24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Het omen

Op dit moment is goud 63,9 keer zo duur als zilver, en staat daarmee de Silver to Gold Ratio( SGR) op 63,9. Geen recordstand gezien de ruim 83 punten die deze verhouding gehaald heeft tijdens de kredietcrisis:SGR

Wat een hoge Silver to Gold ratio kan betekenen, zien we als de periode van juni 1973 tot begin 1980 in ogenschouw nemen. Op 4 juni 1973 stond de SGR op 48; begin 1980 op 15,4. Misschien weinig zeggende getallen, tot u beseft dat een 475 % stijging van de goudprijs gepaard ging met een 1698 % stijging van de zilverprijs in die periode.

SGR2Uitgaande  van de huidige SGR van bijna 64 en een toekomstige SGR van 15,4 komen we op grond van een toekomstige stijging van de goudprijs van 475 % uit op een zilverprijs van $412 per ounce. Nu heeft u wellicht dit soort berekeningen al vaker voorbij zien komen, en staan deze in schril contrast met de ontwikkeling van de zilverprijs van de afgelopen twee-en-een-half jaar. Bedenk daarbij wel, dat goud  en zilver daarvoor al vele jaren gestegen zijn en een tussentijdse correctie pijnlijk is, maar niets afdoet aan de lange termijn trend.

Dat vindt men blijkbaar ook in het Verre Oosten, waar de Shanghai Gold Exchange de afgelopen drie dagen voor 60 ton goud verhandelde. Een enorme hoeveelheid, zeker gezien het feit dat dit traditioneel een rustige periode is, zo vlak na het Chinese nieuwjaar.

Terwijl goud net iets boven de $1300 steeg, steeg zilver donderdag tot 20,44, een klein procentje onder de belangrijke horde van 20,60:zilv

Een opmerkelijk feit, aangezien de dag daarvoor de mijnaandelen onderuit gingen wat normaal een omen is voor onheil. Wellicht dat we morgen nog getrakteerd op een daling van de goud-en zilverprijs, maar anders zal het uitblijven hiervan een belangrijk signaal zijn dat de weg omhoog definitief zal worden ingeslagen. Het zal tijd worden.

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 

 

Bekijk ook