24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Grieks goud

Net is bekend geworden dat Griekenland gered gaat worden; de komende drie jaar wordt het land voorzien van financiële fondsen om het nog even uit te zingen. Zie ook Zerohedge.

Uw columnist had net onderstaande column gereed:

Nu Griekenland in het volle daglicht staat wordt duidelijk welk spel gespeeld wordt door de banken en politici. In verschillende media worden de Grieken neergezet als een lui, olijfetend volk wat profiteert van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler. Hoewel dit misschien op een bepaald vlak wel een kern van waarheid mag hebben, spelen er mijn inziens fundamenteel andere zaken.

Het is namelijk niet de Griekse bevolking, maar de Griekse regering die in het verleden zich door Goldman Sachs en consorten financiële constructies in de maag hebben laten splitsen die toentertijd ruimte gaven in de overheidsfinanciën, waarmee het land zich kon aansluiten bij Europa.

Hoewel zeker de banken hebben moeten weten dat het een economische suicideconstructie betrof, kan men de vraag stellen of de Griekse bevolking niet evenzeer het slachtoffer is van de Europese wens tot eenheid, graaizucht van de begeleidende banken en gemakzucht van de politici.

Als een samenleving onder druk komt te staan wordt vaak een vijand van buiten benoemd waar het ongenoegen van de bevolking naar toe kan worden gekanaliseerd. Zoals door de leidende Westerse cultuur de moslims nu onder de terrorisme-vlag verdacht worden gemaakt, zie je binnen Europa dat stelling wordt genomen tegen de afzonderlijke lidstaten.

De Griekse bevolking is evenzeer het slachtoffer van de financiële excessen die zich voordoen als de West-Europese bevolking die de portemonnee mag trekken. Immers, het steungeld gaat niet naar de Griekse bevolking, maar hoofdzakelijk naar de grote Europese banken en financiële instellingen die omdat ze allerlei belangen hebben in Griekse waardepapieren zo overeind gehouden worden. Door stemmingmakerij vanuit de politiek en de media wordt zo het nationalisme aangewakkerd, wat helaas een veelbeproefde tactiek is om de aandacht af te leiden van wat er werkelijk aan de hand is.

 

Helaas stapt Griekenland niet uit de EU. Het ontneemt de bevolking nu de kans om de boel weer in te richten en West Europa mag nu zijn eigen bevolking kwellen met allerlei bezuinigingen om via Griekse steun de banken overeind te houden. (Begrijp me goed, een ‘nee’ tegen Europa zal het einde van de Europese droom betekenen en een hele forse dip betekenen in onze welstand, maar de boel kan zonder de ECB en consorten dan weer worden opgebouwd).

Het geld wat in Griekenland gestoken wordt en de bezuinigingen die in Europa worden doorgevoerd zal uiteindelijk naar de ECB vloeien, de grote banken en financiële stellingen, die zo hun kaartenhuis nog even overeind kunnen houden met bijbehorende bonussen.

Ten gevolge van de ‘redding’ mogen de Grieken mogen nu fors gaan bezuinigen, net als de andere bewoners van Europa, want het geld moet toch immers ergens vandaan komen. En mocht de tegenstand van de bevolking te groot worden, zal de geldpers verder worden aangezet zodat de bevolking via de dan aanzwengelende inflatie alsnog van zijn koopkracht wordt afgeholpen. U begrijpt het; u verdient hetzelfde, maar alles wordt duurder waardoor u minder met uw geld kan. Wat u kunt doen? Bescherm u. Naast Griekenland kunt nu al allerlei voortekenen zien dat de economische vulkaan op uitbarsten staat. Spanje, Portugal, Ierland, Italië; ze komen allemaal binnenkort aan de beurt. Koop goud en zilver. Het stijgt al jaren in waarde. Of, anders gezegd, de waarde van de dollar, de euro, het pond en de yen dalen al jaren ten opzichte van het echte geld, goud en zilver.

U beschermt u hiermee tegen (een deel) van de gevolgen die de zich nu ontvouwende crisis te weeg gaat brengen, en tegelijkertijd brengt u met elke gram aankoop uw stem uit tegen de veroorzakers van deze narigheid. Want zoals Dracula niet tegen zonlicht kan, kan ons huidig financieel systeem niet tegen de glans van goud en zilver.

Zo bekeken is de aankoop van elke gram edelmetaal een vorm van democratie, waarmee u en uw stem uitbrengt en tegelijkertijd u zelf wapent tegen dat wat komen gaat.

Een interessant artikel die de kwestie vanuit een andere hoek bekijkt.

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook