Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Leve Damie!

24-09-2012 Zilverpaul

Gisteren werd bekend dat er nog meer  10 ounce gold bars zijn ontdekt die van binnen bestaan uit wolfraam, met een krokant laagje goud Dit zou niet zo erg zijn, ware het niet dat wolfraam (in het Engels Tungsten genaamd) $1 per ounce kost, en goud $1775 per ounce.Hoewel dit niet de eerste keer is dat 10 en 100 ounce goudbaren vervalst bleken, zal het ook niet de laatste keer zijn.

Maar mocht u echter overwegen om dan maar in ETF’s te beleggen, waarin u de goudkoers volgt zonder het daadwerkelijk te bezitten, kan ik u aanraden naar deze video te kijken. Vooralsnog is mij niet bekend dat er ook met 1 ounce goudmunten is gerommeld. Een betrouwbare dealer lijkt mij überhaupt van groot belang in deze.

Een interessante ontwikkeling in de goudwereld is dat een trend gaande is dat grote Aziatische en Arabische partijen direct zaken gaan doen met goudmijnbedrijven, om daarmee de corrupte COMEX te vermijden en zeker te zijn dat er ook daadwerkelijk wordt geleverd. Een zeer interessante ontwikkeling voor een ieder die een eerlijke prijsvorming van de edelmetalen een warm hart toedraagt, en voor iedereen die de buik vol heeft van het door en door corrupte prijsvormend systeem van de COMEX. Geheel nieuw is deze ontwikkeling trouwens ook weer niet, aangezien Sprott zijn fondsen ook voor een deel vult met goud en zilver door direct zaken te doen met de mijnbedrijven. Voor de mijnbedrijven trouwens ook een goede zaak, omdat men onder betere condities zijn waar verkoopt dan via de Comex, door bijvoorbeeld al vooruit te worden betaald of onder goede bijkomende condities. Een uitstekende ontwikkeling, die wanneer deze doorzet het prijsvormend systeem van de CRIMEX, (pardon, ik bedoel de COMEX) buitenspel zet.

Zoals u wellicht zult weten wordt het meeste zilver gedolven als bijproduct van de productie van allerlei basismetalen. Met het verergeren van de economische crisis neemt de vraag naar die basismetalen af, waarmee ook de productie van zilver onder druk komt te staan. Voor de eigenaar van zilveren muntjes en baren een vrolijke zaak, aangezien zowel een aantrekkende vraag naar zilver gecombineerd met een onder druk staand aanbod op termijn niet anders dan tot een stijgende prijs kan gaan leiden. Daar komt nog bij dat de grootste primaire zilverproducenten last hebben van van een dalende hoeveelheid zilver per ton gesteente wat men bovenhaalt, wat de productie cijfers geen goed doen.

de man die wie dankbaar moeten zijn dat er nog steeds zilver kan worden gekocht voor schappelijke prijzen

Ondertussen is zilver blijven steken in zijn opmars. Het huidige prijsniveau van net onder de $35 wordt met hand en tand verdedigd door onze makkers van JP Morgan, die hun shortposities in zilver de afgelopen maanden hebben verdubbeld van 70 miljoen ounce naar 130 miljoen ounce. Door deze verkoop van papieren zilver heeft JP Morgan kunnen verhinderen dat de zilverprijs nu al op een all-time high zou staan, maar ik vrees voor ze dat men een verloren strijd levert. Hoewel, de tegenstander heeft pas verloren wanneer het hoofd duurzaam van de romp is gescheiden, en zo ver is het nog niet. Het wordt dan ook weer een spannende week voor goud en zilver, waarbij zilver zoals gezegd boven de $35 uit moet zien te komen en goud boven de $1780-$1800, waar een weerstand ligt gevormd door eerdere interim-toppen.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Dirk

  -zucht-
  zoals ik al zei, een beetje minder conspiracy drama zou je niet misstaan…

 • temp242

  En dan nog iets Dirk, er is een heel groot verschil tussen de meestal uitstekende acrtikels die JVO schrijft en de mening die de webmaster daarover heeft, of denkt jij soms dat het zo een gezellige boel is in de journalistiek, daar kunnen ze elkaars bloed wel drinken…
  De hoofdredacteur/webmaster van de site hoeft blijkbaar dan ook géén rekening te houden met de visie van JVO, die mee gedeeld wordt door andere lezers, cfr. abonnee’s omdat deze onverlaat blijkbaar denkt dat hij de baas is over de site.

 • temp242

  Ik weet wel degelijk wat ik zeg ja!
  Het wil niet zeggen dat de hoofdredacteur JVO, die ik uitermate respecteer, vrij mag schrijven, anderen dat OOK mogen! Ja! Onderschat NIET de censuur in België, of heb je dat misschien nog steeds NIET begrepen???

 • Dirk

  Als hun hoofdredacteur een boek schrijft over ‘Het Einde van de Euro’… waarom zou je dan niet wakker mogen zijn op hun site ?
  Beetje minder conspiracy drama zou je niet misstaan :-)

 • temp242

  Mijn reactie (post 36) Dirk gaat over het feit dat je niet zomaar de waarheid mag posten op de site van Knack. Idem dito voor de kleuters van het Zalmroze Gazetje.

 • temp242

  Dan vergist u zich schromelijk sinds 1996 trouwe abonnee.
  En U Beste Dirk???MVG.

 • Dirk

  Temp, ik denk dat jij nooit de Knack leest en geen flauw idee hebt waar je over praat !

 • temp242

  Lees vooral de reacties, het lijkt verdorie wel op ONS forum!!!
  Ik wist echt niet dat ze wakker mochten zijn op de site van Knack,Trends…

 • temp242
 • temp242
 • Enrico

  @gerard

  “Mij interesseert het ook geen hol waarin ik beleg. Al is het in Iraanse atoombommen, als het maar geld oplevert.”

  Zeg me alsjeblieft dat je dit niet echt meent… kan ik weer rustig gaan slapen….

 • Enrico

  @Porsche

  geweldig nummer en geweldig toepasselijke tekst…

 • Porche space speed car
 • rinse

  1. alle grootbanken in amerika voor spellen hoge goud en zilverprijs,
  naar boven manipuleren om dat ze nu grote belangen in fysiek en mijnen hebben?

  2.of omdat de top is bereikt??

  duim omhoog voor 1, naar beneden voor 2

 • Gerard

  @Piep
  Als je extreem veel geld tot je beschikking hebt, dan werk je de prijs naar beneden om zelf laag te kopen. Mooier kun je het toch niet maken? Hoe simpel is dan geld verdienen?
  Of dit zou mogen kunnen? NEE, zeker niet. Maar legaal is het wel.

  Maar op zeker moment hebben ze genoeg fysiek in bezit, dan zien zij ook graag de prijs stijgen. Dat is dan weer wel mooi.
  Mits, mits, die voorgestelde voorraad werkelijk op naam staat van JPMorgan. En daar twijfel ik toch aan. Wie weet hebben ze het gewoon gehuurd en is het van iemand anders. Er is zoveel mogelijk in die duistere wereld!

 • temp242

  Oei Gerard, kleine uitschuiver me dunkt.

 • Snel

  Nou dan weet het het wel.
  Kijk maar eens over een maand of 2 a 3.

  http://www.nu.nl/economie/2919693/italie-heeft-noodsteun-niet-nodig.html

 • Gerard

  @Rien
  “Wat mij persoonlijk nooit aan deze theorie beviel is simpel: JPM wil geld verdienen, het zal hun een rotzorg zijn of zilver stijgt of daalt.”

  Geld verdienen, daar draait het toch allemaal om? Of je nu bankier bent of Rien met de pet.
  Mij interesseert het ook geen hol waarin ik beleg. Al is het in Iraanse atoombommen, als het maar geld oplevert.

 • temp242
 • temp242
 • temp242
 • cp

  goud krijgt weer flink tikje

 • temp242
 • Piep

  Rien :
  @Gerard
  “Als dat waar is wat in je link staat, dan wordt er dus helemaal niet gemanipuleerd door JPMorgan!”

  Niet gemanipuleerd, maar wel naar beneden gewerkt. Lijkt me juist nog mooier dit. Want uiteindelijk ziet JPM het dus ook stijgen in waarde!

 • X

  Zilverpaul doet altijd net alsof er met zilver iets heeeeeeel bijzonders aande hand is terwijl het gewoon meebeweegt met de andere metalen. De vraag is of hij het meent of dat hij net als veel andere columnisten en analisten beleggers een oor aan wil naaien om er zelf beter van te worden.

 • zilverpaul

  @ Gerard; t.a.v de veronderstelde zilvervoorraden van JPM; interresante gedachte, daar kom ik het volgende artikel op terug.
  groet, Zilverpaul

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard
  “Als dat waar is wat in je link staat, dan wordt er dus helemaal niet gemanipuleerd door JPMorgan!”

  Wat mij persoonlijk nooit aan deze theorie beviel is simpel: JPM wil geld verdienen, het zal hun een rotzorg zijn of zilver stijgt of daalt.
  Stel dat de Fed wel lager zilver wil, en JPM overhaalt om dit te doen. Dan zou JPM ook niet gek zijn en vragen om backing van de Fed. I.e. “we zullen het doen, maar jullie dragen het risico”.
  Een ongedekte short van JPM is zakelijk gezien zinloos en mogelijk financiele zelfmoord.

 • René

  Wie weet of zilver nu nog terug gaat naar het lage btw tarief en zo ja, wanneer?

 • Gerard

  En Caterpillars waarschuwing kan ook gevolgen hebben voor zilver, en de totale grondstoffen.
  Zilver maakt een ronde top. Hoeft niets te betekenen, maar geeft vaak wel de omkeer aan. Net zoals de ronde bodem dat ook doet. Het tikte al zo,n dag of 5 tegen de 35 aan, een zware weerstand. Misschien zit de eerste mooie rit omhoog er al weer op? Dat gaan we morgen zeker weten.

  En volgende week begint het cijferseisoen alweer. Ik zag Alcoa al 5 dagen op rij fors omlaag duiken! oei oei. Het is de eerste Q3 altijd en ook nog grondstoffen gerelateerd.
  De STP’s een tandje hoger, of de (bij)koop kansjes komen naderbij.

 • Gerard

  S&P lijkt nu toch de correctie in te zetten. Dan zou die op 1420 de bodem moeten neerzetten. Gaat het door de 1400 en lager, dan ligt de gehele uptrend aan diggelen.
  Bij de gebruikelijke correctie zouden dat 3 maximaal 4 rode candles moeten zijn waarvan de eerste staat. Dus maximaal vrijdag weten we het.

  Voor de miners gaat het vet er een beetje af nu. Caterpillar is DE grootste indicator voor de totale mijnbouw. Tja, winstwaarschuwing…

 • Gerard

  @Piet3
  Als dat waar is wat in je link staat, dan wordt er dus helemaal niet gemanipuleerd door JPMorgan!
  Ik moet zeggen, het klinkt aannemelijk. De perfecte trade!
  Alleen vraag ik mij af of die voorraad wel echt van JPMorgan is. Misschien ligt er wel van 10 andere banken samen opgeslagen. Vergis je niet wat SLV alleen al een enorme opslag nodig heeft.
  Als dit waar is, dan staat GATA behoorlijk in hun hemd na 10 jaar onderzoek!
  Ik ga die link toch eens opslaan. Wil daar toch iets meer van weten.
  Zilverpaul, geef je commentaar eens hierop.

 • temp242

  Achterstetevoren werkt ook bij die mannen hoor,beste RK:

  http://m.youtube.com/#/watch?v=jqALdkTArqs&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DjqALdkTArqs&gl=NL

 • temp242

  Dank beste Theo voor de link,mvg.

 • RK

  Je hoort en lees vaak dat de politici er langs zitten en geen idee hebben.
  Welnee, alles is een omgekeerde wereld bij deze duivel aanbidders.
  Wanneer zij bijvoorbeeld zeggen, tegen alle berichtgeving en signalen in, dat het de goed gaat.
  Dan bedoelen zij dat het gaat zo als zij dat willen. Slecht voor ons is goed voor hun.

  Snap je de omgekeerde logica? Ziet al hun uitspraken op een dergelijke manier.
  Mooi voorbeeld is Obama, omdat hij bewust is dat hij vanuit hun visie spreekt – doelbewust.
  Je ziet het aan zijn ogen en mimiek.

 • Theo

  Steeds meer mensen vertrouwen de banken niet meer en gelijk hebben ze…..

  Honderdduizenden mensen beleggen hun spaargeld via een bank. Maar, door verborgen kosten en beleggingen in zeer risicovolle producten valt het rendement vaak tegen. Hoe eerlijk zijn banken tegen hun klanten? We nemen de proef op de som met een verborgen camera. KRO Brandpunt over banken die rijk worden,terwijl het vermogen van hun klanten verdampt.

  http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/seizoen_2012/afleveringen/23-09-2012/fragmenten/het_bankenbedrog

  gr.Theo

 • Nico

  Mark
  Prachtige tekst,en slaat idd. op deze tijd als je het wil zien natuurlijk,maar aangezien het IK bij de meesten op de eerste plaats staat is daar geen ruimte voor ,zet nooit je aardse rijkdom op de eerste plaats wil dit zeggen,je kunt er namelijk geen zekerheid uit halen ook al denken velen van wel, vandaag of anders morgen kan je zomaar het leven laten ,of je blijft door een of andere oorzaak berooid achter.
  Er is niets mis met bezit,zet alleen je hart er niet op,en zeker niet in deze tijd,in een crisis word je allemaal geschoren.

 • Andreas

  Beste Mark
  Ik denk dat je er toch een beetje naast zit. Een ieder kan zien en lezen dat de economie totaal de verkeerde kant op gaat. Vertrouwen in de leiders is vele malen beschaamt. Ook nu weer. Vaandaag zegt Draghi dat het met de eurozone de goede kant uitgaat. Dit terwijl in Duitse kranten staat te lezen dat het consumenten en ondernemersvertrouwen snel daalt. De lulverhalen over inflatie. Ik kan toch aan mijn eigen inkooplijsten van mijn bedrijf zien hoe het werkelijk zit. In 10 jaar is werkelijk alles verdubbeld, net als mijn verkoopprijzen overigens. En dan verdiepen bezorgde mensen zich in de materie en komen uit op grondstoffen. Edelmetalen zijn dan het handigst. Inderdaad geen 100% zekerheid. Dat klopt. Maar als ik ergens geen vertrouwen in heb zijn het de loze beloftes van onze leiders. Laat ik je laatste zin iets aanpassen. ,, hun hoogmoed komt voor onze val,,

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Mark

  De meeste hier zien edelmetalen als verzekering tegen geldontwaarding, niet als belegging. Dus je vergelijking gaat al mank vanaf de start.

 • Mark

  Andreas dat zal best maar op dit blogje heerst altijd zo stemming van “wij weten hoe het zit en de rest van de wereld begrijpt er geen snars van”.

  Je moet er gewoon rekening mee houden dat je ook heel hard op de bek kunt gaan met goud en zilver. Niets is zeker en hoogmoed komt voor de val.

 • Andreas

  Beste Mark
  Maar Jakobus had dan ook geen euro’s in zijn zak. En toen waren de FED en de ECB er ook nog niet. Anders had hij dit vast niet gezegd.

 • Mark

  Dit is wat Jakobus zei over goud en zilverbeleggers in de oudheid:

  Nu dan, rijken, huil en jammer over al de ellende die u overkomt. Uw rijkdom is vergaan en uw kleren zijn door de motten aangevreten. Uw goud en zilver is verroest en hun roest zal een getuigenis tegen u zijn en uw vlees als een vuur verteren. U hebt schatten verzameld in de laatste dagen. U bent u aan weelde te buiten gegaan op de aarde en hebt uw eigen lusten gevolgd. U hebt uw hart gevoed als op de dag van de slacht.

 • pietje

  Wolfraam krijgt alleen magnetische eigenschappen d.m.v. een verbinding met andere elementen. Wolfraam is een zeer bros metaal wat een soort. massa heeft van 19,3 .10³ kg/m³ en is dus nog veel zwaarder dan kwik en dat zacht genoeg is om te worden doorgeknipt met een tang en buigzaam genoeg om er een draad van trekken of in verschillende vormen te worden geperst.

  Waar je het wel aan kan herken is de hardheid met een goede drukmeter kan je het verschil meten goud heeft namelijk een hardheid van 2,5 Moht en wolfraam is harder namelijk 7,5 Mohs .

 • Piet3
 • Piet3

  Mogelijk wordt het drukken van de zilverprijs wel door JPMorgan benut om zelf fysiek in te slaan om te proffiteren van de komende end-game:
  is-jp-morgan-shorting-paper-metals-while-acquiring-massive-physical-stockpiles-of-gold-silver

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Grafiek woningmarktcijfers

  http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/blog/grafieken-aanbod/?

  Steil omhoog…

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  @ Gerard

  Goud is niet magnetisch, wolfraam wel. Met een sterke magneet zou je moeten kunnen aantonen dat de kern uit een ander metaal dan goud bestaat. Ik ga dit eens even checken bij een paar magneetleveranciers.

 • Gerard

  @rinse
  Hoe simpel! Is goud magnetisch dan?

 • Gerard

  @shamrock
  O, maar ik zeg niet dat dat verkeerd is om fysiek aan te houden? Zelf heb ik het meeste fysiek. Die ligt veilig rendement te maken zonder dat ik er iets mee doe. Maar daarnaast ben ik ook speculatief bezig.

 • Gerard

  @Snel
  Heb daar alleen long call opties op. Nee, verkoop die niet. Er is nog geen sprake van een correctie. Voorlopig alleen pas op de plaats.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  @ rinse

  Goud is niet magnetisch en wolfraam wel, dus er zit zeker wat in. Wat voor soort magneet zou je dan moeten hebben, zo’n neodymium type?

 • Snel

  @ Gerard,

  Gaan we die AGQ nog verkopen?
  Of nog even aankijken. Heb hem zelf ook namelijk.

 • shamrock

  Gerard,

  Wel leuk die correcties,maar elke keer denk ik weer: stel, ik verkoop, vang een paar euro en de rommel klapt!…zit ik met die euro’s…en weg edelmetaal.
  Kijk, als je een monsterbox of wat hebt liggen kun je nog wel eens wat verzilveren (in euro’s).

 • rinse

  waarom niet gewoon met een magneetje langs de baren om wolfraam te ontdekken

 • gordijnen
 • gordijnen

  CARACAS — Chinese and Venezuelan officials signed an agreement Friday to jointly develop one of the world’s largest gold mines.

  http://www.malaya.com.ph/index.php/news/international/13712-china-venezuela-sign-gold-mine-deal

  Is de goudvoorraad al aangekomen.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Over wolfraam goudstaven

  Van Beursbox: Gisteren schreef ik over ‘nieuw bedrog’. Helaas is het allemaal niet zo nieuw. Al in 2009 zou China een lading vervalst Amerikaanse goud verkregen hebben. Een lading goud die Wolfraam met een goudlaagje bleek te zijn. Waar kwam die lading goud vandaan? Uit Fort Knox!

  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/goud/wolfraam-goudstaven.html

  Ben benieuwd of die ultrasoundtest ook in NL wordt toegepast.

 • De Heraut

  Mooi rapport, Lamberto

  De crisis is Amerika is overigens bijna voorbij laat CNN weten: Home prices in 20 major U.S. cities rise to highest level in nine years, according to a new report.

  Of begint het nieuwe geld nu de echte economie binnen te druppelen? :)

 • temp242
 • Lamberto

  “Geld is goud, al de rest is krediet”

  Bankier JP Morgan, 1913
  =============================

  Voor hen die door het verleden te kennen de toekomst zullen begrijpen, is onderstaande stuk de moeite waard om te lezen.

  http://www.goldonomic.com/Gouddossier08-11.pdf

 • Gerard

  Te veel analisten zijn aan het waarschuwen dat de aandelenbeurzen veel te hoog staan. Immers, de meeste beurscrashes vonden in oktober plaats.
  Hoe meer ze waarschuwen, hoe beter het koopmoment.
  Aandelen stijgen helemaal niet meer op goede economische cijfers. Ze stijgen op geldhoeveelheid in combinatie met de hedge op inflatie. Zo ongezond als maar kan.

 • Gerard

  @Rien
  Ik zie zeker geen driehoek. Daarvoor was de uptrend te sterk. Ik zie een doorzettende uptrend met de gebruikelijke zaagtanden. Er is nog een inhaalslag te halen t.o.v. De geldhoeveelheid.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard
  “Overigens vind ik een correctie nu op goud en zilver erg goed.”

  Precies Gerard. Ik zou echter nog een stap verder gaan: dit is de ideale plaats voor een consolidatie.
  De vraag is vooral wat voor soort consolidatie het zal zijn. Wordt het een flag, een cup of een driehoek?
  De driehoek heeft mijn voorkeur, een flag zie ik niet zo heel graag. Te emotioneel :)

 • temp242
 • temp242

  soeciale is uiteraard sociale.

 • temp242

  Nog een goede link:
  Men gaat zien dat meer en meer,veelal grote fondsen gaan procederen tegen staten,cfr.overheden om hun geleden schade terug te vorderen, bijvoorbeeld Ping An, die eisen volledig terecht!, 1.8 miljard euro van Belgie, via een soeciale procedure achter gesloten deuren via deze organisatie binnen de Wereldbank. Het zal Belgie geraden zijn om op deze eis in te gaan of ze kennen fluiten,terecht! naar verdere Chinese investeringen…

  https://icsid.worldbank.org/ICSID/Index.jsp

 • temp242

  Interessante site:

  http://www.iareporter.com/

 • temp242
 • https://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Edwin
  Wij kopen zelf uitsluitend goudbaren van erkende producenten, voornamelijk van Umicore. Dit zijn nieuw gegoten baren van een producent met een zogenaamde “Good Delivery Status”, wat zoveel wil zeggen dat de smelterij erkent wordt en de baren wereldwijd bij andere smelterijen worden geaccepteerd als fijngoud, zonder verdere analyse vooraf.
  Met enige regelmaat kopen we ook goud baren terug van particulieren die dit in het verleden hebben ingekocht. We kijken sowieso altijd naar de stempels op de baren (gewicht, gehalte, producent naam/logo) en controleren ook het gewicht.
  Onbekende baren, van smelterijen zonder een Good Delivery Status, worden niet ingekocht of gelijk omgesmolten bij Umicore.
  Umicore geeft zelf een certificaat van echtheid uit bij goudbaren vanaf 250 gram.

 • Oom Dagobert

  @Theo
  Duur land zeg bij de noorderburen. In België koop je met 1Oz. ongeveer 650 broden.
  Dat noem ik een verdubbeling i.p.v gewoon waardebehoud t.o.v 2.600j geleden.:)
  Weet je hoe ik het aanpak? Ik heb een buitenverblijf kort aan de Franse grens. Deze wip ik regelmatig over en hamster om u een voorbeeld te geven grote hoeveelheden Evian water. Dit doe ik telkens tijdens de promotie 1 kopen/1 gratis.
  Nu moet je weten dat ik op 75km van Maastricht woon. Daar lever ik dan het leeggoed binnen aan 0,25ct./fles. De inhoud die ik 1/3 betaal t.o.v de prijs in België gaat door mijn leidingen. Het grappige is dat ik mijn geliefde Franse wijn in Nederland koop tegen 0,60ct minder t.o.v Frankrijk. Zo is mijn koffer ook nuttig tijdens de terugreis. De kostprijs van de rit levert zelfs aardig winst op. Daarbij maak ik er telkens een leuke uitstap van.
  I.v.m je post 23: geweldig !

 • Gerard

  Nog even gekeken op de zilver dagchart (1 minuut). En WEEEER afgelopen nacht om 3 uur slechts EEN hele lange rode candle naar beneden. Hier is al zo vaak over gesproken, dit is manipulatie in beeld! Op de minuut nauwkeurig. Daarna ging het alleen maar zijwaarts, dus GEEN versterking van het effect.
  Vanaf 14.00 uur was er weer een licht stijgende trend. Dat betekent dat de trend morgen sterk blijft. Waarschijnlijk morgen een pas op de plaats tot licht dalend.

 • Theo
 • Gerard

  Overigens zie ik niet meteen een correctie op zilver ontstaan. Hooguit een pas op de plaats.
  Maar als we allemaal ervan overtuigd zijn dat JPMorgan de zaak volatiel gaat krijgen, waarom spelen we dan niet het spelletje mee?
  Zelf die ik dat met long calls op SLV en (mijn favoriet) AGQ (de ultra zilver tracker).
  Kopen op de sterke start. Dat was de 3e week augustus.
  Nu even afwachten wat morgen brengt. Zet de daling vlot door dan verkopen.
  En weer oppakken rond 32, bij de eerste tekenen van bodeming rond dat niveau.
  Niet te korte termijn bij long uiteraard, bij voorkeur januari 2014. Dit om luchtverlies te voorkomen.
  Hoeft ook niet perse de exacte top of bodem te zijn, want die mis je toch wel. Bij benadering is ook goed. En gaat het helemaal de lucht in, dan houd je ze gewoon aan.

  Zo kun je een constante geldstroom opbouwen. Van de opbrengst koop je dan t.z.t. het ECHTE zilver.
  Zo profiteer je optimaal van de volatiliteit. Laat die volatiliteit dus maar komen. Die lust ik RAUW!!
  Zet hem op JPMorgan!

 • Gerard

  @Enrico
  Inderdaad, QE3 gaat de economie niet helpen. Hoeft voor mij ook niet. QE3 helpt wel goud, zilver en aandelen omhoog. En dat vind ik leuk!

 • temp242
 • Gerard

  Niet zo druk maken over manipulatie. Het maakt enkel goud en vooral zilver hoog volatiel. Laat je daardoor niet uit het veld jagen!!!
  Hoog volatiel werkt namelijk versterkend op de particuliere belegger, tenminste 95% van deze. Dat betekend dat ze kopen NA een sterke stijging en verkopen op een dip. Bankiers lachen zich rot op zulk gedrag. Trap er dus niet in!
  Laat dus de volatiliteit maar waaien, de lange termijn is niet te manipuleren, mits de fundamentals sterk zijn.
  Overigens vind ik een correctie nu op goud en zilver erg goed. Het ging veel te hard. Er is niks aan de hand mits we een hogere bodem plaatsen. Daarop volgt bijna altijd weer een hogere top.

 • Zilverpaul

  @ Pietje
  Bij mijn weten gaat het pas pijn doen bij een koers boven de $35, vandaar ook dat deze grens nu flink verdedigd wordt.

 • Zilverpaul

  @ edwin
  Beste Edwin, ik ben niet verbonden aan TSM; ik schrijf alleen dit blog.
  Dit lijkt mij een vraag voor Rolf…

  groet, Zilverpaul

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  @ Rolf van Zanten

  Hoe controleren jullie eigenlijk wat je binnenkrijgt? En wat zijn de ervaringen met tungsten in Nederland?

 • Edwin

  Nog meer valse goudbaren? Hmmmm.

  @zilverpaul. Wat als een goudbaar aangekocht is via TSM?
  Zijn dat altijd nieuwe baren, dus direct van de producent en daardoor zonder dit risico?
  Ik heb thuis (nog) geen scanner staan om jullie leveringen te controleren ;-)

 • Enrico

  “QE3 moet namelijk de economie terug doen aantrekken waardoor de vraag naar zilver als industriële toepassing zal stijgen.”

  QE3 zal de werkelijke economie in mijn ogen geen spat verder helpen en de vraag naar zilver dus niet laten aanwakkeren.

  “De vraag naar fysiek zilver zal toenemen als alternatief op goud om het verlies in vertrouwen van de dollar te compenseren.”

  Dat klinkt dan weer wel aannemelijk….

 • Theo

  Onderstaande overgenomen van :http://www.cdfund.com/

  Goud behoudt waarde – brood net zo duur als 2.600 jaar geleden

  Gepensioneerde oud-centrale bankiers weten het het beste. Volgens Alan Greenspan is goud niets anders dan valuta, en wordt de vraag ernaar gedreven door de vlucht uit een fiat geld systeem. Deze rol van goud als veilige haven is nogal ondergesneeuwd in een tijd van flitskapitaal waarin geld wordt verdiend door de verkoop van complexe producten waarvan zelfs de banken niet kunnen aangeven wat ze waard zijn en welke risico’s ze inhouden voor de houder.

  De vlucht naar goud is echter een vlucht naar waarde-behoud, een concept dat millennia terug gaat. Tijdens het bewind van koning Nebucadnezar van Babelonië, 600 jaar voor Christus, kon men ongeveer 350 broden kopen voor een ons goud. Afhankelijk van de bakker kost een brood nu ca. 3,20 EUR, en voor een ons goud ter waarde van 1.300 EUR heb je net iets minder dan 400 broden, vergelijkbaar met de prijs 2.600 jaar geleden. Dit noemen we waarde-behoud.

  En in hoeverre behoudt de Euro z’n waarde? Een liter bier kostte op het Oktoberfest van 1950, nog niet eens zo heel lang geleden, ongeveer 0,82 EUR. Dit jaar rekent men op 9,50 EUR, hetgeen een jaarlijkse inflatie van 4,1% betekent. Niet echt veel behoud dus.

  Deze waarde-vernietigende werking van fiat geld wordt bevestigd door onderzoek van Erste Research, die de koopkracht van goud heeft uitgezet tegen vier belangrijke valuta. De grafiek laat zien dat de waarde van deze valuta tegen goud zeer sterk is afgenomen sinds Nixon in 1971 de dollar van de goudstandaard loskoppelde. Erste voorspelt dan ook een sprankelende toekomst voor goudbezitters die naar München afreizen.

  met vr.gr.Theo

 • Nico

  Dit soort knakkers wellicht?

  Er beweegt iets op de zilvermarkt

  Het zijn voornamelijk Amerikaanse banken die actief zijn op de zilvermarkt. Het zijn dan ook voornamelijk Amerikaanse banken die short zitten op de zilvermarkt. In de eerste week van september hielden zij meer dan 30.000 short-contracten aan (+ 3.000) en slechts 1.500 long-contracten (- 5.000).
  Sinds augustus zijn er 13 niet-Amerikaanse banken actief op de zilvermarkt. Deze hielden in augustus voornamelijk long-posities aan. Maar in de aanloop naar de verwachte QE 3 aankondiging keerde het sentiment. De longs werden afgebouwd tot 5.728 en de shorts werden opgetrokken tot 8.500. Op dat moment, begin september, stonden de shorts op het hoogste niveau in 2012. Op zich vreemd omdat de banken zoveel shorts aanhouden vlak voor een mogelijk aankondiging van nieuwe monetaire stimulus dat ze zelf voorspelden. Ze zouden de gevolgen daarvan toch moeten kennen.
  Enkele dagen voor de FED-meeting bleek dat banken hun shorts zelfs nog hadden opgetrokken, zilverproducenten trokken hun long-posities verder op. Zilver steeg al meer dan 20 % de laatste maand alleen. De grootste prijsbewegingen van de zilverprijs vonden plaats ten tijde van extreme situaties zoals deze. Maar anderzijds kan een short squeez ook plaatsvinden, hetgeen enorm kostelijk zal uitvallen voor de banken.

  De volatiliteit zal vermoedelijk toenemen de komende weken. Het kan de 2 kanten uit hoewel een short squeeze de grootste kanshebber is nu dat QE Unlimited een feit is. QE ∞ moet namelijk de economie terug doen aantrekken waardoor de vraag naar zilver als industriële toepassing zal stijgen. De vraag naar fysiek zilver zal toenemen als alternatief op goud om het verlies in vertrouwen van de dollar te compenseren.
  Bron: Silver Investing News

 • Snel

  Wie heeft er aan de noodrem getrokken ?

 • Enrico

  @Optimus

  Geduld Optimus, geduld…

 • pietje

  @No name

  Als je valse gouden munten wil ga naar ebay.nl en zoek op gold coin er komen tientallen hits.
  Als je nog wat verder zoekt kom je ook de bekende namen tegen.

  Het voordeel is koop er een stel leg ze in je kluis en als ze inbreken of erger geef je gewoon de valse munten.

  Het is niet zo moeilijk om een blok wolfraam (tungsten) in een blok goud te veranderen zou je er een jasje van puur goud kunnen rondwikkelen. Een laagje van 1,5 millimeter volstaat. Het eindresultaat ziet er juist uit, klinkt bij het aantikken als goud, doorstaat elke chemische test en weegt exact evenveel als een goudstaaf. Het dunne laagje ‘vernis’ weerkaatst bovendien röntgenstralen, zodat ook daarmee niet vast te stellen is dat het voor bijna 100 procent om wolfraam (tungsten) gaat. Alleen wie begint te boren in de staaf ruikt onraad.

  Maar zilver is nog veel makkelijker de juisten verhouding lood en tin en je heb het zelfden volume en gewicht als zilver.
  Ook het geluid en de buigzaamheid zijn bijna gelijk alleen een expert kan het verschil horen.

  Ja, je kan beter bij een gerenommeerd bedrijf kopen als het gaat om zilver en goud dan op marktplaats of E-bay.
  Maar waar? Hier een link http://goudvergelijken.nl/

 • http://Home Optimus

  Manipulatie is sterk verdomme… QE wereldwijd, zie ons hier sukkelen rond 35 … Sorry, toch wat frustraties…

 • pietje

  Zilver wordt gedolven als bijproduct van de productie van allerlei basismetalen.
  Maar als zilver echt omhoog gaat dan kunnen die basismetalen wel eens een bijproduct worden en zilver het hooft metaal.

  Zilverpaul, weet je ook wanneer die shortposities aflopen van JP en op hoe veel verlies ze nu staan met de huidige koers van 35 dollar.

  Als we uit gaan van 135 miljoen ounce als ze hier 10 dollar hier op verliezen dan praten we over 1,35 miljard dollar dit klinkt veel maar is voor een zaken bank als JP nog te overzien.

  Ze hadden laats al met verkeerden handel in (aandelen? ) als meer dan 2 miljard verlies en hier hoor je niets meer van sterker nog het aandeel is sinds dien alleen maar gestegen van JP.

 • No name

  Kijk eens op youtube. Het stikt werkelijk van de filmpjes over valse Eagles en uiteraard gouden baren. De valse munten worden overigens gewoon via eBay, maar ook Marktplaats te koop aangeboden. Daar staat dan wél vermeld dat het nep spul is.

  Ik vrees dat wanneer de volgende rush voor PM’s zich aandient en nieuwe (minder goed voorbereidde) consumenten toestromen, het niet lang duurt voordat de kranten vol staan met waarschuwingen dat je zeer moet oppassen met goud en zilver….

 • http://Home Optimus

  Kijk is gauw in je glazen bol temp en zeg me voor wanneer dit zal zijn?

 • temp242

  Gelukkig dan maar dat de zilverprijzen laag zijn en derhalve er nog (bijna) geen vervalsingen, op Maple Leafs, Panda’s en Silver Eagles na… Ik denk persoonlijk niet dat er bij baren vervalsingen tussen zitten, alhoewel dit wel eens héél snel zou kunnen veranderen wanneer zilver bijvoorbeeld rond de 3000euro/kilo zou gaan noteren…

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  PS: Waarschijnlijk zijn munten met een gelijkblijvend design gevoeliger voor vervalsingen dan series zoals bv de lunar’s.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  In de jaren 70/80 tijdens de goud spike naar $800 werden ook 1 ounce Kruggerands vervalst.
  Ik weet echter niet hoe.

  Waarschijnlijk zijn nog niet al deze Krugerrands gevonden. Dus al je nog een oud exemplaar hebt….

 • Johan de Velde

  Corrupte banksters hebben veel macht, een enorme truckendoos, en zeer veel vriendjes in het kwaad. Ik ben voorzichtig en geloof dat er pas een echte doorbraak komt als er banken onderuit gaan. Zoals JP Morgan of zo.
  Dat kan nog weleens een jaar duren. Voorlopig zullen we wellicht tussen 30 en 36 euro blijven schommelen.