24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Het effect van hoge werkloosheidscijfers op de edelmetaalkoers

Vorige week werd al aandacht gevestigd op het effect dat de stijgende werkloosheid in de Verenigde Staten heeft op de goudprijs. Deze week bleek dat volgens de algehele verwachting de werkloosheid inderdaad verder is toegenomen. Zo werd gisteren bekend dat het aantal werklozen in de Verenigde Staten is toegenomen met meer dan 6,6 miljoen mensen. Alhoewel een verdere stijging in het aantal werklozen werd verwacht, lijkt het er toch op dat de financiële markten een stijging van deze grootte niet aan zagen komen. Zo constateert Andrew Grantham, senior econoom bij CIBC, dat de financiële markten toch sterker reageerden en men nu de verwachting over het werkloosheidscijfer naar boven bijstelt. Er wordt nu vanuit gegaan dat het werkloosheidspercentage in de komende maanden met meer dan 10% gaat toenemen. Zeker nu het aantal besmettingen met het Coronavirus in de Verenigde Staten in een rap tempo stijgt en er steeds meer maatregelen worden aangekondigd om het virus in te dammen.

De stijgende werkloosheidscijfers hadden deze week meteen een effect op de goud- en zilver futures. Zo steeg afgelopen donderdag de prijs van de goud futures van juni met 2% naar $1626 per ounce. Ook de zilver futures van mei stegen naar een bedrag van $14,61 per ounce.

Kijkend naar deze week lijkt het er in ieder geval op dat de edelmetaal prijs heeft geprofiteerd van onrust op de financiële markten. En maakt zo de naam van ‘Safe Haven’ waar. Ook geïnteresseerd in de aankoop van goud of ander edelmetaal als ‘Safe Haven’? Bekijk hier ons actuele aanbod. 

 

Bekijk ook