24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Korte update: Silver Eagle zilveren munten blijven enorm populair

De United States Mint, het Amerikaanse munthuis waar de Silver Eagle munten worden geslagen, bericht over een aanhoudend grote vraag naar de zilveren beleggingsmunten.

Dit jaar heeft het munthuis al ruim 25 miljoen exemplaren verkocht van de Silver Eagle en dan in slechts zes maanden tijd. Ondanks het feit dat de zilverprijs afgelopen maand daalde tot niveaus niet gezien sinds 2010 blijkt de vraag naar fysiek zilver lastig bij te benen. Het munthuis is nog steeds bezig om achterstanden weg te werken en nieuwe orders te verwerken.

silver-eagles-afzet

Alle zes maanden van 2013 staan in de top twintig van bestverkopende maanden sinds de introductie van de Silver Eagle munt in 1986. Ook andere munthuizen, waaronder de Royal Canadian Mint uit Canada berichten over grote hoeveelheden aan zilveren munten die worden verkocht.

Bij The Silver Mountain merkten we het afgelopen halfjaar dat de beschikbaarheid van de zilveren munten niet altijd was gegarandeerd. Op momenten waarop de zilverprijs sterk steeg of daalde, of op momenten waarop er door belangrijk nieuws veel vraag ontstond naar fysiek zilver (Cyprus crisis) liepen levertijden en premies flink op. Op een gegeven moment waren sommige munten niet eens meer te koop, omdat het munthuis niet nog meer muntenorders kon verwerken. In ieder geval hebben we een ruime voorraad aangelegd om op die manier zo veel mogelijk zilver uit voorraad te kunnen blijven leveren en toekomstig mogelijke levertijden te minimaliseren.

Bekijk ook