24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Het eindpunt van de reis

In tijden van beroering kan het geen kwaad de zaak weer eens op langere termijn in ogenschouw te nemen.

Hieronder ziet u de grafiek van de Dow Jones, afgezet tegen de goudprijs. Het moge duidelijk zijn waar de afgelopen tien jaar de beste rendementen op zijn behaald.

https://www.thesilvermountain.nl/images/indu-goud.png

Als we er vervolgens eenzelfde soort grafiek bij halen wat de verhouding tussen de Dow Jones en zilver weergeeft, wordt een vergelijkbaar plaatje zichtbaar.

https://www.thesilvermountain.nl/images/indu-zilver.png

Hoewel in beide grafieken duidelijk wordt aangegeven in welke trend zich een en ander bevindt, is ook duidelijk dat dit gepaard gaat met soms tussentijds heftige bewegingen die precies tegenovergesteld gaan als wat je, gezien de fundamentele factoren, zou mogen verwachten. De bull doet er dan ook alles aan om zijn berijders op weg naar de top van zich af te schudden.

Zo kan het dus gebeuren dat zilver de afgelopen weken in verhouding slecht heeft gepresteerd, wat geheel tegenovergesteld is van wat je fundamenteel zou mogen verwachten.

De onrust die nu zichtbaar is geworden op de financiële markten zal met een verdere verdieping van de problemen alleen maar groter worden. Daarbij valt dus ook te verwachten, dat in de goud- en zilverprijsontwikkeling steeds grotere uitslagen zichtbaar zullen worden, ook welke die anders zijn dan vooraf gedacht. Rustig blijven, is dan het devies.

Het is dat de zich ontrollende crisis zoveel leed te weeg gaat brengen bij de meerderheid van de bevolking die geen weet heeft van de verdamping van hun spaargelden in pensioenfondsen en banktegoeden, anders zou je er nog een leuke vrijetijdsbesteding aan kunnen overhouden.

Een premier die zich uit een vergissing van 50 miljard moet zien te redden, een deskundige van een bank die vertelt dat investeren in goud link is omdat het in dollars wordt uitgedrukt welke wel eens zouden kunnen dalen in waarde, alle al of niet geleerde economen die in actualiteitenprogramma’s komen opdraven met niet ter zake doende verklaringen, het verbod op het short gaan op financiële aandelen wat nog nooit eerder heeft geholpen; ik moet bekennen dat ik het niet altijd droog hou.

Anderzijds geven de gebeurtenissen in Engeland mijn inziens ook duidelijk weer waar jongeren zonder al te veel vooruitzicht zich toe kunnen laten verleiden. Zoals Gerald Celente aangeeft: “ if you loose everything, you loose it”.

We gaan bijzonder roerige jaren tegemoet, waarbij je mag verwachten dat de onrust en onvrede bij de bevolking in het Westen steeds groter zal worden met het instorten van het economisch systeem. Wat eerst alleen om de knikkers ging, gaat zich nu vertalen in onrust, werkeloosheid en een zichtbare verarming van de bevolking.

Met het verstrijken van de tijd worden de te nemen maatregelen om het systeem maar overeind te houden steeds groter en volgen elkaar steeds sneller op. De economische trein nadert na 40 jaar het eindstation. Vergeet niet een gouden of zilveren kaartje naar een volgende bestemming te kopen, wil u niet op dat station achterblijven als de trein na pakweg 2015 weer vertrekt op weg naar economisch betere tijden.

http://thesilvermountain.nl/images/zilver-trein.JPG

Tot slot, een aanbevelenswaardig gesprek met Jim Sinclair  en een artikel uit Mineweb.

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook