Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Interview Elmer Hogervorst & Eric Mecking

15-08-2015 Rolf van Zanten

Vandaag tijd voor een nieuw soort artikel, namelijk een interview met Elmer Hogervorst en Eric Mecking. De auteurs van o.a. Geld, goud en zilver. In dit interview geven Elmer en Eric hun visie op de huidige economische ontwikkelingen, deflatie en hun verwachting voor de goudprijs.

 

Elmer en Eric: waar kennen wij jullie van?

eric-meckingEric Mecking:

In 2005 schreef ik het boek Deflatie in aantocht waarin ik waarschuwde voor een grote financieel-economische crisis. Aanvankelijk werd ik uitgelachen. Waar de eerste druk nog werd afgedaan als ‘tijdverspilling’, was de tweede druk in 2008 ineens ‘must read’.

 

 

 

 

elmer-hogervorst1 Elmer Hogervorst:

Ik begon in 2005 lezingen te geven over de komende grote crisis. Toen Erics boek op de markt verscheen, sloot dat zozeer op mijn mening aan, dat ik het boek tijdens lezingen ben gaan promoten. Iemand tipte Eric dat ik zijn boek aanprees. Zo zijn we in contact gekomen en een jaar later schreven wij samen ‘Geld, goud en zilver’ (2011, 2e druk).

 

Eric: En door de meer dan soepele samenwerking besloot ik dat het tijd werd om Deflatie in aantocht samen geheel te herschrijven in de 8e druk. Binnenkort verschijnt de 9e druk. Verder handel ik op de financiële markten op basis van een zelf ontwikkeld systeem. Een dezer dagen kunnen beleggers onze ‘deflatieportefeuille’ automatisch laten volgen met een eigen account en een relatief klein minimumbedrag (€ 5.000).

De economie herstelt, de huizenmarkt trekt aan, we krijgen zelfs lastenverlichting. De deflatie lijkt even afgewend. Krijgen we nog deflatie en zo ja, wat is dan het effect voor de goud- en zilverprijs?

Deflatie is nog altijd alom zichtbaar. Misschien niet in het cijfer van het CBS maar wel in de vraaguitval die in veel sectoren fors is. Momenteel laten we ons in slaap sussen door de media-aandacht voor een aantrekkende economie, denkend dat het leed geleden is. Niets is minder waar. De vraaguitval zal weer flink verhevigen. De centrale banken en overheden hebben alles op alles gezet om de banken en de economie overeind te houden. Binnenkort zal blijken dat het slechts een kortetermijneffect heeft gehad. Er is voor gezorgd dat de afrekening is uitgesteld, niet afgesteld. Door grote hoeveelheden krediet in de financiële economie te pompen hebben zij de grootste bubbel allertijden gecreëerd, die van de obligatiemarkten waardoor goud als belegging in de verdrukking kwam. Overheden zijn zelf onderdeel van het probleem geworden doordat zij zoveel geld uitgegeven hebben dat hun eigen kredietwaardigheid in het geding komt. Griekenland is daarvan bij uitstek het  voorbeeld. Het land is eigenlijk failliet, maar wordt overeind gehouden door de Europese geldkraan. De laatste steun van 86 miljard euro heeft een eurocrisis afgewend, maar wel  een flinke deuk geslagen in het europroject en de kredietwaardigheid van de betrokken Europese overheden sterk verslechterd. . Het wachten is op een grote schuldencrisis die gegarandeerd gaat komen, als de kapitaalmarktrente verder gaat stijgen waardoor de moeder aller bubbels – die van de obligatiemarkten – uiteen zal laten spatten. Dan zullen ook de aandelenbeurzen scherp dalen en zal de wereldeconomie in een recessie belanden, de deflatie toeslaan en een depressie veroorzaken.

En dát is een perfecte voedingsbodem voor een hele forse stijging van de goud- en zilverprijs. De vraaguitval zal de economie treffen en geld laten stromen naar goud en zilver. De deflatoire krachten zullen dus juist niet de goud- en zilverprijs drukken, integendeel. Dat goud en zilver alleen maar stijgen bij toenemende inflatie is echt nonsens. Van 1980 tot 1999 daalde de inflatie terwijl de edelmetalen ook zakten. Van 1999 tot 2011 steeg de goudprijs 12 jaar lang met dubbele cijfers terwijl de inflatie flink daalde. Goud en zilver doen het uitstekend in een deflatoir scenario. Edelmetalen zijn een uitstekende bescherming, vooral ook tegen het omvallen van overheden en valuta’s die steeds verder wegzakken.

Waardoor zal goud en zilver in prijs gaan stijgen?

Als wereldwijd de obligatiemarkten onderuit gaan en obligaties niet langer als veilig worden beschouwd, blijven alleen goud en zilver over als veilige haven. Vanuit onze technische en cyclische analyse denken wij dat zowel goud als zilver dit jaar de bodem bereiken.

Goud heeft volgens onderstaand door mij ontwikkeld seizoensmodel inmiddels de bodem bereikt. Dit model is niet op de dag nauwkeurig, maar geeft de grote bewegingen aan. Misschien dat er in augustus nog een terugval komt  en  we nog een tijdje zijwaarts gaan. Maar daarna beginnen we naar mijn verwachting aan een nieuwe langdurige stijging, zoals onderstaande grafieken laten zien.

seizoensmodel-goud

Op de X-as wordt de procentuele verandering getoond, waarbij het gaat om de vaststelling van de positieve trend.

Ook onderstaande grafiek van de goudprijs in de afgelopen twintig jaar bevestigt deze bodem.

goud-futures-seizoenen

Wanneer in het najaar van 2015 een wereldwijde schuldencrisis losbarst, zullen beide edelmetalen verder stijgen en zal vooral zilver tot in 2018 gigantische sprongen omhoog maken, zoals onderstaande grafiek laat zien.

seizoensmodel-zilver-zilverprijs

Voor meer informatie verwijzen Elmer Hogervorst & Eric Mecking graag naar hun boeken  Geld, goud en zilver (2e druk) en Deflatie in aantocht (8e druk).

 

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Q&Q

  “VVD, D66 en Guy Verhofstadt werken samen met Moldavische maffiabankier om Grexit te stoppen en TTIP te pushen (3)”

  ” Guy Verhofstadt krijgt persoonlijk € 190.000 per jaar gestort van twee miljardairs, die graag in Oekraïne naar schaliegas wil boren (fracking). Daarom moet dat land, plus alles wat er tussen ligt, zo rap mogelijk de Europese unie in worden gerommeld. Daarbij worden criminele handelingen van corrupte bankiers en politici in die landen door de vingers gezien of zelfs gesubsidiëerd. De vergrote unie krijgt vervolgens uniforme milieuregels, dezelfde als de VS, om dat fracking mogelijk te maken. Ook dit wordt gesubsidiëerd met Nederlands belastinggeld.

  In deel een leest u dat bij deze rücksichtlose uitbreiding er niet op mensenrechten of criminaliteitsbestrijding wordt beoordeeld. Ook als we een land aantreffen waar een maffiabankier nota bene via Nederland zijn land leegrooft, dan doen we daar niet moeilijk over. Deel twee gaat over TTIP, het handelsverdrag waarmee fracking overal in Europa is toegestaan. Met name D66 speelt een frappante rol: bij Nederlandse verkiezingen is de partij hier omwille van het milieu kritisch over, maar in Brussel wordt het recht om fracking op eigen grondgebied te verbieden juist bij de nationale parlementen weggehaald.

  Kijk/ lees verder:

  http://925.nl/archief/2015/07/08/vvd-d66-en-guy-verhofstadt-werken-samen-met-moldavische-maffiabankier-om-grexit-te-stoppen-en-ttip-te-pushen-3/

 • pietje

  De grote vraag blijft:
  Worden er nu minder grondstoffen gebruikt of zijn de afgelopen jaren gewoon meer grondstoffen gedolven.
  Laten we als voorbeeld zilver nemen in 2008 t/m 2012 werd er rond de 500 A 600 miljoen ounce gedolven per jaar.
  De afgelopen 3 jaar 1 A 1,2 miljard ounce per jaar, er is maar vraag naar 750 miljoen ounce per jaar er is dus een overschot dit duwt de prijs naar benden.
  Dit zie je ook terug in de prijs de productie is verdubbeld en de prijs is gehalveerd.
  De meesten mijnbouw bedrijven hebben in de periode 2005t/m 2010 grootte investeringen gedaan om meer grondstoffen te delven dit geld moet wel worden terug verdien.
  De beurs koersen van de grootte mijnbouw bedrijven zegt al genoeg de meesten hebben mis gegokt.
  In plaats van zilver had je ook olie kunnen nemen hebben veel overeenkomsten olie zou bijna op zijn hoe vaak hebben we dit niet gelezen zulken verhalen werden ook verteld over zilver.

 • http://be oxford.road
 • http://be oxford.road
 • http://be oxford.road
 • gerard

  Erg goed artikel, waarin heel veel voorbij komt waar ik de laatste maanden ook op gewezen heb.
  Must read!

  http://slimbeleggen.net/bewijzen-nemen-toe-wereld-limiet-bereikt-heeft/75527/

 • gerard

  Arjan,
  Long putjes eronder bij hoogtevrees?

 • gerard

  Huub
  Re. Hoe moeten we de afgelopen dagen duiden?

  Nu kunnen we zeggen, een gezonde correctie van precies 20%. Dat hadden we echt nodig.
  Maar de daling was niet helemaal ongezond. Natuurlijk lopen we nog wel een klein risico op een dead cat bounce.
  Feit is en blijft dat veel indicatoren wijzen op een forse afkoeling van de economie. Niemand, ook de specialisten in het vak, helemaal niemand weet wat de harde landing van China voor gevolgen heeft voor de economie in VS en Europa. Dat blijft afwachten.
  Waar ik persoonlijk erg ongemakkelijk bij voel, is de alsmaar dalende grondstofprijzen door vraag uitval. Ook de Baltic Dry Index daalt dramatisch.
  Vervolgens was er wel de oversold positie. Daar heb ik vorige week al op gewezen. Iedereen vlucht tegelijkertijd naar de uitgang, plus de automatische STPs en tradingsystems. Oversold posities zijn een ZEGEN voor de belegger. Prachtig om in enkele dagen tientallen procenten winst te boeken. Maar daarvoor moet je wel kopen als het bloed door de straten stroomt. Vandaag ben je alweer te laat.

  Hoe nu verder?
  Het is nu wachten hoever de beurs herstelt. Krijgen we een lagere top, dan wordt het opnieuw opletten geblazen. Ik adviseer met klem dat je opnieuw zwaar in long puts moet duiken op je posities als de AEX ergens boven 460 a 470 komt. Het is jammer geld, dat is waar, maar je moet nooit meer beleggen zonder. Die tijden zijn echt voorbij.

 • http://none Arjan

  Huub, het lijkt een spel dat gespeeld wordt om de zwakke handen hun geld te laten verspelen door verkeerd te handelen in “ruwe” zeeën op de beurzen.
  “Highly leveraged” gokkers gaan de laatste weken en masse de boot in…olie shorters zijn vandaag de sigaar want olie is gigantisch gestegen met dik 10%!

  Chinese overheid heeft toegegeven dat ze vandaag hun beurs 5% omhoog gekocht hebben omdat het niet mocht dalen….mijn God wat een gezonde markt! Niet echt…

  @Gerard, ik heb de miners voor korte termijn. ….mocht er een vette run komen dan gaat de winst naar fysiek spul

 • Huub

  @Gerard,
  Mooie dag vandaag. Eindelijk het langverwachte herstel van de olieprijs en rally in de (fundamenteel sterke) olie aandelen.
  US stocks close sharply higher for 2nd day in row. Dow rallies 370 points to 16,655 erasing all losses of the week.
  Crash voor weer minstens een jaar doorgeschoven?
  Hoe moeten we de afgelopen dagen duiden? Slechts een correctie ven de in de eerste helft van dit jaar te ver doorgeschoten aandelenmarkt? That is it?

 • Amstel (Bob)

  @Lezer:
  Sparen in goud, handelen middels fiat.
  Fiat voor korte termijn, goud voor lange termijn.
  Goud = waarde, een Euro = een waardebon onderhevig aan evt. aan te passen spelregels.
  Een stabiele munt is een fijne munt, maar is niet bedoeld om in te (lange termijn) sparen.

  U koopt nu goud omdat u het systeem en politiek wantrouwt, met als doel om uw koopkracht te beschermen.

  Samenvoegen van de schulden:
  Dan had de Euro nooit hebben kunnen ontstaan en dan zou er bijv. ook centraal belasting moeten worden geheven en moeten de landen haar soevereiniteit opgeven.
  Wellicht gaat dit er ooit nog van komen maar zie het niet als noodzaak om een munt te kunnen laten slagen.
  Ben er ook absoluut geen voorstander van.

  Waarom bent u van mening dat de euro zonder dit, niet goed kan werken cq functioneren?
  We zijn 15 jaar verder, en de euro bestaat natuurlijk nog steeds ondanks alle aanloopproblemen en gif. Samen sta je sterk, alleen ben je kwetsbaar.

 • gerard

  Arjan,
  Re. Zit je al short Gerard? Of was je niet actief in 2008?

  Ik heb vorige week niet veel verkocht, alleen de zwakste schakels. Eergisteren wel veel gekocht. Uitstekend getimed blijkt nu. Maar dat is puur toeval, lukt mij ook niet altijd. Wel op Japanse candles en RSI afgegaan. De meest beste indicators met timen bodem.
  2008 was voor mij anders verlopen. Toen stopte alles uit boven 20%. Ik had toen 100% cash, inclusief de meest defensieve. Heel aparte crash toen.
  Nu heb ik veel opties ingenomen gericht op long.

  Dat je nu wint op miners is natuurlijk fantastisch. Deze gingen ook hard omhoog. En inderdaad, super spot goedkoop. Je moet zeker contrair durven zijn. Toch zie ik goud mijnbouw meer als korte termijn beleggingen. Fundamenteel zit het niet goed, maar absoluut goedkoop nu.

 • http://be oxford.road

  Procent of months in which S&P500 closed higher than it opened from 2011 to 2015 …….
  http://stockcharts.com/freecharts/seasonality.php?symbol=%24SPX

 • http://be oxford.road

  Procent of months in which GLD closed higher than it opened from 2011 to 2015 ……
  http://stockcharts.com/freecharts/seasonality.php?symbol=GLD

 • Rick

  Marcel ik ga ook nooit meer terug voor Peter zijn site werken. Als iemand leugens gaat verkondigen en berichten gaat verwijderen dan ben ik klaar met zo iemand.

 • marcel

  Arjan recessie of ….DEPRESIE ;-]

 • http://be oxford.road

  Het eindspel is begonnen ……
  http://upvir.al/3518/lp3518?ref_id=p162147

 • marcel

  @Rick Peter vraagt of ik terug kom maar als je geen eerlijke mening mag geven kan ik dit niet daarom blijf ik daar maar weg .

 • http://geen Arjan

  @Rick, ik zit net ook naar de overweldigende cijfers te kijken van de USA….Dikke groei maar die dubbele aanpassingen en het feit dat de groei met name komt door hogere overheid uitgaven laat mij lachen.

  Nog 1 kwartaal maximaal, daarna komt de recessie!

 • http://be oxford.road

  Het eindspel is begonnen ……… deel 1
  https://s3.amazonaws.com/aandelen/Financieel+systeem+(deel+1).pdf

 • Rick

  Het gaat volgens de MSM geweldig met de economies ?!?!???
  Baltic dry index is vanaf zijn laatste top alweer 500 punten verloren en staat weer onder de 1000 punten en verliest iedere dag z’n 2,5%.
  De arbeidsparticipatie is naar het laatste punt in ruim 35 jaar gedaald en staat alweer 2 maanden op 62.6 en het zal mij benieuwen of die volgende week omhoog is.
  De shale oil industries ligt totaal aan diggelen …. Ja het gaat veel beter in Amerika als je die MSM sprookjes geloofd !

 • Rick

  Oxford Road : Peter Meyer van finalwakeupcall kopieert het nieuws van Jim Willie. Ik heb voor hem research gedaan en ben gestopt nadat hij leugens verkondigde. Ook beweerde hij ruim 9 maanden geleden dat Amerika de rente snel zou verhogen en nadat ik daar commentary op durfde te leveren begon hij al mijn commentaren te verwijderen. Er zijn hier mensen die dat kunnen bevestigen.

  Peter Meyer is een van die schreeuwers die blijft roepen dat goud binnen enkele maanden zal exploderen en heb hem toen verteld dat goud eerst richting de $800,- zal gaan. Was volgens Peter allemaal onzin wel we zijn in die 9 maanden toch meer aan het dalen dacht ik zo en dat zal zich de komende maanden voortzetten naar mijn idee.

  Peter liegt me teveel en iemand die censuur toepast is voor mij een eikel die ik niet geloof. Vraag anders maar aan Marcel die heeft samen met mij aan de site gewerkt en wij zijn om die reden gestopt.

 • Q&Q

  @ Oxford Road:

  Goeie/ interessante links! ;)

 • http://be oxford.road
 • http://be oxford.road
 • http://be oxford.road
 • http://geen Arjan

  http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3818785/china-greep-in-op-aandelenmarkt

  Kijk, zo doen ze dat!

  Zit je al short Gerard? Of was je niet actief in 2008?
  Vertrouwen in de beurs breekt met de dag af, zie nu hier op kantoor al de grootste positivo’s (Draghi fikst alles wel met QE) toch op de verkoop knop drukken om wat winsten te verzilveren, euhh..vereuroen.

  Ik heb wat goud miners en shale-oil producers gekocht, iets wat je niet adviseerde….die staan al op niveau’s waarbij de AEX op 120 hoort te staan en de DOW op 3000.
  Gaan ze niet failliet en komt er herstel dan zit ik gebakken als de pm prijzen hard oplopen en olie ook weer naar de $75 gaat….Gokje! Meer upside risk dan downside….kun je niet zeggen van die troep zoals ING aandelen.

 • Tita

  De matrix en er uitstappen…blijft links en rechts een vaker getrokken parralel al sinds ong. jaar 2000 commentaar op gold eagle site toch praktisch…
  http://sputniknews.com/columnists/20150827/1026249058.html
  200? Marcel haha vier uurtje denk??

 • Marcel

  En geen woord meer over Griekenland

 • Marcel

  @tita , nog 200 te gaan ;)

 • http://be oxford.road
 • http://be oxford.road
 • Marcel

  @Ronaldw zie je geen antwoord laat ik er maar over ophouden ,

 • Lezer

  @ Amstel

  Ik kon het niet meer zo gauw terugvinden, maar enige tijd geleden plaatste je een opmerking over de stabiele goudprijs in euro’s. Nu valt mij dit ook op, maar ik vraag me daardoor ook af: waarom dan goud kopen, en niet gewoon euro’s aanhouden?

  Verder kan ik mij ook vinden jou interpretatie van de gebeurtenissen, richting ‘freegold’. Toch denk ik dat de euro niet goed kan gaan werken zonder het consolideren van de afzonderlijke euroland schulden. Wat is jou mening daarover?

 • http://be oxford.road
 • Tita
 • http://be oxford.road

  Volgens ” God ” ……. het is tijd om Chinese aandelen te kopen
  https://slimbeleggen.net/goldman-sachs-tijd-chinese-aandelen-kopen/75471/
  Hou er rekening mee ….. want ” God ” krijgt uiteindelijk altijd gelijk

 • gerard

  Amstel,
  Daar kun je beter zelf naar googlen. Er staan er tientallen.
  Spanje zit vanaf 2008 in deflatie. Griekenland is al helemaal drama ten top.
  Maar google ook Portugal en Italie eens.
  Zie hier het bewijs wat er gebeurt na 3 maanden deflatie. Dan is het blijvend.
  Vergeet ook de kerninflatie niet te googlen, want dat is waar CBs naar kijken.
  En vergeet Japan natuurlijk niet.
  Ik ben ervan overtuigd dat ook Nederland het deflatie drama van Spanje, Portugal en Griekenland gaat overnemen.

 • Marcel

  Nou ja !

 • Amstel (Bob)

  “gierend” is alweer iets anders dan “enorm” Gerard.
  Ik hoef u nergens op af te rekenen, wees niet bang, maar eerlijkheid siert de mens.

  Omdat u altijd de mond vol heeft over feiten, vraag ik u uw zgn feiten te onderbouwen met grafieken.

  Mbt politiek ben ik het natuurlijk met u eensch.

 • rise and shine

  Ondanks dat de Chinese beurzen opnieuw keihard onderuit zijn gegaan en China opnieuw haar munt de Yuan devalueerde, was het feest op de Amsterdamse beurs. 

  Niemand trok zich ook maar iets aan van de Chinese berichten en de “koopjesjagers” scoorden na de mini-crash van afgelopen maandag. 
  Het is verbazingwekkend hoe men reageerde na de beurs-crash afgelopen maandag. Zoals was te verwachten, zijn de propagandamachines in overdrive gegaan en doet iedereen in mainstream-land hard zijn best om de ander ervan te overtuigen dat wat er afgelopen maandag gebeurde slechts een correctie was en dat alles nu prima in orde is. 

  Dan ontstaat de bizarre situatie dat ondanks dat de beurs in China gistermorgen nog veel verder onderuit was gegaan, de Chinezen opnieuw haar Yuan devalueerden, er een geweldige stijging viel waar te nemen op de aandelenbeurzen. 

  Getuige ook berichten zoals “koopjesjagers slaan hun slag”. Iets waar die koopjesjagers heel binnenkort grote spijt van zullen krijgen. 

  De drie grootste stijgingen ooit van de Dow Jones Index in Amerika vonden plaats middenin de grote crisis van 2008. 

  Er is geen ontkomen aan, de wereldwijde financiële meltdown is begonnen en er zullen voor de markten goede dagen en slechte dagen komen, maar de wereldwijde ineenstorting van het op gebakken lucht gebaseerde financiëel/economisch systeem is tot een eind gekomen. 

  Er is sinds 2008 nog nooit echt herstel geweest van de economie. In plaats van rentestijgingen heeft de Amerikaanse Federal Reserve niets anders gedaan dan geld bijdrukken (QE) en de rente kunstmatig op iets van nul procent gehouden. 

  De trukendoos van de FED is leeg, de centrale banken verliezen wereldwijd controle. De prijzen van olie en grondstoffen dalen, de emerging markets (nieuwe groeimarkten) gaan overal onderuit en China als groeiland heeft z’n langste tijd gehad. 

  Daarnaast is de geopolitieke situatie in de wereld in lange tijd niet zo onstabiel geweest. De situatie tussen Amerika en Rusland is nu meer gespannen dan ten tijde van de Koude Oorlog, de Chinees-Amerikaanse oorlog is achter de schermen al volledig losgebarsten en ook in het Midden Oosten gaat de situatie in Syrië langzaam maar zeker richting climax. 

  De wereld wil uiteraard graag in sprookjes blijven geloven en wat je de komende dagen/weken gaat zien is de mainstream media die hun uiterste best zal doen om de bevolking zand in de ogen te strooien en alles en iedereen ervan proberen te overtuigen dat wat er afgelopen maandag is gebeurd, absoluut niets te betekenen heeft. 

  Verstandige mensen nemen voorzorgsmaatregelen en zorgen dat ze zoveel mogelijk hun geld in fysieke tastbare vorm hebben, onder de matras of in een oude sok, ver weg van de graaiende overheden en banken die jouw geld zullen gaan gebruiken om hun eigen gokverliezen goed te maken. (dat heet een bail-in en Jeroen Dijsselbloem kan daar veel meer over vertellen). 
  De beurzen op deze wereld, de grote casino’s, zullen het meeste van hun waarde gaan verliezen. 

  Niets eens de markt in ogenschouw genomen die zal zorgen voor de grootste ellende van allemaal, de derivatenmarkt.
  De eerste berichten zijn inmiddels al verschenen dat er in deze enorme luchtbel de eerste scheuren beginnen te ontstaan. 
  Wanneer die iets groter worden en die bel uit elkaar spat dan is het voorgoed over en sluiten voor ons huidige financiële systeem. 

  Maar, zoals de Telegraaf het weer prachtig weet te verwoorden: 

  Terwijl in Azië de uitverkoop van aandelen onverminderd doorging, toonden beleggers op het Damrak steeds meer moed na de mokerslagen van een dag eerder. 

  Zij noemen het “moed”, ik zou het eerder “dom” willen noemen. Terwijl er ondertussen al tientallen kanaries het leven hebben gelaten, gaan we met z’n allen zingend richting ondergang. 
  ( kijk lachend links dan ziet u rechts niets. )

  Zoals Zerohedge wist te vertellen, verandert de grootste rally van 2015 in de grootste terugval sinds de ondergang van de Lehman Brothers.

 • gerard

  Q&Q
  Erg opvallend dat vluchtelingen voor moslimgeweld Allah Agbar lopen te schreeuwen.
  Volgens Staatsmedia NOS journaal moeten we al die zielige Moslims en IS aanhangers levenslang onderdak geven in Nederland.
  Lang leve PvdA. Hun doel waar ze 20 jaar hard aan gewerkt hebben is bereikt.

 • gerard

  Amstel,
  Deflatie vond plaats in de jaren 30. De vorige deflatieperiode. En vervolgens Japan vanaf 1990, de Azië crisis.
  En de laatste was 2008 november tot februari 2009. Bijna 3 maanden zelfs. Daarna kwamen we in 2012 al enkele maanden op 0.
  Gezien de prijzen van grondstoffen en de hoogte van de schulden, kan het bijna niet anders dan enorme deflatie tegen eind 2015. De krachten zijn op dit moment enorm. Hoger dan ooit tevoren.
  Reken mij er maar op af eind dit jaar!

 • Q&Q

  Even iets moois dan!? ;) ( uit China!) :)

  ” China to Build World’s First Amethyst Crystal Hotel

  While physical aestheticism is a rather vital element when it comes to designing a building to permanently insert into a skyline, it is merely one of the ways in which architecture can be beautiful.”

  Kijk/ lees verder:

  http://www.wisdompills.com/2015/08/11/china-to-build-worlds-first-amethyst-crystal-hotel/

 • Amstel (Bob)

  Hier mag een ieder zelf over nadenken:
  https://pbs.twimg.com/media/CNXLkh1XAAAZOEA.jpg:large

 • Q&Q

  Binnenkort in Nederland!? :(

  “Illegal immigrants shouting “Allah Akbar” in Hungary”

  Gepubliceerd op 23 aug. 2015

  This video is from the European Union, not Iraq.

  Atmosphere from the immigrant camp.

  https://www.youtube.com/watch?v=lKVMlmC1HSM&feature=youtu.be

  & vanuit Griekenland!

  “Drone footage shows THOUSANDS of muslims ready to storm Europe”

  https://www.youtube.com/watch?v=MGiVDhmDMQM

  Nou dat gaat gezellig worden! ( er staan er nog veel meer op, maar heb er wel ff genoeg van!) ;)

 • Q&Q

  ” Ondanks dat de Chinese beurzen opnieuw keihard onderuit gingen en China opnieuw hun munt de Yuan devalueerde, was het feest op de Amsterdamse beurs.

  Niemand trok zich ook maar iets aan van de Chinese berichten en de “koopjesjagers” scoorden na de mini-crash van afgelopen maandag.

  Het is verbazingwekkend hoe men reageerde na de beurs-crash afgelopen maandag. Zoals was te verwachten, zijn de propagandamachines in overdrive gegaan en doet iedereen in mainstream-land hard zijn best om de ander ervan te overtuigen dat wat er afgelopen maandag gebeurde slechts een correctie was en dat alles nu prima in orde is.

  Dan ontstaat de bizarre situatie dat ondanks dat de beurs in China gistermorgen nog veel verder onderuit was gegaan, de Chinezen opnieuw hun Yuan devalueerden, er een geweldige stijging viel waar te nemen op de aandelenbeurzen.

  Getuige ook berichten zoals “koopjesjagers slaan hun slag”. Iets waar die koopjesjagers heel binnenkort grote spijt van zullen krijgen.

  De drie grootste stijgingen ooit van de Dow Jones Index in Amerika vonden plaats middenin de grote crisis van 2008.

  Er is geen ontkomen aan, de wereldwijde financiële meltdown is begonnen en er zullen voor de markten goede dagen en slechte dagen komen, maar de wereldwijde ineenstorting van het op gebakken lucht gebaseerde financiëel/economisch systeem is tot een eind gekomen.

  Er is sinds 2008 nog nooit echt herstel geweest van de economie. In plaats van rentestijgingen heeft de Amerikaanse Federal Reserve niets anders gedaan dan geld bijdrukken (QE) en de rente kunstmatig op iets van nul procent gehouden.

  De trukendoos van de FED is leeg, de centrale banken verliezen wereldwijd controle. De prijzen van olie en grondstoffen dalen, de emerging markets (nieuwe groeimarkten) gaan overal onderuit en China als groeiland heeft z’n langste tijd gehad.

  De onderstaande kaart laat zien hoe de situatie is in een groot deel van de wereld. Van de landen die behoren bij de zogenaamde emerging markets zijn er 30 die het heel slecht doen.

  Kijk/ lees verder:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9687:de-beleggers-gaan-juichend-richting-ondergang&catid=15:financieel&Itemid=28

 • Amstel (Bob)

  Andre: we kunnen fantaseren of de dwergen ooit hebben bestaan, of tovenaars (hiertoe Tita raadplegen).
  Feit is wel dat ik opgeef te hopen op aanreiking van grafieken over “gierende deflatie”, het lijkt een verzinsel cq natte droom.

  USA was tijdens WWII zo vriendelijk ons te helpen na 4 jaar afzien, had dit niet wat eerder gekund? Maargoed, we blijven dankbaar en mopperen niet.
  Vervolgens moesten wij natuurlijk eea afbetalen wat met liefde is gedaan.
  Daarna is in ’71 besloten dat de USA, als grote bevrijders, als wereldheld mocht dienen.
  Deze helden mochten vanaf dan, alles kopen op de wereld, op de pof in ruil voor (enkel) hun munt

  Bepaalde Europese leiders zagen dat dit niet eeuwig door kon gaan en hebben, na 30 jaar vergaderen, hun eigen munt laten ontstaan (Euro).
  Daar dit een bedreiging werd voor het privilege van de US hebben zij EU geïnfecteerd met gif, schuldengif, waardoor we nu die “oh zo belangrijke” oa Greece-crisis hebben.

  Echter, EU was niet de enige die het niet zag zitten, vroeger al USSR en nu opnieuw Putin notabene. Echter nieuw in dit verhaal is China, die nu ook van zich laat spreken.
  Allen onder dezelfde vlag, goud als belangrijkste reserve MtM waardering), en niet langer de petro-dollar.

  Na al deze feiten zijn er nog steeds menschen die dit niet in willen zien, en (pleiten/hopen) er vanuit gaan dat er een aardverscheurende deflatie op zal treden welke nog nooit heeft plaatsgevonden, laat staan een zilverexplosie…

  Mvg
  Amstel

 • Q&Q

  @ Ron

  Had het al tijdje niet meer in de gaten gehouden, maar dat het zo hoog is … ( 79,34 en nu …!!) :)

  ( zou zeggen goed inkoopmoment!) ;)