Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Krachtenbundeling Edelmetaal Centrum Amsterdam

02-05-2011 Rolf van Zanten

Per heden slaan Amsterdamgold en The Silver Mountain, toonaangevende spelers in de handel in fysiek goud en zilver, de handen in één. Door deze krachtenbundeling zijn we in staat onze marktpositie te versterken en de Nederlandse edelmetaalmarkt verder te professionaliseren.

Edelmetaal Centrum Amsterdam

Gezamenlijk gaan we verder onder de naam Edelmetaal Centrum Amsterdam (ECA). Deze organisatie is gevestigd op Schiphol, waar het logistieke centrum is uitgegroeid tot ons centraal gelegen hoofdkantoor. Momenteel bestaat het ECA uit Amsterdamgold, The Silver Mountain en Inkoopedelmetaal.nl. In de toekomst is het niet uitgesloten dat andere, complementaire, partijen toegevoegd zullen worden aan deze groep.

Wat verandert er voor u?

Binnen The Silver Mountain zult u als klant in eerste instantie weinig merken van deze verandering. Ons team is, parallel aan de groei die The Silver Mountain doormaakt, uitgebreid met meerdere deskundige collega’s die binnen het ECA actief zijn. Binnenkort zullen bestaande websites worden verbeterd en onze dienstverlening verder worden uitgebreid. De krachtenbundeling middels de oprichting van het ECA vormt hierin een belangrijke bijdrage en geeft ons de mogelijkheid u steeds beter tot dienst te kunnen zijn.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  Bedankt Rolf maar dat is niet nodig. Ik had er een tijdje geleden via een vriend bij jou gekocht en ik vroeg het me gewoon af. Misschien kunnen ze er geen meer leveren of zo weet ik veel wat er in dat wereldje allemaal gaande is maar het blijkt dus iets anders te zijn ;o)

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @PP Die kan ik tegen minder goede condities inkopen bij leveranciers, vandaar. Bij interesse kun je me trouwens wel mailen want ik heb nog ongeveer 100 a 200 van deze munten op voorraad. De prijs is gelijk aan de zilver Maple Leaf.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  Is er een bepaalde reden waarom de Mexican Libertad niet meer in het aanbod zit?

  Alvast bedankt voor een antwoordje.

 • ZackZilver

  Quote van James Sinclair: “Silver is not money. It is simply too bulky to be freely and universally fungible.”

  Ik waardeer Sinclair’s informatie doorgaans heel erg. Hij maakt echter ook fouten/vergissingen en bovenstaande is er mi een van. Dat zilver momenteel niet als geld dienst doet wil niet zeggen dat het geen geld is. Het heeft duizenden jaren een hele grote rol gehad in de functie van geld en na een paar decennia van verwarring en megalomanie gaat het die rol weer krijgen.
  Een pistool dat enkele jaren niet gebruikt is als pistool maar als decoratie is nog steeds een pistool. En wanneer de nood aan de man is wordt het ook weer (erg enthousiast) gebruikt als pistool. Zo simpel is dat.
  btw Wanneer de prijs van zilver nog wat verder stijgt valt de bulkyness ook heel erg mee. Daarbij, een overheid kan makkelijk vele, vele tonnen zilver opslaan als dekking voor het papier- en electronisch geld in een samenleving. Dat is natuurlijk geen enkel probleem.

 • Frans

  @ Gerard: bedankt voor de informatie over de belasting!: ik heb je stukje geknipt en geplakt en opgestuurd naar mijn boekhouder. Wel kwalijk dat er sites zijn (niet deze) die keihard beweren dat voor zilver geen vermogensbelasting moet worden betaald.

 • Frans

  @ Gerard: ben ik met je eens. Ik hoop dat het steunniveau van 38 houd, anders dan wordt het waarschijnlijk al the way down tot 32 of zo. Rondom 30 zit een massieve steun. By the way uit de mix van betaalde en onbetaalde informatie kies ik wat mij het meest waarschijnlijk lijkt: dit keer is het David Morgan die een erg goede analyse maakte naar mijn mening: vandaar. Op eigen houtje TA doen ligt me niet (en kan ik ook niet echt): ik kijk liever hoe professionals er tegen aan kijken.
  Deze correcties zijn op zich niet fijn, maar ik vind het ververlender voor mensen die later (hoger) zijn ingestapt. Het is een euforisch gevoel als het zo snel stijgt, maar ik vind een correctie zelf nu erg welkom. Liever eerst een goede bodem vormen en dan weer omhoog.

 • Gerard

  @Frans
  Doorzetten tot 30 is wel erg veel. Laten we 2008 buiten beschouwing, dan zien we zulke grote correctie niet. 2008 was een crash van alles en nog wat, ook aandelen, goud, zilver en olie.
  Als de daling over de 20% hooguit 25% gaat vind ik dit toch kritiek. Hier op 39 ligt 20% daling. Anders gaat de lijn omhoog nog lang duren. Het kan ook een keer stoppen. Alhoewel ik dat zelf ook (nog) niet geloof.

 • Gerard

  @Zilverpapier
  De discussie is al eens gevoerd. Edelmetalen tellen helaas in box 3. Net zoals kunstschatten, waardevolle schilderijen enzovoorts. Alleen is de waarde niet te schatten en daarom zal de belastingdienst hier niet over zeuren. Er staat op het aangifteformulier een apart hokje voor.
  Rolf moet bij inkoop de persoonsgegevens aan de belastingdienst overleggen.
  Het beste kun je een heel klein beetje van je “verzameling” opgeven. Later heb je gewoon goedkoop ingekocht en wist jij veel van de echte waarde?

 • moi

  zie hier nog een naar mijn idee erg interessant artikel van mr. armstrong.
  http://www.scribd.com/fullscreen/14227076