24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Hyperinflatie speelt in de kaart van goud investeerders

Verschillende aanwijzingen in de beurs- en financiële wereld wijzen erop dat de Amerikaanse dollar richting hyperinflatie gaat. Laten we alleen maar al eens kijken naar het waarom van de stijging van de Amerikaanse aandelenmarkt. De Dow Jones Industrials, S&P 500 en andere indexen vertonen geen stijgende trend omwille van het economische herstel. Er is pas sprake van een economisch herstel als ook het werkloosheidscijfer een positieve trend kent en dat is op dit moment nog allerminst het geval. Ook is de stijgende trend niet te danken aan het einde van de financiële crisis. Bank faillissementen, denken we maar aan het recente DSB faillissement, duiken nog iedere week in het nieuws op en in Amerika alleen hebben er het afgelopen jaar al meer dan honderd banken de boeken moeten toe doen. We zitten dus nog steeds midden in de economische malaise.

Nee, de echte reden van de stijgende aandelenmarkt is te wijten aan een heel andere factor. Namelijk het feit dat er teveel geld op de markt wordt gebracht. Statistieken en studies tonen zeer duidelijk dat telkens de Amerikaanse overheid een financiële injectie deed, de aandelenmarkt in de hoogte schoot. Op de laatste vergadering van het FOMC (Federal Open Market Committee) werd bovendien meegedeeld dat de Federal Reserve deze politiek van extra geld creëren nog een tijdje zou aanhouden en dit ten minste tot 31 maart 2010. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat de Amerikaanse dollar richting hyperinflatie neigt en het zo misschien zijn eigen graf graaft.

Het voordeel van deze trend naar hyperinflatie dan weer, is opzij gelegd voor de goudmarkt en zijn investeerders. Goud, als een van de enige beurselementen, blijft namelijk zijn waarde behouden en zal met de instabiliteit van de dollar enkel maar in waarde toenemen. Doet de dollar het slecht dan doen edelmetalen het goed! De geschiedenis heeft dit al meermaals bewezen en ook nu kent de goudprijs maar ook zilverprijs ongekende hoogtes. Misschien moeten we met zijn allen als goudinvesteerder maar eens voor één keer voor een hyperinflatie van de dollar duimen!

Bekijk ook