24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goudverkoop in de Verenigde Staten ervaarde hoge piek in 2020

Vorig jaar stortte men zich massaal op goud om zich zo op te beschermen tegen de onzekerheden die COVID-19 met zich meebracht. Dit was ook zo het geval in de Verenigde Staten. De toename in vraag naar goud was in de Verenigde Staten zelfs zo hoog dat het een recordhoogte bereikte. De vraag naar beleggingsgoud was namelijk niet meer zó hoog geweest sinds 2011.

Volgens de World Gold Council deed niet alleen de onzekerheid die COVID-19 met zich meebracht aanzetten tot het investeren in goud. Ook de lage rente, positief momentum in de goudprijs en een toename van een vraag naar rendement op spaargeld dienden als drijfveren. De World Gold Council heeft een onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat men vooral in goud investeerde om hun vermogen te beschermen of om rendement te behalen. Er waren een stuk minder mensen die goud als speculatieve belegging voor de korte termijn kochten. Dit is niet alleen het geval voor munten en baren, maar ook voor bijvoorbeeld ETF’s en goud in combinatie met opslag.

Nuleverbaar:/troyouncegoudenmunten

Goud verkoop in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is er vorig jaar maar liefst $3,8 miljard dollar uitgegeven aan gouden munten en goudbaren. Deze grote hoeveelheden worden in dit jaar ook weer doorgezet. In alleen januari al verkocht de US Mint al 220.000 troy ounce aan beleggingsmunten en dit was de grootste hoeveelheid sinds december 2009. Januari was tevens de beste januari maand van de eeuw voor het munthuis. Ook de cijfers van februari gaan de goede kant op. Halverwege februari was er namelijk al 118.500 troy ounce aan beleggingsmunten verkocht.

De U.S. Mint slaat de zilveren Eagle munten, de gouden Eagle en Buffalo munten in 1 troy ounce puur goud en zilver. In de zomer van 2021 komt er tevens een nieuw design op de markt voor de Silver Eagle munten.

Verwachting World Gold Council

Vanwege de terugkerende rust en de opkrabbelende economie verwacht de World Gold Council dat 2020 minder zal pieken op het gebied van goud. Dit maakt hen niet minder positief over goud. In het afgelopen jaar zijn er ook veel mensen geweest die hun goud moesten verkopen vanwege een geldtekort. Wanneer de economie weer verder opkrabbelt zal de belangstelling naar gouden sieraden op den duur ook weer toenemen. Deze toenemende belangstelling zal de goudprijs dan ook weer stimuleren.

Bekijk ook