Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Het omen

14-02-2014 Zilverpaul

Op dit moment is goud 63,9 keer zo duur als zilver, en staat daarmee de Silver to Gold Ratio( SGR) op 63,9. Geen recordstand gezien de ruim 83 punten die deze verhouding gehaald heeft tijdens de kredietcrisis:SGR

Wat een hoge Silver to Gold ratio kan betekenen, zien we als de periode van juni 1973 tot begin 1980 in ogenschouw nemen. Op 4 juni 1973 stond de SGR op 48; begin 1980 op 15,4. Misschien weinig zeggende getallen, tot u beseft dat een 475 % stijging van de goudprijs gepaard ging met een 1698 % stijging van de zilverprijs in die periode.

SGR2Uitgaande  van de huidige SGR van bijna 64 en een toekomstige SGR van 15,4 komen we op grond van een toekomstige stijging van de goudprijs van 475 % uit op een zilverprijs van $412 per ounce. Nu heeft u wellicht dit soort berekeningen al vaker voorbij zien komen, en staan deze in schril contrast met de ontwikkeling van de zilverprijs van de afgelopen twee-en-een-half jaar. Bedenk daarbij wel, dat goud  en zilver daarvoor al vele jaren gestegen zijn en een tussentijdse correctie pijnlijk is, maar niets afdoet aan de lange termijn trend.

Dat vindt men blijkbaar ook in het Verre Oosten, waar de Shanghai Gold Exchange de afgelopen drie dagen voor 60 ton goud verhandelde. Een enorme hoeveelheid, zeker gezien het feit dat dit traditioneel een rustige periode is, zo vlak na het Chinese nieuwjaar.

Terwijl goud net iets boven de $1300 steeg, steeg zilver donderdag tot 20,44, een klein procentje onder de belangrijke horde van 20,60:zilv

Een opmerkelijk feit, aangezien de dag daarvoor de mijnaandelen onderuit gingen wat normaal een omen is voor onheil. Wellicht dat we morgen nog getrakteerd op een daling van de goud-en zilverprijs, maar anders zal het uitblijven hiervan een belangrijk signaal zijn dat de weg omhoog definitief zal worden ingeslagen. Het zal tijd worden.

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 

 

 • Nadja

  Gerard, misschien aan je aandacht ontsnapt: re: de dollar
  Het valt me op dat er tegenstrijdige verwachtingen zijn vwb de sterkte van de dollar.
  Sommigen zeggen dat de dollar gaat stijgen anderen verwachten een daling.
  Als het taperen aanhoudt en het geld zich vanuit EM-landen naar VS terugtrekt, zal de dollar dan stijgen?
  Het lijkt in ieder geval gunstig voor de US-10-years-bonds, die momenteel een lagere renteontwikkeling hebben.
  Een dalende dollar zal gunstig zijn voor goud.
  Kun jij eens je licht er over heen laten schijnen?

 • Gepensioneerde

  Als je noghttp://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/2/17_Gold_%26_Silver_To_Torture_Shorts_As_Historic_Advances_Continue.html 2 minuten tijd ,hier nog wat koersdoelen

 • Q&Q

  “Schokkend nieuws dat door de overheden verborgen wordt gehouden van het grote publiek”

  Dit is werkelijk schokkend en hallucinant nieuws dat door de overheden en de financiële sector verborgen wordt gehouden van het grote publiek. Volgens de wet mogen banken geen geld creëren, maar deze wet geldt niet voor digitaal geld, de wet werd nooit aangepast naar de moderne tijd. Daarom dat banken zoveel geld kunnen creëren uit het niets, aldus Positive Money.

  Vroeger werden juweliers banken doordat deze juweliers steeds meer geld (munten) in bewaring moesten houden. In ruil daarvoor gaven ze papieren eigendomsbewijzen uit. Juweliers verdienden al snel meer geld met deze eigendomsbewijzen dan met hun juwelen. Ze hadden ook al door dat ze niet alle voorraden bij moesten houden omdat toch niet iedereen op hetzelfde moment zijn munten kwam opeisen. Zo werden de eerste banken geboren.

  Deze nieuwe banken hadden zo de macht om geld te creëren. In 1984 werd een wet gestemd in het Verenigd Koninkrijk dat deze praktijken moest verbieden, alleen de overheid kreeg het recht om geld uit te geven. Deze wet bestaat vandaag nog steeds, maar is niet van toepassing op substituten voor geld. Zo konden banken wel nog cheques uitgeven omdat hier geen cash transacties bij betrokken werden.

  Na de cheques kwamen elektronische bankkaarten, kredietkaarten en internet bankieren. De maatschappij evolueert steeds meer naar een cashloze maatschappij waarbij de macht om geld te creëren opnieuw bij de banken ligt. De wet die er voor moest dienen om dit te vermijden, werd nooit aangepast aan de ontwikkelingen in de financiële markt. En nu is het te laat.

  – See more at: http://www.beurs.com/2014/02/17/schokkend-nieuws-over-ons-geld/40295#sthash.xJxPSA0B.dpuf

 • Gepensioneerde
 • Klaas

  Voor de liefhebbers van gouden en zilveren munten een prachtige catalogus t.b.v. de veiling in maart a.s. Een oud en betrouwbaar veilinghuis. Maar houdt wel rekening met de veilingkosten.

  http://www.schulman.nl/auction/cat344.pdf

 • Gepensioneerde

  @ Floesh Terechte opmerking, wedden dat er al wat Chinezen mooie postje’s bekleden bij JP Morgan.

 • Gepensioneerde

  En het omhoog manipuleren is ook geen probleem en het zilver volgt dan wel.

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Gepensioneerde
  China heeft niet voor niets het voormalig hoofdkantoor van JP Morgan gekocht, die pal naast het gebouw van de Fed ligt met een ondergrondse verbinding van de kluizen…

 • http://twitter.com/Floesh Floesh
 • Gepensioneerde

  En als JP Morgan weet dat China nog veel goud en bij een tekort aan goud nog veel zilver gaat inkopen gaan ze daar wel op inspelen. Die short posities op zilver omkeren is eigenlijk geen probleem, je koopt gewoon wat opties op zilvermijnen. We liggen er goed voor

 • Gepensioneerde

  En die dode bankiers? Liever dood dan in de gevangenis. Vermoord? Daar heb ik twijfels over.

 • Gepensioneerde

  Het ging vorige week iets te gemakkelijk omhoog naar mijn aanvoelen, maar na de schade die ze aangericht hebben ga ik hier maar niet teveel reclameren. Duidelijk is ook dat JP en China veel van mekaar weten.

 • Gepensioneerde

  Misschien manipuleren ze het nu wel omhoog, goed voor ons, maar hun gedrag is schizofreen. Enerzijds de dollar verdedigen en anderzijds bullish posities innemen in edelmetalen.

 • Gepensioneerde
 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Met betrekking tot de “hype” van Bitcoin, zie eens de negatieve berichtgeving op NU.nl
  http://www.nu.nl/tag/bitcoin/

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Johannes
  Kijk ook hier eens voor een scherpe prijsvergelijking http://www.gold.de/silbermuenzen.html

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Johannes, goed bezig!

 • Ons Moraal

  @Lamberto

  O.k. prima, maar even het volgende over Fox news, deze is van media-conglomeraat Rupert Murdoch. Deze man heeft nogal wat op zijn kerfstok! Dat wat uitgezonden wordt op de voornaamste MSM dient een doel!
  En het is niet de uwe…..

  U hebt volkomen gelijk, wat betreft geretoucheerde video’s. Maar indien deze belangrijke informatie bevat, zoals juist deze video Informatief is. Hierin wordt Peter Schiff zijn economische kennis al een beetje op de proef genomen en duidelijk naar voren gebracht in hoeverre dat deze gevorderd is! Bovendien Mike Norman doet een uitspraak over de schuld van de V.S.

  Wat ik wil zeggen is dat sommige video’s zeer informatief zijn.

  Ik ben het met u eens, daarom pak ik tegenwoordig mijn info rechtstreeks via Reuters en deze weerleg ik tegen concurrent Press tv. Het Nos hoeft u zo alleen nog te volgen betreffende de overheid. Reuters is het hoofdagentschap van het westen en brengt dagelijks in 20 verschillende talen het nieuws naar buiten naar de landelijke persagentschappen zoals het ANP in NL. Deze instantie verspreid het weer naar kranten en MSM.
  Zo wordt alles een klein beetje anders verwoord, en dan kan de interpretatie nogal eens anders zijn. Dus met press tv en reuters hoort men twee verschillende meningen. en beiden zonder enige beïnvloeding van andere msm.

  Over mijn youtube kanaal, ik download en bewerk de video’s welke belangrijke informatie bevatten, ik knip en plak ze en probeer de belangrijke informatie over te laten komen. het enigste wat ik evt. nog toevoeg is tekst. Die plaatjes komen dus niet van mij af. Hij heeft zeker wel een punt daarin. maar het belangrijkste vindt ik de boodschap.

  Ik sta echter wel achter Zionisme, maar dit wordt nogal eens verkeerd opgevat. Het is niets anders dan een politieke ideologie. Zelfs Erdogan en Poetin en div. Arabische landen bespreken het wel eens in het openbaar.

  Ik heb reeds 5 artikelen geschreven welke ik met jullie in de toekomst wil gaan delen. Omdat dit namelijk belangrijk voor goud is, want wie bepaald of dat goud opnieuw van betekenis gaat worden?? Om deze reden moet men zich wat verder gaan storten in het functioneren van de westerse economie. Aansluitend ben ik zelf een video aan het maken wat een hoop moet gaan verklaren betreffende goud, net zoals u al aangeeft en zal bewijzen heb ik mijn info direct van de opererende/beslissende instanties gepakt!

  Keihard bewijs daar houd ik van…………….. ik hoop dat wij elkaar daarin de hand kunnen schudden.

  Maar het blijft inderdaad wel een geretoucheerde video, daar kan ik niet aan veranderen. Ik probeer echter wel bewijs te weerleggen, en men is vrij om deze info na te checken of dat deze klopt. Ik zou het zelfs aanmoedigen. Afijn maar daar zit nog een hoop werk in dus dat duurt nog wel ff.

  Ik neem Zilverpaul of Gerard niets kwalijk, mocht ik die indruk gegeven hebben, maar ik zie dat er wel veel missconceptie ontstaan is. Door de MSM welke weer zijn invloed onbewust uitoefent op een ander, hier mag je een ander niet op afrekenen. Mochten er belangen achter zitten dan weet die persoon het zelf wel. Ik kan mijn eigen recht aankijken in de spiegel zeg ik dan maar! Ik ben niet van plan om een ander in een zwart daglicht te zetten. Dat siert iemand niet…

  rest mij een laatste video op onderstaande te delen beste Lamberto, over wat wij hieronder bespraken!

  Bij een opening van een nieuw religieus Museum, welke hem 50 miljoen $ gekost heeft! Om zo ook deze groep bij te staan.

  http://www.youtube.com/watch?v=7bSAB5OPkwQ

  Let wel dat dit Zionisme betreft, een economisch westers opererend model, welke alle religies bevat en niet alleen die groep zoals vermeld wordt in de video. Wel heeft deze groep het grootste aandeel daarin. Maakt voorderest niet uit. Het is een politieke ideologie, indien men dit maar begrijpt! Welke nogmaals ook uit de monden komt vallen van politieke leiders wereldwijd. Maar goed dit komt nog wel………

  Nederland is op de goede weg, doordat willem en rutte naar sotsji gingen. De propaganda in de media is blijkbaar belangrijker dan dat wij tegen 2020 handelsland nr.1 zijn voor Rusland. Waaruit wij de nodige inkomsten zullen genereren. Dit laatste hebben wij harder nodig!

  m.v.g.

  Ons Moraal

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Year to Date
  Zilver 21,77 +12,27%
  Goud 1.327,42 +10,13%

 • Johannes

  Met veel plezier lees ik de bijdragen die op dit blog geplaatst worden. De links naar interessante artikelen waardeer ik enorm en hebben me enorm geholpen met het begrijpen van globale processen die aan de economie in het algemeen en aan edelmetalen in het bijzonder kleven. Wat me uiteindelijk in staat stelt om een eigen visie te ontwikkelen t.o.v. goud en zilver, prijsmanipulatie, banken etc. Dus Zilverpaul, floesh, marcel, ons moraal en alle anderen, ga zo door!

  Ik ben zo’n anderhalf jaar geleden uit een soort van opwelling begonnen met het verzamelen van (voornamelijk zilveren en zeldzame) munten. Niks mooier dan een mooie zilveren munt!
  Ik koop vaak partijtjes op voor mooie prijzen, verkoop wat ik niet nodig heb vaak met winst en houdt de allermooiste. ook koop ik af en toe beleggingsmunten als de maple leaf etc Ik zie mijn verzameling dan ook als stormram (of tbv aflossing hypotheek) tegen het vast nog veel slechter wordende economische klimaat, al wordt afstand doen tzt zeer moeilijk. chagerijnig als de koersen dalen? Nee hoor als ze omlaag gaan, gaan ze ook weer een keer omhoog. En wanneer een munt echt zeldzaam is kan de prijs eigenlijk niet haast omlaag. Ik probeer dan ook een mooie mix te verzamelen van wat gouden en zilveren beleggingsmunten, Nederlands zilver en koper (en natuurlijk de mooie gouden tientjes!) en zeldzame oude wereldmunten.

  Ik ben blij dat ik kennis heb genomen van onderwerpen als prijsonderdrukking, fiat geld, china met goudhonger en het handelen van grootbanken etc. Ik steek voortaan mijn geld eerder in een mooie munt dan dat ik het op de bank zet.

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Ons Moraal
  Is de familie Schiff ook niet één van de oude rijke elite families zoals de Rothschild’s etc?

 • http://twitter.com/Floesh Floesh
 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Me Judice – Roel Janssen over Fout Goud: http://youtu.be/voCA3WyQBe8

 • Lamberto

  Peter Schiff: Gold Update, the Dollar Will Collapse First, Janet Yellen wants more inflation & more.

  http://www.youtube.com/watch?v=RXgdozKr33M&list=UUG-G8LLr38fQUNZU8K0t-EA&feature=c4-overview

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @zilverpaul, we hebben een nieuw artikel nodig gezien de hoeveelheid reacties. Hopelijk voor morgen als marcel weer terug is.

 • Lamberto

  @Ons Moraal

  U plaatst een video waarin de president van Rusland een toespraak houdt over de plaats die de Orthodoxe kerk van Rusland in de geschiedenis van dit land heeft ingenomen, en steeds meer in zal gaan nemen.
  Als u de geschiedenis kent, dan moet u weten dat deze kerk door de eeuwen heen de bindende factor in de Russische samenleving is geweest.
  Omdat in een vrije samenleving het mensen vrij staat om zelf hun geloof richting te kiezen en te beleven, toont de opleving van het Orthodoxe geloof aan dat het huidige Rusland onder president Putin ondanks de negatieve berichten in Westerse media, op de goede weg is om een echte democratie te worden.
  We zullen Rusland de komende decennia nog hard nodig hebben om onze huidige levensstandaard in Europa op peil te houden.

  Nu we toch over presidenten en geloof richtingen spreken, heb ik om het verschil tussen de president van Rusland en Amerika te laten zien, speciaal voor u de volgende video geplaatst.

  Volgens mij laat de inhoud niets aan duidelijk over!

  Jeremiah Wright – Obama’s mentor – Hate speech.

  http://www.youtube.com/watch?v=vdJB-qkfUHc

  ——
  Geretoucheerde video’s betreffende uitspraken van Peter D. Schiff en anderen vind ik niet interessant.

 • oxford.road
 • Een Liefhebber

  Nog een omen, Zilverpaul?
  De dood van zes bankiers sinds eind januari dit jaar.

  “Would it surprise you to learn that the very banks that brought the United States to the brink of financial collapse in 2008, who looted the American public and continue to engage in what most perceive as criminal behavior in the financial venue not only have ties to the CIA, but are actually partnered with the CIA and NYPD surveillance of all of lower Manhattan?”

  [The big banks] have their own system of cameras, more than 2,000 in number, and operate them in tandem with NYPD surveillance cameras at a center that was funded with taxpayer money. Every square inch of lower Manhattan is under surveillance 24/7, not just by NYPD, but by JP Morgan and other members of the so-called “one percent.”

  As detailed by the tenacious and indefatigable Pam Martens, journalist for Wall Street on Parade in this article, the captured media took a pass on revealing the whole truth about what’s really going on at 55 Broadway.

  http://www.sott.net/article/273984-Exposing-what-lies-beneath-the-bodies-of-dead-bankers-and-what-lies-ahead-for-us

 • Ons Moraal
 • oxford.road
 • oxford.road
 • oxford.road
 • oxford.road
 • oxford.road
 • SilverSurfer

  @Tim
  Tja, ik ben een “alles of niets” type dus dan is dat iets voor mij hahaha. Nogmaals dank voor je reactie en misschien dat meer mensen hier kunnen delen welke aandelen zij in hun portefeuille hebben.

 • Tim

  @Silversurfer
  Zo op het eerste gezicht lijkt het me een zeer riskant aandeel. Ondermeer door de lage waardering komt het in de buurt van een pennystock. Verder lijkt het opwaarts potentieel ook redelijk beperkt voor een aandeel dat zo laag geprijst is. Ik weet verder niks van dit bedrijf dus dit is mijn eerste indruk.
  Deze dingen zou je namelijk ook over Alexco kunnen zeggen, maar daar heb ik me meer in verdiept.

 • SilverSurfer

  @Tim
  Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb zelf ook al gezocht en heb ook een bedrijf gevonden: Arian Silver

  http://www.ariansilver.com/s/InvestorInfo.asp

  Wat denk je daar van?

 • Tim

  Ps.
  Voor de NUGT en de JNUG heb je ook tegenovergestelde varianten, daarbij verdien je als de mijnen dalen.
  Dit zijn de DUST en JDST. De “short-gaan” variant zeg maar.

 • oxford.road
 • Tim

  @silversurver
  Ik bezit Allied Nevada Goldcorp. (ANV) , voor zilver overweeg ik om wat aandelen Alexco (AXU) op m’n wagentje te laden. Dit zijn twee aandelen met een gigantisch opwaarts potentieel. Maar daar zit uiteraard ook risico aan verbonden. Je kunt veel info vinden over mijnaandelen op Seeking alpha en yahoo finance voor eigen onderzoek. Als je dit onderzoek niet wilt doen en individuele aandelen van bedrijven vind je te riskant kun je overwegen om in de GDXJ te investeren dit is een etf voor junior goudmijnaandelen. Als je dit niet genoeg winst vind opleveren heb je nog:
  NUGT: Direxion Daily Gold Miners Bull 3X Shrs (NUGT) Dit is een etf voor de gdx, alleen dan met een hefboom x3
  JNUG: Direxion Daily Jr Gld Mnrs Bull 3X Shrs (JNUG), Dit is een etf voor gdxj, alleen dan met een hefboom x3. (zeer riskant dus)

 • SilverSurfer

  Hallo allemaal,

  ik zit eraan te denken om zilver of goudmijnaandelen te kopen. Heeft iemand nog goeie tips voor bijv een (junior) mijnbedrijf?

 • oxford.road
 • Gerard

  Nico,
  Prachtige link naar de K cyclus.
  Die kende ik nog niet, maar goed en duidelijk geschreven. Een must read voor iedereen!
  Maar ik herken in dit artikel vooral de overheersende inbreng van ian Gordon. Dat is absoluut een van de allerbeste kenners. De winter sluit daarnaast ook keurig aan bij de verwachtingen van Prechter. Hoewel Prechter zelf nooit over de cyclus spreekt.

 • Lalinea

  Sorry goud is 1323,5. Moet zelf ook nodig naar bed.