24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Griekenland fleurt goudwaarde niet op

Het afgelopen weekend en de afgelopen dagen werd een hoop gesuggereerd omtrent de financiële hulp richting het “bijna failliete” Griekenland. Eerder las u hier al dat een grote hoeveelheid (1/8ste van het totaal) werd verkocht om onder andere Griekenland financieel te hulp te schieten. Het effect van deze combinatie van berichten heeft echter tot nu toe nog geen gevolg gehad op de goudprijs en/of op de waarde van de Euro.

Er was na het weekend een kleine en korte opleving te zien in onder andere de verhouding van de dollar richting de euro. Maar rond 10.00 uur ’s ochtends veranderde de koers weer richting de rode cijfers (van $ 1,365 naar $ 1,352). De goudprijs werd meegesleurd in het beursverloop; na een top neergezet te hebben van $ 1.123,50 werd een daling ingezet tot een waarde van $ 1.113.

Hoewel in de laatste weken een min of meer stabiele goudprijs bereikt lijkt te zijn, zijn de meningen over de toekomst verdeeld. Overwegend horen we negatieve verhalen aangezien de Amerikaanse Dollar in waarde zal toenemen na historische lage standen in de afgelopen maanden. Volgens sceptici zal de goudprijs zelf dalen tot onder de $ 1.000!

Bekijk ook