in het assortiment wil opnemen, het lijkt me handig/extra zekerheid om te hebben, en ik denk dat het voor Rolf en TSM ook heel interessant is om deze munten te kunnen verkopen. Er zijn namelijk zat moslims in Nederland.

 • Jullie

  En oja, vertrouwen op de Keynesiaanse les terwijl er al meer dan 10 voorbeelden te noemen zijn waarom Keynes en zijn ‘onafhankelijke’ Centrale Bank fout zaten.

 • Lamberto

  Enige tijd geleden heb ik op dit forum al eens geschreven over landen waar de Islam grote invloed heeft en daarom zijn overgaan op goud en zilver als betaalmiddel.
  In Maleisië, Indonesië maar ook Singapore betalen de mensen steeds meer met de lokale gouden en zilveren Dinar en Dirham.
  Omdat Europa steeds meer bevolkt wordt door mensen die het Islamitische geloof aanhangen, zal het wel niet zo lang meer duren dat ook hier deze betaalmiddelen door hen gebruikt gaan worden.
  Deze gouden en zilveren betaalmiddelen lijken voor de Moslims “Halal” te zijn.
  Ik kan mij voorstellen dat zij het huidige Fiduciair geld “Haram” vinden.
  Het lijkt mij geen verkeerde gedachte om hun beoordeling van het gouden en zilveren geld over te nemen.
  Ik ben benieuwd hoe de muntenpoetsers op dit forum hier over denken.
  http://www.goldreporter.de/gold-und-silber-wahrung-breitet-sich-in-sudostasien-aus/gold/21246/

 • Jullie

  Wat is de AFM toch een hopeloze club mensen.

  Weet je wat gevaarlijk is ? Geld creëren uit het niets.
  Griekse, Spaanse, en Italiaanse staatspapieren kopen, een huis kopen in Griekenland, de rente’s kunstmatig laag houden, je munt aan de dollar koppelen, je soevereiniteit als land opgeven aan Brussel.
  Het IMF vertrouwen, DNB vertrouwen, de ECB vertrouwen, de overheid vertrouwen.

  Dat zijn de echt gevaarlijke dingen, maar daar hoor je ze dan weer niet over.

  Wat een stelletje wereldvreemden.

  Maar what’s new…

 • Andreas

  Ethan
  Dat doortrekkende is het ook niet verstandig veel benzine in je tank te hebben. Olie wordt ook verhandeld in dollars. Dus nooit meer tanken dan 5 liter. :)

 • Ethan

  @Andreas

  Of zo als een paar maanden geleden iemand op RTL-Z zei:

  “Goud kopen is gevaarlijk, want het kan dalen omdat het verhandeld wordt in Dollars”.

  Ehmm.. say what? :-X

 • Andreas

  Het ,,fijne,, van deze AFM actie is dat het hele edelmetaal in het negatieve wordt getrokken. Maar dat is waar de AFM voor staat. Waarschuwen waar niets te waarschuwen valt. En niets melden als er wat belangrijks te melden is. Onder het mom van waarschuwen probeert men mensen die in goud willen beleggen bang te maken. Want de goudprijs kan ook dalen zeggen ze in al hun wijsheid. Dit dan blijkbaar in tegenstelling tot aandelen, onroerend goed en andere beleggingen. Want daar waarschuwen ze niet voor. Neeeheee, laat uw centjes maar lekker veilig bij de bank staan. En dan liefst meer dan 100.000 bij 1 bank. Dat scheelt dan weer voor de roverheid.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Hoeveel van die “bewaarbedrijfjes” zijn er eigenlijk?
  Behalve TSM ken ik er geen, en zoiets zou ik toch normaal wel opmerken. Ik behoor duidelijk tot hun doelgroep, dus waarom ken ik deze niet?

 • http://www.zilver-inkoop.nl/goudprijs.html Goudprijs

  De AFM is idd aan het waarschuwen tegen edelmetaalboeren.
  Overigens geldt deze waarschuwing niet voor fysieke leveringen, maar tegen ‘bewaarbedrijfjes’.
  http://www.demigod.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=1544

 • Roi

  @ Andreas

  Thanks, die site heb ik inderdaad ook ontdekt. Zag er ook betrouwbaar uit en met een onafhankelijk onderzoek over tevredenheid van de klanten. En zijn volgens mij ook redelijk aan de prijs.

  @v.Hage

  Uiteraard ook bedankt maar: Hazel is degene die ik gebeld heb voor een kokertje Maple leafs, daar kreeg ik het verhaal dat een monsterbox het minimale was wat ik kon afnemen.

  Maar inderdaad Rotterdam is het wel mogelijk om gewoon contant bij een loket te kopen. Maar woon in de buurt van A’dam en begrijp niet dat in deze stad zoiets moeilijk te vinden is… ik heb al heel wat gegoogled en het enige bedrijf waar je dan terecht komt is Goudpensioen met allerlei haken en ogen.

 • Jan

  @Ethan: een notoir euro-scepticus die beweert dat eurozone uit elkaar zal vallen… really? Dat is als een voetbalfan die bij hoog en laag vol zal houden dat het andere team zeker zal verliezen.

 • Ethan

  Nigel Farage: Euro Break-Up Just a Question of How
  http://www.youtube.com/watch?v=llDYLb7HoIk

 • v. hage

  Roi
  Rotterdam-Zuid, Tov Hazel

 • Ethan

  IMF’s Vinals: ESM Needs Direct Access to Europe’s Banks
  http://www.safehaven.com/article/25109/imfs-vinals-esm-needs-direct-access-to-europes-banks

 • Andreas

  Roi
  Ik heb goede ervaringen met doijer en kalf in Rotterdam. Daar betaal je maar 1 euro per 1000 euro voor kontant. En dat is redelijk. Bestellen en ophalen.

 • Ethan

  All transactions to be conducted in the presence of a tax collector

  “In the terminal collapse of the Roman Empire, there was perhaps no greater burden to the average citizen than the extreme taxes they were forced to pay.

  The tax ‘reforms’ of Emperor Diocletian in the 3rd century were so rigid and unwavering that many people were driven to starvation and bankruptcy. The state went so far as to chase around widows and children to collect taxes owed.”

  sovereignman.com/expat/all-transactions-to-be-conducted-in-the-presence-of-a-tax-collector/

  Something is wrong with this picture
  sovereignman.com/expat/something-is-wrong-with-this-picture/

  Interessante artikelen. Heb er nog een paar, sorry voor het ‘spammen’ ;)

  Bitcoin – The Libertarian Introduction: What it is, how it’s used, and why you should care.

  evoorhees.blogspot.com/2012/04/bitcoin-libertarian-introduction.html

  Deze is denk ik echt een ‘must read’! Ik zeg niet direct ga massaal Bitcoins kopen, maar het stuk over hoe het decentraal is e.d. is echt even iets om goed te laten bezinken qua implicaties!

 • Roi

  @Andreas

  Dat de AFM waarschuwd voor malafide internet bedrijfjes vind ik wel ok. Maar dat ze erbij gaan vertellen dat goud een belegging is… (ik zou zeggen vluchthaven) en dat als de economie aantrekt de goudprijs gaat dalen, dan zijn ze inderdaad bezig met stemming makerij… dit zijn in mijn ogen beleggings adviezen voor de toekomst.

  Zelf kijk ik ook regelmatig op hopelijk betrouwbare sites naar div. prijzen en evt aanschaf van edelmetalen. Wat mijn ergerd is dat je bijna nergens gewoon naar een kantoor/winkel kan gaan om dit op te halen en af te rekenenen.(Ik vind dit betrouwbaarder en veiliger+geen verzendkosten/verzekeringen). Maar heb zelfs al een keer een bedrijf gezien die extra geld/kosten rekent als je contant wil afrekenen, of alleen zilvere munten (ML) in aantallen van 1000 verkoopt(monsterbox)kan kopen want, werd me verteld.. anders verdienen we niks.

  Mocht iemand hier een goede suggestie hebben waar ik het beter kan halen in de randstad… please let me know.

 • RCPL

  Zo zeg, check de rente ontwikkelingen van alle eurozone landen eens op: pigbonds.info

  Alleen Duitsland wordt nog echt als veilig beschouwd blijkbaar.
  Niet echt verrassend, aangezien hier al vaak voor gewaarschuwd is op sites zoals deze.
  Maar nu spreken ook de feiten voor zich…

  Nog geen jaar geleden hadden we het over de stabiele, harde kern van Eurolanden, te weten Duitsland, Nederland, Finland, Oostenrijk en Frankrijk. Met deze landen als waarborg zou het permanente noodfonds Club Med kunnen opvangen, terwijl die hun zaakjes via bezuinigingen wel eventjes op orde zouden maken ondertussen.

 • Lamberto
 • Ethan

  De beste opsomming kwam ik vanmorgen tegen:

  http://i.imgur.com/CyRDD.jpg

  ;O

 • RCPL

  Kijk eens aan, de Nederlandse rente op 10 jaarsobligaties stijgt flink (+2,5%), na de Fitch waarschuwing van gisteren. De spread met Duitsland daardoor ook. Ik kan me goed voorstellen dat deze trend zich voortzet met ‘onze’ gapende tekorten en groeiende schuldenberg in het achterhoofd.

  Dit wordt extra vervelend voor huizenbezitters, aangezien de hypotheek rente dan omhoog gaat. Niet alleen dalend onderpand, maar daarbij ook nog stijgende maandlasten.

 • high five

  Die 1, 2 miljard gestolen banktegoeden bij MF Global waren ook plotseling verdwenen. Niet meer te achterhalen waar ze gebleven zijn. Dat geld was verdampt zei Corzine. Die 700 miljoen van Kirchner zal ook wel verdampt zijn.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Rien
  Btw: Cristina Kirchner is de huidige president(e) van Argentinië

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos & Johan

  “But what kind of evil monster SOLD YPF to Repsol ten years ago in the first place, who could that be? Oh right, she did! Cristina Kirchner and her husband ex president Nestor Kirchner eagerly did that, voting for the sale of the Argentine company from the senate seat.

  Why would that be? A brain stroke moment where she forgot her patriotism, maybe she didn’t know that oil is kind of an important resource. Oh, right! Her husband Nestor Kirchner was governor of oil filled Santa Cruz back then, and wanted to sell the company and collect a little paycheck of 700 million USD. That money that was supposed to be for the people of Santa Cruz was sent to a Swiss bank account so as to keep it protected from the 2001 economic collapse. After the collapse when it was time to bring the money back so as to help rebuild the collapsed country …. well… it never made it back to the country because you know how that is. You buy a Coke, think you have $5.43 left of change in your pocket but then you look and its only $4.43. Then you spend all day wondering what happened with that dollar you thought you had? Don’t you hate when that happens? Well this is the same thing but with 700 million dollars, they just got lost somehow. Now lets not be mean, it could happen to anyone!”

  http://www.themodernsurvivalist.com/archives/2030

 • Andreas

  Gordijnen
  Wij weten dat wel. Maar velen die nu op zoek zijn naar vermogensbescherming weten het niet. Het is dus kwalijke stemmingmakerij. En zeker als het uit de koker van het AFM komt.

 • gordijnen

  Het rtlz7 nieuws weet het volgende te melden.

  De AFM waarschuwt voor het kopen van goud. Er zijn veel webwinkels die handelen in goud, zonder dat het goud wordt aangekocht.

  Ze vergeten alleen er bij te vermelden, dat banken dit al jaren doen, met toestemming van DNB.

  Dit nieuws geeft mij altijd meer vertrouwen in mijn investering in edemetalen.

 • WijRos

  @Johan de Velde
  Beste Johan, Argentina is een geval apart. Het is een land van leugenaars en opportunisten en dat geldt met name voor de politici van de laatste 75 jaren. Het gaat volgens mij even te ver om andere landen met Argentina te vergelijken.
  Ik heb vele investeerders gewaarschuwd de laatste jaren maar ja het grote geld lacht mensen toe en er zijn natuurlijk erg veel kansen in Argentina. Maar de resultaten van deze kansen zijn ALTIJD voor de lokale politici dat is mijn observatie.

 • high five

  The total silver comex continues to baffle our bozo bankers. Despite the raid yesterday, the OI rose by a hefty 3245 contracts from 118,203 to 121,448. The bankers no doubt orchestrated a raid trying to cause some silver leaves to depart the silver tree but still no luck.The front non delivery month of April saw sits OI fall from 198 to 144 for a loss of 54 contracts. We had 54 delivery notices yesterday so we neither gained nor lost any silver. The next delivery month is May and we are less than two weeks away from first day notice. Here the OI rose from 39,825 to 40,337 for a gain of 912 contracts. It seems that demand is entering all deliverable silver months.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • Cinelux

  Mr B: huizenmarkt-zeepbel.nl was het eerste blog waar mijn ogen geopend zijn en door deze blog ik ik op tijd mijn huis verkocht.

  Ik heb geen hoge hoed van de maatschappij op, maar zelfs ik had dit niet verwacht.

  Dit is toch godverdomme niet normaal meer.Ik laat het er niet bij zitten en zorg dat de persoon en zijn familie die hier verantwoordelijk voor is, hier heel veel spijt van gaat krijgen.

 • Rudolf

  Mwoah, soms zijn zijn artikelen best te pruimen hoor en snijdens ze soms best wel hout.
  Alleen dat eindtijdgeneuzel moet je negeren ;)

 • De Heraut

  Geweldige landkaart ook bij xandernieuws: Het VK (zonder Noord-Ierland) en Litouwen als eurolanden, Slovenie, Estland en Finland niet.

  Ik deel de mening van veel mede-bloggers dat dit een bron is die overgeslagen kan worden, tenzij men een liefhebber is van fictie.

 • wortelbea

  aja diene mens was geen moslim, dan mag je wel mee lachen hé ?

  hup komaan duimpjes omlaag :-)

 • wortelbea

  zonder ongevoelig of kwetsend te willen zijn :$

 • wortelbea

  @Andreas,
  Mis….hij is niet begraven, hij werd gecremeerd… :p
  nu ja de eurozone staat in brand, ok

 • Andreas

  Wortebea
  De eurozone is ook al dood. Maar dat weten ze met z’n allen niet. Het enigste verschil is dat die man al begraven is en de eurozone nog niet. Het is dus aardig toepasselijk van xander. :)

 • wortelbea

  @Rudolf: xandernieuw… mja,
  weet je, de machthebber voor België op de afbeelding…
  wel die is al een tijdje dood. goed up to date die xander dingen…

 • Rudolf
 • Rudolf
 • Piet3
 • high five

  Ben wel benieuwd naar de aard van de bedreiging geuit door de medewerkers van FD. Waren ze van fysieke of van financiële aard. Lijkt me verder een zaak voor de rechter om een uitspraak over te doen. Mogelijk is de vrijheid van meningsuiting in gevaar.

 • Mr. B

  Nog even tussendoor.

  Kom ik net op 1 van mijn favoriete blogs (www.huizenmarkt-zeepbel.nl)staat er dit:

  Wegens bedreiging door Yuri Martens (ymartens@auxen.eu) en de ambitieuze FD stagiaire Wieke During (during@fd.nl) is de site uit de lucht gehaald. Wij hadden al jaren kontakt met het Het Financieele Dagblad over het overnemen van artikelen en dit werd gedoogd. Maar nu begint men plotseling te dreigen. De medewerkers waar wij in het verleden kontakt mee hadden reageren niet meer op hun mail. Helaas…..

  Bedankt voor het delen van uw kennis de afgelopen jaren!

  Groeten, team huizenmarkt-zeepbel.nl
  Gelooft u de overheid, de banken, makelaars en de adverteerders van het FD nog?

  Twitter: huizenprijzen
  Youtube: vastgoedzeepbel

  (Van een medewerker van het FD hebben wij begrepen dat ze onder druk gezet zijn door een adverteeder.)

  Wieke krijgt haar opdrachten van Jelle Buizer , stuur hem maar een mailtje als u hiervan baalt.

  Ik ga vanavond een mail sturen. Dit blog heeft er jaren voor gezorgd dat men de juiste info kreeg over de huizenmarkt en dat men met elkaar in discussie kon gaan over voors en tegens ! Laat ons niet de mond snoeren en geef een reactie.

 • Mr. B

  @Johan de Velde

  Als je wat meer info leest dan kom / kwam je dit advies vaker tegen:

  If You Can’t Touch It, You Don’t Own It

 • Roi

  @Johan de Velde

  Misschien staan die mijnbouw aandelen daarom wel zo laag! Ik zou in ieder geval mijnbouw uit Canada of Australie meer vertrouwen dan uit Afrika of zuid amerika.
  Dit uiteraard puur omdat daar de regeringen iets meer te vertrouwen zijn dan in de laten we zeggen de wat corruptere landen.
  Van Amerika daarentegen verwacht ik wel dat ze zich die mijnen meteen toe eigenen. Die hebben hier toen al geschiedenis geschreven om toen der tijd al het fysieke goud op te eisen en dat met +/- 21 dollar nieuw gedrukt geld te betalen.

 • high five

  Henk: JPM zal vast uit naam van klant de federal reserve posities innemen in de zilvermarkt van de comex. JPM is ook de grootste aandeelhouder van de FED, dus……het is allemaal incest.

  Los hiervan, maar misschien wel leuk om te weten is dat de vader van Geithner de baas was van de moeder van Obama bij de Ford foundation.
  http://lewrockwell.com/wenzel/wenzel167.html

 • Johan de Velde

  Op maandag 16 april kwam het nieuws naar buiten dat de Argentijnse regering plannen heeft om de grootste olieproducent van het land, genaamd YPF, te nationaliseren. Dit zorgde meteen voor een Spaanse reactie, doordat moedermaatschappij Repsol als gevolg van deze actie zijn aandelenkoers zag kelderen. Door het nieuws daalde het aandeel YPF met zo’n 20% op Wall Street. De consequenties kunnen wel eens grote problemen veroorzaken.

  Tot zover een citaat van de website BIFLATIE.NL De rest van het verhaal kun je daar lezen.
  Wat ik her en der lees, is dat menig liefhebber van PM’s al langere tijd roept dat de prijzen van mijnbouwaandelen zo laag zijn. Ik geloof dat graag. Toch heeft er één aspect mij nog steeds weerhouden om hier in te stappen. En jullie begrijpen wel waar ik naartoe wil.
  Wat gaat er straks gebeuren als dat wat nu in Argentinië gebeurt, ook gestalte krijgt in andere landen? Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat blijkt maar weer.
  Hoe kijken jullie aan tegen de mogelijkheid dat ook andere regeringen in de wereld een bepaald moment zich de mijnbouwbedrijven toe gaan eigenen? Ik ben er eerlijk gezegd niet helemaal gerust op. Graag jullie reacties.

 • Henk

  quote van high five:
  “2. Blythe komt vertellen dat JPM geen speculatieve posities inneemt in de zilvermarkt.”

  Volgens mij vertelt mevrouw Masters hier de waarheid. Ik ga mee in de analyse van o.a. BrotherJohnF dat deze massieve shortposities niet toebehoren aan JP Morgan zelf, maar aan de FED, met name de New York FED.

 • Ethan
 • high five

  Ondanks de huidige correctie van Zilver, is zilver nog steeds een van de beste investeringen van de afgelopen 10 jaar. Dit word nooit vermeld in ‘mean stream’ nieuws. Eigenlijk komt zilver alleen slecht in het nieuws bij deze media waar de informatiestroom gecontroleerd wordt door een hoofdredacteur. Het is nu weer raak met negatieve berichtgeving.

  1. De voorraad zilver op de COMEX heeft een recordhoogte bereikt.
  2. Blythe komt vertellen dat JPM geen speculatieve posities inneemt in de zilvermarkt.

  Wat dit betekent voor de toekomstige prijsvorming weet ik niet.

 • Lamberto

  Beste Rudolf,

  Hoe komt u op de gedachte dat een Republiek het onrecht de wereld uit zal helpen!
  Als de inhoud van onderstaande link op waarheid berust, maakt het geen ene jota uit door wie we bestuurd worden.
  De muntenpoetsertjes op dit forum mogen als nutteloze franje in de wind tot het einde der tijden mee blijven wapperen.
  Er zal niets maar dan ook niets veranderen.
  Type: HET OPIUM MONOPOLIE

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  @ Rudolf:

  Duurder of niet? Een president is tenminste verkozen en kan men later wegstemmen.

  Een monarchie daarentegen is gewoon een kwestie van uit het juiste gaatje te kruipen en je hoeft je hele leven geen klap uit te voeren en er op de koop toe nog rijkelijk voor beloond worden.

 • gordijnen

  @Snel

  Ik schreef de wereld is dringend aan vernieuwing toe. Voor elk probleem is een oplossing. In Europa hebben wij te veel regels en belemmeringen voor ondernemers. Ook zijn er teveel financiele produkten die geld onttrekken uit de echte economie. Ook hebben niet alle ondernemers dezelfde belasting voordelen. Je ziet hoe de gemeente in Grave met een ondernemer om gaat. Ook zien je hoeveel werkgelegenheid is verdwenen, door o.a. bedrijven te verkopen aan buitenlandse partijen, zonder daar voorwaarde aan te stellen.

  De overheid moet zijn uitgave in de hand houden en de economie stimuleren. Nederland betaald 7 miljard netto aan de EU. (na aftrek van landbouwsubsidies) Hierbij nog niet vermeld de vele oorlogs inspanningen met indirect het gevolg van stijgende kosten voor energie. Veel landen buiten de EU doen het veel beter. De vraag is natuurlijk waarom?

  Het is water naar de zee dragen.

 • Rudolf

  Precies, het is de hoogste tijd voor de Republiek der Nederlanden.
  Sommige zeggen dat de republiek met een president duurder is dan een monarchie, maar dat kan ik me niet voorstellen gezien de enorme rijkdom van de oranjes en wat ze jaarlijks aan belastinggeld toucheren. En dan die arrogante houding van het koningshuis en met name van Beatrix. Ik krijg al de rillingen als ik dat mens hoor praten..

 • Gerard

  @pietje
  Krugman is in mijn ogen niet meer dan een gevaarlijke gek.
  Krugman:”Veel belangrijker is het weer op gang brengen van de groei.”
  Ik sluit mij helemaal aan bij de opmerking van Snel.
  In dit stadium kan er alleen maar groei blijven door steeds meer schulden te maken.
  Te veel schulden zijn notabene de OORZAAK van de crisis!

  En als men dat toch naar Krugman wil luisteren, dan zou de roverheid eindelijk eens moeten STOPPEN met ondernemers keihard aan te pakken! Daar moet verdorie de groei vandaan komen!

 • claudilo

  En ja, ik vind idd. dat het Koningshuis zou moeten worden afgeschaft…Lintjes knippen oke, maar dan voor een bosje bloemen en de eer. Geen extra kledinggeld meer ed., maar gewoon alle oude kledingstukken aantrekken, want die zijn vaak toch maar 1x gedragen. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

 • claudilo

  @Rudolf Willem en Max denken waarschijnlijk dat ze Griekenland hiermee ‘helpen’/ ze zijn toch zoveel mogelijk centjes aan het wegsluizen omdat ze nattigheid voelen.

  De volgende stap zal misschien een soortgelijke investering in alle andere PIGS-landen zijn….om zo hun ‘goodwill’ te tonen, want ze leven zooooooooooo ontzettend mee met het gepeupel! Het akkefietje over de villa in Mozambique is inmiddels al wat op de achtergrond verdwenen, toch?

  En vooral Willem zal vinden dat hij ‘recht’ heeft op deze griekse villa…want hij heeft al zoooooveel privacy moeten inleveren vanaf zijn jeugd.

  Als de pleuris straks uitbreekt, vertrekt Maxima gewoon lekker naar het Argentinie(natuurlijk met een verhaaltje over veiligheid e.d.)….want een tweede keer hyperinflatie meemaken, dat kan onze knuffelprinses niet aan hoor…

 • Snel

  @gordijnen

  Als ik de bijdrage van Pietje lees komt het erop neer dat we alleen uit de problemen kunnen komen door groei. En hoe gaan we dan groeien denk je? Juist ja, met het aangaan van meer schulden Andere mogelijkheden voor meer groei zijn er domweg niet. Groeien betekent, meer huizen, een derde auto voor de deur,6 computers in huis enz. Is dit dan waar we naar toe moeten? In Spanje staan ongeveer meer huizen die half af zijn dan dat er mensen wonen.
  Dit is natuurlijk wat overdreven. Maar wat hadden we gemoeten met al die huizen als ze wel waren afgebouwd? Moeten we op die manier groeien dan?
  Het klinkt misschien wat idioot, maar in het verleden kreeg je een oorlog, alles werd kapot gebombardeerd, en we konden weer op gaan bouwen. Ik hoop dat dit nu niet gaat gebeuren.

 • gordijnen

  @Snel

  Er is geen oplossing? Zoals ze nu de zaken aanpakken is gewoon diefstal van belastinginkomsten. Zolang de risico’s niet worden weggenomen, blijven de rentes hoog. Te hoog voor verschillende Europese landen. Je kan het vergelijken met het volgende.

  Er zijn plaatsen in de wereld, waar hele bevolkingsgroepen in leven worden gehouden.

  Als je een probleem wilt aanpakken, moet je de oplossing groter maken dan het echte probleem. Je kan ook steeds je binnenband opnieuw plakken, tot de volgende lek?

  Probleem is natuurlijk op te lossen, maar wil men dit wel oplossen? Het bijgedrukte geld komt toch altijd op de grote hoop en de huizen worden steeds goedkoper. Kwestie van het juiste moment.

  De hebzucht viert hoogtij. De financiele topman van Vestia accordeerde het 10 voudige aan afsluitkosten voor de derivaten. Iedereen wilde mee profiteren van de extra inkomsten.
  Ik ben benieuwd of ze, dhr Zalm, nog buiten beeld kunnen houden. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Deze wereld is dringend aan vernieuwing toe. Er moet altijd een balans zijn tussen Welvaart en Welzijn. Dit laatste begint erg in onbalans te raken.

 • wortelbea

  oeps sorry foutje: ik was vergeten dat de Grieken alle schulden gingen terugbetalen sorry…wat dom van mij

 • wortelbea

  och wat maken die paar miljoen extra uit tov die vele miljarden ?
  daarvoor hebben jullie (nu ja zij) tenminste nog iets voor in de plaats gekregen :p

 • Rudolf

  En ondertussen koopt Willem en Maxima even een paleis van tig miljoen belastinggeld in… Griekenland!
  Hoe dubbelzinnig wil je het hebben!

 • Snel

  @pietje

  Maar wat dan pietje? Als we niet bezuinigen weten we zeker dat we de Zimbabwaanse weg inslaan. Niet bezuinigen betekent nog veel meer geld bijdrukken dan dat we nu al doen.
  Kortom er is geen oplossing.

 • pietje

  Europa ligt op koers richting afgrond, meent Paul Krugman. Hij bewijst zijn stelling met de crisis in Spanje, dat niet meer in een recessie is, maar in een full blown depressie. Een kwart van alle Spanjaarden zonder werk, meer dan de helft van de jongeren, de economie krimpt steeds verder in een en – om die krimp bij te houden – bezuinigt de regering steeds draconischer. Waardoor de depressie erger wordt en de cyclus van vooraf aan begint. Spanje toont volgens Krugman aan dat het Europese recept – bezuinigen tot de crisis weg is – een krankzinnig misverstand is.
  Veel belangrijker is het weer op gang brengen van de groei.
  Maar daarvoor kiest Europa niet en dus gaat de Europese economie de afgrond in, en die van de wereld daarmee ook.

  link.http://www.nytimes.com/2012/04/16/opinion/krugman-europes-economic-suicide.html?_r=2

 • pietje

  Comex beurs: fysiek zilver: Maart 31.531.598 ounces ( februari 36.214.856 ounces)
  verkocht bijna 5 miljoen ounce

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Int kort: 3 feiten die positief zijn voor goud en zilver
  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/04/17/enkele-feiten-over-goud-en-zilver/

 • high five
 • high five

  Bedankt Nico, Dit soort berichtgeving zal niet in een vroeg stadium op de voorpagina van de NRC staan.
  Laat dit soort prima beleid maar aan De Goldman Sachs dictatuur over. Die weten precies hoe ze onze onze economie moeten kapot maken en hoe ze ons moeten uitpersen. Dadelijk komt het EMS er nog overheen en ik weet zeker dat ze nog heel veel mooie andere plannen voor ons in petto hebben.
  Trouwens heb je nog in de krant gelezen wat een goede centrale bankier Draghi is. Ja we mogen echt van geluk spreken dat we zo’n uitstekende centrale bankier hebben.

 • Jullie

  @ Nico, geweldig, geeft mooi aan hoe wanhopig de regeringen opzoek (oproof) zijn naar geld.

  De revolutie komt steeds dichterbij…

 • Edwin

  Oops, Tot = tijd

 • Edwin

  @nico
  Tsjonge, dat zou een flinke rem voor de economie zijn. Nog meer faillesementen en werkelozen.
  De EU kan het aardig verzinnen. Zelf geen bezuinigingen willen doorvoeren maar wel dit soort plannen. Gekker kan niet. Tot om dat EU in de prullenbak te gooien, samenwerking kan je ook doen zonder extra bestuurslaag.

 • Nico

  De EU stelt een belastingverhoging van 22 Eurocent per liter op Diesel voor.

  U leest het goed, de EU Brussel gaat a.s. donderdag in Straatsburg stemmen over een voorstel, waarbij in een klap de belastingen op een liter Diesel brandstof met 22 Eurocent verhoogd mogen worden en dat voor alle EU landen. Overigens, maar dat zal u niet verwonderen, wordt het voorstel met name ondersteund door de Sociaal Democraten en de Groenen. De EU zegt in haar verslag, er moet uiteindelijk immers een verhaaltje bij verzonnen worden om deze zoveelste rooftocht te verklaren, dat de efficiency van Dieselmotoren tegenwoordig zo hoog is, dat het tijd wordt brandstoffen te belasten naar hun “energie efficiency of zo u wilt energiewaarde”.
  http://www.geennieuws.com/2012/04/de-eu-stelt-een-belastingverhoging-van-22-eurocent-per-liter-op-diesel-voor/#.T40nqK6Hi_8.nujij

 • Frits

  ‘Het is duidelijk; veel lager kan het niet. Daar hoeft u geen technisch analist voor te zijn.’

  Maar misschien wel een WC-eend. Waarom staat er bij elk koopmoment een toiletpot naast?

 • high five

  short contracten verkoopt = contracten verkoopt

 • high five

  Volgens mij zijn nu ongeveer:
  29 miljoen ounces op de comex beschikbaar gesteld bij een bullion dealer om uitgeleverd te worden door een partij die short contracten verkoopt = Registered .
  111 miljoen ounces zijn aanwezig op de comex en kunnen op beschikbaar worden gesteld in de toekomst, maar zijn op dit moment niet beschikbaar = Eligible (Ik zou het wel interessant vinden om te weten wie de eigenaren zijn van dit zilver)

  http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/04/silver-eligible-versus-registered-and.html

  De trend van de beschikbare voorraad zilver op de comex is dalende. Er is steeds minder zilver beschikbaar voor longhandelaren die om levering vragen. (De comex mag ook in cash de contracten afwikkelen, maar als de voorraad onderliggende waarde niet meer op veiling aanwezig is dan vraag ik me toch af waar de handel dan nog over gaat).

  Zeg dat er op dit moment nog 40000 contracten mei open staan. Als deze handelaren om levering vragen moeten er 200 miljoen ounces geleverd worden. Er is op dit moment maar 30 miljoen beschikbaar. Er zijn dus short verkopers die niet hun zilver beschikbaar hebben gesteld voor levering of het zilver niet hebben (status Registered). Ze gaan er van uit dat de longs hun contracten doorrolen of zich laten uitkopen met cash.

 • Edwin

  @rien
  Bedankt. Dan is het dus een laag voorraadpeil en geen 10 jarig recordhoogte.
  Goed om te weten.

 • Lamberto

  Beste Evian,

  Hebt u soms een slecht huwelijk?
  Slimme vrouwen of mannen proberen lastige echtgenoten soms via het mondje tot zwijgen te brengen.
  Vooral rabarber schijnt levensgevaarlijk te zijn!
  Voor u het weet hebt u een tetanie aanval opgelopen.
  Komt ook veelvuldig bij paarden voor.
  Pas maar op, voor u het weet staat u te hinniken.
  http://home.scarlet.be/~eb024464/Voeding/GiftigEnGezond.htm

 • Evian

  Mijn vrouw heeft gister verse Rabarber compote gemaakt.

  Nou zou je zeggen, wat heeft dat in hemelsnaam te maken met dit blog….
  Maar…., aangezien zij dit dus netjes , om de paar minuten,
  geroerd heeft met mijn geliefde Zilveren lepel.
  En ik daarna enig sinds ontdaan was van het effect wat dat op mijn lepel had.
  Ik dit toch wel het delen waard vond….

  Dus pas op met verse rabarber compote ;)

  Groet Ev !

 • Gerard

  @Lamberto
  En Soros is de zoveelste die weet hoe dit moet eindigen….
  Welkom bij de club Soros!

 • Ethan

  @Lamberto

  “Hoe we het ook wenden of keren, wij zullen allen een geweldige financiële aderlating en beknotting van onze persoonlijke vrijheidsbeleving moeten accepteren.”

  http://www.brotherjohnf.com/uncategorized/celente-the-whole-financial-system-is-a-casino-2/

 • Lamberto

  George Soros heeft ondanks zijn leeftijd nog steeds een haarscherp inzicht hoe een en ander in elkaar steekt.
  Het is ook nu weer Duitsland die de touwtjes politiek en economisch stevig in handen heeft.
  Het is voor de Europese bevolking te hopen dat de economie draaiende wordt gehouden, een collaps van het huidige systeem en een nieuwe Duitse “leider” kan er toe bijdragen dat de wapenindustrie weer een oppepper wordt gegeven om de door graaiende bankiers en niet competente politici veroorzaakte chaos te beslechten.
  Hoe we het ook wenden of keren, wij zullen allen een geweldige financiële aderlating en beknotting van onze persoonlijke vrijheidsbeleving moeten accepteren.
  http://www.youtube.com/watch?v=T0_0A1K7dlE

 • Gerard

  @erik
  re: “Of het tij uiteindelijk te keren is, blijft natuurlijk de vraag. Volgens Marc Faber in ieder geval niet. Ian Gordon staat aan dezelfde kant. Wat mij betreft mogen ze WO3 overslaan.”

  Blijft ook mijn mening. Het tij is NIET te keren. De basis: schulden worden hoger, hoger en steeds hoger, ondanks meer, meer en nog meer bezuinigingen en reddingsplannen.

  Maar hoe het einde van de tunnel eruit komt te zien is echt een groot raadsel.
  Blijft het feit overeind, beurzen zullen hoger gaan door de geldhoeveelheid.

  p.s.
  En in de vorige lijntje al aangegeven:
  Al eeuwenlang bewezen feit:
  Als iedereen bearish is, gaan beurzen omhoog!
  Hoe “beerderiger”, hoe beter!
  Lijkt aardig te gaan kloppen.
  Hee, zagen we dat eind 2008 ook niet?
  Toen ik zei dat je in aandelen moest stappen, werd je voor gek verklaard. In 2009 stegen alle beurzen met 100%…..

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Ethan

  Zijn deze nu als verzamelobject meer of minder waard dan de normale? :-)

 • Ethan

  “””
  The Reserve Bank of South Africa has admitted that it produced underweight gold Krugerrands in April and May of 2011.

  he newspaper said the SA Mint Company, a subsidiary of the Reserve Bank, had admitted that it made underweight PROOF or COLLECTOR Krugerrands.

  In a statement on Friday the Reserve Bank confirmed that the coins in question were produced in April and May 2011.
  “””

  http://www.silverdoctors.com/s-a-reserve-bank-admits-underweight-krugerrands-were-produced-in-2011/

  :O

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Edwin

  Een beetje informatie is erger dan geen informatie:

  “That figure reflects both registered stocks – material covered by an ownership title – and eligible stocks at warehouses monitored by Comex.”

  I.e. van de 141 miljoen ounces is 111 miljoen ounces gealloceerd. Dwz die staan op naam en staan dus niet ter beschikking van de COMEX.

  Blijven er 30 miljoen ounces die eligible zijn, i.e. waarmee de COMEX zilver contracten van longs mee kan vullen.

 • Edwin

  Welke Comex voorraad cijfers kloppen eigenlijk?

  De 30 miljoen ounces in Comex voorraden volgens 24hgold.com of de 141 miljoen ounces die Reuters aangeeft? Nu is Reuters zeker geen 100% betrouwbare informatiebron dus ik ben benieuwd wat waar is. Als er zoveel “overbodige” voorraad is wil ik heel graag een superlage prijs zien voor zilver…. koopmomentje.

  http://af.reuters.com/article/metalsNews/idAFL2E8FGHUI20120416?sp=true

 • Lamberto

  Beste Gerard,

  De overheid is nooit te vertrouwen!
  Kijk maar naar de activiteiten van de BVD in de jaren 70 van de vorige eeuw.
  De Marxistisch-Leninistische Partij van Nederland (MLPN) was een zogenaamd maoïstische groepering die in 1970 werd opgericht uit het MLCN.
  Jan de voormalige worstmaker was ook een sympathisant van het maoïstische gedachtegoed, en moet zich na de bovenvermelde openbaring goed beetgenomen hebben gevoeld.
  Het zal zo maar kunnen dat Wilders ook ingehuurd is om met zijn PVV opstandige elementen in kaart te brengen.
  Ook moeten we niet vreemd opkijken als in ons land weer opnieuw geheime opslagplaatsen vol wapens en ander oorlogstuig zijn geïnstalleerd.
  Denk hierbij aan een organisatie als “Gladio”.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7123954654432754727#

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard

  “Heb medeleiden met de vele tuinmannen…”

  Gezien de situatie in Argentinië denk ik dat die tuinmannen dat toch heel anders zien!
  (Hoewel ik denk dat dat niet met ons belastingeld betaald zou moeten worden)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @bobbi

  “alles is toch al in de prijs van goud ingecalculeerd?”

  Simpel antwoord: Nee.
  “alles is ingecalculeerd” staat ook wel bekend als de “efficient markt hypothesis”. Het stelt dat er geen mogelijkheid is om geld te verdienen in de markt omdat de markt zo efficient is dat alle informatie er onmiddelijk verdisconteerd wordt.
  Dat is fout om drie redenen; Informatie asymetrie, manipulatie en time preference.

  Informatie asymetrie: Er is altijd wel iemand die de informatie heeft voor iemand anders. Dit geld zowel voor kortdurende informatie als langurige informatie. De lezers van de blog zullen over het algemeen weten dat de huidige schuld situatie ooit zal eindigen. Dit is echter niet iedereen bekend.

  Manipulatie: De markt is niet oneindig groot. Een kleine markt kan door een grote speler tijdelijk gedomineerd worden.

  Time preference: Als het leeuwendeel van de markt probeert om binnen enkele dagen winst te maken is er ruimte voor een andere groep investeerders om situaties te herkennen waarin er een onder-valuatie plaatsvindt op een andere tijdschaal. Zeker nu de hedge-fund wereld enkel korte termijn georienteerd is is er ruimte voor lange termijn beleggers om leuke winsten te pakken.

  De reden om nu in PM te investeren is te vinden in de informatie asymetrie: diegene die

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gordijnen

  “Altijd moeilijk om een balans op te maken. Altijd lastig.”

  Nee, absolut niet lastig. Gewoon een simpele basisregel toepassen, overal en altijd.
  Het “lastig” ontstaat als we de basisregel niet consequent toepassen maar uitzonderingen gaan maken. Plots weet niemand meer waar hij/zij aan toe is, en het is ineens sociaal geaccepteerd om over de rug van anderen persoonlijk voordeel te halen.

  Die ene simpele regel is: NAP; Non Agression Principle.

  Alles wat je in je post beschreef is een gevolg van het niet volgen van het NAP.

 • Gerard

  Greetjes, High Five,
  Om nog een laatste keer terug te komen op die leuke discussie.

  Het begint met geestelijk gehandicapten, verslaafden en het eindigt met politieke tegenstanders.
  Dat is nu exact wat er gebeurde met het Maoisme in de jaren 70. Het idee werd hoog gedragen, ook in Nederland. SP is er groot mee geworden. Maar de ontwikkelingen in o.a. Cambodja (Pol Pot) hebben dit syteem ondermijnd. Ook Vietnam nam NA de overwinning van de oorlog al snel afstand van Mao na het drama in buurland Cambodja. Hoe dom kan men zijn, 15 jaar oorlog voor Jan zak…

  Wat PvV betreft, heb ik de indruk dat dit de enige in het “afgezonderde” gezelschap is die betrokken is bij de maatschappij en de problemen. De rest denk alleen maar aan vele dure villa’s over de hele wereld. Willempie heeft zelfs een paleis in Argentinie laten bouwen voor 6 jaar terug met een tuin van 25 vierkante KM ! Heb medeleiden met de vele tuinmannen… In Europa heeft hij ook nog enkele villa’s of paleizen staan.
  In dat soort kader heb ik liever iemand uit de familie die het opneemt voor de arme kinderen van niet bekwame ouders.

 • Lamberto

  Der Crash kommt: Krieg um Spanien ist aussichtslos!
  Auteur: John Mauldin
  De inhoud is interessant genoeg om kennis van te nemen.
  http://www.propagandafront.de/1108070/der-crash-kommt-krieg-um-spanien-ist-aussichtslos.html

 • Mexican Seastar
 • Snel

  Net even POW nieuws gezien. Een geluidswal is bekleed met gras. Kosten: 198000 euro.
  En maar bezuinigen op bv de gezondheidszorg. Wat is dit toch een triest land.

 • Nico

  Heeft u deze HORROR-grafiek al gezien?
  We zijn niet snel onder de indruk meer van drastische ontwikkelingen op de financiële markten, maar de volgende grafiek deed ons toch even slikken.

  De omvang aan dagelijkse leningen van de ECB verstrekt aan de Spaanse en Italiaanse banken over de afgelopen jaren. Hier kan zelfs de grafiek van Apple niet tegen op.
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/04/16/heeft-u-deze-horror-grafiek-al-gezien/

 • SilverSurfer

  @wortelbea

  Allereerst bedankt voor je reactie.

  1) Ik heb begrepen dat de leningen van de Spaanse banken aleen gebruikt worden om de balansen te versterken. Het geld komt dus niet in omloop.

  2) daar heb je gelijk in maar mijn vraag had ook meer betrekking op de situatie van Spaanse banken en niet zozeer van de Spaanse overheid.

 • greetjes

  @high five

  bedankt voor je mening hf, ik ben zelf een Ron Paul fan omdat hij ook erg tegen regulering is vanuit de overheid. Ik vond dit een moeilijke en ga er eens goed over nadenken…

 • bobbi

  Beste Allemaal,

  Wat ik me afvraag: alles is toch al in de prijs van goud ingecalculeerd? (Euro-) crisis, eventueel aanval op kerncentrale Iran? Stel euro valt, komt er vroeg of laat weer andere valuta of oplossing, economische crises is nu dal en wordt vroeg of laat weer een top.

  Oftewel, komt er vroeg of laat niet weer zo’n supercorrectie in de min op goud zoals in jaren 80?

 • erik

  @zilverpaul: bedankt voor het stuk. Erg interessant weer.

  @gerard, bedankt voor de reply.

  “Die 1:1 verhouding van Faber komt ook van Ian Gordon. Ook een meester in K-winter.
  Ik twijfel er steeds meer aan. De reden gaf ik in mijn stukje hierboven al aan.”

  -Ik ook. Maar wellicht dat zowel een crash van de beurs als grote inflatie een 1:1 kan veroorzaken. Wanneer de inflatie eerder in goud dan op aandelen gaat kan hetzelfde effec bereikt worden.

  Marc Faber gaf ooit aan dat het jammer is dat stromingen zich concentreren. Het zou veel interessanter zijn als er ook iemand was die contra zilverpaul blogt. Dan krijg je andere meningen, feiten, inzichten etc.

  Hoe dan ook, het is gelukt dit 12 jaar vooruit te schuiven.
  Als je de 3 voorgaande cicli op elkaar legt, blijken ze exact hetzelfde patroon te kennen. Als je de huidige erbij legt, blijkt die behoorlijk af te wijken.
  Dit komt door:
  1. de kracht van de informatie-bronnen (media, waarin vertrouwen steeds hersteld wordt),
  2. door grotere hoeveelheid geld dat uiteindelijk in de beurzen terrecht komt,
  3. door het steeds sneller en verder ophogen van de schuld.

  -Kees de Kort zegt zo`n beetje in de helft van zijn uitzendingen dat de consument uiteindelijk de bron is van de economie. Als de beurzen omhoog gaan, maar de overheden crashen zal dit uiteindelijk ook de consument raken. Zodra het de consument raakt zal die beurs wel weer dalen. Hoever hij dan eerst is gestegen en hoever hij daalt is dan natuurlijk de vraag :-)

  Een ander groot verschil met de jaren 30 (en voorgaande cycli) is dat we de problemen steeds beter documenteren. We hebben zoveel info van de jaren 30 dat we nu denken een oplossing te hebben gevonden. Over 80 jaar zullen weer nog meer info hebben omdat we nu nog meer data verzamelen (denk aan alle CBS`en, digitale opslag van data etc).

  Of het tij uiteindelijk te keren is, blijft natuurlijk de vraag. Volgens Marc Faber in ieder geval niet. Ian Gordon staat aan dezelfde kant. Wat mij betreft mogen ze WO3 overslaan.

 • wortelbea

  @silversurfer,

  stel dat ECB alles blijft opkopen,
  1. waar gaat dan het geld heen welke vroeger wel gebruikt werd om spaans schuldpapier te kopen ? (volgens mij in omloop, in een of andere grondstof, aandeel, materiaal -> dus inflatie)
  2. Spanie zal toch op een of andere manier moeten besparen = nog meer economische problemen (werkloosheid).

  1 + 2 = alles duurder en geen werk = revolutie.

  een mogelijk gevaar. misschien zijn er ook andere redenen, maar lijkt mij toch al eentje.

  nog eentje: Europa weer negatief in de picture: sneuwbal effect voor andere landen =
  idem voor Italie in dezelfde situatie = versterking van het reeds vermeld gevaar in Spanje..

 • gordijnen

  @high five

  Op het stadhuis kwam ik een trouwpaar tegen, die er niet erg snugger uitzagen, met heel veel kinderen. Het bruidspaar had uit twee verschillende huwelijken 20 kinderen. Omdat ze zelf niet in hun onderhoud konden voorzien en ook niet voor de kinderen konden zorgen, steunde de overheid hun. Elke 24-uur zorgde de overheid voor 5 begeleiders. Een van de begeleiders wist mij te vertellen, als er bijvoorbeeld een ei kapot valt in de keuken, raakt vader helemaal in paniek.

  Ik vraag mij wel eens af, als mensen niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien, moet de samenleving dan opdraaien voor verdere uitbreiding?

  Dhr Staal van Vestia kreeg een vertrekpremie van 3,5 miljoen euro. Ik vroeg mij toen al af, waarom zoveel? Waarschijnlijk weet hij te veel, kon hier alleen geen bewijs voor vinden.

  Nu de financieel directeur van Vestia in de cel zit, komt er misschien wat meer duidelijkheid.
  Het bestaan van Vestia staat op het spel. Indirect ook van de andere sociale woningbouwverenigingen.

  De hierboven genoemde personen zijn beide schadelijk voor onze samenleving. Sorry, het moest er even uit.

  Het zit vast in de genen.

  Altijd moeilijk om een balans op te maken. Altijd lastig.

 • high five

  De ‘onhoudbare’grens van 6% is wederom overschreden

  Spaanse rente weer boven 6%
  http://nos.nl/artikel/362944-spaanse-rente-weer-boven-6.html

 • high five

  @Wijros. Gefeliciteerd met die putjes apple.!

 • high five

  @greetjes Dit is inderdaad moeilijke problematiek!. Zo te zien gaat het om relatief weinig gevallen en kinderen kunnen uit huis geplaatst worden indien nodig.(fysieke/geestelijke mishandeling). Als de ‘patiënt’ het eens is met sterilisatie of wat dan prima, anders niet. Ik ben tegen gedwongen lichamelijke ingrepen. Alhoewel ik kan begrijpen dat er mensen zijn die vinden dat de maatschappij beschermt moet worden voor dit soort mensen die niet goed kinderen kunnen opvoeden. Uit maatschappelijk oogpunt is dit misschien wenselijk, maar waar ligt de grens precies. Persoonlijk geef ik de voorkeur voor een samenleving met sterke persoonlijke rechten waar de overheid niet aan kan komen.

 • Nico

  Apple neemt een duik,dat kon ook niet uitblijven.
  Apple duikt onder $600, technische indicatoren verslechteren in snel tempo
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/04/16/apple-duikt-onder-600-technische-indicatoren-verslechteren-in-snel-tempo/

 • SilverSurfer

  Kan iemand mij uitleggen waarom de situatie in Spanje zo gevaarlijk is? Spanje (banken)heeft vele miljarden van de ECB geleend maar de ECB zal Spanje nooit failliet laten verklaren wanneer zij de rente niet kunnen betalen. De ECB wordt immers geregeerd door hooggeplaatste politici en die zullen de europese droom niet laten ontploffen.

  Zolang de ECB Spaanse (en Italiaans) banken kredieten blijven verstrekken is er toch niets aan de hand? Ik heb begrepen dat dit geld niet in circulatie komt waardoor er geen gevaar voor (hyper) inflatie is.

 • Jullie

  Kwestie van kopen en een lange adem hebben, dat is de hele strategie van goud en zilver. Niets meer, niets minder.

  En hoe meer mensen goud en zilver kopen, des te korter je adem mag zijn.

  Er komt een moment van kantelen, dat is wanneer alles in een ENORME stroom versnelling zal gaan, de vraag is wanneer. Het is niet aan te raden dit moment ‘te timen’ want dat gaat je niet lukken, wees dat moment voor, dat is waar het allemaal om gaat.

  Vooralsnog lijkt het er niet op dat dit moment eraan zit te komen, maar het kan ook zijn dat we volgende maand middenin de hectiek van dat moment zitten. Niemand die het weet.

 • greetjes

  @high five

  Duidelijk verhaal hoe de elite werkt.

  Vergeef me, maar ik wil nog even terug naar ons vorige onderwerp. Heeft alles te maken met respect voor je mening. Hoe bezie je de probleemstelling vanuit de positie van de mishandelde of misschien mismaakte kinderen?

 • high five

  Prinselijk paar koopt Griekse villa
  http://nos.nl/tekst/362780-prinselijk-paar-koopt-griekse-villa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29&utm_content=Google+International

  Ik ben wel benieuwd van wie ze dit gekocht hebben. Dit staat symbool voor het proces dat de criminele bankiers en de elitaire families alles in handen zullen krijgen.
  Max Keiser ontmoette een jaar of wat in Griekenland nog oude collega’s uit Wallstreet die bralde dat ze hele eilanden kwamen opkopen.

  p.s. Groenlinks is tegenwoordig een puur elitaire partij, dat is mij al eerder opgevallen.

 • Zilverpaul

  @ Johan, dank voor je reactie.
  Met voorzichtigheid is uiteraard niets mis. Er is maar 1 ding zeker, en dat is dat het leven eindig is. Voor de rest is het een kwestie van inschatten.
  Kennis geeft dan een voorsprong, maar geen volkomen zekerheid. Zoals ik al eens eerder schreef; vertrouw op Allah, maar bindt wel je kamelen vast. Er is dus niets mis om wat cash of gewone aandelen achter de hand te houden; we weten immers niet zeker hoe de weg zal verlopen.

  mvg, Zilverpaul

 • http://www.zilver-inkoop.nl/goudprijs.html Goudprijs

  De meeste professionele beleggers die ik spreek zijn voornamelijk bearish op het edelmetaal.
  Maar dat zijn dan ook allemaal lijntjestrekkers die enkel in de papieren futures handelen.
  Mij valt op dat na elke ‘raid’ op de edelmetaalprijzen er weer een rustig en solide herstel komt.
  Toch kan het als believer verstandig zijn om je geplande aankopen af te stemmen op zulke papieren dumps.
  En ik zeg altijd 1 ding als de prijzen weer hard zakken: Edelmetalen roesten niet!

 • Marc

  Een ingewikkede uiteenzetting deze keer. (voor mij dan)
  Toch lijkt het positief voor de silverbugs onder ons.

 • Johan de Velde

  Sorry voor de foutjes in bovenstaande bijdrage.
  voor de zilverprijs uiteraard gelden: ruim 30 dollar.
  ” Onze politici en minstens” moet natuurlijk zijn “Onze politici en Banksters”
  Ik zal voortaan beter opletten… (:-)

 • Johan de Velde

  Beste Zilverpaul,

  Dank dat je ons steeds zo goed informeert.
  Dat waarderen alle lezers denk ik. Op basis van logisch denken kan ik helemaal met je mee gaan. Tegelijkertijd ben ik voorzichtig geworden. Simpelweg omdat logisch redeneren maar ten dele meer werkt in deze tijd. We zien de meest gekke dingen gebeuren, die gespeend zijn van iedere logica. Als ik twee jaar geleden had verteld dat er bijna onuitsprekelijke getallen aan dollars en euro’s zouden worden geprint, terwijl zilver nog steeds op ruim 30 euro zou staan, dan had iedereen mij vriendelijk uitgelachen. En terecht.
  Persoonlijk heb ik het idee dat ik steeds meer rekening houden met het onverwachte. Het liefst zou ik bijna al mijn resterende cash in edelmetalen steken. En de grote klap afwachten.
  Maar iets in mij zegt, dat ik vast moet blijven houden aan een deel van mijn cash. En ook gewone aandelen niet allemaal van de hand doen.
  Hoge heren kunnen gekke sprongen maken. Ze zullen tot aan het laatste proberen de touwtjes in handen te houden. Volgens mij kunnen ze dat nog best een paar jaar volhouden.
  Met liegen en bedriegen kom je een heel eind in deze wereld. Met manipulatie ook. Dat blijkt wel. Het zou mij ook een hele duit waard zijn, om eens een bezoekje te brengen aan Fort Knox en te kijken wat daar ligt. En vervolgens te laten onderzoeken in hoeverre het echt goud is en in hoeverre het tungsten betreft.
  Maar er is niemand die daar toegang krijgt, toch?
  Kortom; er zijn te veel mensen die, wat we noemen, boven de wet staan. Als ik lieg, word ik daar op afgerekend. Terecht.
  Maar ik zag gisteren nog een YouTube film van een jaar geleden, waarin Timo Geitner op de vraag hoe groot de kans is dat Amerika een afwaardering krijgt, antwoordt: No Risk.
  Onze politici en minstens voeren een continu good news show op. Er zijn echter vrijwel geen mensen die hen wijzen op hun leugens en halve waarheden. Voor mensen die de waarheid op een of ander terrein zeggen, hebben we tegenwoordig een term bedacht: ‘politiek incorrect’.
  Zij spelen het spelletje namelijk niet mee. En of dat spelletje nou gaat over “Die fantastische euro die zoveel zegeningen brengt” of over ” Het is allemaal de schuld van de speculanten'” of over “Die fantastische multi-culti samenleving” maakt niet zoveel uit. Als je de waarheid boven tafel brengt, wordt je niet meer gepruimd door de politiek correcte meerderheid.
  Wat mij betreft worden “politiek incorrecte politici en bankiers” gezien als geuzen. En op een geuzennaam mag je best trots zijn.