Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Japan

16-03-2011 Zilverpaul

De vreselijke gebeurtenissen in Japan tonen maar weer eens aan hoe kwetsbaar ons leven is, en hoe we alle dingen om ons heen die we als gewoon aannemen dat vooral zijn omdat we het gewend zijn. Veiligheid, warmte, voedsel, een dak boven je hoofd; het zijn zaken die we nauwelijks meer opmerken omdat we nooit zonder hebben gezeten. Terwijl op de ene zender de apocalyptische beelden uit Japan te zien zijn, vertelt op een andere zender Nancy uit de States ons hoe geweldig het is om voortaan door het leven te gaan met een Fit-Your-body-Belly-Braker-Slim-Fast-Cruncher, voor een voordeelprijs van  €119,50 , en dan krijg je er nog de nodige hulpstukken gratis bij!

Het leven is bizar.

Japan, de derde economie van de wereld, zal een stevige veer gaan laten op economisch gebied. Eerste voorzichtige schattingen gaan uit van een krimp van tussen de 2 en 5 % van het BNP, en de schattingen van de schade lopen uiteen tot wel 1 triljard euro. Als gevolg van de ramp heeft de Japanse bank alle geldsluizen opengezet, op zich natuurlijk een voorstelbare reactie.

Gezien de verwevenheid van alle landen binnen het Westers financiële systeem valt ook te verwachten dat de schade niet tot Japan beperkt zal blijven, denk maar aan de grote herverzekeraars als München re.

Wat me ook niet zou verbazen, is als de Fed de gebeurtenissen in Japan zou aangrijpen om een versnelde invoering van QE3 te rechtvaardigen. Nu komt het de heren wel goed uit, aangezien de potten van QE2 vrijwel leeg zijn en men met de nodige kunst- en vliegwerk de boel nog net rond krijgt.

Merkel heeft verklaard pas op de plaats te maken met betrekking tot nieuwe kernenergiecentrales, een fraai voorbeeld van korte termijn daadkracht gericht op politiek gewin. Nu kan ze wel wat ondersteuning gebruiken, want de beslissing van Europa om de potten van het noodfonds te verhogen zal niet best vallen bij de Duitse bevolking.

Naast de financiële consequenties zal ook het energievraagstuk opnieuw, en sterker, de aandacht gaan opeisen. Het zal er mijn inziens van afhangen wat het zwaarst zal gaan wegen: het verminderende aanbod van energie of een verminderende vraag door een zich ontwikkelende economische wereldwijde teruggang.

Verder las ik dat een Kamermeerderheid pleit voor meer macht voor de AFM. Dit zal met gejuich worden ontvangen in de bestuurskamers van de grote spelers, want de AFM heeft een fraai track-record in het achteraf waarschuwen voor gedane zaken en het jagen op het kleine wild, het grote wild zijn gang latend. Zo herhaalt de geschiedenis zich; tijdens de grote depressie in de US werden ook de kleintjes aangepakt, en de werkelijke aanstichters van de narigheid werden uit de wind gehouden. Eigenlijk ook geen wonder, gezien de verwevenheid van de toezichthouders met de Powers that be.

Op het moment dat ik deze column schrijf worden de berichten dat een kernramp zich aan het voltrekken is steeds sterker. Als gevolg daarvan duikelen de beurzen, en wordt ook goud en zilver meegenomen in de maalstroom. Dit laatste is een voorspelbare reactie, want elke tegenslag, hoe groot of klein, wordt aangegrepen om de rol van vluchthaven van de edelmetalen te kleineren.

Tot slot nog een lichtpuntje: Martin Armstrong is vrijgelaten. De man, die jarenlang op grond van uiterst dubieuze gronden gedetineerd heeft gezeten heeft zijn cel mogen verlaten om thuis de verder rechtsgang af te wachten. Ik kan u al zijn artikelen van harte aanbevelen.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 • Gerard

  @temp242
  Tissen is goed hoor. Middelkoop is dat natuurlijk ook.
  Je moet nooit kiezen uit deskundige mensen. Alle meningen tellen. Je moet ze aan elkaar afwegen. Dan heb je een veel zuiverder beeld.

 • Diddi

  Het enige wat daar belangrijk was is natuurlijk Darwin.

  Er waren blijkvaar toevallige mutaties die groter werden en deze grotere konijnen hadden blijkbaar ook een energievoordeel. Het hlelp dan natuurlijk als je geen natuurlijke vijanden hebt maar dat was inderdaad zoals je stelt zeker niet de hoofdvoorwaarde…

 • Ethan

  “Wetenschappers hebben in Spanje de resten ontdekt van een reuzenkonijn dat drie tot vijf miljoen jaar geleden leefde. ”

  http://www.nu.nl/wetenschap/2473892/resten-van-reuzenkonijn-ontdekt-.html

  “De fossielen wijzen er op dat de zogenaamde Nuralagus rex ongeveer twaalf kilo woog en maarliefst zes tot tien keer zo groot kon worden als moderne konijnen.”

  en

  “Het reuzenkonijn dankte zijn grootte vooral aan het feit dat hij geen natuurlijke vijanden had op het eiland.”

  Die laatste quote vind ik wat apart. Want anders zouden er meer dieren moeten zijn die groot zouden moeten zijn. Geen vijanden = groot worden vind ik aparte conclusie. Causatie != correlatie.

 • Ethan

  @didi

  Ik denk dat ik nogmaals even naar die Duitse documentaire verwijs. Daar komt echt het e.e.a. voorbij aan dingen op een manier die ik hier niet even in een paar zinnen kan herhalen (en ook geen recht aan doe). Zijn ook serieuze mensen die er naar kijken, echt niet een paar wazige typjes die wat leuks verzonnen hebben zonder enige onderbouwing.

  Zelf zit ik ook nog niet zo in alle ‘ins en outs’ van deze theorie, ben nog druk aan het lezen wanneer ik tijd heb. :)

  Die 7000 miljard ton is een boel massa, wat voor een heleboel energie staat (e=mc2).. maar laten we bijv. niet vergeten dat het vacuum van de ruimte ook alles behalve leeg is. In een leeg glas zit genoeg nulpunts-energie om theoretisch alle oceanen van de Aarde te doen verdampen.

  Dit even helemaal los van de vraag hoe de omzetting/extractie van dergelijke energie zou kunnen werken.. dat het er is weten we.

  Ik noem maar even een voorbeeld. Als we wel kunnen meten dat de Aarde een cm of 18 per jaar in diameter groeit, maar we kunnen het niet verklaren met een bekende wet/verschijnsel.. dan is dat laatste een gat in onze kennis maar het is geen bewijs dat het eerste niet kan.

  “Nothing unreal exists” ;)

 • didi

  @Ethan

  Om aan de groeirate van de expansion theorie te voldoen moet er jaarlijks zo’n 7000 miljard ton aan massa bijkomen. (en dit aantal stijgt exponentieel)

  Alvorens zo’n ‘theorie’ het bekijken waard wordt (niet door mij maar door de voltallige wetenschappelijke wereld) lijkt me toch dat er eerst eens een paar plausibele mechanismen worden voorgesteld waar die massa dan wel vandaan komt (wat dus ook mijn allereerste vraag rond dit topic hier was)

  Mensen kunnen theorieen verzinnen zoveel men wil maar als de allereerste allersimpelste voorwaardevraag al niet kan beantwoord worden, wat voor zin heeft die theorie dan ?

 • Ethan

  @didi

  Ik ben er van op de hoogte dat neutrino’s heel weinig wisselwerking hebben met andere materie.

  Maaar mocht de Aarde bijv. wel [deels] een plasma kern hebben o.i.d., wie weet dat de wisselwerking toch mogelijk is;

  Daarnaast hoeft het niet DE oorzaak te zijn; ik geef aan wat er geopperd is. Mochten het niet de neutrino’s zijn, dan wil dat niet zeggen dat er niet een andere oorzaak te vinden is voor een eventuele massa toename van planeten.

 • didi

  @Ethan

  De enige wsselwerking die neutrino deeltjes ondervnden is de zwakke kernkracht en vliegen dus letterlijk overal door, ook door de aarde…

  Ik las ooit dat een blok lood een lichtjaar lang zou moeten zijn om de helft van de erdoor propagerende neutrinos te kunnen vangen…

 • didi

  @maudri

  Owkayy

  tijd voor mij om weer te vertrekken :-)

 • Ethan

  @Gerard
  @RB

  Fijn om te horen!

  @didi

  Nou, ik ben ook nog steeds verder op zoek naar meer informatie m.b.t. ehm zo’n beetje alles in ons Universum. Op zoek naar meer informatie m.b.t. een groeiende planeet Aarde kwam ik deze erg interessante documentaire tegen uit Duitsland:

  Und sie bewegt sich doch! – Ein Film über die wachsende Erde(Doku, 2007)(1 von 5)

  http://www.youtube.com/watch?v=afuHbppDH-c

  Hierin komt ook van alles aan de orde. Het formaat van de dino’s, het ontstaan van gebergten en andere geologische verschijnselen, het rare effect dat een lange pendule van snelheid veranderd (is) tijdens/na zonsverduisteringen(!), het feit dat er in vele jaren schrikkelsecondes nodig zijn, het feit dat dagen lange geworden zijn op Aarde over het verloop van vele miljoenen jaren (denk aan een figuurschaatser die armen strekt of intrekt en het verandering in draai-/omloopsnelheid), etc. etc.

  Het aparte?

  Nou, een van de prominentere namen die voorbij komt in deze documentaire is de naam van Professor-Ing. Konstatin Meyl.

  http://www.meyl.eu/go/index.php?dir=45_Videos-on-demand&page=1&sublevel=0

  Dit is apart omdat hij een van de weinige aan een universteit verbonden onderzoekers is die ik ken die zich bezig houdt met… scalar waves! denk meteen aan Tesla-technologieen zoals draadloze overbracht van energie (zie video link hierboven), torsie, HAARP, etc.!

  En jullie weten ook wel: Duitsland is nu niet direct een land wat ingenieur en professor titels geeft aan de eerste de beste malloot die voorbij komt.

  (Dat is ook een van de redenen waarom je op intellectueel gebied Angela Merkel ook niet moet onderschatten met haar PhD in Quantum Chemistry ;) )

  Waar de energie vandaan komt? Kort gesteld: Meyl vermoedt dat het te maken heeft met neutrino deeltjes die uit de zon en andere bronnen in het heelal voortkomen.

  Maar ik kan alleen maar aanraden om die documentaire te bekijken! :)

 • maudri
 • RB

  @ didi

  Bij mijn weten is er nog nooit materiaal uit de aardkern gehaald, dus mensen kunnen googelen wat ze willen, het is allemaal gebaseerd op onze eigen aannames.

  Het is mooi dat je alles zo zeker weet. Ikzelf twijfel graag aan alles, want dat houdt de opties heerlijk open. Dat leer ik mijn kinderen ook: twijfel maar lekker, da’s gezond en je denkt tenminste over je beslissingen na.

  Wat betreft de theorie van de groeiende aarde (en andere hemellichamen): ik vind ‘m elegant en tot nu toe kloppen, dus voor mij heeft-ie al die mank lopende subductietheorie vervangen – uiteraard totdat zich iets beters aandient. Daar zijn het tenslotte theorieen voor, nietwaar? ;-)

 • didi

  @RB

  Een enorme energie komt vrij uit een kleine massa maar er is ook een enorme energie nodig om een kleine massa te maken (e=mc² werkt in de 2 richtingen maar bij dezelfde randvoorwaarden) en de energie van de kosmische achtergrondstraling is net genoeg om te kunnen ontvangen met enorme schotels, terwijl je ongeveer de energie nodig hebt van 10^7 kernbommen om de kleinste massa te kunnen maken…

  De verhoudingen liggen lichtjaren uit elkaar…

  Wat betreft de aarkern : google ‘earth core liquid iron’ en je vind bewijzen genoeg :-)

 • RB

  laatste “sterren” moet zijn “straling”…

 • RB

  @ didi

  De aarde ontvangt natuurlijk niet alleen straling van de zon. Je hebt ook zoiets als kosmische straling, straling van andere sterren en sterren van bijv. gammabursts.

  Hoe weet je trouwens dat er een vloeibare ijzerkern binnenin de aarde zit? Is daar bewijs van?

 • didi

  Ik was al bang dat je de massa-energie-massa theorie zou aanhalen…

  Het klopt inderdaad dat op de zon de massa wordt omgezet in energie volgens E=mc@² maar dat die energie hier terug wordt omgezet in massa is larie hoor.

  Die door de zon uitgestraalde enrgie is omni-radiant, dwz gemiddeld in alle richtingen evengroot. Als je de zon als middelpunt neemt en je beeldt je een bol rond de zon waarvan de aarde de op de schil ligt dan heeft elk punt op die schil evenveel energe ontvangen, rght ?
  De expanding earth theory claimt dat de aarde in de laatste 100 miljoen jaar in grootte is verdubbeld.
  De zon is echt niet groot genoeg om alle op die schil denkbeeldige aardes in omvang te verdubbelen hoor.

  Het is een mooie theorie maar helaas een fabel omdat je nu eenmaal geen massa kan ‘groeien’ uit leegte…

  En er bevindt zich wel degelijk een vloeibare ijzerkern binnenin de aarde hoor en geen plasma..
  Mischien bedoelde je magma ?

  Groeten

 • RB

  @ didi

  Eigenlijk moet je de handel zelf even lezen. Maar goed, bij deze dan even in het kort. Binnenin de aarde zit geen ijzeren kern, maar een kern van plasma. De zon zendt energie uit in de vorm van straling en die wordt door de plasma omgezet in massa (volgens Einstein’s principe E=MC2, maar dan omgekeerd). Door de aanwas van massa groeit de aarde van binnenuit, met hier en daar een paar flinke scheuren waar de boel naar boven komt (o.a. ring of fire). Zo wordt o.a. verklaard waar toch al dat water op aarde vandaan komt. Bovendien verklaart het waarom de maan donkere plekken heeft waar zich bijna geen inslagen bevinden.

  Het is een prachtige, elegante theorie die ik begon te lezen als ware het je reinste apekool. Maar het lijkt allemaal te kloppen. Bekijk het volgende filmpje maar eens waar de hele theorie in een animatie wordt uitgelegd.

  http://www.youtube.com/watch?v=tBT8KyWVxj8

 • didi

  @RB

  RB,

  Kan je me effe verduidelijke waar die extra massa dan vandaan komt ?
  Als de bol groter wordt vermoed ik niet dat het luchtledige vanbinnen groeit en dat er dus extra massa moet verschijnen, right ?

  Thnx man

 • RB

  @ Ethan

  Vrijdagavond bestaat normaal uit DVD-tje of televisie kijken of ander loos tijdverdrijf. In plaats daarvan heb ik nu uren online zitten lezen over het Expando model van de groeiende aarde. Alles kwam voorbij: groeiende planeten, Einstein’s E=MC2 (maar dan omgekeerd), Neal Adams, de onmogelijkheid van supercontinent Pangea, breuklijnen, vulkanen, het ongekende formaat van sommige dinosaurussen, de verklaring van de enorme massa water op aarde, de donkere gebieden op de maan met veel minder inslagkraters enz. enz.

  Ik begon vol ongeloof te lezen en eindigde met de conclusie dat dit een theorie is die waanzinnig elegant is, simpelweg omdat vrijwel alles er moeiteloos in past. Ik heb e.e.a. dan ook gelijk geintroduceerd bij http://www.grenswetenschap.nl/ en daar is men volop in discussie. Fantastisch.

  Ethan,muchas gracias. ;-)

 • Gerard

  Stukje is waanzinnig interessant, Ethan!
  De theorie van de groeiende aarde heb ik vaker gelezen, en de feiten worden steeds sterker. Hoewel dit natuurlijk nooit “echt” bewezen kan worden.
  De zonnecyclus, SC24 blijkt minder van belang. Wel is het zo dat de temperatuur van de aarde geheel aan de cyclus gewijd kan worden. Met name de schommeling van hoog tot laag in de gemmiddeld 11 jaar. Ook de ijstijden die zouden ontstaan zijn door het stilvallen van de cyclus, wat van tijd tot tijd gebeurt.
  Al met al geweldige links met veel info hierover.
  Ik ga daar nog eens goed voor zitten, ook al is dit geen economie.

 • Ethan

  Deze persoon vat ook wel wat dingen behoorlijk goed samen, ook met het financiele aspect erbij:

  http://www.zerohedge.com/article/guest-post-alert-nuclear-and-economic-meltdown-progress#comment-1065120

  ——————–
  by TerraHertz
  on Wed, 03/16/2011 – 23:12
  #1065120

  Actually, HAARP is perfectly real. It’s only whether the installation has applications other than ‘as advertised’ that is in question.
  A question to which there are two layers. One is whether HAARP can be used to control weather in some way. Considering the RF power HAARP can inject into upper layers of the atmosphere and ionosphere, I wouldn’t be at all surprised if it can – the science there wouldn’t be all that far beyond current public understanding.
  The other layer is whether the HAARP installation can do really freakish things, like cause targetted earthquakes, anywhere on Earth.
  To even contemplate such a question requires one to be aware of a fringe/weird science theory called ‘Scalar Electromagnetics’, aka Scalar EM or Scalar Waves. Also to have waded through a vast pile of Nikola Tesla myth looking for some curious nuggets of apparent truth. Then there’s cranks (or not) like T. E. Bearden (coined the term Scalar EM) and his theories.
  Despite that Bearden (like so many fringe theorists) goes off the deep end with a lot of his stuff, I find myself quite intrigued by some of his theories. I’m an electronics engineer, had a lifelong interest in physics, and love nothing more than picking apart wierd science for amusement. Trouble is, there’s quite a lot about his Scalar EM theory that rings true. And fits with the Tesla legends, and a few other curious things. Too lengthy to discuss here.
  The relevance of this being, that if Scalar EM theories are correct, ‘earthquake guns’ would be possible. And the guns might well look something like the HAARP installation does.

  This is why I find the coincidence of this disaster happening RIGHT NOW disturbing. In the very month when the financial Elites and their rigged gold/silver-markets, CRIMEX empty vaults and silver delivery existential headache, and FED ponzi fiat currency and derivatives scams were about to start breaking down… Gee, I guess they won’t all be hanging from lamp posts so soon after all. What *amazing* luck for them.

  So I don’t know, but suspect. More strongly because they were so in-your-face to sign the deed with another ’11’. Also, HAARP and TARP. I hate coincidences like that. Random, or the sound of someone’s evil laughter?

  The problem is, IF this was a planned event, I don’t think the nuke plants popping off in a row were part of it. More likely the plan involved just some tsunami destruction and a little blip in the Japanese economy. Not this… mosh pit of radioactive black swans on meth.
  Unintended consequences can be a bitch.
  ——————–

 • http://zilver.2link.be/ zilver
 • Niels

  @Theo
  Tijdrekken? Er komt waarschijnlijk genoeg afleiding de komende tijd.

 • TheoS

  Wie weet het antwoord? Recent las ik op een Amerikaanse site dat JPM de short posities flink heeft vergroot. Wat is hier de strategie achter? Mede door de geruchte dat onze vrinden van JPM al hartstikke scheef zitten met hun short posities!

 • maudri

  Dit geeft ook te denken kijk even naar het filmpje daar wordt gezegd dat er in Canada ook een lek is in een kerncentrale veroorzaakt door een aardbeving door middel van haarp.
  http://www.earthwatcher.nl/index.php/het-complot/4712.html

 • Ethan

  @RB

  Ik heb op dit moment even weinig tijd, maar ik verwijs je graag even door naar deze artikelen:

  2012 – Doom ain’t What It Used to Be.
  http://www.halfpasthuman.com/aintwhatitusedtobe.html

  2012 – Doom – the rest of the story
  http://www.halfpasthuman.com/alsoaintwhatitusedtobe.html

  Het klinkt ook waanzinning, ben ik helemaal met je eens.. maar inderdaad: dingen uitsluiten op voorhand is ook niet gezond.

  Dan zijn we niet veel beter dan de mensen die niet door de telescoop van Galilei wilden kijken omdat ze ‘wisten’ dat de Aarde het middelpunt van alles was. :)

 • RB

  @ Ethan

  Hmm. Interessant die theorie van de groeiende aarde. Klinkt natuurlijk waanzinnig, maar op voorhand iets uitsluiten is ook niet gezond. Kun je in ’t kort toelichten hoe dat groeien in zijn werk zou gaan? Welk mechanisme zit daar dan achter?

 • Ethan

  Nog even een extra link naar aanleiding van mijn verhaal hierboven:

  Earthquake Prediction 2011 Jim Berkland – A Major Earthquake in North America Imminent:

  http://www.youtube.com/watch?v=xQXDt4VdS0E

 • sander

  De euro blijft oplopen tov de dollar : 1.4130 nu..

 • temp242

  Ja beste Zilver, de mensen ‘ontwaken’, maar het zal te laat zijn als ze helemaal wakker zijn.MVG.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  Amerika staat natuurlijk wel sterk, als landen of europa achter hun holt gelijk tamme schaapjes. Dat terwijl de gemiddelde europeaan toch wel niet zo heel erg akkoord is, met wat amerika allemaal uitsteekt, al die oorlogen die ze voeren.

  Het wordt dus tijd, dat we ons allemaal eens united opstellen tegen amerika. Een gaatje prikken in hun luchtkasteel.

 • Ethan

  Ok, laat ik nog wat in de mix gooien mbt aardbevingen een HAARP.

  Allereerst: HAARP technieken ken ik niet zo goed. Wat wel bijzonder en gruwelijk sterk is is de techniek van de zgn. ‘Scalar-waves’. Dit ligt meer in lijn met waar oa. Tesla (Radiant Energy) mee bezig was, maar in Duitsland is er ook een professor Meyl die hier onderzoek naar doet en die ook wat interessante dingen ter demonstratie heeft:

  http://www.meyl.eu/

  Verder heeft het te maken met het creeeren van torsie in de aether/ruimte-tijd. De Duitsers deden in de WW2 hier ook al onderzoek naar met hun uiterst geheime “Bell”-project (ook bekend als project “Chronos” (!!)). Dit project had een hogere classificatie dan hun kernwapenproject (waar ze overigens ook veel succesvoller mee waren dan onze standaard geschiedenisboeken beweren!) en wat geclassificeerd als “kriegsentscheidend”/ “war decisive” .

  Waarom?

  “Scalar technolgies make hydrogen bombs look like firecrackers. This is truly planet busting stuff.”

  Zie ook het werk van e.g. Tom Bearden.

  Voor veeel meer informatie over dit onderwerp verwijs ik graag door naar het werk van Joseph P. Farrell. O.a. in deze interviews:

  Dirty Secrets ~ Nazi International
  http://www.thebyteshow.com/JosephPFarrell.html

  De andere interview reeksen zoals “Babylon’s Banksters” en “The Philosopher’s Stone
  And The Magic of Social Engineering” kan ik ook alleen maar zeer sterk aanbevelen!!

  Toch denk ik niet dat het in het geval van Japan om een dergelijk wapen gaat. De Pacifische plaat is in beweging. Als je naar deze afbeelding kijkt:

  http://www.mantleplumes.org/images/VolcBombs1_741.jpg

  En bedenkt dat we eerst een aardbeving hadden in Chili… toen 2 in Nieuw-Zeeland waar de breuklijn precies door heen gaat… nu in Japan… dan zien we een ‘met de klok mee’-beweging.

  Als dat klopt dan zou de San Andreas breuk aan de West-kust van de V.S. de volgende zijn.. (hopelijk niet getriggered door de “super moon”, het feit dat de Maan deze dagen het dichtst bij de Aarde staat tijdens zijn baan)

  Daarnaast hebben we nog de factor van de zonnecyclus.

  Deze benadering is verbonden aan de “Expando planet” theorie: het idee dat de Aarde groeit!

  Eerst vond ik dit pure onzin.. toen las ik deze artikelen:

  2012 – Doom ain’t What It Used to Be.
  http://www.halfpasthuman.com/aintwhatitusedtobe.html

  2012 – Doom – the rest of the story
  http://www.halfpasthuman.com/alsoaintwhatitusedtobe.html

  En een groeiende Aarde krijgt natuurlijk ook periodes met sterkere aardbevingen als de boel in een deel van de cyclus wat uit zijn jasje begint te groeien:

  Count of Earthquakes 7.0 Magnitude and Greater over de laatste ~40 jaar
  http://urbansurvival.com/week.h721.jpg

  Released Energy by Earthquakes over de laatste ~ 40 jaar:
  http://urbansurvival.com/week.h571.jpg

  Meer hier:
  http://www.dogstarmist.com/

  En kwam ik er net ook nog achter dat de eerder genoemde prof. Meyl ook een video hierover
  heeft staan op zijn website:

  http://www.meyl.eu/go/index.php?dir=45_Videos-on-demand&page=1&sublevel=0

  Verwijzend naar een documentaire:

  Und sie bewegt sich doch! – Ein Film über die wachsende Erde(Doku, 2007)(1 von 5)
  http://www.youtube.com/watch?v=afuHbppDH-c&playnext=1&list=PL3E6163B8DD0E1C97

  Met hier ook nog een animatie van de continenten op een groeide planeet:
  http://www.youtube.com/watch?v=oJfBSc6e7QQ

  Eerst vond ik het pure onzin, maar de artikelen van halfpasthuman.com hebben ook zeker een paar interessante punten. Zoals de grootte van de dinosaurussen. Altijd spectaculair om te zien, maar ik had nog nooit over de praktische kanten nagedacht zoals:

  “Would that size of earth work for dinosaurs? Well….not surprisingly, yes. Obviously dinosaurs existed as we have their remains. Further, while the dinosaur fossil distribution itself supports the Expando Planet model, we need only examine the blood pressure issue to satisfy ourselves that this is a valid example. Basically the ‘dinosaur conundrum’ is as follows: how is it possible that dinosaurs could live on earth at such great size (height and girth), when we know that the tallest animals now (giraffes) are at the far limit of blood pressure versus gravity. At less than 17 feet in height, a giraffe is safe and happy, but let is grow only another foot, and it will die as the pressure on the heart becomes too much as it tries to pump blood up that height. However, dinosaurs were seriously taller than 17 feet. If the earth did not have much reduced gravity during the time of the dinosaurs, then their vascular system could never have handled the blood pressures required to raise blood the great distance to their brains. ”

  FYI: Een giraffe heeft een bloeddruk van rond de 240/160.

  Kleinere planeet, lagere zwaartekracht, veel grotere beestjes. Wat mij betreft staat de de deur weer op een kier voor dit idee. :)

 • temp242

  Natuurlijk weet ik dat Iran NIET onder de indruk van schurkenstaat Amerika is en gelijk hebben ze.

 • RB

  @ temp242

  Heb je je ooit afgevraagd waarom Iran totaal niet onder de indruk lijkt te zijn van de dreigementen van Amerika en Israel? Na de val van de Sovjet-Unie zijn tal van Sovjet-wetenschappers tegen een heel behoorlijk maandsalaris gaan werken in Iran. Biologische wapens zijn de reden, wapens die heel eenvoudig zijn in te zetten met raketten, koeriers, enveloppen en noem maar op. Bovendien zijn het wapens waartegen geen enkele verdediging mogelijk is. Zodra de eerste symptomen zichtbaar zijn, is het gevaar al veel verder verspreid.

 • temp242

  Beste RB, ik denk niet dat Kadhafi gekker en wanhopiger zou zijn dan onze doorsnee roverheden. Dat hij een strijder pur sang is ga ik zeker niet ontkennen, weliswaar in schril contrast met onze europese pennenlikkers en mierenneukers.

 • RB

  De Libische rekensom van geld-macht-olie-etc. bevat een hele grote en gevaarlijke onbekende factor. Kadhafi heeft destijds onder internationale druk zijn nucleaire wapenplannen moeten opgeven. Ongetwijfeld beschikt hij over de nodige chemische wapens, maar dergelijke wapens – hoe verschrikkelijk ook – hebben een beperkt bereik.

  Veel gevaarlijker zijn de biologische wapens in de vorm van bacterien en virussen, zeg maar “the poor man’s nuke”. Een geopend buisje op een metrostation in Rome kan voldoende zijn om, via een menselijke kettingreactie, miljoenen of miljarden mensen te besmetten. En we hebben het hier niet over pokken, maar over diverse generaties biologische wapens erna. Als Kadhafi biologische wapens heeft, is hij gek en wanhopig genoeg om ze in te zetten.

 • wil.

  jullie hebben een punt over de blog natuurlijk.

 • wil.

  @zilver
  :-) nee idd doe maar even gewoon over een harp, das iets rustiger.

 • temp242

  Vooruit dan maar Beste Zilver: Tegen het week-einde aan zitten de westerse slaafjes van de Amerikanen in Libië. Amerika heeft héél dringend nood aan een soort ‘oorlog’ om de ‘oorlog’ om hun eigen uitzichtloze situatie nog even te kunnen verbergen voor het gepeupel, onder het mom van democratie kan er veel hé. Ondertussen floreert de wapenindustrie/financieël systeem weer én het belangrijkste, doordat de europese slaafjes blind Amerika gaan volgen dreigen zij het grootste slachtoffer te worden, lees mijn woorden, iedere westerse bondgenoot van Amerika zal zware terreuraanslagen krijgen, geen enkele europese grootstad is na een inval veilig, de komende vakantiemaanden gaan ook uiterst bloedig verlopen. Het meest misselijkheidsmakend in héél dit verhaal is, is dat het zo gepland is. Walgelijk gewoon. En 99,9% van de bevolking neemt het nog aan ook, want ja, onder het mom van democratie slikken mensen alles.

 • RB

  Het Kadhafi Geheim

  http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Het-Kadhafi-Geheim/

  Kadhafi sponsorde de verkiezingscampagne van Sarkozy in 2007 en probeerde hem daarmee te chanteren. En wie is de grote animator achter de instelling van een no-fly zone? Wow.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @temp242
  doe toch maar, de diversiteit van onderwerpen is juist interessant op deze website. Verschillende visies waaruit we allemaal leren ;-)

  Mij gaat het niet goed in mijn hoofd, dat we (europa) ons beginnen moeien met landen als libie. Stel nu dat mijn buren ruzie hebben, dan ga ik ook niet aan de deur kloppen bij de buurman en op zijn gezicht timmeren. Laat ze doen… het zijn onze zaken niet.

 • RB

  The Great Con Job

  http://www.youtube.com/watch?v=Gwm0ESZJSRI&feature=player_embedded#at=71

  Over de FED, Greenspan en nog een hoop andere onfrisse zaken.

 • temp242

  Oei, beste Zilver, wou net iets posten over de komende westerse inval in Libië, niet dus. MVG.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @wil… als wij mogen gebruik maken van dit forum, gratis en voor niets, dan lijkt het me toch een minimum om rekening te houden met de aanbieder ervan. Ik wil maar zeggen : op het forum van kitco hebben ze ook niet graag links naar andere aanbieders. Logisch toch…
  Als een forum als dit meer schade berokkend aan thesilvermountain dan dat ze er voordeel uit halen, dan blijft het niet duren.
  Het lijkt me ook zo, dat dit blog of forum aan het uitgroeien is tot de grootste zilvercommunitie van belgie en nederland. Laten we dan zelf ons best doen, dat het wel blijft duren.
  Censuur is er hier zeker niet. Blijkbaar kan alles hier besproken worden, tot HAARP (ohnee, niet opnieuw ;-) ) toe.

 • temp242

  Wil, daar dient het forum dat Rolf ter beschikking stelt hoegenaamd niet voor.
  Wil jij een forum aanbieden voor leveranciers allerhande, richt dan zelf een zoekmachine op hé.
  Het is helemaal geen censuur, het getuigt alleen maar van héél weinig respect als hier dagelijks vijfmaal reclame gemaakt gaat worden voor andere leveranciers. Die lachen wel met de gratis reclame die jij voor hen maakt.

 • wil.

  @zilver

  Ok, dus over aandelen en zo gaan we ook zwijgen enkel nog dingen die The Silver Mountain verkoopt. Geen dingen over platina of koper of dergelijke, allemaal concurentie en dan enkel nog mijnaandelen bespreken die in de portefuille zitten van silverstocks. ok ? hou ons op de hoogte van nieuwe regels aub.

  Volgens mij kopen mensen bij TSM wegens de uitstekende service en de prijs tov concurenten in hetzelfde land, ook zijn de nieuwe initiatieven vindingrijk. Tevens een goede en overzichtelijke inkoopservice. En de blog is inderdaad een interessant medium. Daarom denk ik dat censuur overbodig is, maar ja dat is mijn mening en ik zal er nu wel een kwade reactie of tien op krijgen maar ja…….

 • temp242

  Beste Zilver, volledig mee eens, we mogen dankbaar zijn dat Rolf ons dit forum ter beschikking stelt, hier dan reclame maken voor andere aanbieders kan dan ook niet.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  ik kan er geen goede uitleg aan geven, maar ik vermoed dat vandaag de prijzen terug gaan stijgen. (tip van mijn kleine teen)
  Ik ga nog een kleine bestelling bijplaatsen.

  PS. dit is de website van thesilvermountain. Post geen links naar andere bedrijven, dat is niet mooi tov zilverpaul

 • zilver goud

  – bericht verwijderd –

 • temp242

  Beste Gerard, het artikel gelezen van dhr. Tissen, het zo zowaar een speech kunnen zijn van een politieker, wollige vent hoor. Geef mij maar dhr. Middelkoop, of onze eigen Zilverpaul hoor.