24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Leve Damie!

Gisteren werd bekend dat er nog meer  10 ounce gold bars zijn ontdekt die van binnen bestaan uit wolfraam, met een krokant laagje goud Dit zou niet zo erg zijn, ware het niet dat wolfraam (in het Engels Tungsten genaamd) $1 per ounce kost, en goud $1775 per ounce.Hoewel dit niet de eerste keer is dat 10 en 100 ounce goudbaren vervalst bleken, zal het ook niet de laatste keer zijn.

Maar mocht u echter overwegen om dan maar in ETF’s te beleggen, waarin u de goudkoers volgt zonder het daadwerkelijk te bezitten, kan ik u aanraden naar deze video te kijken. Vooralsnog is mij niet bekend dat er ook met 1 ounce goudmunten is gerommeld. Een betrouwbare dealer lijkt mij überhaupt van groot belang in deze.

Een interessante ontwikkeling in de goudwereld is dat een trend gaande is dat grote Aziatische en Arabische partijen direct zaken gaan doen met goudmijnbedrijven, om daarmee de corrupte COMEX te vermijden en zeker te zijn dat er ook daadwerkelijk wordt geleverd. Een zeer interessante ontwikkeling voor een ieder die een eerlijke prijsvorming van de edelmetalen een warm hart toedraagt, en voor iedereen die de buik vol heeft van het door en door corrupte prijsvormend systeem van de COMEX. Geheel nieuw is deze ontwikkeling trouwens ook weer niet, aangezien Sprott zijn fondsen ook voor een deel vult met goud en zilver door direct zaken te doen met de mijnbedrijven. Voor de mijnbedrijven trouwens ook een goede zaak, omdat men onder betere condities zijn waar verkoopt dan via de Comex, door bijvoorbeeld al vooruit te worden betaald of onder goede bijkomende condities. Een uitstekende ontwikkeling, die wanneer deze doorzet het prijsvormend systeem van de CRIMEX, (pardon, ik bedoel de COMEX) buitenspel zet.

Zoals u wellicht zult weten wordt het meeste zilver gedolven als bijproduct van de productie van allerlei basismetalen. Met het verergeren van de economische crisis neemt de vraag naar die basismetalen af, waarmee ook de productie van zilver onder druk komt te staan. Voor de eigenaar van zilveren muntjes en baren een vrolijke zaak, aangezien zowel een aantrekkende vraag naar zilver gecombineerd met een onder druk staand aanbod op termijn niet anders dan tot een stijgende prijs kan gaan leiden. Daar komt nog bij dat de grootste primaire zilverproducenten last hebben van van een dalende hoeveelheid zilver per ton gesteente wat men bovenhaalt, wat de productie cijfers geen goed doen.

de man die wie dankbaar moeten zijn dat er nog steeds zilver kan worden gekocht voor schappelijke prijzen

Ondertussen is zilver blijven steken in zijn opmars. Het huidige prijsniveau van net onder de $35 wordt met hand en tand verdedigd door onze makkers van JP Morgan, die hun shortposities in zilver de afgelopen maanden hebben verdubbeld van 70 miljoen ounce naar 130 miljoen ounce. Door deze verkoop van papieren zilver heeft JP Morgan kunnen verhinderen dat de zilverprijs nu al op een all-time high zou staan, maar ik vrees voor ze dat men een verloren strijd levert. Hoewel, de tegenstander heeft pas verloren wanneer het hoofd duurzaam van de romp is gescheiden, en zo ver is het nog niet. Het wordt dan ook weer een spannende week voor goud en zilver, waarbij zilver zoals gezegd boven de $35 uit moet zien te komen en goud boven de $1780-$1800, waar een weerstand ligt gevormd door eerdere interim-toppen.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook