24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

IMF rondt verkoop goud af

http://1.bp.blogspot.com/_AWZcLupjfU4/TLHW8O46w2I/AAAAAAAAAA8/5hrp6TwIJGs/s1600/imf.gifWat vele lezers van dit blog weten is dat het IMF een verkoopprogramma van goud heeft. Dit programma is er om geld te creëren dat ze vervolgens uit kunnen lenen aan de ‘arme’ landen. Op dit moment heeft het IMF het laatste deel van dit programma afgerond, waarmee het totaal van verkocht goud op iets meer dan 400 (!) ton komt. Deze 400 ton representeert 13% van de totale goud reserves van het IMF.

Wat ook vele lezers weten is dat dit uiteindelijk een enorme invloed gaat hebben op de goudprijs. In eerste instantie zal dit niet direct zo zijn omdat vele landen verborgen houden hoeveel goud ze daadwerkelijk als reserve aanhouden. Hiermee zorgen ze ervoor dat de goudprijs laag blijft wat ze de mogelijkheid biedt om nog altijd voor zeer lage prijzen goud in te kopen. Stelt u zich eens voor wat de impact zal zijn als een Centrale Bank aan geeft dat deze 100 ton aan haar reserves heeft toegevoegd. Inderdaad, de prijs zal direct gaan stijgen!

De mogelijkheden die het IMF heeft om ‘arme’ landen te helpen nemen natuurlijk steeds verder af. De goudvoorraad van het IMF is namelijk niet onuitputtelijk en er is steeds meer steun nodig om deze landen niet failliet te laten gaan.

Al het goud dat het IMF heeft verkocht, hebben ze verkocht voor marktprijzen en we kunnen ervan uitgaan dat het meeste van dit goud is beland bij Centrale Banken. Wat hierbij opvalt is dat het goud voornamelijk is terecht gekomen bij landen uit het  “Wijze Oosten”. Zo hebben Rusland en Saoedi-Arabië al aangegeven dat haar goudreserves de afgelopen periode substantieel is gestegen.

Omdat goud nog altijd buiten de radar om wordt verhandelt en omdat landen niet aangeven als ze goud kopen begint de druk op de Verenigde Staten om een audit bij Fort Knox toe te staan steeds meer toe te nemen. Officieel gezien heeft de Verenigde Staten de grootste goudvoorraad, het lijkt er echter sterk op dat het meeste (zo niet alle) aanwezige goud is geleased of verkocht aan andere partijen.

Mocht deze audit er komen en blijken dat de Verenigde Staten inderdaad bijna al haar goud heeft verkocht dan zal dit verstrekkende gevolgen hebben voor het land. Waar de de devaluatie van de dollar nu nog verhult kan worden met de mede devaluatie van de Euro en de Pond Sterling, zal dat niet meer langer mogelijk zijn. Als blijkt dat de Verenigde Staten al haar goud heeft verkocht zal de ondergang van de Verenigde Staten met een stroomversnelling komen. De vraag is ondertussen niet meer of de Verenigde Staten nog bovenop de crisis komt, de vraag zal zijn wanneer deze terminale patiënt definitief ten onder zal gaan.

Bekijk ook