Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Lezersvraag over mijnbedrijven

27-02-2012 Zilverpaul

Een lezer vroeg zich af of het nu wellicht een goede tijd is om goud- en zilvermijnbouwaandelen aan te schaffen.

Hierop zou ik als volgt willen antwoorden:

Mijn inziens zou iedere belegger (en niet-belegger) zich moeten beschermen tegen de monetaire storm die zich aan het ontwikkelen is over de wereldeconomie. Men moet wel van bijzondere huize komen wil men nog vertrouwen hebben in de waardevastheid van de euro en dollar. Met de dag worden de signalen sterker dat het met ons huidige geldsysteem bergafwaarts gaat, wat zich vertaalt in stijgende prijzen voor allerlei levensbenodigdheden, een oplopende werkeloosheid, Zuid-Europese landen die in een openlijke crisis verkeren en het ene noodplan na het andere wat wordt uitgerold door de heren politici. Dit alles gaat ten koste van de koopkracht van uw euro’s, die zich bevinden op uw spaarrekening, in uw opgebouwd pensioen of hypotheekproduct waarmee u te zijner tijd een deel van uw hypotheek hoopt af te kunnen lossen.

Hoewel Nederland zich nog relatief goed door het tumult heen slaat, is de ontwikkelende crisis al beter merkbaar bij onze zuiderburen, wat heviger wordt des te zuidelijker men komt. De euro wordt overeind gehouden door ongehoorde geldinjecties, wat het fundament onder dezelfde euro tegelijkertijd ernstig ondermijnt. Hetzelfde geldt voor de dollar, het Pond en de Yen. Nu heeft u echter nog de mogelijkheid om relatief goedkoop uit het afbrokkelend geldsysteem te stappen. Maar de vraag is hoe lang dit nog kan, en tegen welke prijs. Als u wacht tot in de krant staat dat er een run ontstaat op echt goud en echt zilver bent u te laat. U mag dan de hoofdprijs gaan betalen, en die kon wel eens erg fors zijn.

U kunt zich dus beschermen tegen de waardedaling van onze huidige muntsoorten door echt goud en echt zilver aan te kopen.  Goud kopen kan door het aanschaffen van gouden munten of door goudbaren, ook wel goud staaf genoemd. Beleggen in zilver kan door het aanschaffen van een zilverbaar of door het kopen van zilveren munten.  Maar daarnaast kunt u ook beleggen in bedrijven die beide edelmetalen uit de grond halen. Deze bedrijven zijn in feite de producenten van ons toekomstig geld.

Beleggen in goud- en zilvermijnaandelen is echter niet voor iedereen weggelegd. Immers, de koersbewegingen in goud- en zilvermijnbedrijven zijn aanmerkelijker volatieler dan die van goud en zilver zelf. Dit betekent dat de uitslagen naar boven en naar beneden sterker zijn dan van goud en zilver, en het is niet voor iedereen weggelegd om daar goed mee om te gaan. Immers, niets is zo vervelend als niet kunnen slapen vanwege zorgen om een kelderende aandelenportefeuille.

De afgelopen jaren waren voor beleggers in deze sector niet altijd een onverdeeld genoegen qua koersontwikkeling vanwege frustratie dat stijgende winsten van producerende mijnbedrijven zich niet voldoende vertaalden in waardestijging, en goud- en zilvervondsten niet tot uitdrukking kwamen in de aandelenkoersen.

Is dit echter het hele verhaal? Mijn inziens niet. Voor mij zijn aandelen in deze bedrijven een welkome aanvulling op het bezit van edelmetalen. Beide investeringen hebben immers hun voor- en nadelen. Nadelen van goud en zilver zijn immers dat het gestolen kan worden, of opgeëist door de overheid. Hoewel ik de kans op confiscatie o.i.d. door de overheid van zilver zeer gering inschat vanwege de vele gebruikstoepassingen, is niets ondenkbaar als de nood aan de overheid komt.

Koop goud

Voor mij zijn goud en/of zilver in eigen bezit de bodem van een goede strategie. Hier bovenop kunt u gaan beleggen in goud- en zilvermijnbedrijven, die in het verleden hebben laten zien superieure rendementen te kunnen opleveren, zelfs ten opzichte van het goud en zilver zelf. Immers, deze bedrijven kunnen behalve van stijgende edelmetaal prijzen ook profiteren van ontdekkingen in de grond, die de waarde van de aandelen kunnen verveelvoudigen. Daar komt bij dat de sector op dit moment nog tamelijk onbekend en dus onbemind is. Zoals eerder vermeld, deze onderwaardering is al enige jaren aan de gang. Niemand weet wanneer deze onderwaardering wordt opgeheven en de trein het station gaat verlaten. De geschiedenis leert echter dat de waardestijging van goud- en zilvermijnbedrijven altijd een aantal jaren achterlopen bij de koersstijgingen van goud en zilver zelf. Beide edelmetalen zitten al een aantal jaren in de lift, goud zelfs al 10 jaar, dus vanuit dit oogpunt bekeken wordt het zo zoetjes aan tijd.

Daarnaast beginnen de grotere producerende mijnbedrijven meer werk te maken van hun dividend-uitkeringen, wat de sector als geheel aantrekkelijker maakt voor het grote geld. De rente staat immers bijzonder laag, en dat zal nog jaren zo blijven. En dan wordt het interessant, want gezien de nog kleine markt hoeft er niet eens zoveel te gebeuren of de raket kiest het luchtruim.

Of het voor u nu tijd is om goud- en zilvermijnaandelen aan te schaffen kan ik niet bepalen. Hoewel de fundamenten voor dit soort bedrijven sterk verbeteren met het verslechteren van het monetaire systeem, kan niemand het moment aangeven wanneer de sector daadwerkelijk in beweging komt. Maar wanneer het eenmaal op gang komt, zijn ook spectaculaire rendementen te verwachten.

Kortom, als u geduld heeft en om kunt gaan met grote tussentijdse uitslagen lijken de lichten nu op groen te staan.

Goud kopen

Mocht u willen gaan beleggen in deze sector raad ik u aan u goed te verdiepen of u voor te laten lichten. Er is immers een zeer grote variëteit in het soort bedrijven, met ieder zijn voor- en nadelen qua risico en te verwachten rendement. Daarnaast zou ik een spreiding aanbrengen tussen al producerende bedrijven en bedrijven die vooral nog aan het boren zijn naar goud en zilver. Als laatste wil ik u aangeven niet al uw kaarten op één speler te zetten; een mijn kan bijvoorbeeld vollopen met water, kan instorten, personeel kan gaan staken, regeringen kunnen vervelend gaan doen etc. Kortom, een goede spreiding tussen een tiental bedrijven over de verschillende continenten lijkt mij niet verkeerd uit het oogpunt van risicospreiding.

Tot slot; de toekomst zal leren wat het het meest ideale instapmoment is geweest voor het gaan beleggen in goud- en zilvermijnbedrijven. Als u maar tenminste niet wacht tot er stukjes in de grote media verschijnen over het beleggen in goud- en zilvermijnbedrijven. De eerste klap is immers een gouden daalder waard, en dat zal zich voltrekken als de markt in goud- en zilvermijnbouwfondsen nog betrekkelijk klein is.

Investeert u in gouden munten?

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • silverine
 • W

  @greetjes

  Ramona is weer terug naar niburu en xandernieuws, sinds smileys hier niet meer getoond worden (dankzij HAAR overmatige gebruik!) heeft ze hier sowieso weinig te zoeken die kleuter.

 • Michiel

  haha de overheid en de banken zullen blij zijn als ze dit blog zouden lezen, er wordt inmiddels aardig wat afgezeken op dit moment geloof ik.

  maar ja het zat er inderdaad aan te komen dat ie ineens weer naar beneden werd gedrukt na die stijging van gisteren.

  Vanmiddag op de radio hoorde ik dat de ECB weer goedkoop geld gaat uitlenen, maar eigenlijk bedoelen ze gewoon geld bijdrukken, maar dat willen ze liever niet op die manier brengen.

  Hoe lang denken ze dit vol te gaan houden….

 • Andreas

  Pietje
  Het is stil aan de overkant, het is stil aan de overkant tralalala.

 • pietje

  @x
  Is dit alles wat je kunt zeggen X.
  Gisteren was ik nog stil volgens jou.
  Maar had welgelijk.

 • Tallix

  Mischien kunnen wij allen ook een weddenschap aangaan op dit forum…over wanneer we exact te horen krijgen dat griekenland failliet is…..Ik stel een inleg van 1 zilveren maple leaf per persoon voor….degene die er het dichtst bijzit krijgt de pot!

 • Tallix

  Natuurlijk meldt de NOS niet veel over de ESM…er is al tijden duidelijk een censuur gaande omtrend Euro-nieuws….gewoon omdat ‘D-Day’ (defaultday) eraan zit te komen, en het gepeupel(wij allen) nog even rustig moet blijven. Ik weet niet of het jullie ook is opgevallen dat veel nieuwslezers en de rtl-z pipo’s de laatste tijd meer moeite moeten doen, om het economische nieuws allemaal nog een beetje neutraal te brengen. Het is zo triest en bijna lachwekkend dat ze zelfs weddenschappen doen op tv, over hoeveel geld men nu weer gaat uitlenen(bijdrukken)…

 • Andreas

  Zo, nou heb ik jullie eens even laten zien wat er gebeurt als ik 10% van mijn PM verkoop. Net goed voor jullie.

 • gordijnen

  @greetjes

  Dank je voor de tip.

  Deze link was ook al geplaast.

  .uitzendinggemist.nl/afleveringen/1242075

  De NOS meld helemaal niks over ESM.

  Ik ben blij dat Een Vandaag hier gelukkig aandacht aan besteed.

  Ik denk dat 90% of meer van de Nederlanders niet eens weet, waar je het over hebt.

  Je kan natuurlijk ook niet alles weten, kwestie van prioriteit en belangstelling.

  Veel mensen zeggen vaak, ik ben geen intresseerd in de politiek.

  Probleem is alleen dat de politiek steeds meer intresse in de bevolking krijgt ivm de financiering van de begrotingsoverschotten.

  Als wij extra miljarden moeten bezuinigen dan weet ik voor Rutte er nog wel een.

  Waarom geld weggooien aan Brussel en Strassburg?

  De landen die dit graag instand willen houden, moeten dan ook maar deze luxe betalen.

 • Wil

  Gerard, hoe zit het nou met je zwarte dodji’s? Waren ze toch roze? :-)

 • Do

  Cor, het neerslaan begon al voordat Bernanke zijn microfoon open stond: 10 uur Eastern Time, één van de gewoonlijke “ram ‘m naar beneden”- tijdstippen van The Boys.
  Met een zilver lease rate van -0,48 is het ook niet zo moeilijk voor ze.

  Gratis geld, gratis zilver.. Ik wilde dat ik een bank was..

 • Marc

  Ook de dollar beweegt heftig.
  Gelijktijdig bewegen goud en zilver met de dollar mee.
  Wat mij betreft hebben deze bewegingen niets te betekenen en wakker liggen doe ik er al helemaal niet van.
  Een eeuwenoud spreekwoord luid: geduld is een schone zaak.
  Voor die mensen die de volatiliteit van de pm’s aankunnen en dan ook nog geduld hebben is zelfs Nederland een mooie plek om te zijn.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Schuiven met papier kan iedereen, laat de goudprijs nu maar meteen naar de 0€ gaan. Dan verkoopt er géén hond en kunnen we rustig opnieuw een fysieke markt gaan opbouwen.

 • RCPL

  @Cor

  Klopt, zojuist ook op RTLZ.
  Andere grondstoffen en Euro gaan ook vrij stevig omlaag.

 • Cor

  @Rolf van Zanten

  Beste Rolf, deze beweging is er omdat Bernanke geen QE3 heeft aangekondigd vandaag terwijl de markt hier wel op rekende.

 • high five

  Ik hoop dat de future longs nu eindelijk en masse fysiek opeisen en de banksters de deksel op hun neus krijgen. Iedere keer voor een leveringsmaand gaan ze de prijs naar beneden speculeren.

 • Snel

  @Gerard, ik meen eens een keer gelezen te hebben, dat goud stand zou moeten houden op 1750.
  Je schreef dat dat de bodem was. Dat als goud daar doorheen gaat we nog weer lager kunnen.
  Wat te doen nu?

 • Snel

  @gordijnen

  Die lijst word niet vrij gegeven door de ECB.
  Als je als bank geld nodig hebt hoef je maar mat je vingers te knippen en het word overgeboekt.
  De info over de ING had ik van RTLZ.

 • Do

  Eigenlijk in 24 minuten RCPL.
  Manipulatie? Welnee, niets te zien hier, gewoon doorlopen (naar de koopknop wel te verstaan).

 • x

  Apart…

 • RCPL

  WTF?? Zilver, 3 dollar omlaag in een uur?!

 • Edwin

  zal wel paniek bij de banken zijn geweest. Tijdens de laatste actie was er een 2de partij die met HF alle contracten opkocht die gedumpt werden. Nu proberen ze het nogmaals, deze keer met meer succes.
  Maar ik ben benieuwd hoe lang dit effect heeft. Zou sterk signaal zijn als morgen de prijs weer netjes op 37+ staat. We zullen het zien.

 • gordijnen

  @Snel

  Dank je voor de informatie over ING. Ik zou graag op een lijst willen zien, welke instellingen allemaal goedkoop geld hebben mogen lenen en welke voorwaarden hierdan aan gesteld werden.

  Ik weet wel dat als ik als ondernemer bij de bank kom, 3 jaarverslagen en winst en verliesrekeningen moet overlegen. Deze moeten dan ook wel erg positief zijn en in een stijgende lijn. Ook moet ik aangeven, waarvoor ik het geld wil gaan gebruiken.

  Op zich zijn dit hele normale eisen, maar deze eisen zouden dan ook gesteld mogen worden de aanvragers van het ECB krediet.

  Ik hou van ondernemen en concurentie, maar dan wel op een basis van gelijkheid.

  Gelukkig heb ik geen lening of bank nodig, bij de gedachte, krijg ik al hoofdpijn.

 • high five

  Gerard, kan die vriend die iedere dag over zilver schrijft weer uit de prullenbak gehaald worden ?
  :-)

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Ongelooflijk dit, normaal zien we dit soort bewegingen met zilver maar nu ook vrij heftig met goud.

 • high five
 • united

  wow! Dat is ff een flinke tuimeling ja

 • high five

  @Snel
  Tsja en dit is nog peanuts met wat het ESM ons gaat kosten.

 • Snel

  Lukt toch weer aardig, zilver naar beneden te duwen.

 • high five

  Ik heb alleen respect voor de PVV en de SP.
  Iedere andere partij is voor de noodhulp aan griekenland
  Kamer voor steun aan Grieken
  http://nos.nl/artikel/346189-kamer-voor-steun-aan-grieken.html

  Groenlinks, heb je even een teiltje voor me, want ik word misselijk.

 • Snel

  Kijk hier ik nou kwaad om worden.
  Waarom zou ik Bleeker z n Telegraaf abonnement moeten betalen?
  En het wassen van zijn beddengoed?

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/09/henk-bleker-doet-eigen-was-niet.xml

 • Andreas

  Maria
  Naar de Hiswa ga ik niet meer. Ik heb nog nooit zoveel kletsverhalen achter elkaar horen vertellen. Iedereen doet GEWELDIG zaken. Ze kunnen de orders bijna niet aan. Ze weten niet hoe ze het klaar moeten krijgen. Het beste jaar ooit. Het gaat boven verwachting. Het gaat uitstekend.

  En het enige wat boven alles uitsteekt is de stapel herrinerringen en deurwaarderbrieven op hun buro op de zaak. KLATERGOUD om maar on-topic te blijven.

 • high five

  Goede vraag Greetjes. Van wie mag Draghi zomaar 529 miljard uitgeven ?
  Dat ESM is gewoon een Europese belasting heffing.
  WE WORDEN BLIND GESTOLEN!!

 • high five

  Veel Maart zilverfuturelongs hebben hun posities niet doorgerold naar Mei.

  The total OI fell by a humongous 4898 contracts. Please note the difference between the total gold comex OI and the silver comex OI. Either the bankers were frightened out of their minds with silver’s rise, and covered some of their shorts, or large speculators decided not to roll. These are the only explanations possible. The front delivery month of March saw its OI register today at 7,091 contracts dropping a huge 13,069 contracts. The May contract rose by only 7626 as players rolled from March to May. I guess we can imagine the frightened eyes of our bankers as they witness the physical metal being depleted and they are left with nothing but a huge 50 to one derivative mess. (a lot of derivatives backing no physical) The April contract which is a non delivery month registered an OI of 162. The estimated volume at the silver comex today was quite high at 97,032. The estimated volume yesterday was extremely high at 122,672. Tonight I get the delivery notices filed for first day delivery and I will send this down to you in my comments section.
  Tomorrow night, we get the first glimpse of what might stand.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • greetjes

  Maandag bij EenVandaag eindelijk berichtgeving over het monster ESM! én een interview met Ad Broere, tsjongejonge; ik was overweldigd door dit feit. MSM!

  PLEIDOOI VOOR PUBLIEK DEBAT OVER EMS
  New Financial Forum ambassadeur Ad Broere doet vanavond in de TV-uitzending Een Vandaag (18:15 uur) een boekje open over de financiële risico’s van het EMS-verdrag.
  “Er moet straks 40 miljard euro naar het EMS, dat is 90 procent van alle inkomsten- en loonbelasting die in 2011 is betaald”, aldus Broere. De rekenkamers van meerdere eurolanden hebben inmiddels opgemerkt, dat de besteding die aan het ESM wordt overgeboekt, niet controleerbaar is. Is er een begin van een publiek debat over het EMS? Volgens Broere is het de hoogste tijd om het financiële systeem op een nieuwe manier vorm te geven.

  http://adbroere.nl/web/nl/columns/raakt-nederland-zijn-financiele-soevereiniteit-kwijt.php

  Misschien kunnen de geleerden mij hiermee verder helpen? Draghi strooit nu al met 500 miljard extra. Maar daar moet de ECB toch een zekerheid tegenover hebben? In de vorm van instemming van alle EU-landen met de ESM? Garantstelling van Nederland voor een onderdeel van 40 miljard. Maar de Tweede Kamer móet toch nog praten over de ESM? Of snap ik iets niet, of heb ik iets gemist?

 • greetjes

  @Gerard

  Jammer dat je die site niet meer weet Gerard, hadden we bijna een brugje naar elkaar over het fenomeen Illuminati ;-)

 • greetjes

  “Het zijn puppets van de illuminati. En puppeteers voor mensen als van Rompuy en Obama”

  YEAH!

 • high five

  ‘Draghi is echt 10 keer grotere crimineel dan bernanke.’

  Gerard, het zijn 2 handen op 1 buik. Het zijn puppets van de illuminati. En puppeteers voor mensen als van Rompuy en Obama.

 • high five

  Greetjes, De asset category moet wel zo’n beetje aan alle 5 de voorwaarden voldoen om een bubbel te worden genoemd. En na de klap duurt het nog jaren en jaren (decennia) voordat de markt weer in een opwaartse trend zal belanden, zoals jij ook weet.

  Easy credit en confident consumption zijn voor de consumenten nu wel voorbij, maar zal nog veel strenger worden. (De banken krijgen nog wel zeer easy credit om obligaties te kopen en om voort te blijven bestaan).
  De bubbles zullen wat dat betreft wel leeg blijven lopen. (Burgers, bedrijven krijgen steeds minder makkelijk krediet)
  Als er de komende jaren geen easy credit zal zijn zullen goud en zilver niet in een bubble kunnen komen. Mijn (ons) inziens loopt dit geldstelsel op zijn laatste pootjes.

  Obligaties en onroerendgoed zijn politiek gemanipuleerd, de banken lopen nog wel achter de obligaties aan, het publiek loopt niet meer achter onroerendgoed aan. Beide zijn nog altijd historisch duur tov edelmetalen en aandelen.
  Aandelen zijn nog duur (misprices) tov edelmetalen. dow goud ratio 4:1 = historisch evenwicht.

 • Snel

  @Maria
  Die van mij ook :)

 • Snel

  @gordijnen

  Het schijnt dat de ING niet heeft meegedaan aan de bijna gratis geld ronde.

 • jefke

  @Maria, panda’s zijn overal gewoon te koop hoor, ik ga hier uiteraard geen link plaatsen. Je betaald wel meer boven spot dan phil of zo. Probleem is dat je er niet altijd meer voor terugkrijgt, je ziet dat ook aan de nieuwe inkoopsite van Rolf waar het onderscheid tussen een koala/kookabura ook weg is ten opzichte van andere munten.
  In de aankoop zijn de Panda’s op jaren gezien veel duurder dus ik denk dat je ze later best particulier terug verkoopt. Panda is nu 37.5 euro terwijl er een phil vanaf 30 is. Voor een panda 2011 krijg je nu al 31.5 euro terug een phil is dat 28.5 of zo. een panda 2006 is bijvoorbeeld 55.9 als je hem verkoopt nu, maar aankoop meer dan 80.

  Het is dus vooral een verzamel spel en zal dus ook slechts gedeeltelijk met de zilverkoers meebewegen.

  Ik heb er gewoon een paar als hebbedingetje.

  PS: een panda uit 1985 krijg je iets van een 800 euro voor dus als je die nog hebt liggen ;-)

 • greetjes

  deze video ontving ik vanochtend in de nieuwbrief van Bix Weir:

  http://www.youtube.com/watch?v=7E6XH9R6fiI

  According to Bloomberg and explained by Judge Napolitano: Geithner Faces Possible Criminal Charges AIG Coverup

 • high five

  Maria.
  Waarom zou je Yuan’s kopen als je goud of zilver kan kopen ?.
  Als je denkt dat de yuan ondergewaardeerd is tov goud, dan kan je in hongkong een rekening openen. Neem contact op met bv HSBC in Nederland en ze helpen je wel om een yuan rekening te openen. De munt is meen ik alleen vrij en beperkt verhandelbaar bij de grenzen met china zoals in vietnam.
  Het is wel gunstig als je in west europa een bank’holiday’ (dit is alleen vakantie voor de elite die na de crash van de bezittingen de bezittingen goedkoop kunnen opkopen) verwacht en niet in china. Of als je confiscatie van goud en of zilver verwacht.

 • greetjes

  Sorry, ik raak altijd een beetje in de war van 2 ontkenningen achter elkaar in één zin, vandaar ;-)

 • greetjes

  @high five

  “Hier 5 tekenen van een bubble. Voor iedere belegger is dit belangrijke info. Als een asset category niet aan deze voorwaarden voldoet, is er geen sprake van een bubble.”

  Ofwel: als een asset aan deze voorwaarden voldoet, dan is er sprake van een bubble?

 • Maria

  @Snel Het was maar een grapje.

  @Andreas, Lopen wij precies op de Hiswa zeker als Griekenland uit de euro gaat!

  Wie heeft er chinese munten gekocht en hoe ga je dan te werk? Misschien een vraag voor Gerard?

 • high five

  Hier 5 tekenen van een bubble. Voor iedere belegger is dit belangrijke info. Als een asset category niet aan deze voorwaarden voldoet, is er geen sprake van een bubble.
  http://www.bankrate.com/finance/investing/avoid-the-next-bursting-asset-class-bubble-1.aspx

  Sign No. 1: mispriced assets
  Sign No. 2: easy credit
  Sign No. 3: confident consumption
  Sign No. 4: political manipulation
  Sign No. 5: herd mentality

 • gordijnen

  @Gerard

  ECB heeft 529 miljard extra uitgeleend.

  Volgens mij staan de eurolanden, overheden, burgers, hiervoor garant.

  Zou het dan niet logisch zijn als wij zouden worden geinformeerd over de risico’s en aan wie al deze miljarden worden uitgeleend.

  Ik denk dat de internetstoring van ING voor even weer is opgelost. Ook kunnen de uitkeringen weer op tijd betaald worden, voor het weekend.

 • Edwin

  @jefke
  Mijn post ging alleen over de alarm en co2 versies in diverse links. Daar heb je weinig aan. Had jouw post over het hoofd gezien… in België zeker bruikbaar en 100% legaal. In NL is er andere wetgeving waardoor dat gaatje waarschijnlijk niet aanwezig is in de wet.

 • RCPL

  @Gerard

  Bubbel?
  Aandelen, grondstoffen en edelmetalen stijgen in USD en Euro’s door de geldcreatie.
  Zojuist is er 530 Miljard Euro bijgedrukt door de ECB.

  Olie, bijvoorbeeld uitgedrukt in goud blijft ongeveer hetzelfde.
  Hoe moet je de bubbel dan interpreteren?

 • Gerard

  @gordijnen
  Ja klopt. Eerlijk is dat niet. Er zijn meer grote bedrijven met een bankstatus. Die halen dus allemaal dat gratis geld op en pompen het de aandelenbeurzen op!
  Bubbels in de hoogste versnelling! Ook een goud en zilver bubbel. Ook oliebubbel en overige grondstoffenbubbel.

 • Gerard

  @Andreas
  Kennis en lef, hoort wel bij elkaar.
  Kennis kun je zelf hard aan werken. Lef blijkbaar niet.
  Hoe dan ook, iemand die op de grond ligt kan nooit hard vallen. Iemand die op een ladder staat 30 meter hoog, die kan wel heel hard vallen.
  Dit is misschien wel het belangrijkste beleggingsadvies…

 • gordijnen

  Jim Rogers laat in een interview met CNBC weten dat hij gaat voor de Chinese munteenheid, landbouwgrond en zilver.

  http://biflatie.nl/video/22867-jim-rogers-gaat-voor-het-chinese-geld#comments

 • gordijnen

  @Gerard

  Gratis ophalen van geld door de banken tegen 1%. Een aantal grote bedrijven hebben ook bankstatus, bijv Mercedes Benz. Deze bedrijven kunnen dan extra verdienen, aan het verstrekken van een lening en daaraan gekopeld een verzekering.

  Ik kan ze geen ongelijk geven, maar eerlijk is iets anders.

 • Andreas

  Jefke
  Ik lach nooit iemand uit. Soms is er wel iets hilarisch, en dan kan ik mooi inhaken. Maar het lijkt mij makkelijker om lid te worden van een schietvereniging. Als ik zie hoe ,handig, sommige mensen met een boormachine omgaan, lijkt het mij verstandig een beetje onderricht te krijgen in het gebruik van vuurwapens. Op het internet staan genoeg filmpjes van mensen die zichzelf verwonden met een vuurwapen. Dus ik heb je niet uitgelachen. Ik zou niet durven.

 • jefke

  @seppel & Andres: het is natuurlijk altijd leuk om iemand uit te lachen maar ter uwer info: De munitie wordt gewoon nieuw gemaakt. En het wapen is net omdat het zo betrouwbaar is populair kan weinig mee mis gaan omdat het zo eenvousig is en weinig onderdelen heeft. En het wapen zelf is gewoon legaal verkrijgbaar in BE, munitie niet maar wel in luxemburg. ik zie veel uitlachen maar geen beter voorstel…

 • Andreas

  Crediet Suisse verwacht Griekse uittreding op 9 maart

  Bron: Deutsche Mittelstand Nachrichten

 • Andreas

  Gerard
  Lef zonder kennis van de materie gaat niet goed komen.

  Kennis van de materie zonder lef gaat ook niet goed komen

  Juist de combinatie van lef en kennis is nodig voor een goed resultaat. En mensen die daar over beschikken gun ik het beste. Die richten ook geen schade aan. Maar zelfkennis is ook een groot goed. Die heb ik, en die zegt mij dat ik van speculeren af moet blijven. Ik ben al lang blij dat ik wat verwachtingen betreft mooi met je mee mag lezen. En iedere keer toch een stukje wijzer wordt. Dat is mij genoeg.

 • Gerard

  @fred
  Beste Fred, je vergist je!
  De harde klap op zilver mei 2011 kwam vlak NA de “all time high”. Pas DAN werkt manipulatie op z’n best. Zilver ligt vandaag nog steeds meer dan 30% onder deze all time high van 48. Op de bodem liggend krijg je geen dreun!
  Stel dat zilver de 60 aantikt over 2 maanden, pas dan kan je de volgende dreun weer verwachten.

 • fred

  Hoewel de vooruitzichten voor zilver er gunstig uitzien, heb ik nog steeds de enorme terugvallen van afgelopen jaar vers in het geheugen zitten. Niet dat ik daar mijn vingers aan heb gebrand, maar ik vraag me toch af waarom het nu zó goed eruit ziet dat je geen verregaande manipulatie mag verwachten. Gaat het niet allemaal een beetje snel, hebben we dat niet eerder meegemaakt met zilver?

 • Gerard

  Eindelijk vandaag een goede aankondiging op het 18.30 TRL4 nieuws!
  Zelfs Mathijs Bouman vind de zaken nu heel “griezelig” worden. Er werd vandaag door Draghi ALWEER 500 miljard verse Euro’s in de banken geblazen (!!!!!). Wie vond ook alweer 600 miljard QE2 al griezelig over 9 maanden verspreid? Draghi gewoon 500 miljard in 2 dagen. Bovenop de 500 miljard in januari. Samen 1000 miljard.
  In het RTL4 nieuws werd dit vergeleken met een fles ketchap. Ze deden de dop eraf, kloppen en kloppen en er kwam niks uit. Maar na nog een keer kloppen schiet in een keer de hele fles leeg. En PRECIES zo werkt het!
  Op het moment dat de economie ook maar een klein beetje aantrekt, is het zover.

  De banken mogen dus vandaag en morgen gratis (1% rente) 500 miljard op komen halen bij Draghi. Geloof maar dat dit geld flink over de aandelenbeurzen wordt uitgestrooid !!
  Draghi is echt 10 keer grotere crimineel dan bernanke.

 • Gerard

  Zilver WEER geen (door experts aangekondigde) manipulitie vandaag. Morgen is expiratie futures.

  Wat ik al zei, 1 a 2 doji’s vlak boven de weerstandslijn is een STERK teken. Bleek wel vandaag, zilver liet de weerstand ver achter zich. Die weerstand (34) is sinds vandaag de nieuwe bodem.
  Er ligt nu niets meer op het pad en zilver kan naar de volgende weerstand op 41 a 42,50. Misschien niet meteen in een rechte lijn, maar mij lijkt een rechte lijn zelfs heel waarschijnlijk.
  Een allerlaatste koopkansje misschien nog, want na vandaag zou je de kar toch echt weer vol moeten hebben.

 • Gerard

  @Andreas
  “Zoals Gerard het doet zou ik wel wat aandurven.”

  Vergis je niet! Zelfs mijn eigen kring beleggers durft het niet eens! En die zitten er helemaal bovenop. Ze volgen mij soms van minuut tot minuut. Eind december kocht ik naked short puts GLD, nog tijdens de grote daling van goud. En niet zo’n beetje ook! Daarboven nog long calls ook nog. Ik vermoedde dat de daling zo’n harde weerstand vond op 1600 a 1550. Mijn vrienden zijn gigantische kapitalen verloren, want ze verkochten alles. Ook op deze site heb ik wel 10 keer geroepen destijds, “die bodem ligt er op de lange bodem-uptrendlijn rond 1600 of vlak eronder”. Niet dat ik zo goed ben, ik zit er ook wel eens naast, maar je moet het “LEF” wel hebben om op zo’n moment dwars tegen de trend in te gaan!
  Laat beurzen, goud, zilver maar crashen, ik zal een van de eerste zijn die de kar weer VOL heeft liggen! Maar wat ik hiermee wil zeggen, iedereen ziet het en weet het, maar als het erop aan komt durft niemand.
  En ondertussen gaat iedereen de kar weer vol laden als zilver op 50 staat over 6 weken, tralalalala….

 • greetjes

  @ Gerard

  Grapjas! En ik maar denken dat we de humor hier van onze Vlaamse vrienden moesten hebben ;-)

  James Turk: Something big is about to happen in gold and silver

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/2/27_Turk_-_Something_Big_is_About_to_Happen_in_Gold_%26_Silver.html

 • Gerard

  @greetjes
  Leuk bedacht “Illuminati” !
  Ik geef ook toe dat het moeilijk is de regiseurs van de wereld te indentificeren. Ze zitten achter de schermen. EEN zo’n vogel hebben ze weten te vinden (ben de site even kwijt), en dat is Punki Moon (of zoiets). Het is een Zuid Koreaan en is opperhoofd van de VN. Hij heeft zitting in die club die inderdaad voor 100% uit joden bestaat. In dat clubje regiseurs zitten ook de top van Goldman Sachs. Beetje jammer dat ik die site kwijt ben. Maar ik lees ook zoveel sites op een dag. Ik ben er onderhand wel 30 uur per dag mee bezig, en wel 8 dagen per week!

 • greetjes

  @Maria

  Of heb je een HERDERshond, Maria?

 • temp242

  Beste Veritas,
  Als een Nederlander een belg bewierrookt dan lacht hij hem achter zijn rug dubbel en dik uit, net zo dus bij Nonkel Herman.
  Trouwens Rutte doet momenteel wat aan bezigheidstherapie binnen Fantasieland.
  Na 23 maart 2012 einde Fantasie.

 • Veritas

  Nou jongens en meisjes, nog even wat geruststellende woorden voor ’t slapen gaan:

  Rutte: ‘Eurozone staat er stuk beter voor’
  http://www.nu.nl/economie/2751952/eurozone-staat-er-stuk-beter-voor.html

  “Nederland steunt verder Herman Van Rompuy, die nog een termijn EU-president wil zijn. De Belg beschikt volgens Rutte over een belangrijke combinatie van ”wijsheid en bescheidenheid”.”

  Denk dat ik misselijk m’n bed in ga rollen..

 • Edwin

  Hmmm denk niet dat dat soort nep-wapens overvallers tegenhouden. Bij situaties met wapens is het alles of niets. Nep telt niet, dat maakt alleen dat je nog meer in de problemen komt.

 • Snel

  Tegenwoordig smokkelen ze al zilver, 750 kg in een auto viel iets teveel op.
  Is weer eens wat anders dan drugs:
  http://www.youtube.com/watch?v=6QNOVKnNEYk

 • temp242

  Knap MS.

 • Mexican Seastar

  Ik heb als kind de Heer zeer vaak bezocht. Ik deed er – in de tijd dat ik er intens mee bezig was – slechts 2 weken over om hem weer te bezoeken. Voor hem leek dat altijd 2000 jaar te zijn !!! Dat was één van de enige punten van discussie tussen hem en ik, waar we maar geen consensus in leken te kunnen vinden.. “Be-zoeken”: een zeer intense aangelegenheid. Dan bracht ik altijd de beste wijn mee die mijn papa in zijn kelder zitten had en de overschotjes van mijn mama, die àltijd hemels waren. 3als ik het moet zeggen, dan zeg ik dat het voor jou is en dan zullen mijn mama en papa niet boos zijn op me, al zijn ze zeer vrijzinnig, net zoals ik trouwens ! “. Daar moest Hij altijd heel hartelijk om lachen: zijn dikke buik vasthoudend, al at hij naar mijn weten nooit iets. Niet omdat hij geen trek had, maar omdat hij vergeten was hoe het is om trek te hebben ! Omdat hij ‘leefde’ (lees: stierf, al kon hij nooit echt sterven) van de zorgen en de schuldgevoelens.
  Als ik in zijn kasteel toe kwam, zat hij daar zeer die in zijn gedachten gezonken. Zijn uiterlijk: een combinatie van Mussorgski en Marx. Zijn trui: industrieel gebreeën, met giga-grote uitpuilende gaten. En hij stonk 7 uren boven de wind. Niet naar alcohol, maar door zich jaren niet te wàssen ! Zijn kasteel: uiterst vuil, de hoeken vol spinnenwebben met spinnen om U tegen te zeggen ! Maar ze deden hem niets dus ik was ook niet bang.. Zei ik tot mezelf, elke keer.
  Ik moest heel dicht bij hem staan met mijn mandje met wijn en lekkers, opdat hij mij zou zien !
  En dan.. ALTIJD hetzèlfde scenario: hij ziet me, zijn hart breekt, begint hartstochtelijk te huilen en neemt me zo hard vast dat ik mijn ribben één voor één inwendig hoor breken. Als ik hem daar dan attent op maak, zegt hij “Ooooh sory !!! Wacht !!!!” en dan heelde hij mijn ribben meteen. Dan zei ik dat hij stonk als de pest en dat er spinnen van wel 10 cm in de hoek naar me zaten te gluren en hij knipte dan met zijn vingers en wèg was de stank en de spinnen en àl het vuil en ook de gaten in zijn trui. En ook al die knopen in zijn lange baard en haren waren wèg: ze straalden net als hij ! Alsof hij transformeerde van een clochard in wat hij ècht was (GOD), in enkele minuten, door mijn bezoek.

  En elke keer stond ik enorm versteld en vroeg ik hem hoe dat toch kon dat een simpel kindje zo iets kon … Waren er dan geen ànderen?

  NEE zei hij, of toch weinigen. Maar door het feit dat hij 2 weken interpreteerde als 2000 jaar, kon ik ook de link maken met anderen: volgens mij leed de Heer aan een groot leeg gat in zijn hart, waardoor hij vergat wie hem allemaal bezocht had: 2 weken werden daardoor al gauw 2000 jaar voor hem — O !
  Maar dat weerhield me niet om zijn woorden daarop tot mij te nemen:
  “Ze zoeken allen naar goed via plat getreden paden. En ik kan het hen niet eens kwalijk nemen, zei hij: ik heb hen er zélf toe misleid. De bedoeling was om ze dichter bij mij te brengen. Maar het resultaat is blijkbaar net het omgekeerde. Ik heb dus gefaald, daarom zit ik hier dus zo diep depri te wezen.
  En de draken halen er zo hard hun voordeel uit dat ik niet eens de kracht heb om hen te bestrijden.

  Wie zijn de draken? Vroeg ik.
  Hij: zij die zich voordoen als .. maar het niet zijn. Enkel het hart kan hen zien. Maar het hart kan heer zwart zijn: dat weet niet de weg naar mij, maar naar grotten vol slijm.
  En gestolen goed.
  M. v. Groet.

 • temp242

  Ja ook beste Seppel.
  Zeg ik wil je helemaal niet scanderen hoor.
  Je kent mijn soort humor wel, hoop ik, en ik wil alleen maar aantonen,dat wij vlaamsch gepeupel ons keer op keer laten ******. België is een historische fout en wij zijn er een onderdeel van.

 • seppel

  Ik zal de slimste zijn en vertrek………..
  Nog een prettige avond Temp.

 • temp242

  … by the way Seppel, Hij is 182 jaar geleden al getemd hoor.

 • temp242

  Ze zullen hééééééééééééém niet téééééééééééémmen.

 • seppel

  Ik ga dat laten passeren of het nooit gebeurd is temp, maar geen 2de keer of uw tanden vliegen in het rond !
  Vlaanderen de leeuw !

 • temp242

  En Nu terug naar het ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZen GGGGGGGGGGGGGGGGGblog.

 • temp242

  …t heeft betrekking met de betrekkingen cfr. het wandelen met je hond…

 • temp242

  Even terugkomend op dat andersom Seppel, da

 • seppel

  NOOIT

 • temp242

  Altijd Welkom Oh Gij Koene Krijger, Gij Vlaamsche Leeuw zonder tanden.

 • temp242

  Ben je daar zeker van Beste Seppel, was het niet andersom?

 • seppel

  Hulp nodig, dappere ?

 • temp242

  Raak MS.
  Maria, ik ben ook zeer vreedzaam ingesteld. Maar dat kan snel omslaan. En dan bid ik tot de Heer dat Hij mij bijstaat in het Gevecht.

 • seppel

  Ben met mijn mislukte herder gaan wandelen in Burgh Haamstede zondag ll. Beste Nl-vrienden, proficiat met zo’n onbevlekte kusten.

 • Snel

  @Maria
  We zitten hier niet bij Xander.

 • Andreas

  Maria
  Dat is helemaal waar. Maar stel je nu eens voor dat die het een keer te druk heeft. Dan is het toch mooi dat ik voor mezelf kan zorgen.

 • Maria

  Wat een wapengekletter allemaal.
  Daar doe ik niet aan mee. Ik hou het liever bij een hond.

  DE HEER IS MIJN HERDER!!

 • Mexican Seastar

  Temp,

  Ik zei: al wie de mensenrechten wil beschermen, wordt versleten als —
  En dat is nog iets ànders als de soccen zèlf.
  Wat denkt u zèlf?

  Een zeer goedkoop middel om de naïevelingen ‘allergisch’ te maken voor kritiek dat ons de poten onder hun stoelen lijkt te kunnen zagen, is reduceren van al wie anders denkt tot één LABEL. Al wie ons bedreigt drukken we dus een label op, waar de menigte bang voor is geworden, dankzij onze goed doordachte en geënsceneerde massa-psychotische allergie: het werkt uitstekend en zelfs aanstèkelijk !

  Ik hou niet van veralgemeningen in moeilijke tijden: ze steken juist dàn het meest de kop op en dàt biedt pas open baan aan zij die er het meeste baat bij hebben.
  Het grootste gros die erin trapt heeft er alvast géén baat bij: het zijn de loopjongens van welleer, canonnenvlees…

 • temp242

  Beste Seppel,
  Ben net terug van de mc Donalds.
  Samen met mijn maat in zijn Ariël Atom.
  Heb het even op you tube gezet:
  http://youtu.be/d45wdFQGhTg

 • temp242

  Behalve dat van de sossen, want die smossen.
  Links is slinks.

 • temp242

  Juist MS.

 • seppel

  Nu was ik eens even in mijne goeie……….zeesterretje van de chili con carne…..hey, kop op !

 • Mexican Seastar

  Momenteel op Canvas, een docu over “1929”, alweer eentje die zwaar confirmeert wat men niet durft te zien. Hoezeer de duistere machten voorbedacht te werk gaan, de menigte misleiden, om zo ongehinderd hun weg te gaan.. Je kan het àltijd nog her bekijken..

  Vandaag is er enorm veel geld gedrukt geweest en toch is er een gebrek in de omloop.
  Hoe komt dat nou?

  De ELITe is aan het op potten. Dividenten worden en masse uitgekeerd aan grote investeerders.
  Kan je hen verwijten dat ze het liedje niet lang uit willen zingen?
  Tuurlijk wel: zij hebben de slagkracht om het héél lang uit te zingen.
  Zij zijn de eersten die kunnen en de laatsten die het nodig hebben om eruit te stappen.

  Crisis is een dikke vette luchtbel. Opgestart door zij die nog even vet geld willen incasseren, nu de speedwinsten (zeker niet onbelangrijk, de oliewinst) onzekere tijden tegemoet gaan. De alternatieven (en dégelijk onderzoek ernaar) werden wellicht al héél lang tegen gehouden ten behoeve van de industrie die zeer veel macht verwierf op korte tijd en er baat bij heeft om alles nog zo lang mogelijk te rekken en ondertussen, als het einde in zicht komt
  diens geld te onttrekken uit het economische weefsel. Een citroen moet je immers uitpersen tot het uiterste..
  Laat de rest maar effe opnieuw creperen.
  Wij zullen àllicht opnieuw de helden zijn na de duistere tijden: we nemen gewoon de draad van de macht en de uitbuiting terug op !
  Het geld dat we pikten, zullen we investeren als de duistere tijd voorbij is: reset, noemen goedgelovigen dat. Wij weten beter. Maar bon, ’t is àltijd goed mee genomen om goed gelovigen mee te krijgen in onze machtsstrijd tegen doe verdomde ‘socialisten’ (lees: alles wat opkomt voor de mensenrechten krijgt per definitie al deze BLAIM).

 • Rik

  Sorry, ben even druk met de WWM en het Verona gebeuren!

 • seppel

  pm’s
  pistolen en matrakken ?

 • temp242

  Rik zou wel eens gelijk kunnen hebben.
  In een demoNcratie verdedig je je niet.
  De daders laten zich verdedigen.
  Dus terug naar de basics.
  Mag je je verdedigen met PM’s?
  Graag uw visie Rik.

 • Andreas

  Seppel en Temp
  Bedankt voor de complimenten. Maar ik zat Zondag even in de kroeg en daar zat iemand die echt veel had meegemaakt. Een oude zeeman die nog op zeilschepen gevaren had. Die man zat daar met een lapje voor zijn oog, een houten poot en zo’n ouderwetse haak aan zijn arm. Ik raak aan de praat met die man en hij begint te vertellen.
  Zijn onderbeen was hij kwijtgeraakt in een vliegende storm toen een mast brak en hij eronder kwam. Sjonge, wat een verhaal. Zijn hand was hij kwijtgeraakt toen hij een haai ving en probeerde de haak uit de bek te krijgen. Een machtig verhaal zoals die man het vertelde. En ik vroeg of aan dat lapje voor zijn oog ook zo’n spannend verhaal vastzat. Nee, zei die man. Dat oog gebeurde vlak na mijn hand. Ik had een vuiltje in mijn oog en vergeten dat ik een haak aan mijn arm had.

 • wortelbea

  van al die wapens wordt het bange Rik hehehe.. :o)

 • Rik

  Nog even voor de wakkeren onder ons, het is bewust geen verschrijving hoor!

 • seppel

  Rik, ook iets tegen buitenboordmotoren ?

 • seppel

  Rik, de epicurik

 • seppel

  Niet gewend van m’n centen weg te smijten Temp, nog liever bouletten dan.

 • Rik

  Even een vraagje aan Rolf:
  Zijn de gummetjes niet meer binnen handbereik of zo?
  Hoezo off topic?! Het lijkt hier onderhand wel een wapensite!

  Nieuwe naam wellicht: “The Silver Bulett”

 • temp242
 • seppel

  Een Volvo-Penta is inderdaad ietsje te zwaar, vandaar het japannertje.

 • temp242

  Inderdaad Seppel, mijn hoed af voor iemand zoals Andreas, wat een (bouw)kwaliteit, bestaat dit nog eigenlijk???, en uiteraard de keuze voor Honda (buitenboord)motoren.

 • seppel

  We gaan dat vieren in de “in vino veritas”

 • temp242

  Ik trek nog een halve liter Gala pils open, feestje bouwen PM’s omhoog, nieuwe naam voor ons, heel wat te vieren hé beste Bijlenbergers!

 • seppel

  Andreas, mijn respect man, niet alleen voor je humoristische schets van je toch wel bewogen levensloop, maar ik ben ook even op rhea.nl gaan piepen en bravo !
  Chapeau zeggen ze bij ons !

 • seppel

  Ook een groen duimpje Temp voor je Bijlenbergers. Als ’t goed is moeten we het ook zeggen.

  ‘k Ben precies in mijne goeie.

 • Andreas

  Seppel
  Dat doet me deugd. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

 • temp242

  Ja, Seppel, die Gründlichkeit toch hé.
  Welkom bij de Bijlenbergers.

 • seppel

  Temp
  Je komt altijd weer bij “den Duits” terecht !

 • seppel

  Andreas
  ‘k ga het nu eindelijk maar eens toegeven : ik lach me een breuk met je. Positief bedoeld hé !

 • temp242
 • Andreas

  Seppel
  Loop je met een haak aan je arm. Leg dat maar eens uit. Ja, kijk, ik dacht dat ik een inbreker hoorde. Bleek het de hond van de buren te zijn. Ik kan nu niet eens mijn zilver meer poetsen.

 • jeroen w

  feestje $ 37

 • Andreas

  Och, die Plasterk zal wel denken,, wat je niet meer hebt, hoef je ook niet op te passen. Hij is gewoon bang voor inbrekers. Dat is het.

 • seppel

  Andreas
  Enkel en alleen als het ding niet geladen is, voor hetzelfde geld leg je jezelf om.

 • Andreas

  Seppel
  Het lijkt mij ook veiliger om zo’n pistool naar een inbreker te gooien, als er mee te schieten.

 • seppel

  jefke jongen, wil je nou echt je hand kwijtspelen met z’n ding van voor WOII en met munitie die in het schuurtje gemaakt is ?

 • Veritas
 • Veritas

  Ireland Mentions “R” Word, EUR Plunges
  zerohedge.com/news/ireland-mentions-r-word-eur-plunges

  Geweldig! :D

  Wat dat betreft zijn die Ieren ook een stuk helderder en principiëler m.b.t. hun democratie dan de gemiddelde Nederlander.

  zerohedge.com/news/unsuccessful-irish-referendum-would-prevent-future-irish-esm-funded-bailout

  Clif High had laatst op zijn website ook een link staan naar dit stukje video van een Sheriff die bot vangt bij het claimen van een huis namens de bank:

  youtube.com/watch?v=PpUjl4LvQM8

  Common Law / de Wet van het Land is toch een fantastisch idee!

  Goldman: Germany Is Now On The Hook By €1 Trillion (Or 40% Of GDP)
  zerohedge.com/news/goldman-germany-now-hook-%E2%82%AC1-trillion

 • jefke
 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Zilverpaul.

  Laat ik beginnen te zeggen dat het me verbaasd had wanneer jij als eigenaar van silverstocks had gezegd dat mijnaandelen een slechte optie waren geweest. Dit is een constatering, geen verwijt.

  Wat ik maar moeilijk kan begrijpen is dat mensen moeilijk inzien wat een aandeel in zo’n mijnbedrijf nu eigenlijk is. Het is een participatie in een bedrijf dat iets uit de grond haalt. oké? Nu, wanneer dat goedje wat hun uit de grond halen een mondiale reserve rol gaat vervullen (vrij van papieren claims, fysiek) denk je dan werkelijk dat deze bedrijven vrolijk verder kunnen doen? MAW dit goedje krijgt eindelijk haar echte waarde en dan is de winst voor de bedrijven. No way, overheden zullen er als de kippen bij zijn om deze bedrijven te nationaliseren (gebeurt nu al volop, vooral in Zuid-Amerika) dan wel extreem te gaan belasten. Dit heeft een drukkend effect op de winst, en is dus negatief voor de aandeelhouder.

  Er is toch niets, maar dan ook niets eenvoudiger dan het goedje zelf tax-free te kopen en dit zelf op één of andere manier op te slaan? Waarom probeert men een zeker vorm van “leverage” te krijgen op de beste investering van uw leven? Alle risico’s van dien……

 • greetjes

  eejeh! De prijzen van g&z gaan goed ;-)

 • greetjes

  @Oom Dagobert

  het is je vergeven oom D ;-)

 • greetjes

  @Nico

  mooie ding, die Colt.

 • greetjes

  @seppel

  ik heb die Pool toen gebeld en hij gaat regelmatig naar Polen voor de inkoop en je kunt volgens mij ook een bestelling doen…

 • Oom Dagobert

  @Pietje;
  Scherp op 300m met luchtdruk…………vergeet het maar.
  Ikzelf ben jager en geloof dus niet in die roze gazettenpraat.
  Voor wie zich wil verdedigen met kracht en vrijwel geruisloos: koop een kruisboog.
  Weet wel dat het laden even duurt….
  Met een pijl rijg je drie man op 20m….of je bent zelfs gezien achter een deur van 4cm massief hout.
  http://www.sportbogenwelt.de/SET-BARNETT-Ghost-400
  Sorry voor even afgeweken te zijn.

 • greetjes

  @seppel

  jah, dat klopt! ;-) Mag ik eigenlijk geen Belg noemen….

 • greetjes

  @seppel

  Nou Snel, ik schrok wel een beetje toen ik de sites opende, want een half jaar geleden hadden ze pagina’s vol met wapens, zeker die laatste, die Belg. Hier is kennelijk iets gebeurd.

 • Nico
 • Nico
 • seppel

  @Greetjes
  Die Belg is wel (tak tak) een beetje Pools blijkbaar……..

 • seppel

  @Greetjes
  Dat zijn katapulten………..de Romeinen hadden die ook………

 • greetjes
 • seppel

  @Nico
  Dan zal ik mijn bestelling bij Temp moeten plaatsen. Een degelijk handvuurwapen schijnt in Brussel zo’n 500 euro te kosten.

  Temp : als je om bouletten scheurt op je japanner, graag 3 Kalashnikovs, 3 AK47 ’s , 3 Heckler & Koch, en stelletje Mausers en wat munitie graag.

  Dank en MVG

 • greetjes
 • greetjes

  Voor de liefhebbers van zelfverdediging:

  http://www.freie-waffen.com/catalog/schleudern-c-151.html

 • greetjes

  @Jullie

  fijn dat hier nog een Ron Paul fan is!

 • Nico

  In Duitsland kun je een pistool kopen. Via internet
  niet verstandig,en in duitsland verkopen ze alleen gas en knal pistolen en revolvers
  zeker geen wapens die met scherp schieten daar moet je toch echt een vergunning voor hebben
  pakketten worden gescand of doorgelicht dan ben je gelijk de klos .
  ik schiet zelf met .45acp en .44magnum daar heeft zelfs een grizzly niet van terug, beetje overkill zullen we maar zeggen maar ik heb er lol van en daar gaat het om (en soms een pijnlijke hand met zware ladingen) maar 300 meter lukt ook alleen met zwaar kaliber geweer daar gebruik ik een parker hale .308win. voor op de harskamp de grootste militaire baan van nederland.

 • pietje

  @Edwin
  Die lucht buksen zijn gewoon hier te koop.
  Joppie’s dump in Hilversum

 • high five

  Nigel Farage. Schitterend hoe dat zooitje degeneree met van Rompuy als hoofd de les wordt gelezen door van Farage. (mijn inziens de europese Ron Paul)
  The Euro Dream Is A New World Order Dream
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oE1uwH-hJgg

 • pietje

  @Snel

  Er moet ook gewerkt worden.
  Zeker nu de prijs zo hard om hoog gaat hahahaha

 • pietje

  @x
  Nee, ik wacht nog even maar dat ik een gedeelte ga omruilen staat vast.
  Zodra de zilver ratio weer 1/30 is dan gaat het geburen.

 • seppel

  Als je nu niet mee bent moet je je tevreden stellen met een hamburger op het perron.

 • SilverSurfer

  Weet iemand of de trein naar Silverstone al is vertrokken? Heeft iemand nog kaartjes over? Kan ik een kaartje van iemand overnemen? Ik MOET namelijk die trein hebben….

 • Andreas

  Pietje
  Voor zulke figuren is lood edelmetaal genoeg.

 • high five

  Voor geïnteresseerden in luchtbuksen, hier een forum
  http://www.luchtbuks.net/index.php?showforum=7

 • x

  @pietje

  Pssst vriend zilver doet het goed hé! Ga jij het nu al omruilen voor goud? haha

 • Andreas

  Pietje
  Een buks of geweer is te lang om in huis te gebruiken. En het magazijn van een handvuurwapen is groter. Kan je ook nog een keer misschieten. Of een paar extra kogels in die onverlaat pompen. Hij wilde toch met meer naar huis. Nou, dat heeft ie dan.

 • high five

  @pietje Ik denk dat ‘echte’ pistolen ook in die prijsklasse vallen of zijn die goedkoper

 • high five

  $37,- oh yeah.

  De silverbulls krijgen weer praatjes.
  Turk: ‘silver price at $68-70 in two-to-three months’
  http://www.goldmoney.com/gold-research/newsdesk/turk-silver-price-at-68-70-in-two-to-three-months.html

 • high five

  Gisteren was er enorme volume in zilvercontracten op de comex. Vol verwachting kijk ik uit naar de cijfers van morgen en hoeveel contracten om levering gaan vragen.

  Surprisingly, the drop in OI for March was tiny falling only 1233 contracts to 20,160 from Friday’s level of 21,393. Usually the contraction prior to first day notice is around 4000 contracts per day.The estimated
  volume today was humongous at 108,398 but that certainly did not translate into a drop in March and a rise in May. For comparison, the May OI registered 49,048 contracts today whereas the reading on Friday was 49,471. Something serious is happening at the silver comex.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

  @Jullie. Ik ben gewoon wantrouwig tov politici. Ik vind Ron Paul ook de beste die er is en ik zou ook op hem stemmen als ik amerikaan zou zijn, maar ik heb Ron Paul ook bij de vrijmetselaars gezien, heb hem satanische handteken zien geven en hij heeft ook voor de oorlog in Afghanistan gestemd. Hij heeft gezegd dat hij daar spijt van heeft dat wel. Ik kijk wel hoe hij zich ontwikkeld.

 • Edwin

  Niet in Nederland Pietje.
  Daar is alles verboden, zelfs je eigen gezin verdedigen tegen inbrekers en overvallers.
  Gepast geweld moet je gebruiken. Alsof je nog tijd over hebt, na het vriendelijk vragen of ze je met rust willen laten.

 • pietje

  Waarom een pistool kopen?
  Ja, kan tegenwoordig luchtbuksen kopen die tot 300 meter scherp schieten met kogels van 8 bij 15 millimeter en het is nog legaal ook.
  Maar er hangt wel een prijskaartje aan van af 2000 euro.

 • pietje

  Voor ieder die nog twijfelde.
  Nieuw onderzoek bewijst dat de hogere klasse zich sneller onethisch gedraagt. De oorzaak? Hebzucht.
  http://www.scientias.nl/hogere-klasse-vertoont-sneller-onethisch-gedrag/56904

 • temp242
 • Snel

  En wat is Pietje stil !!?

 • temp242

  Nog Gerard, Nog Gerard, Nog Gerard!!!

 • Seppel

  @Gerard
  Die kristallen bol van je doet het wel héél goed ! Proficiat, je bent een rots in de branding !

 • Jullie

  @ Hihg Five,

  Dude !

  Ron Paul speelt met niemand onder een hoedje, lees zijn (oude) boekwerk eens (The Case for Gold bijvoorbeeld) , zijn nieuwe boekwerk, etc.
  Pak zijn uitspraken en speeches erbij.

  Deze mensen zijn zeldzaam en een geschenk uit de hemel (mocht die bestaan) , niet voor niets raken er zoveel jonge mensen door hem geinspireerd.
  Ook al word Ron Paul geen president, hij zal de man zijn die de zaden voor de vrijheid heeft gepland.
  Hij weet ook mensen zoals mij te raken (en deed dat sinds 2008) , en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog, na het lezen van zijn werk, van politieke en economische/monetaire mening ga veranderen. Ever !

  En met mij zullen er nog vele zijn.

  Ron Paul is een man die het meent en principe’s heeft en zich daaraan houd, en dat kan je van de rest niet zeggen.

  Geen kwaad woord meer over die man als je hem niet kent.

 • temp242

  Uit de tijd alstublieft:
  Voor mij een teken dat Griekenland uit Fantasieland ligt per 23 maart 2012, dan is de uitbreiding van het luchtfonds ook niet meer nodig.

  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Uitbreiding_noodfonds_maand_uitgesteld.9164539-3140.art

 • cp

  hey! gaan we de $37 halen vandaag?

 • Seppel

  Vandaag alvast niet Temp.

 • temp242

  Knap van Gerard, zijn voorspelling, oei, we mogen hier eigenlijk géén voorspellingen doen…
  Beste Gerard, ik stel me trouwens de vraag als ze nog de tijd en geld hebben om zilver naar beneden te bashen?MVG.

 • Seppel

  Je zou er mij ook een groot plezier mee doen Greetjes. Dank bij voorbaat.

 • greetjes

  Via internet. Ik ben nu op mijn werk, maar zal vanavond de link even plaatsen. Daar mag iedereen mee doen wat ie wil.

 • Andreas

  Greetjes
  Hoe dan?

 • greetjes

  @Cinelux

  In Duitsland kun je een pistool kopen. Via internet. Ik heb uiteindelijk toch maar besloten om een doosje pepperspraytjes te kopen, maar het kan wel.

 • greetjes

  Frits en Andreas

  Mijn voorkeur gaat ook uit naar fysiek. Ook vanwege toch weer de risico’s waar je mee te maken hebt als je in aandelen stapt. Ben ik al veel geld mee verloren. In dit geval zie ik toch wel mogelijkheden, maar fysiek kan ik voor een paar honderd euro al aanschaffen. Ik schat dat het instapbedrag al erg hoog is om ook wat zekerheden te kopen in de vorm van mijnaandelen. Dat weerhoudt me er ook van. Weet iemand waar de drempel ligt om in te stappen en bij welke bank dat kan?

 • Andreas

  Cinelux
  Volgens mij kun je gwoon lid worden van een schietvereniging. Na een jaar lidmaatschap krijg je dan een wapenverlof. En met dat wapenverlof kun je een vuurwapen aanschaffen. Geheel legaal. Je mag alleen geen strafblad hebben geloof ik. En voor een seinpistool die gebruikt wordt op schepen. Dus om lichtkogels af te schieten hoef je niet eens lid te zijn van wat dan ook. En denk maar dat ze niet blij met je zijn, als je een lichtkogel in 1 zijn jas schiet. Die kan het dan ook goed buiten lachen houden. Laat staan dat je hem in zijn bakkes schiet. En als zo 1 dan vlucht kan je ook goed zien waarheen. Zo’n lichtkogel blijft wel 5 minuten branden als een fakkel. Heel doeltreffend.

 • greetjes

  Aanvulling op “De Obama administratie is 50% joods”: én van de grote banken, de meesten zijn Goldman Sachs-boys!

  Vanaf nu gebruik ik voor De Elite liever de naam Illuminati, zodat we geen spraakverwarring krijgen met wat doorsnee als elite bedoeld wordt.

  Daarom Gerard, geloof ik dat overheden zich over hebben laten halen cq samengespand hebben met de gezanten van de Illuminati om mooi weer te spelen met ons geld. Zoals de burgers pas veel later (beginnen te) begrijpen hoe het ponzi-scheme in elkaar zit, zo hebben ook staatsmannen en overheden pas later beseft hoe ze hadden meegewerkt aan het verval van het financiële systeem. Er zijn genoeg citaten en speeches van Amerikaanse presidenten te vinden om dat te staven. Waar het mij om gaat, een Jefke bijvoorbeeld ook: we hebben te maken met Illuminati die middels moreel volstrekt verwerpelijke systemen elke intelligente en andersdenkende mensen/bedrijven/regeringen/ vul zelf maar in, kapot willen maken. Dit gaat normaal menselijk besef te boven. Voor mij persoonlijk heb ik geen andere verklaring kunnen vinden dan dat de stuwende kracht die deze groep motiveert, neigt naar het Satanische. Is niet emotioneel bedoeld, maar ik kan het anders niet verklaren. Ik zal ze niet onderschatten en ook zeker niet hoe dichtbij ze al bij mijn privé situatie kunnen komen! Van ons allemaal.

  Btw: van mij mag iedereen rijk zijn: door toeval, door erfenis of door hard werken. Ik vind het belachelijk als rijken nog meer dan 50% af zouden moeten gaan dragen. Vind ik eigenlijk al teveel, zoals ik het ook teveel vind dat ik 2 van de 5 dagen af moet geven. En wel álle rijken gewoon belasting betalen en niet de ultra-rijken ontzien met een flutregel.

 • Snel

  Als je lid wordt van een schietvereniging mag je na een jaar je pistool mee naar huis nemen. Maar ja, misschien is het dan al te laat.

 • Cinelux

  Mijn advies: koop een pistool.

  Waar? we zitten niet in the U.S.

 • Gerard

  @Rien
  “Mijn advies: koop een pistool!” ”

  Goed advies! De kans is heel groot dat je ooit je fysieke muntjes moet gaan verdedigen.
  Zeker in tijd van totale anarchie, wat toch wel boven de maatschappij komt te hangen bij grotere armoede.

 • Gerard

  @jefke
  Klopt. Zulke criminaliteit heeft zeker heel andere waarde dan een fietsendief. Wat in het groot gebeurt heeft ook grotere inpact. Dat is waar.
  Maar wat ik bedoel te zeggen was, dat je zowel grote als kleine criminaliteit moeilijk voor kunt zijn en moeilijk kunt bestrijden.

 • high five

  Ik heb nog een beetje mijn twijfels of Ron Paul niet een gate keeper is voor de libitarian tea party beweging in de VS, gefinancierd en gecontroleerd door de koch broertjes, maar feit is dat Ron Paul steeds groter en populairder wordt…als je de ze zaal ook weer hoort.

  Ron Paul Michigan State University Auditorium Intro and Crowd – 2-27-12
  http://www.youtube.com/watch?v=o9iEtZnrb3M&feature=g-all-lik&context=G2affc27FAAAAAAAAAAA

 • Andreas

  Frits
  Er zijn meer maatregelen denkbaar om de winsten van mijnbedrijven excessief te verlagen. Dan spreek je niet direct van nationalisatie, maar het leuke is er dan wel vanaf. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar fysiek. Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik totaal geen verstand heb van beleggen en beursen. Ik denk wel dat voordat rigoreuse maatregelen genomen worden, er waarschuwingen en voortekens zijn. Maar daar moet je dan wel bovenop zitten dus. Zoals Gerard het doet zou ik wel wat aandurven. Maar die kennis en wellicht fingerspitzgevoel is mij niet gegeven, dus blijf ik er fijn met mijn handjes vanaf.

 • united

  @ Maudri

  Ik heb dat artikel van David Wilcock over die verborgen goudreserves ook gevolgd een tijdje terug. Een heel interessant verhaal over dat de enorme schulden van deze tijd eigenlijk toch gebackt worden door achtergehouden goud wat zich ergens in Azië zou bevinden. Dit om dit spel van schulden gewoon te kunnen uitspelen. De vraag is natuurlijk wat er van waar is………mij verbaast iig niet veel meer.

  http://divinecosmos.com/start-here/davids-blog/995-lawsuit-end-tyranny

 • gordijnen

  Zilver $ 36,-

 • Frits

  Op het moment dat het ertoe doet, worden de mijnen genationaliseerd.

 • Z. Nelis

  @high five
  “De miljonair die in de villa woont (de goede burgerij) is van oudsher de vijand van de elite.”

  Welnee, die wordt slaafs zoet gehouden daar zoiets als de HRA.
  Ouderwetse ruilhandel: u geeft mij de HRA en ik schenk u mijn stem.

  De aloude vijand van de elite is natuurlijk -in overdrachtelijke zin- de vrije boer met z’n hooivork.
  Oftewel, iemand die zijn eigen boontjes wenst te doppen en vanuit die gedachte wenst te strijden tegen feodale structuren.

 • maudri

  David Wilcock heeft op deze pagina een pdf 344 blz. bij ongeveer blz 313 of 314 staat dat er genoeg goud is. Zou het dan toch niet beter zijn om zilver te nemen.
  http://americankabuki.blogspot.com/2012/02/david-wilcocks-latest-update-of.html
  Hier wordt gesproken van 200 ton goud.

 • gordijnen

  Ben Bernanke JP Morgan Silver Manipulation

  .youtube.com/watch?v=12ujmk9TwPg

  Ik hoor op dit moment weinig van Ben Bernake.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five

  Re: De miljonair die in de villa woont

  Oost-Europese bendes stropen de regio af om woningen te overvallen. Die mensen zien een leuke vrijstaande woning en denken dat er een kluis aanwezig is. En ze gaan niet bepaald zachtzinnig te werk. Als u ook nog een leuke dochter heeft dan pas maar op. Mijn advies: koop een pistool!”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11605630/__Hiddema__Koop_een_pistool__.html

 • gordijnen
 • monica

  kennen jullie dit boek?
  Where did the towers go? evidence of directed free energy technology on 9/11 by Judy Wood, B.S.,M.S.,Ph.D.
  http://drjudywood.com/towers

 • high five

  @Z. Nelis De miljonair die in de villa woont (de goede burgerij) is van oudsher de vijand van de elite. (een bedreiging voor de status quo van de elite).
  In geval van open democratie zoals in Zwitserland met referenda hebben corrumperende politici geen of veel minder kans.

 • high five

  @De Heraut
  Van ons belastinggeld gaat geen cent naar de Griekse bevolking. De griekse economie is een ramp en krimpt tussen 5 en 10%. Al het geld voor Griekenland wordt besteed om de obligatiehouder uit te kopen. Vaak zijn die obligatie houders banken. Dus dit is ook weer een bailout voor de banken door de belastingbetaler.

 • jefke

  @Gerard:

  “Verder haalt Greetjes een paar misstanden aan zoals Tesla. Ja, dat klopt. Maar ik vind dit gewoon onder criminaliteit vallen. En criminaliteit vind plaats in alle lagen van de bevolking, bestuurders, politiek en bedrijven.”

  Als Tesla wordt afgemaakt (fysiek of op een andere manier) door JP Morgan en Edison, en je weet dat JP Morgen en General Electiric het grootste en derde grootste bedrijf van de wereld zijn, nu nog steeds ! dan heeft dit crimineel gedrag wel een héél ander gevolg op de mensheid als een witteboord bijvoorbeel 100 miljoen euro achterover drukt.
  Het gegeven van het achterhouden van een mogelijke oplossing wat betreft energie voor iedereen op aarde……eerder in de categorie waar de holocaust en zo in zit. Feit blijft natuurlijk wel dat wij niet over alle info beschikken, maar moest er niks aan de hand zijn zou héél het geheim archief toch niet bij de CIA liggen. Ik vindt het ook moeilijk om te oordelen want zeg nu zelf: de zet van rotschild bij de slag van Waterloo is dat geniaal of crimineel ?? en als je dan in de situatie zit dat landen komen vragen om geld….

  In ieder geval ik lees de dingen over die onderwerpen met veel interesse en of het nu echt samenzwering is of niet je kijkt toch héél anders tegen de dingen aan, aleen al wat sommige journalisten durven zeggen op tv !

 • De Heraut

  @Rien

  Goed opgemerkt, Rien! Misschien moeten we het geld dat we aan Griekenland besteden maar direct aan onszelf besteden: iedere Nederlander 1000 euro om de economie aan te zwengelen…

 • gordijnen

  Je bent een koe, heeft natuurlijk niks met jou te maken. Voordat wij een misverstand krijgen.

 • gordijnen

  .uitzendinggemist.nl/afleveringen/1242075

  ESM

 • Z. Nelis

  @Gerard
  Gerard,
  Wanneer je mij zou vragen wat de ‘elite’ is dan denk ik in de eerste plaats aan de top van de piramide. De topbankiers en hun vazallen (gecorrumpeerde politici, staatsmannen en bestuurders) voor onze tijd. Die villabewoners zijn denk ik niet veel meer dan het stemvee dat dit systeem in stand weet te houden en een zgn. juridische legitimering weet te geven. Maar geen morele!
  En dat is naar oud democratisch gebruik hun goed recht natuurlijk.
  Het probleem zit’m toch echt in de gecorrumpeerde geest van de mens.
  Of het nu een communist is of een kapitalist. Dat doet er uiteindelijk niet zoveel toe.
  Beter zou het zijn om te streven naar een gulden middenweg tussen deze twee uitersten.

 • Andreas

  Gordijnen
  Ik weet het niet precies. Ik hoorde deze een tijdje geleden van mijn gewaardeerde schoonmoeder. En ik vond hem prachtig.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  En niet alleen in griekenland is er te weinig geld: 700.000 gezinnen in NL heeft kennelijk een betalingsachterstand.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/09/groot-deel-nederlanders-heeft-betalingsproblemen.xml

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Interresante observatie op BNR vanmorgen: Er is te weinig geld in Griekenland!
  Bailout na bailout, en geen geld om medicijnen te betalen. Griekse bedrijven hebben problemen om hun buitenlandse rekeningen te betalen.

  Een belangrijke les: alleen het nominaal digitaal drukken van geld garandeerd geen (hyper)inflatie. Banken krijgen miljarden, de gewone man heeft geen geld. Deflatie terwijl er geld zonder einde bij gecreëerd wordt.

 • Gerard

  p.s.
  Nog heel snel even gekeken naar dat ESM, maar volgens mij is dit niet meer dan een handige constructie om de onbetaalde rekeningen van de overheid van het zuiden bij de noordelijke belastingbetaler neer te leggen.

 • Gerard

  @gordijnen
  ESM is ook een misgeboorte. Dit is niet meer dan de zoveelste NEP-oplossing, bedoelt als zoethoudertje als oplossing van de crisis die er niet is.
  Nogmaals: het “gevolg” van te hoge schulden is failliet. Dat geldt voor alles en iedereen. De enige oplossing is “aflossen”, maar dit stadium zijn we al ruimschoots voorbij.

  De VVD is een eeuwige Eurofiel, tegen beter weten in. Een van mijn grootste bezwaren tegen de VVD. Maar van de andere kant, uitstappen doe je ook niet zomaar en al zeker niet in je eentje.

 • Gerard

  En vandaag merkten we weer niets van de aangekondigde manipulatie op zilver. Die bewuste dagelijkse zilver-analist op die site mag nu van mij de prullemand in!
  Je hebt toch ook waanzinnig veel desinformatie en onkunde op internet.

  Zilver zet vandaag een 2e zwarte doji neer vlak boven de steunlijn. Ik blijf dus bij mijn mening, zilver heeft de kracht langzaam aan weer terug. En crashen zie ik zilver nu al helemaal niet bij zulk laag niveau. Zilver noteert nog steeds meer dan 30% onder de all time high.
  De mooie koopzone (30 – 34) gaan we binnenkort echt verlaten.

 • gordijnen

  Nieuwsuur.

  Rekenkamer gaat niet accoord met ESM.

  Van De Nederlandse Bank horen wij niks.

  Van Baarle van de VVD, vind ESM een goed idee. Alles zal zorgvuldig worden gecontroleerd.

  Wat een domme man die Van Baarle, krijgt hiervoor ook nog een salaris.

 • Gerard

  @greetjes
  Natuurlijk heb je mijn respect! Zoals ik dat bij iedereen heb op deze blog. Ik ben altijd blij met je bijdragen.
  Maar, ik ben wel iemand die aan de zijlijn alles objectief en realistisch bekijkt. En dat ZONDER mijzelf tot een zuil te rekenen die ik moet verdedigen. Maar juist daardoor blijven we vooral ook prikkelbaar en houdt de discussie levendig.

  Ik begrijp ook wel dat socialisme voordelen heeft en liberalisme nadelen. Maar het socialisme heeft gewoon geen andtwoord. NOG meer en NOG hogere schulden aangaan geeft een NOG grotere armoede in de toekomst voor iedereen.

  Maar ik ergerde mij vooral aan het begrip op zich “elite”, en dit begrip zomaar gebruikt wordt voor mensen die met hard werken en slim te zijn gewoon meer geld hebben dan het gemiddelde.
  Vooral de uitspraak: “de elite die in dikke villa’s wonen” die een bepaalde politicus steeds roept, en bovendien deze groep bij regelmaat ook nog de schuld geeft van de schuldencrisis bij de overheid. Met deze LEUGEN werd hij wel de meest polulaire politicus van Nederland. Maar hij zet hiermee wel een groep onschuldige mensen weg. Maar owee owee als iemand anders dat doet.

  Verder haalt Greetjes een paar misstanden aan zoals Tesla. Ja, dat klopt. Maar ik vind dit gewoon onder criminaliteit vallen. En criminaliteit vind plaats in alle lagen van de bevolking, bestuurders, politiek en bedrijven.

  En op de vraag van Henk op de vorige pagina nog.
  Natuurlijk zit er achter de politiek en economie een heel systeem welke de richtlijnen uitzet. Denk aan Bilderberg met zij-ingangen bij de VN, en de BIS. Vooral de topbestuurders binnen de VN moet je NIET onderschatten! Je kunt je ook nog eens afvragen of je gekozen politici wel hun eigen gang kan laten gaan ZONDER kennis van zaken en zonder richtlijnen.

  Vervolgens moet je ook niet denken dat er elite zijn die rijk worden van oorlog en ondergang. Helemaal niemand wordt rijk van oorlog of vernietiging geldsysteem. Oorlog hoort nu eenmaal bij dit systeem waar wij voor kozen. Alleen oorlog kan de noodzakelijke “reset” brengen. Het is iets onvermijdelijks en niemand kan dat regiseren van bovenaf. Er is gewoon geen oplossing voor het schulden-probleem.

 • greetjes

  ik bedoel maar: een wéreldmarkt! En die laten ze niet schieten, dan maar vaccineren zonder toestemming van de ouders.

  Vers van de pers:
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/verplichte-vaccinaties/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+Wanttoknownl+%28WantToKnow.nl%29

 • greetjes

  ik krijg ineens een beetje het gevoel dat ik Ramona’s rol over zit te nemen. Ramona, waar ben je?? ;-)

 • greetjes

  Eén van mijn beste vrienden, al 25 jaar, is een Amerikaan. Prof in natuurkunde en specialist in complexe systemen in de economie. Ik durfde nooit met hem te praten over deze zaken, die mij wel bezig hielden. Bang om een aluhoedje gevonden te worden. Tot hij mij 2 jaar geleden deze video stuurde: het was zijn wake-up call en die wilde hij delen met mij! Nu wisselen we veel informatie uit, gelukkig.

  Misschien dat er nog anderen op dit forum zijn (mannen haha) die wake-up call van mijn goeie vriend serieus nemen:

  http://video.google.com/videoplay?docid=-1656880303867390173#

 • greetjes

  @ Gerard

  Ethan schreef bij de vorige column:

  De “Tesla-overdracht” had dan ook veeeel minder verlies. Helaas is dit idee getorpedeerd door een zekere heer JP Morgan. Wie weet zegt die naam u iets ;)

  JP Morgan heeft Tesla, een briljante man, eerst kapot gemaakt en later laten vermoorden. De moordenaar heeft bekend op zijn sterfbed, dus dat behoeft geen discussie. Alle aantekeningen van Tesla zijn trouwens gestolen en nog steeds onvindbaar. JP Morgan en de rest van de elite, excuseer De Elite, hadden geen baat bij zijn uitvindingen, nog niet. Want eerst moesten hun investeringen in energie zoals we die wel kennen, uitgebuit worden. Het ‘free energy” concept van Tesla betekent namelijk niet “vrije energie” maar “gratis energie”. En dat is niet de bedoeling, want wij moeten eerst betalen en lijden tot de laatste druppel olie uit de grond is gehaald.

  Dit is maar een voorbeeld van hoe De Eilte opereert, er zijn er vele. Hoe telkens weer oorlogen opgestart werden en worden om vet geld aan te verdienen. Bij voorkeur eerst een economische recessie waarbij de burgers leeggetapt worden, dan een grootschalige oorlog waarbij De Elite het wapentuig aanlevert om vervolgens de verwoeste landen (lees burgers) de wederopbouw te laten bestellen. En zij lebveren wel, liefst tegen de goudvoorraad van een verwoest land.

  Andere gebieden waarop zij opereren: Monsanto die de wereld verpest met genetisch gemanipuleerde zaden. Google eens en lees de verhalen hoe ze de oorspronkelijke gewassen van boeren infecteren om vervolgens diezelfde benadeelde boeren voor het gerecht slepen vanwege vermeende diefstal van hun technologie.

  Of de farmaceutische industrie; die ons helpt niet zomaar langer te leven. Nee, ze zorgen ervoor dat we langer ziek blijven. De vaccins misschien. Wat een prachtige markt: maak de burgers bang en ze vragen erom. Ze bedienen de héle wereld. En spuiten babies al plat met rotzooi waar ze ziek van worden en hun hele leven van aan de medicijnen moeten.

  Ik kan het rijtje zo lang maken als ik wil, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien.

  Lees voor de grap dit document eens. Om maar een voorbeeld te geven: slechts 2% van de populatie in de VS heeft een Joodse achtergrond. In de Obama administratie is 50% joods. Geitner, Kissinger, Zoellick zijn allemaal stromannen van De Elite. De top komt, behalve misschien af en toe Evelyn de Rothschild en David Rockefeller, niet in beeld. Er zijn een paar families die de macht hebben en die blijft zeer geconcenteerd want ze trouwen in elkaars families. Het is zijn de protocollen van Zion waar zij naar leven en dit hebben de families al eeuwen, zo niet langer voorbereid.

  http://www.davidicke.com/articles/illuminati-mainmenu-57/42782-they-dare-not-speak-its-name-rothschild-zionism

  n.b. Joden distantiëren zich van het Zionisme. Je hoeft ook geen Jood te zijn om Zionist te zijn. En ik ben geen aluhoedje! Maar ik wil wel graag dat je een beetje begrip kunt krijgen voor mijn felheid in deze. Ik wil wel graag je respect houden.

 • gordijnen

  @Andreas

  Is het niet anders.

  Alleen een koe is vergeten dat hij ooit kalf is geweest?

 • zilverpaul

  Beste Willem,
  ik heb het proberen te vangen onder de titel: regeringen kunnen vervelend gaan doen.
  Maar inderdaad, het is een gevaar. Of het levensgroot is is een kwestie van inschatting. Vandaar ook mijn stelling om te spreiden over de continenten.

  met vriendelijke groet,
  Zilverpaul

 • Enrico

  Wie wil er een hogere sociale status? Lees dan dit eerst even :-)
  http://www.nu.nl/wetenschap/2751113/individu-met-hogere-sociale-status-hufteriger.html

 • x

  Het is zo ver: S&P is het eerste ratingbureau dat de kredietbeoordeling van Griekenland verlaagt naar D (Default). Oftewel, de Grieken zijn in faling op hun schulden!

  Bron” Slim beleggen

 • Willem

  Beste Paul, ik vind het kwalijk dat je niet wijst op het levensgrote gevaar van nationalisatie van mijnen.

 • temp242

  Deze staat opgeschreven in mijn citatenboekje!

 • Andreas

  Temp
  Een koe moet niet vergeten zelf ooit kalf te zijn geweest.

 • temp242

  Je bent niet altijd een goed man, maar bovenal ook een goede vader.

 • Andreas

  Temp
  Mijn dochter van 15 heeft een vriendje en die logeert hier. Vanavond gingen ze een stukje lopen.
  Ik zal goed op uw dochter passen, zei het vriendje. Ja, jongen. Dat is nu mijn grootste angst, zei ik tegen hem. En dan die gezichten, prachtig.

 • temp242

  Interessant interview met de Meesterbasher van PM’s Warren Buffet(en zelf inkopen als een zot…).

  http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/02/QBAMCO%20-%20Golden%20Boy.pdf

 • temp242

  Dag beste Seppel, ik denk dat Andreas zonet het antwoord gegeven heeft. Trouwens Andreas, mijn complimenten met je keuze.

 • Andreas

  Temp
  Het zal toch niet zo zijn? Ik naar de Filipijnen en Europa naar de Filistijnen.

 • seppel

  Verklaar je nader, beste Temp. Hoe dan ?
  MVG

 • temp242

  Dag Beste Andreas, in december 2012 zal fantasieland er héél anders uitzien dan vandaag.MVG.

 • Andreas

  Beste Temp
  En dan is het nog maar Februari. Hoe hoog zal het tekort zijn in December? Redden we dat met 10%?

 • temp242
 • temp242

  Heeft fantasieland dan één volk beste Henk.
  Verdeel en Heers, me dunkt.
  Ze gaan in het westelijke deel van Fantasieland op straat als het gewoonweg té laat is.MVG.

 • temp242
 • Henk

  Ik ruik grootschalige sociale onrust, revoluties en staatsgrepen in heel Europa, het volk pikt dit niet meer.

 • pietje

  ECB-topman Mario Draghi: “Het Europese sociale model is dood”
  http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203960804577241221244896782.html

  Draghi hield zijn betoog aan de vooravond van de tweede lening van de ECB van 500 miljard euro aan banken. Volgens La Tribune houden zijn woorden duidelijk verband met de Europese verkiezingskalender – in april gaan de Grieken naar de stembus, in mei de Fransen en in het voorjaar van 2013 de Italianen. ‘De ECB-president bekent kleur door als een hedendaagse Margaret Thatcher uit te leggen dat wat het verkiezingsresultaat ook zal zijn, de gekozen regeringen geen andere keus hebben dan de extreme bezuinigingsmaatregelen voort te zetten, structurele hervormingen op de arbeidsmarkt door te voeren en hun sociale model nog verder te ontmantelen’.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Ethan Re: Longitudinal Electromagnetic Waves & Scalar waves

  Deze bestaan helaas niet, zie: http://www.scientificexploration.org/journal/jse_16_3_bruhn.pdf

 • seppel

  Abonnementje nemen bij Zilverpaul. http://www.silverstocks.nl

 • Johan de Velde

  Beste ZilverPaul,

  Ik kan je redenering volgen en sta er ook achter. Bij alles zit echter een maar. Ik heb zowel fysiek goud als zilver, en realiseer me dat de overheid dat kan opeisen. Dat kan echter ook gebeuren door nationalisatie van mijnbouwbedrijven. In beide zit dus hetzelfde risico.
  Toch wil ik wel spreiden…maar wie weet waar ik een betrouwbaar overzicht kan vinden van goede mijnbedrijven?
  Het liefst zou ik inzicht willen hebben in zaken als dividend, K/W verhouding en balansen.
  Wie kent zo’n site?

 • Andreas

  Henk
  Dat is dus iedere 50 jaar. Zou dit gebeuren en de hele wereld zou schuldenloos zijn. Dan zou de K-winter overgeslagen worden. Zomaar een hypothetische gedachte.

 • Henk

  Degenen die meer willen weten over schuld en de geschiedenis daarvan, raad ik aan:
  David Graeber: Debt, the first 5,000 years
  Graeber is antroploog, en bekijkt alles vanuit die hoek.
  Zo leer je bijvoorbeeld dat “Vergeef ons onze schuld” uit het Onze Vader in feite financieel is bedoeld, niet moreel !
  “Elk zevende jaar is een sabbatsjaar en na zeven sabbatsjaren volgt een jubeljaar. Het woord suggereert, dat het een jaar van feestvieren is. Dat is het ook, maar het is wel een feest dat hoge eisen stelt. De voorschriften rond het jubeljaar stellen, dat alle slaven moeten worden vrijgelaten, dat alle bezit moet worden teruggegeven aan zijn oorspronkelijke eigenaren en dat alle schulden moeten worden kwijtgescholden.”

 • pietje

  Vanavond tegenlicht 20:55 uur op Nederland 2
  Deze uitzending gaat over SCHULD.
  Als banken teveel schuld maken worden ze gered; als regeringen en burgers in de schulden raken gaan ze echt failliet. Wat zegt dat over schuld als filosofische categorie? Wat heeft schuld met ongelijkheid te maken? En hoe gaan we in de toekomst om met schulden?

 • pietje

  Leuk verhaal maar als ik geld over heb gaat het toch naar fysiek zilver of goud.
  Mijnaandelen het blijft toch papier en als de boel in stort zal dit wereld wijd zijn.
  Dan heb ik liever fysiek.