24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goudprijs bereikt hoogste punt sinds september 2013

Korte Goudupdate

Gemeten in euro’s staat de goudprijs op het hoogste niveau sinds de vorige piek uit september 2013. De euro heeft ten opzichte van de dollar flink aan waarde ingeboet en de wisselkoers staat nu op een dieptepunt; niet eerder in de afgelopen negen jaar was de euro zo goedkoop in verhouding met de dollar.

Het nieuwe hoogtepunt van de goudprijs is bereikt op een niveau van ongeveer EUR 1.050 per troy ounce. Als de huidige trend voortzet is de verwachting dat de ECB de economie verder zal moeten stimuleren en de rente zal verlagen.

Verder wordt de stijging van de goudprijs veroorzaakt door toenemende geruchten rondom Griekenland en de mogelijke terugtreding uit de Eurozone. De uitkomst van de presidentsverkiezingen in Griekenland, waarvan de procedure in februari zal beginnen, zal daarin van grote invloed zijn. Eind 2011, de vorige keer dat er geruchten gingen over een mogelijke exit van Griekenland, liep de goudprijs op tot bijna $2,000 per troy ounce.

Volgens Wolfgang Wrzesniok-Rossbach, CEO van de Duitse goudhandelaar en smelterij Degussa is er sprake van een sterke toename van de interesse in fysiek goud, voornamelijk door de onzekerheid binnen Europa over het voortbestaan van de Euro.

 

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook