24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins
Kenniscentrum - Beleggen in goud-

Bekijk onze kieswijzer voor advies bij het kopen van goud en zilver

Bekijk onze kieswijzer voor advies bij het kopen van goud en zilver

Op de kieswijzer pagina kunt u in één oogopslag de verschillende mogelijkheden bij het kopen van goud en zilver met elkaar vergelijken. Maak hieronder een keuze tussen gouden munten, goudbaren baren, zilveren munten en zilveren baren om per productsoort een overzicht te zien van de producten die we kunnen aanbieden. U kunt zo per product zien wat de huidige aankoop- en verkoopprijs is, wat het verschil is tussen deze prijzen en wat de levertijd is. Over het algemeen zijn producten met een lage spread (verschil tussen aan- en verkoop) het meest interessant om aan te kopen en ook het meest courant.

Kieswijzer The Silver Moutnain

Als u als particulier voor het eerst gaat investeren in fysiek goud en zilver dan zult u zien dat er heel veel verschillende opties zijn. Er zijn veel verschillende munten, er zijn meerdere producenten of merken diverse goudbaren en de baren zijn ook in verschillende gewichten te koop. Maar wat is nou een handige keus en wat past goed binnen het budget en is ook in de toekomst goed te verhandelen?

Om een beter overzicht te krijgen hebben wij een kieswijzer gemaakt met daarin een overzicht van alle munten en baren die we aanbieden. U kunt zo per productsoort zien wat er te koop is, wat het verschil is tussen de aan- en verkoopprijs en wat de levertijd is. Ook staat per productsoort aangegeven wat de voordelen zijn. Gouden munten bijvoorbeeld zijn geschikt voor klanten die een relatief kleine coupure goud willen kopen en goudbaren zijn vooral geschikt voor particulieren die een relatief groot bedrag in goud investeren. Bij zilver is het nog belangrijker om een goede keuze te maken aangezien zilveren baren zijn belast met 21% BTW. Deze BTW kunt u als particulier niet terugvorderen en dat maakt het kopen van zilverbaren oninteressant als particulier. Zilveren munten daarentegen mogen onder de margeregeling worden verhandeld en zijn veel goedkoper. Ook krijgt u bij een doorverkoop voor zilveren munten veel meer terug dan bij zilverbaren.

De meest gangbare producten zijn de zilveren en gouden Maple Leaf, de gouden Krugerrand en de zilveren Philharmoniker. Deze munten zijn wereldwijd bekend, geslagen in een hoog gehalte goud en afkomstig van erkende munthuizen. Goudbaren zijn te koop in allerlei verschillende formaten waarbij internationaal gezien het formaat van 1 troy ounce (31,103 gram) het meest gebruikelijk is. Binnen Europa worden ook veel goudbaren gekocht van 50, 100 of 250 gram. Kleinere goudbaren zijn ook te koop, bijvoorbeeld die van 10 en 20 gram, echter zijn hier de productiekosten in verhouding erg hoog – daardoor kan het verstandiger zijn om dan te kiezen voor gouden munten.

Bekijk voor meer informatie onze Kieswijzer.