24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Het gemak dient de mens

Tot veler verrassing heeft de FED het toch aangedurfd het maandelijks steunbedrag van 85 miljard te verlagen naar 75 miljard dollar. Kan de vertrekkende Ben Bernanke met opgeheven hoofd zijn post verlaten: het herstel is onder zijn leiding eindelijk ingezet. Dat er geen feitelijke gegevens uit de economie komen die het zogenaamde herstel  ondersteunen laten we voor het gemak maar even achterwege.

Op dit fantastische nieuws zijn de goud- en zilverprijs weer eens onderuit gegaan met resp. 1,2 en 0,8 %. Waarom zou je immers het waardevolle geld omzetten in relieken uit het verleden, zeker nu de economie weer zo lekker aantrekt? Dat de daling in de goud-en zilverprijs werd veroorzaakt door het plotseling op de markt brengen van papieren contracten ( 7,064 shorts om 2.01 uur Amerikaanse tijd, gevolgd door 3.098 contracten 1 minuut later) laten we voor het gemak maar even achterwege.

Maar niet alleen goud en zilver reageerden, ook de Dow Jones liet zich niet onbetuigd met een stijging van 1,8 %. Hiermee staat de Dow weer op haar recordstand, als resultante van de bijzonder goede vooruitzichten van de Amerikaanse economie. Dat het merendeel van de handel op de beurs veroorzaakt wordt door de zgn. High Frequency Trading, en daarmee weinig tot niets van doen heeft met fundamentele factoren, laten we voor het gemak maar even achterwege.

Verder werd vandaag bekend dat de VS ongeveer 750 ton goud richting China heeft verscheept dit jaar. Waarom zou China toch zo’n enorme goudhonger hebben, denkt u? Maar ach, fundamentele factoren, laten we die op een mooie dag als vandaag maar even achterwege laten.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

Bekijk ook