24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Lieve BlytheLieve Blythe,

graag zou ik mijn hele oeuvre aan je willen opdragen. Dankzij jouw onophoudelijke harde werken is het het mij, en velen met mij, mogelijk gemaakt om voor een vriendenprijs wat zilvermuntjes in huis te halen. Jawel, nu niet bescheiden zijn; als jij er niet was geweest was de zilverprijs nu al gestegen tot ruim boven de 100 dollar per ounce, en wellicht nog veel hoger.

Jouw gulle lach, wanneer je verklaarde dat zilver een barbaars reliek is, heeft mij menig nachtelijk uurtje slaap gekost. Wat een charme en warme menselijkheid, daar kan geen Greenspan of Bernanke tegenop.

Ik kan over jou wel dit hele artikel doorgaan, maar de lezers willen ook wel weten hoe de zilverprijs zich zal gaan ontwikkelen. Hoewel jij natuurlijk, als hoofd van de edelmetaaltak bij JPMorgan, als beste weet hoe de vork precies in de steel zit, hierbij een aantal aanwijzingen die kunnen aangeven waarheen we zullen varen met de zilvervloot:

  • het premieverschil tussen het SLV fonds, wat handelt in de belofte tot levering van fysiek zilver, en het PSLV fonds van de gebroeders Sprott, wat werkelijk het zilver ook in bezit heeft, is ondertussen opgelopen tot 20 %. Een duidelijk teken dat het wantrouwen ten aanzien van de SLV en het papieren spel wat hieraan ten grondslag ligt met de dag groeit.
  • Geruchten doen in de markt de ronde dat de kluizen van de SLV, waarvan men zich toch al af vroeg of die daadwerkelijk gevuld zijn met de toegezegde hoeveelheid zilver, stiekem geleegd worden om de Comex te hulp te schieten het pyramidespel nog even gaande te houden.
  • De afgelopen maand is de backwardation, het verschil in prijs wanneer zilver nu geleverd wordt in plaatst van pakweg over een jaar, ondanks de forse prijsstijging van zilver van $6,50 over de afgelopen maand opgeklommen tot ruim 1 dollar. Dit betekent, dat men graag 1 dollar extra betaalt om het zilver nu maar in handen te krijgen, in plaats van af te wachten of het over een maand nog überhaupt geleverd zal gaan worden
  • De afgelopen week werd bekend dat JP Morgan haar shortpositie ten aanzien van zilver aanzienlijk heeft verhoogd.( 600 contracten, zo’n 30 miljoen ounce zilver) Ondanks dit gegeven wat normaal gesproken leidt tot een daling van de zilverprijs, is deze prijs alleen maar gestegen.
  • Ruim 8 miljoen ounce zilver moeten worden nog geleverd in de aflopende maart expiratie, ruim 1 ½ miljoen ounce is al fysiek geleverd. Geruchten doen de ronde dat een aantal contracten zijn afgekocht met een premie van 80 % ! boven de spotprijs. Gezien de hoeveelheid nog af te wikkelen contracten gaat dit of JP Morgan veel geld kosten, of zal de zilverprijs nog verder stijgen. Waarschijnlijk kan het woord ‘of’ vervangen worden door het woord ‘en’.

Ik ben dus bang, lieve Blythe, dat de dagen dat jij ons nog een plezier zult kunnen doen met zilvermuntjes voor een vriendelijke prijs geteld zijn.

Maar, vergis ik me nu of niet? Ben jij nu ons een plezier aan het doen op het gebied van de aandelen?

Ik zou het haast gaan denken, als ik de HUI, de index van goud en zilvermijnbedrijven, ga afzetten tegen de zilverprijs:

https://www.thesilvermountain.nl/img/zilvergrafiek.png

Gelukkig merk ik dat de grootste mijnbouwfondsen als Barrick al aan de opmars zijn begonnen.

Aangezien de grote jongens de kleinere bedrijven traditiegetrouw altijd voorgaan, zal het ook niet lang meer duren eer ook de juniormijnbedrijven aan hun deel van deze spectaculaire stijging zullen beginnen.

Als ode aan jou, lieve Blythe, zou ik dan ook willen afsluiten met een fotoshoot die je hebt gehouden voor de boys van de GATA.

10
Silver

Silver is a barbarous relic.
$20
Silver

Seriously, it is a barbarous relic.
$30
Silver

You better sack up!
$40
Silver

Who is Andrew Maguire?
$50
Silver

A Billion here, a Billion there.
$75
Silver

Really it is a barbarous relic!
$100
Silver

Charlie Sheen has nothing on me.
$200
Silver

I thought Credit Default Swaps were bad.
$500
Silver

Honey, I Blew Up the Country.
$1000
Silver

Epic Failure.

Met dank aan Le-metropole-cafe, de uitstekende ( betaalde) site van de GATA.

Zilverpaul

www.silverstocks.nl

Bekijk ook