24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins
Kenniscentrum - Beleggen-

Hoe gaat het kopen van fysiek edelmetaal in zijn werk?

Hoe gaat het kopen van fysiek edelmetaal in zijn werk?

Voor iedere spaarder en belegger is het interessant om edelmetaal te kopen. Zeker als er veel onzekerheid is op de financiële markt en het als veilige haven kan dienen. Met behulp van edelmetaal behoudt u namelijk op de lange termijn zo goed als altijd de koopkracht. Gouden of zilveren munten en baren zijn een aantrekkelijke manier om in relatief kleine hoeveelheden edelmetaal te investeren. Daarnaast wordt goud in de gehele Europese Unie vrijgesteld van btw. Maar het kopen van edelmetaal, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? 

Betrouwbaarheid

Ten eerste is de betrouwbaarheid van de verkoper erg belangrijk wanneer u edelmetaal koopt. The Silver Mountain beschikt over een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), dat betrouwbaarheid verzekert. Deze vergunning is tevens verplicht voor handelaren die goud, zilver of andere edelmetalen aanbieden in combinatie met de opslag daarvan. The Silver Mountain biedt namelijk opslag aan via partner Edelmetaal Beheer Nederland. Ook heeft The Silver Mountain een hoge score op Trustpilot, namelijk 4,8 sterren. De vele positieve reacties duiden ook op betrouwbaarheid.  

Beleggen in wat bij u past

Wanneer u edelmetaal koopt is het belangrijk om te weten welke opties bij u passen. In onze kieswijzer kunt u veel informatie vinden en per metaalsoort zien wat de meest gebruikelijke opties zijn. Daarnaast kunt u via de Kieswijzer advies krijgen over wat de meest interessante opties zijn voor u. Tenslotte is het mogelijk om een afspraak bij het kantoor van The Silver Mountain te maken voor een oriënterend gesprek.

Na uw bestelling

De website van de The Silver Mountain toont verschillende gouden en zilveren munten en baren met daarbij de actuele prijs en levertijd. U heeft de optie om uw bestelling op het kantooradres van The Silver Mountain op te halen, te laten bezorgen op een adres naar keuze, of te laten opslaan in een kluis. Het opslaan in de kluis gaat via onze partner Edelmetaal Beheer Nederland. 

Bezorging

Indien u kiest voor een bezorging, dan wordt uw bestelling ten alle tijden volledig verzekerd verstuurd, door Mikropakket. Er zit daarbij ook een identiteitscontrole bij de bezorging zelf. Dit verzekert u ervan dat het pakket alleen aan u bezorgd kan worden en het niet bij de buren terecht kan komen. Naast de standaard verzekering heeft u ook de mogelijkheid om een aanvullende kopersbescherming af te sluiten via Trusted Shops. Op deze manier is uw bestelling volledig gedekt, mocht er een probleem zijn met de levering. Dit is ook het geval wanneer er een conflict over de bestelling ontstaat. Dit betekent dat u ook dan uw volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Deze kopersbescherming kan gebruikt worden bij bestellingen, binnen Europa tot EUR 20.000, -. The Silver Mountain is de enige in Nederland die deze mogelijkheid biedt aangezien wij voldoen aan de strenge eisen van Trusted Shops.

Ophalen

Naast bezorgen heeft u ook de mogelijkheid om, op afspraak, uw bestelling op te komen halen. Dit kan op ons kantooradres in Baarn. Wanneer u uw bestelling komt ophalen kunt u deze zowel contant als met pin te betalen. Ook heeft u de mogelijkheid om verder geïnformeerd en geadviseerd te worden door één van onze specialisten.   

Edelmetaal opslaan

Wilt u uw edelmetaal laten opslaan in een kluis? Dan kan dat via onze partner Edelmetaal Beheer Nederland. Edelmetaal Beheer Nederland heeft zwaarbeveiligde opslaglocaties in Rotterdam en Zurich. In beide gevallen gaat het om een gealloceerde opslag. Dit houdt in dat uw edelmetaal op uw naam wordt opgeslagen en dus ook uw wettelijk eigendom is. Door middel van het opslaan van uw edelmetaal bent u er zeker van dat het veilig, verzekerd en zwaar beveiligd is. Op deze manier kan er niets mee gebeuren.  

Mocht u verdere vragen hebben over het kopen van edelmetaal en hoe dit zijn werk gaat, dan kunt u altijd een kijkje nemen op de website van The Silver Mountain of contact opnemen met één van de specialisten die u graag advies geven.