24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins
Kenniscentrum - Beleggen in goud-

Voorkom deze vier beginnersfouten bij de aankoop van gouden munten

Voorkom deze vier beginnersfouten bij de aankoop van gouden munten

Investeren in een nieuw beleggingsproduct is altijd spannend. Alhoewel de meeste investeerders in goud zich goed inlezen, worden een aantal beginnersfouten nog vaak gemaakt. In deze blog leggen wij uit wat deze beginnersfouten zijn zodat u ze zelf niet hoeft te maken.

Alleen goud kopen als de goudprijs hoog staat

Hoewel er geen ‘verkeerd’ moment is om goud te kopen, is het wel zo dat wanneer er op een moment veel vraag is naar goud de goudprijs omhoog gaat. Wanneer de populariteit van goud opeens snel stijgt, kan het zelfs zo zijn dat bepaalde munten tijdelijk uitverkocht raken. Wanneer u alleen goud koopt wanneer de populariteit van goud onder beleggers hoog is, kan het zo zijn dat u bepaalde gouden producten misloopt of nooit profiteert van een lagere goudprijs. Doorgewinterde investeerders in goud zullen vaak goud kopen in tijden dat de goudprijs wat lager staat ook omdat er dan meer aanbod is van producten.

Slechts een soort type munt kopen

Op de goudmarkt bestaan vele verschillende soorten munten. Alle munten hebben net iets andere kenmerken zoals het land waarin ze geslagen zijn, het formaat, het ontwerp, het goudgehalte en de reputatie onder beleggers en verzamelaars. Elk soort munt zal naast het gewicht in goud ook waarde ontlenen aan een ander kenmerk van de munt. Omdat het moeilijk te voorspellen is welke kenmerken van gouden munten in de toekomst extra hoog gewaardeerd gaan worden, is het verstandig om altijd een combinatie van verschillende munten aan te kopen. Daarnaast is het ook verstandig om munten met verschillende soorten gewicht aan te kopen. Dit geeft u de flexibiliteit om in de toekomst kleinere hoeveelheden goud te verkopen mocht u op zoek zijn naar liquiditeit.

Kopen van een onbetrouwbare verkoper

Het is altijd belangrijk om uit te zoeken of de verkoper waarvan u overweegt goud te kopen betrouwbaar is. Het komt helaas soms voor dat verkopers nep goud verkopen of zelfs helemaal niet leveren. Dit soort oplichters weten vooral in tijden van schaarste op de goudmarkt consumenten te verleiden om bij hen te kopen.

Bij uw onderzoek naar potentiële verkopers is het altijd belangrijk om te controleren of ze goed bereikbaar zijn, ze bereid zijn informatie te verschaffen over de huidige goudmarkt en u kunnen adviseren in het soort producten dat u wilt aankopen. Daarnaast is het altijd goed om te kijken of er online reviews te vinden zijn van tevreden klanten. Lees nog meer tips voor het veilig online edelmetaal kopen.

Uw aankoop openbaar maken

Veel mensen die goud hebben aangekocht en enthousiast zijn over hun aankoop hebben de neiging dit te delen met vrienden en familie. Alhoewel het een fijn gevoel geeft wanneer u verstandige financiële keuzes heeft gemaakt, is het niet verstandig dit met veel mensen te delen. Criminelen zijn steeds handiger in het opsporen van digitale informatie, dus kijk ook online uit met het delen van uw aankoop in goud.

Ten slotte is het belangrijk om al een veilige opbergplek geregeld te hebben voordat u goud koopt. Hierdoor is het risico dat uw goud in de verkeerde handen komt het kleinst.