24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Investeren in goudmijnbedrijven

In een recent interview met een Zwitserse website, de Daily Bell, meldde Rick Rule – oprichter en voorzitter van het Amerikaanse Global Resource Investments – dat een kleine mijn nooit een grote opbrengst zal leveren. Maar wat velen dan met feit beweren dat de aandelen van beginnende mijnbedrijven en ontginners, met de huidige goudprijzen en het continue stijgende goudprijsverhaal, vaak voor hogere inkomsten zorgen?

Ondanks dat beginnende mijnbedrijven op een belangrijke goudader kunnen stoten en de aandelen dusdoende de hoogte in kunnen schieten, is de kans echter kleiner dat dit niet gebeurt. De volgende basisregel moet dus zeker in acht genomen worden alvorens zich op de kleine goudmarkt te werpen: Met uitzondering van een aantal beurspelers, levert een kleine goudmijn, i.e. eentje die een maximum van 30 á  40 duizend ounces goud per jaar delft, een kleine opbrengst op. Daarbij ondervindt een beginnend mijnbouwbedrijf ook nog vaak veel hinder van de risico’s die gepaard gaan met de goudontginning. Ze zijn meestal een kort leven beschoren doordat ze over te weinig reserves beschikken om een gouden toekomst tegemoet te gaan. Er zijn natuurlijk steeds uitzonderingen!

Les nummer één is dat je steeds weloverwogen en weldoordacht een keuze moet proberen te maken. Je huiswerk doen is van uitermate groot belang. Geloof hierbij niet steeds wat een beginnend mijnbedrijf predikt maar ga op zoek naar spelers die de ruimte hebben om te groeien en die geleid worden door mensen met naam in de industriewereld. Mensen die van aanpakken weten. Enkel deze adviezen moeten je al een heel eind verder helpen in het kiezen van een goede investering. Want één ding is zeker: investeren in goud, klein of groot, is en blijft een goede investering!

Bekijk ook