Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Ik proef verandering…..

14-01-2014 Zilverpaul

Hoewel aan het begin van de handelsdag goud en zilver weer de gebruikelijke opdonder kregen ( rood omkaderd )  …

GZfutures

kwamen beide edelmetalen sterk terug met een dagwinst voor zilver van 1,3 %, terwijl goud 0,4 % bij-pluste. Het lijkt er op dat het kartel langzamerhand aan kracht begint in te boeten, en het bodemingsproces langzamerhand kan worden verlaten.

Een ander teken aan de wand, dat de edelmetalen wellicht het ergste achter de rug hebben, is het bericht dat Goldcorp vandaag een bod heeft uitgebracht van 2,4 miljard dollar op Osisko Mining. Dit laatste mijnbedrijf heeft 10 miljoen ounce goud in de zgn. ‘proven’ categorie en 7,5 miljoen ounce in de onzekerder ‘measured and indicated’ categorie. Het bod ligt 15 % boven de slotstand van afgelopen vrijdag, en lijkt redelijk bij een goudprijs van $1200. Het is op de bodem van trends, dat zo’n soort bod wordt uitgebracht door de grootste spelers.  Overigens zou het best mogelijk zijn dat het bod nog wat verhoogd wordt, als de aandeelhouders van Osisko de poot nog even stijf houden.

Dit overnamebod moet mijn inziens gezien worden in het licht van een onstilbare Chinese goudhonger. Zo is vorige week alleen al 62 ton goud geleverd op de Shanghai Gold Exchange, ruimschoots meer dan ’s werelds weekproductie.

En in India heeft de regering, zoals u wellicht zult weten, flinke belastingen vastgesteld op de aankoop van goud, om zo het begrotingstekort terug te dringen.  Nu doet het vreemde feit zich voor, dat vanaf dat moment halverwege vorig jaar de hoeveelheid aangeboden sloopgoud volgens de officiële statistieken opeens fors is toegenomen.

B

Deze plotselinge stijging in de aangeboden  hoeveelheid sloopgoud van 50 ton valt samen met berichten van een forse smokkel van goud om de importheffingen te vermijden. Dat komt ervan als je als regering de bevolking tegenwerkt in iets wat het na aan het hart ligt. Het zal de zittende Congress partij dan ook geen goed doen bij de verkiezingen die in het voorjaar van 2014 zullen worden gehouden.

Verder onthulde de ECB vandaag het nieuwe tientje. In het teken van bovenstaande ontwikkelingen een volslagen onbeduidend gebeuren, en als de tekenen niet bedriegen, misschien wel het laatste tientje wat de ECB zal uitbrengen…..

 Tientje

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Lamberto

  @rise and shine

  Kijk even naar de inhoud van deze link.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bank_of_England

  De toenmalige elite kocht luxe goederen voor het door haar gecreëerde Monopoly-geld.

  De huidige elite in de wereld koopt liever wapens.

 • rise and shine

  http://youtu.be/YJuIypxKVN8

  DEZE MOET JE ZIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • oxford.road
 • Ons Moraal

  @genpensioneerde

  Even goede vrienden, maar had al zo’n reactie verwacht, bedrijven zijn bedrijven, in de nasdaq bubbel ging het er net zo aan toe. Overweeg om mijn reactie van 17:08 te lezen.Het is goed bedoeld…

  M.v.g.

 • Ron

  Hugo:
  @ron : 2 hele belangrijke lijnen staan op breken…dat wordt een snelle run naar 26

  OF EEN SNELLE RUN NAAR 18
  .
  Uiteraard is de snelle run naar 26 bedoeld ALS de lijn wordt doorbroken, kan idd net zo goed een nieuwe low worden:)