Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Het Nederlandse goud

08-01-2012 Zilverpaul

In een uitzending van Nieuwsuur van afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt waar het goud van de Nederlandse Bank zich bevindt; 10% in Nederland en 90% in het buitenland, te weten in Canada, Amerika en Engeland. Als officiële reden werd gegeven dat het historisch zo gegroeid is; in het verleden is het goud verscheept onder de dreiging van Nazi Duitsland en later op grond van de dreiging vanuit communistisch Rusland. Tevens zou dit handig zijn voor de handel in goud; het zou immers transportkosten e.d. vermijden. Klaas Knot, de nieuwe directeur van de Nederlandse Centrale Bank zag daarom voor de camera geen reden dit beleid te wijzigen.

Een aantal zaken zijn hierin mijn inziens opvallend. Ten eerste uiteraard de grote hoeveelheid buitengaats goud. Het vertrouwen dat Knot uitsprak dat het goud nog steeds van ons was baseerde hij op de goede werkrelatie die hij had met de genoemde centrale bankiers van die landen. Sinds, ik meen vorig jaar, ook de centrale bank van Canada onder leiding staat van een Goldman Sachs bankier kun je je afvragen wat een goede werkrelatie nog waard is in tijden van oorlog. Zeker, geen openlijke oorlog, maar wel een muntoorlog, waarin de Europese tegenstanders worden aangevallen met afwaarderingen door de Amerikaanse ratingbureaus. Het gevolg daarvan is dat nu de dollar al weer enige tijd ondersteund wordt doordat kapitaal Europa ontvlucht en zijn heil zoekt in Amerikaanse waardepapieren, en Europa op het punt van instorten staat. Zo fijn is die werkrelatie dus niet.

Opvallend is trouwens de rol van Engeland op het macro-economische toneel. Je hoort namelijk bijna nooit iets over het economische reilen en zeilen van dit land. Toch blijkt dat bijvoorbeeld in het MFGlobal gebeuren dat de vrijheid die financiële instellingen hebben in Engeland nog groter is dan in Amerika. Misschien klopt het beeld dan ook wel niet dat Engeland zijn rol als financiële supermacht heeft verloren aan Amerika. Zeker, qua volume heeft Amerika Engeland fors overvleugeld, maar de vraag is wie er daadwerkelijk aan de touwtjes trekt. Wellicht is de VS vooral een groot buitengebied van Engeland waarin de City nog steeds aan de touwtjes trekt.

Terug naar ons goud; een tweede opvallend punt is dat Klaas Knot deze gegevens heeft geopenbaard. Zijn voorganger Wellink heeft deze cijfers nooit prijs willen geven. Wellicht luidt dit dan ook wel een koerswijziging in van de Nederlandse Centrale Bank om het goud daadwerkelijk terug te halen. De ophef die hierover ontstaat kan Knot immers een stok geven om zijn collega’s uit het westen me te slaan; ‘ helaas, ik moet het goud wel terugnemen, want ik word hiertoe gedwongen door het parlement/bevolking ‘. Op zich zou dit passen in de initiatieven die achter de coulissen worden ontvouwd om samen met Duitsland een soort Nordic Euro in te voeren, welke gekoppeld wordt aan de roebel en de Chinese munt. Deze combinatie als vervanger van de dollar zou worden gedekt door onder meer de goudreserves van deze landen.

We gaan het zien. Ondertussen wordt de opwaartse druk op zilver steeds groter. Zo is de prijs die u betaalt voor zilver uit het fonds van Sprott al 32% hoger dan de zilverprijs volgens de Comex. Het enige verschil tussen die twee is dat u bij het Sprott fonds zeker weet dat u ook daadwerkelijk zilver in uw bezit heeft, en geen papieren belofte tot levering. Er begint hiermee een steeds groter verschil te komen tussen de Comexprijs van zilver en de werkelijke fysieke zilverprijs, en daarmee verliest de Comex langzamerhand steeds meer van zijn invloed. En dat is goed nieuws voor de bezitters van zilver, want dat zou het einde betekenen van de onderdrukking van de prijs van echt zilver. Maar nog niet te vroeg gejuicht; de tegenstander is pas verslagen als het hoofd duurzaam van de romp is gescheiden, en zover is het nog niet.

Daarnaast is opvallend dat zilver zich weer in in backwardation bevindt. Dit betekent dat een futurescontract goedkoper is dan de aankoop van echt zilver in het hier-en-nu. Men betaalt liever nu meer dan dat men later er op moet vertrouwen dat het zilver ook daadwerkelijk geleverd wordt indien men dat wenst.

Backwardation is een teken van een tekort ( in dit geval van zilver), maar het kan ook het tekort aan vertrouwen betekenen .

de rode lijn geeft de backwardation weer

Het verleden (laatste kwartaal 2010-eerste kwartaal 2011) heeft bewezen dat zo’n periode van backwardation gepaard gaat met flinke stijgingen van de zilverprijs.

Tot slot nog een grafiek van de omzet van de Amerikaanse goud- en zilver Eagles. U ziet dat de omzet in beiden fors omhoog beweegt, maar ook dat de omzet in beiden vrijwel gelijk is. Opmerkelijk, aangezien zilver ruim 50 maal goedkoper is dan goud.

Paul de Boer

www.Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Andreas

  40% kans op recessie. En gij geleuft dat. Maak er maar 95% van. Wie houdt wie nu voor de gek?

 • temp242
 • temp242

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3121617/2012/01/14/13-euro-per-gram-goud-is-echt-bedrog.dhtml

  En de meute maar gezellig inleveren om met de opbrengst die leuke laatste nieuwe I-phone te kunnen kopen…

 • temp242
 • mismatch

  http://www.zerohedge.com/contributed/are-middle-east-wars-really-about-forcing-world-dollars-and-private-central-banking

  Het patroon van een elite die steeds krampachtiger en geweldadiger haar controle probeert te behouden wordt steeds duidelijker zichtbaar. Laat ook zien dat de regeringen niet hun bevolking dienen maar de mannen achter de schermen (Centrale Banken). Volgens mij duurt het niet al te lang meer voordat China en Rusland ook steeds zichtbaarder tegengas gaan geven.

 • Edwin

  Nog geen maximum contant limiet tegengekomen voor Nederland. Wel de merkwaardige situatie dat voor een “wettig betaalmiddel” geen acceptatieplicht is. Wat heeft het dan voor zin om iets een Wettig betaalmiddel te maken? Je MAG ermee betalen. Ja, dat is op alles van toepassing, zolang de ander het aanneemt. Grappig hoor, maar ergens klopt er iets niet.

  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/wat-is-een-wettig-betaalmiddel-en-kan-ik-daar-overal-mee-betalen.html

 • Edwin

  Video met volgens mij een correctie uitleg van Iran situatie. USA zoekt een geloofwaardige reden om weer een land binnen te vallen. Atoomdeskundigen zeggen nog nu nog steeds dat Iran geen wapenniveau uranium heeft. In tegenstelling daarop heeft Israel al 300+ kernwapens en is niet onder atoomtoezicht. Selectief landen beschuldigen past goed in het macht- en pik-de-goederen-in spelletjes. Iran heeft teveel olie, dat lokt dit soort acties van USA uit.

  http://www.youtube.com/watch?v=94LAcOMoMPw&feature=youtube_gdata_player

 • Ethan

  Io,

  In Italie mag je nu nog maar tot 1000.

  Dit gaat geleidelijk zakken tot 300.. tot zo ver even een nieuwe TV kopen!

  Meer hier:

  http://www.zerohedge.com/news/guest-post-has-italy-gone-fascist

  The passing of an extraordinary edict making cash transactions of more than Euro 1,000 illegal (not subject to reporting – just plain illegal). Following Prodi’s own desire, the existing regime has indicated that this level will be progressively reduced to a limit as low as Euro 300. Hence cash is maybe for the first time in history no longer legal tender (over Euro 1,000, for now);

  A requirement that credit card companies report all transactions carried out by Italians, in Italy and abroad to the fiscal authorities;

  Delays and refusals by banks in allowing customers to withdraw cash balances of as little as Euro 10,000;

  Finance Police has placed cameras at the physical borders with Switzerland (see below) to register all license plates. In addition, currency-sniffing dogs have been deployed at the border

 • Corry

  Tot hoeveel mag je in NL met cash betalen?

 • io

  Ok, wie hier op het forum is naar de VS op reis geweest ??

  http://www.youtube.com/watch?v=h_a_rWqTe1M

  temp of hi5 ben jij dit ?? ;-)

 • io

  In BE mag je nu tot slechts 5000 euro cash betalen, dit was eerder 15.000 euro:

  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1378916/2012/01/14/Contant-betalen-wordt-veel-moeilijker.dhtml#reageerTag

  Wij weten natuurlijk al langer dat dit er allemaal zit aan te komen, maar wat mij opvalt is de reacties onder het artikel, ik denk dat er meer en meer volk wakker wordt en doorheeft dat we aan het afstevenen zijn op een totalitair regime !

 • gordijnen
 • high five

  Ik zie echt een mooie bodemvorming voor zilver in de maak.

 • high five

  Amerika ontwaakt. Dana Bash was bang voor de populariteit van Paul. Ze krijgt er flink van langs voor haar subjectieve verslaggeving.
  http://www.infowars.com/cnns-dana-bash-gets-earful-for-unfair-coverage-of-ron-paul/
  Mooi om te zien!

  p.s oei oei die heeft wat minder leuke mailtjes gehad de laatste dagen

 • high five

  S&P gaat waarschijnlijk binnenkort een aantal Europese landen naar downgraden. Oa Frankrijk gaat naar double A.
  Marc Faber. Marc zegt overigens niets nieuws. De markt heeft deze downgrades al ingeprijst in de markten. Maar omdat we een soort van rally gehad hebben kunnen we toch nog wat dalen op de aandelen markten de komende tijd.
  http://sgtreport.com/2012/01/european-downgrade-doom-gloom/

 • Sander

  @pietje

  Zoals Ramona laatst al schreef: ‘alles is met elkaar verbonden’.
  Ik vind de verschillende onderwerpen i.i.g wel interessant, hoop dat jullie hier mee door gaan.. Beetje saai toch, om alleen over de prijzen van de PM’s te posten?
  Die prijzen zullen, met grote fluctuaties, gaan oplopen de komende jaren; zoals we allemaal weten…

 • Nico

  “Als Argentijn ben ik eerder al door de economische hel gegaan: hyperinflatie, chaos, voedseltekorten, wegblokkades,
  privatiseringen, enz. … dezelfde beslissingen die deze problemen naar
  Argentinië hebben gebracht, worden nu genomen in Europa, de V.S. en zelfs in Japan.”

  Blogger ‘Strongman Shelford’, 15-7-‘11

 • Nico

  “Het unieke en mysterieuze kenmerk van banksystemen is dat ze, eens insolvabel, niet meer kunnen worden heropgebouwd. Ze rotten ter plaatse.”

  Jim Willie

  “Goud is nog steeds het ultieme betaalmiddel de wereld rond.
  In extremis wordt fiat geld door niemand aanvaard.”

  Alan Greenspan 2002

 • Ethan

  @RB

  Nou, ik zat eerder nog te denken: het draait uiteindelijk niet om of Ron Paul uiteindelijk nu wel of niet wint.

  Het gaat om het sneeuwbal-effect wat hij veroorzaakt:

  “The truth once seen cannot be unseen”

  Ook al wordt hij vermoord, dan is iedere fan van hem niet opeens meer blind voor wat de Fed doet e.d. Hij kweekt over het hele land een heleboel inzicht bij een heleboel mensen.. die geest is uit het fles.. en helemaal bij de jeugd. Dat zijn niet meer mensen die echt terug kunnen naar hoe dingen altijd geweest zijn qua ideeen.

  Maar voor nu: laten we hopen dat hij President wordt en dat hij blijft leven. Hij mag na decennia knokken hopelijk de resultaten van zijn strijd wel mee maken..

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Ethan, word nou niet zo blij. Als Paul verliest, blijft het ellende in de Vervelende Staten. Maar als-ie wint, wordt hij dood gemaakt. Simpel. Zo gaan die dingen nou eenmaal met moeilijk te controleren winnaars zoals Kennedy, Benazir Bhutto en Fortuyn.

 • Ethan

  MUST SEE VIDEO!

  Ron Paul’s Spirit Visits the Texas Republican Senatorial Debate

  http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=texaspublicpolicyfoundation&clip=pla_ebb8a220-b8f1-4765-80ed-a67d841db365&time=8460

  OMG, dit is niet te geloven mensen!! :D :D :D

  via:

  Amazing Video: WE ARE WINNING!

  “Not just one candidate briefly mentioning Ron Paul indirectly, but each and every one of them declaring that Ron Paul was right and that the Fed needs to be audited and gotten rid of.

  You brought up the Fed even four years ago and people would chuckle at you, now we have senatorial candidates debating about it, all in agreement.”

  dailypaul.com/203784/amazing-video-texas-senate-debate

 • Andreas

  Nico en Shamrock
  Dit is nou echt een geval van ,,twee zielen, 1 gedachte.

 • shamrock

  leuk nico!

 • shamrock

  Hier nog een quote, om kijkend naar de maan over na te denken….
  Citaat van de dag: ‘De bankiers bezitten de wereld. Pak die van ze af, maar laat hun het vermogen om geld te scheppen, en met een pennensteek creeren ze genoeg deposito’s om haar terug te kopen. Maar als je ze haar afneemt, verdwijnen alle grote rijkdommen zoals die van mij en ze zouden ook moeten verdwijnen, want dan krijgen we een gelukkiger en betere wereld om in te leven. Maar als u slaven van de bankiers wilt blijven en de kosten van uw eigen slavernij wilt betalen, laat de banken dan doorgaan met geld creeren.’ – Sir Josiah Stamp, voormalig directeur van The Bank of England (1928)

 • Nico

  Citaat van de dag: ‘De bankiers bezitten de wereld. Pak die van ze af, maar laat hun het vermogen om geld te scheppen, en met een pennensteek creeren ze genoeg deposito’s om haar terug te kopen. Maar als je ze haar afneemt, verdwijnen alle grote rijkdommen zoals die van mij en ze zouden ook moeten verdwijnen, want dan krijgen we een gelukkiger en betere wereld om in te leven. Maar als u slaven van de bankiers wilt blijven en de kosten van uw eigen slavernij wilt betalen, laat de banken dan doorgaan met geld creeren.’ – Sir Josiah Stamp, voormalig directeur van The Bank of England (1928)

 • Andreas

  Ethan
  Misschien moeten ze diezelfde vragen over 5 jaar nog eens stellen. Diegenen die het nu al weten en daarnaar handelen wordt dan later verweten dat ze ook wel de tijd mee hadden. In ieder geval is nog steeds 98% van de mensen in een comateuze slaap. Pas als ze wakker worden denken ze in een nachtmerrie vezeild te zijn geraakt. Het valt mij trouwens ook op dat hele volksstammen bewust niets willen weten van de toekomst. Schapen voor de slachtbank, helaas.

 • Ethan

  @high five

  Heb net toevallig die aflevering ook terug gekeken.

  Boel woorden, weinig echte inzichten. Was eigenlijk gewoon vermaak, heb wel wat uitspraken voorbij horen komen waarbij ik dacht: ‘zoww.. heb jij even een andere kijk op dingen dan ik heb’. :p

  Het meest interessante vond ik nog denk ik in het begin dat ze wat mensen op straat vroegen naar de waarde van goud.

  Nu durf ik mij zelf alles behalve een expert noemen, maar mijn hemel.. als wat daar voorbij kwam het nationale gemiddelde kennisniveau is… dan snap ik denk ik heel goed weer wat Mike Maloney ooit eens gezegd heeft. Dat het zijn bedoeling was om zoveel mogelijk mensen kennis bij te brengen, maar dat hij niks kon doen voor mensen voor mensen een “alcohol en football-induced coma” of iets van die strekking..

 • Nico

  « Terug

  Hyperinflatie dreigt in Iran? Centrale bank verhoogt rente tot 20%

  Frank Knopers | 13-01-2012 | Gelezen: 27

  De dreiging van Amerika en Europa om Iran economisch te isoleren lijkt een groot effect te hebben. De koers van de Iraanse munt tegenover de Amerikaanse dollar zakte begin december in één dag met nagenoeg 45%. Bepaalde producten verdubbelden plotseling in prijs, waardoor hyperinflatie dreigt
  http://www.marketupdate.nl/nieuws/valutacrisis/hyperinflatie-dreigt-in-iran-centrale-bank-verhoogt-rente-tot-20/1233/

 • high five

  Heb daarnet even gekeken naar die aflevering over Goud van de rekenkamer.
  Lieten ze corné van zijl aan het woord. Die man heb ik nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Als je denkt dat de wereld vergaat moet je goud hebben. Ben je iets positiever over de ontwikkeling van de economie dan moet je het waarschijnlijk niet hebben. De waarde van goud is wat de gek er voor geeft. Kwam er nog iemand van de nederlandsche bank in beeld. We houden het goud aan als diversificatie naast de obligaties en andere zaken, zodat je niet alle eieren in een mandje hebt. Van de mainstream media leer je toch weinig heb ik weer ervaren. Dan is deze blog toch stukken leuker met discussies en filmpjes over de maan landingen.!

 • ramona
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Dat was weer een gouden inval van je. Chapeau! ;-)

 • Andreas

  Als die paters met het vliegtuig naar de maan gaan en daar landen kunnen ze mooi effe kijken of er veel zilver aanwezig is. Zo, toch weer on-topic. :)

 • pietje

  Vliegtuigen, maanlandingen, paters, enz enz.
  Volgens mij is dit blog op gezet om elkaar te informeren over edelmetalen!
  Maar helaas komt dit steeds minder en minder aanbod.
  In plaats je, bezig te houden met allerlei Conspiracy theories kun je better onderzoeken wat de prijs gaat doen van zilver & goud.

 • Wiener

  Datum is verkeerd, toen was het boek nog niet eens uit namelijk.

 • john

  Beetje flouw Wiener , je praat over de krant van een jaar geleden…..
  (maar O.K. er is niet veel veranderd helaas.)

 • Wiener
 • ramona
 • United

  @RB

  goeie video! zijn lichaamstaal is inderdaad “met frisse tegenzin”
  om nog ff bij het “maan” thema te blijven………deze video is ook erg interessant……vanaf minuut 3 van het filmpje hoor je Armstrong zeggen…..”what is that?” en Houston antwoord met “We know about that”. Vervolgens hoor je Armstrong met verbazing spreken over wat hij ziet. Houston vertelt hem dat ie de andere kant op moet gaan……
  filmje is met spaans commentaar, maar vanaf minuut 3 moet je goed luisteren.

  http://www.youtube.com/watch?v=KpVdDGMWrg0&feature=related

 • WijRos

  RB :
  @ WijRos
  Allemaal waar. Ik heb er eigenlijk maar een enkel antwoord op: de waarde van radioactief goud is exact nul.

  00

  Beste EB, zolang de kwaliteitsmedia maar zeggen dat het niet radioactief is, is er geen probleem. Het gaat zelfs zo ver dat je toch al niet mag controleren of je goud wel of niet in Fort Knox ligt. Zo veel/weinig macht heeft de kiezer!!!!
  Het is sinds 2 weken ook zover dat als je zegt dat er misschien niets in Fort Knox ligt dan kun je voor terrorist uitgemaakt worden, die doodgeschoten of opgesloten mag worden zonder enige vorm van rechtshulp. Leve de democratie !

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  US Mint heeft al veel zilver verkocht in 2012

  In de eerste paar dagen van 2012 is er bij de United States Mint al 4,3 miljoen troy ounce zilver over de toonbank gegaan. Een jaar geleden werden in de gehele maand januari ruim 6,4 miljoen zilveren munten verkocht. Het zit er dus dik in dat dat dit aantal verbroken gaat worden in januari 2012. Hierbij moet wel worden vermeldt dat er ook bestellingen van eind december bij het aantal van de maand januari zitten. In het hele jaar 2011 verkocht de US Mint in totaal 39.868.500 zilveren munten.

  http://biflatie.nl/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  … en maanlanding (deel 2):

  Arme Neil Armstrong vergelijkt zichzelf en zijn mede-astronauten met papagaaien: vogels die uitstekend kunnen napraten, maar niet zo goed kunnen vliegen. En let wederom op zijn lichaamstaal: deze man schaamt zich rot.

  Neil Armstrong Nasa Lies
  http://www.youtube.com/watch?v=rfCzUuA8M4U&feature=related

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  O ja, nog even over de maanlanding (deel 1):

  Neil Armstrong. Zit hier een trotse Amerikaanse astronaut, de eerste man die op de maan heeft gelopen, of niet? Let op de lichaamstaal en voel je eigen tenen krullen.

  Clip of Apollo 11 press conference
  http://www.youtube.com/watch?v=-RcKLAo62Ro

 • Seppel

  Je bent een wijs man Stella A ! Veel plezier en schol !
  Fijn weekend

 • stella artois

  Bon

  beste medebloggers, ik ga eens naar ‘ t café se, een paar goei van mijne naam drinken…
  goed weekend allemaal

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ WijRos

  Allemaal waar. Ik heb er eigenlijk maar een enkel antwoord op: de waarde van radioactief goud is exact nul.

 • WijRos

  @RB
  Beste RB, er zijn in de VS een aantal verschillen met het China van toen. Ten eerste heeft de VS een soort van “democratie” (in feite een bureaucratie die de media met veel succes manipuleert waardoor iedereen de indruk krijgt dat er een democratie is). Ten tweede gebruiken ze geen huursoldaten maar houden ze hun eigen werkgelegenheid en het hele wapenproductie apparaat daar in stand met geprint goud (fiat geld). Ten derde heeft de VS zeggenschap over vrijwel alle fysieke goud wat er op de wereld is, dus als puntje bij paaltje komt zijn alle landen die denken aanspraak te maken op het goud dat in de VS ligt het kwijt. Er zal geen enkel leger in staat zijn het op te halen. Ook dit was niet zo in de tijd van uw filosoof.

 • stella artois

  Gerard

  Grappig hé.

  Het leukste vind ik wel dat ze nu onbemande toestellen gaan uitsturen om de bodem te analyseren, tiens, ze hebben toch die maanstenen van toen? :)

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Gerard

  De NASA had toch ook Stanley Kubrick gevraagd een mooie film te maken indien de beelden vanaf de maan niet goed genoeg zouden zijn? Is jarenlang geheim gehouden, maar later toegegeven door o.a. McNamara en Kissinger. Those were the days, my friend. ;-)

 • Gerard

  Internet staat nog behoorlijk vol over de nep-maanlanding, zie ik nu:

  Het meest objectieve over de nep maanlanding vindt je hier:
  Ook alle argumenten zoals de bekende “wapperende vlag”, staan erop (meer dan 10!).
  Ook alle tegen-argumenten van de autoriteiten.
  De tegen-argumenten zijn mij te vaak te vaag!

  Geniet zelf:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Apollo-maanlandingscomplottheorie

 • Edwin

  Gek genoeg hoop ik dat Rusland en China eventuele acties blokkeren. Wie zou dat gedacht hebben 15 jaar geleden? Dat je voor die 2 landen bent, op dit onderwerp, en tegen onze bondgenoot USA?

  On-topic. USA debt ceiling verhoging met 1.2 triljoen voor 1 jaar, jawel alleen 2012. Gaat hard omhoog die schuldenberg.
  http://www.nu.nl/economie/2714263/obama-informeert-congres-schuldplafond.html

 • ramona

  “Toevallig’ drie vliegdekschepen voor Iraanse kust”

  http://boinnk.nl/blog/tag/3de-amerikaans-vliegdekschip/

 • Edwin

  @ethan
  Wow, de prestaties van het vliegtuig zijn absoluut van een nieuwe klasse. Maar als dat betekent dat alle nieuwe techniek nog niet voldoende betrouwbaar is. Tsja, is er eerst nog wat werk te doen door de wetenschappers.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Ethan

  Zoiets zag ik ook op die docu van gisteren. Elk krasje op de JSF moet zorgvuldig worden weggewerkt anders wordt het metaal weer zichtbaar en daarmee het vliegtuig op de radar. De Amerikanen gaan door de gehandicapte F-22 en F-35 een hele generatie vliegtuigen missen (en moeten terugvallen op refurbished F-15,’s, F-16’s en F-18’s), terwijl de Russen en Chinezen vrolijk doorbouwen. De opmerking van de Sukhoi-piloten uit het rode team tijdens een simulatie tegen o.a. JSF’s zal mij altijd bijblijven: ‘Het gevecht tegen de JSF’s deed nog het meest denken aan het doodknuppelen van baby zeehondjes.’ Ouch.

 • Ethan

  @Edwin

  Ik heb verhalen gelezen dat er serieuze problemen zijn met de F-22.

  O.a. dat de speciale verf die er op zit (i.v.m. Stealth-mogelijkheden), niet goed blijft zitten bij regen :O

  En het schijnt ook dat hij voor elk uur vliegen misschien wel 30 aan onderhoud nodig had.

  Weet die laatste getallen zo even niet meer, maar het was schokkend. Zal kijken of ik het artikel wat ik in mijn hoofd had nog ergens kan opduiken..

  Tot die tijd o.a.:

  Rain and Raptors don’t mix.

  “Wet conditions at Andersen Air Force Base, Guam, caused mechanical problems in a dozen F-22 Raptor fighters deployed to the Pacific island from the much less rainy Alaska.”

  airforcetimes.com/news/2009/10/airforce_F22_100409w/

  Mogelijk dat dit hem was:

  “The United States’ top fighter jet, the Lockheed Martin F-22, has recently required more than 30 hours of maintenance for every hour in the skies, pushing its hourly cost of flying to more than $44,000, a far higher figure than for the warplane it replaces, confidential Pentagon test results show. ”

  “The aircraft’s radar-absorbing metallic skin is the principal cause of its maintenance troubles, with unexpected shortcomings — such as vulnerability to rain and other abrasion — challenging Air Force and contractor technicians since the mid-1990s, according to Pentagon officials, internal documents and a former engineer. ”

  en!!!

  “”It is a disgrace that you can fly a plane [an average of] only 1.7 hours before it gets a critical failure” that jeopardizes success of the aircraft’s mission, said a Defense Department critic of the plane who is not authorized to speak on the record. ”

  :O

  washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/07/09/AR2009070903020_pf.html

 • ramona
 • ramona
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Hernieuwbare energie inplaats van oorlog

  Blijkbaar hebben de presidenten van de VS nooit het bekende werk van Sun Tzu gelezen met de titel: The Art of War. Sun Tzu legt op de derde pagina van zijn werk al uit: ”There is no instance of a country having benefited from prolonged warfare.” En hoewel hij het voorrekend aan de hand van ezelkarren, benodigde hoeveelheden voedsel voor soldaten en zilveren munten, laat hij duidelijk zien dat een langdurige buitenlandse oorlog funest is voor een land. Simpelweg omdat het een ontzettende inspanning vraagt en er op de lange termijn zelden iets constructiefs voor terugkomt.

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/hernieuwbare-energie-inplaats-van-oorlog/

  Mooi stukje gezond verstand.

 • ramona
 • jj
 • gordijnen

  RTLZ7 om 13.20 uur dhr middelkoop

 • stella artois

  Nu ff on-topic

  Na alle gedoe over de € en de problemen daarrond is het nu de laatste dagen wel opvallend stil, vinden jullie ook niet? Geeft naar mijn gevoel een beetje aan dat er iets staat te gebeuren.

 • stella artois

  Seppel

  Ik ken dat gevoel, mijn grootvader is opgepakt en verplicht tewerk gesteld geweest in Duitsland, in Berlijn dan nog wel, van 1943 tot mei 1945. Wat die mens daar gezien en zelf doorstaan heeft tart zowat alle verbeelding….

 • stella artois

  Over de misdaden van de katholieke kerk en de gevolgen kan ik jullie desgewenst een paar interessante boeken aanbevelen, nml de werken van Michael Baigent. Staat ook in hoe de geldstromen toen werkten, dan merk je dat er eigenlijk niet veel veranderd is.

 • stella artois

  Allé, ben blij dat er mensen hebben kunnen lachen, net goed, zouden de meesten wat meer moeten doen, het leven is al kort genoeg.

  Mij gaat het er gewoon om dat “sommige verhalen” gewoon als een soort van axioma genomen worden, dwz het is waar en daarmee basta, denk je iets anders, dan ben je een “rare” of nog erger een halve gek.

  Nu is het zo dat ik door haast iedereen irl als (laat ons zeggen) “andersdenkend” wordt bestempeld, dit was al in mijn kindertijd zo, dus ben al het een en ander gewend op dat gebied.

  Ben nu 46, maar geloof al sinds mijn 18de de msm niet meer, komt grotendeels doordat ik voor die leeftijd al de werken van Marx, Engels, biografie van Hitler van Dulles (die trouwens in Zwitserland contacten had met de adjudant van Himmler tijdens de oorlog) en nog zo van die werken, had gelezen.
  Lees je die dingen en leg hier en daar wat verbanden en dan weet je hoe we over alles en nog wat in de maling worden genomen.

  Het is zoals roken, da’s ook eigenlijk een illusie (en ik rook ;) hahaha)

 • Gerard

  @Andreas
  “Je hele reputatie gaat eraan. ”
  Nee hoor. Maar als dat waar zou zijn, daar geef ik helemaal niks om. Ik kan best wel wat kritiek hebben. Soms hebben die ook wel eens gelijk. Blijf het leuk vinden.

 • Gerard

  @john
  Ik weet het echt niet John wat ervan waar is. Ik geloof nog het een, nog het ander. Laat het helemaal in de midden.

  Ik weet wel dat autoriteiten het volk laten geloven wat zij willen. Een zeer sterke consensus wordt er door hun eigen instrumenten “massamedia” en “geschiedenislessen” onvrikbaar ingepompt.
  Hoe machtiger autoriteiten zijn, hoe minder ik er van wil weten. Misschien een Limburgse mentaliteit, maar niet verkeerd.

 • Gerard

  @Andreas
  Zelf kom ik uit midden Limburg en weet net als alle andere Limburgers wat voor smerige vetkezen en machtswellustigen die Katholieke instellingen waren.
  In Brabant was het overigens net zo.
  De katholieken hadden bij ons de totaal macht. Ook politici “bibberden” letterlijk als een geestelijke de mond open deed. Vergelijk Limburg en delen van Brabant in de jaren 50 en 60 met het huidige “Noord Korea”. En dat geen letter overdreven!
  Alle kinderen wisten het, alle ouders wisten het, alle leraren wisten het, en niemand durfde zijn bek open te doen.
  Bij ons op school kwam altijd pater vetzak (heette anders, maar wij kende hem zo) iemand uit de klas halen. Hij had een “apart” kamertje op school. Het was in onze klas altijd dezelfde jongen. Ook de leraar stak vaak z’n handen in de lucht en zei vaak genoeg, “als ik er iets van zeg, ben ik morgenvroeg al ontslagen en krijg NOOIT meer werk”. Je was blij dat je deze jongen niet was.
  Elke Limburger die in de 60ers op school zat heeft zulke verhalen, maar niemand praat erover.
  Het was echt “Noord Korea” in Nederland.

  Het ligt overigens niet aan het katholieke geloof, het ligt puur aan allesoverheersende macht. Zulk soort dingen krijg je altijd als IETS de totale macht heeft.

  Maar dat duimpje omlaag? Simonus misschien?

 • Gerard

  @Nico
  Ik denk, net als jij, ook dat uranium nu beter zijn dan olie!
  Maar,.. wat ik merk in mijn kring is dat niet iedere belegger daarvoor geschikt is.
  Dit soort aandelen zijn extreem volatiel, net zoals rare earth en junior zilver o.a. Bovendien moet je er bovenop zitten en heel goed snappen hoe grondstoffen bewegen op economie.
  U308 (UWE.V) bijvoorbeeld (Uranium junior op Venture) deed vandaag 23%.
  Kijk eens even op de chart wat die in afgelopen 3 dagen deed !!
  Maar zulks beweegt vaak ook net zo hard omlaag.

  Grondstoffen is de kleinste markt van de vier (achter valuta, obligaties en aandelen) en het meest extreem. Maar dat bied ook kansen mits je de fundamentals goed begrijpt in de globale economie.

 • Gerard

  @high five
  Geweldige opmerking!
  De beste van tot nu toe vind ik zelf.
  Hier moet je toch eens goed over nadenken.

  Dit moet je in de gaten houden. Deze mensen zoals Fortuyn en Paul hebben het vaak bij het rechte eind. Deze mensen leggen “opgelegde” consensus bloot.
  Fortuyn had achteraf wel gelijk gekregen “Dit leidt tot een failliet van de overheden binnen tien jaar”. En of hij gelijk krijgt.
  Een van zijn opmerkingen heb ik nog goed onthouden: “Je kunt nooit zulke mooie verzorgingsstaat zoals we die nu hebben (2001) in stand houden, indien je zo met geld smijt zoals de PvdA nu doet (Wim Kok 2)”. Ad Melkert zat tegenover hem, en daar maakte hij “gehakt” van.

 • high five

  Wim Kok noemde Fortuyn een gevaarlijk experiment.
  Op dit moment wordt Paul ook zo gevaarlijk bevonden.

 • Edwin

  F22 Raptor is het echte gevechtsvliegtuig in USA. Maar ja, dan kiezen ze vervolgens een all-round “opvolger” die slechter is. Teveel politiek en ander belangen. Haha waar hebben we dat eerder gehoord :-)

 • No Name

  De JSF lijkt idd niet best. Er zijn diverse filmpjes op youtube die hem vergelijkt met de Russische Sukhoi PAK FA T-50 die gehakt van de F35 maakt.

  Het probleem is zo ongeveer het volgende: Amerikanen hadden snelle computers, de Russen niet.
  Dus als uitgangspunt nemen de Amerikanen en supercomputer met vleugels die als een baksteen vliegt, en uitsluitend door de computers in de lucht gehouden wordt.

  De Russen daarentegen konden niet anders dan Aërodynamica als uitgangspunt te nemen, en perfectioneerden op die manier het model, waardoor de toestellen in de basis wendbaarder, lichter, zuiniger en veel goedkoper zijn.

  De Sukhoi is daardoor sneller, klimt sneller, verbruikt minder, vliegt daardoor langer, kan meer wapens dragen en in een dogfight maakt hij gehakt van de JSF.

  De JSF: 300Musd/st
  de betere Sukhoi: 100musd/st

  Verder is het onderhoud van de JSF waarschijnlijk 100x de prijs van de aanschaf.

  NL hobbelt graag achter de Amerikanen aan en de politiek houdt de boot voor alternatieven af.
  De laatste die de JSF probeerde te torpederen; Pim Fortuyn, die kant het helaas niet navertellen (overigens ook hier een interessante conspiracy theory btw!!) en zo gaat de Military–industrial complex vrolijk verder!

 • Andreas

  SF
  Meestal wordt degene met afwijkende of vernieuwende ideeen afgebroken. Daarnaast degene die er afwijkend uitziet. En NEE niet altijd. Voor dutroux en sommige fijne katholieken en andere soortgelijke zware criminelen geldt dit niet. Die dienen zonder aanziens des persoons of criminele organisatie een gepaste straf te krijgen. En ik ben niet geschikt dan als rechter. Zelfkennis is ook een groot goed.

 • high five

  @RB Als we direkte democratie zouden hebben gehad beste RB, dan hadden we die jsf miljarden niet uitgegeven aan zo’n WAARDELOOS toestel.

 • sticky fingers

  @andreas

  Als die het verdient of altijd?

 • Andreas

  Temp
  Dank je wel. Ik leef bij de dag. Daarnaast moet ik vaak aan de woorden van mijn vader denken.
  ,,het is niet moedig om met zijn allen iemand af te breken, moedig is naast die ene te gaan staan,,.
  We gaan het de komende jaren zien wie naast een ander durft te gaan staan.

 • temp242
 • temp242

  Beste Andreas,
  Idem dito voor u. Buiten dit ook een Groot Respect voor u en uw levensopvatting.MVG.

 • Gerard

  P.s.
  De omslag is ook af te lezen omdat de beurzen wat oversold zijn, plus aan de bovenkant van de Keltner channels aanzit.
  Dus zowel fundamenteel als technisch geven de omslag.
  Maar ook dit is natuurlijk weer een tijdelijke jojo. Daar kun je wat van meepikken.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Hier nog een vermakelijk filmpje, uiteraard totally off topic:

  DOCUMENTRY ON F-35 JOINT STRIKE FIGHTER
  http://www.youtube.com/watch?v=UQB4W8C0rZI&feature=related

  Geweldig hoe deze expert gehakt maakt van dat prachtige stukje toekomstig belastinggeld, de JSF. Ergens halverwege sloeg mijn verbazing om in een slappe lach (maar dat kan ook aan de halve liter Grolsch liggen die voor me staat ;-) )

 • Gerard

  @high five
  Klopt 320 is een zware weerstand.
  Olie had al een tijd moeite om de 102 te nemen.
  Olie maakt even een achtbaan-zakje, meer niet.
  Dit bied kansen om o.a. DIG of RDShell in te slaan voor wie zin heeft.

  De verkoopcijfers december in de VS viel zwaar tegen. Ook de huizenmarkt zat zwaar tegen plus de werkeloosheidsaanvragen zitten weer op het oude niveau van 399.000.

  Dit wil allemaal zeggen dat de economische groei VS niet van de grond wil komen.
  Hierop gaan we een “omslag” krijgen.
  Een put-optie kopen op de SPX of AEX zou nu te overwegen zijn.
  Op zoiets schrijf ik meestal call-opties (spread) op de AEX.

 • Nico

  Uranium levert behalve straling en energie ook een goed rendement
  beter dan goudmijnen 36% in de plus in 3 dagen dat heb ik met andere posities nog niet eerder
  gezien, kon ook niet anders eigenlijk als ze zo diep zijn gedaald, die 100% heb je hier zo mee bereikt in mijn ogen dus beter dan olieaandelen die doen daar veel langer over

 • Andreas

  Seppel
  Vroeger toen ik ongeveer 9 was. Toen was er de serie ,,world at war,, om 23.00. Hij haalde mij uit bed daarvoor. En na iedere aflevering een uitgebreide uitleg. Ik waardeer hem er nog steeds voor.

 • Andreas

  Ik heb nooit moeite met een rood duimpje. Maar nu wel. Wil degene die hem geplaatst heb uitleggen waarom hij het oneens is. Of is dit duimpje gezet door zo’n ,,fijne,, katholieke ,,leraar,,.

 • Seppel

  @st fingers
  Helemaal mee eens, Bedankt Hi5, Gerard en Rien. En ook de ontelbaar andere bijdragen. Ik leer elke dag bij, waarvoor dank.

 • Seppel

  @Andreas
  Dan begrijpen we elkaar, dan weet je hoe dat werkt. Mijn moeder verdient datzelfde lintje. En ik niet, omdat ik het hoe en waarom niet begreep omdat er ook als vermoord over gezwegen werd.
  En veel meer wil ik er niet over kwijt.

 • sticky fingers

  @andreas
  “Sommigen ergeren zich eraan dat sommige inzendingen zogenaamd off-topic zijn. Ik ben blij met die inzendingen. Het vetzet de zinnen een beetje.”

  Helemaal mee eens, sterker nog het stimuleert tot nadenken en
  leert je door de mist heen te kijken. Doorgaan svp mensen.

  En natuurlijk de economische verhandelingen van Gerard, H5, Rien etc zeer boeiend.

 • Andreas

  Seppel
  Wat kunnen mensen elkaar de vreselijkste dingen aandoen. Mijn vader had als vakantieoord een katholieke kostschool. Ik wil er verder niet over uitwijden maar toen hij opstandig werd en jeugdige tegenmaatregelen nam werd hij 2 jaar, herhaal, twee jaar opgesloten in een spychiatrische inrichting. Een man godverdomme met negens en tienen op het gymnasium.
  Het fijne zullen we nooit weten omdat pas na zijn dood de familie hun bek opendeed. Dit omdat mijn moeder en ik vragen gingen stellen. Mijn moeder verdient een lintje voor het hondeleven, aangedaan door die welgedane vuilnisbakken.

 • high five

  aex kan (voorlopig) niet door de 320 komen en olie zakt vandaag $4

 • john

  Beste Gerard
  Toch hebben de astronouten 400 KG Maanstenen meegenomen , die anders van samenstelling waren dan de aardse stenen . Er zijn daarna nog 6 maanlandingen geweest met andere astronouten, (zouden die dan allemaal met al die andere honderden personeelsleden decennia lang zo”n groot geheim kunnen bewaren ?? ) Ook is de Apollo raket niet geland , maar een sonde heeft de laatste Kilometers afgelegd..
  Maar goed , .. ook ik weet niets zeker..

 • Seppel

  Bij mij staat dat niet in de geschiedenisboeken, maar in mijn geheugen. Buchenwald was het vakantieoord van mijn vader in 1944 als politiek gevangene. Hij heeft het overleefd, maar een ietsie pietsie heeft hij toch heel z’n leven meegedragen. Zwak uitgedrukt.

 • Andreas

  Pietje
  Je vergeet dan wel effe dat de andere helft van de wereld gewoon zijn uitgeleende geld kwijt is. Die arrogante houding zagen we ook bij Hitler. In mijn geschiedenisboeken staat uitgebreid te lezen hoe dat is afgelopen.

 • Seppel

  @Andreas
  Tja, misschien van te veel nadenken ???

 • Seppel

  Andreas
  Al de verhalen, de maan, de WTC towers, ’t is een zaak van vraag en aanbod, believers en non believers, het doet er niet toe zolang je recht in je eigen schoenen staat.

 • Andreas

  Seppel
  Wat jij beschrijft heb ik nou met Harry Potter. Hoe maken ze het?

 • Andreas

  Gerard
  Ook bij een zesde van de zwaartekracht heb je een vracht brandstof nodig. Hoe het werkelijk zit weet ik ook niet. Maar je hebt gelijk. Men leest wat men wil lezen en reageert daar op. Maar daarmee was het niet minder humoristisch. En daarbij aangeven dat ze je normaal wel serieus nemen en waarderen vond ik een giller. Alsof wantrouwendheid tegen algemene informatie iets zegt over financiele en beurskennis. Je hele reputatie gaat eraan. :)

 • Seppel

  Stuur de vloot naar het land van Stuyvesant en haal jullie goud uit de kluizen van Fort Niks !

 • Seppel

  10 op 10 Pietje !

 • pietje

  Van Middelkoop suggereren het al 90 % van de dollars uit het sisteem en de overige gedekt door goud.
  Een nieuwe goudstandaard omdat de VS volgens de boeken nu 60% van al het goud bezit.

  Er komen dan wel een paar vragen bij mij op.
  Hebben ze echt al dit goud fysiek in huis?
  Hebben ze het goud van andere landen hier ook bij op geteld?
  Hoe controleren we het op echtheid en de hoeveelheid?

  Maar volgens van Middelkoop zit ook het goud van de westerse landen bij het goud van de VS.

  Dus het goud van Frankrijk, Duitsland, Nederland en nog een paar landen in Europa.
  Deze landen zullen het niet accepteren als de VS hun goud gaat gebruiken.
  De VS zit ook niet te wachten op een conflict met Europa omdat Europa de grootste bondgenoot is van de VS.

  Wat blijft er over? Wij gaan ook 90% van onze euro’s inleveren voor 1 gedekte door goud de VS en Europa voeren gezamenlijk een nieuwe goudstandaard in.

  Want als de boeken kloppen dan heeft deze combinatie 2/3 van al het goud in de wereld in handen.
  Want andere landen zullen dit dan ook moeten doen of hun geld systeem is niet veel meer waard.
  Verklaart ook waarom Portugal, Spanje en de Grieken hun goud mochten houden. Nu kunnen deze landen in een keer hun schulden aflossen.
  Reduceert de schulden aan landen buiten de euro zone direct met 90%.
  Met andere woorden het lost wel een groot gedeelte van de huidige financiële crisis op.

  Wie gaat dit doen of zijn hier al mee bezig?
  Er komt maar een naam bij mij op de Goldman Sachs.
  Minister-president Italië Goldman Sachs.
  Minister-president Griekenland Goldman Sachs.
  President van de ECB Goldman Sachs.

  Voordeel : GEEN OORLOG Europa blijft één we houden de euro er stapt geen land uit de euro zone.

  Voor ons goud wordt 10x zo veel waard als ze het voor die tijd niet invorderen!

 • Seppel

  @Gerard
  Ik was toen een opgroeiende knul, en zat heel de tijd klaar met mijn fototoestel op een statief voor de televisie. Ik geloof dat de sluitersnelheid toe 1/60ste was (of 1/30ste) om beelden van de TV van die tijd te kunnen fotograferen.
  ‘k Moet die misschien nog ergens liggen hebben. ‘k Ga toch eens snuffelen.
  Maar al hebben ze me toen voor de aap gehouden, kan dat nog altijd niet geloven, ik kleefde met mijn gezicht aan het scherm, dan nog krijgen ze een 10 voor de nooit meer meegemaakte spanning en gevoel van triomf. ’t Was groots, fake of niet.

 • Seppel

  Is geen goed idee jongens, anonimiteit troef ! Wat niet weet, niet deert.

 • Gerard

  @Andreas
  Graag gedaan hoor!
  Of en toe wel eens leuk zo’n “knuppel in het hoenderhok” !

  Beste John,
  Ik beweerde helemaal niet dat de maanlanding niet waar was.
  Ik zij alleen: “Er zijn ook complottherorieen die beweren dat….”.
  Is volgens mij niet hetzelfde.

  Maar ik weet echt niet of het waar is of niet. Ik ben er ook niet bijgeweest…

  Net zo min of ik weet of 9/11 een complot was of niet. Ik vind daarom de bijdrage van Jan ook wel geloofwaardig.

  Het is inderdaad ooit op Discovery geweest. Een jaar of 10 geleden dacht ik. Daarna heb ik op internet wel een bevestiging gekregen.
  Het klonk wel geloofwaardig moet ik zeggen. Een argument of 8 a 9 die stuk voor stuk flink gehakt maakte van de maanlanding.

  Een argumet kwam hier al voorbij. Landen op de maan zou mogelijk zijn. Opstijgen is onmogelijk. Er is teveel zuurstof en brandstof nodig om de zwaartekracht te overwinnen. Bij opstijgen vanaf de aarde is dat niet zo, omdat je daar het nodige zuurstof voor de verbranding niet mee hoeft te nemen.

  De reden om een leugen in scene te zetten was simpel en lag voor de hand. Er was een strijd gaande om de maan tussen de Amerikanen en de Russen. En dat midden in de koude oorlog. Wie het eerst mensen op de maan zette, mocht namelijk de hele maan claimen als eigendom. En dat laatste is wel een zeker feit! De maan is dus de 53e staat van de VS.

  Maar nogmaals, zelf heb ik hier geen mening over.

 • Andreas

  No Name
  Geweldig idee om elkaar te treffen. Maakt mij niet uit waar. Mag ook in Antwerpen zijn. Ik rij op rode diesel. Dat is niet so duur.

 • Andreas

  RB
  Excuses. Ere wie ere toekomt. Inderdaad was het Ramona die de knuppel in het hoenderblog gooide. Mijn welgemeende waardering daarvoor. Sommigen ergeren zich eraan dat sommige inzendingen zogenaamd off-topic zijn. Ik ben blij met die inzendingen. Het vetzet de zinnen een beetje. Altijd maar schrijven over zilver is ook wat. Daarover ben ik eigenlijk snel uitgeschreven.
  GEDULD. Maar ik ben blij met de kennissenkring die ik hier heb opgedaan. Anoniem weliswaar maar daarmee niet minder gewaardeerd. Ik zou wel graag menigeen in levende lijfe zien.
  Nu probeer je jezelf er een voorstelling van te maken. Ook leuk, maar toch.

 • io

  @no name: of de grensstreek ? BE/NL ;)

 • No Name

  @Fininfo-be Ik ben een tijdje geleden opzoek geweest naar een Pensioenfonds die de optie biedt om te beleggen in goud of zilver (fondsen) of andere grondstoffen. Het is helaas nooit gelukt er een te vinden die die optie biedt.

  Iemand aanbevelingen op dit vlak?

 • No Name

  Al eens eerder geopperd: zou leuk zijn om elkaar een keer in een kroeg (Amsterdam?) te treffen en een biertje te drinken en om dan over maanlandingen te praten :-)

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Vele mensen denken dat pensioensparen de veiligste vorm van sparen is. Niemand staat er echter bij stil dat pensioenfondsen ook maar beleggingsfondsen zijn. Deze fondsen zijn zelfs zo omvangrijk dat hun blootstelling aan slechte activa heel groot is.
  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/01/12/is-pensioensparen-nog-een-goed-idee/

  Kies voor zekerheid en koop goud en zilver voor uw pensioen!!!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB
 • Andreas

  SF
  Je gaf Wim gepast antwoord. :)
  Temp 242
  Ik ken je niet persoonlijk maar waardeer je bijdragen. Misschien omdat ik zelf ook wat ongeduldig ben. Uiteindelijk zitten we er alletwee naast want het wordt nog veel erger als wij denken.
  Aan allen.
  De onderwerpen van de afgelopen dagen hebben het blog lekker opgeschud. 911 en de maanlanding :) bewweegt mensen die nooit op dit blog reageren tot onverwachte reacties.
  Zelfs Gerard zijn geestegesteldheid wordt nu ter discussie gesteld. Ik zeg maar zo. Ook in crisistijd is humor belangrijk. Ik heb me echt tranen gelachen om het MAANverhaal.
  Met name om de reacties.
  Ik denk dan aan een oom Emiel van mij. Op een bijeenkomst (verjaardag of bruiloft) opponeerde hij een stelling waarvan hij wist dat niemand het er mee eens was. Binnen de korste keren was de discussie op gang en de gezelligheid daar. Gerard, hartstikke bedankt dat je het zooitje weer opgeschudt hebt. :)

 • pietje

  Nu op Nederland 3 de rekenkamer thema goud.
  De helle uitzending gaat over goud.

 • No Name

  He Temp, tijdje niets van je gehoord. Goed je weer te “zien”

 • sticky fingers

  “het gewoon bij de onderwerpen houden en niet op de persoon spelen
  accepteren dat iedereen hier waarschijnlijk een sterk wisselende achtergrond/perspectief heeft”.

  Daar ben ik volledig mee eens, DUS iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil, maar ik wil geen belerend stukje lezen van iemand over de ander hoe dom hij wel is om in een bepaalde theorie te geloven. Juist het aandragen van veel nieuws is leerzaam iedereen maakt zelf wel uit wat hij wil geloven, of achter staat.

  Wim we zullen je missen. Had ik jou al eens eerder gehoord?

 • Seppel

  @Temp
  Het afschaffen van de hypothecaire aftrek gaat geen wereld van verschil maken. Wat we wel merken is dat de verkoop boven de 350.000 euro totaal stilgevallen is. Daaronder wordt er nog vrij goed verkocht.
  Al één C4 moeten geven, het verhaal van de tien kleine negertjes is begonnen

 • ramona
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  CDC Says New Swine Flu Strain in U.S.
  A new Swine Flu strain is spreading from Indiana, Iowa, Maine, Pennsylvania, and West Virginia as 12 people have been diagnosed with H3N2v, which has shown some potential for human-to-human transmission. From the CDC, Centers for Disease Control, the sample size of H3N2 infections is too small to know whether it will pose a threat to the population at large. The new strain of swine flu is not covered by this season’s vaccine.

  http://modernsurvivalblog.com/pandemic/cdc-says-new-swine-flu-strain-in-u-s/

  Met de ha(r)telijke groeten van de wereldelite.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Pestilence Watch: Bird Flu outbreak concerns rattle nerves across the globe

  January 12, 2012 – INDIANA – The days of medical masks at airports and widespread panic may be coming back—that’s because at least 12 humans are believed to have been infected with a new strain of swine flu that’s not covered by this season’s vaccine. The new swine flu strain, H3N2v, has shown at least some potential for human-to-human transmission in those 12 individuals, which makes it especially dangerous. Between 2009 and mid-2010, more than 17,000 people died worldwide from the highly contagious H1N1 swine flu strain, leading the World Health Organization to call the strain a pandemic. The 12 people with the new swine flu strain live in Indiana, Iowa, Maine, Pennsylvania, and West Virginia. Officials for the Centers for Disease Control say the sample size of H3N2 infections is too small to know whether it will pose a threat to the population at large. “It’s a very small sample and it’s geographically spread, which makes it more difficult to get a handle on it,” says Jeffrey Dimond, a CDC spokesman. “Most of the cases have come through direct contact with the animals, through the 4H Club and that sort of thing.” In order to have a true threat of causing an epidemic or pandemic, Dimond says the virus needs to spread easily between humans. “If you’re in close contact with someone who’s ill, that’s one thing,” he says. “To make it like the pandemic flu of a few years ago, it has to be highly contagious from human to human.” H3N2v or another new flu strain could disrupt what CDC officials expected to be a relatively quiet flu season. Each year’s flu vaccine protects against specific strains of the virus that researchers expect to circulate. In October, Joe Bresee, chief of CDC’s influenza epidemiology and prevention branch, said he was confident this year’s vaccine would protect against the most dangerous flu strains.

  http://theextinctionprotocol.wordpress.com/

  Gaan we weer. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de vorige varkensgriep een soort testcase was. Daarbij ging het om een onwaarschijnlijke mix van een Europese en een Aziatische varkensgriep met een vogelgriep en een mensengriep (een combi die riekt naar een laboratoriumherkomst), die uiteindelijk voor weinig gevaar zorgde maar Ab Klink wel deed besluiten 34 miljoen vaccins aan te schaffen.

 • jefke
 • Sander

  Wim komt niet meer terug ?? Damn, het leven heeft geen zin meer :(

 • wortelB

  Ja…Er zijn er hier een paar met wreed lange tenen… daarom moeten de andere nog niet op eiren lopen denk ik…

 • stella artois

  wahahahahaha Wim, ik lig bijna plat.
  Je kan je de vraag stellen of er hier wel veel zijn die pm’s hebben :p :)

 • Edwin

  Ik interpreteer het artikel van Jim Reid blijkbaar net even anders.
  De groei van afgelopen jaren was geen gezonde groei maar een probleem en ontstaan door gigantische schuldhoeveelheden en geweldige hoeveelheden geld bijdrukken.
  (normale) groei is nodig om de schulden langzaam weg te werken….

  @Wim je post om iedereen onder 1 label te plaatsen wordt door mij niet gewaardeerd.

 • ramona

  “Iedere productiefase, of iedere maatschappij of ander menselijk verschijnsel, doorloopt een zogenaamd transformatieproces. Transities zijn maatschappelijke transformatieprocessen, die tenminste één generatie beslaan. In dit artikel wil ik aan de hand van zo’n transitie aangeven, waar we met onze huidige maatschappij staan.”

  http://www.bovendien.com/actualiteit/huidige-crisis-een-wetmatigheid

 • jefke

  wow temp: de hoofdstrateeg van deutsche bank die zegt wat Erick Mecking al jaren zegt. Nu gaan de ontwikkelingen snel !! zowaar een roep voor de Oostenrijkse school.

 • Wim

  herstel: Rien zowat de enige overgebleven realist is hier ook steeds minder gelijk heeft hij.

 • Wim

  14 duimen omlaag en nul omhoog voor het bericht van john: “gerard, Heb altijd in je verhalen geloofd, maar nu draaf je toch m.i.z. een beetje door….”

  Toont wel aan wat een ongelofelijk ziek zooitje het is geworden op dit forum. Ik zou bijna mijn PM’s gaan verkopen als ik zie de rest die het ook heeft zo gestoord is. Chemtrails, marsmannetjes, xandernieuws rot toch op, ik kom hier niet meer het wordt steeds gekker hier, zelfs Gerard raakt besmet…Rien zowat de enige overgebleven is hier ook steeds minder gelijk heeft hij.

 • temp242
 • wortelB

  Pffff gemakkelijk… gewoon de handrem optrekken….

 • Sander

  Als we het dan toch hebben over mensen op de maan: hoe slaag je erin om een raket, die met grote snelheid in het luchtledige een enorme stenen bol nadert, te laten afremmen, veilig te laten landen en later weer op te laten stijgen richting aarde?

 • temp242

  @wortelB

  Zilverziek en maanziek?

 • wortelB

  Vanwaar komen de LUNAR munten anders dacht je ? :p
  ja… het is een beetje een flauwe..

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Zilver op de maan? Wie zegt dat? Is er ooit iemand geweest dan? ;-)

 • high five

  zilver op de maan mijnen is ook geen goedkope optie ;-)

 • john

  Trouwens, even terugkomend op de maan (hahaha)..
  Hopenlijk blijven ze nog heel lang weg van die maan,. want er blijkt ontzettend veel Zilver in de grond te zitten daar,
  Google maar

 • gordijnen

  Globale Massavergiftiging en Nazi’s Nieuwe Wereld Orde, “wat zich werkelijk afspeelt”! (video)

  https://sites.google.com/site/uflaatsteactueelnieuws/bief-aan-onze-nieuwe-belgische-regering

 • temp242

  België is Nederland precies voor!

  Wat impact gaat dit hebben op vastgoed in België?
  Graag de visie van Seppel en Gerard hierop, uiteraard ook van de andere mensen hier.
  Met dank.

  http://www.hln.be/hln/nl/928/Kanaal-Wonen/article/detail/1377312/2012/01/12/Hypothecaire-aftrek-dooft-uit.dhtml

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Eight simple truths you need to know about 2012

  http://www.sovereignman.com/expat/eight-simple-truths-you-need-to-know-about-2012/#ixzz1j5XkDv5U

  Geen voorspellingen over Maya’s e.d., maar een aantal koele observaties en overdenkingen van iemand die al lekker in Chili zit. Interessant leesvoer.

 • john

  Sorry allemaal.
  Laat ik het dan maar met de woorden van Gerard zelf zeggen.. “Beetje grof af en toe,.. maar brengt toch een leuke discussie”
  Was van mijn kant i.i.g. niet kwetsend bedoeld..

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Marc Faber spreekt met Reuters ters over zijn voorspellingen voor 2012 (inc. video)

  Marc Faber, de bekende auteur van het “Gloom Boom and Doom report” spreekt met Reuters over zijn voorspellingen voor 2012. Volgens Faber is het verstandig om van de bankaandelen af te blijven, omdat de hoge hefbomen nog steeds aanwezig zijn in deze sector. Over aandelen zelf is Faber minder pessimistisch. ‘Doordat de centrale banken geld blijven drukken, zullen de aandelenmarkten waarschijnlijk op hetzelfde niveau blijven als nu het geval is’, aldus Dr. Doom.

  Verder denkt Faber dat centrale bankiers de symptomen zullen blijven bestrijden en niets zullen doen aan het solvabiliteitsprobleem. Hij denkt dat de problemen wederom vooruitgeschoven zullen worden. Het beleid van Ben Bernanke, dat er op gericht was om de huizenprijzen omhoog te stuwen, is volledig mislukt. “Everything else has gone up, but not real estate”, aldus de Zwitserse econoom.

  Tot slot praat hij over een mogelijk einde van dit huidige systeem. Faber verwacht namelijk een oorlog zodra de eerste echte tekenen aan de wand zullen verschijnen van de mislukte monetaire experimenten van centrale bankiers. Zijn advies voor investeerders is dan ook om hun portfolio’s zoveel mogelijk te diversifiëren.

  Goud, de favoriete investering van Faber, blijft een goede optie om je vermogen te behouden. Wel is het mogelijk dat overheden zullen proberen goud te confisqueren mocht de nood hoog zijn. Een ding staat echter als een paal boven water voor Faber: blijf uit de buurt van overheidsobligaties. De toestanden rond Griekse obligaties is pas het begin van de narigheid, denkt Faber.

  http://biflatie.nl/video/21206-marc-faber-over-2012-video

 • wortelB

  en onderstussen stijgen de PM wel goed door :D
  hup koersen tot aan de maan wat mij betreft.

 • wortelB

  Zolang iemand de anderen niet persoonlijk aanvalt, of niet blijft extreem doordrammen, moet hij hier nooit de pispaal zijn wat mij betreft.
  gematigheid lijkt mij een goede boodschap ;-)

 • ramona

  @John:

  “dus ik snap niet waarom ik nu volgens velen hier op dit blog de pispaal moet zijn met al die negatieve reacties , hahaha…… ”

  Wie zegt nu dat je de pispaal bent? ;) (er zijn alleen een paar mensen het niet met je eens!) ;) (maar gelukkig kun je er om lachen!) :)

 • john

  @Wortel B
  Klopt wat je zegt,.. maar Gerard zegt hier toch duidelijk; “NOOIT'”.. dus ik snap niet waarom ik nu volgens velen hier op dit blog de pispaal moet zijn met al die negatieve reacties , hahaha……

 • stella artois

  Bon
  Wat ik wel grappig vind is dat er veel mensen (gegronde) twijfels hebben over 9/11, maar diezelfde mensen geloven dan wel haast onvoorwaardelijk dat ze in ’69 op de maan geweest zijn.

  Bemande vluchten zijn er volgens mij niet geweest om om volgende redenen:
  – Bush zei in 2003 dat ze niet voor 2020 of 2025 terug een bemande vlucht naar de maan zouden kunnen uitvoeren, vreemd niet? In ’69 kon dat blijkbaar op enkele jaren. Waren ze toen WEL technisch instaat om dat te doen?
  – De befaamde “van allen gordel”, de radioactiviteit is daar zo hoog dat als je er slechts enkele seconden aan blootgesteld wordt, je lichaam onherstelbare schade zou oplopen. Dus als een mens (of dier) daar door vliegt zou hij na enkele sec onophoudelijk moeten overgeven met de dood tot gevolg. Trouwens, het hondje laika is daar aan blootgesteld geweest, daarmee dat het diertje het niet overleefd heeft.
  – De originele plannen van de saturnus V raket zijn zoek, alsook die van de lunar. (tiens tiens)
  – Maanstenen zijn ook “jaren” zoek geweest.
  – Over de foto’s van wel of niet schaduwen en/of sterren is eventueel te verklaren met sluitertijden ed…..
  – Apollo 13 was wel helemaal een grap, die maanlander viel haast uiteen maar toch geraakt dat ding terug en dan nog wel door de dampkring, daar waar een shuttle waar slecht 1 (!) stukje loszat, volledig opbrandde…
  – Je moet het maar doen in die tijd, een apollo had een computer met evenveel rekenkracht als de stomste gsm van nu, en toch hop, onafhankelijk terug opstijgen van de maan, ff naar de orbiter vliegen, aan elkaar koppelen en dan terug naar huis.
  – Miss wel het belangrijkste nu: de us had veel binnenlandse problemen, publieke opinie tegen vietnam, rassenrellen, betogingen, haast een staat van beleg op sommige momenten., robert kennedy vermoord enz enz…Net een goed moment om een stunt uit te voeren waar de natie trots op kan zijn, iets kunnen wat niemand anders kan.

 • Ethan

  Mogelijk TV-tip trouwens:

  “Er wordt onderzocht wat goud tegenwoordig waard is. In de huidige crisis is de goudprijs heel erg hoog. Moet je gouden sieraden op dit moment nu verkopen of juist bewaren? Ajouad El Miloudi bezoekt de Goudbus, een bedrijf dat door heel Nederland rijdt en goud van particulieren opkoopt. Sander de Kramer gaat naar de enige goudmijn van Europa in het Finse Lapland. Ionica Smeets gaat naar een smelterij waar al die gouden sieraden omgesmolten worden tot ‘broodjes’ goud. En tot slot een blik in de kluis van De Nederlandsche Bank waar een groot deel van de Nederlandse goudvoorraad opgeslagen ligt.”

  http://www.tvgids.nl/programma/12094199/De_Rekenkamer

 • Ethan

  Volgens mij staan we hier sowieso aan dezelfde kant..

 • Josey Wales

  @Rien

  Los van van het feit aan welke kant je staat, is het nooit mijn bedoeling geweest om iemand onwelkom te laten voelen. Ik zou het jammer vinden als je minder zou bloggen op deze website, ik lees je reacties namelijk met interesse.

 • Ethan

  Ik denk dat No Name een aantal dingen erg goed beschreven heeft.

  Verder denk ik ook dat het niet en van niemand echt de bedoeling is om mensen onwelkom te doen voelen, dus laten we daar met z’n allen wat rekening mee houden!

  Het probleem is namelijk dat er bij heel veel onderwerpen (het kopen van goud/zilver alleen al), mensen in een verschillende ‘fase’ zitten. Dit bedoel ik absoluut NIET als een waardeoordeel over hun als persoon, maar de een is nu eenmaal gewoon wat langer bezig en heeft bijv. X of Y inmiddels volledig geaccepteerd i.p.v. er bijv. woest van te worden. En bij een ander is het mogelijk weer net omgekeerd omdat hij of zij gewoon op een andere manier hier terecht gekomen is.

  Daarnaast zijn het ook vaak onderwerpen (geld/financieen, vertrouwen in financiele sector/overheden, etc.) die al snel een sterke emotionele lading hebben of krijgen simpelweg omdat de gevolgen daarvan ons fysiek kunnen raken, of sterker gesteld: heel veel zekerheden worden twijfels.. en gevoelens van machteloosheid zijn ook heel snel te krijgen in deze bizarre wereld die op sneltreinvaart doordenderd. Dit triggert ook weer onze survival-drang waarbij instinctieve reacties nooit ver weg zijn..

  Het is al moeilijk genoeg met alle ‘massale-mediale afleiding’ ( :P ) e.d. om op een blog zoals deze te komen. Stevige discussiepunten en afwijkende meningen zullen vast regelmatig voorbij komen, maar als we:

  – het gewoon bij de onderwerpen houden en niet op de persoon spelen
  – accepteren dat iedereen hier waarschijnlijk een sterk wisselende achtergrond/perspectief heeft
  – we niemand perse te hoeven overtuigen/’overhalen’ naar ons eigen standpunt

  Dan moeten we volgens mij hier met z’n allen een goed ehmm ‘steunpunt’ hebben, waar we allemaal op onze eigen manier wat van kunnen leren.

  Want zeg nu zelf: met hoeveel mensen in je familie, op je werk, etc. etc. kun je het uberhaupt echt hebben over de onderwerpen die hier voorbij komen?!? :)

 • stella artois
 • No Name

  Question Everything!

  youtube.com/watch?v=vsivFcrxOgk&feature=player_embedded#!

  En maak je eigen keuze wat je wel en wat je niet geloofd.
  Daarna zie je dat het stinkt, en koop je zilver :-)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Wow, wat een posts.
  Daar ik meer aan de kant van Jan sta voel ik me behoorlijk onwelkom hier.
  Ik heb net het ecologieforum.eu gevonden, ik denk dat ik me daar maar eens een tijdje ga ophouden.
  Ik zal zo af en toe nog even voorbijkomen, ondertussen: keep your eyes on the ball, en het ga jullie goed.

 • United

  Er bestaan nog wel meer complottheorieën over de maan…….maar die foto’s van nasa heb ik ook gezien, met altijd een pikzwarte achtergrond, toch op zn minst vreemd.
  Een andere “theorie” is dat er restanten zijn gevonden op de maan van een of andere beschaving, of dat er zich nog steeds een buitenaardse beschaving bevind.:-) Dat was ook meteen een van de redenen van de “zwarte achtergrond” foto’s van nasa. Er zouden anders bepaalde structuren in het landschap te zien zijn waardoor duidelijk zou worden dat er wel degelijk bouwwerken aanwezig zijn. Op google en youtube genoeg over te vinden inderdaad. Het klinkt allemaal zo “out there”, maar in deze tijd, waarin zooo duidelijk wordt dat we als burgers over heel erg veel zaken in het duister zijn gehouden, zal het me niks verbazen als het zou blijken te kloppen.

 • wortelB

  @ John,

  rare redenering:
  Maanlanding was een kwestie van prestige,
  misschien hadden ze de technologie, maar waren ze net niet op tijd om de eerste te zijn, en dan maar alsofdoen. Dat is toch mogelijk (ik zeg niet dat dit zo is, ik zeg dat dit zou kunnen).
  Dit heeft dan toch absoluut niks te maken met Mars 50 jaar later.
  Nu het feit dat de eerste maandlanding fake zou (kunnen) zijn wil ook niet zeggen dat de volgende missies naar de maan Fake zijn (dus misschien zijn ze nadien wel op de maan geweest).
  Iemand met een wetenschappelijk – fylosofische denkwijze weet dat je niet kan bewijzen dat iets niet is gebeurt of niet kan, enkel wanneer het zich voordoet kan je bewijzen dat het kan.
  Trouwens alles kan, als je maar ver genoeg gaat. (mensen konden vroeger ook niet vliegen …).
  En trouwens, zal ons worst wezen, nee ?

 • john

  P.s Waarom zouden ze dan een Mars Rover laten landen op MARS !!!! (Mars Voyager program),..Wanneer ze nog NOOIT geland zouden zijn op de maan ????
  ff nadenken Gerard, Mars staat TIG x zo ver weg dan “onze” maan…

 • john

  @gerard
  Toch eens meer Discovery kijken !
  (i.p.v. Xander news enz….)

 • john

  @gerard
  Heb altijd in je verhalen geloofd, maar nu draaf je toch m.i.z. een beetje door….

 • Gerard

  Beetje grof af en toe, maar toch interessant die voor en tegenstanders van complot 9/11 aanslag.
  Brengt toch een leuke discussie.

  Ooit iemand het complot van de maanlanding gezien? Er zijn NOOIT mensen geweest op de maan! Er zijn keiharde argumenten voor. Ik heb de beelden vaak herhaald en het lijkt te kloppen!
  De schaduwen van de opgestelde lampen klopte niet. Maar het ergste is wel in een pikzwart heelal “geen enkele ster” is te was. Terwijl in de ruimte veel meer sterren te zien zijn dan op aarde vanwege de dampkring die minder licht doorlaat.
  Google maar eens. Je vindt hier vast nog wat over.

 • Gerard

  We zagen ook dat goud “precies zoals verwacht” mooi afkeste op de 3 jarige bodemtrendlijn. Onmiddelijk is de rust weer terug na die vervelende zomer-bubbel. De bubbel die velen op het verkeerde been zette.
  Zilver heeft ook zo’n meerjaren-uptrend. Alleen veel volatieler en van een factor meer afhankelijk. Maar feit blijft, de lijn bestaat.
  Laat je dus nooit gek maken door de waan van de dag en kijk regelmatig ook op de lange termijn charts.
  Houd er terdege rekening mee: Als we eind 2012 opnieuw de oude records breken, dan komt zoiets (net als afgelopen zomer) teveel in het NOS journaal. Iedereen spring erop en de kans op een soortgelijk bubbel-patroon is dan bijna zekerheid.

 • No Name

  @RB Sommige mensen, zijn hier wellicht per ongeluk gekomen.

  Ik heb wel eens een poll gehouden.
  Ongeveer 80% van de bezoekers van dit forum koopt ook daadwerkelijk Goud/Zilver.
  De rest (nog) niet.

  Altijd beleefd blijven. And do not trust your Government. (hoe wel ik rustig ga slapen nu)

 • mismatch

  Mooi gezegd No Name. Ik denk niet dat Jan hier meeschrijft omdat hij er gerust op is dat alles OK is, maar 9/11 is inderdaad nogal groot om te bevatten, zeker als je nog denkt dat de politiek er voor jou zit en dat ze alleen wel heel veel domme fouten maken maar het verder goed bedoelen.

  Ik ben zelf begonnen met zoeken toen in eind 2008, begin 2009 mijn best redelijk lopende bedrijf ineens over een half jaar tijd 80% van het inkomen verloor. Ik snapte niet wat ik in hemelsnaam zo fout deed dat dat gebeurde. Kostte me 2 jaar om erachter te komen hoe het bank-spel gespeeld wordt en hoe in feite al mijn werk in een bubble was gaan zitten. Toen de kredieten begonnen op te drogen hadden mijn klanten geen geld meer. Ik heb uit pure frustratie de tent gesloten en voorgoed mijn koffers gepakt. Ben opnieuw begonnen in ZuidAmerika waar de overheid en banken nog niet vuistdiep in alles zitten (al beginnen de banken het hier nu ook te proberen). Dat was voor mij redelijk makkelijk want ik had er al een tweede basis vanwege mijn werk. Tis hier veel chaotischer, en dus een stuk vrijer. Ik kan het iedereen aanraden ;)

  Ik zit nu gewoon af te wachten, koop af en toe wat metaal bij. Met een beetje geluk loopt de waarde op en kan ik hier een stuk land kopen. Maar zolang de koersen laag blijven denk ik: prima, meer zilver!

 • Gerard

  @pietje
  “Laatst schreef iemand dat koper weer zo aan het stijgen is.
  Dit is kant-en-klare onzin koper gaat al bijna vier manden zijwaarts”

  Dat had ik geschreven. Koper is inderdaad al 4 weken aan het stijgen.
  Ik begrijp niet dat dit “onzin” is omdat dat vier maanden geleden nog niet zo was???
  Dat koper de afgelopen 4 maanden zijwaarts ging, zien wij ook wel.
  Er werd helemaal niet gesproken over 4 maanden.
  Ga je koper over de afgelopen 10 jaar bekijken, dan is er zelfs nooit een daling geweest.

  Koper heeft de bodem gehad en zal zeker verder gaan stijgen. Het zou zelfs zomaar kunnen dat koper de best presterende grondstof van 2012 zal worden. Koper is ook schaarser dan zilver t.o.v. de vraag. Zilver en koper gaan ook altijd gelijk op. Daarom is het ook wel belangrijk de fundamentals van koper ook te begrijpen. De grote vraag van koper komt van China.

 • Theo

  Laat ieder in ze waarde en vooral geef ze de tijd om er achter te komen
  hoe het spel gespeeld wordt.

  Zelf kon ik het eerst ook niet geloven.
  Het is ook te gek voor woorden.
  gr.Theo

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ No Name

  Niet om lullig te doen, maar Jan zit volgens mij nog in fase 0: Trust your Government.

 • sticky fingers

  @ no name
  Keurig gezegd en volkomen waar.
  Maar soms wordt je zo moedeloos als je weer opnieuw moet uitleggen wat er zich allemaal afspeelt. En net als je zegt, van mensen die op dit forum terecht zijn gekomen, meestal inderdaad na een behoorlijke zoektocht en op zoek naar veiligheid, daar verwacht je enige “verdieping” en niet dat mensen belerend gaan vertellen wat wel en niet waar is.

 • temp242
 • No Name

  Ik wil nog wel even wat kwijt iz 9/11, naar aanleiding van de discussie vandaag over dat onderwerp.
  Het klinkt volkomen off topic, maar dat is het voor een aantal van ons niet.

  Iedereen op dit forum heeft waarschijnlijk een kortere of langere zoektocht gehad, om antwoord te krijgen op de vragen die je hebt over waarom het handig is om fysiek goud/zilver te kopen.

  Als je zelf tot die eerste aankoop overgaat is dat best wel stap die je zet, want je zegt in feite een deel van het vertrouwen in de gevestigde orde (politiek, banken, economie en papiergeld) op.

  Iedereen weet ook hoe lastig is om familie, vrienden en bekenden te overtuigen om het zelfde te doen. Hoe moeilijk kan het zijn om volledig intelligente en rationeel denkende mensen te overtuigen… Hu?

  Niet iedereen is dan ook even ver in zijn/haar denk proces en ik ben er van overtuigd dat veel mensen op dit forum door een proces zijn gegaan waarbij een zoek tocht uiteindelijk uit is gekomen op dit forum.

  Bij mij heeft dat een jaar of 4 geduurd.

  De trigger voor mij om op zoek te gaan naar wat antwoorden was indertijd ook 9/11.

  a) Twee vliegtuigen, drie torens storten in. Geen verklaring voor te geven, anders dan “controlled demolition”

  b) Een vliegtuig boort zich in het Pentagon: veel rook, geen sporen of brokstukken en een gat in de muur met een diameter een hooguit paar meter. Waar zijn de motoren, vleugels etc.

  De leugens van 9/11 is echter zo overweldigend groot (wiki eens op: The Big Lie) dat het bijna onmogelijk is voor een bevolking om er niet in te geloven. Als je echter alle stukjes (kleine leugentjes) individueel bekijkt, kom je snel tot de conclusie dat 9/11 stinkt.

  De beerput die ik tegen kwam in de zoektocht naar de waarheid heeft me ondermeer geleid en aangezet naar de toekomst van ons geld en de waarde van Goud en Zilver.

  Een aardige filmpje over het (denk) proces waar mensen door heen gaan, voor dat iemand echt wakker wordt, is te zien op de website dont-tread-on.me/?p=10496

  The 5 stages of awakening:

  1) Denial
  2) Anger
  3) Bargaining
  4) Depression
  5) Acceptance

  Deze website geeft ongekend veel informatie. Waaronder ook over fysiek zilver bezit.
  Dus een aanrader om eens te gaan kijken.

  Verder zou ik zeggen, respect voor ieders mening. Niet iedereen is even ver in bovenstaand proces.

 • gordijnen

  @Jan

  Het mooiste is dat op de BCC werd gemeld dat gebouw 7 ook was ingestort.
  Dit was een paar minuten te vroeg. Het kan natuurlijk toeval zijn.

  Ook heb ik gelezen dat in de kelders vanaf het begin van de bouw, goud was
  opgeslagen. Dit goud is 2 weken voor de instorting van de gebouwen verplaatst
  naar een andere opslagplaats. Kan natuurlijk toeval zijn.

  Ook waren op de bewuste dag in o.a. gebouw niet aanwezig op kantoor.
  Oftewel op een werkdag is op dat tijdstip niemand aanwezig van bepaalde bedrijven.

  Gebouw 7 viel gelukkig recht naar beneden. Kan natuurlijk toeval zijn.

  Dat er oorlogen overal in de wereld zijn. Kan natuurlijk toeval zijn.

  Geen massavernietingswapens gevonden in Irak. Kan natuurlijk toeval zijn.

  Straks geen kernwapens gevonden in Iran. Kan natuurlijk toeval zijn.

  Droom lekker verder Jan.

  Jaap de Hoop Scheffer heeft zijn baan te danken aan Bush en niet omdat hij
  samen met Balkende vragen heeft gesteld over 911.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jaap_de_Hoop_Scheffer

  Daarna stapte hij over naar het CDA na een meningsverschil met D66 over de plaatsing van kruisraketten op Nederlands grondgebied.

  Als minister was De Hoop Scheffer overtuigd van de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak.

  Hij trad aan als secretaris-generaal bij de NAVO op 1 januari 2004. Tijdens de vervulling van deze functie werd het bondgenootschap uitgebreid met Albanië en Kroatië.

  Als dit soort mensen aan de knoppen draaien dan zijn de gebeurtenissen in de wereld
  toch niet meer allemaal toeval?

  Gelukkig is er weer democratie in Irak en Afghanistan enz.

 • ramona
 • Piet3

  Interessante berichten uit het verleden(1958) over media en de nieuwe dictatuur(state of mind):
  http://vimeo.com/24869876
  ca 30 min.

 • ramona

  Interview David Wilcock & Benjamin Fulford 18 december 2011 deel 2.3

  vertaald: Harmen Schouwerwou

  http://www.unitynet.nl/achter%20de%20schermen/fulford/interview%20DW&BF%20dec%202011%20deel%202.3.htm

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  De daling van zilver lijkt me achter de rug. Er is ook een divergentie tussen de papieren zilverprijs en de fysieke zilverprijs van meer dan 30 %. Het beleggingsfonds van zilvergoeroe Eric Sprott is voor 100 % gedekt door fysiek zilver. De prijs van dit fonds noteert al meer dan 30 % hoger dan de papieren zilverprijs.Een stijgende vraag is echter niet de enige oorzaak. Ook de productie neemt jaar na jaar af. Nu de manipulatie uit de prijs aan het verdwijnen is, kunnen we ons aan een mooi rally verwachten in 2012.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/01/11/is-de-daling-van-zilver-voorbij/

 • high five

  Mitt Romney de volgende puppet voor de bankiers
  Mitt Romney Questioned on FED, Goldman Sachs, Luke Rudkowski kicked out
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ulPMQ-0fFZE

 • Andreas

  PatDC
  Heb je jezelf al verdiept in de ongeveer 10000 toepassingsmogelijkheden van zilver? Ben je niet in de war met goud die in feite alleen een monetaire functie heeft.

 • Andreas

  Enige tijd geleden schreef ik dat tot ongeveer september 2011 PM omhoog ging als de AEX daalde en andersom. In september gingen ze elkaar zomaar volgen. AEX omhoog, PM omhoog en andersom. Het lijkt er een beetje op dat dit in 2012 weer andersom is. Hopelijk een goed teken.

 • pietje

  @Jullie
  5 sept.2011 Stond goud op 1895 de euro dollar koers was toen 1,41 of wel 1344 euro per ounce.
  Als de euro nu nog op 1,41 zou staan dan stond goud nu op 1830 dollar per ounce.
  Maar helaas de euro staat op 1,26 en goud op 1641 dollar per ounce.
  Het hoeft nog maar 100 euro te stijgen en goud staat gelijk aan het record van 2011 maar dan wel in euro’s.

 • high five
 • Jullie

  En intussen staat het goud in pleuro bijna op 1300.

  1357 was het record.

  We staan dus praktisch op record hoogte.

  Mooie target voor vandaag zou zijn als we op 1300+ zouden eindigen.
  As I speak lijkt 1296 (natuurlijk) een grens.

 • PatDC

  Het probleem is dat veel nieuwelingen en ‘jan alleman’ voor het goedkopere zilver kiezen zonder veel idee over de verbanden tussen de zilverprijs en andere monetaire markten. Ze hebben geen idee wat een redelijke prijs is, betalen veel te veel, en de ervaren rotten die voor hen hebben gekocht verkopen dan op de rug van de nieuwelingen. Moest er enige moeite en vooral wil zijn om juiste informatie te verstrekken zodat ze niet zomaar kopen aan hoge prijzen, dan zou de zilverprijs veel stabieler zijn. Maar tja, sommigen halen een gemakkelijk centje uit zilver en eigenlijk is zilver geen investering, het is gewoon een dood metaal waar niks mee gebeurt, en het loutere voordeel van zilver zou moeten zijn dat het verliezen door inflatie voorkomt.

 • pietje

  Laatst schreef iemand dat koper weer zo aan het stijgen is.
  Dit is kant-en-klare onzin koper gaat al bijna vier manden zijwaarts
  Er zijn geen stijging geweest die noemenswaardig zijn.
  De afgelopen twee maanden blijft koper schommelen tussen de 74 honderd ven 79 honderd dollar per ton.

  Voor olie geld een soortgelijk verhaal.
  Blijft een beetje hangen tussen de 105 A 115 dollar per vat.
  Dat olie door gaat stijgen naar de 150 dollar of meer per vat zie ik niet zo snel gebeuren.
  De kans acht ik groter dat olie terugvalt naar 90 dollar of minder per vat.
  De kans op een oorlog tegen Iran acht ik zeer klein.
  Zeker nu China en Rusland hier tegen zijn en eventueel Iran zullen steunen.
  Wat ook meespeelt, zijn de verkiezingen in de VS dit jaar.
  Je zult wel gek zijn als je nu een oorlog gaat beginnen die weer miljarden gaat kosten verkoopt niet zo lekker naar de kiezers.
  Dit jaar wordt er ook een wereld wijde economische teruggang verwacht waar door de vraag naar olie zal afnemen.

  Zilver is weer een heel ander verhaal kleinere markt makelijker te manipuleren.
  Maar er is een gouden regel als zilver weer als een gek gaat stijgen, laten we zeggen
  Tussen de 30 A 50%.
  Verkoop het want dan gaat het ook weer hardt naar beneden.
  koop je het als je geluk heb voor 20 A 30% goedkoper terug of wel je hebt veel meer voor minder.

 • high five

  Jan, ga nu maar weer lekker op je duim zuigen en naar het NOS journaal kijken.

  zucht…dit soort gasten kunnen 100 keer voorgelogen en bedonderd door de main stream media en nog hebben ze het niet door.

  Ik zag een promo stukje over een nieuwe serie over de oranje’s. Beatrix vraagt dan bij de eerste kennismaking met Maxima:
  En Maxima wat doet je vader?
  whooeea wat doet je vader, net alsof trix dat niet wist.
  Ze denken echt dat we een stelletje halve garen zijn.

 • sticky fingers

  @ Jan
  Je hebt volkomen gelijk jan.
  Maar lees toch eerst eens de tegengeluiden. Weet je niet waar te beginnnen? Nou dan kunnen we je echt wel op weg helpen.

 • mismatch

  @Jan
  Nog eentje dan, dan hou ik ermee op. Ik heb een achtergrond in civiele techniek (weg, water en utiliteitsbouw). Bij brand in een stalen constructie zie je dat in eerste instantie de boel houdt. Dat komt doordat staal een enorme veerkracht heeft, het is een flexibel materiaal. Naar mate het vuur heter wordt (dus dat geldt alleen als de brand over tijd intensiever wordt en lang aanhoudt) wordt het staal minder hard, en via eerst stroperig langzaam vloeibaarder. De constructie zal dan beginnen met verzakken, de boel gaat scheef hangen, en langzaam maar zeker is het mogelijk dat delen van het gebouw zoveel steun verliezen dat er stukken naar beneden vallen. Als er beton in de constructie zit, dan verdampt langzaam aan het water dat beton bij elkaar houdt en wordt het dus een soort van poeder. Maar dat gaat langzaam van buiten naar binnen en zal ook leiden tot een ongelijkmatig falen van de constructie.

  Als de torens, ik laat wtc7 er even buiten, door brand zouden zijn ingestort had je het volgende zien gebeuren: delen van de constructie beginnen te falen, dat gaat per definitie ongelijkmatig bij brand, omdat de (en dat zie je ook op de beelden) vuurhaard niet overal even intensief is. Het gebouw zakt dus scheef. De bovenste verdiepingen trekken dan de constructie uit zijn verband en laten grotere delen van die verdiepingen instorten. Ook een zeer ongelijkmatig proces. Ergens halverwege of lager in de toren komt een soort punt dat de constructie houdt, of in elk geval langer weerstand biedt. Ook de stalen liftbehuizingen dragen bij aan de stabiliteit in het centrum van de constructie.

  Het is technisch en logisch gezien NIET mogelijk dat door brand alleen een toren rechtstandig naar beneden valt. Zelfs als de complete vloer van 1 van de verdieping het had begeven, nogmaals zeer onlogisch, maar OK, dan nog ontstaat er weerstand in de constructie die naarmate de boel verder in elkaar gedrukt wordt alleen maar toeneemt.

  Niemand hoeft me te geloven, maar denk dan ook zelf na. Het NIST zoekt verklaringen en komt niet verder dan een ‘voorlopige theorie’ die aangeeft hoe het eventueel zou kunnen dat de normale logica niet klopt. Dan krijg je dus heel veel ‘uitzonderingen’. En die uitzonderingen gelden dan heel magisch voor 3 gebouwen. Feit blijft dat de implosies van alle 3 gebouwen niet volgt uit alleen brand (kortom, iets anders heeft eraan bijgedragen), en dat het wel heel toevallig is dat ze alledrie zo in elkaar storten. Maar goed, ik vind het wel best. Geloof wat en wie je wilt.

 • greetjes

  zucht, nog zo’n lekker verhaal en ook nog zo actueel als de pest:

  http://webwereld.nl/nieuws/109156/politie-scant-sociale-media-op–verdachte-info-.html

 • Jan

  @RB: ik ben niet kwaad, alleen neem ik het niet dat mensen mij menen te mogen kapittelen. Over de grond van de zaak: als je werkelijk weet waar je over spreekt en oprecht bent dan moet het toch een koud kunstje zijn om dat te bewijzen en het rapport van die ‘WC eend’ te weerleggen? Tot spijt van wie ’t benijdt maar dat is de wetenschappelijke methode, het is trouwens zeer duidelijk dat sommigen daar echt het land aan hebben, waarschijnlijk door een totaal gebrek aan kennis ervan. Ik heb al duidelijk aangegeven dat bouwkunde mijn vak niet is, het zou mij zeer sterk verbazen moest iemand hier wel die achtergrond hebben.

 • greetjes

  Project Echelon ofwel we worden al jaren afgeluisterd en gelezen (net van Twitter gehaald)

  http://www.environmentalgraffiti.com/featured/conversations-intercepted-truth-project-echelon/8773

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Jan

  Als je jezelf even over je boosheid heentilt, zul je bij teruglezen zien dat ik het alleen maar heb over stenen en staal, kerosine en zwaartekracht. Jij komt met ‘WC Eend’ instituut NIST, moslims, Amerikahaters en nog veel meer bij elkaar geraapte rimram. Hou je toch gewoon bij de feiten.

  Aluhoedje. ;-)

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ jefke

  Maar gelukkig beschikken burgers tegenwoordig ook over drones. Hier het bewijs uit Warschau.

  http://www.youtube.com/watch?v=o3OB_4BT1LA

 • Jan

  @RB en consoorten:

  “NIST investigators believe a combination of intense fire and severe structural damage contributed to the collapse, though assigning the exact proportion requires more research. But NIST’s analysis suggests the fall of WTC 7 was an example of “progressive collapse,” a process in which the failure of parts of a structure ultimately creates strains that cause the entire building to come down. Videos of the fall of WTC 7 show cracks, or “kinks,” in the building’s facade just before the two penthouses disappeared into the structure, one after the other. The entire building fell in on itself, with the slumping east side of the structure pulling down the west side in a diagonal collapse.

  According to NIST, there was one primary reason for the building’s failure: In an unusual design, the columns near the visible kinks were carrying exceptionally large loads, roughly 2000 sq. ft. of floor area for each floor. “What our preliminary analysis has shown is that if you take out just one column on one of the lower floors,” Sunder notes, “it could cause a vertical progression of collapse so that the entire section comes down.”

  There are two other possible contributing factors still under investigation: First, trusses on the fifth and seventh floors were designed to transfer loads from one set of columns to another. With columns on the south face apparently damaged, high stresses would likely have been communicated to columns on the building’s other faces, thereby exceeding their load-bearing capacities.

  Second, a fifth-floor fire burned for up to 7 hours. “There was no firefighting in WTC 7,” Sunder says. Investigators believe the fire was fed by tanks of diesel fuel that many tenants used to run emergency generators. Most tanks throughout the building were fairly small, but a generator on the fifth floor was connected to a large tank in the basement via a pressurized line. Says Sunder: “Our current working hypothesis is that this pressurized line was supplying fuel [to the fire] for a long period of time.”

  WTC 7 might have withstood the physical damage it received, or the fire that burned for hours, but those combined factors—along with the building’s unusual construction—were enough to set off the chain-reaction collapse.”

  Bron: http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/debunking-911-myths-world-trade-center

  Dat is niet mijn conclusie, maar die van een team experts die 6 jaar heeft besteed aan reconstructies en onderzoek naar de oorzaken. Ik appreciër je denigrerend toontje niet en familiair hoef je al helemaal niet te worden. Het wemelt hier blijkbaar van burgerlijke ingenieurs en andere experten: ik zou voorstellen dat alle knappe koppen hier even bijeenkomen om tussen de soep en de patatten een ongetwijfeld briljante weerlegging te schrijven van dat onderzoeksrapport om daarna mondiaal gevierd te worden als de onverschrokken helden die de sinistere waarheid omtrent 9/11 hebben blootgelegd en bewezen. Voor de rest laat ik de auteur van bovengenoemd stuk aan het woord:

  “Sadly, the noble search for truth is now being hijacked by a growing army of conspiracy theorists. A few of these skeptics make a responsible effort to sift through the mountain of information, but most ignore all but a few stray details they think support their theories. In fact, many conspiracy advocates demonstrate a maddening double standard. They distrust every bit of the mainstream account of 9/11, yet happily embrace the flimsiest evidence to promote their wildest notions: that Osama bin Laden attacked the United States with help from the CIA; that the hijacked planes weren’t commercial jets, but military aircraft, cruise missiles or remote-control drones; that the World Trade Center buildings were professionally demolished. “

  Blijkbaar is het voor sommigen zeer moeilijk te aanvaarden dat er in de wereld een aantal mensen zijn die Amerika haten, dat een aantal van die mensen zeer geduldig, vindingrijk en goed georganiseerd zijn en dat het hen gelukt is, o.a door een aantal opeenvolgende fouten van de inlichtingendiensten, een grootschalige aanslag te plegen op twee van Amerika’s nationale symbolen (quasi elke verdediging kan doorbroken worden als je bereid bent je eigen leven te vergooien om je doel te bereiken). Jouw paranoia is niet mijn zorg, al hoop ik dat dat pathologische wantrouwen niet tot je dagelijks leven doorsijpelt anders vrees ik voor je mentale gezondheid.

  Zulke wilde fantasieën verwacht je van ongeletterde moslims die de VS haten of Amerikaanse fanatici van links of rechts, niet van Europeanen die naar men mag aannemen een degelijke opleiding hebben gehad en al zeker niet van nuchtere beleggers en economisch geïnteresseerden. De nuchterheid van sommigen hier begint trouwens hoe langer hoe betwijfelbaarder te worden, zeker als je ziet welke bronnen er hier gebruikt worden (xandernieuws, obscure sites met verwijzing naar mysterieuze straalwapens, de Iraanse staatsmedia godbetert). Dat je kritisch bent t.o.v de mainstream media en dat je overheidsmededelingen met een flinke korrel zout neemt is slim en gezond, maar sommigen slaan compleet de andere richting uit en geloven informatie louter en alleen omdat het de officiële versie van de feiten tegenspreekt. Dat is dus niet de definitie van kritische zin en nog minder van gezond verstand.

 • Sander

  @sticky fingers

  Kortom; zoals J. Cruijff ooit al zei: ‘Je gaat het pas snappen als je het ziet’ :)

 • jefke
 • sticky fingers

  @High five
  Helemaal mee eens Hi5.
  Als je hede ten dage nog in het officiele 9/11 complot!! gelooft, dan ben je wel heel naief bezig. Jan denkt met semi wetenschappelijk geleuter de bloggers hier te overtuigen dat we het officiele 9/11 verhaal moeten geloven. Hij doet dit door zo vaak als maar mogelijk is “wetenschappelijke”termen te gebruiken, in mijn ogen vooral bedoeld om te overbluffen.
  Jan verdiep je eerst eens goed in alle WEL wetenschappelijke tegengeluiden oa van diverse demolition experts en meng je dan pas in dit onderwerp.
  Jou verklaringen zijn in mijn ogen net zoveel waard als een artikel op xandernieuws.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ high five

  Klopt. Als je eenmaal hebt aanvaard dat het officiele 9/11 verhaal niet waar kan zijn, moet je de volgende reeks gebeurtenissen ook in een ander daglicht plaatsen: de invallen in Afghanistan, Irak, de oorlog tegen terreur en ga maar door. Dat is voor de meeste mensen eenvoudig teveel en dan besluiten ze nog maar een blauwe pil achter de kiezen te mikken.

  Wat Ron Paul betreft: waarom zou men daar bang van zijn? Het is een ouwe knakker van 76 die best iets aan z’n hart kan hebben. Als hij wint, overleeft hij het niet. Tenzij hij net zo’n ongeloofwaardige autocuelezende sokpop zal blijken te zijn als die malle Barry Hussein Obama.

 • high five

  Jan heeft echt geen verstand van natuurkunde. Het irriteert me een beetje als iemand zo onwetend en naïef is. Als een gebouw met vrije valsnelheid valt dan betekent dat dat er geen wrijving is die de valsnelheid remt. Dit kan alleen als de bodem van het gebouw onder het gebouw wordt weggeblazen. Het gebouw viel bovendien in zijn eigen afdruk. Dit kan alleen als een gebouw perfect wordt opgeblazen
  Trouwens de eigenaar van de wtc gebouwen (Larry Silverstein) heeft zelf toegegeven dat ze het gebouw gepulled of terwijl opgeblazen hebben, dus waar praten we over.?

  Ik heb het idee dat de meeste mensen het officiële 9/11 verhaal geloven omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat mensen binnen de regering en inlichtingendiensten tot zulk soort daden tegen hun eigen mensen in staat zijn. Die mensen beseffen niet dat de 9/11 daders Amerika niet als hun land zien. Zij zien de wereld als hun land, het zijn globalisten. De olie licenties in Irak, de drugs opbrengsten uit Afghanistan en de inkomsten uit wapenverkoop zijn best wat doden waard. Wat kun hun nou een paar doden schelen. Dat het land diep in de schulden gaat kan hun ook niet schelen, want ze betalen amper belasting in Amerika.
  Maar het belangrijkste wat je bereikt met de war on terror is dat je een politie staat kan creëren. (het oogeven van privacy voor veiligheid). Er is zoveel gestolen en gefraudeerd door de wall street mega banken dat de elite minimaal 150 jaar achter de tralies gaan als ze moeten terecht staan voor hun misdaden.
  9/11 is een onderdeel in het proces van ongelofelijke zelfverrijking en daarna onaantastbaar worden doordat je de democratie vernietigd hebt.
  Als Ron Paul de real deal is, dan zijn ze er terecht bang voor en als ik die video’s van cnn en ander bekijk zijn ze ECHT bang van hem.

 • Ethan

  @jefke

  Als je dat maar weet!! ;) :D

 • jefke

  @Ethan:

  Tesla = de grootste ever !!! ;-)

 • jefke

  @jan:

  ik geloofde er eerst ook geen fluit van, mijn gedacht veranderde toen ik Bush hoorde zeggen dat hij op het moment van de eerste inslag dit live zag gebeuren op een tv, vervolgens ging hij het gekende klasje binnen en kwam de tweede inslag wat men hem toen kwam vertellen “vanaf dat moment wist ik dat we onder aanval lagen” zij hij.

  probleem is dat er helemaal geen live beelden waren van inslag 1, die zijn later pas per toeval gekomen door een filmploeg die iets anders aan het doen was. men is immers uiteraard pas beginnen filmen nadien.

  Iedereen weet precies wat hij op dat moment aan het doen was toen hij het vernam: jij ook ! en bush dus ook.

  Bush heeft dus vliegtuig één op tv live zien binnenvliegen……..

 • Ethan

  Economics for Real People: An Introduction to the Austrian School
  by Gene Callahan (Author):

  mises.org/books/econforrealpeople.pdf

  ( amazon.com/Economics-Real-People-Introduction-Austrian/dp/0945466358 )

  En heeeeel veel meer @ mises.org/books/

  :)

 • spaarpot

  Dat denk ik ook @Rien,maar ik vind het toch wel opmerkelijk dat Ron Paul veel amerikanen aan het denken zet.
  De oostenrijkse school ecenomie wordt wereldwijd steeds serieuzer genomen.

 • mismatch

  @RB
  I hou het graag simpel ;)
  Eerst de basis waarneming dat het niet kan, de redenen uitzoeken is altijd lastiger, want er zijn meer dan 1 opties. Maar je hebt gelijk, dat zijn ook allemaal eenvoudige waarnemingen die aangeven dat het gewoon niet klopt. De instorting van de towers kan niet door alleen maar brand op die manier gebeuren. Fysiek onmogelijk.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ mismatch

  Je zou het ook nog kunnen hebben over het feit dat kerosine 1 keer ‘Whoesh’ doet en daarna weg is. Of over de temperatuur van brandende kerosine en de smelttemperatuur van staal (zitten maar honderden graden tussen). Of waar toch de enorme stalen kolommen met liftschachten in het midden van de Twin Towers zijn gebleven. Of over het feit dat er maar 2-3 verdiepingen puin was, terwijl 110 verdiepingen toch zo’n 40 verdiepingen puin zouden moeten opleveren. Enz.

  We wachten even op de meer-dan-logische verklaringen van onze Jan.

 • mismatch

  Tav het WTC, ooit een gebouw zien instorten door brand? Dan weet je dat eerst de ene kant gaat en daarna de andere kant. Brand verwoest nooit een gebouw compleet gelijkmatig en al zeker niet als 1 kant van het gebouw een impact heeft gehad van het vliegtuig dat ertegenaan vloog. Dat geeft heel ongelijkmatige schade aan de constructie. Kijk je naar de WTC instortingen dan gaat het rechtstandig naar beneden. De gebouwen imploderen alle drie compleet op zichzelf. Dat kan alleen bij gecontroleerde demolitie. Simpeler kun je het niet maken.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Jan

  Brokstukken en brand laten een gebouw nooit in elkaar donderen met de snelheid van de zwaartekracht. Als je dit met droge ogen durft te beweren, heb je ergens een paar jaar school gemist.

 • Jan

  @RB: het WTC7 zou vernield zijn door brokstukken en brand, wat heeft dat in vredesnaam te maken met mijn kennis van wiskunde? Als er een gebouw instort is er nu eenmaal risico op collateral damage, ik zie echt de zin van jouw statement niet in. Het zou hetzelfde zijn te suggereren dat als twee gebouwen uitgebrand zijn het noodzakelijkerwijs zo moet zijn dat er ook twee brandhaarden waren.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Jan
  Het meest waarschijnlijke scenario is dat hij niet verkozen wordt.
  Als hij toch president wordt, dan is het meest waarschijnlijk dat hij niets kan uitrichten.
  Als hij toch iets kan uitrichten, dan wil ik emigreren :-)

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Jan
  Twee vliegtuigen vliegen twee gebouwen binnen en er vallen er drie om. Doe zelf de wiskunde even, als je wilt.

  Maar m.i. is dit momenteel belangrijker nieuws:
  Russian Move Against US Called “First Shot” Of World War III

  A grim Ministry of Finance report prepared for Prime Minister Putin is warning today that the decision by Iran to cease taking US Dollars for its oil could very be the “first shot” fired in World War III, and one which Russia will be blamed for by the Obama regime.

  http://www.pakalertpress.com/2012/01/11/russian-move-against-us-called-first-shot-of-world-war-iii/

  2000: Saddam weigert oliedollars en even later staat de US Army op de stoep
  2010-2011: Kadhaffi wil goud voor zijn olie en hoppeta, de NAVO klopt op de deur
  2011: Iran weigert nog langer dollars voor zijn olie en…

 • Ethan

  @Jan

  Auto’s:

  “A reported 1400 vehicles were damaged on 9/11. [Reference] These vehicles had peculiar patterns of damage and some were as far away as FDR Drive (about 7 blocks from the WTC, along the East River). Vehicles had missing door handles for example, windows blown out, window frames deformed, melted engine blocks, steel-belted tires with only the steel belts left, and vehicle front ends destroyed with little or no effect on the back end of the vehicles. What could have caused such extraordinary damage? Portions of cars burned while paper nearby did not.”

  drjudywood.com/articles/DEW/StarWarsBeam5.html

  – Brokstukken / hoogte overgebleven materiaal:

  “The “rubble pile” from WTC1 is essentially non-existent. The ambulance is parked at ground level in front of WTC1. WTC6, which had been an eight-story building, towers over the remains of WTC1.”

  drjudywood.com/articles/DEW/dewpics/010913_5316.jpg

  Hier is net 110 verdiepingen aan staal naar beneden gevallen.. waar is ‘t puin?

  drjudywood.com/articles/DEW/StarWarsBeam2.html

  – Dustification:

  Kijk heel goed naar wat je ziet, en niet wat je denkt te moeten zien naar bijv. deze afbeelding:

  drjudywood.com/articles/DEW/dewpics/Image42.jpg

  Een ~60 meter hoge stalen kolom van supersterk ‘structureel steel’ wat voor het skelet van dit soort mega torens gebruikt wordt.

  Als je goed kijkt dan zie je dat deze stalen pilaar bezig is om gewoon als stof met de wind mee weggeblazen te worden terwijl deze begint te vallen. Welke oh welke kracht werkt er op dat moment, bij het “recht naar beneden vallen”, op dat staal die dat kan doen?!?

  Hier een animatie daarvan:
  drjudywood.com/articles/DEW/dewpics/dustspire.gif

  drjudywood.com/articles/DEW/StarWarsBeam3.html

  Goed, ik moet even verder.. maar er is genoeg te vinden. Ik realiseer me dat de ‘StarWarsBeam’ kreet heel erg de neiging opwekt om het meteen af te doen als onzin. Had ik ook in het begin. Nu ik wat jaren verder ben ook op het gebied van lezen over alternatieve/verborgen technologieen, kan ik je echt alleen maar zeggen: sluit op voorhand niks uit. ;)

 • ramona

  “AMSTERDAM – In het nieuwe EU-verdrag dat voor meer begrotingsdiscipline moet zorgen, wordt een ontsnappingsclausule ingebouwd die het landen toch toestaat de regels te overtreden. ”

  http://www.nu.nl/economie/2712576/nieuw-eu-verdrag-biedt-ontsnappingclausule.html

 • ramona
 • Edwin

  Ook een failliet USA is helemaal niets nieuws: It’s all been done before.

  http://www.dollarvigilante.com/blog/2012/1/10/its-all-been-done-before.html

 • Ethan

  De aanslagen zijn per definitie altijd een “conspiracy” (samenzwering), dus dat is eigenlijk geen discussiepunt.

  De enige vragen zijn zaken zoals:

  – een samenzwering van wie?
  – welke reden(en)?
  – welke manieren/technieken?
  – welke financiering?
  – etc.

 • Jan

  @Ethan: het werk van die mevrouw ken ik niet, maar een onafhankelijk en gerenomeerd studieorgaan (NIST:http://www.nist.gov/el/disasterstudies/wtc/index.cfm) heeft een rapport uitgebracht dat stelt dat de instorting van de Twin Towers wel degelijk het gevolg was van een vliegtuigimpact en dat wordt geaccepteerd door de overgrote meerderheid der burgerlijk ingenieurs dus m.i is het geloofwaardig. Ik ben zelf geen ingenieur laat staan gespecialiseerd in dat domein dus ik ga zeker niet beweren dat ik een expert ben die met kennis van zaken kan oordelen, maar ik ga ervan uit dat als er echt concreet bewijs zou zijn voor onregelmatigheden die meer dan 10 jaar na de feiten wel bovengekomen zou zijn. Waar haal je die informatie over die auto’s trouwens vandaan? Als dat zo zou zijn zou eerst nog aangetoond moeten worden dat het verband houdt met het WTC, ik ben er op zich wel benieuwd naar.

  Wat betreft je stelling dat er meer brokstukken naar beneden zouden zijn gekomen als het om een echte aanslag gaat: als een gebouw ongeveer in het midden geraakt wordt en de steunberen grotendeels verwoest worden dan ga ik ervan uit dat het logisch gevolg een implosie is (dus een ineenstorting als gevolg van massa die niet meer gestut wordt) en geen explosie waarbij materie naar buiten wordt geslingerd.

 • ramona

  @ Jan:

  Al worden de “aanslagen” conspiracy genoemd levert(onderbouwd!) onderzoek wel het een en ander op waar je toch een hoop vraagtekens bij zet! ;)

  http://www.waarheid911.nl/inhoud.html

 • Ethan

  @Jan

  Persoonlijk vind ik het ook niet zijn grootste speech ooit. Wel gaaf dat hij voor de verandering eens compleet uitgezonden werd door CNN en Fox News ;)

 • Jan

  @Ethan: ik heb net ’s mans speech in New Hampshire beluisterd en om het de grootste politiek speech te noemen is lichtelijk overdreven. Ik ben het wel eens met zijn kernboodschap: strenge regulatie van de geldstroom en afschaffen van de FED in combinatie met anti-militarisme en een conservatief buitenlands beleid. Als ik Amerikaan was dan zou ik zeker op hem stemmen al betwijfel ik sterk of hij het gaan halen. Het probleem is (ook hier trouwens) dat de meeste mensen amper nadenken en een zeer kort geheugen hebben en dat gaat zijn downfall zijn. Mark my words…

 • Ethan

  @Jan

  Ik wil niet beweren dat ik precies weet wat er die dag gebeurt is.. maar helaas kennen veel mensen niet de zeeer bijzondere dingen die er op die 11 september gebeurt zijn en die vele maanden daarna door bleven gaan. Het officiele verhaal is alles behalve sluitend.

  (Wist je dat er 1.5 KM verder op aan de andere kant van Manhattan, met vele gebouwen er tussen, dat er 1400 auto’s waren met gesmolten motorblokken maar met de banden intact? Dat deze auto’s binnen een paar uur volledig verroest waren? Dat heel veel materiaal uit de torens nooit op de grond terecht gekomen is omdat anders winkels in de kelders er onder compleet verpletterd hadden moeten worden? en zo honderden dingen meer?)

  Duik maar eens serieus in al het onderzoek van Dr. Judy Wood! En op wat zij bedoeld met bijv. “Dustification”.

  Where Did the Towers Go?
  amazon.com/Towers-Evidence-Directed-Free-energy-Technology/dp/0615412564/

  Laat je niet direct dichtslaan door de titel… al decennia worden bepaalde technologieen verborgen gehouden. Sinds de tijd van Nikola Tesla al.. vele anderen zoals Prof. ing. Konstantin Meyl, Tom Bearden, Thomas Valone, Nick Cook, Dr. Joseph P. Farrell, John Hutchinson hebben hier zelf theoretisch en/of praktijkonderzoek naar gedaan.

 • Ethan

  Gaaf!! :D

  http://twitter.com/#!/geraldcelente

  Gerald Celente
  All trolls get it straight: I support EVERYTHING #Ron Paul said 2 night, not everything he’s said. Capisce’. Who didn’t like what Paul said?
  3 hours ago

  Gerald Celente
  I’m a political atheist. I’ve made it 100% clear. But I vote. I don’t agree w/all of #Ron Paul’s platform, but agree w/ what he said 2 nite
  4 hours ago

  Gerald Celente
  In my entire life I’ve never heard a greater political speech than #Ron Paul’s tonight from NH. ronpaulflix.com/?p=4313 “#PresidentPaul!”
  5 hours ago

 • Jan

  Dus Ron Paul gelooft niet in een krankzinnige samenzweringstheorie en dat wordt hier uitgelegd als het gevolg van druk van de publieke opinie? Is het niet waarschijnlijker dat hij niet lichtgelovig is en er nog altijd van uitgaat dat zoiets volkomen ongeloofwaardig is (de kans dat zoiets vroeg of laat uitkomt is zeer hoog: zelfs de best bewaarde geheimen worden ooit gelekt en de enorme schade die een lek zou veroorzaken staat in geen enkele verhouding tot de mogelijke voordelen), daarbij: waarom zou hij president willen worden van een land dat zijn eigen burgers om zeep helpt? Al-Quada en Bin Laden zijn in die optiek dus marionetten van een regering die nog slechter is dan het ‘evil empire’ inderdtijd: veel fantasie jongens. Zelfs de KGB zou nooit een symbolisch gebouw opgeblazen hebben om er politieke munt uit te slaan. Wie aan louter veronderstellingen de status van feiten wil toekennen moet wel alles geloven aangezien het waarheidscriterium dan volkomen zoek is. Is het nu echt zo moeilijk te geloven dat een zware impact in combinatie met de enorme hitte gegenereerd door brandende kerosine een skyscraper kan doen neerstorten of dat een terroristische groep het voorzien had op een symbolisch en economisch belangrijk doelwit van het nog altijd machtigste land in de wereld? Om een casus belli te vinden i.v.m Irak en Afghanistan zou het trouwens ruim voldoende zijn geweest een klein oorlogsschip op te blazen (uiteraard zonder bemanning) of een ander incident uit te lokken, daar moet je echt geen gebouw voor doen imploderen.

 • cp

  Gebrek aan beleefdheid leidt tot impotentie…

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Re: Ron Paul

  Ik denk dat veel stemmers op hen stemmen als protest stem.
  Maakt niet uit, ik ben wel heel nieuwschierig wat hij zal doen als hij inderdaad verkozen zou worden. Als zelfs hij de huidige koers in de USA niet kan veranderen, dan is het faillisement van de US democratie volledig.
  Vergeet niet dat Obama ook een roep om “change” was (die nooit kwam)

 • jefke

  @temp: Wow, reclame voor zilver in de standaard !!

 • Jan

  @Jo: je formulering is niet bepaald kies en je bent niet beleefd, maar die bron is inderdaad zo goed als waardeloos te noemen. Probeer volgende keer je boodschap wat minder grof te formuleren: in het sociaal verkeer zijn er nu eenmaal (ongeschreven) regels.

 • Gerard

  @Jo
  Niet erg vriendelijk Jo.
  Maar erg hoog heb ik Xander ook niet. Zijn info klopt vaak niet, of wordt erbij verzonnen. Beter overslaan die xandernieuws.

 • ramona

  @High Five:

  Rejection of 9/11 conspiracy theory

  Paul does not believe the World Trade Center and Pentagon attacks were a government conspiracy and has explicitly denied being a 9/11 “truther”, arguing that the issue is not a conspiracy but a failure of bureaucracy.[266][267] He believes the 9/11 Commission Report’s main goal was “to protect the government and to protect their ineptness—not […] to do this so they can use this as an excuse to spread the war […] Some who did want to spread the war would use it as an opportunity. But, it wasn’t something that was deliberately done.”[266][268] He does not think the government would have staged such an attack.[269] When asked whether “9/11 was orchestrated by the government”, Paul responded, “Absolutely not.”[270] Paul has stated that he is concerned that someone might create a “contrived Gulf of Tonkin-type incident” to justify the invasion of Iran or suspend the democratic process, adding, “Let’s hope I’m wrong about this one.”[230]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Ron_Paul

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Het is Ron Paul vs. de Diebold stemcomputers. En die strijd is niet te winnen.

  90% Of Tonight’s Votes To Be Counted By Diebold Electronic Voting Machines
  http://www.prisonplanet.com/90-of-tonights-votes-to-be-counted-by-diebold-electronic-voting-machines.html

 • high five

  Ron Paul heeft momentum. Tweede in New Hempshere. Deze speech moet je horen. De publiek schreewt: end the fed, end the fed
  http://www.youtube.com/watch?v=nJ_sLDWZdc8&feature=g-all-lik&context=G2db3eccFAAAAAAAABAA

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Wat is dat nu, Jo? Met het verkeerde pootje uit bed gestapt? Misschien hebben ze daar op Niburu nog een lekker zuur receptje voor. ;-)

 • Jo

  ramona :High Five,misschien(hopelijk!) is het ook wel een(soort!)tactiek van hem!(Ron!)
  Meestal staan de argumenten bij Xander wel onderbouwd(met links!),kan nu alleen niet(meer!) op de site komen,is me eigenlijk nog nooit gebeurd!

  Gelukkig maar, zijn we in elk geval even verlost van die walgelijke linkjes van je naar die rotsite, ga lekker naar Niburu met die troep!

 • Edwin

  @Gerard
  Oeps, de situatie met waardevast geld/normale rente pas in 2028? Het zou goed kunnen, maar is ook grotendeeks afhankelijk van de beslissingen van die diverse regeringen? Ik heb helaas niet de illusie dat ze “opeens” het licht zien en de juiste beslissingen/acties nemen waardoor de problemen echt aangepakt worden. Dus ja, oplossingen over lange perioden, zoals 10+ jaren zijn te verwachten.
  Peter Schiff zijn toelichting is spot-on. De werkwijze van overheden is vaak het probleem. Dat andere bedrijven er dankbaar gebruik van maken klopt maar is niet de bron van alle problemen.

 • Gerard

  Leuke citaat van Pippa Malmgren:

  //
  En nu wordt de vraag: wie zal er als eerste de Euro verlaten? Malmgren zegt hierover hetvolgende. Dat zal gebeuren in dat land waar de binnenlandse contracten tussen kiezers en regering het eerst zullen breken. Als je het zoekt in het sociale zekerheidsstelsel, dan verwacht ze dat dit het eerst zal gebeuren in Italië. Als je echter kijkt naar de grootte van de schuldenlast dan kon het paradoxaal genoeg wel eens Duitsland zijn.

 • ramona

  Iran accepteert geen Amerikaanse dollars meer

  http://www.earthwatcher.nl/wereld/6713.html

 • high five

  Die Dana Bash aka Dana Swartz blijkt ook uit een CIA familie te komen. Natuurlijk is zij bang en moet ze zand in de Paul campagne gooien. Ze interviewde ook die soldaat die door CNN werd afgebroken, toen hij begon te zeggen dat amerika zich niet met Iran moest bemoeien.
  Dit vind ik zo leuk. Anti oorlogs praat kunnen we niet gebruiken op tv. Weg met die vent. Geen enkele subtiliteit die NWO hahaha. Het ligt er zo dik op, ik weet niet of dit in Nederland kan.
  http://www.youtube.com/watch?v=GURvBJwWjhw

 • ramona

  High Five,misschien(hopelijk!) is het ook wel een(soort!)tactiek van hem!(Ron!) ;)

  Meestal staan de argumenten bij Xander wel onderbouwd(met links!),kan nu alleen niet(meer!) op de site komen,is me eigenlijk nog nooit gebeurd! ;)

 • Gerard

  @high five
  re “Dus je moet er wel voorzichtig mee zijn wat je publiekelijk naar buiten brengt over 9/11.”

  Sterker nog, dit kun je niet maken als presidentskandidaad! Dan ben je verloren bij zo’n uitspraak. Maar is het wel waar? Komt dit echt uit zijn eigen mond, of hoort het bij de hetze van de gecontroleerde media?

 • Gerard

  p.s. ikbedoel natuurlijk omslag winter-lente. Ben vaak wat snel en let niet op schrijffouten. Excuses.

 • Gerard

  @Edwin

  Jouw link is inderdaad een aanrader!
  Schiff kan het altijd zo duidelijk uitleggen!

  Wat Peter Schiff hier aanraad is PRECIES datgene wat altijd zal gebeuren NA de omslag winter-zomer in de levenscyclus (Kondratieff).
  Maar in lente-zomer weten we ook dat banken niks verdienen, en tevens de overheid klein en efficient is.
  Tijdens herft-winter nemen zowel overheid als banken de enorme vlucht naar boven en groeien als kool. Dat is nu net de “grootste bubbel” van de cyclus. Zowel overheid en banken zouden leeg moeten, maar dat is onmogelijk. Vandaar de altijd dramatische collapse aan het einde van de cyclus.
  In de lente krijgen we weer waardevast geld met hoge rente. Naar verwachting rond 2028, na de total collapse.

 • high five

  Dana Bash blijkt echt bang te zijn voor het succes van Ron Paul.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o9mX4l5FoZU

 • high five

  @RB the NWO is gearing up for war. In oktober is het zover, of er moet een enorme anti oorlog stemming in amerika komen, het is Barry Soetoro’s enige kans op een herverkiezing.

  Of Israel en Frankrijk nemen het voortouw en Amerika doet op de achtergrond volop mee.
  Sarkozy is populairder geworden door de oorlog tegen Libië. Er is ook nog een verkiezing in Frankrijk dit jaar.

 • high five

  @Gerard Dat denk ik ook, of iig de komende 10 handelsdagen.

 • high five

  Ramona. Het is wel zo dat als je in amerika als politicus 9/11 in twijfel trekt dat je gelijk bestempeld wordt als een malloot en een conspiracy denker, iemand die spoken ziet. Er is tot nu toe niemand uit de school geklapt of papieren openbaar gemaakt waaruit bleek dat 9/11 door groeperingen binnen de amerikaanse of israelische regering is uitgevoerd. Dus je moet er wel voorzichtig mee zijn wat je publiekelijk naar buiten brengt over 9/11.
  http://www.youtube.com/watch?v=d91a13Yr3oQ&feature=player_embedded

  Heb je ergens gevonden dat Ron Paul plotseling onomstotelijk achter het officiële 9/11 verhaal van de regering staat.?

 • Gerard

  @high five
  re “Gaat zilver nog een keer de bodem van 26,4 terug testen ? ”

  NEE.
  De weg omhoog ligt nu helemaal open. Te veel indicatoren wijzen daarop, zowel fundamenteel als technisch.

  1. Allereerst zit koper nu ook in een stijgende lijn.

  2. De Dow Jones industials heeft ook de weerstand naar boven doorbroken deze week. De berere cijfers bevestigen dat ook. Daarnaast masakte deze belangrijke index een “golden cross” eind vorige week.

  3. De backwardation op zilver staat erg hoog, zoals je in de grafiek in dit bovenstaande artikel ook kunt zien.

  4. Op de chart is de weerstand op 30 iets hoger dan de vorige 2 topjes. De weerstand van 30 was ook de ronde bodem eind september. Maar het moet zich in ieder geval bewijzen door boven de 30 te kunnen sluiten. Dat gaan we morgen zien, anders in ieder geval deze week nog.

  M.a.w. De aankoop van zilver is NU.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  A new Reserve currency to challenge the dollar – What’s really going on in The Straits of Hormuz

  http://mycatbirdseat.com/2012/01/a-new-reserve-currency-to-challenge-the-dollar-whats-really-going-on-in-the-straits-of-hormuz/

  Zeer interessant artikel.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Readies for War On Iran: US Builds Military Hospitals in Georgia
  The United States is sponsoring the construction of facilities in Georgia on the threshold of a military conflict in Iran, a member of the Georgian opposition movement Public Assembly, Elizbar Javelidze has stated.

  According to the academician, that explains why President Mikhail Saakashvili is roaming the republic opening new hospitals in its regions. “These are 20-bed hospitals…It’s an American project. A big war between the US and Iran is beginning in the Persian Gulf. $5 billion was allocated for the construction of these 20-bed military hospitals,” Javelidze said in an interview with Georgian paper Kviris Kronika (News of the Week), as cited by Newsgeorgia website.

  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28568

  Er verschijnen bijna dagelijks meer en meer tekenen aan de wand.

 • Edwin

  Papieren zilver kan best naar beneden gedrukt worden, tijdelijk dan, en graag zelfs… Weer een aardig koopmoment :-)
  De fundamenten zijn niet veranderd. Sterker nog, ze worden sterker gemaakt door de diverse gelddruk acties van centrale banken. Ik ben steeds gelukkiger met m’n fysiek zilver/goud. Alleen zijn er momenten waarop je MEER PMs had kunnen kopen. Dat is jammer, maar je moet ergens tevreden over zijn. Iedereen die euro’s omzet naar “money” gegroet, we gaan een bijzondere periode tegemoet :-)

 • ramona

  @High Five:

  Dat van 9/11 kun je alvast afschrijven volgens het artikel heb t ff gekopieerd! ;)

  “en heeft Paul publiekelijk afstand genomen van de overtuiging van veel van zijn aanhangers -de ‘Truth’ beweging- dat de Amerikaanse regering op zijn minst heeft meegewerkt aan de aanslagen op 9/11 (2001).”

 • ramona

  “Pedofielen, kleptomanen en exhibitionisten worden in Griekenland voortaan gezien als gehandicapten. Dat betekent dat ze aanspraak kunnen maken op een uitkering.”

  http://boinnk.nl/blog/26726/voor-dit-artikel-hioeronder-weergegeven-kan-wil-ik-geen-passende-kop-verzinnen/

 • high five

  de duimpjes voor leuk en niet leuk verschijnen niet meer in beeld bij mij, hebben jullie daar ook last van ?

 • high five

  Zilver is afgeketst op de schuin naar beneden lopende trendlijn. Gaat zilver nog een keer de bodem van 26,4 terug testen ?

 • high five

  Hij is iig een vrijmetselaar Ramona. Veel van de founding fathers van amerika waren ook vrijmetselaars.
  http://watch.pair.com/mason.html
  George Washington zeker en die heeft dan ook goed gekeurd dat Alexander Hamilton (rothschild agent) een private centrale bank mocht oprichten die Thomas Jefferson zo verfoeide.
  Het is jammer dat Paul een vrijmetselaar is. Hij wil wel de FED auditen, hij was ook tegen de oorlog in irak in 2003 en hij wil 9/11 opnieuw onderzoeken.
  Maar ja misschien zijn zijn woorden net zoveel waard als die van Obama. Future will tell.

 • Gerard

  @temp242
  Prima artikel van Pantelis in de Standaard. Ik heb altijd veel respect voor die man.
  Dit is “must read”.

 • Gerard

  @sakke
  “Als de fiscus ooit afkomt, verklaar ik een casino-ganger te zijn met een beetje geluk.”
  Een oude truuk, vooral geliefd bij zwart geld. Maar bij grote bedragen en GEEN ander inkomen, kan de aangemerkte winst zelfs in box 1 gaan vallen.
  De fiscus vindt altijd dat je ergens van MOET leven.
  Maar voor vooral EENMALIGE transacties is dit zeker zinvol. Ik heb dit ook wel eens gedaan, en dat werd gepikt. Zo heb ik gedeeltelijk ooit zwart een Porsche 911 gekocht.

 • Gerard

  @Nico
  re “zilver waarover BTW is betaald, valt sowieso onder consumentengoederen en dat heeft (net als mijn TV) met box 3 niets te maken.”

  Klopt. Maar die BTW op beleggingszilver (munten) ging toch pas ergens in 2010 in? Het eerder aangeschafte zilver blijft dan onder box 3 vallen.
  Het gaat dan ook om goud met box 3.

 • temp242

  Interessant artikel over zilver, ongeveer halfweg de tekst, van de hand van dhr. Nico Pantelis.

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=BLNPA_20120110_001

 • ramona

  Is Ron Paul een door de Vrijmetselaars elite aangestuurde presidentskandidaat?

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=650078&r=1&tbl_archief=&

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Ik ben eveneens geen fan van Poetin, maar hij is als ex-KGB-er de enige die de rol van sterke man kan vervullen om Rusland het tegenwicht te laten vormen van de VS. Rusland is als erfgenaam van de Sovjet-Unie nog altijd de grootste kernmacht ter wereld en dat houdt Vierde Rijk Amerika nog een beetje in toom.

 • Edwin

  Peter Schiff uitleg, op verzoek van met Ron Paul, over Money. Aanrader!

  http://www.youtube.com/watch?v=npJ0CUT8d_Y&feature=youtube_gdata_player

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Vergeet ook PAGE niet, de Aziatische futuremarkt die goud zal prijzen met een tegenwaarde van 1/1. Daar zal je ook snel een verschil gaan zien tussen de papieren prijs en de PAGE-prijs, de werkelijke fysieke prijs. Samen met het Sprott-fonds zal dit de onderwaardering aantonen. En elke onderwaardering wordt ooit goedgemaakt.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/01/10/goud-laat-u-niet-in-de-steek/

 • high five

  Iran has responded by accepting what it said was a Russian proposal to use the rouble in place of the US dollar, the Iranian state-run Fars news agency reported on Monday, citing Teheran’s ambassador in Moscow, Seyed e Reza Sajjadi. The ambassador said Russian President Dmitry Medvedev made the suggestion to his Iranian counterpart, Mahmud Ahmadinejad, at a meeting of the Shanghai Cooperation Organization in Astana, Kazakhstan.
  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/NA11Ak03.html
  Met Japan, china en india ruilde Iran al olie voor die munten, maar voor de rest van de export lijkt het erop dat Iran betaald wil gaan worden in rubels. Dat betekent dat wij euro’s moeten ruilen voor rubels om iraanse olie te kopen.
  Putin heeft dit aan Iran aangeboden. Dit geeft temeer aan dat Putin niet in de NWO zit. Hij zit niet onder anglo amerikaanse elite/ bankiers plak.

  Ik hoorde laatst Webster Tarpley en die zei dat Putin nu zoveel last had van demonstranten op de pleinen omdat hij de globalistische ngo’s had toegelaten in Rusland. Die organiseren die demonstraties. Maar goed, ik ben ook geen fan van Putin, verre van dat, ook hem verfoei ik.

 • ramona

  Geo-Politiek Nieuws

  Benjamin Fulford, 9 januari 2012

  (vertaald: Harmen Schouwerwou

  http://www.unitynet.nl/achter%20de%20schermen/fulford/2012/9%20jan.htm

 • Jullie

  Lijkt erop dat zilver voor de 30 USD aan het vechten is.

 • jefke

  @sakke, of je koopt met cash geld speelfichen van iemand, wisselt in en vraagt recu.

 • high five

  Deze dames zijn commercieel en hopen op meer klandizie. Dat betekent dat de meeste van hun klanten voor Ron Paul stemmen. Dat laat zien hoe populair die man op dit moment in amerika is. Alleen stemfraude kan Paul van de overwinning afhouden.
  (Maar maak je geen illusie van het Paul tijdperk. Dan gaan we pas echt door de deflatoire pijn heen). We behouden wel het belangrijkste wat we hebben en dat is vrijheid

 • high five

  Dat moet je niet doen Nico. Je moet je geld helemaal opmaken !!!!!

 • high five

  Beste RB.
  Zelfs in 1800 was goud $18. En toen was de dollar niet afhankelijk van fiducie (nu moet je in de waarde van de dollar (het briefje uitgegeven door Rothschild en zijn neefjes) geloven), maar was inwisselbaar voor goud.
  En dan nog. Als de dollar terug gaat naar $18, dan kan ik me haar laten knippen voor $0,01 of minder ;-)

 • Nico

  @Gerard – zilver waarover BTW is betaald, valt sowieso onder consumentengoederen en dat heeft (net als mijn TV) met box 3 niets te maken. Mijn goud heb ik aangekocht om er een urn van te maken. Kinderen heb ik zelf niet, dus neem ik t.z.t. het kostbare goedje mee waar het ooit vandaan kwam (6 ft under). Farao’s deden het immer ook, nietwaar?

 • sakke

  @ Stefan: Allereerst ik ben Belg… Ik spring regelmatig een casino/speelhal binnen. Zoals het hoort, controleert men je identiteit en maakt men een mooie foto. Je staat dus geregistreerd. Maar je electronische speelkaart staat helemaal niet gelinkt aan je identiteit. Is dus volledig anoniem. Meestal maak ik van de gelegenheid gebruik om een koffie te drinken en 5 eur te wagen op de roulette. Na 30 minuten wandel ik naar buiten. Als de fiscus ooit afkomt, verklaar ik een casino-ganger te zijn met een beetje geluk. Mogen ze checken, ik sta immers geregistreerd. Natuurlijk geen grote sommen tegelijk op je bank deponeren hé.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ high five

  Ja? Ook als goud nog maar 5 euro per ounce waard is en zilver 1 euro?

  (sorry, moest hem effe inkoppen ;-) )

 • high five

  Ik hoop zo dat Gerard gelijk krijgt met zijn uiteindelijke Goud/Zilver ratio van 5.

 • jefke

  @stefan: “heb ik al 20 jaar” lijkt me. in BE moet je maar tot 3 jaar terug bewijs voeren vanwaar je geld komt (enkel waarmee je het gekocht hebt) dan verschuift de bewijslast naar de andere partij. Als je een aankoopfactuur hebt is meerwaarde dus geen probleem. NL weet ik niet.

 • mr mittens

  @ bibabo, vastgoed zal dit jaar waarschijnelijk nog stijgen doordat velen door hoge inflatie doorkrijgen dat ze in feite geld verliezen en dit in vastgoed steken, omdat voor velen dit jarenlang een gegerandeerde winst was ook al wist men niet veel over financieën. dit zijn ook vaak kapitaalkrachtige oudere die een 2de of zelf soms 3rde woonst kopen, de langere termijn trend is echter een armer wordende bevolking waardoor binnen hier en 5 jaar de daling in alle hevigheid zal in voege treden en deze zal versneld worden aan de storvloed van bouwgrond die al jaren braakligt toch maar hopend op het maximum van de prijs etc.

  als je genoeg spaargeld hebt moet je zeker ze in vaste waardevolle zaken steken, het beste in schulden gaan omdat waarschijnelijk ecb rente zelfs naar 0,75 en later 0,50% zal gaan. studentenkoten gaan waarschijnelijk niet of minder dalen bij correctie vastgoedmarkt, huizen is moeilijk in te schatten

 • Stefan

  @Gerard
  Dank voor de PDF Gerard!

  Nog wel een vraag hierover. Stel je verkoopt je zilver/goud met een aardige winst. Daarom heb je ineens weer erg veel geld op de bank, hoe leg je dit uit aan de belastingdienst?

  Als je al die tijd je zilver en of goud niet op hebt gegeven heb je wel een probleem dan denk ik..

 • bibabo

  in Belgie waren de huizen prijzen nooit hoger…. (DeTijd)
  nog gauw een lening voor dat de rente stijgt ?
  of alles uit aandelen en deel naar vastgoed ?
  of volgt het gewoon de inflatie ?
  vreemd…

 • ramona

  @Ethan:

  Moet je eens op zijn naam klikken er staan nog veel meer artikels van hem! ;)

 • ramona
 • Ethan

  @ramona

  Mijn hemel! Ik heb in een ver verleden nog les gehad van de auteur van dat stuk! :O

  Was wel op een totaal ander vak(gebied), oh als ik toen wist wat ik nu wist.. dan had ik toen wel andere gesprekken met hem gehad tijdens de koffie-pauze.. en dan nu zijn naam gekoppeld zien aan zo’n stuk… een stuk van hem op de website van de BIS?!? kippenvel! :S :O

 • jefke

  @gerard: inderdaad ! daarom dat ik vrees dat de landing harder dan hard zal zijn.

 • ramona

  Hoe het huis ontstaan is, door de jaren heen machtiger werd, connecties met koningshuizen, de geheime internationale aandelenhandel, de goudmarkt en hoe ver hun invloed reikt in de corporaties die in deze wereld de dienst uit maken.

  http://anarchiel.com/stortplaats/toon/de_geschiedenis_van_het_huis_rothschild

 • Gerard

  @Rien
  “grote overheidsbubble.”, zeker. Waarin ook de banken, pensioenfondsen en spaargeld in worden meegezogen. NOG meer lenen is de oplossing. Op het moment dat daar het plafont van bereikt wordt, dan knappen er meer bubbels.

 • Gerard

  @jefke
  Er is zeker technische vooruitgang geweest in de laatste 40 jaar.
  93% van de nieuwe en gebruikte auto’s wordt gefinanciert op dit moment in Nederland. In de jaren 60 en 70 totaal ondenkbaar.
  Onze huidige welvaart is een “voorschot op de toekomst” door leengedrag.

 • jefke

  @rien / iedereen

  vanaf de jaren 60 vergeleken is zowat alles verslechtert, het was ook de beste tijd ooit natuurlijk!

  Als ik voor mezelf, met een lager dan gemiddeld loon ! de rekening maak met enkele simpele dingen:

  *Met mijn maandloon koop ik 825 broden
  *Met ongeveer 1/33 van een maandloon rijd ik over en weer naar Parijs.
  *55/60 ounce zilver voor een maandloon.

  => geschiedkubdig gezien is dat toch echt spotgoedkoop.

  Mecking zegt ook in zijn boek dat mensen steeds vanaf de jaren 50/60 rekenen om te stellen dat alles zo duur wordt, als je echter over honderden jaren gaat kijken denk ik dat we momenteel echt een ONGELOOFELIJKE koopkracht hebben.

  Kijk eens wat mensen uitgeven aan “nieuwe/niet noodzakelijke” uitgaven:
  -gsm
  -pc/laptop / internet
  -enorm kledingaanbod (vroeger kreeg je gewoon die van je broer)
  -reizen
  -auto
  -interieur
  -uiterlijke verzorging
  -hobby’s
  – enorm aanbod in voeding…

  zolang iedereen nog de helft van het eten kan weggooien, elke dag kan vlees eten & elk jochie van 18 jaar een auto kan kopen kan je toch moeilijk zeggen dat onze koopkracht verdwenen is.

  daarom vrees ik net dat de klap des te harder zal aankomen.

 • Andreas

  Fabrie
  Natuurlijk houdt Knot zich van de domme. Zolang je die Amerikanen er niet om vraagt kun je tegen iedereen zeggen dat je het goud nog hebt. Zodra je om het goud vraagt en het niet krijgt ben je het kwijt. Zalig zijn de simpelen van geest. En zo ziet de overheid zijn bevolking.
  SIMPEL en DOM.
  Ik ben wel benieuwd wat er achter de schermen gaande is tussen Amerika en Frankrijk en Duitsland. Over afzienbare tijd kan Amerika wel eens minder bondgenoten hebben als nu. Als het om harde munten gaat is politieke vriendschap snel voorbij. Maar we gaan het de komende jaren zien.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Re: Belastingdienst

  Ik ben er een sterke voorstander van om de belastingdienst niet te belazeren. De reden is simpel: De staat vergeeft je misschien een moord, beloont je er misschien zelfs voor, maar kom niet aan “hun” geld. Dan is het voorbij met lief-lief. De straffen zijn hoog.

  Geef de staat wat zijn denken te moeten krijgen. Niet omdat dat hoort of goed is, maar omdat je anders grote risico’s loopt. De maffia is er niets bij.

  Wat Gerard doet is iets anders: Hij ontwijkt geen belasting, hij is gewoon erg goed bekend met de regels. Hij weet heel goed welke belasting betaald moet worden en welk inkomen/bezit op andere manieren kan worden geklassificeerd zodat er minder of geen belasting over betaald hoeft te worden. Als je deze weg gaat, dan moet je heel goed weten wat je doet. Beschouw het als een soort werk, met als compensatie de lagere belasting. Maar doe wel EERST het huiswerk, voor je je aangifte doet.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard
  “Hij zegt hierin dus dat de welvaart sinds de 50er jaren langzaam maar zeker achteruit gaat tot een absoluut nul-punt. Ondanks de technische vooruitgang. In de 50ers en 60ers kon een ALLEENverdiener een huis kopen en daarnaast nog eens 10 kinderen opvoeden die NIETS tekort kwamen.”

  Absolut Gerard. IMO is dit de drijvende kracht achter de overheidsbubble geweest sinds die tijd. Door steeds meer mensen over te halen of (indirect) te dwingen aan het “arbeidsprocess” deel te nemen stegen de inkomsten voor de overheden flink aan. Dat maakte het mogelijk om er nog meer geld bij te lenen. Tegelijk werden de werkenden er door wettelijke maatregelen toe gewongen geld te beleggen in obligaties en aandelen. Dit dreef de rentes omlaag en de aandelen koersen omhoog.

  We zitten nu op een ongeloofelijk grote overheidsbubble. Die gaat spatten imo. De eerste scheurtjes zitten er al in…

 • Fabrie

  ik zat net die uitzending van nieuwsuur te bekijken:

  kort samengevat: 20 jaar geleden hadden we dus 1600 ton goud, en nu ligt er van de 600 ton nog maar 60 ton in nederland.. best shocking om te horen!!

  vraagje; wat voor dubbele agenda heeft Klaas Knot eigenlijk?? Hij komt mij nogal leugenachtig over; Hij geeft eerst 1 of andere flut verklaring waarom het goud in het buitenland ligt, daarna zegt hij dat ie nog nooit heeft gehoord dat Amerika misschien het goud in beslag zou kunnen nemen, en vervolgens zegt hij “nee!!” als de reporter vraagt of het niet verstandig is om het goud toch maar terug te halen, terwijl hij ook had kunnen zeggen “ja, misschien is het wel verstandig om het goud terug te halen.” Waarom zegt hij zo vol overtuiging “nee” ??

  Die Klaas Knot lijkt me als President van de Nederlandse Bank totaal incompetent!, het lijkt wel alsof hij de belangen van Amerika behartigt, in plaats dat hij zich sterk maakt voor de belangen van Nedreland! Dat goud moet zo snel mogelijk terug naar Nederland!!

 • Gerard

  p.s.
  Ik vergat de link erbij:
  http://wealthcycles.com/visual-economy
  En ga dan eens naar de video’s onder het kopje “Learn About the Wealth Cycle with Micro Video”

  Hierin legt hij uit dat de economie en welvaart een “levensweg” heeft met een begin en een eind.

 • Gerard

  @Andreas
  re “Mijn dochter die als vijftienjarige tomaten plukt krijgt 3,75 per uur. 32 jaar geleden kreeg ik op dezelfde leeftijd 10 gulden per uur met bollenrapen. Vindt je het gek dat de jeugd niet spaart.”

  Dat is mij ook aan het hart gegrepen!
  Ik heb die ervaring ook. En 10 jaar geleden kon de tomatenboer “gezonde winst” maken, en nu verlies.

  Dit is nu PRECIES wat al die video’s op de site van Mike Maloney je probeert duidelijk te maken. Hij zegt hierin dus dat de welvaart sinds de 50er jaren langzaam maar zeker achteruit gaat tot een absoluut nul-punt. Ondanks de technische vooruitgang. In de 50ers en 60ers kon een ALLEENverdiener een huis kopen en daarnaast nog eens 10 kinderen opvoeden die NIETS tekort kwamen.

 • Gerard

  @Martin
  Geen dank hoor! Ik doe GRAAG adviezen geven hoe de de belastingdienst kunt naaien.
  Ze gooien immers jouw geld toch maar nutteloos weg,. Zoals aan o.a.zinloze cultuursubsidies aan Amsterdamse Napoleons.

 • Gerard

  Maar nu we het toch over inkomstenbelasting hebben. Ook dit jaar heb ik voor ruim 150.000 aan margin opgevoerd met naked geschreven put opties per 31-12. Het complete margin mag je van box 3 aftrekken. Het is een wettelijke “schuld” die je aangaat. Overigens alleen put opties, geen call.
  Ik bewaar wel alles, jaaroverzicht, printscreen, beleggingsoverzicht op “datum” 1 januari, en ook de bladzijde en link waarin dit omschreven staat. Want dat moet je WEL doen. De pdf die hierboven staat MOET je wel even opslaan en bewaren. Mocht je alsnog ooit de mist ingaan bij een warse inspecteur, dan houd je je van de domme. Dan zeg je dat je alles netjes hebt opgegeven aan de hand van de info van de belastingdienst ZELF, “alstublieft, beste meneer de inspecteur!”. Ik wist niet beter… enz. En dan mail je hem die PDF.
  Een knappe die je dan nog een oor aan naait. Vergeet nooit, telefoongesprekken worden opgenomen.

 • Martin

  @Gerard
  Thnx Gerard!

 • Gerard

  @RCPL
  Ja natuurlijk! Het is toch niet verboden om baren te verzamelen? Je mag alles verzamelen als je dat wil. Al verzamel je gebruikt WC-papier. Komt de inspecteur mij maar eens vertellen dat dit geen verzameling is. Maar LET WEL OP! Als ze het niet vertrouwen, dan bellen ze je onverwachts op en nemen het gesprek op. Je verzint ter plekke je verhaal, heb ik ook meermalen gemoeten. Ik kwam er altijd mee weg. Ook bij de Fiod een keertje. Want ik ben helemaal niet zo’n nette belastingbetaler.

 • greetjes

  Gerard, hartelijk bedankt! Ik zal het goed bestuderen én bewaren! Slimme gast, echt waar! ;-)

 • RCPL

  @Gerard

  Zo zeg, dus baren vallen ook onder mijn prachtige numismatische verzameling?
  Mmmm…vorig jaar heb ik mijn baren opgegeven (op advies van mijn accountant).

 • Gerard

  NIKS OPGEVEN AAN DE BELASTING !!!!

  In “bijzondere” gevallen hoeft dat niet. Dan moet je aantonen dat je goud zilver hebt voor “kunst” en “wetenschap”!

  Wel, ik “bestudeer” altijd graag mijn muntjes, voor mijn eigen wetenschap. Ik heb zelfs een loep gekocht daarvoor.

  Daarnaast ben ik verzamelaar in “kunst” muntjes en baren.

  Dit doen we toch allemaal?

  Staat er dus letterlijk:
  Leest paregraaf 3:
  https://www.amsterdamgold.com/pdf/120104_Memo_Fiscale_aspecten_van_edelmetaal.pdf

  Maar let WEL op dat je METEEN de goede antwoorden klaar hebt indien een inspecteur ooit vragen stelt. Dit redt mij persoonlijk keer op keer.
  Download de PDF en bewaar het goed!!

 • ramona
 • ramona

  Interview David Wilcock & Benjamin Fulford 18 december 2011 deel 2.2

  vertaald: Harmen Schouwerwou

  http://www.unitynet.nl/achter%20de%20schermen/fulford/interview%20DW&BF%20dec%202011%20deel%202.2.htm

 • Dave

  Belastingdienst????

  if you don’t have it you don’t own it. laat ze maar gaten graven en in sloten baggeren voor de kost… succes met die ambtenaren…

 • Andreas

  Ik hoop dat Gerard het goed heeft als hij zegt dat Iran geen oorlog wordt. Ik denk er iets anders over. Ik vermoed dat rusland,china,iran,syrie en nog vele anderen klaar zijn om de VS een lesje te leren nu iedereen begrijpt dat alle geleende gelden tot nul teruggaan. Het moment is ook goed. Europa failliet en verdeeld. Amerika failliet.

 • Andreas

  Het valt mij op dat velen hier aanwezig nog geen enkel idee hebben hoe groot de chaos kan worden. Wie denkt dat iets zoals 1980 wordt zit er echt naast.

 • greetjes

  Ron Paul heeft echt in alle lagen van de bevolking supporhooters ;-)

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/ODN_120109_BunniesSteunenRonPaul

 • greetjes

  zo is dat Andreas ;-)

 • greetjes

  @Martin

  zelf weten, ik doe het niet. Tegen de tijd dat je het in wilt wisselen is er, wie weet, een bloeiende zwarte handel. Je kunt het op verschillende plaatsen inwisselen en in mijn geval praten we trouwens niet eens over grote hoeveelheden. Volgens mijn belastingadviseur (ik heb het hier ooit geplaatst) hoef je tot een (behoorlijke) grens zilver- en goud bezit niet op te geven. Maar Rolf heeft er ook iets over op de site staan. Gewoon even zoeken.

 • Andreas

  Martin
  Ik geef niks op. Eerst maar eens zien hoe het de komende jaren gaat verlopen. Mocht men tot confisqatie overgaan is de ellende nog lang niet voorbij. Je koopt PM om jezelf en je geld te beschermen tegen banksters en politikers, en niet om je land en hun zakken te redden.

 • Martin

  Even een vraag.
  Zou het echt verstandig zijn om je PM op te geven aan de belasting?
  Gezien 90% van het nederlandse Goud ergens anders “veilig” in beheer is zou het toch ook kunnen zijn dat de nederlandse regering jouw goud gaat claimen, mocht er echt stront aan de knikker komen in de toekomst? (wat de ene aap van de ander niet weet?).
  Maar ja aan de andere kant als het als je het inwisselt heb je ineens een smak geld op je rekening waar de belasting dan ook achterkomt…………

 • Andreas

  Weten waar te kopen. Als mijn vrouw de dagelijkse boodschappen doet is er aan het eind van de maand geld over. Als ik het doe is er aan het eind van het geld een stuk maand over. :)

 • Piet3

  Maria,
  Het blijft economie: inflatie verlagen door gebruik te maken van goedkopere ingrediënten. Kijk maar eens kritisch wat er in 10 jaar in is gestopt om het goedkoop te houden: Glucose-fructosestroop/dextrose(zie al die bolle buiken maar als je op straat loopt itt tien jaar geleden) ipv het naar verhouding betere suiker/vet. In je vlees/worst allerlei vulmiddelen zoals extra water/zetmeel/dextrose. Eerstgenoemde ingrediënten wordt door Amerika tegen erg lager prijzen verkocht aan Europa nadat genmais toegestaan is door de EU. Als je weet dat een kilo drop soms rond een euro kost dan weet je dat de prijs van de ingredienten extreem laag is en fabriekanten ertoe aanzet dit spul erin te stoppen. Heb ook wel contact opgenomen met Unilever merken en ze geven eerlijk toe dat het erin zit vanwege de prijs, gezondheidsaspecten zijn van minder belang.
  Ergo: wat je in de winkels aantreft is inhoudelijk niet te vergelijken met het voedsel van 10 jaar geleden.

  Over de inhoud van zalfjes/shampoos etc kan ik niet oordelen.

 • Cinelux

  De meeste producten of diensten waar je niet kan kiezen (overheid diensten,brandstof/gas,ziektekosten,boetes etc.) zijn flink gestegen de afgelopen tijd.

  Producten waar een keuze is of luxe producten zoals een tv of een keuken zijn gedaald door o.a. concurrentie,vraaguitval en goedkopere productie in lage lonen landen.

  Over het algemeen zijn de meeste mensen er de laatste 20 jaar er flink op achteruit gegaan.Probeer nu nog maar eens met een enkel modaal inkomen een gezin te onderhouden en een gemiddelde woning te kopen.
  Was 30 jaar geleden wel mogelijk.

 • Mexican Seastar

  Effe iets heel anders voor schotelen, maar toch stof om over na te denken in een breder kader van opwarming en dus voetafdruk, en een toenemende druk op woon-, landbouw- en natuurgrond, mede door bevolkingsexplosie, maar ook door opkomende machten met grote bevolkingsaantallen, e.d.:

  Voor de tijd van de industriële productie van vlees had de gemiddelde burger slechts geld voor vlees in het weekend.

  Het vlees was in verhouding tot het gemiddelde inkomen véél maar dan ook véél duurder dan nu.
  Vlees kost m.i. veel te weinig dezer dagen in verhouding tot zoveel parameters.
  Paralel met olie, trouwen (en zilver).

  Dàt terzijde. Euh – doch: ook melk is véél te goedkoop in verhouding tot de productiekost: daarom dat zoveel boeren hun boeken sluiten en het aantal neemt toe per jaar.
  We zijn dus toch wel verwend ten opzichte van vroeger (vorige generatie) die niet drie maal per jaar op reis ging, maar hoog uit 1 keer per jaar. Dat gedrag van drie maal per jaar neemt dus nu wat af..

  M.v.g.

 • Maria

  Ik als huisvrouw en dagelijkse inkopen doet bemerkt momenteel een sterke daling van de voedselprijzen. Voornamelijk de grote merken als Hak – Unox – Dove e.d. halveren momenteel de prijzen. Ik zie het als een vorm van deflatie. Veel produkten ook 2 voor de prijs van 1. Na de invoering van de euro is alles enorm gestegen. De grote merken hebben ook wel in de gaten dat mensen voor het voordeligere huismerk kiezen en zijn nu genoodzaakt de prijzen aan te passen om de boel aan de gang te houden. Het leuke is dat ik de kassabonnen al jarenlang bewaard heb en kan alles nog eens terug kijken.
  Echt het wordt nu stukken voordeliger als dat we de laatste jaren gewend waren.
  Ik maak wel een uitzondering voor boter en bakboter. Die zijn aanzienlijk duurder geworden.

 • Piet3

  Wel makkelijk om nu de verdubbelingsregel mbv 70 te gebruiken(iets met pi ed.)
  Zo kun je eenvoudig de verdubbelingstijd berekenen:

  Als de prijzen inderdaad met 2% geinflateerd zouden zijn, dan zouden de prijzen pas na 70/2 = 35 jaar verdubbeld zijn, oftwel pas in 2036!

  Als nu na 10 jaar de prijs van een brood verdubbeld is dan is dit: 70/10 = 7% inflatie per jaar.

  Optie 2 lijkt me meer voor de hand te liggen, maar ja ik ben niet onafhankelijk, weloverwogen, accuraat en genuanceerd….

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Inflatie is van alle tijd. Vroeger koste een frietje zonde Fl 0,25. Toen de gulden eruit ging was dat toch ook Fl 2,-? Toen was de Euro er toch ook nog niet?

  Dat men de Euro maar van alles in de schoenen schuift heb ik nooit begrepen. Is gewoon inherent aan het huidige financiële systeem dat we (nog) hebben.

  Dan nog maar even daar gelaten dat de meetwijze van inflatie ook nogal onderhevig is aan……………inflatie ;)

 • Oom Dagobert

  @Sander
  RE; Wie is jouw werkgever?
  Iemand, die net als zijn werknemer, verblind is door pseudologica fantastica. Net dit soort mensen, gedreven door hebzucht, drijven de prijzen tot in het uiterste.
  Zij hebben als doel: veel verdienen en weinig werken. En zolang er dwazen zijn die nog kunnen betalen puren ze verder. Voorlopig lukt het hen nog ook. Echter hun rijk nadert de grens. Zolang de regeringen niet ingrijpen en grenzen bepalen voor wat de prijzen betreft is er geen uitkomst.

 • WijRos

  @RB
  “Hoe kun je eigenlijk het beste/snelste in ruwe olie beleggen? Via ETF’s?

  Beste RB, ETF’s wordt zeer waarschijnlijk de snelste manier om uw geld te verliezen. Ik zou het maar bij kleine olie producenten houden die niet de gevaren zone werken.

 • high five

  Yo Joost
  Heb jij in 2000 wel eens een pak koffie gekocht voor 6,5 gulden ?

 • Dave

  Als we prijsinflatie op de juiste manier zouden willen meten voor een bepaald product dan zou dat bepaalde product ook op dezelfde wijze geproduceerd moeten worden en in hetzelfde land.

  Je zal dan zien dat grondstoffen, arbeid, energie etc. jaar in jaar uit duurder zijn geworden. tegenwoordig haalt men zelfs al aardappelen uit Zuid Amerika omdat in Nederland produceren te duur aan het worden is.

  Kortom, men vergelijkt appels met peren.

 • Sander

  @ Joost,

  Wie is jouw werkgever?

 • Andreas

  Greetjes
  De waarheid ligt ergens in het midden. De lonen zijn ook gestegen. Maar van de officiele cijfers geloof ik geen barst. Daarnaast zijn er allemaal vormen van belasting bijgekomen die het leven duurder maken maar jaarlijks eenmalig zijn. Als we alleen naar boodschappen kijken schijnen we in Nederland in vergelijking met omliggende landen nog niet zo duur uit te zijn.
  Maar het leven is meer dan alleen maar eten en dan zijn ze in Nederland meesters in het bedenken van belastingen. Horeca en tabak zijn in ieder geval schrikbarend duurder geworden.
  En dan zou je even de uurtariefen van garagebedrijven van nu en 2000 even moeten vergelijken. Die zijn echt verdubbeld, 90 euro per uur om een leerling je olie te laten verversen.
  Wat hier echt erg aan is dat ondanks die hoge uurtariefen menig bedrijf geen winst maakt. En dit mede door volstrekt overbodige regelgeving en eisen die handenvol geld en tijd kosten.
  Mijn dochter die als vijftienjarige tomaten plukt krijgt 3,75 per uur. 32 jaar geleden kreeg ik op dezelfde leeftijd 10 gulden per uur met bollenrapen. Vindt je het gek dat de jeugd niet spaart.
  Maar wederom, de meeste tomatenkwekers leiden verlies. Maar die worden ook gek van regelgeving.

 • Edwin

  @jan
  Och, mijn reactie zal zeker algemeen zijn. Iedereen betaald in NL nou eenmaal even veel voor zijn maandelijkse boodschappen. Dat die maandelijkse kosten enorm gestegen zijn sinds de invoering van de Euro – IS – inflatie. As je de basisdefinities niet eens kent, zucht.

  Zo is de CPI een officieel cijfer, waarvan de methode om deze te berekenen af en toe aangepast wordt. Alleen omdat de uitkomst niet langer gewenst is (te hoge waarde). Dat je met deze manipultie ook niet bekend bent … Nog een zucht.

 • greetjes

  zucht, mag ik me aansluiten bij gordijnen?

 • gordijnen

  @Joost

  Meest rare reactie van dit jaar en ik zou het niet kunnen verkroppen dat onderzoek aantoont.

  Was het maar een onderzoek, maar Joost mag het weten. Heb je ooit wel eens een kropsla gekocht in 2002 voor 2,40 gulden?

 • Jan

  @Edwin: dat prijzen stijgen is een normaal gegeven en heeft in se niets te maken met de invoering van de euro. Een vergelijkende studie door de nieuwsdienst van de VRT toont aan dat de prijsstijging in het decenium voor de invoering van de euro nauwelijks lager ligt dan in de 10 jaar erna, het (zeer minieme) verschil zou enkel te wijten zijn aan het afronden naar boven toe van de prijzen bij de overgang van de nationale munt naar de eenheidsmunt, dit onderzoek ging wel enkel over de Belgische situatie maar het zou mij zeer verbazen moest de situatie in Nederland drastisch verschillen. Met algemeenheden als ‘iedereen merkt dat…’ bewijs je echt niet dat jij dan wel kritisch bent. Men denkt altijd dat het vroeger beter was: meestal komt dit neer op een cognitive bias aangezien de mens geneigd is het goede te onthouden en het slechte te vergeten.

 • greetjes

  @ joost

  Doe jij nooit boodschappen? Tjongejonge: kocht je in 2000 op de markt je groente en fruit voor 2 personen nog voor 20 gulden en nu? Bwah! Niet te geloven: 20 mandarijnen voor € 4,50. Da’s 10 gulden Joost. Op de kop af. Geen marktman die in 2000 10 gulden dúrfde te vragen. Ik doe zuinig, maar mijn gewone wekelijkse boodschappen kosten mij nu € 75 voor 2 volwassen personen en dan doe ik niks geks. Ik gaf in 2000 100 gulden per week uit en dan had ik meer in mijn karretje. Daar zit geen woord Chinees bij.

 • Jan

  @Joost: de inflatiegraad kan men inderdaad niet afleiden uit de prijsstijging van één product, daarvoor gebruikt men de CPI of consumer price index. Die toont aan (zowel voor België als voor Nederland) dat de inflatie in stijgende lijn zit en dit is geen goede zaak aangezien men een inflatiegraad van rond de 2% per jaar als normaal en veilig beschouwd. Voor België ligt de inflatiegraad voor december 2011 op 3,48%, voor Nederland op 2,38% (bron:http://www.global-rates.com/economic-indicators/inflation/consumer-prices/cpi/the-netherlands.aspx) . Door de olieprijs zal het naar alle waarschijnlijkheid nog oplopen, ook heeft het verhogen van de geldhoeveelheid (zowel in Europa als in Amerika) vroeg of laat extra inflatie tot gevolg (minder waarde per eenheid geld).

 • Edwin

  @joost
  Iedereen merkt continue dat we veel meer betalen dan met de gulden. “Een” onderzoek verandert niets aan die werkelijkheid. In de onderzoeks-wereld krijgt de financier de “gewenste” resultaten. Of deze nu wel of niet overeenkomen met de realiteit. Ik zou iets kritischer zijn voordat je iets als “waar” overneemt.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Joost

  Maak je gereed voor een shitload aan reacties.

 • Joost

  @gordijnen

  De meest rare reactie van dit jaar tot nu toe op dit forum. Wie zegt dat de producten iedere dag gekocht moeten worden? Waar slaat dat op? Het onderzoek gaat over 42 producten die mensen met regelmaat kopen. Denk aan zuivel, koffie, brood, diervoeding, keukenrollen en groenten enz.

  Gordijnen, je kunt het gewoon niet verkroppen dat onderzoek aantoont dat het wel meevalt met de inflatie. Gerard roept dat ook steeds en zet mensen op een dwaalspoor, het is gewoon niet waar. Ja, bier in de kroeg werd duurder maar dat is geen maatstaf voor inflatie Gerard!

 • ramona

  @Joost:

  Toen was het dus al duidelijk! ;)

 • ramona

  Twin Towers neergestort door kernwapen, zegt Dimitri Khalezov

  http://www.earthwatcher.nl/het-complot/6707.html

 • Joost

  Seppel :@Ramona“the overvalued housing market in the Netherlands”Ik ben er even diagonaal doorgelopen, zal straks tijd uittrekken om het helemaal te lezen, maar da’s om elke Nederlander de stuipen op het lijf te jagen.

  Het rapport is wel van 2010.

 • Seppel

  @Ramona
  “the overvalued housing market in the Netherlands”
  Ik ben er even diagonaal doorgelopen, zal straks tijd uittrekken om het helemaal te lezen, maar da’s om elke Nederlander de stuipen op het lijf te jagen.

 • ramona

  The overvalued huising market in the Netherlands: A conspiracy of silence

  http://www.bis.org/ifc/events/5ifcconf/xu.pdf

 • ramona

  India to pay for Iran crude in rupees

  http://www.presstv.ir/detail/219964.html

 • ramona

  Iran, Russia dump dollar for rial, ruble

  http://www.presstv.ir/detail/220020.html

 • ramona
 • Ethan

  Gordijnen:

  “6 debaters, 5 candidate photos and 1 Nissan ad instead of the second place candidate who is against the media’s interests. Yep, that about sums up the main stream media.”

  http://i.imgur.com/tA6Fp.png

  Via: reddit.com/r/ronpaul/comments/o81r2/nbc_debate_polls_and_speaking_times/

 • gordijnen

  ma 09 jan 2012, 06:45 | 625 reacties Boodschappen sinds euro nauwelijks duurder

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/11264982/__Prijzen_boodschappen_gelijk__.html

  Deze vrouw heeft het over een kropsla die 10 jaar geleden 1,09 euro kosten. Oftwel in guldens 2,40 gulden. Ik kan mij niet herinneren dat ik zoveel heb betaald ooit voor een krop sla.

  Dan laat ze ook nog een onvoledige lijst zijn van dagelijkse boodschappen.

  5 produkten Kilo zout van 0.57 naar 0,35 euro. Wij hebben het hier over de dagelijkse, lijkt mij niet verstandig om dagelijks een kilo zout te kopen.

  Heb je het ooit zo zout gegeten?

  Wat mij betreft laten wij deze mevrouw dagelijks een kilo zout eten, kijken hoe gezond ze er binnenkort uitziet. 1 x per week is ook goed. Sorry heeft niks met edelmetalen te maken, wel met de continue stroom van leugens in de media.

 • gordijnen
 • high five

  Brotherjohnf challenges Bart Chilton.
  http://www.youtube.com/watch?v=33lNV8uOpAc&feature=g-all-lik&context=G24f8233FAAAAAAAAAAA
  Je ziet toch wiens brood Bart Chilton eet.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  [b]Reserve Airmen to be Deployed to the Middle East[/b]

  More than 120 Airmen and three C-130 H3 Hercules aircraft from the 934th Airlift Wing, Air Force Reserve, will deploy to Southwest Asia Jan. 8 at approximately 10 a.m.

  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28508

  Oproepen van reservisten is meestal een duidelijk signaal van een komende oorlog.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Bedankt voor je reactie, Gerard. ;-)

 • Gerard

  @RB
  Olie moet je instappen onder de 100 USD. Staat aan de hoge kant. Maar er wijzigt al weer veel de laatste week!
  Steeds meer analisten vresen toch voor een zeer harde landing in China! Hun argumenten KLOPPEN!
  Zo zag ik zojuist op CNBC. China vertraagd te snel vanwege de onroerend goed markt, de vlucht van industrie naar andere Aziatische landen, de sterk zinkende vraag vanuit de eigen bevolking door te hoge inflatie, het fors terugvallen van Europese export. En er waren nog wat meer argumenten.
  Als dit juist is, (en het meeste is al gaande), dan gaat olie toch nog even flink zakken.
  Olie wordt op dit moment hoog gehouden door de aanhoudende vraag uit vooral China.
  Als olie nog tussen 90 en 80 komt, dan is het KOPEN. Nu lijkt de top veel te moeilijk over de 102 te komen. Boven de 105 a 110 brengt de prijs schade aan de economie waardoor het schip de wal keert.
  Alle olie-aandelen zijn nu veel te duur. Ook Shell. Die moet minstens terugzakken naar 24.
  Een mooie en goede ETF is DIG (Proshares oil & gas). Deze heeft ook grote series en omzetten in opties. Zelf heb ik daar nu een long put april onder gezet om mij te verzekeren van de grote winst op dit moment (aankoop op 33).
  Bij een grote aankondiging van een of andere QE is het onmiddelijk kopen, ook op 100.

  Iran conflict kan nog wat betekenen, maar ik geloof niet in een oorlog daar. Dat zou pas echt bezopen zijn! Het blijft bij dreigen en afwachten.
  In de loop van maart zullen we zien hoe de vlag erbij hangt. Meest waarschijnlijk een enorme collapse begin maart in de Eurozone.
  Met een olieprijs van 102 zou ik even niet op een rijdende trein springen.

 • ramona

  Waar is ons goud precies en hoe krijgen “we” er weer de beschikking over.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/01/maak-%E2%80%9Cons-%E2%80%9C-goud-veilig/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Hoe kun je eigenlijk het beste/snelste in ruwe olie beleggen? Via ETF’s?

  (niet te hard commentaar graag, ik ben me nog druk aan het inlezen ;-) )

 • http://www.zilver-inkoop.nl/quotes.html Zilver

  Wat nog veel interessanter is om uit te zoeken: NL heeft al bijna 2/3e van zijn goud verkocht de afgelopen jaren.
  Was dat goud wat hier in NL lag, of geld wat in de USA lag opgeslagen?

  Verder zie ik steeds meer signalen voorbij komen de laatste tijd dat het volk genoeg begint te krijgen van de liegende en zakkenvullende politici en bankiers.
  Actueel stuk daarover: http://www.marktgevoel.nl/viva-la-revolucion/

 • greetjes

  toch maar even kijken: http://www.youtube.com/watch?v=ZVNxJLiInaI

  Dylan Ratigan mag dit kennelijk allemaal zeggen op national tv…..

 • greetjes

  Ziet er interessant uit, zie ook wikipedia: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Dylan_Ratigan

 • greetjes

  Dylan Ratigan zijn eerste boek komt op 10 januari uit: http://greedybastards.com/

 • Frits

  Ik realiseer me nu dat ik heel veel weet over de Amerikaanse FED en vrijwel niets over DNB en de ECB.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Dave

  Had me er dan ook al flink in verdiept. Echter dit ontslaat me niet van de kans dat het inmiddels al is veranderd.
  Wanneer er een uitspraak is zal ik het updaten, echter wat je zei klopte deels.
  Hangende de uitspraak moesten ze inderdaad al gedeeltelijk verkopen……

 • Dave

  @Boefke

  Je hebt waarschijnlijk gelijk, het beroep loopt nog.

 • Andreas

  Wijros
  Ik hou het maar bij PM voorlopig. Het is echter wel mooi om te weten dat er alternatieven voor de huidige vorm van kernenergie zijn die minder weerstand oproepen. De wereld wordt mede hierdoor toch meer en meer elektrisch. En dat bevordert het zilververbruik. Ook al komen daar alternatieven voor. Het verbruik zal toenemen.

 • WijRos

  @Andreas,

  8 januari 2012 op 18:10 | #14 Reactie | Quote
  @Andreas
  Je hebt helemaal gelijk. Je kunt in dat proces investeren weet je?
  De ticker is LTBR. Ik hoop nog steeds dat de ratio gaat zegevieren om hier voor te kiezen. Je schijnt de huidige reactoren relatief gemakkelijk te kunnen ombouwen naar Thorium.

  Dan kan men het goud nu misschien voor minder geld terugkopen.
  Dave :
  @Boefke
  In hoger beroep heeft het glasblazersfonds gewonnen van DNB. Helaas was het leed reeds geschied en heeft men het goud al verkocht.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Dave

  Hebben ze gewonnen in hoger beroep? Het zou mooi zijn als je dit zou kunnen staven met een gerechtelijke uitspraak als link.

  Toen ik een paar dagen DNB vroeg naar informatie omtrent deze zaak was hun antwoord duidelijk. Zaken die onder de rechter zijn doen we géén uitspraken over.

  Wat je denk ik bedoeld is dat er een tussen uitspraak is geweest. Hierin wordt DNB met betere motivaties te komen omtrent hun bezwaren. M.a.w. als ze dit niet kunnen, dan verliezen ze de zaak.

  Een wezenlijk verschil me dunkt ;)

 • Henk

  En dan nog iets : waarom laten WIJ een private, ondemocratische club van bankiers (DNB) beslissen over ONS goud. Het wordt tijd in opstand te komen mensen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Willem Middelkoop: goud en zilver keren terug

  http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/willem-middelkoop-goud-en-zilver-keren-terug/

  Middelkoop spreekt. Altijd interessant. ;-)

 • Nico

  Gemiddelde goudprijs in 2012: $1.766,-
  In de eerste helft van 2011 was goud door de schuldenproblemen in Europa de vluchthaven bij uitstek. Toen stond de koers van de euro dollar echter nog rond de $1,45. Het verschil met de huidige Europese problemen is dat investeerders de euro niet meer vertrouwen en liever in de dollar stappen. Deze waardestijging van de dollar heeft effect op de prijs van goud, die in Amerikaanse dollars wordt genoteerd.

  http://goudvergelijken.nl/blog/gemiddelde-goudprijs-in-2012-17-66/

 • Jullie

  DNB stinkt !

  Dit lijkt me een klusje voor Geenstijl, net zo lang politici onder druk zetten voor antwoorden van DNB.

 • Dave

  @Boefke

  In hoger beroep heeft het glasblazersfonds gewonnen van DNB. Helaas was het leed reeds geschied en heeft men het goud al verkocht.

 • Dave

  Goed opiniestuk. DNB speelt een zeer dubieuze rol in het goudverhaal. Wellicht wordt e.e.a. wat duidelijker als u beseft dat DNB helemaal geen eigendom is van ons (Nederlandse staat), net zoals de FED ook geen echte federale bank is.

  http://www.sdnl.nl/dnb-wie-is-wie.htm

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Waarom voert DNB dan zelfs nog een rechtszaak tegen een glasblazers pensioen fonds, om wille van hun goud-beleggingen? Als ze het al niet uitmaakt waar hun eigen goud ligt, waarom dan wel dat van een pensioenfonds?

  Heb er een stuk over geschreven op mijn blog.

  http://tinyurl.com/7p6zg8k

 • Zilverpaul

  @X:
  goedkoper dan goud, natuurlijk. Ik pas het even aan.

  groet, Zilverpaul

 • x

  @wortelbea

  Oh op die manier! De zilveren eagle viel niet nu wel;)

 • http://heladazeiiknetniet wortelbea

  @ X, binnen een paar maand klopt dat misschien: papier versus echt… :-)

 • http://heladazeiiknetniet wortelbea

  “Backwardation is een teken van een tekort ( in dit geval van zilver), maar het kan ook het tekort aan vertrouwen betekenen ”

  Goed te lezen dat men obkjectief blijft : kan ook een tekort aan vertrouwen betekenen…
  Nu zelf denk ik eerder dat het een tekort is (of wantrouwen) maar ik vind het heel positief dat de berichtgeving op deze site toch eerlijk blijft ;-)

 • x

  Mooi stuk! Alleen ? ” aangezien zilver ruim 50 maal goedkoper is dan zilver.” ?