24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goudprijs omhoog met $30 en zilver 3% hoger.

Zowel de goudprijs als de zilverprijs zijn de afgelopen paar dagen fors gestegen. Daarmee komen de koersen uit op het hoogste punt in twee maanden tijd. Investeerders zoeken naar veilige havens in verband met de hoge inflatie en geo-politieke onrust. Ook verwacht men hogere volatiliteit volgende week, als gevolg van de vergadering bij de Federal Reserve en het aankomende rentebesluit.

Woensdag steeg de goudprijs met meer dan $30, waarmee de prijs uitkwam op $1.842,90. Vaak zien we dat rond de psychologisch belangrijke niveau’s zoals de kaap van $1.800 extra veel handel ontstaat. De futures prijs voor zilver in Mart is gestegen met meer dan 3% en kwam uit op $24,21.

Met name de zorgen over inflatie wereldwijd was een aanjager voor de hogere koersen in goud en zilver. In Britannia werd de inflatieverwachting bijgesteld naar 5,4% in december, dat is het hoogste niveau sinds maart 1992. In Canada stegen de inflatiecijfers naar 4,8% per december.

De hogere inflatie in combinatie met eventueel hogere rentestanden zorgt voor wat onrust onder beleggers. Daarnaast is er onrust over de situatie in Oekraine. De prijsstijging kwam op dezelfde dag dat Biden aankondigde $200 miljoen beschikbaar te stellen in militaire ondersteuning voor Oekraine, waar wordt gevreesd voor een invasie door Rusland.

Bekijk ook