Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiƫle wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Goudprijs stijgt tot nieuw record: EUR 1.000 per troy ounce

14-05-2010 Rolf van Zanten

De goudkoers is vandaag gestegen naar een recordhoogte van ruim EUR 1.000 (ongeveer $1.250). Beleggers stappen massaal in goud en zilver naar aanleiding van de aanhoudende onrust en onzekerheid over de Europese schuldencrisis.

Ondertussen is fysiek goud in de vorm van baren en munten zeer slecht verkrijgbaar. De huidige biedprijs voor de inkoop van goud staat op EUR 1.000 per troy ounce voor de gouden beleggingsmunten als de Krugerrand en de Maple Leaf. Tot op heden zijn er echter weinig beleggers die hun goud willen verkopen, ondanks deze hoge goudprijs. De onzekerheid over de stabiliteit van de Euro is de belangrijkste reden om het goud niet te verkopen, maar om de ontwikkelingen en de als gevolg daarvan waarschijnlijk verder oplopende goudkoers af te wachten.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Jacky :

  Beste Rolf,

  Waarom verkoopt u de munten 30% boven de intrinsieke waarde van het zilver?

  mvg,

  Jacky

  Beste Jacky,

  Dit is een kwestie van vraag en aanbod. Op dit moment is er dusdanig veel vraag, dat de prijzen overal omhoog worden bijgesteld en de beschikbaarheid van zowel goud als zilver drastisch afneemt. Gouden munten zijn vrijwel overal uitverkocht en goud baren hebben vanaf de leverancier een levertijd van zo’n 6 weken op dit moment.
  Ik kan de zilveren munten nog beperkt aanbieden, munthuizen schijnen 24 uur per dag munten te slaan om aan de wereldwijd hoge vraag naar fysiek zilver en goud te voldoen. Overigens ligt de huidige biedprijs 17% boven de spotprijs, dus niet alleen de verkoopprijs wordt steeds hoger.

  Mvg,

  Rolf

 • Jacky

  Beste Rolf,

  Waarom verkoopt u de munten 30% boven de intrinsieke waarde van het zilver?

  mvg,

  Jacky